Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 10 martie 2015

Zf.ro: Angajatorii din industria prelucrătoare vor face cele mai multe angajări în următoarea perioadă

O gură de oxigen pe piaţa muncii: trei din patru angajatori vor să recruteze anul acesta

Peste un sfert (26%) din angajatorii din România vor să îşi sporească numărul de salariaţi în următoarele trei luni, arată un studiu realizat de firma de recrutare şi închiriere de forţă de MUNCĂtemporară Manpower Group România.

Acestea sunt cele mai optimiste planuri de angajare din ultimul trimestru al anului 2012 până în prezent.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Cu un program naţional pentru informaticieni, IT&C-ul poate deveni locomotiva economiei

România, o ţară unde impozitele şi taxele ţin loc de investiţii. Din ceea ce încasează, guvernul întoarce în economie prea puţin

Banii nu circulă în economie. Banii stau pentru că oamenii se tem. Nicio politică monetară nu poate alunga teama

93.000 de angajaţi în IT şi telecom aduc valoare adăugată cât 350.000 de salariaţi în construcţii şi 2,6 milioane de persoane ACTIVE în agricultură.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Rasdacele care se delistează ar putea plăti şi 27 mil. lei pentru retragerea minoritarilor

Cele mai mari zece com­panii de pe RASDAQ, unde acţionarii minoritari cu drept de retragere au depus cereri de retragere, ar urma să le plătească acestora sume cuprinse între 140.000 lei şi 27 de milioane de lei cum este cazul com­paniei Bucureşti Turism care operează hotelul de cinci stele Radisson din Capitală, raportat la preţul din piaţă al acţiunilor şi dacă toţi minoritarii îşi exercită dreptul de retragere. Sumele ar putea însă scădea sau creşte în funcţie de preţul  de retragere pe care îl vor stabili experţii evaluatori.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondurile de pensii ar putea creşte cu 2,3 miliarde de lei investiţiile pe bursă

Fondurile de pensii private discută cu Autoritatea de Supraveghere Financiară majorarea pragului pentru investiţiile în acţiuni.

O creştere de 5% a limitei permise, până la  25% din ACTIVE, ar aduce un plus de 2,3 miliarde de lei pentru investiţiile în acţiuni în următorii ani, potrivit calculelor ZF.

„Ultimii cinci-şase ani au fost atipici: investiţiile în tiluri de stat au «bătut» investiţiile în acţiuni. În acelaşi timp, participanţii la sistemul de pensii private obligatorii sunt încă relativ tineri, cu un orizont investiţional de 15-20 de ani. În aceste condiţii, alocarea pe acţiuni ar trebui să fie mai aproape de 50%“, a spus Marius Raţiu, director executiv al Aegon Pensii, administratorul fondului de pensii obligatorii Vital.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Moldovenii de la Trans-Oil ridică un siloz de 20.000 tone la Ţăndărei

Trans-Oil, afacerea milionarului gru­zino-american Vaja Jhashi şi cel mai mare grup de agrobusiness din Re­publica Moldova, va ridica un siloz ce poate stoca 20.000 de tone de seminţe olea­gi­noase în apropierea fabricii de ulei vegetal Ultex din Ţăndărei, pe care au achi­ziţionat-o anul trecut.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Companiile din energie: Avem nevoie de electricieni tineri

Marile companii din energie, cu o vârstă medie a angajaţilor de 45-48 de ani, vorbesc despre o lipsă acută de personal cu pregătire medie în domeniul tehnic, dar şi despre dificultăţile pe care le întâlnesc când vine vorba de identificarea forţei de MUNCĂspecializată pe segmente de nişă, aşa cum sunt reţelele inteligente de exemplu.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţul cerealelor are şanse minime de creştere la vară: cererea scade de 3,7 ori mai repede decât oferta

Cerealele vor avea puţine motoare de creştere de preţ la noua recoltă din iulie pentru că stocurile din anii trecuţi aduc linişte în piaţă, iar noua recoltă europeană va fi peste medie.

Citeste mai mult…

Zf.ro: IMPACTUL CREŞTERII FRANCULUI ELVEŢIAN

Băncile nu au mai încasat rate scadente de 15 mil. franci în ianuarie

Clienţii cu credite în franci elveţieni aveau la finalul lunii ianuarie restanţe de 479 mil. franci (2 miliarde de lei), în creştere cu echivalentul a 15 milioane de franci faţă de nivelul de la finalul anului trecut, potrivit datelor din ultimul buletin lunar al BNR. Incluzând impactul cursului de SCHIMB, creşterea restanţelor a fost de 17% faţă de luna decembrie.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum şi-au împărţit băncile mari veniturile din dobânzi de 11 mld. lei de anul trecut

Numai două bănci, Banca Transilvania şi OTP BANK, dintre cele care au raportat rezultate financiare detaliate pe 2014 au consemnat o creştere a veniturilor nete din dobânzi, în timp ce majoritatea jucătorilor de talie mare nu reuşesc să încaseze mai mulţi bani din moment ce portofoliile de CREDITE li se subţiază.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF LIVE

Mugur Tolici, BNR: Vrem ca pentru toate funcţiile-cheie din BNR să avem linia de succesiune asigurată

Toate funcţiile-cheie din cadrul Băncii Naţionale vor avea linia de succesiune asigurată, iar în acest sens banca are reguli precise, astfel încât unii angajaţi vor ajunge şefi, alţii vor ajunge cei mai buni experţi, a declarat ieri la ZF Live Mugur Tolici, directorul de resurse umane al BNR.

http://www.zf.ro/zf-live/mugur-tolici-bnr-vrem-ca-pentru-toate-functiile-cheie-din-bnr-sa-avem-linia-de-succesiune-asigurata-13958748

 Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTOR-ŞEF ZF

România 5%. Statistica ne confirmă: şansa României se numeşte programul „un milion de informaticieni“

Pentru prima dată în istoria economiei româneşti, contribuţia serviciilor de informaţii şi comunicaţii la creşterea economică a depăşit-o pe cea a agriculturii şi pe cea a construcţiilor. Aceasta înseamnă că IT&C poate deveni o locomotivă pentru economia românească, cu toate că ponderea sa în PIB este la doar 6%.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Peste un sfert dintre companiile din România vor face angajări în trimestrul al doilea

Peste un sfert dintre angajatorii din România anunţă planuri de creştere a numărului de angajaţi în trimestrul al doilea, în special în industria prelucrătoare, şi doar 6% au în vedere o scădere de personal, mai ales în sectorul energetic, arată un studiu realizat de Manpower.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Steinmeier: Investitorii germani apreciază România, mai sunt deficienţe privind transparenţa

Ministrul Frank-Walter Steinmeier a declarat, luni, că investitorii din ţara sa apreciază România, dar mai sunt probleme în ceea ce priveşte transparenţa şi securitatea juridică, subliniind că a încurajat Guvernul român să continue reformele pentru rezolvarea acestor deficienţe.

“Investitorii germani apreciază România (….) Acolo unde mai probleme, în discuţiile cu premierul am abordat chestiunea deficienţelor în ceea ce priveşte securitatea juridică şi transparenţa şi am profitat de ocazie pentru a încuraja Guvernul să continue reformele pentru a rezolva aceste deficienţe”, a precizat, luni, la Bucureşti, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: OECD: Ritmul de creștere al economiei mondiale este stabil, redresarea zonei euro prinde avânt

Zona EURO își majorează contribuția la îmbunătățirea perspectivelor de creștere a economiei mondiale, a estimat luni Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD), transmite Reuters.

Indicatorul compozit CLI calculat de OECD pentru cele 34 de state membre ale organizației a urcat în ianuarie la 100,4 puncte, de la 100,3 puncte în decembrie, depășind media pe termen lung de 100 de puncte. Indicatorul sugerează că ritmul de creștere al economiei în statele dezvoltate este stabil.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF votează din nou listarea secundară a Fondului Proprietatea prin titluri de interes

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF responsabil de piaţa de capital: Am reavizat pentru introducerea pe ordinea de zi a Consiliului regulamentul pentru listarea pe o piaţă secundară a fondurilor de investiţii prin intermediul titlurilor de interes.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va supune din nou la vot regulamentul privind listarea pe o piaţă dintr-un alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes, a fondurilor de investiţii, necesar listării secundare a Fondului Proprietatea (FP), după ce anul trecut un proiect similar nu a întrunit majoritatea de voturi în Consiliul autorităţii şi a fost astfel respins.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Oamenii de afaceri: O unire de forţe între România şi Germania este benefică, dar nu există partener providenţial

Frank-Walter Steinmeier (stg.), ministrul de externe al Republicii Federale Germania, s-a întâlnit ieri la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ce ar trebui să ceară România Germaniei? Oamenii de afaceri îşi doresc amplificarea relaţiilor economice cu Germania şi sunt de părere că atragerea investitorilor ger­mani şi creşterea exporturilor româneşti către nemţi depind mai mult  de atractivitatea mediului de afaceri autohton şi de imaginea României în străinătate decât de vizitele politice. Totuşi „o unire de forţe“ ar putea îmbunăţi imaginea României şi ar facilita cooperarea între cele două state.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Analiştii: Revenirea preţului petrolului este de scurtă durată. Cotaţia nu va rezista la 60 dolari

Recenta revenire a cotaţiei petrolului a avut loc pe fondul unor speculaţii de moment şi nu anunţă sfârşitul „vacanţei“ barilului (preţ mic pe o perioadă lungă de timp – n.red.), al cărui preţ ar mai putea rămâne între 50 şi 60 dolari încă trei ani, spun analiştii. OMV Pe­trom, cel mai mare producător de ţiţei din Euro­pa de Sud-Est, are astfel în faţă o perioadă sumbră.

De la 45 dolari/baril în ianuarie, cotaţia petrolului gravitează acum în jurul nivelului de 59-60 dolari/baril, unde va rămâne încă vreo câţiva ani, potrivit unei analize a Bloomberg, care com­pilează estimările BP, Agenţiei Interna­ţionale pentru Energie şi ale oficialilor Arabiei Saudite. Deşi petrolul a recuperat puţin teren în ultimele trei luni, această evoluţie nu s-a transmis şi acţiunilor OMV Petrom (simbol bursier SNP), care se menţin pe un trend descendent. Cotaţia SNP este în scădere cu 10,5% de la începutul anului.

       Citeste mai mult…

zf.ro: Subscrierile Allianz-Ţiriac ar putea depăşi un miliard de lei în acest an

Allianz-Ţiriac Asigurări şi-a bugetat pentru acest an venituri din subscrieri de peste un miliard de lei, de la 990,8 milioane de lei în 2014, şi consolidarea tendinţei de creştere profitabilă a afacerilor, potrivit directorului general al companiei, Remi Vrignaud.

“În plan cantitativ, ne dorim ca în 2015 să consolidăm tendinţa de creştere profitabilă a afacerilor începută încă din 2013. Am planificat să depăşim pragul de 1 miliard de lei venituri din activitatea de asigurări, în paralel continuând să îmbunătăţim randamentul vânzărilor”, a afirmat Vrignaud într-un comunicat remis MEDIAFAX

Citeste mai mult…

Zf.ro: INS: Câştigul salarial mediu net a scăzut cu 6,8% în ianuarie, faţă de decembrie, la 1.740 lei

Câştigul salarial mediu nominal net a fost în ianuarie de 1.740 lei, în scădere cu 6,8% comparativ cu decembrie, dar în creştere cu 7,1% faţă de aceeaşi lună din 2014, cele mai mari valori înregistrându-se în extracţia petrolului şi a gazelor naturale, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţurile de consum au crescut în februarie cu 0,3%; rata anuală a inflaţiei se plasează la 0,4%

Preţurile de consum au fost mai mari cu 0,3% în februarie faţă de ianuarie, cu creşteri de 0,5% la alimente şi aproape 0,4% la mărfuri nealimentare, în timp ce tarifele serviciilor s-au redus cu 0,2%, iar rata anuală a inflaţiei s-a situat la 0,4%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (INS).

Determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC), creşterea din februarie comparativ cu ianuarie a fost de 0,4%, potrivit unui comunicat al INS.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul şi investitorii vs. oamenii de rând: În buzunarele cui vor intra cele 1.100 miliarde de euro cu care BCE inundă pieţele

Banca Centrală Europeană a început de ieri cea mai amplă ofensivă anticriză din istoria zonei euro, achiziţii de obligaţiuni de 1.100 miliarde de euro.

Prin „printarea“ masivă de bani în stil american, gardianul monedei euro aduce investitorii în faţa a ceea ce până nu demult era de neînchipuit: să plă­tească pentru „privilegiul“ de a deţine datorii ale unor state cândva focare de criză şi deprecierea euro până la paritate cu dolarul.

Citeste mai mult…

Zf.ro: IFN-urile pierd clienţi de la lună la lună: minus 4.200 de clienţi în ultimul an

Numărul clienţilor instituţiilor financiare nebancare (IFN) a scăzut la finalul lunii ianuarie la aproximativ 84.000 de persoane fizice şi juridice, cu aproximativ 4.200 de debitori mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit celui mai recent raport lunar al BNR. IFN-urile înscrise în registrul special al BNR aveau la finele lunii ianuarie 171.000 de credite acordate şi angajamente asumate, cu 10.000 de finanţări mai mult decât cele acordate în perioada corespunzătoare din 2013.

Citeste mai mult…

Zf.ro: General Electric va dezvolta 6-7 proiecte eoliene în Polonia

Grupul american General Electric va furniza anul acesta turbine pentru 6-7 proiecte de parcuri eoliene cu o capacitate cumulată de aproximativ 150 MW şi se aşteaptă ca pe piaţă să fie activitate considerabilă în 2015, scrie The Warsaw Voice.

„GE va realiza şase-şapte proiecte cu o capacitate de circa 150 MW până la sfârşitul anului”, declarat Nataşa Pavlovici, directorul de vânzări eoliene pe Europa de Est al GE. Spre comparaţie, cel mai mare proiect eolian din România, cel de la Cogealac, Dobrogea, are o capacitate de 600 MW.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Producţia de grâu din UE va scădea în 2015 cu 6,4 milioane tone, dar rămâne peste 150 milioane tone

Producţia de grâu din Uniunea Europeană se va menţine peste 150 milioane de tone şi în acest an, în ciuda unei scăderi preconizate de 6,36 milioane de tone, de la nivelul record de aproape 157,2 milioane de tone înregistrat anul trecut, potrivit estimărilor Comisiei Europene.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul polonez de investiţii Carpathia cumpără 10% din Bittnet Systems, prima investiţie în România

Fondul polonez de investiţii Carpathia Capital a cumpărat 10% din capitalul social al furnizorului de servicii de training IT Bittnet Systems, cu 150.000 de euro, intrând astfel pe piaţa românească, unde vrea să investească în 10-15 firme din domenii diverse care vor fi listate la bursă.

       Citeste mai mult…

zf.ro: Gabriel Zbârcea, la ZF Live: Există o companie japoneză foarte mare interesată de un parteneriat cu companii româneşti pe cogenerare

“Există o companie japoneză foarte mare interesată să facă un parteneriat cu companii româneşti. Există şi companii din China. Problema este ca statul nu mai dă garanţii suverane. Investitorul strategic vine cu finanţarea, dar trebuie garantată cu ceva, cu energia produsă, cu niste contracte de achiziţie de energie pe termen lung. Dar nu mai e voie să le faci din cauza băieţilor deştepti din trecut. Noile reglementări prevăd ca toată energia să se ducă pe piaţa spot. Deci e greu să găsesti finanţare pe aceste proiecte””, a declarat Gabriel Zbarcea.

http://www.zf.ro/zf-live/gabriel-zbarcea-la-zf-live-exista-o-companie-japoneza-foarte-mare-interesata-de-un-parteneriat-cu-companii-romanesti-pe-cogenerare-13955985

Citeste mai mult…

zf.ro: Afacerile din industrie au scăzut în ianuarie cu 1% faţă de decembrie,dar au crescut anualizat cu 5%

Cifra de afaceri din industrie, incluzând piaţa internă şi cea externă, s-a redus în ianuarie cu 1% în termeni nominali faţă de decembrie, în condiţiile scăderii industriei extractive cu 1,5% şi a celei prelucrătoare cu 1%, însă comparativ cu ianuarie 2014 afacerile au crescut cu 5,6%, potrivit INS.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în creştere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de astăzi în creştere.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urcă procentual cu 0,41%, fiind cotat la 7.134,18 puncte.

Indicele BET Plus creşte şi el, cu 0,4%, la 1.052,01 puncte.

Pe de altă parte, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se depreciază cu 0,3%, atingând valoarea de 31.046,61 puncte.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL:

Executarea datoriilor – o afacere privată

Planul de rambursare a datoriilor ar putea fi propus şi executat în afara instanţelor judecătoreşti, potrivit proiectului Legii insolvenţei persoanelor fizice iniţiat de deputatul PSD Ana Birchall.

Domnia sa a precizat: “Deşi eu, ca avocat, ştiu că pentru acurateţe juridică legea insolvenţei persoanelor fizice este bine să se desfăşoare sub controlul instanţelor de judecată, la solicitarea MJ şi CSM, motivată de o supraîncarcare a instanţelor, şi pentru că nu am vrut ca un debitor să solicite deschiderea procedurii şi să aştepte 1 an până la primul termen, eu am introdus procedura mixtă, care ii permite debitorului să propună şi să execute planul de rambursare a datoriilor în afara instanţelor de judecată şi numai contestaţiile să fie soluţionate, în termene precis reglementate (de maxim 7 zile) de către instanţele de judecată.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: INS: ÎN FEBRUARIE,

Inflaţia anuală a atins un nou minim-record, de 0,4%

Inflaţia anuală a ajuns la 0,4% în februarie, un nou minim-record, uşor sub nivelul înregistrat în ianuarie, de 0,41%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) trimise, astăzi, redacţiei.

Tot în februarie, dar raportat la aceeaşi lună a anului trecut, cel mai mult au crescut tarifele la servicii, cu 1,53%, urmate de preţurile mărfurilor nealimentare, cu 0,65%, în timp ce mărfurile alimentare s-au ieftinit cu 0,47%.

Creşterea lunară a preţurilor a fost, în medie, de 0,33% în februarie comparativ cu ianuarie, dar la grupa de servicii tarifele au scăzut cu 0,19%. Alimentele s-au scumpit cel mai mult în februarie faţă de ianuarie, cu 0,53, iar mărfurile nealimentare cu 0,39%.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: PONTA:

“Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru proiectul Codului Fiscal, dacă liberalii îl vor bloca”

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul Codului Fiscal, dacă liberalii blochează adoptarea acestuia, a declarat ieri premierul Victor Ponta, adăugând că apreciază, totuşi, că acestora le-a venit “mintea de pe urmă” şi sunt de acord cu propunerile PSD.

Liderul PSD a explicat că, dacă PNL nu blochează (adoptarea noului Cod fiscal – n.r.), nu are de ce să angajeze răspunderea: “Prima opţiune normală şi pe care, de altfel, o şi punem în practică pe 20 martie este trimiterea în Parlament. Este luna aprilie, mai, iunie – sunt trei luni în care Parlamentul poate să dezbată, să îmbunătăţească ce e de îmbunătăţit. Dacă nu ne blochează PNL, dacă nu ne contestă la CCR, dacă nu folosesc lucrurile pe care PDL, de obicei, le folosea ca să ne blocheze, nu avem de ce să angajăm răspunderea. A fost, dacă vreţi, un cartonaş galben pe care l-au înţeles şi mă bucur că sunt dispuşi la dialog”.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Piperea: “Creditorii au aprobat reorganizarea Oltchim”

Creditorii Oltchim au aprobat, ieri, planul de reorganizare a combinatului vâlcean, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai societăţii.

Domnia sa ne-a precizat: “Avem un vot pozitiv la toate categoriile de creditori. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Electrica, BCR, Banca Transilvania şi CET Govora se numără printre creditorii importanţi care au votat planul de reorganizare. Avem acceptul inclusiv a 2.353 de salariaţi Oltchim”.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Tranzacţiile cu obligaţiuni au impulsionat lichiditatea

Indicii bursieri au înregistrat deprecieri uşoare, în şedinţa de ieri, pe fondul unor tranzacţii cu acţiuni de 27,7 milioane de lei (6,2 milioane de euro).

Rulajul Bursei de Valori Bucureşti a fost impulsionat de transferuri cu titluri de stat în valoare de 13,32 milioane lei (2,99 milioane de euro).

Au fost realizate două transferuri cu titluri de stat emise în 2012, cu scadenţa în octombrie 2015.

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide zece acţiuni, au închis în scădere cu 0,59%, respectiv 0,7%

BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Pe piaţa deal, a fost înregistrată o tranzacţie cu acţiuni FP, în sumă de 2,59 milioane de lei.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Tranzacţia anului: Fondul Proprietatea poate încasa până la 174 mil. euro pe pachetele de acţiuni ale filialelor Electrica

Negocierile dintre Electrica (EL) şi Fondul Proprietatea (FP) privind achiziţia pachetelor minoritare de acţiuni ale filialelor Electrica vizează, de fapt, discountul faţă de evaluarea agreată a acestora. Discountul ar putea fi de până la 30 %, potrivit celor mai severi analişti consultaţi de ECONOMICA.NET. Valoarea pachetelor filialelor Electrica era de 783 de milioane de lei, în portofoliul FP din 30 septembrie 2014, potrivit celui mai recent raport al Fondului.

Electrica (EL) negociază un preţ cât mai mic al subsidiarelor sale din portofoliul Fondului Proprietatea (FP) şi vrea să încheie negocierile cât mai repede.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALINA NECULA, ADAMA GROUP:

“Există posibilitatea să începem un nou proiect rezidenţial în ţară, în 2015″

“Suntem în faze diferite de autorizare pentru dezvoltări în Bucureşti (zonele Vasile Lascăr şi Răzoare) şi Braşov”

Dezvoltatorul imobiliar Adama, deţinut de grupul austriac Immofinanz, ar putea începe, în 2015, dezvoltarea unui nou proiect rezidenţial într-unul dintre marile oraşe din ţară, după cum ne-a declarat, ieri, Alina Necula, head of marketing&sales Adama Group.

Citeste mai mult…

Antena3.ro: Răzvan Orăşanu, la “Daily Income”: Migraţia românilor pe piaţa muncii europene, o problemă în descreştere

Migraţia românilor pe piaţa muncii europene este o problemă în descreştere, mulţi dintre cei care intenţionau să plece fiind deja angajaţi în alte state din UE, a afirmat analistul economic Răzvan Orăşanu, în ediţia de marţi a emisiunii “Daily Income”, de la Antena 3.

http://www.antena3.ro/economic/biz-news/razvan-orasanu-la-daily-income-migratia-romanilor-pe-piata-muncii-europene-o-problema-in-descrestere-286277.html

        Citeste mai mult…

Zf.ro:  Un proiect finanţat cu fonduri europene vrea să formeze 400 de antreprenori

Proiectul Start Up Antreprenorial, cofinanţat din fonduri europene, îşi propune selectarea şi formarea a 400 de  posibili antreprenori şi oameni de afaceri din regiunea Bucureşti-Ilfov, respectiv Oltenia Sud-Vest – Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, iar cele mai bune 40 de planuri de afaceri vor beneficia de un sprijin de minimis de 25.000 de euro fiecare, pentru a putea fi demarate.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministrul Energiei, despre conducerea Complexului Energetic Oltenia: Lucrurile sunt de natura a ne semnala un deficit serios la nivel de management

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a criticat dur activitatea managementului de la Complexul Energetic Oltenia, avand in vedere ca acesta si-a indeplinit planurile doar in proportii cuprinse intre 25% si 50%. Deci lucrurile acestea sunt de natura a ne semnala un deficit serios la nivel de management, la nivel de piata, la nivel de strategie si atunci va trebui cu totii sa intervenim si sa luam masuri”, a declarat Andrei Gerea la Tele 3, o televiziune gorjeana. Declaratiile au fost facute vineri, la Targu Jiu, dupa o intalnire cu sindicalistii de la Federatia Nationala Mine Energie (FNME) si Federatia Univers. Gerea a mai spus ca au fost sesizate organele de ancheta, dupa ce Corpul de Control al ministerului a analizat contractul incheiat de Complexul Energetic Oltenia si o firma de apartament nou infiintata din Constanta.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Legumele si scumpirea serviciilor de ingrijire medicala au dus inflatia la 0,4%

Legumele, citricile si cartofii, dar si serviciile de ingrijire medicala au dus inflatia din luna februarie la 4,5% (masurata atat prin indicele preturilor de consum-IPC, cat si prin cel armonizat- IAPC) fata de februarie 2014, a transmis marti Statistica. La polul opus, zaharul si transporturile aeriene au cunoscut cele mai mari ieftiniri, in termeni anualizati. Atunci cand publica privind inflatia, INS colecteaza preturile de consum din circa 7200 de magazine din 42 de localitati urbane de pe intreg teritoriul tarii.

Citeste mai mult…

B1.ro: Marii latifundiari ai României depind de banii de la UE şi din bugetul statului: Primele zece companii agricole din România au încasat în 2014 peste 16 milioane de lei de la stat

Primele zece companii agricole din România în funcţie de suprafeţele pentru care au primit subvenţii au încasat, anul trecut, în contul campaniei agricole din 2013,  peste 16 milioane de lei la bugetul de stat, arată Economica.net, citând informații furnizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Brummell: România și Marea Britanie sunt compatibile în dezvoltarea unor proiecte economice importante

România și Marea Britanie sunt compatibile în dezvoltarea unor proiecte economice comune în domenii importante, precum petrol și gaze, nuclear, transporturi și mediu, a declarat marți ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, cu ocazia primirii de către premierul Victor Ponta a unei delegații de oameni de afaceri britanici aflați în vizită oficială în Capitală.

“Sunt mândru să însoțesc aici în România cea mai mare delegație comercială britanică de la Revoluție încoace. Noi știm că România are planuri foarte concrete, foarte ambițioase în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii. Aici, de exemplu, aveți aprobat un Master Plan în ceea ce privește infrastructura de transport, care este concret și ambițios. De aceea am invitat companii britanice în patru domenii importante: petrol și gaze, sectorul nuclear, transporturi, apă și mediul înconjurător, pentru că în aceste sectoare știm că România are planuri foarte mari. Marea Britanie poate să ajute România în aceste domenii. Mesajul meu cel mai important pentru astăzi este că România și Marea Britanie se potrivesc”, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Palatul Victoria.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta, investitorilor britanici: Avem la est un mare “urs”, dar România e cea mai stabilă, reducem TVA

Premierul Ponta i-a asigurat pe investitorii britanici că, deşi la est este un “mare, mare urs”, care pretinde că doarme sau că se apropie de teritoriul românesc, făcând rău altor state, România rămâne cea mai stabilă ţară din regiune în care se poate investi, spunând şi că în acest an va reduce TVA.

Şeful Guvernului s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria cu o delegaţie de oameni de afaceri britanici reprezentând circa 50 de companii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 Citeste mai mult…

Evz.ro: CÂT are ANAF dreptul să-ţi oprească din salariu, dacă ai întârziat cu plata taxelor

Statul român nu închide ochii atunci când vine vorba de recuperarea datoriilor de la rău-platnici. Agenția Națională de Administrare Fiscală(ANAF) blochează conturile oricui nu își achită dările la termen. Oricât de ușor le-ar fi celor afectați să acuze instituția publică, de multe ori o bună parte din responsabilitate le revine chiar celor vizați de ANAF. Totuși, în cazul unui viciu de procedură, când toți banii ar putea fi blocați, contribuabilii trebuie să fie foarte atenți dacă au acces la veniturile din salarii, care sunt supuse acestui proces în mod diferit.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Dispar taxa hotelieră şi impozitul pe spectacole

Taxa hotelieră şi impozitul pe spectacole au fost abrogate de proiectul Cod Fiscal. Ministerul de Finanţe a luat această decizie după ce a constatat că cele două taxe au costuri de colectare şi administrare prea mari în raport cu sumele efectiv încasate de stat.

În prezent, impozitul pe spectacolear trebui plătit de videotecile şi discotecile care organizează manifestări artistice sau al unei activităţi distractive. Impozitul se calculează in funcţie de suprafaţă incintei, prin înmulţirea numărului de metri pătraţi cu  2 lei în cazul videotecilor şi cu 3 lei în cazul discotecilor. Impozitul pe spectacole se ajustează cu un coeficient de corecţie stabilit pe ranguri de localităţi.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Investițiile americane, britanice, europene în România oferă garanția dezvoltării unor afaceri “win-win”

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la Palatul Victoria, că prezența în România a investițiilor americane, britanice sau europene reprezintă o garanție pentru dezvoltarea unor parteneriate de afaceri de tip “win-win”, profitabile și sustenabile, și ar trebui să utilizeze “generația tânără și pregătită” din România.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU DE MARTIE Raluca Țintoiu (APAPR): Sunt numeroase exemple de femei de succes în industria financiară

“Amprenta” pe care orice femeie o lasă în societate ține de dublul rol pe care și-l asumă și îl joacă permanent, cel din viața de familie, pe de o parte, și cel din viața profesională, pe de altă parte, afirmă președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Raluca Țintoiu, într-un interviu acordat AGERPRES. Ea a subliniat că, statistic, sunt încă multe domenii în care, cel puțin la nivel de conducere, bărbații domină, dar în industria financiară sunt numeroase exemple de femei de succes.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: EXCLUSIV Undă verde pentru „spargerea“ şi privatizarea Oltchim

Oltchim este în insolvenţă de la începutul lui 2013 Creditorii Oltchim au aprobat planul de reorganizare a companiei, combinatul urmând să se spargă, astfel încât activele performante să fie grupate într-o entitate separată, care să fie privatizată. „Planul B“ îl constituie funcţionarea combinatului în regimul actual, combinatul realizând deja un profit operaţional de 700.000 de euro în luna ianuarie. „A fost un scor de cinci la zero printre categoriile de creditori. Deşi se spunea că angajaţii ar fi împotriva planului de reorganizare, peste 2.300 au spus da pentru reorganizare“, a declarat ieri, pentru „Adevărul“, Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: ArcelorMittal Galaţi a investit peste 7 milioane de euro pentru reducerea consumului de energie

ArcelorMittal Galaţi a investit peste şapte milioane de euro pentru modernizarea unui furnal, investiţia fiind parte a unui program de eficientizare energetică, care are ca ţintă scăderea consumului de energie cu 15% în următorii cinci ani.

Citeste mai mult…

economica.net: Spaniolii de la CAF au câştigat licitaţia pentru achiziţia a încă 51 de trenuri de metrou. Metrorex plăteşte 308 mil. euro

Firma spaniolă CAF a câştigat licitaţia pentru trenurile care vor circula pe magistrala V de metrou, Drumul Taberei – Eroilor, potrivit unor surse din piaţă. Spaniolii vor livra 43 de trenuri şi au o opţiune pentru încă opt.

Firma spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) a primit cel mai mare punctaj dintre toţi participanţii şi a fost anunţată de Metrorex drept câştigătoare. Învinşii sunt francezii de la Alstom, polonezii de la Pesa, chinezii de la CSR şi compania românească Astra Vagoane Călători Arad.

Citeste mai mult…

Busines-adviser.ro: Au inceput inscrierile la BIFE-SIM – Targul international de mobila, echipamente si accesorii

In perioada 19 – 23 septembrie 2015 va avea loc o noua editie a BIFE-SIM – Targul international de mobila, echipamente si accesorii. Astfel, incepand cu aceasta luna au debutat inscrile pentru expozantii BIFE-SIM, iar targul isi propune sa reuneasca cei mai mari producatori si importatori de mobilier, din Romania si din strainatate.

        Citeste mai mult…

Romanialibera.ro, preluat de ro.locinews.com: Reduceri pentru vacanțe la Târgul de Turism al României din acest an  

Hotelierii şi agenţiile de turism anunţă reduceri între 10% şi 30% pentru pachetele vândute la cea de-a 33-a ediție a Târgului de Turism al României, care începe în 12 martie și se încheie în 15 martie, la complexul expozițional Romexpo. La eveniment participă 260 de firme expozante, dintre care o treime sunt din străinătate.

         Citeste mai mult…

Libertatea.ro: REDUCERI de până la 50% la Târgul de Turism

Pentru cei ce visează la vacanța de vară din acest an, agențiile au pregătit vacanţe cu discounturi de până la 45-50% pentru destinaţiile externe şi de până la 30% la cele interne în perioada Târgului de Turism al României (TTR).

La cea de a 33-a ediţie a târgului, programat între 12-15 martie, la Romexpo, participă peste 280 de firme care expun pe o suprafaţă de 11.700 metri pătraţi. Circa o treime dintre ele sunt din străinătate, reprezentând 14 ţări, precum Bulgaria, Croaţia, Grecia, Israel, Italia, Republica Moldova, Polonia, Serbia, Turcia, Ungaria.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Târgul de Turism al României: mii de oferte pentru Paşte, 1 Mai şi vacanţa de vară, reduceri de 50% şi staţiuni balneare mai atractive

Cea de-a 33-a ediţie a Târgului de Turism al României se deschide joi, 12 martie, şi se va încheia, duminică, 15 martie, evenimentul fiind organizat în cadrul complexului Romexpo din Bucureşti. Biletul de intrare la târg va fi de trei ori mai ieftin faţă de ediţia anterioară, de numai 5 lei, iar hotelierii şi agenţiile de turism vor practica reduceri între 10% şi 50% la pachetele vândute pe perioada târgului.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Romexpo: Cu două zile înaintea începerii târgului de turism, ANT nu ştie dacă va avea sau nu stand

Autoritatea Naţională pentru Turism discută închirierea unui stand la târgul de turism de la Romexpo din 12-15 martie, dar cu două zile înaintea începerii nu a plătit încă şi nu este sigură de participare, fiind singurul dintre cei 260 de expozanţi aflat în această situaţie, potrivit Romexpo.

“ANT şi-a manifestat interesul să participe la târgul de turism şi sunt încă discuţii cu ei în privinţa luării deciziei de participare. Nu au luat încă o decizie cu 48 de ore înainte de deschiderea târgului”, a declarat marţi într-o conferinţă Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Răducan (FPTR): Turismul românesc a pierdut 50 milioane de euro prin neaplicarea legii voucherelor de vacanță

Turismul românesc a pierdut circa 50 milioane de euro prin neaplicarea legii voucherelor de vacanță de la 1 ianuarie 2015, a declarat, marți, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, într-o conferință de prezentare a Târgului de Turism al României (TTR).

      Citeste mai mult…

Stirileprotv.ro: Peste 250 de firme vor participa la Targul de Turism de la Romexpo. Cat de mari vor fi reducerile valabile la acest eveniment targ turism

Hotelierii si agentiile de turism anunta reduceri consistente pentru pachetele vandute la targul de turism care se va desfasura intre 12 si 15 martie la complexul Romexpo din Bucuresti.

“Biletul de intrare va scadea de trei ori fata de editia anterioara a targului si va ajunge la 5 lei”, a declarat marti, intr-o conferinta, Catalin Trifu, directorul general al Romexpo.

El a adaugat ca 260 de firme isi vor expune ofertele pe o suprafata de peste 11.000 de metri patrati. Dintre acestea, o treime sunt din strainatate, reprezentand 14 tari.

         Citeste mai mult…

Ziaruldeiasi.ro: Reduceri de 10-30% la târgul de turism de la Romexpo din 12-15 martie

Hotelierii şi agenţiile de turism anunţă reduceri între 10% şi 30% pentru pachetele vândute la târgul de turism care se va desfăşura între 12 şi 15 martie la complexul Romexpo din Bucureşti.

“Biletul de intrare va scădea de trei ori faţă de ediţia anterioară a târgului şi va ajunge la 5 lei”, a declarat marţi, într-o conferinţă, Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Târg de turism la Romexpo, în perioada 12-15 martie. Ce reduceri oferă operatorii din industrie

Hotelierii şi agenţiile de turism anunţă reduceri între 10% şi 30% pentru pachetele vândute la târgul de turism care se va desfăşura între 12 şi 15 martie la complexul Romexpo din Bucureşti.

“Biletul de intrare va scădea de trei ori faţă de ediţia anterioară a târgului şi va ajunge la 5 lei”, a declarat marţi, într-o conferinţă, Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo.

        Citeste mai mult…

Comunicatemedia.ro: Oferte bune la cel mai așteptat targ de turism al anului!

Oferte bune la cel mai așteptat targ de turism al anului!Bucuresti, 9 martie 201

Joi incepe ediția de primavara a Targului de Turism al Romaniei, ce se va desfașura in perioada 12-15 martie 2015, in cadrul centrului expozițional Romexpo, unde puteți achiziționa pachete turistice la prețuri avantajoase, cu reduceri de pana la 30%.

Agenția Genius Travel ii așteapta pe iubitorii de calatorii cu numeroase oferte de vacanța: de la city break-uri, sejururi exotice, circuite, pana la reduceri substanțiale, de pana la 30 %, plus o mulțime de surprize. De asemenea, Genius Travel vine in atenția publicului, cu trei produse noi: charter cu autocarul pentru insula Thassos, charter cu avionul pentru Antalya și programul “Delta Dunarii pentru toți”, care se dorește a fi “vedeta” targului.

Targul este deschis de joi pana sambata de la 10:00- 18:00 și duminica de la 10:00- 16:00, timp in care puteți descoperi cele mai bune oferte ale agenției Genius Travel, catre destinații interne și externe.

 Citeste mai mult…

Businesswoman.ro: În perioada 26 – 29 martie la ROMEXPO are loc prima ediţie MOBILA EXPO – eveniment de mobilă destinat exclusiv consumatorului final.

Timp de patru zile, în cadrul pavilioanelor C4 şi C5 vor fi reuniţi producători români ce vor aduce piese interesante de mobilier şi accesorii la preturi unice doar pe durata acestui târg.

       Citeste mai mult…

altreileasector.ro: Românii care donează ar putea primi bani înapoi

Românii care fac donații anuale către una sau mai multe organizații neguvernamentale ar putea primi înapoi o parte DIN BANIIplătiți statului sub formă de impozit pe venit.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România, pe locul opt în UE după ponderea energiei din resurse regenerabile în consum, în 2013

Romania ocupă locul opt între statele membre ale Uniunii Europene /UE/ după ponderea energiei obținute din surse regenerabile în consumul final brut, în 2013, arată datele prezentate, marți, de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Dolarul a crescut cu cinci bani, la 4,1279 lei, un nou MAXIM record. Euro a scăzut uşor

Dolarul a crescut marţi cu cinci bani, la 4,1279 lei, şi a înregistrat astfel un nou maxim record pentru a cincea şedinţă consecutiv, ca urmare a întăririi monedei americane pe pieţele externe, în timp ce euro a scăzut cu 0,04 bani, la 4,4435 lei.

Referinţa pentru euro publicată de banca centrală s-a situat luni la 4,4439 lei, iar cea a dolarului la 4,0779 lei.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Premierul Ponta se întâlneşte astăzi cu preşedintele celei mai mari bănci din Franţa

Prim-ministrul Victor Ponta se întâlneşte astăzi cu Jean Lemierre, preşedintele BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, potrivit unui comunicat de presă. Reprezentanţii biroului de presă nu au menţionat ce urmează a se discuta. Banca este pe primul loc din Europa pe segmentul de creditare corporate, iar în funcţie de activele deţinute este a patra bancă din lume, cu active în valoare de 2.600 miliarde de dolari, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul băncii.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Rus: România va contribui cu 7 miliarde de euro la realizarea proiectelor de infrastructură din Master Planul General de Transport

Guvernul României va contribui cu circa 7 miliarde de euro la construcţia proiectelor incluse în Master Planul General de Transport, documentul care prezintă priorităţile în materie de infrastructură de transport ale ţării până în 2030, potrivit ministrului transporturilor Ioan Rus. În total, proiectele din Master Plan sunt evaluate să coste 48 de miliarde de euro până în 2030.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Ministrul Transporturilor: Caut cu foarte mare atenţie oameni care să restructureze Tarom. Sper să nu ajung să îi caut cu disperare

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a spus că în prezent încearcă să găsească oameni care să conducă Tarom, companie al cărei consiliu de administraţie şi-a dat demisia săptămâna trecută.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Proiect: Procurori straini vor putea face anchete in Romania privind fraudele cu fonduri UE​

Procurori din alte state ale Uniunii Europene vor putea desfasura anchete in Romania, privind fraudele cu fonduri europene, mai ales in cazurile transfrontaliere, potrivit unui raport aprobat de Comisia pentru libertati civile (LIBE) a Parlamentului European.

 Citeste mai mult…

Rfi.ro: Eugen Teodorovici: Funcţionarii din zona fondurilor europene vor avea un Cod de Conduită

Funcţionarii care lucrează cu fonduri europene vor primi salarii mărite, în urma unei evaluări bianuale, conform unor criterii propuse de Banca Mondială. În plus, va exista un Cod de Conduită, care va presupune inclusiv supravegherea prin GPS a maşinilor Ministerului Fondurilor Europene. Declaraţiile au fost făcute la RFI de ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

https://www.youtube.com/watch?v=ojWzSVxIwnY

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Corlăţean: “Exportul de gaz românesc susţine securitatea energetică a Republicii Moldova”

La 4 martie 2015 a început oficial exportul de gaz românesc spre Republica Moldova, reuşită a României şi a Guvernului de la Bucureşti care vine în întâmpinarea necesităţilor reale în materie de securitate energetică ale Republicii Moldova şi cetăţenilor săi, declară senatorul PSD Titus Corlăţean.

Potrivit domniei sale, acest proiect esenţial de interconectare energetică Republica Moldova – România / Uniunea Europeană a fost posibil graţie eforturilor celor două guverne şi sprijinului Comisiei Europene, materializate mai întâi prin inaugurarea la 27 august 2014 a gazoductului Iaşi – Ungheni, în prezenţa premierilor român şi moldovean, Victor Ponta şi respectiv Iurie Leancă, dar şi a Comisarului european pentru energie, Gunther Oettinger.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, vizitează România

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 12 – 13 martie 2015, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, înaltul oficial european se va întâlni cu prim-ministrul Victor Ponta, cu ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, precum şi cu membrii Comisiilor reunite pentru agricultură şi afaceri europene ale Parlamentului României. Întâlnirea cu ministrul agriculturii Daniel Constantin va fi urmată de declaraţii comune de presă.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live, Negriţoiu, ASF: Cel mai mic salariu de la ASF este acum de 2.000 lei

Legislaţia prevede că salarizarea în ASF trebuie să fie la nivelul poziţiilor similare din pieţele financiare, iar la membrii Consiliului de Administraţie salariul să fie sub nivelul de la BNR, a declarat marţi la ZF Live Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Patronate: Turismul a pierdut 50 milioane euro în acest an pentru că nu se emit vouchere de vacanţă

Industria turismului din România a pierdut de la începutul acestui an aproximativ 50 de milioane de euro pentru că nu se aplică legea voucherelor de vacanţă, care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2015, potrivit reprezentanţilor patronatelor din domeniu.

Dacă doar 5% dintre cei care au dreptul să primească vouchere de vacanţă le-ar fi primit de la 1 ianuarie, aşa cum prevede legea, am putea vorbi pentru acest an de 178 de milioane de euro care intră în circuitul economic. Ţinând cont că 30% dintre români îşi iau vacanţe în sistem early booking, achiziţionându-le în perioada ianuarie-martie, pentru a putea profita de reducerile din această perioadă, industria turismului a pierdut, din calculele noastre, în jur de 50 de milioane de euro, bani care nu au fost încasaţi pentru că, în mod ilegal, legea voucherelor nu se aplică încă”, a spus marţi, într-o conferinţă de presă, Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

          Citeste mai mult…

agerpres.ro: România riscă să piardă finanțarea europeană pentru programul “Laptele și cornul”

România riscă să piardă finanțarea europeană pentru programul ‘Laptele și cornul’, iar pentru a deconta mai departe la Uniunea Europeană țara noastră ar trebui să se alinieze la inițiativa europeană similară și să elaboreze cât mai repede o strategie națională, a declarat, marți, Ciprian Ciucu, director de programe în cadrul Centrului Român de Politici Europene (CRPE), cu ocazia prezentării unui raport pe această temă.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Paul Brummell: România are planuri ambițioase în dezvoltarea infrastructurii iar Marea Britanie vrea să ajute

România are planuri ambițioase în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii iar Marea Britanie este pregătită să ajute în acest sens, a declarat, marți, la finalul misiunii comerciale la care au participat 50 de companii britanice, Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România.

“Aș vrea să vă spun că sunt mândru că avem astăzi (marți, 10 martie 2015 — n.r.) în România cea mai numeroasă delegație comercială din Marea Britanie de la Revoluție încoace. România are niște planuri foarte ambițioase mai ales în domeniul infrastructurii, iar Marea Britanie este foarte potrivită să ajute România în acest sens. Consideră că România și Marea Britanie se potrivesc în acest domeniu”, a afirmat Brummell.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: De la Codul fiscal la reconfigurarea statului şi la proiectul de ţară

Despre initiativa ministerului condus de domnul Valcov privind codul fiscal s-au spus si s-au scris deja multe. S-au adresat de la laude nemasurate, legate de faptul ca propunerile ar fi extrem de liberale si axate pe relaxare fiscala, pana la critici acerbe, generate de semnele de intrebare privind sursele de acoperire ale eventualelor goluri din veniturile bugetare.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproape 4,9 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 21.730.308,66 lei (4.889.918,46 euro).

În jurul orei 14:30, toţi cei opt indici ai BVB erau în scădere. Astfel, indicele BET cobora cu 0,32%, până la 7.082,03 puncte, iar indicele BET Plus scădea cu 0,38%, la 1.043,92 puncte.

De asemenea, indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se diminua cu 0,39%, către 31.018,83 puncte.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: George Turtoi: Ministerul Agriculturii pregătește strategia programului “Laptele în școli”; la 1 iulie va fi depusă la Comisia Europeană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) lucrează în prezent la strategia programului de distribuire a laptelui în școli, aceasta urmând a fi depusă până la 1 iulie la Comisia Europenă, a declarat, marți, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi.

“Ministerul pregătește strategia împreună cu producătorii și procesatorii, iar aceasta va fi depusă la 1 iulie la Comisia Europeană. Vă asigur că pe 1 iulie noi vom depune strategia la fel cum am respectat toate termenele solicitate de către Comisie, dar la nivel național având în vedere obiectivele principale ale acestui program partea de coordonare strategică ar trebui să se afle în altă zonă, dar partea de gestiune, fără nicio problemă, va fi în continuare dusă la îndeplinire de către Ministerul Agriculturii”, a spus George Turtoi, la lansarea unui raport de politici publice realizat de Centrul Român de Politici Europene (CRPE), care analizează programul național Laptele și cornul.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Teodorovici: Există o întrerupere temporară pe POS DRU. Se face reverificarea proiectelor

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că există o întrerupere temporară a rambursărilor pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), ca urmare a faptului că fiind ultimul an de decontare sunt reverificate proiectele, iar reluarea plăţilor s-ar putea face în mai după ce un audit al CE va veni în aprilie la Bucureşti.

Întrebat de ce ultima cerere de rambursare pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), în valoare de 500 milioane de euro, se află în întrerupere temporară, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, la RFI, că este vorba de o situaţie pe care a anunţat-o de ceva timp. “Am spus că în 2015 este posibil să apară astfel de situaţii nu doar pe POS DRU ci şi pe alte programe operaţionale. Fiind un an de final (pentru exerciţiul financiar 2007-2013) lucrurile încep să fie reverificate şi poţi să constaţi anumite situaţii nu tocmai corecte. Şi asta înseamnă că va trebui să reverifici absolut tot şi să trimiţi Comisia Europeană situaţia la zi”.

Citeste mai mult...

Mediafax.ro: Parlamentul European a aprobat plafonarea comisioanelor interbancare la tranzacţiile cu carduri

Parlamentul European a aprobat marţi un proiect de regulament propus de CE privind plafonarea comisioanelor interbancare pentru tranzacţiile cu carduri, măsură estimată să genereze economii anuale de aproape 6 miliarde de euro pentru comercianţi şi de 730 milioane de euro pentru consumatori.

Regulamentul, care are nevoie şi de aprobarea formală a Consiliului UE, a fost adoptat cu 621 voturi pentru şi 26 voturi împotrivă, potrivit BBC News.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Băncile şi IFN-urile vor raporta la BNR informaţii suplimentare despre creditele peste 20.000 lei

Băncile şi IFN-urile din Registrul Special vor raporta, de la 1 mai, informaţii suplimentare la Centrala Riscului de Credit pentru creditele peste 20.000 de lei, care se referă în principal la expuneri neperformante, improbabilitatea de plată sau restructurări de credite, potrivit unui proiect BNR.

Baza de date a Centralei Riscului de Credit va fi completată cu informaţii noi referitoare la debitori şi credite, datele solicitate fiind atât calitative, cât şi cantitative, potrivit unui proiect de regulament BNR pentru modificarea Regulamentului Băncii Naţionale a României 2/2012 privind organizarea şi funcţionarea Centralei Riscului de Credit.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Analiştii anticipează o nouă “tăiere” a dobânzii-cheie în martie

Analiştii se aşteaptă la o nouă reducere de 0,25 pp a dobânzii-cheie la următoarea şedinţă de politică monetară, pe fondul condiţiilor macroeconomice favorabile unei astfel de măsuri.

“Ne aşteptăm la o reducere a dobânzii cheie cu încă 25 de puncte de bază la următoarea întâlnire de politică monetară programată pentru 31 martie. Acesta ar putea fi ultima reducerea  a ratei-cheie din ciclu de tăiere care a început în luna august 2014. Ulterior, BNR ar putea reduce ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută, în paşi mici (~ 2pp fiecare)”, spun specialiştii BCR într-un raport.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Trebuie să susținem campania Finanțelor privind emiterea de bonuri fiscale

Premierul Victor Ponta îi îndeamnă pe români să susțină campania Ministerului Finanțelor Publice privind emiterea bonurilor fiscale.

“Noi toți, în calitate de cumpărători, trebuie să susținem inițiativa Ministerului Finanțelor Publice privind campania de emitere a bonurilor fiscale. Darius Vâlcov are foarte mare dreptate: un comerciant care nu emite bon fiscal ne fură pe noi toți! Tocmai de aceea, vă îndemn pe toți să nu mai închideți ochii. Solicitați bonul fiscal, iar în cazul în care nu vi se oferă apelați cu încredere numărul de telefon pus la dispoziție de cei de la Finanțe!”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor