Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 1 iulie 2015

Evz.ro, preluat de ziare.com: Camera de Comerț organizează Ziua României la Expo Milano 2015

În cadrul expoziției universale Expo Milano 2015, eveniment ce se derulează timp de șase luni în acest an, până în luna noiembrie, având ca temă centrală Hrănirea planetei. Energie pentru viaţă, fiecare țară va organiza un eveniment festiv, în cadrul pavilionului național.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro (flux stiri), preluat de Bursa.ro, eocnomica.net: REPREZENTANŢII AMCHAM:

Măsurile fiscale anunţate recent de Guvern, precum reducerea TVA la 19% sau eliminarea impozitului pe construcţii speciale şi a supraaccizei, trebuie menţinute un orizont de timp suficient, astfel încât să dea posibilitatea obţinerii rezultatelor economice scontate, a declarat ieri, Ionuţ Simion, vicepreşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham România), citat de Agerpres. Simion a arătat, de asemenea, că reprezentanţii investitorilor americani sunt interesaţi ca aceste măsuri să nu fie compensate prin introducerea unor impozite şi taxe noi.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: AmCham: România câştigă tot mai mult teren în regiune, există interes pentru noi investiţii

România câştigă tot mai mult teren în regiune având o poziţie geostrategică impor­tantă, iar investitorii străini prezenţi în Ro­mânia au planuri de investiţii şi există posi­bilitatea să vedem şi noi investitori, domeniile cele mai atractive şi cu potenţial fiind IT&C, energia, agricultura sau prestările de servicii, în opinia Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham).

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Condițiile pe care le pun companiile americane pentru a face investiții mai mari în România

Companiile americane pun condiţii autorităţilor române ca să investească mai mult aici. Vor să vadă planuri concrete pentru construcţia de autostrăzi, servicii medicale la nivel occidental şi taxe mai mici pentru firmele străine. Altfel, România riscă să piardă sute de milioane de dolari, bani pe care americanii spun că i-ar putea investi în IT, agricultură şi energie. De la începutul anului şi până acum, americanii care au afaceri în domenii precum cel auto, IT şi farmaceutic au adus în România doar 12 milioane de dolari.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Salariul minim brut pe țară crește la 1.050 lei/lună de la 1 iulie

Salariul minim brut pe economie crește la 1.050 lei/lună de la 1 iulie, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, potrivit Hotărârii nr. 1091/2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Anghel (BVB): Bursa de la București a rezistat mai bine turbulențelor comparativ cu marile burse europene; scăderea a fost sub 1%

Bursa de la București a rezistat mai bine turbulențelor generate de un potențial Grexit (ieșire din zona euro a Greciei n.r.) comparativ cu alte burse mai mari din Europa, în principal pe fondul dimensiunii pieței, „care ne-a protejat”, și a situației macroeconomice foarte bune a României, a declarat pentru AGERPRES președintele Consiliului de Administrație al BVB, Lucian Anghel.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Hotelurile şi pensiunile au cazat în primele cinci luni 6,33 milioane de turişti, în creştere cu 14%

Hotelurile şi pensiunile au cazat în primele cinci luni 6,33 milioane de turişti, în creştere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care 77,1% au fost români, iar cei mai mulţi străini au venit din statele Uniunii Europene, cu o durată medie a şederii de 2 zile, potrivit datelor INS.

În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (73,7% din total turişti străini), iar din aceştia 82,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Firma care recunoaşte, în investigaţie, că a încălcat legea concurenţei va plăti o amendă mai mică

Firma care îşi recunoaşte, pe parcursul investigaţiei, vina de a fi încălcat legea concurenţei va putea beneficia de o reducere a amenzii, cuprinsă între 10% şi 30% din valoarea iniţială a acesteia, în baza unei ordonanţe de urgenţă adoptată, marţi, de Guvern.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Companiile care vor să se listeze la bursă amână evenimentul de teama crizei din Grecia şi din cauza volatilităţii pieţei

Domus Italia, o companie italiană de imobiliare, a renunţat la listarea la bursă pe ultima sută de metri, invocând ”o evidentă şi extraordinară volatilitate da pieţei în Italia şi la nivel internaţional”, scrie Financial Times.

Mişcarea pe care a făcut-o Domus Italia, companie deţinută de mogulul media şi imobiliar Gaetano Caltagirone, vine în condiţiile în care brokerii din Milan spun că deal-urile sunt momentan amânate până se ajunge la claritate în cazul Greciei, potrivit reporterului FT Rachel Sanderson din Milan.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: 1 IULIE 2005 – 1 IULIE 2015, ZECE ANI DE LA „NOAPTEA LEULUI GREU“

Adoptarea euro devine pentru România un proiect puţin probabil chiar şi în cazul în care Grecia va rămâne cu moneda unică europeană, pentru că zona euro nu îşi va mai asuma riscul de a absorbi economii periferice slabe.

Aniversarea de zece ani a leului greu – căruia nimeni nu îi dădea o speranţă de viaţă mai mare de şapte-zece ani în 2005 (aşteptările de atunci fiind ca euro să fie adoptat rapid după intrarea în UE) – are loc într-un moment în care soliditatea „proiectului euro“ este testată de criza grecească, iar trecerea la moneda unică devine din ce în ce mai îndepărtată. S-a transformat, în aceste condiţii, leul greu dintr-o monedă efemeră într-o monedă a viitorului?

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu: Eram în Grecia în anii ’80, când ţara toată miza pe aderarea la UE. Ce speră acum Grecia şi cum îşi judecă şansele

Un fior a trecut prin şira spinării Europei. Venise un anunţ echivoc – referendum în Grecia pe 5 iulie, electoratul urmând să fie chemat să spună DA ori NU rămânerii ţării în zona euro… Sau chiar în Uniunea Europeană. Financial Times opina luni-dimineaţă că ieşirea Greciei din zona euro trebuie evitată cu orice preţ.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cristian Socol, consilierul premierului, schimbat de la IOR Bucureşti după o lună

Cristian Socol, consilierul economic al premierului Ponta, a fost revocat din Con­siliul de Administraţie al produ­că­to­­rului de echipamente optice IOR Bu­cu­reşti (simbol bursier IORB), controlat de Mi­nisterul Economiei, după doar o lună de la numire.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul creşte cu 1 mld. lei plafonul de creditare pentru fondurile UE

Guvernul a majorat ieri plafonul de creditare netă pentru acoperirea solicitărilor de plată în cadrul proiectelor cu finanţare UE de la 4 miliarde de lei la 5 mld. lei şi a permis ca o serie de investiţii finanţate iniţial prin programe naţionale să fie transferate Programului Operaţional de Mediu 2007-2013.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: BRD a avut anul trecut operaţiuni de factoring de 960 mil. euro, cu 5% peste nivelul din 2013

BRD, a doua bancă locală după active, a raportat pentru anul trecut operaţiuni de factoring de aproximativ 960 milioane de euro (4,3 mld. lei), în creştere cu 5% faţă de anul precedent. Operaţiunile de factoring intern reprezintă 74%, în timp ce operaţiunile internaţionale au ajuns la 26% din volum.

Piaţa de factoring, pe care activează bănci şi societăţi specializate în scontarea şi administrarea de facturi comerciale, a stagnat anul trecut la 2,7 mld. euro, nivel dublu faţă de 2007. Prin urmare, BRD şi-a adjudecat anul trecut primul loc din piaţa de factoring cu o cotă de piaţă de 36%.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Cupru Min estimează un profit net în scădere de peste trei ori

Cupru Min estimează pentru acest an un profit net de 1,56 milioane lei, mai mic de peste trei ori faţă de câştigul din 2014, şi venituri totale de 144 milioane lei, de asemenea în scădere, cu 5%, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei de stat. Producătorul de cupru a avut anul trecut un profit net de 5,58 milioane lei şi a realizat venituri totale de 151,6 mil. lei. Compania are circa 530 de angajaţi.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Gazul se scumpeşte cu 11%, de azi, peste estimări. Preţuri uriaşe pentru moldoveni şi ardeleni

Creşterea preţurilor finale provine din majorarea preţului de achiziţie al gazelor de producţie internă, cerută de FMI şi acceptată de Guvernul român, dar şi din introducerea tarifelor de înmagazinare pentru gazul consumat din depozite, plus introducerea componentei de import.

          Citeste mai mult…

Economica.net: BNR ar putea menţine dobânda de politică monetară la 1,75% în şedinţa din 1 iulie – analişti

Banca Naţională a României (BNR) ar putea menţine dobânda de politică monetară la 1,75% pe an, în şedinţa de politică monetară din data de 1 iulie, dar şi până la finalul anului, conform opiniilor exprimate de participanţii la un sondaj intern în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar – Bancari din România (AAFBR).

           Citeste mai mult…

Economica.net: Tariful pentru transportul energiei electrice scade cu 6,8%, de la 1 iulie

Tariful pentru transportul energiei electrice scade, începând de miercuri, cu 6,8%, de la 22,5 lei/MWh la 20,97 lei/MWh, conform unui Ordin al ANRE publicat în Monitorul Oficial.

De asemenea, tarifele de sistem funcţionale vor scădea cu 17,6%, de la 1,42 lei/MWh la 1,17 lei/MWh, iar cele de sistem tehnologice vor creşte cu 0,3%, de la 12,54 lei/MWh la 12,58 lei/MWh, scrie Agerpres.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Profituri de peste 3 miliarde de euro. Topul celor mai profitabile companii din fiecare judeţ al României

123 de companii din toate județele țării au realizat anul trecut profituri de circa 3,3 miliarde de euro. Cel mai mare a fost al companiei OMV Petrom, de 414 milioane de euro, la jumătate față de nivelul din 2013. ECONOMICA.NET vă prezintă cele mai profitabile trei companii din fiecare județ.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Nuclearelectrica a încheiat un contract în valoare de 3,6 milioane lei cu Compania Naţională a Uraniului

Societatea Naţională Nuclearelectrica a încheiat în contract în valoare de 3,611 milioane lei cu Compania Naţională a Uraniului pentru servicii de prelucrare materiale nucleare neconforme, cu uraniu natural, informează Nuclearelectrica printr-un raport remis marţi Bursei de Valori Bucureşti, potrivit Agerpres.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa de la Bucureşti închide în creştere uşoară şedinţa de marţi

Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de marţi iar valoarea totală a tranzacţiilor a urcat la 56,42 milioane de lei (12,61 milioane de euro), anunţă Agerpres.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN ACEASTĂ VARĂ

Cei care călătoresc în UE vor plăti maxim 0,19 euro/minut fără TVA

Persoanele care călătoresc în UE în această vară şi folosesc serviciile de telefonie şi internet mobil în roaming pe baza planului tarifar de bază (Eurotarif) vor plăti maximum 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fără TVA) pentru primirea unui apel şi cel mult 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS).

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: FALIMENTUL GRECIEI?

Grecia înseamnă numai 2% din economia eurozonei, însă ieşirea sa din Zona Euro ar putea afecta şi alte state, prin efectul de contagiune. Nimeni nu pare să dorească un astfel de scenariu.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEPUTATUL ADRIAN GURZĂU:

Deputatul PMP Adrian Gurzău, membru în Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor, consideră că limitarea sumelor garantate pentru RCA, în cazul societăţilor falimentare, are legătură, „categoric, cu punerea pe butuci a Astra, Carpatica Asig, poate Euroins, pentru simplul motiv că se doreşte coagularea portofoliilor acestora de către interese oculte”.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Ce subvenţii au obţinut fermierii în acest an

Producătorii de lapte şi de carne de vită, ovine şi caprine au obţinut din Fondrul European de Garantare Agricolă(FEGA) au obţinut circa 181 de milioane de lei, la care s-a adăugat un ajutor de 162 de milioane de lei un ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, se arată într-un comunicat remis de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Rata şomajului a scăzut la 4,93% în mai

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 4,93% la sfârşitul lunii mai a acestui an, mai mică cu 0,19 puncte procentuale decât cea din luna precedentă şi mai mare cu 0,01 pp decât cea din luna mai a anului 2014, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: Circulație interzisă pe Autostrada Soarelui și alte drumuri spre mare!

Circulaţia vehiculelor rutiere se va desfăşura restricţionat pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E) începând de astăzi, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (CNADNR).

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cum arunca Romania aproape jumatate de miliard de euro in canal, din cauza proiectelor taraganate

Prin axa prioritara 1 din cadrul POS Mediu 2007-2013, Romania avea alocata suma de  3,15 miliarde de euro, din care 2,77 miliarde de euro euro contributie a Uniunii Europene din Fondul de Coeziune.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: În mod surprinzător, cererea de vacanţe în Grecia a crescut în ultimele două săptămâni. Românii preferă în continuare plajele elene

Grecia rămâne în continuare în topul destinaţiilor preferate de români, în ciuda problemelor financiare ale statului elen Touroperatorii susţin că Grecia va rămâne în topul destinaţiilor de vară preferate de români, inclusiv datorită preţurilor reduse şi diferitelor campanii speciale, care în unele cazuri generează costuri mai reduse pentru o vacanţă în comparaţie cu statul acasă. Directorul general şi proprietarul agenţiei de turism Mareea, Marius Usturoiu, a declarat că în ultimele două săptămâni turiştii au cerut mai multe informaţii referitoare la condiţiile de călătorie şi că, în mod paradoxal, cererea pentru vacanţe a crescut cu 10% în această perioadă.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Guvernul înfiinţează Gărzile Forestiere pentru a reduce tăierile ilegale de păduri

Defrişările ilegale de păduri au luat amploare în ultimii ani Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, înfiinţarea Gărzilor Forestiere, prin preluarea actualelor comisariate de regim silvic şi vânătoare, potrivit unui comunicat al Executivului. „Reorganizarea celor nouă comisariate de regim silvic şi cinegetic s-a realizat în scopul protejării şi conservării fondului forestier naţional. Pentru întărirea capacităţii de protejare şi conservare a fondului forestier naţional şi oprirea tăierilor ilegale, Guvernul a decis ca numărul de posturi al noilor structuri să fie de 617, conform cerinţelor Codului Silvic şi realităţilor din teren“, se mai arată în comunicat.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: A expirat contractul de închiriere a sediului firmei sau n-ai depus la timp bilanţul? Societatea s-ar putea dizolva din oficiu sau la cererea Fiscului

Registrul Comerţului va informa Fiscul dacă ai întârziat să-ţi depui bilanţul Firmele vor putea fi radiate din oficiu sau la cererea ANAF ori a creditorilor dacă depăşesc cu mai mult de 60 de zile termenul de depunere a situaţiilor financiare anuale, potrivit unor modificări legislative promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Noul Cod Fiscal. Ce măsuri introduce şi ce spun experţii despre măsurile care lipsesc

Noul cod fiscal. Regimul fiscal se va schimba radical Noul Cod Fiscal ar fi trebuit să cuprindă consolidarea fiscală la nivelul impozitului pe profit pentru ca firmele româneşti să nu mai desfăşoare tranzacţii artificiale nejustificate, a declarat Ionuţ Simion, country managing partner la compania de consultanţă fiscală PwC. „Dintre cerinţele noastre, Codul Fiscal nu cuprinde consolidarea fiscală la nivelul impozitului pe profit. Multe companii româneşti desfăşoară tranzacţii între ele.

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: Costul creditelor ar putea rămâne pe loc

Bancherii ar putea spune stop ieftinirii creditelor în lei dacă Banca Naţională va hotărî să menţină nivelul dobânzii cheie.

           Citeste mai mult…

Romanialibera.ro, preluat de medierenet.ro: Sistemul de sănătate, principala nemulțumire a membrilor AmCham

Rezultatele unui sondaj al Camerei de Comerț Americane în România – AmCham România, realizat în rândul membrilor asociației, indică faptul că 70% din respondenți apreciază cel mai mult calitatea infrastructurii de comunicații, în contrast puternic cu nivelul foarte scăzut de satisfacție în ceea ce priveşte calitatea altor tipuri de infrastructură (transport, sănătate, educație etc.), respectiv cu volumul investițiilor în infrastructură, domenii indicate ca fiind nesatisfăcătoare și foarte nesatisfăcătoare de 75%-89% dintre respondenți. Calitatea forţei de muncă calificate se situează pe locul doi în topul celor mai apreciate aspecte ale mediului de afaceri din România, cu peste 65% răspunsuri favorabile.

          Citeste mai mult…

Ccibc.ro: CCI Bacau a semnat un Protocol de Colaborare cu CECCAR – filiala Bacau

Avand drept preocupare principala comuna – dezvoltarea economică durabilă a județului Bacău, Camera de Comert si Industrie Bacău si Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – filiala Bacău au semnat un Protocol de colaborare având drept scop desfasurarea de activitati comune specifice in vederea sprijinirii si promovarii in comun de actiuni si evenimente, pentru dezvoltarea economica de ansamblu si facilitarea accesului la informatii atat a intreprinzatorilor cat si a expertilor contabili.

           Citeste mai mult…

Ccibc.ro: Forum dedicat energiilor regenerabile – Waste to energy

Camera de Comerţ și Industrie Româno-Germană a organizat la Athénée Palace Hilton, în data de 16 iunie 2015, simpozionul  „Waste-to-Energy” cu scopul de a ajuta specialiștii energetici din România prezenti in sala și companiile germane, la stabilirea unor prime contacte între societățile din România interesate să-și îmbunătățească performanțele în domeniul obținerii de energie din deșeuri și reziduuri agricole.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: LIVE TEXT Criza din Grecia. Alexis Tsipras le scrie creditorilor ca va acceptareformele cerute, dar cere prelungirea pachetului de ajutor expirat astazi si un nou pachet de ajutor. 

 Criza din Grecia a intrat intr-o noua faza, dupa ce FMI a confirmat oficial ca Atena nu a platit la dead-line-ul de la miezul noptii transa de 1,5 miliarde de euro. Intre timp, liderii din Zona Europ se mai intalnesc astazi o data, dar premierul Alexis Tsipras continua sa mizeze pe un referendum care pare sa nu mai aiba obiect.  Stirea zilei e ca Tsipras i-a anuntat pe creditori intr-o scrisoare ca accepta masurile de reforma cerute, dar cere un nou program de ajutor financiar. Liderii Zonei Euro si mai ales Germania sunt sceptici fata de nou propunere.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Mugur Isarescu va sustine miercuri primul briefing de presa de la falimentul Greciei

Incepand cu ora 15, Mugur Isarescu va sustine primul briefing de presa de la intrarea Greciei in faliment. Tema principala a briefingului este legata de sedinta de politica monetara care a avut loc la BNR, dar fara indoiala Guvernatorul va raspunde si intrebarilor gazetarilor vizand situatia Greciei si a impactului in regiune a problemelor din Grecia.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: LIVE TEXT Mugur Isarescu: Cele 4 banci  cu capital elen din Romania au fie numerar in casa, fie titluri de stat care pot fi transformate rapid in numerar.

 Incepand cu ora 15, Mugur Isarescu sustine primul briefing de presa de la intrarea Greciei in faliment. Tema principala a briefingului este legata de sedinta de politica monetara care a avut loc la BNR, dar fara indoiala Guvernatorul va raspunde si intrebarilor gazetarilor vizand situatia Greciei si a impactului in regiune a problemelor din Grecia. BNR a mentinut in cea de-a cincea sedinta de politica monetara atat ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75 la suta pe an cat si nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit. HotNews.ro va transmite LIVE TEXT conferinta Guvernatorului.

            Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Legea falimentului personal. Instrucțiuni de folosire

Legea insolvenței persoanelor fizice a fost publicată în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare peste șase luni. Specialiștii în insolvență arată că acesta a fost adoptată înainte de a avea un studiu de impact, motiv pentru care nu a putut fi bugetată. În plus, legea are mai multe puncte vulnerabile, unele dintre ele conducând la îngrădirea unor drepturi și libertăți.

           Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: De ce fug banii din băncile românești

Expunerea băncilor-mamă faţă de filialele lor din România s-a redus cu circa 16% în anul 2014. Mai grav este că băncile din România nici nu mai reuşesc să înlocuiască finanţarea externă cu resurse din interior.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Bani fierbinți pentru CE Hunedoara

Guvernul va împrumuta  Complexul Energetic Hunedoara cu 167 milioane lei, ca ajutor de stat individual pentru salvare, decizie ce vine cu o întârziere de două luni după ce ajutorul a fost acceptat de către Comisia Europeană.

Ajutorul acordat de stat Complexului Energetic Hunedoara este  însă  condiţionat de prezentarea unor garanţii, totodată conducerea CE Hunedoara având obligaţia de a redacta un plan de lichidare voluntară dacă împrumutul nu este restituit sau dacă unitatea nu va prezenta  un program de restructurare.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Ediția a cincea a Programului de Granturi Raiffeisen Comunități

La 1 iulie s-a lansat a cincea ediție a Programului de Granturi Raiffeisen Comunități. Concursul online de proiecte comunitare are loc anul acesta în perioada 1 iulie-11 septembrie pe blogul www.raiffeisencomunitati.ro, la secțiunea Program de Granturi.

           Citeste mai mult…

Obiectivvaslui.ro: Colaborare Ministerul Educaţiei – Camera de Comerţ: Meseria rămâne brăţară de aur

Oamenii de afaceri vasluieni sunt invitaţi să vină cu propuneri pentru meseriile de care au nevoie în firmele lor, astfel încât sistemul local de învăţământ să introducă profilurile necesare în licee şi şcoli profesionale.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BNR a menținut dobânda cheie la 1,75% pe an și rata rezervelor minime obligatorii la lei și valută

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, miercuri, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75% pe an, potrivit unui comunicat al BNR.

De asemenea, banca centrală a hotărât menținerea ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit la nivelul de 8%, respectiv la 14%.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: AUTOSTRADA Nădlac-Arad: Lotul II şi noul punct de control de la graniţă, inaugurate în 11 iulie

Lotul II al Autostrăzii Nădlac-Arad, dar şi noul punct de control de la graniţă vor fi inaugurate în 11 iulie, când se va face joncţiunea cu autostrada din Ungaria, la eveniment fiind aşteptaţi premierul Victor Ponta şi omologul său din Ungaria, Orban Viktor.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Bogdan Cotârlici, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că autorităţile române şi ungare au stabilit ca în data de 11 iulie să fie deschisă la graniţă autostrada pan-europeană.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Iohannis a promulgat Legea de aprobare a OUG privind bonurile fiscale, impozitul pe bacşiş- eliminat

 Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Statul român ar putea finanţa în locul Greciei subsidiarele bancare locale, cu până la 2,5 miliarde euro

Finanţări estimate la 2,5 miliarde euro accesate de la Atena de subsidiarele româneşti ale băncilor elene ar putea fi înlocuite cu finanţare de stat, măsură care ar avea un impact asupra deficitului bugetar de până la 1,5% din PIB şi ar afecta profilul datoriei pe termen scurt, potrivit ING.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: CE sector IT creşte cu 20% în acest AN!

Valoarea pieței de servicii de tip cloud computing din România va depăși 150 de milioane de euro până în 2017, în condițiile în care companiile și instituțiile publice conștientizează necesitatea acestora și încep să le implementeze.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Guvern: Ajutor guvernamental de urgență pentru 148 de familii și persoane singure

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, alocarea sumei de 498.900 de lei ca ajutor guvernamental de urgență pentru 148 de familii și persoane singure, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis AGERPRES, între beneficiarii ajutorului se regăsesc 120 de familii și persoane din 21 de județe ale țării și municipiul București, care se confruntă cu „situații deosebite din cauza stării de sănătate sau a altor cauze care pot duce la excluziune socială”.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Rezervele valutare au scăzut cu 109 milioane euro în iunie

Rezervele valutare la Banca Naţională a României s-au redus în iunie cu 109 milioane euro (-0,36%) faţă de mai, pe fondul unor ieşiri mai mari, constând în eliberarea rezervelor minime în valută constitutite de bănci, precum şi plăţi în contul datoriei publice.

În cursul lunii au fost înregistrate intrări de 1,76 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime obligatorii (RMO) în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi al Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al BNR.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Marele câştigător al concursului de plasamente la Bursa din Bucureşti a obţinut un profit de 25% într-o lună

Marele câştigător al ediţiei BVB Invest Quest (BVB IQ) este Daniel Turcu, un programator de 34 de ani, cu un randament de 25% la nivelul portofoliului. Premiul este de 20.000 lei, cash. La concurs au participat peste 800 de investitori, patru dintre ei fiind premiaţi.

Programatorul Daniel Turcu a obţinut cel mai mare randament, 25%, dintre cei peste 800 de participanti la a treia ediţie a competiţiei de tranzacţionare on-line BVB Invest Quest (BVB IQ) organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB)

          Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Afacerile româneşti se fac după ureche. Autorităţile, repetente la capitolul predictibilitate

Lipsa unor strategii predictibile din partea autorităţilor are un efect negativ asupra activităţii firmelor şi, în special, asupra IMM-urilor care reprezintă 99,8% din firmele locale. Aproximativ 58% din IMM-uri nu au niciun plan privind modul cum îşi vor desfăşura activitatea în următorii ani, potrivit unui studiu al Consiliului pentru IMM-uri. Procentul este cu 15% mai mare faţă de 2014.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Noi reglementări privind garantarea depozitelor bancare

Guvernul a aprobat miercuri două proiecte de lege prin care se transpun în legislaţia românească prevederile UE referitoare la schemele de garantare a depozitelor.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Guvernul a aprobat proiectul de lege privind redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege privind redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul financiar.

Potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES, proiectul transpune în legislaţia naţională o Directivă a UE care vizează crearea unui ‘cadru eficace de gestiune a crizelor pentru instituţiile financiare transfrontaliere, după măsurile fără precedent luate începând cu toamna anului 2008 pentru recapitalizarea şi garantarea băncilor din fonduri publice’.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: Cât este salariul mediu în Bucureşti: PESTE 2.500 lei!

Câştigul salarial mediu net lunar în regiunea Bucureşti-Ilfov ar putea fi de 2.540 lei în 2015, cu 6,5% mai mare ca în 2014.

În 2016, acesta ar putea creşte cu 6,2% în 2016, potrivit prognozei în profil teritorial, publicată de Comisia Naţională de Prognoză /CNP/.

           Citeste mai mult…

Economica.net: ING: Este posibil ca statul român să finanţeze subsidiarele băncilor greceşti cu 2,5 miliarde de euro

Finanţările pentru subsidiarele greceşti din România care veneau de la băncile mamă ar putea fi înlocuite cu 2,5 miliarde de euro de la stat, ceea ce ar avea un impact bugetar de 1,5% din PIB, potrivit unui raport al ING Bank România.

Potrivit acestora, în cazul în care băncile greceşti ar avea probleme, statul va folosi mecanismul băncii punte, caz în care acţionarii greci îşi pierd dreptul de vot, iar BNR preia controlul până se găseşte un cumpărător. Procesul de găsire a unui cumpărător nu va fi foarte rapid şi nu va putea putea fi acoperit numai de liniile de finanţare neconvenţionale ale BNR astfel că economiştii ING se aşteaptă să fie nevoie de bani de la buget.

           Citeste mai mult…

Economica.net: CEC Bank a acordat credite de peste 6 miliarde de lei pentru finanţarea proiectelor din fonduri UE

CEC Bank a acordat circa 27.000 credite, în valoare de peste 6 miliarde de lei, pentru finanţarea proiectelor de investiţii şi pentru prefinanţarea subvenţiilor din fonduri europene, în cadrul etapei de programare 2007-2013, pentru care valoarea însumată a granturilor depăşeşte 10 miliarde de lei, a anunţat miercuri banca.

‘Pentru următoarea etapă de programare, CEC Bank va susţine prin co-finanţare şi consiliere proiecte cu finanţare europeană pentru sprijinirea IMM-urilor, agriculturii şi autorităţilor administraţiei publice locale. Utilizarea fondurilor europene contribuie decisiv la creşterea economică, iar pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de o permanentă colaborare între autorităţi şi stakeholderii implicaţi’, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte director general al CEC Bank.

          Citeste mai mult…

Economica.net: S&P a confirmat ratingul KazMunayGas la ‘BB plus’ cu perspectivă negativă

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s Ratings Services a confirmat miercuri ratingul pe termen lung al companiei petroliere KazMunayGas, proprietarul The Rompetrol Group, la ‘BB plus’ cu perspectivă negativă, informează un comunicat de presă.

‘Confirmarea reflectă opinia noastră că diferitele eforturi ale KMG destinare reducerii datoriei vor fi suficiente pentru a evita o slăbire a lichidităţii sale’, susţine Standard & Poor’s.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Coaliția funcționează foarte bine pe temele de guvernare

Coaliția funcționează foarte bine pe temele de guvernare și pe agenda de interes a cetățenilor, a afirmat miercuri președintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor