Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Re>Patriot, proiectul ce isi propune sa aduca antreprenorii romani acasa

repatriotRe>patriot este un proiect susținut de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri care își propune să atragă înapoi acasă, pentru a deschide o afacere, românii valoroși plecaţi în străinătate.

Re>patriot a început un șir de conferințe de informare a Diasporei românești în Italia, la Milano și Torino, și va continua în Spania și Marea Britanie.

Problemele avute in vedere pentru a fi rezolvate sunt accesul limitat la informațiile privind oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în România și lipsa de încredere în posibilitatea de a avea succes ca om de afaceri corect.

FNTM pune la dispoziție o echipă de voluntari, informații despre finanțări și idei de afaceri, resurse și oportunități benefice pentru a construi împreună o rețea de mentorat si networking.

Spiritul antreprenorial din rândul românilor care trăiesc în străinătate poate avea un rol important în dezvoltarea economiei românești, crearea unor noi locuri de muncă, creșterea inovației, precum și în crearea unor rețele de afaceri transnaționale. Cunoștințele acumulate din mediii politice, economice, culturale diferite față de România, conexiunile personale și abilitățile lingvistice, experiența si puterea de muncă pot da membrilor diasporei un avantaj competitiv semnificativ pentru intrarea pe piața de business din România.

7 argumente pentru Re>patriot

1. Reclădirea încrederii dintre Diaspora și România;
2. Crearea unui efect de levier pentru creșterea economică (Detalii pe fntm.ro);
3. Câștigarea drepturilor datorate cetățenilor, oriunde s-ar afla;
4. Conștientizarea importanței strategice a Diasporei, în perspectiva noilor amenințări convenționale și asimetrice dinspre Est – Diaspora poate fi un factor important de securitate națională;
5. Revenirea unor antreprenori români și investițiile făcute de aceștia în România pot atrage noi investitori străini din țările de adopție, mărind efectul economic (Detalii în Ziarul Financiar);
6. Atragerea antreprenorilor din Diaspora va încuraja rămânerea în țară a românilor competenți în toate categoriile sociale și întoarcerea din străinătate a celor deja plecați;
7. Contribuție la eficientizarea cheltuirii banilor europeni, nevoia de primenire a clasei politico-administrative, întărirea spiritului civic și a democrației.

Întoarcerea în țară a românilor din Diaspora, a celor care au plecat în căutarea oportunităților și pentru o viață mai bună, ar produce, conform estimărilor economiștilor noștri, o creștere economică de peste 5% anual. Este nevoie de principii sănătoase, de o atitudine occidentală în fața muncii și de curaj pentru a aduce România acolo unde îi este locul!

Persoanele interesate de implicarea in proiect, se pot alatura comunității FNTM de voluntari experți în diferite domenii, online, accesand site-ul  www.forum.repatriot.ro/

Forumul își propune să ofere răspunsuri și informații românilor din Diaspora ce își doresc să se întoarcă acasă;

 

Sursa: www.fntm.ro

        Impreuna in lumea afacerilor