Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 1 mai 2015

Pentrutimisoara.ro: UNIVERSUL CASEI TALE, aduce în prim plan reducerea consumului de energie și eficiența energetică

Pentru publicul profesionist și cel avizat, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează în data de  8 mai 2015, cu începere de la ora 1100, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri, simpozionul cu tema:”Planul Urbanistic General. Eficiență și Reabilitare. ORIZONT 2020″.

Simpozionul este dedicat promovării și prezentării unor subiecte de interes privind viziunea autorităților asupra Planului Urbanistic General, reducerea consumului de energie și eficiența energetică.

             Citeste mai mult…

Mont.ro, preluat de ziare.com: Catalog pentru banii europeni

Agentia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Neamt, a organizat la Piatra Neamt, în data de 29 aprilie 2015, conferinta intitulată Oportunităti de finantare dedicate mediului de afaceri în perioada 2014-2020. Evenimentul a reunit interesul a peste 70 de participanti, reprezentanti ai întreprinderilor si organizatiilor de sprijin a mediului de afaceri.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin: APIA va lucra în toate weekend-urile până pe 15 iunie ca fermierii să își depună cererile fără penalități

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va lucra în toate weekend-urile, până pe 15 iunie, astfel încât toți fermierii să-și poată depună cererile unice de plată a subvențiilor fără nici un fel de penalitate, a anunțat, joi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Este important că APIA va lucra în toate weekend-urile, până pe 15 iunie. Vom primi toate cererile fără niciun fel de penalitate și sper ca toți fermierii să-și poată depună cererile, înțelegând în egală măsură rigorile pe care le aduce legislația europeană și faptul că România, din păcate, încă nu are cadastru.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Brașov: Programul ANTREC “Vacanțe la țară” debutează duminică

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) informează printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES, că ediția a 25-a, de primăvară, aniversară, a Programului “Vacanțe la țară”, debutează duminică, 3 mai și se va derula până pe 19 iunie.

“Destinatarii programului sunt toate categoriile de turiști, care pot descoperi viața satului, tradițiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism și, nu în ultimul rând, pot servi o masă tradițională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta”, se arată în comunicat.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Programul de Convergență 2015-2018: Deficitul bugetar a fost revizuit în urcare, la 1,45% din PIB pentru 2015

România și-a stabilit ca țintă un deficit bugetar de 1,45% din Produsul Intern Brut pentru 2015, potrivit Programului de Convergență 2015 – 2018, în creștere ușoară de la 1,4% în varianta precedentă a programului.

Pentru anul 2016, însă, autoritățile române au redus ținta, de la 1,3% din PIB la 1,2%, iar pentru 2017 de la 1,1% la 1%.

             Citeste mai mult…

Agerpers.ro: Românii vor consuma 155.000 de hectolitri de bere, de 1 Mai; bugetul statului va câștiga 7,8 milioane euro

Aproximativ 155.000 de hectolitri de bere vor fi consumați de români în cele trei zile ale mini-vacanței prilejuite de sărbătoarea de 1 Mai, iar producătorii de bere vor câștiga 15,5 milioane euro, în condițiile în care și bugetul de stat al României se va îmbogăți cu circa 7,8 milioane de euro doar din taxele aferente producției și comercializării acestui produs, reiese din estimările Asociației Berarii României.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Metrorex: Noi am solicitat suspendarea procedurii privind achiziţia celor 51 de trenuri de metrou

Metrorex subliniază, într-un comunicat, că a solicitat suspendarea procedurii privind achiziţia celor 51 de trenuri de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, până la finalizarea cercetărilor în dosarul vizând această licitaţie, iar CNSC i-a respins cererea.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: A venit vremea generaţiei Y în business. „Avem şansa de a pleca de la zero în afaceri pe un joc mult mai corect ca acum zece ani“

Antreprenorii români şi-au dat seama că, pentru a obţine finanţare pentru dezvoltarea afacerii, nu este suficientă doar o idee bună de afaceri. Dialogul constant cu reprezentanţii băncilor, implicarea în dezvoltarea afacerii, dar şi externalizarea activităţilor care le-ar putea îngreuna sarcinile sunt doar câteva dintre lecţiile învăţate şi împărtăşite ieri de antreprenorii prezenţi la evenimentul ZF „Şcoala micilor antreprenori“. A venit timpul generaţiei Y (persoane născute în perioada 1980- 2000) să intre în antreprenoriat, mai ales că guvernul a pregătit o serie de programe de finanţare pentru start-up-uri ce urmează să fie lansate în următoarea perioadă.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF GALA AVOCAŢILOR, EDIŢIA A VI-A

Piaţa de avocatură de business, între „nu văd un viitor foarte roz…“ şi „o posibilă creştere de 5%“

Listarea Electrica pe bursă, preluarea businessului Volksbank de antreprenorii locali de la BT, vânzarea Promenada Mall, preluarea afacerii real de francezii de la Auchan sau predarea a peste 40 de benzinării Agip către cei de la Mol sunt doar câteva dintre cele mai importante tranzacţii care au fost cap de afiş al mediului de afaceri de anul trecut.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Lecţiile învăţate de antreprenori: Ţineţi-vă actele în regulă dacă vreţi finanţare bancară şi externalizaţi activităţile la care nu vă pricepeţi

„Ca antreprenor, am avut tot felul de şocuri, de la deprecierea leului cu 150% până la contracţia buzunarelor la zero în perioada din 2009-2010. Au fost multe încercări, dar poţi reuşi atunci când îţi faci treaba decent într-o ţară unde competiţia nu este capabilă să ia fiecare oportunitate înaintea ta. Nu trebuie să fii foarte deştept. Avem mare noroc că avem şansa de a pleca de la zero pe un joc mult mai corect ca acum zece ani“, a spus antreprenorul Dragoş Petrescu, proprietarul restaurantelor City Grill, un business de aproape 20 de milioane de euro anul trecut.

            Citeste mai mult…

Zf.ro:  Studiu: românii preferă să meargă de 1 mai la munte şi cheltuiesc în medie 400 de lei de persoană

Cei mai mulţi români care urmăresc site-urile de călătorie online îşi planifică o excursie de 1 mai, cu durata între una şi patru zile, arată un studiu realizat în luna aprilie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

În topul destinaţiilor din România preferate pentru mini-vacanţa de 1 mai se numără litoralul Mării Negre, Valea Prahovei şi Delta Dunării. Aproximativ jumătate din respondenţi îşi doresc o vacanţă la munte, şi nu la mare.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: CONFERINŢĂ COFACE – MEDIAFAX

Este războiul valutar o ameninţare? Principalele lecţii ale crizei şi situaţia economiilor Europei de Est şi a României

Evenimentul Coface – Mediafax, a fost deschis de guvernatorul Băncii BNR Mugur IsÂrescu (stânga) şi l-a avut drept invitat special pe profesorul Otmar Issing, fost economist-şef şi membru al conducerii BCE

Conferinţa Risc de Ţară COFACE, care a avut loc miercuri, a reunit peste 350 de reprezentanţi de prim rang din mediul de afaceri intern şi internaţional, academicieni şi jurnalişti, temele evenimentului vizând un bilanţ al anului trecut, analiza principalelor probleme ale României în perioada de criză, precum şi dezbateri privind tendinţele macroeconomice majore la nivel mondial şi european sau strategii de politică monetară.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: „REVOLUŢIA BACŞIŞULUI“

Unu din cinci salariaţi din economie va trebui să declare banii din buzunar înainte de a începe lucrul. 225.000 de firme trebuie să deschidă registre de declarare a banilor

Cel puţin 850.000 de salariaţi din cei 4,4 milioane la nivel de economie (20% din total) va trebui să declare, peste câteva zile, ce bani are în buzunar înainte de a începe ziua de lucru. Un număr de 225.000 de firme trebuie să deschidă „registre de bani personali“, unde angajaţii să declare cu câţi bani au venit la serviciu.

Potrivit unui ordin al ministrului finanţelor apărut la două zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă prin care bacşişul este impozitat, angajaţii magazinelor, restaurantelor şi ai tuturor operatorilor care sunt obligaţi să utilizeze case de marcat fiscale îşi vor declara banii în fiecare zi înaintea începerii programului de lucru, într-un registru de bani personali, cu paginile numerotate, completat fără ştersături sau modificări.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Transilvania, profit mai mare, dar şi provizioane mai mari

Banca Transilvania a raportat un profit net de 152 mil. lei (35 mil. euro) în primul trimestru, în creştere cu 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultat susţinut de câştigurile din tranzacţii cu titluri de stat, având în vedere că veniturile din dobânzi s-au redus, iar cheltuielile operaţionale şi cele cu provizioanele de risc au fost mai mari.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: SONDAJ AL BNR

Bancherii văd creştere a cererii de credite în trimestrul al doilea

Cererea de credite din partea companiilor a rămas nemodificată la nivel agregat în primul trimestru, evoluţia dictată în principal de menţinerea constantă a cererii din partea corporaţiilor, în timp ce la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) cererea pentru credite s-a majorat cu un ritm marginal.

Pentru următoarele trei luni, instituţiile de credit se aş­teap­tă la o majorare moderată a cererii de credite la nivel agre­gat, indiferent de dimensiunea companiilor sau tipul îm­prumuturilor, potrivit unui sondaj realizat de BNR.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţele au avut un vârf de plată de 7 miliarde de lei în ultima zi din aprilie

Ministerul Finanţelor a avut în aprilie un vârf de plată a datoriei, în ultima zi din lună ajungând la maturitate titluri de stat de 7 mld. lei, după ce în martie a ajuns la scadenţă o emisiune de eurobonduri de 1 mld. euro.

Un alt vârf de plată al datoriei va fi în octombrie, când ajung la scadenţă titluri de stat de peste 7 mld. lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Cluj: Parcul industrial Tetarom IV pierde finanţarea europeană de peste 17 milioane de lei

Construcţia parcului industrial Tetarom IV din judeţul Cluj pierde finanţarea europeană în valoare de peste 17 milioane de lei, după ce consilierii CJ au votat, joi, încetarea contractului de finanţare, motivând că proiectul nu va putea fi implementat până la data impusă, 31 decembrie 2015.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Mii de producători agricoli nu vor mai fi de azi în pieţe

Federaţia sindicală Agrostar avertizează că mii de agricultori nu vor putea intra în pieţe, începând cu 1 mai, din cauza faptului că nu au atestate de producător, acestea nefiind încă tipărite, şi îi solicită premierului Victor Ponta sprijin pentre remedierea problemei.

Federaţia sindicală Agrostar a anunţat ieri că mii de agricultori nu vor putea intra în pieţe, începând de astăzi, 1 mai, din cauza faptului că nu au atestate de producător, acestea nefiind încă tipărite.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: La o persoană ocupată, 1,3 persoane sunt inactive sau în şomaj

Raportul de dependenţă economică exprimat prin numărul persoanelor neocupate (inactive sau în şomaj) ce revin la 1.000 persoane ocupate a fost, în trimestul IV din 2014, de 1.327‰, ceea ce înseamnă că, la fiecare persoană ocupată din România 1,327 de persoane erau inactive sau în şomaj.

Această rată de dependenţă se menţine ridicată, cu doar mici variaţii în ultimii ani, ceea ce arată că, în pofida însuşirii de către administraţie a unor agende care să impulsioneze piaţa muncii, prea multe lucruri nu se schimbă.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Telekom scoate la vânzare şi închiriere 24 de proprietăţi imobiliare de unde vrea să încaseze 26 de milioane de euro

Telekom România Commu­nications, fostul Romtelecom, a scos la vânzare şi reînchiriere parţială un pachet format din 24 de proprietăţi imobiliare, din Bucureşti şi alte şapte oraşe, la un preţ de pornire de 26,3 milioane euro, ca parte a eforturilor companiei de a valorifica activele care nu sunt legate de businessul de comunicaţii pentru a-şi finanţa investiţiile în reţele.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: CEH Hunedoara riscă amenzi de 120 mil. euro de la UE

Complexul Energetic Hunedoara a cumpărat doar o parte din certificatele de emisii cu efect de seră şi riscă amenzi de la Uniunea Europeană de câte 100 de euro pentru fiecare din cele peste 1,2 milioane de certificate neachiziţionate încă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Complexul Energetic Hunedoara a cumpărat doar o parte din certificatele de emisii cu efect de seră şi riscă amenzi de la Uniunea Europeană de câte 100 de euro pentru fiecare din cele peste 1,2 milioane de certificate neachiziţionate încă (120 mil euro în total).

         Citeste mai mult…

Zf.ro: CEZ Distribuţie ia o linie de credit de 675 mil. lei de la BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda companiei CEZ Distribuţie, deţinută de grupul ceh CEZ, un credit de 675 milioane lei (152 milioane euro), pentru investiţii în reţeaua de distribuţie a electricităţii, potrivit unui anunţ al băncii.

Conducerea BERD va discuta la 10 iunie acordarea împrumutului. Fondurile urmează să fie utilizate, printre altele, pentru înlocuirea până în 2020 a 50% din contoarele electrice clasice cu unităţi inteligente.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Dolarul american coboară sub 4 lei pentru prima dată în ultimele două luni

Cursul anunţat de BNR pentru dolarul american a ajuns ieri la 3,95 de lei pe unitate, în scădere cu 1,2% faţă de şedinţa precedentă, şi a revenit astfel la nivelul de la începutul lunii martie. Pe 4 martie, moneda americană depăşise pragul de 4 lei la cursul BNR pentru ca în doar câteva zile să atingă maximul istoric de 4,2 lei.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Patronatul bancherilor s-a afiliat Eurofinas, federaţia europeană unde este membră şi asociaţia firmelor de leasing

Consiliul Patronatelor Bancare (CPBR), o asociaţie care reuneşte şase bănci locale de talie mare cu o cotă de piaţă cumulată de aproape 50%, a devenit membru al Eurofinas – federaţia europeană a asociaţiilor pentru credite de consum, o organizaţie care reuneşte asociaţii europene ale căror membri au acordat anul trecut finanţări de peste 320 miliarde de euro.

            Citeste mai mult…

Realitatea.net: Golban: “Programul fiscal nu face decât să crească şomajul, să promoveze sărăcia şi inegalitatea “

Invitaţii emisiunii lui Rareş Bogdan, la Realitatea TV,  Mircea Geoană şi Radu Golban au comentat programul de politică fiscală al Guvernului Ponta, vorbind despre măsurile luate de  Victor Ponta în ultima perioadă şi despre efectul pe care aceste măsuri îl vor avea.

Radu Golban a explicat cum percepe măsurile luate de guvernul Ponta: “Între relaxare fiscală propriu zisă şi ce înţelege domnul Ponta sunt diametral opuse. Ceea de doreşte poate dl. Ponta este o formă de autoconsolare, într-un moment de disperare a ajuns la această soluţie. Acest program fiscal nu face, după părerea mea, decât să crească şomajul în România, să acutizeze inegalitatea dintre bogaţi şi săraci, să promoveze sărăcia, să distrugă locuri de muncă şi să crească povara fiscală. Din tot ce ne-a prezentat domnul Ponta, nimic nu va avea tangenţă cu realitatea.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ANCOM a admis trei firme la licitaţia pentru televiziunea digitală terestră

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a admis la licitaţia pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră trei firme, Grup Est Security, Info Total Press şi TV Sat 2002, oferta Nova Media fiind respinsă.

Nova Media a fost descalificată întrucât nu a îndeplinit condiţiile impuse prin caietul de sarcini, se arată într-un comunicat al ANCOM.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Conpet vrea să dea 90% din profit ca dividend şi la anul

Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE), operatorul sistemului de tran­sport al ţiţeiului, îşi pro­pune să împartă şi anul viitor aproa­pe tot profitul cu acţionarii, după ce în 2015 va fi cel mai „generos“ cu dividendele dintre cei trei transportatori de resurse energetice listaţi la bursă.

Compania se aşteaptă să obţină anul viitor un profit net de 52,7 milioane de lei, cu 6% mai mic decât rezultatul din 2014, şi să distribuie 92% din câştig ca divi­dende, potrivit bugetului aprobat de prin­cipalul acţionar, Ministerul Ener­giei. Distribuţia ar corespunde unui divi­dend brut de 5,6073 lei/acţiune şi ar aduce un randament de 8,42% raportat la preţurile actuale ale titlurilor COTE.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live. Fost ministru al energiei: La gaze suntem cei mai ieftini din UE

La gaze suntem cei mai ieftini din UE, şi la pers juridice. Consumatorul industrial are încă un mic avantaj. La populaţie e mai complicat, a spus Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei în cadrul emisiunii ZF Live.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Lichiditate de 4,5 milioane de euro

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de ieri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 19,95 milioane de lei (4,53 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 17,91 milioane de lei (4,06 milioane de euro), cele mai semnificative fiind tranzacţiile cu acţiunile Fondul Proprietatea (11,9 milioane lei), Banca Transilvania (1,09 milioane lei) şi Transgaz (724,4 mii lei).

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIF Muntenia distribuie dividende, după un an de pauză

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) au aprobat ieri propunerea administratorului SAI Muntenia Invest de distribuire a unui dividend de 0,0715 lei/acţiune aferent exerciţiului financiar 2014, după un an în care societatea nu acordat dividende.

Potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), SIF4 le va da acţionarilor 37,36% din profitul net de anul trecut, respectiv 57,7 milioane lei, în condiţiile în care profitul net total de repartizat se ridică la aproape 154,44 milioane lei.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Investiții de 112 mil. dolari, bugetate de Rompetrol Rafinare pentru acest an. Petromidia se oprește 40 de zile

Rompetrol Rafinare, membră a KMG Internațional, și-a bugetat pentru acest investiții de 111,59 milioane de dolari, mare parte din sumă fiind alocată pentru revizia tehnică programată a rafinăriei Petromidia.

Acționarii companiei au aprobat, la finele lunii aprilie, bugetul pentru anul în curs și programul de investiții, conform rapoartelor transmise Bursei de Valori București. Astfel, Rompetrol Rafinare, care deține, la ora actuală, cea mai mare rafinărie din România, în funcție de capacitatea de procesare, va aloca o sumă de peste 100 mil. dolari pentru Petromidia.

         Citeste mai mult…

Digi24.ro: Scutiri de taxe pentru cei care investesc în firme mici

Cei care au o idee de afaceri, dar nu şi banii necesari pentru a o pune în practică, au acum şanse mai mari să obţină finanţare. O lege adoptată ieri scuteşte de unele impozite şi taxe firmele sau persoanele care investesc cel puţin 3.000 de euro într-o afacere nouă. Cel mai profitabil domeniu este considerat în acest moment IT-ul.

Cosmin Drăgoi are nevoie de peste 200.000 de euro pentru a construi şi lansa pe piaţă un aparat inteligent de reducere a consumului de energie. Proiectul e încă pe hârtie, dar speră să găsească investitori.

        Citeste mai mult…

B1.ro: Cadastrare gratuită pentru toate imobilele până în 2023 (VIDEO)

Toate casele şi terenurile din România vor fi înregistrate gratuit până în 2023. Anunţul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, informează B1 TV.

Acesta a mai spus că Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară va avea un buget de 1,2 miliarde de euro.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Pană de idei: Romgaz ţine banii la bancă şi aşteaptă creşterea profitului tot din scumpirea gazului

Prizonieră între graniţe, unde consumul scade an de an, Romgaz nu are altă idee să-şi dezvolte businessul decât să ardă gazul pentru lumină şi să-şi ţină banii în depozite la dobânzi de 1,5%.

Top managementul Romgaz (simbol bursier SNG) a or­ga­nizat ieri o telecon­ferinţă cu analiştii pentru a pre­zenta rezultatele din anul 2014 şi perspectivele de dezvoltare – în linii mari, să facă acelaşi lucru ca şi până acum, anume să extragă şi să vândă gaze naturale în România. Cere­rea internă este în scădere, dar o înce­tinire a ritmului producţiei este exclusă deoarece i-ar eroda cifra de afaceri şi profitul, astfel că Romgaz vede în termocentrala Iernut un debuşeu pentru un posibil viitor surplus de gaz.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum cataloghează analiştii ambiţia guvernanţilor de a trece la euro în 2019. Semnalele de alarmă trase de Isărescu, guvernatorul

România îşi menţine obiectivul de a trece la euro de la 1 ianuarie 2019 FOTO telegraph.co.uk Guvernul a transmis ieri Comisiei Europene Programul de Convergenţă 2015-2018, din care reiese că Executivul îşi păstrează angajamentul de adoptare a monedei euro începând cu 1 ianuarie 2019. Analiştii economici atrag atenţia că România nu va fi pregătită să facă acest pas peste patru ani, iar Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a tras în ultima săptămână mai multe semnale de alarmă privind posibilele riscurile ale acestei decizii. „Guvernului României îşi păstrează angajamentul din Programul de Convergenţă anterior de adoptare a monedei euro începând cu data de 1 ianuarie 2019“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Finanţelor.

        Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Banii europeni s-au prefăcut în dobânzi în loc de credite rurale

România a înregistrat o eficienţă foarte scăzută la utilizarea fondurilor europene destinate dezvoltării economiei rurale, potrivit Curţii Europene de Audit.

România nu a fost în măsură să folosească eficient cei apro­ximativ 220 milioane euro primiţi pentru implementa­rea programului de dezvoltare rurală, situaţie întâlnită însă şi în alte şase ţări ce au figurat într-o analiză făcută de Curtea Europeană de Audit (CEA) pe tema instrumentelor financiare europene în acest sector. Analiza a mai cuprins regiuni mai sărace din Franţa şi Italia, precum şi Grecia, Bulga­ria, Lituania şi Letonia. Suma totală a instrumentelor financiare alocate acestor ţări pentru perioada 2007-2013 în programe de dezvoltare rurală s-a cifrat la 447 milioane euro.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul dobânzilor la creditele Prima Casă

Cea mai mică dobândă pentru un credit Prima casă, de 3,94% pe an, este oferită în prezent de CEC Bank, aceasta fiind singura bancă care percepe o dobândă sub 4% pentru acest tip de credite.

Topul celor mai mici dobânzi la împrumuturile Prima casă care nu sunt condiţionate de virarea veniturilor la banca creditoare este completat de Banca Transilvania, ING şi Banca Românească. Pentru persoanele care îşi virează veniturile la banca creditoare, dobânzile practicate sunt mai mici decât cele standard, majoritatea băncilor având acest tip de oferte, atât pentru ipotecare standard, cât şi pentru Prima casă. De exemplu, un client al BRD care îşi încasează salariul într-un cont deschis la această bancă poate obţine un credit Prima casă cu o dobândă de doar 4% pe an.

         Citeste mai mult…

Economica.net: BNS: Peste 40% dintre angajatorii români nu sunt acoperiţi de contracte colective de muncă

Mai mult de 40% dintre angajatorii români nu sunt acoperiţi de contracte colective de muncă, aproape dublu faţă de media europeană, a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri de specialitate, Marin Florian, preşedintele Organizaţiei de Tineret din cadrul Blocului Naţional Sindical /BNS/.

‘Peste 40% dintre angajatorii români nu sunt acoperiţi de contracte colective de muncă, aproape dublu faţă de media europeană. Cifra este strâns legată de numărul lucrătorilor cu salarii mici. Un salariat român nu este protejat deloc în perioada de probă a unui contract de muncă. Este nevoie de prelungirea perioadei de probă pentru absolvenţii de studii superioare şi pentru muncitorii necalificaţi. Perioada de probă trebuie redusă’, a afirmat Florian.

         Citeste mai mult…

Realitatea.net: Guvernul a stabilit când înlocuim leul cu moneda euro

Guvernul a transmis astăzi Comisiei Europene Programul de Convergenţă 2015 – 2018, prin care îşi reafirmă angajamentul de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2019 – informează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

Conform programului, economia României va creşte cu 3,2% în 2015, iar în 2018 va atinge un ritm de 4%. Se estimează că în 2018 Produsul Intern Brut al României va reprezenta circa 65% din media Uniunii Europene, faţă de cele 60% de procente recomandate pentru adoptarea monedei euro.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Petrotel scapă de sechestru

ANAF a decis ridicarea sechestrului impus Rafinăriei Petrotel din Ploieşti.

În urmă cu două zile, inspectorii au constatat nereguli în activitatea companiei şi au blocat vânzarea benzinei şi motorinei rafinate la Petrotel.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Se caută români în străinătate. Cele mai multe joburi disponibile sunt în Malta, Cehia și Germania

Angajatorii din Spaţiul Economic European anunţă, prin intermediul reţelei Eures România, 360 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Malta şi Republică Cehă şi cele mai puţine în Spania, Franţa şi Danemarca, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), citata de Mediafax.

Potrivit ANOFM, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Malta (105), 30 de montatori oţel, două de ingineri navali/ingineri mecanici diesel, 20 muncitori în construcţii, 30 sudori, trei macaragii şi câte 10 de barmani şi personal de curăţenie în hoteluri.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Producătorii români de carne vor protecție europeană pentru micul românesc

Asociația Română a Cărnii /ARC/ va demara, în cel mai scurt timp, procedurile pentru obținerea protecției europene pentru micul românesc, un produs apreciat de către români și care a dobândit, deja, notorietate pe piața europeană.

‘Ne-am propus să obținem protecție europeană pentru micii românești. Vrem să facem acest lucru și la notorietatea pe care au dobândit-o în Europa nu cred că va fi o țară care să fie împotrivă. Micul este românesc și asta o știe toată lumea. Față de ‘cevapcici’ turcești sau bulgărești /un produs similar cu micii românești, n.r/ este o mare diferență și de gust, și de cum arată. De aceea, nu cred că vom avea probleme să facem acest lucru’, a declarat, vineri, președintele ARC, Radu Timiș, la un eveniment organizat cu ocazia zilei de 1 Mai.

         Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor