Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Reguli noi pentru PFA, II si IF

PFADin aceasta luna au aparut reguli noi pentru persoanele fizice autorizate – PFA, întreprinderile individuale – II si întreprinderile familiale – IF. Mai exact, ca urmare a intrarii în vigoare a Legii nr. 182/2016, se modifică modul de înregistrare şi de funcționare a acestor firme.

Principalele amendamente vizeaza numarul maxim de angajati si numarul activitatilor pe care PFA/II le pot avea în obiectul de activitate.

Astfel, PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activitati prevazute de codul CAEN, în timp ce întreprinderea individuala poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN. În plus, în privința numarului de angajati, PFA poate desfasura activitatile pentru care este autorizata singura sau împreuna cu cel mult 3 persoane angajate de aceasta, în calitate de angajator cu contract individual de muncă încheiat si înregistrat în conditiile legii.

Întreprinderea individuala poate angaja cel mult 8 salariati, terte persoane, cu contract individual de munca încheiat si înregistrat în conditiile legii si poate stabili relatii contractuale, în conditiile legii, se mai arata în actul normativ.

Important de reținut faptul ca, în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare a Legii, persoanele fizice autorizate si întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel amintit mai sus, trebuie să solicite modificarea în mod corespunzător a menţiunilor din registrul comerţului referitoare la obiectul de activitate.

În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, oficiul registrului comerţului radiază din oficiu persoanele fizice autorizate si întreprinderile individuale care nu au operat modificările impuse de legislatia în vigoare.

Pentru mai multe informatii, intocmirea tuturor actelor necesare acestor modificari, in concordanta cu legislatia in vigoare, si inscrierea in Registrul Comertului, va sta la dispozitie Centrul de Infiintari Firme:

Bacău

Str. Libertăţii nr.1

Tel: 0744.164.183

Email: ccibc@ccibc.ro

Oneşti

Str. Gen. Radu R. Rosseti, nr. 4

Tel: 0723.626.023

Email: ccibc@ccibc.ro

        Impreuna in lumea afacerilor