Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Radierea societatilor comerciale din Registrul Comertului

Judge-e1523236711546

Chiar daca nu este de dorit, in economia de piata este posibil sa apara situatii in care, din lipsa conditiilor necesare desfasurarii afacerilor, firma sa nu-si mai poata atinge obiectivele si sa intre in incapacitate de functionare.

In aceasta situatie, actionarii/asociatii societatilor comerciale pot hotari: dizolvarea, lichidarea si radierea firmei.

Dizolvarea consta in operatiunile de declansare a procesului de incetare a activitatii si asigura premisele lichidarii patrimoniului social.

Prin dizolvare firma nu se desfiinteaza, ea isi continua existenta juridica, insa numai pentru operatiunea de lichidare.

Hotararea privind dizolvarea societatilor comerciale este luata de Adunarea Generala a Asociatilor / Acţionarilor sau de instanta judecatoreasca la cererea oricarei persoane interesate.

Dizolvarea societăţii are ca efect deschiderea procedurii lichidării.

Lichidarea, ca urmare a dizolvarii, se face, in principal, in interesul asociatilor.

În cazul lichidării voluntare, după stingerea datoriilor pe care firma le are către terti, asociatii societătii pot ajunge la o hotărâre cu privire la repartizarea activelor ce au rămas.

Dacă asociatii nu ajung la acest acord, procedura de lichidare se derulează conform prevederilor legale pentru asemenea situatii, cu numirea unui lichidator.

Radierea reprezintă ultima operaţiune prin care societatea este “eliminată” din Registrul Comerţului şi işi pierde definiv personalitatea juridică.

IMPORTANT!

Este recomandat ca firmele a caror activitate a incetat sa fie radiate, pentru a nu figura ca fiind active  juridic dar inactive fiscal. Aceasta situatie duce la inscrierea de  mentiuni in cazierul fiscal personal al  reprezentantilor lor  legali si la  interdictia  de a deschide o alta firma sau de a fi asociat intr-una.

Pentru mai multe informatii, intocmirea tuturor documentelor necesare , in concordanta cu legislatia in vigoare, si radierea  din Registrul Comertului, Centrul de Infiintari Firme va sta la dispozitie prin:

Birou Bacau
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0744.708.317
Birou Onesti
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0722.213.570
Birou Moinesti
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0722.213.570

        Impreuna in lumea afacerilor