Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Protectia marcilor inregistrate la OSIM - Serviciul de monitorizare marci

mon marca 1Camera de Comert si Industrie Bacau a lansat un nou serviciu adresat firmelor care au marci inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci – OSIM.

Intrucat prin adoptarea Ordinului nr.5/14.01.2016, O.S.I.M nu va mai analiza din oficiu, ulterior depunerii unei cereri de inregistrare a unei marci sau a unei indicatii geografice, existenta altor marci similare inregistrate, posesorii marcilor deja inregistrate nu vor mai fi notificati de OSIM pentru a da acceptul sau pentru a refuza inregistrarea unei noi marci, Camera de Comert si Industrie Bacau, prin Centrul Regional de Protecție a Proprietății Industriale oferă titularilor de mărci serviciul de

MONITORIZARE MARCĂ

Ca urmare a aparitiei Ordinului nr.5/14.01.2016, firmele care au înregistrate deja mărci la OSIM, nu vor mai fi anuntate de catre OSIM atunci cand exista o alta cerere de inregistrare a unei marci similare, si pot risca sa fie acceptata spre inregistrare o marca similara sau identica apartinand unui alt titular.

Conform noilor reglementari, pentru a-și proteja marca,detinatorii de marci inregistrate, trebuie sa depuna in termen legal de doua luni  opozitie la cererea de inregistrare a noii marcii.

Nedepunerea opozitiei din partea titularului marcii inseamna un accept tacit dat pentru inregistrarea unei marci similare.

OSIM nu va mai face nicio verificare referitoare la identitatea sau similaritatea cu marcile anterioare in lipsa unei opozitii, lasand la dispozitia pietii coexistenta marcilor.

Detinatorii de marci inregistrate pot apela la Centrul Regional pentru Protecția Proprietății Industriale din cadrul CCI Bacau pentru a fi anuntati atunci cand exista o cerere de inregistrare a unei marci similare sau identice cu cea pe care acestia o detin.

Serviciul de Monitorizare Marca reprezinta un abonament anual care va asigura ca veti fi informati in timp util, pentru a putea depune in termenul legal cererea de opozitie la cererea de inregistrare a noii marci.

Abonament Serviciu Monitorizare Marcă

1 marca                       1 an                            500 lei

Peste 5marci               1 an                            1000 lei + 250 lei marca

Pentru detalii va sta la dispozitie Centrul Regional pentru Protecția Proprietății Industriale Bacau, tel 0748.886.428, email ccibc@cciibc.ro, Petronela STEFAN, responsabil Centru.

        Impreuna in lumea afacerilor