Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Repartitie de la somaj pentru firma nou infiintata

slider_img_01La intrebarea :as dori sa stiu daca in cazul unei firme nou infiintate este nevoie de repartitie de la fortele de munca.
De asemenea, ce se poate face daca s-au facut deja angajarile si s-a transmis deja Revisalul la ITM? Inceperea activitatii este cu data de 16.12.2015.
Mentionez ca persoanele angajate nu vin din somaj .

Adriana Iancu expert in legislatia muncii afirma ca:nu aveti nevoie de aceasta repartitie,aceasta se elibereaza numai daca salariatul este angajat din randul somerilor inregistrati a AJOFM, insa obligatore este anuntarea postului vacant, conform legii somajului.

ART. 10
(1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.
(3) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

 Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor