Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 13 mai 2015

Ziarulderoman.ro: CURSURI GRATUITE PENTRU ŞOMERI

Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, în parteneriat cu asociaţia ADL-Progres, organizează pentru şomeri cursuri gratuite de antreprenor şi inspector resurse umane.

Asociaţia “ADL-Progres”, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, organizează, gratuit, în perioada mai – iulie 2015, cursuri de competenţe antreprenoriale şi inspector/referent resurse umane. Aceste cursuri au loc în cadrul proiectului “Integra – Investiţia în oameni – Investiţie sigură”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ion Smeeianu, fost şef al Poştei Române, numit membru al directoratului Transelectrica

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica (TEL) l-a numit pe Ion Smeeianu, fost şef al Poştei Române, în prezent consilier al ministrului Economiei, în funcţia de membru al directoratului companiei.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Senat: Reducerea accizei la băuturile spirtoase intră în vigoare de la 1 octombrie 2015, nu din 2016

Plenul Senatului a aprobat, marţi, modificarea Codului Fiscal privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru alimente, adoptând de asemenea un amendament care prevede că reducerea nivelului accizelor la băuturile spirtoase să intre în vigoare din 1 octombrie 2015 şi nu de la 1 ianuarie 2016.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal prevede faptul că ”în domeniul TVA , începând cu 1 iunie 2015, se extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru bunuri alimentare, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, precum şi pentru serviciile de restaurant şi de catering”.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Băncile europene rămân extrem de vulnerabile în cazul unei crize

La aproape opt ani de la colapsul Lehman Brothers, unele bănci din zona euro sunt la fel de vulnerabile ca înainte de criza financiară din 2008, se arată într-un studiu publicat de University of Portsmouth Business School din Marea Britanie, transmite publicația britanică ‘The Guardian’.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Relaxarea cantitativă, gaura neagră a politicii monetare

Găurile negre reprezintă unul dintre cele mai fascinante domenii de studiu ale astrofizicii. Definiţia „oficială” arată că „sunt regiuni din spaţiu a căror atracţie gravitaţională este aşa de puternică, încât nicio particulă şi nici radiaţiile electromagnetice nu le poate scăpa”.

După decenii de studii, cercetătorii încă mai dezbat existenţa găurilor negre. Renumitul fizician Stephen Hawking a scris anul trecut că „în forma pe care o cunoaştem, găurile negre nu există”, după cum arată un articol de pe site-ul National Geographic.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Cotaţia futures a euro, în urcare în raport cu dolarul

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus 59 de contracte, cu o valoare echivalentă a 684.900 de lei, volum peste ceea ce a oferit piaţa în toată sesiunea de luni. Acest lucru nu însemna însă ieşirea din zona de lichiditate redusă, interesul speculativ lipsind în continuare.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Lichiditate de 5,38 milioane euro

Fondul Proprietatea a revenit în topul lichidităţii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu un rulaj de 3,47 milioane de lei, în şedinţa de ieri, când tranzacţiile au totalizat 24,69 milioane de lei (5,38 milioane de euro). Indicii bursieri au înregistrat scăderi uşoare, în condiţiile în care bursele europene au suferit deprecieri masive, pe fondul temerilor legate de situaţia din Grecia.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: SSIF Broker, profit de aproape şapte ori mai mare, în primul trimestru

La finele primelor trei luni din 2015, rezultatul global al SSIF Broker indică un profit de 119.063 lei, faţă de un profit de 17.639 lei în primul trimestru din anul trecut, evoluţie care se datorează efectului cumulat al rezultatului activităţii de administrare a portofoliului propriu şi a ajustărilor de valoare aferente acestuia (creştere de 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut).

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: PRIMĂRIA ARE DE SCHIMBAT 2,2 MILIARDE LEI, DUPĂ EMISIUNEA DE OBLIGAŢIUNI

Sorin Oprescu: „În niciun caz nu vom începe să aruncăm piaţa în aer”

 Evoluţia euro a încurcat socotelile Primăriei Bucucureşti, care şi-a refinanţat în lei un împrumut contractat în euro, tocmai ca să scape de riscul valutar.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: PROBLEMA CREDITELOR ÎN CHF:

ANPC: „Băncile îi forţează pe clienţi să mimeze negocierea”

Băncile pun presiune pe clienţi să accepte anumite soluţii propuse de acestea, mimând, astfel, un act de negociere, în cazul creditelor în franci elveţieni (CHF), transmite Marius Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un răspuns pentru deputatul PSD Ana Birchall.

 Autoritatea precizează: „ANPC şi-a arătat toată deschiderea în vederea dialogului, pentru identificarea unor soluţii corecte, echitabile, care să împartă povara între client şi bănci. Însă un dialog poate exista doar dacă între cele două părţi există această disponibilitate. (…) Din păcate există o anumită poziţie de forţă a băncilor de natură a afecta, în anumite situaţii, însuşi comportamentul consumatorilor faţă de Autoritate, prin acceptarea, forţată şi tacită, a unor soluţii propuse de bancă, creând, astfel, în mediul public, aparenţa de act juridic negociat. (…)

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Mariana Gheorghe, numită în Consiliul de Supraveghere al ING Groep

Producătorul de țiței și gaz OMV Petrom anunță numirea Marianei Gheorghe, CEO al OMV Petrom, ca membru în Consiliul de Supraveghere al ING Groep.

 Potrivit unui comunicat al companiei, numirea a fost adoptată în cadrul Adunării Generale anuale a ING Groep, din data de 11 mai 2015, după obținerea tuturor aprobărilor corporative și de reglementare, inclusiv a aprobării Băncii Centrale Europene. Mandatul a fost acordat pentru o perioadă de 4 ani și intră în vigoare la încheierea Adunării Generale anuale menționate mai sus.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Puşculiţa Transelectrica, din nou subiect de scandal între partide

Liberalii îi acuză pe social-democraţi că şi-ar fi votat în AGA din aprilie salarii şi bonusuri foarte mari

Politicieni din toate partidele vor să-şi împartă din nouconducerea Transelectrica -transportatorul naţional de electricitate, văzut dintotdeauna ca o puşculiţă doldora de bani.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: AVOCATUL CUCULIS:

Instanţa desfiinţează comisionul de acordare de la Unicredit Țiriac Bank

Comisionul de acordare dintr-un contract de credit al unui client al Unicredit Țiriac Bank a fost declarat abuziv de o instanță a Judecătoriei Sector 2 București, anunță avocatul Adrian Cuculis.

Prima pronunțare care desființează comisionul de acordare al Unicredit Țiriac Bank SA; și ceea ce o face și mai interesantă este că, așa cum v-am obișnuit, soluțiile acestea bune apar pe contestații la executare, anulând-se actele întocmite și obligând executorul să refacă toate actele de executare emise”, scrie avocatul, pe pagina sa de Facebook.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANUNT SSIF CARPATICA INVEST SA

Stimati Clienti,

Va informam ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, SSIF CARPATICA INVEST este in proces de lichidare voluntara si a incetat operatiunile. Valorile mobiliare detinute de clientii SSIF CARPATICA INVEST au fost transferate in Sectiunea 1 a Depozitarului Central, pe numele clientilor sau in conturile altor intermediari autorizati, indicati de catre clienti.

Sumele inregistrate in contul clientilor se regasesc in Contul Colector de Clienti al SSIF CARPATICA INVEST SA deschis la BANCA COMERCIALA CARPATICA. Acestea pot fi retrase de catre clienti, in baza documentelor de identificare. In acest sens, toti clientii care la data de 1 ianuarie 2015, detineau sume in contul de tranzactionare deschis la SSIF CARPATICA INVEST SA, se pot prezenta la oricare din unitatile Bancii Comerciale Carpatica pentru retragerea acestor sume.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Profitul „UniCredit”, în declin major

„UniCredit” SpA, cea mai mare bancă din Italia, şi-a redus cu 28% profitul net în primul trimestru din 2015, ca urmare a provizioanelor pentru creditele neperformante şi a contribuţiei de 91 de milioane de euro la fondul pentru salvarea băncilor din Europa.

În perioada ianuarie-martie 2015, profitul net al „UniCredit” a însumat 512 milioane de euro (576 milioane de dolari), faţă de 712 milioane de euro în primul trimestru din 2014. Analiştii aşteptau 501 milioane de euro.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro : INS: FAŢĂ DE TRIMESTRUL IV 2014,

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 1,6%, în termeni reali, în primul trimestru al acestui an comparativ cu trimestrul IV 2014, transmite Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit INS, În trimestrul I 2015, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul intern brut a crescut cu 1,6%, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2014 Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,2%.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Cel mai mare producător de carne de pasăre din România intră în top 10 al latifundiarilor

SC Transavia SA, liderul pieţei cărnii de pui din România, a ajuns în top 10 cei mari mari beneficiari de subvenţii pe suprafaţă (plăţi prin Fondul Fondul European de Garantare in Agricultură-FEGA), potrivit unui clasament realizat pentru ECONOMICA.NET de către Agenţia de Plată din Agricultură. Producătorul, care a decis în 2011 să înfiinţeze o divizie vegetală pentru a-şi reduce astfel costurile de producţie asigurându-şi propriile furaje, a încasat în anul agricol 2014 subvenţii în valoare de aproximativ 4,7 milioane de lei, în contul plăţii pe suprafaţă. A ajuns astfel al zecelea cel mai mare beneficiar de subvenţii pe suprafaţă din România, potrivit datelor aferente campaniei agricole 2014.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 13.05.2015

Euro scade la 4,44 lei, după ce în această dimineaţă, moneda europeană a stat la 4,46 lei pe piaţa interbancară, peste maximul ultimelor trei luni atins ieri la cursul BNR. Francul scade uşor, iar dolarul creşte.

Euro a scăzut la 4,44 lei, în jurul orei 10, după ce, în această dimineaţă a stat la 4,46 lei pe piaţa interbancară. Asta după ce ieri a ajuns la maximul ultimelor trei luni şi jumătate, la cursul BNR: 4,4594 lei. Leul nu a mai atins o valoare atât de scăzută în faţa euro din 27 ianuarie 2015 când BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,4709 lei/euro.

        Citeste mai mult…

Economica.net: ANAF: Bugetul de stat, prejudiciat cu 1,3 milioane euro prin achiziţii fictive de materiale şi servicii de construcţii

Mai multe firme „fantomă” cu sediul în judeţul Bihor au prejudiciat bugetul de stat cu suma de 1,3 milioane euro (5.768.591 lei), din care TVA în valoare de 786.000 euro (3.461.154 lei) şi impozit pe profit în valoare de 524.000 euro (2.307.437 lei), informează, marţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat un lanţ de firme cu sediul în judeţul Bihor, care, în perioada 2010 – 2013, au înregistrat în contabilitate achiziţii şi livrări fictive de servicii şi materiale de construcţii în valoare totală de 3,2 milioane euro (14.421.475 lei), în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat: impozit pe profit şi TVA.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Fondul de Garantare a Asiguraţilor va plăti despăgubiri de maximum 450.000 de lei, în caz de faliment al unei societăţi

Asiguraţii sau păgubiţii unei companii de asigurări care intră în faliment vor primi despăgubiri în limita unui plafon de maximum 450.000 de lei, potrivit unui proiect de lege privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, postat marţi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Banii vor veni din contribuţii de la companiile de asigurări.

„Funcţia Fondului este aceea de a plăti despăgubiri/indemnizaţii creditorilor de asigurări ai societăţilor de asigurare aflate în faliment, într-o anumită limită stabilită ca plafon de despăgubire. Astfel, atât pentru categoria asigurărilor generale, cât şi pentru categoria asigurărilor de viaţă, s-a stipulat un plafon de garantare de 450.000 lei pentru un creditor de asigurare al unui asigurător aflat în faliment”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de act normativ, citat de Agerpres.

         Citeste mai mult…

Economica.net:  Fondul de investiţii Abris Capital Partners preia o participaţie la grupul Pehart, producătorul hârtiei Pufina

Fondul de investiţii Abris Capital Partners a preluat o participaţie în grupul de companii Pehart, producătorul hârtiei Pufina, care deţine în prezent trei fabrici în România şi are de gând să deschidă o a patra.

Tranzacţia este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, se arată într-un comunicat transmis marţi de Abris.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Exxon şi Petrom, aproape de forajul la scară largă în Marea Neagră. Dezbatere publică pe sondele din perimetrul XIX Neptun

ExxonMobil Exploration and Productin Romania şi OMV Petrom au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa rapoartele privind impactul de mediu pentru mai multe proiecte de foraj sonde de explorare în Marea Neagră, la perimetrul XIX Neptun. Dezbaterea publică va avea loc pe 5 iunie.

Rapoartele vizează impactul de mediu pentru proiectele de la deschiderile Nard 1, Pelican Sud 2 şi Pelican Nord Est 1, şi pot fi consultate la APM Constanţa, potrivit Ziua de Constanţa.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa a ajuns la un punct critic: sparge sau nu rezistenţa?

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a crescut în ultimul an cu aproape 16%, până la un maxim de 7.600 de puncte. Acest prag este o rezistenţă puternică, potrivit analiştilor. Rezistenţa este suficient de puternică pentru ca o eventuală corecţie negativă să aibă o amplitudine substanţială. Dar şi dacă va fi depăşită, creşterea ar putea continua cu şi mai mare putere.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ​​INTERVIU De ce e vazuta Romania de americani drept lider regional pe securitate cibernetica? Cinci motive

Romania este gazda celei mai mari misiuni comerciale americane desfasurate vreodata pe teritoriul sau. 20 de companii – cele mai mari din domeniul IT – au venit in Romania impreuna cu Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comert al SUA pentru discutii cu parteneri romani (companii si agentii guvernamentale). Scopul? Intarirea securitatii cibernetice a Romaniei, un aliat tot mai important in NATO pe masura ce Rusia devine un jucator tot mai imprevizibil. Bruce Andrews a explicat intr-un interviu pentru HotNews.ro de ce SUA vad Romania ca un lider regional in chestiunea securitatii cibernetice, dar si de ce piata autohtona a atractiva pentru companiile americane.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Firmele mici incep lupta pentru 5-10 milioane de euro in urmatoarele 12 luni

 Investitii de circa 5-10 milioane de euro in total de la investitori individuali de tip business  angels vor fi scoase la bataie pentru firme mici din Romania, in urmatoarele 12 luni, datorita noii legi in domeniu, estimeaza oameni de afaceri care au contribuit la redactarea legii.

„Cred ca se vizeza in jur de 500 de companii si 5-10 milioane de euro global, in urmatoarele 12 luni”, a estimat, marti, Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), la o conferinta privind noua lege business angels.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: CNADNR închide gura sindicatului de la Dacia. Le modernizează DN-ul de la centrul Titu

Protestele salariaților uzinei Dacia de la Mioveni (Argeș) care au solicitat construcția autostrăzii Sibiu-Pitești nu a rămas fără răspuns. Doar că până la începerea construcției tronsonului de autostradă, promisă în ultima variantă a Master Planului de Transport pentru anul 2017, autoritățile statului îi amăgesc pe protestatarii Dacia cu reabilitarea DN 7, între localitățile Bâldana și Titu, acolo unde se află centrul Tehnic al grupului Renault.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Amnistie fiscală pentru aberaţia legală

Executivul va anula datoriile către Fisc pentru cei somaţi să plătească contribuţii de sănătate de sute de lei pentru venituri din „investiţii“ chiar şi de un leu, pentru sumele obţinute din diurne, din drepturi de autor sau din activitatea de persoană fizică autorizată. Guvernul va discuta miercuri un proiect de lege prin care vor fi anulate anumite obligaţii de plată către Fisc aferente contribuţiilor de asigurări de sănătate (CASS), după ce premierul Victor Ponta a anunţat că, în aceste cazuri, costurile litigiilor depăşesc cuantumul sumelor ce ar fi obţinute de către stat.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Psihologii independenţi, panicaţi de noul regim al taxelor. Ei se tem că-şi vor pierde statutul de liber-profesionişti

Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România Un proiect normativ care ar putea modifica regimul de încadrare fiscală a persoanelor fizice independente îi îngrijorează – ca, de altfel pe toate celelalte categorii de liber-profesionişti – chiar şi pe psihologi. „Colegiul Psihologilor din România solicită Guvernului României anularea prevederilor contradictorii prezente în proiectului de modificare a Normelor de aplicare ale Codului Fiscal, care au creat deja panică în rândul profesioniştilor.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: 10.000 de euro pentru tinerii antreprenori în 2015. Cine şi cum poate accesa aceşti bani, lansându-se în afaceri

Beneficisarii care abordează cu seriozitate programul SRL-D au cele mai mari şanse să obţină finanţarea 10.000 de euro pentru tinerii antreprenori în 2015. Guvernul a decis, prin Ordonanţa de Urgenţă 6/2011, să stimuleze infiinţarea şi dezvoltarea microîntreprinderilor de catre antreprenori. Aceştia trebuie să înfiinţeze „SRL-D“, Societăţi cu Răspundere Limitată – Debutant. Programul prin care statul român oferă 10.000 de euro pentru tinerii antreprenori în 2015 este destinat persoanelor care nu au mai fost beneficiare în trecut ale acestor finanţări.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Campania împotriva scumpirilor, pornită fără temei de Guvern

Preţurile alimentelor au crescut nesemnificativ în aprilie, luna în care inspectori din şase instituţii de stat au fost trimişi să-i verifice pe comercianţii suspectaţi că ar profita de reducerea TVA din iunie. Scumpirile şi ieftinirile alimentelor, înregistrate de Institutul Naţional de Statistică (INS) în luna aprilie, au dat o medie generală de doar +0,3% faţă de martie, ceea ce anulează teoria potrivit căreia comercianţii ar fi încercat să profite de anunţul pripit al Guvernului că va scădea TVA în iunie.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Gerea le-a spus nemţilor că România vrea un mix energetic „competitiv“, care să includă atât energie regenerabilă, cât şi nucleară

Andrei Gerea a cerut anterior Comisiei Europene ca proiectele de energie nucleară să fie derulate cu fonduri UE  FOTO Mediafax România trebuie să asigure un mix energetic competitiv din care să nu lipsească energia electrică produsă din surse regenerabile şi energia nucleară, iar principala preocupare a autorităţilor române este asigurarea securităţii energetice în această zonă a Europei, a declarat Andrei Gerea, ministrul ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, la o întâlnire cu reprezentanţii a două grupuri parlamentare germane.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Băieții deștepți din breasla executorilor fac evaziune de miliarde sub privirile ANAF

În timp ce ANAF călărește patronii de restaurante și caută chelnerii în buzunare pentru a le impozita fiecare bănuț primit bacșiș, niște personaje cu legături puternice în sistemul judiciar fac evaziune de miliarde.

 Este vorba despre mai mulți executori judecătorești care folosesc o metodă simplă pentru a evita să plătească statului toate taxele pe care le datorează.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Romania, tara cu trei viteze: Pericolul economic care ar putea declansa o bomba sociala   

„Romania se dezvolta cu trei viteze complet diferite. Avem poli de crestere economica, precum Bucuresti-Ilfov, Timis-Arad si Constanta, acolo unde business-ul este pe un trend ascendent, avem apoi zone cu potential si o dezvoltare ceva mai temperata, precum Brasov, Cluj, Arges si Galati, si un al treilea contingent de judete, din pacate majoritar la nivelul Romaniei, acolo unde business-ul stagneaza sau chiar regreseaza, cu consecinte directe asupra nivelului de trai”, afirma analistii KeysFin, intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

         Citeste mai mult…

Ziare.com: Pas important pentru reducerea TVA la carti, cinema si meciuri de fotbal

Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a depus, marti, la Camera Deputatilor, un amendament la Codul Fiscal care vizeaza reducerea TVA la 5% pentru carti, manuale scolare, reviste, ziare, bilete pentru accesul in castele, muzee, case memoriale, monumente istorice si cinematografe.

De asemenea, amendamentul depus vizeaza reducerea TVA la 5% pentru monumente de arhitectura si arheologice, gradini zoologice si botanice, targuri, expozitii si evenimente culturale, evenimente sportive si cinematografe.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Lucrările în construcții au crescut cu 47,2% în martie (serie brută)

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în martie 2015 comparativ cu luna anterioară, ca serie brută cu 47,2%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale cu 136,8%, la lucrările de construcții noi cu 43,1% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 28,3%, relevă datele Institutului Național de Statistică /INS/, publicate miercuri.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ​Dezbatere HotNews.ro Sunteti de acord cu inchiderea hipermarketurilor duminica?

Mai multi deputati PNL au initiat un proiect de lege care interzice hipermarketurilor sa functioneze duminica si in zilele de sarbatoare legala. Deputatii liberali invoca „revitalizarea comertului traditional” si prevad o schimbare in stilul de viata al romanilor: cumparaturi vineri dupa amiaza si sambata, iar duminica – „reorientare spre familie, miscare in aer liber, cultura”.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: CNADNR vrea să lărgească drumul care face legătură cu centrul Renault Technologie Roumanie

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat licitaţia pentru lărgirea la patru benzi a 21 de kilometri din DN 7 între Bâldana şi Titu, investiţia urmând să mărească capacitatea de circulaţie a drumului spre centrul de testări Renault Technologie Roumanie de la Titu.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Veniturile şi profitul Transgaz au scăzut cu 11% la trei luni

Veniturile din exploatare ale transportatorului de gaze naturale Transgaz (TGN) au scăzut cu 11% în primul trimestru, la 462,8 milioane de lei, în condiţiile reducerii cantităţii de gaze vehiculate prin conducte.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Profitul Conpet a crescut cu 20% în primul trimestru

Profitul net al transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE) a crescut cu 19,7% în primul trimestru, la 17,7 milioane de lei, iar cifra de afaceri a avansat cu 4,6%, la 96 milioane de lei.

Volumul de petrol şi produse petroliere vehiculat prin conductele naţionale a crescut cu 25% faţă de primul trimestru din 2014, la 1,9 milioane de tone.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: MILIARDARUL INDIAN LAKSHMI MITTAL, UNUL DINTRE CEI MAI BOGAŢI BRITANICI, PIERDE PUTERNIC SÂNGE LA GALAŢI

ArcelorMittal Galaţi a raportat pentru anul trecut afaceri de 3,59 mld. lei (808,5 mil. euro) la Galaţi, în scădere cu 3,2% faţă de 2013 şi pierderi de 480 de milioane de lei (110 mil. euro).

Afa­cerile combinatului au fost lovite puternic din trei părţi, respectiv reducerea cererii de oţel, scăderea pre­ţu­lui oţe­lului şi concurenţa Turciei şi Ucrai­nei. În urmă cu zece ani combinatul avea afaceri de peste 6,3 mld. lei.

.        Citeste mai mult…

Zf.ro: Industria pune umărul la creşterea economică: un plus de 3,3% al producţiei industriale în primul trimestru

Industria, care în 2014 a contribuit cu 24% la formarea PIb şi cu 0,9% la creşterea economică de 2,8%, continuă să crească în 2015, chiar dacă ritmul este departe de cel de anul trecut.

Cu o zi înainte de a transmite primele estimări privind PIB-ul primului trimestru din 2015, Insti­tutul Naţional de Sta­tistică (INS) a publicat ieri datele pe T 1 privind producţia industrială care indică o creştere de 3,3% (se­rie brută) compa­rativ cu T1 2014.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Romgaz rămâne fără „benzină“ de creştere

Scumpirea gazelor naturale pentru industrie a sprijinit din nou veniturile Romgaz (simbol SNG) în primul trimestru din 2015, când un plus de 12% la preţ a compensat scăderea cu 5% a cantităţii de gaze naturale livrate. Însă beneficiul din diferenţa de preţ reglementat va dispărea începând din trimestrul al doilea, când preţul gazului pentru industrie va fi egal cu cel din perioada corespunzătoare a anului trecut.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: CFO-ul grupului ING: Strategia este să creştem organic, dar nu excludem complet achiziţiile

Grupul olandez ING va investi în dezvoltarea organică a sucursalei locale, aflată pe locul şapte în sistemul bancar, pentru că România este una dintre pieţele unde există potenţial de creştere a veniturilor, spre deosebire de economiile mature, unde direcţia principală este tăierea costurilor, afirmă Patrick Flynn, chief financial officer (CFO) al ING Group. El nu exclude nici o achiziţie viitoare pe piaţa locală pentru accelerarea dezvoltării.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Inflaţia nu se mai joacă nici cu banii noştri şi nici cu nervii noştri

Comunicatul de marţi dimineaţă al INS, privind dinamica inflaţiei în aprilie 2015, nu a surprins pe nimeni. Societatea noastră, în ansamblu, a început să se obişnuiască, deja, cu mişcări lente de preţuri. Şi chiar cu scăderi de preţuri la un număr mare de produse. O rată lunară a inflaţiei, în aprilie faţă de martie, de numai 0,13 la sută, şi o rată pe 12 luni, în aprilie 2015 faţă de aprilie 2014, de 0,65 la sută constituie proba certă că, în România, inflaţia nu se mai joacă astăzi cu banii noştri. Şi nici cu nervii noştri.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Dănescu: Industria bancară trece prin al cincilea an de pierdere, iar percepţia acţionarilor nu este tocmai fericită

Industria bancară românească trece prin al cincilea an de pierdere, în timp ce în regiune cifrele sunt pozitive, iar percepţia acţionarilor nu este una tocmai pozitivă, a declarat Florin Dănescu, preşedinte executiv al Asociaţiei Române a Băncilor.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţurile cresc marginal, inflaţia anuală coboară la 0,65%

Potrivit datelor comunicate ieri de INS, alimentele s-au scumpit în aprilie cu 0,33%, iar serviciile cu 0,07%, în timp ce mărfurile neali­mentare au avut preţuri apropiate faţă de martie. Datele INS nu confirmă că pre­ţu­rile au fost umflate masiv de retalieri înainte de reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% de la 1 iunie, decizie care ar putea duce inflaţia la un nivel aproape de zero. Potrivit INS, mai mult s-au scumpit în apilie fructele proaspete cu 5,25%, urmate de categoria „alte legume şi conserve de legume“ cu 3,57%, fructe şi conserve din fructe cu 3,27% şi legume şi conserve de legume cu 2,08%.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Tranzacţii modeste pe bursă cu bondurile Bucureşti

Investitorii au încheiat tranzacţii în valoare de 600.000 de lei (136.000 de euro) cu obligaţiunile emise de Primăria Bucureştiului, în prima săptămână de la listarea titlurilor la bursa de la Bucureşti.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Unde stau banii din rezerva BNR: 90% sunt investiţiile în titluri de stat

Circa 87% din rezerva valutară administrată de Banca Naţională, adică echivalentul a 122 miliarde de lei (27 mld. euro), erau investite la finalul lunii martie în obligaţiuni emise de guverne străine, în timp ce sumele plasate în depozite la alte bănci centrale însumau numai 12 miliarde de lei (2,7 mld. euro), potrivit datelor din ultimul buletin lunar al BNR.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Exploatarea gazelor de şist, revoluţia care nu a mai avut loc în Europa

În urmă cu şase ani, companiile din energie au mizat pe extinderea exploatării gazelor de şist în Europa, Polonia fiind ţinta preferată pentru investiţii, însă, aşa cum au prezis mai mulţi oficiali din Rusia, reţeta succesului din SUA nu a funcţionat şi pe bătrânul continent.

„Costurile exploatării în Europa sunt mult, mult mai mari decât în SUA, iar reglemtările în domeniu sunt mult mai stricte”, spune Marek Madeja, director al Cuadrila Resources, companie britanică ce a intrat în Polonia în 2009, dar care nu a săpat niciun puţ până în prezent, scrie Bloomberg.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Proprietarul Mega Image confirmă discuţiile de fuziune cu Ahold

Grupurile Delhaize, proprietarul Mega Image, şi Ahold au confirmat ieri că se află în stadiile incipiente ale unor discuţii privind o fuziune care ar crea un gigant de top 20 la nivel mondial potrivit presei internaţionale.

„Aceste discuţii ar putea să aibă ca rezultat o fuziune, dar ar putea şi să nu se finalizeze. Vom comunica mai multe in­formaţii pe parcurs (…)“, au spus cei doi retaileri într-o declaraţie comună pentru presă.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Corina Crețu: România a reușit să evite dezangajarea a aproape 750 de milioane de euro, prin deciziile Comisiei Juncker

România a reușit să evite dezangajarea a aproape 750 de milioane de euro, prin deciziile Comisiei Juncker, doar prin acceptarea finanțării retrospective a unor proiecte, a declarat miercuri comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat stadiul implementării programelor operaționale 2007 — 2013, adoptarea noilor programe operaționale 2014 — 2020, stadiul îndeplinirii condiționalităților ex-ante, instrumentele financiare, finanțarea retrospectivă și fazarea proiectelor, precum și impactul grupului special de lucru pentru o mai bună implementare.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Ponta: Creșterea economică de 4,2% pe primul trimestru este peste așteptări

Creșterea economică de 4,2% pe trimestrul I al lui 2015, comparativ cu trimestrul I al anului trecut, este un rezultat peste așteptări și România merge în direcția bună, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

„În primul rând, am o zi foarte bună, pentru că 4,2% creștere economică pe trimestrul I de acum față de trimestrul I din 2014 înseamnă mult peste ceea ce ne așteptam, ca să fiu sincer. Și cred că mergem în continuare în direcția bună”, a afirmat premierul.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Noua Directivă UE în materie de concurență va sublinia faptul că există victime iar acestea vor fi despăgubite

Noua Directivă UE privind acțiunile în daune pentru încălcări ale normelor de concurență va sublinia faptul că există și victime, iar mediul de afaceri va reflecta, a declarat, miercuri, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-o conferință de specialitate.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Mai stau la guvernare 10-15 ani, cât să facă Internele şi ANAF o bază de date comună cu amenzi

Premierul Victor Ponta a afirmat că s-a hotărât să mai stea „încă 10-15 ani” la guvernare, deoarece atât le va lua Ministerului de Interne şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să realizeze o bază de date comună cu amenzile rutiere, pentru a putea fi verificată plata acestora.

Premierul a făcut aceste remarci, miercuri, înaintea lansării Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică, eveniment la care accesul presei nu a fost permis. Discuţia a fost însă suprinsă şi transmisă în direct pe canalul de Youtube al Guvernului.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Datorii la DA şi CASS – anulate pentru persoane şi firme, nu însă şi TVA ori alte impozite

Proiectul privind anularea unor obligaţii fiscale înregistrate până la 1 iunie, precum drepturi de autor şi constribuţii de asigurări sociale de sănătate, va fi valabil atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii, fără să se refere la plăţi de TVA sau de alte impozite, afirmă premierul Ponta

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Proiect de lege privind amnistia fiscala: ANAF nu va reincadra o activitate dependenta si nu va emite decizii de impunere pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2015

 Ministerul Finantelor a publicat pe site-ul sau proiectul de lege privind amnistia fiscala. Proiectul va fi discutat miercuri in prima lectura in sedinta de Guvern. Potrivit proiectului, sunt anulate diferentele de obligatii fiscale principale, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa si comunicata contribuabilului, ca urmare a reconsiderarii/reincadrarii unei activitati ca activitate dependenta, pentru perioadele fiscale de pana la 1 iunie 2015.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Bucureştiul, plin de gropi. Primăria admite că există o problemă cu asfaltul, dar continuă cu materiale slabe calitativ

La sfârşit de iarnă, străzile din Bucureşti arată ca după război. Aceeaşi problemă, an de an, cu străzi pline de gropi care intră în reparaţii, cu praful, problemele de trafic şi nervii aferenţi. Primăria, prin Administraţia Străzilor, preferă să peticească în fiecare an străzile stricate în loc să folosească un asfalt cu o durată de viaţă mult mai mare. Spre exemplu, Şoseaua Aviatorilor a fost asfaltată în 2010 şi, până azi, nu a necesitat reparaţii.

         Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Interviurile jurnalul.ro! Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel, explică de ce economia Poloniei funcţionează

Ambasadorul Marek Szczygiel a explicat de ce există 800 de companii poloneze care investesc în România faţă de cele 30 româneşti care au investiţii în Polonia.

Guvernul de la Varşovia a desfăşurat un program prin intemediul căruia a ajutat firmele să investească în afara ţării. Programul guvernamental a spijint investitorii prin ambasadele sale, a organizat expoziţii, a cerecetat pieţele internaţionale şi a făcut mai multe demersuri legislative în acest sens, inclusiv la Bruxelles.

        Citeste mai mult…

CCI organizează cursuri gratuite de comunicare în limba engleză, germană, competente informatice, manichiurist şi lăcătuş mecanic în cadrul proiectului MOVE

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud în calitate de beneficiar, implementează proiectul strategic “Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare-MOVE”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul îşi propune creşterea gradului de ocupare pe piata muncii a persoanelor fără loc de muncă, în special a şomerilor de lungă durată din Regiunea Centru şi Regiunea Nord-Vest în urma participării la un program integrat de servicii de ocupare personalizate şi inovatoare.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Economia zonei euro a crescut cu 0,4% în primul trimestru, cel mai rapid în aproape doi ani

Economia zonei euro a crescut cu 0,4% în primul trimestru, faţă de ultimul trimestru al anului trecut, înregistrând cel mai rapid ritm din ultimii aproape doi ani, susţinută de revenirea la creştere a Franţei şi Italiei, potrivit datelor Eurostat publicate miercuri, relatează MarketWatch.

Creşterea este peste ritmul de dezvoltare de 0,3% consemnat de economia zonei euro în ultimul trimestru al anului trecut, dar sub estimările analiştilor, de 0,5%.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: TAROM a fost desemnată „Linia Aeriană a Anului 2015”

Compania TAROM a fost desemnată „Linia Aeriană a Anului 2015”, în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă în Industria Hotelieră a Turismului şi Ospitalităţii din România, informează un comunicat al societăţii remis redacţiei.

Gala de Excelenţă şi-a propus să premieze proiectele care au marcat evoluţia industriei hoteliere, a turismului si a ospitalităţii, iar categoriile care au intrat în competiţie au fost: turism, restaurante, hoteluri, agrement, agenţii de digital.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro:  Enel Green Power şi Tesla, acord pentru dezvoltarea de baterii în centrale solare şi eoliene

Enel Green Power și Tesla au încheiat astăzi un acord pentru testarea integrării sistemelor staționare de stocare a energiei aparținând Tesla în centralele solare și eoliene ale Enel Green Power.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, acordul are drept scop creșterea producției în facilitățile EGP și furnizarea de servicii avansate pentru o integrare globală mai bună a energiilor regenerabile în rețea.

         Citeste mai mult…

Economica.net: România şi Cipru au avut cea mai mare creştere economică din UE în primul trimestru din 2015

România şi Cipru au avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru din 2015, comparativ cu precedentele trei luni, potrivit estimării preliminare publicate miercuri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Datorită unei creşteri economice trimestriale de 1,6%, România şi Cipru sunt lideri în UE, fiind urmate de Spania şi Bulgaria (ambele cu 0,9%), Slovacia (0,8%), Franţa şi Ungaria (ambele cu 0,6%), Olanda, Portugalia şi Letonia (toate cu 0,4%), Belgia, Germania, Italia şi Marea Britanie (toate cu 0,3%) şi Austria (0,1%).

          Citeste mai mult…

Economica.net: Opinie: A3 Comarnic – Braşov, autostrada care nu ne trebuie

De mai bine de un deceniu A3 Comarnic – Brașov este deopotrivă Sfântul Graal și Cuiul lui Pepelea pentru rețeaua de autostrăzi a României. Al celei proiectate, căci în practică vasta colecție de tronsoane disparate este încă departe de a se numi „rețea de autostrăzi”. Legenda urbană, atent cultivată, spune că „A3 Comarnic – Brașov este singura autostradă din România care este justificată de trafic”. Și totuși, A3 Comarnic – Brașov este la al treilea eșec răsunător în unsprezece ani. Să fie de vină prețul care a crescut precum Făt-Frumos, de la 1.2 miliarde EUR în 2004, la 4.5 miliarde EUR în 2009, ca să ajungă la 8.5 miliarde EUR în 2014? Nu, prețul nu e niciodată o problemă atunci când există justificare economic.

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: Agricultorii dau cartofii pe soia

Împinşi spre faliment dupa ce piața a fost suprasaturată cu importuri de fructe şi legume, fermierii români se reorientează. În judeţul Braşov, zonă renumită pentru producţia de cartofi, astfel de culturi încep să fie înlocuite cu cele de soia, plantă mai puţin pretenţioasă şi mai profitabilă.

După ce ani la rând a cultivat doar cartofi, Ioan Benea a decis să facă o schimbare, din cauza profitului tot mai mic pe care îl obţinea după recoltă. Aşa că a plantat soia pe 47 de hectare, cu gândul mai ales la costurile de întreţinere – dacă la cartofi ajung chiar şi la 25.000 de lei pe hectar, la soia costurile nu depăşesc 3.000 de lei pe hectar.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Adrian Vasilescu, la Adevarul Live: Dacă n-am fi aderat la Uniunea Europeană în 2007, poate nu am fi intrat nici până acum

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, despre cât de pregătită este România pentru a trece la euro în 2019  Nu există o divergenţă între Banca Naţională a României (BNR) şi Guvern cu privire la aderarea la euro la 1 ianuarie 2019, a declarat, la Adevărul Live, Adrian Vasilescu, consultant strategic în cadrul băncii centrale. Despre evoluţia PIB Toate PIB-urile şi comunicatele arată o pondere mare a industriei ca formator de PIB. Noi exportăm de cinci ori mai mult acum decât în 1989. Sigur, primele 100 sunt multinaţionale, dar sunt companii româneşti, plătesc taxe în România, au angajaţi în România. Consumul a luat pondere de la industrie, a scăzut de la 29-30%, acum e la 24%. Aud că ar trebui să ne bazăm pe producţie, nu pe consum. Păi nu, consumul este o reacţie: oamenii consumă când au bani.

         Citeste mai mult…

Evz.ro: CE cred oamenii de afaceri despre viitorul României

Peste jumătate dintre antreprenorii romani cred ca in maxim 10 ani Romania va oferi un mediu prietenos pentru afaceri.

Informaţia apare în a treia editie a studiului  EY Antreprenorii vorbesc – Barometrul antreprenoriatului românesc 2015.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: EXISTĂ UN CONFLICT DE REGLEMENTARE PE CARE NU MEDIUL DE AFACERI L-A CREAT“

Aproape 600.000 de persoane fizice autorizate (PFA) şi aproape 60.000 de persoane fizice independente (PFI) care au avut venituri brute totale în 2013 de 12,8 miliarde de lei ar putea scăpa de ameninţarea ca veniturile lor să fie retratate ca salarii de către Fisc dacă se va aplica amnistia fiscală anunţată de premierul Victor Ponta luni-seară.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: UPDATE Ponta: Săptămâna viitoare să adoptăm o OUG prin care să interzicem temporar exportul de masă lemnoasă neprelucrată

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri că intenționează ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare o ordonanță de urgență prin care să interzică pe termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată.

Potrivit premierului, Guvernul ar fi adoptat un asemenea act normativ încă din ședința de miercuri, însă reprezentanții Ministerului Justiției nu au reușit să găsească o soluție din punctul de vedere legal pentru adoptarea ordonanței.

        Citeste mai mult…

Gandul.info: Cum îţi poţi porta salariul de la o bancă la alta

Reducerea comisioanelor interbancare, aplicată de la sfârşitul acestui an, va afecta veniturile ING Bank pe segmentul retail cu 5%, însă banca va compensa golul prin creştere adiţională, cu atragere de clienţi noi, a declarat miercuri Daniel Manibardo, director retail banking ING.

ING Bank vrea să atragă în acest an 70.000 de clienţi cu salarii încasate în conturi ING sau care au venituri recurente, indiferent dacă primesc sume regulat din altă sursă ori îşi portează chiar ei banii de la o altă bancă unde încasează salariul.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat acordarea unui imprumut de 40 milioane de lei Complexului Energetic Hunedoara pentru returnarea unui ajutor ilegal de stat de care a beneficiat in perioada 2008-2011

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru acordarea unui imprumut catre Complexul Energetic Hunedoara in valoare de 40 de milioane de lei. Banii provind din Fondul naţional de dezvoltare si vor fi folositi pentru returnarea unui ajutor de stat ilegal de care au beneficiat unele societati din cadrul Complexului, in perioada 2008-2011. Ajutorul ilegal a fost dat in urma unor decizii politice luate in perioada guvernarii Tariceanu si Boc de catre fostii ministri ai economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu. In urma acestor decizii, Hidroelectrica a fost obligata sa cumpere energie scumpa de la Electrocentrale Deva si Electrocentrale Paroseni, aceasta fiind vanduta ulterior la preturi mult mai mici.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Nica (MFE): Relația cu oficialii de la Bruxelles s-a consolidat; putem să ne armonizăm mai bine cu cerințele Comisiei Europene

Relația cu oficialii de la Bruxelles s-a consolidat, iar astăzi putem să ne armonizăm mai bine cu cerințele Comisiei Europene, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, marți, în cadrul unei întrevederi de lucru la Bruxelles cu oficialul CE pentru Politică Regională, Corina Crețu, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.

Principalele teme abordate în cadrul întrevederii au vizat eficientizarea și transparentizarea sistemului de fonduri europene din România și implementarea în parametri optimi a cadrului financiar 2014-2020. Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre task force-ul înființat la Bruxelles pentru a veni în sprijinul statelor cu un nivel redus de absorbție.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Mărcile private au „cucerit“ zece dintre cele mai importante 21 de pieţe FMCG în frunte cu iaurtul, şamponul şi dulciurile

MÂrcile private, acele produse no-name dezvoltate de retaileri pentru a se bate cu mărcile consacrate, şi-au făcut loc pe podiumul vânzărilor în volum pe zece dintre cele 21 de pieţe FMCG analizate de ZF pe baza datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Sunt campanii plătite împotriva cardului de sănătate și a ANAF

Premierul Victor Ponta i-a acuzat miercuri pe cei care ar avea de pierdut prin introducerea cardului de sănătate și pe cei care au de suferit în urma luptei contra evaziunii fiscale că plătesc campanii împotriva cardului și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ponta: Săptămâna viitoare avem negocieri cu FMI şi Comisia Europeană, până acum noi am avut dreptate cu scăderea taxelor şi măsurile de creştere

Ponta spune că a avut dreptate cu scăderea taxelor, FMI opunându-se acestui gen de măsuri Guvernul va avea săptămâna viitoare negocieri cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană, a anunţat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern, el adăugând că „până acum noi am avut dreptate“ şi că speră că fie în continuare aşa. El a spus că se referă la scăderile de taxe şi măsurile de creştere economică.   Ponta a mai spus că în primele patru luni ale anului, Fiscul a colectat 800 de milioane de euro în plus doar din TVA, sumele venind „din marea evaziune, nu de la gherete“, potrivit primului-ministru.

         Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Chiria îţi plăteşte rata la bancă şi mai rămâi

Ratele la creditele luate pentru apartamentele cu una sau două camere sunt mai mici decât chiria medie pentru locuinţe similare. De exemplu, la Constanţa, o garsonieră se închiriază, în medie, cu 173 de euro, şi rata la bancă (pe 20 de ani) este în jur de 155 de euro.

Mai mult de 25% dintre cei care iau credite de la banci mai au deja o proprietate, potrivit unui studiu BCR. Explicaţia este clară, cumpărarea unei locuinţe pentru închiriere este o afacere foarte profitabilă. Calculele arată că în nicio situaţie chiria nu este mai mare decât creditul.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Plumb (PSD): INS a confirmat că măsurile luate de actualul guvern accelerează creșterea economică

Datele anunțate de Institutul Național de Statistică (INS) demonstrează că măsurile luate de actualul Guvern accelerează creșterea economică, susține președinta Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb.

„INS a anunțat astăzi o creștere economică peste așteptări pentru trimestrul I din 2015 față de trimestrul anului trecut. Acest lucru demonstrează că măsurile pe care le-am luat la guvernare contribuie la accelerarea procesului de relansare economică. Nu putem să trecem cu vederea unde era România în 2012, adică în plin dezastru al guvernării PDL, și unde a fost dusă de actuala guvernare”, arată Plumb într-un comunicat remis miercuri.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Linia turistica „Bucharest City Tour” se redeschide de pe 15 mai

Linia turistica „Bucharest City Tour” va fi din nou la dispozitia bucurestenilor si a turistilor care doresc sa faca un tur al orasului cu cele patru autobuze supraetajate, incepand din data de 15 mai 2015.  Linia va functiona intre orele 10.00-21.00, pe traseul: Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Sos. Kiseleff si Piata Presei – traseu ce cuprinde 14 statii si care este parcurs in cca. 50 de minute.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Propunerea de închidere a supermarketurilor în weekend este o măsură stupidă

Propunerea de închidere a supermarketurilor în weekend este o măsură stupidă pentru România, deoarece nu au de câştigat nici angajaţii care sunt plătiţi dublu când lucrează în acele zile şi nici consumatorii care îşi fac cumpărăturile la finele săptămânii, a spus premierul Ponta, cerând aviz negativ

„Vreau să exprim o opinie pe care o vom transmite şi la Parlament, e o propunere a unor colegi liberali, o măsură liberală altfel, să închidem hipermarketurile în weekend. Eu cred că e bine să le lăsăm deschise ca oamenii să cheltuie bani, ca să avem consum, ca să păstrăm locuri de muncă şi ca să fie plătiţi, conform legislaţiei, cei care lucrează în weekend, să fie plătiţi mai bine”, le-a spus Ponta miniştrilor, miercuri, reuniţi în şedinţa săptămânală.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: EURES România: 247 locuri de muncă oferite de către angajatorii din Spațiul Economic European

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 247 de locuri de muncă, dintre care cele mai multe în Germania, Republica Cehă și Olanda, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă /ANOFM/, transmis, miercuri, AGERPRES.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Guvernul va trimite zilele acestea la Parlament proiectul de lege privind amnistierea unor situații fiscale

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, că Guvernul va trimite zilele acestea la Parlament proiectul de lege privind amnistierea unor situații fiscale și s-a arătat convins că, în forul legislativ, va fi găsit sprijinul necesar adoptării acestuia.

„Astăzi (miercuri — n.r.), avem un proiect de lege, pentru că nu avem voie prin ordonanță de urgență, (…) pe care-l trimitem zilele acestea la Parlament privind amnistierea unor situații fiscale care, cele mai multe dintre ele, au generat procese, au generat controale din urmă.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Proiectul de lege privind anularea unor obligaţii de plată a fost aprobat de Guvern în principiu. Până vineri va fi trimis Parlamentului

Proiectul de lege privind anularea unor obligaţii de plată a fost adoptat, în principiu, de Guvern, în şedinţa de miercuri, iar până vineri va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere în regim de urgenţă.

        Citeste mai mult…

Evz.ro: Marea nemulţumire a lui Victor Ponta. Ce vrea premierul să le pregătească şoferilor

Premierul Victor Ponta se declară total nemulțumit. Acesta a afirmat că s-a hotărât să mai stea „încă 10-15 ani“ la guvernare, deoarece atât le va lua Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să realizeze o bază de date comună cu amenzile rutiere, pentru a putea fi verificată plata acestora. Florentin Brăcea, şeful Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Romane, a declarat într-un interviu acordat pentru EVZ că, momentan, lucrează impreună cu Ministerului Finanţelor, la un sistem unic de colectare a amenzilor rutiere.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro : Lichiditate de peste 12 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 12.384.332,29 lei (2.777.129,72 euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,47%, ajungând la valoarea de 7.522,19 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,47%, la 8.214,44 puncte. Totodată, BET-FI se depreciază, cu 0,18%, până la 31.349,15 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Ana Birchall: „Vom avea o lege a insolvenţei persoanelor fizice”

Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaților a finalizat astăzi analiza şi dezbaterile pe fond asupra proiectului legislativ privind insolvenţa persoanelor fizice, iniţiatorul proiectului legislativ, deputatul PSD Ana Birchall declarând că „pentru prima dată în România în ultimii 25 de ani vom avea o lege a insolvenţei persoanelor fizice”.

Într-un comunicat remis azi redacţiei, deputatul arată: „Prin legea insolvenţei persoanelor fizice poate fi implementat un cadru legislativ unic, cu reglementări clare, care îi protejează pe debitorii de bună-credinţă inclusiv în fața procedurilor de executare silită.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: UPDATE Ministrul Energiei: Contractul de livrare carbune incheiat de Laurentiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, cu o firma de apartament din Constanta a ajuns la DIICOT

 Corpul de control al ministrului energiei a efectuat verificari asupra unui contract pagubos incheiat de Laurentiu Ciurel, director general al Complexului Energetic Oltenia, cu BVA Coal SRL, o firma de apartament din Constanta, pentru livrarea unei cantitati de 1,2 milioane tone de lignit. Raportul Corpului de Control a fost transmis Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), a anuntat miercuri ministrul energiei Andrei Gerea.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: ANAF va rambursa în mai TVA de 1,1 miliarde lei. Care sunt condiţiile

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală rambursează în luna mai 1,1 miliarde lei, sumă aferentă deconturilor de TVA pentru care exista decizie de rambursare până la 22 martie, din care restuirile cumulează 890 milioane lei, prima tranşă fiind plătită marţi, 12 mai.

         Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Premii cât alocația copiilor, la loteria bonurilor fiscale

De azi, cine s-a înscris în cursa bonurilor fiscale ar trebui să-și primească banii câștigați în maximum două luni. Doar că ceea ce părea o inițiativă bună, care i-a însuflețit pe români, atinge acum proporțiile unei decepții.

Cu un premiu de 1 milion de lei, care se împarte la peste 15.000 de deținători de bonuri fiscale, profitul coboară sub 60 lei. O astfel de sumă nu prea mai justifică efortul de a stoca atâta maculatură şi de a depune la ANAF bonurile. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, lasă de înțeles că pe viitor datele loteriei se vor schimba. În primul rând s-ar părea că se intenționează ca doar 100 de bonuri să fie câștigătoare la următoarele trageri.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Erste: Potenţialul de creştere pentru ţările din ECE va ajunge la 3,7%, dacă investiţiile urcă anual cu 10-15%

Potenţialul de creştere economică al ţărilor din Europa Centrală şi de Est (ECE) va ajunge din nou la nivelul anterior crizei, de 3,7%, dacă avansul anual al investiţiilor va fi majorat la 10-15% în următorii ani, consideră Juraj Kotian, director Cercetare Fixed Income pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Erste Group.

Un studiu recent al Erste Group arată că relansarea investiţiilor private reprezintă un factor cheie pentru redresarea potenţialului de creştere al regiunii. În prezent, ritmul de creştere al investiţiilor în ECE se situează la aproximativ 6%.

         Citeste mai mult…

B1.ro: Victor Ponta ia măsuri suplimentare în vederea combaterii evaziunii: Crește numărul de inspectori antifraudă din cadrul Ministerului Public

Guvernul a luat măsuri suplimentare în vederea combaterii evaziunii, prin creșterea numărului de specialiști cu atribuții în ceea ce privește analiza, investigarea și instrumentarea cazurilor de fraudă. În acest sens, Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre, suplimentarea cu 60 a numărului de posturi din cadrul Ministerului Public.

Aceste posturi sunt destinate inspectorilor antifraudă, care își desfășoară activitatea prin detașare, în cadrul parchetelor, pe posturi de specialiști, se arată într-un comunicat al Guvernului.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Un europarlamentar social-democrat lansează o consultare naţională a companiilor pe tema TTIP

O consultare naţională pe tema Parteneriatului Trans-Atlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) , care va include peste 900 de companii mari şi medii, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile va fi lansată de europarlamentarul Sorin Moisă (PSD-S&D), conform unui comunicat remis, miercuri, MEDIAFAX

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor