Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Proiectul Ordin pentru aprobarea modelului si continutului registrului de bani personali precum si a procedurii de inregistrare a acestuia la organul fiscal - dezbatere publica

Pen, Calculator and LedgerMinisterul Finantelor Publice a lansat in dezbatere publica Proiectul Ordin pentru aprobarea modelului si continutului registrului de bani personali precum si a procedurii de inregistrare a acestuia la organul fiscal.

Conform art. 4 alin.(12) litera i) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, nou introdus prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative, operatorii economici care au obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale potrivit legii, trebuie ca la ora inceperii programului de lucru, sa asigure inregistrarea sumelor de bani detinute de personalul operatorului economic care isi desfasoara activitatea in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, intr-un registru de bani personali, special intocmit in acest sens.

De asemenea, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2015, modelul si continutul registrului de bani personali precum si procedura de inregistrare a acestuia la organul fiscal, se aproba prin ordin al ministrului finantelor publice, in termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei.

Termenul limita de transmitere a opiniilor si observatiilor este 07 mai 2015.

Propunerile, observatiile si sugestiile se pot transmite:

1. On-line, la sectiunea:

2. Direct, contactand  Biroul Relatii cu Membri si Institutii.

        Impreuna in lumea afacerilor