Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 15 iunie 2015

Viatavalcii.ro: La Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, Dezbatere având ca temă accesarea de fonduri europene

Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România, Biroul Zonal Vâlcea, va organiza o dezbatere publică cu tema ,,Firmele de consultanţă din judeţul Vâlcea, în dialog cu beneficiari de proiecte”. Evenimentul are loc joi, 18 iunie 2015, începând cu ora 11.00, la sediul Camerei de Comerţ Vâlcea.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Egiptul a cumpărat 180.000 de tone de grâu din România și Rusia

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a cumpărat 180.000 de tone de grâu din România și Rusia, cu livrare în perioada 15-31 iulie, transmite Reuters.

‘Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România de la firma Cargill, alte 60.000 de tone de grâu tot din România, dar de la firma Nidera, precum și 60.000 de tone de grâu din Rusia de la compania Venus’, a declarat vice-președintele GASC, Mamdouh Abdel Fattah.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: APIA: 15 iunie, ultima zi pentru depunerea cererii unice de plată fără penalități

Fermierii români mai au la dispoziție o singură zi, respectiv 15 iunie, pentru depunerea cererii unice de plată aferente anului în curs fără a fi penalizați, potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Din 16 iunie, cererile de plată mai pot fi depuse timp de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Paradox românesc: am avut cea mai mare producţie de sfeclă de zahăr din istorie, dar fermierii intră pe pierderi

2014 a fost anul cu cea mai mare producţie de sfeclă de zahăr la hectar din istoria României. Fermierii se pregătesc însă de vremuri grele şi şi-au redus suprafeţele cultivate. Preţurile în scădere şi problema cotelor a redus interesul pentru una dintre cele mai promiţătoare culturi agricole pentru români.

Cultivatorii de sfeclă de zahăr au avut, anul trecut, cea mai mare producţie medie la hectar din istorie, această cultură având, raportat la anul anterior, şi cea mai mare creştere a randamentului la hectar dintre toate culturile. Cu toate acestea, fermierii sunt cu profiturile la minimum, urmare a contextului internaţional, iar suprafaţa cultivată a scăzut deja cu 18%. Ne apropiem astfel de 1 octombrie 2017, când se vor elimina cotele la zahăr în UE, cu fermieri decapitalizaţi şi suprafeţe mici.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de vineri

Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de vineri, valoarea totală a tranzacţiilor cifrându-se la 26,7 milioane lei (5,97 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 24,41 milioane de lei (5,46 milioane de euro), iar tranzacţiile cu certificate au ajuns la 1,80 milioane lei (403.709 euro).

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Investitorii au transferat 4% din capitalul Broker Cluj dintr-un foc

Un pachet de 4,18% din acţiunile firmei de intermediere Broker Cluj (BRK), singura societate de profil listată la bursa din Bucureşti, a fost transferat vineri, 12 iunie, în cadrul unei tranzacţii negociate, de tip „deal“.

Preţul la care s-a încheiat tranzacţia a fost de 0,08 lei/titlu, sub cel din piaţa principală. Valoarea pachetului transferat a fost de 1,13 mil. lei. Vineri nu a fost raportat pe bursă niciun vânzător sau cumpărător al respectivului pachetului de acţiuni.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF-urile „pereche“ au raportat profituri de 82 milioane de lei în cinci luni

SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), controlată de SIF1 prin intermediul administratorului dar şi al deţinerilor directe de acţiuni, au încheiat primele cinci luni ale anului cu profituri cumulate de 82,7 mil. lei, de 3,5 ori mai mici decât câştigurile raportate în acelaşi interval al anului trecut.

SIF Banat-Crişana controlează SAI Muntenia Invest, societatea care administrează activele de peste un miliard de lei ale SIF Muntenia. De asemenea, SIF1 deţine un pachet de 4,97% din acţiunile SIF4.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Lactag Costeşti, evaluată la 35 mil. lei după primele tranzacţii din ultimii trei ani

Producătorul de lactate şi mezeluri Lactag Costeşti (simbol bursier LACT) a fost cotat la o capitalizare bursieră de 35,7 mil. lei de primele tranzacţii realizate în ultimii trei ani.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Pieţele emergente se confruntă cu cele mai ample ieşiri de capital din ultimii şapte ani

Investitorii au retras 9,3 miliarde de dolari de pe pieţele de acţiuni ale ţărilor aflate în curs de dezvoltare, cea mai mare sumă înregistrată de la vârful crizei financiare mondiale din 2008, scrie The Wall Street Journal. Asia a fost cea mai vulnerabilă, 7,9 miliarde de dolari ieşind de pe pieţele regiunii, cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 15 ani.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul celor mai mari retaileri alimentari de pe piaţa locală şi lista directorilor generali care îi conduc

Cele 12 reţele de comerţ modern au continuat anul trecut să deschidă magazine, în special supermar­ke­turi şi magazine de proximitate, ajungând la un total de aproape 1.500 de unităţi la finalul lui 2014. Lan­ţu­rile de cash & carry, hipermarketuri, supermarketuri, ma­gazine de proximitate şi discount au ajuns astfel să con­troleze mai bine de 55% din tot comerţul cu do­minantă alimentară din România, o piaţă de circa 80 mld. lei (18 mld. euro), potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Lista tronsoanelor de autostradă deschise după anul 1989 în România

După Revoluţie, doar 570 de kilometri de auto­străzi noi au apărut pe harta rutieră a Româ­niei, iar mare parte dintre aceştia au fost construiţi după in­trarea în Uniunea Europeană, în prin­cipal cu sprijin financiar de la Bruxelles, scrie revista Business Construct în ediţia din luna iunie. În total, tronsoanele de autostradă construite după ‘89 au costat 14 miliarde de lei, adică aproape 3,5 mi­liarde de euro, dacă se ia în calcul un curs mediu de 4 lei/euro pentru ultimul deceniu, când de altfel au şi fost realizate aceste şosele, arată estimările Business Construct pe baza datelor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

        Citeste mai mult…

Zf.ro: REPORTAJ ZF

Trei şantiere de clădiri animă Piaţa Romană

Trei şantiere situate în zona Piaţa Romană din Bucureşti, între bulevardul Magheru şi Calea Victoriei, respectiv pe strada Căderea Bastiliei, dau semnale că sectorul construcţiilor începe uşor-uşor să-şi revină din letargia ultimilor ani. Două dintre viitoarele clădiri vor găzdui birouri în zona ultracentrală a Capitalei, care până acum nu a fost tocmai un magnet pentru investiţiile în spaţii de birouri.

         Citeste mai mult...

Zf.ro: Rezidenţialul trage în sus piaţa construcţiilor, care a avansat cu 12% în primele patru luni

Anul 2015 reuşeşte să aducă din nou pe „verde“ un sector de 8 – 9 miliarde de euro, care ar putea avea un impact major în creşterea economică.
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 10,8% (serie ajustată) în aprilie comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cel mai important avans fiind cel din zona clădirilor rezidenţiale, de aproape 90%, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Intercereal Ialomiţa, majorare de capital de 11,7 mil. lei

Producătorul de cereale Intercereal SA din judeţul Ialomiţa şi-a majorat capitalul social cu 11,7 milioane de lei, acesta ajungând în prezent la 39,24 milioane de lei, potrivit unui anunţ al companiei.

Majorarea a fost făcută prin cooptarea unui nou acţionar, Lord Energy SRL din Bucureşti.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Fermele tradiţionale, cheia succesului către finanţarea europeană

Din data de 15 iunie, toţi fermierii vor putea depune proiecte pentru a obţine fonduri de la UE. Sfatul secretarului de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, George Turtoi, este ca agricultorii să mizeze pe activităţile cu tradiţie în România: creşterea vacilor şi oilor sau cultivarea cerealelor.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: A convins trei bănci cu probleme să-i finanţaze construcţia a sute de locuinţe

Omul de afaceri israelian Ofer Lieberson, proprietarul companiei Tagor, intenţionează să înceapă în acest an fazele secundare de construcţie a două proiecte rezidenţiale pe care le dezvoltă în Bragadiru şi Arad, după ce a vândut circa 130 de apartamente în aceste ansambluri.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Codul fiscal a ajuns o armă în bătălia politică

Confruntat cu acuzaţiile procurorilor şi cu cererea de demisie din partea preşedintelui, dar susţinut de propriul partid, premierul Victor Ponta cheamă în apărarea sa situaţia economică, susţinând că rezultatele bune şi promisa relaxare fiscală pot fi continuate doar de el. Însă, parlamentarii puterii au eliminat parţial reducerile de taxe şi au blocat dezbaterea Codului fiscal. Cum vor afecta convulsiile politice reducerea taxelor?

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: Codul Fiscal va fi finalizat luna aceasta în Parlament, dar nu va fi aprobat fără acordul CE, FMI și BM

Codul Fiscal ar putea fi finalizat în Parlament până la finalul acestei luni, însă nu va fi aprobat fără acordul Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, a declarat luni ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul celei de-a 17-a ediții a Forumului Regional al Apei Dunărea – Europa de Est 2015.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, în scădere cu 8,1% în aprilie față de martie 2015

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut, în termeni nominali, în luna aprilie 2015 față de luna precedentă, atât ca serie brută cu 8,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,7%, potrivit datelor Institutul Național de Statistică (INS), publicate luni.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Borza: O să încercăm “o aroganţă”, să listăm Hidroelectrica până în mai 2016

Producătorul de energie Hidroelectrica, aflat în insolvenţă, ar putea fi listat la bursă în timp ce se află încă în insolvenţă, până în luna mai a anului viitor, a declarat pentru MEDIAFAX administratorul judiciar al companiei, Remus Borza.

“Văd Hidroelectrica listată anul viitor. O să încercăm o aroganţă: să listăm compania chiar şi în insolvenţă, dacă nu va ieşi până la anul, în mai. Şi urmărim acest obiectiv, ca în luna mai să avem Hidroelectrica pe bursă, peste nouă luni”, a afirmat Borza.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Afacerile din serviciile de piaţă pentru întreprinderi au urcat cu 8% la 4 luni, susţinute de IT

Serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au înregistrat în primele patru luni o creştere a cifrei de afaceri cu 8% pe ansamblu, ca serie brută, după ce activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei şi-au sporit afacerile cu 23,6%, iar transporturile cu 11,6%.

Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au avut o creştere cu 4,4%, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe cu 3,8%, iar comunicaţiile cu 1,6%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Cum a ajuns România să aibă cea mai scumpă benzină şi motorină din regiune

Bulgaria, Ungaria, Polonia, Austria, Cehia sau statele baltice au ajuns să aibă combustibili mai ieftini decât cei comercializaţi în România, în condiţiile în care benzina s-a scumpit cu 13% de la începutul anului, iar motorina cu 7%. Benzina comercializată în România s-a scumpit, în medie, cu 13% de la începutul anului, iar motorina cu 7%, în timp ce creşterea preţului la carburanţi a fost mai temperată în statele vecine, potrivit datelor centralizate de Comisia Europeană.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: CORESPONDENŢĂ DIN BUDAPESTA

OTP Bank România derulează, de două săptămâni, un program pilot pentru reducerea ratelor aferente creditelor în franci elveţieni (CHF), după cum ne-a spus, în cadrul unui interviu oferit la Budapesta, domnul Laszlo Diosi, CEO al băncii. Domnia sa ne-a precizat că intenţia instituţiei bancare este să aducă ratele debitorilor împrumutaţi în moneda elveţiană la un nivel mai mic decât cel de la finalul anului trecut, prin reducerea dobânzilor, dar că nu au fost cuantificate, încă, rezultatele programului pilot, care ar urma să se finalizeze în circa o lună.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Saxo Bank:”Impactul unui Grexit asupra restului zonei euro ar fi minimal”

 Grecia a continuat să ţină prima pagină a ziarelor şi a contribuit la creşterea volatilităţii pieţei, însă evenimentul cheie din acest an ce merită urmărit este felul în care piaţa reacţionează la prima creştere a dobânzii de către FOMC (Federal Open Market Committee – Comitetul Federal pentru Piaţa Liberă), ne-a spus Mads Koefoed, Şeful Strategiei Macro Saxo Bank. Domnia sa se aşteaptă ca aceasta să aibă loc în septembrie.

Mads Koefoed, Şeful Platformelor de Tranzacţionare Saxo Bank, şi Christian Hammer au avut amabilitatea să ne acorde un interviu.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: NOU MITING AL CLIENŢILOR CU CREDITE ÎN VALUTĂ

Grupul clienţilor cu credite în franci elveţieni (CHF) va depune la Guvern un memoriu prin care solicită o întrevedere cu premierul Victor Ponta pentru a discuta pe marginea Legii conversiei.

Liderul grupului, Cătălin Voivozeanu, ne-a declarat, ieri, cu ocazia mitingului organizat în Piaţa Victoriei de cei care au credite în CHF: “Dorim o întrevedere cu Victor Ponta prin care să-i explicăm situaţia, să-i spunem ce s-a întâmplat în aceste cinci luni, ce am încercat noi să rezolvăm pe cale amiabilă, discuţiile pe care le-am avut cu diverse instituţii publice în vederea obţinerii Legii conversiei creditelor în valută.

         Citeste mai mult...

Bursa.ro: Indicele BET-FI deschide în scădere

Indicele bursier BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se depreciază cu 0,14%, fiind cotat la 7.358,08 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro:  Cotaţia petrolului scade pe fondul crizei din Grecia

Cotaţia petrolului era în scădere în această dimineaţă, pe o piaţă preocupată de posibila intrare în incapacitate de plată a Greciei.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: COMISIA EUROPEANĂ A DAT VERDICTUL, DUPĂ TREI ANI DE ANCHETĂ:

Comisia a verificat doar hârtiile oficiale, iar suspiciunile de corupţie şi practici anticoncurenţiale se menţin

Unii traderi de energie s-au ales cu porecla de “băieţi deştepţi” după ce fostul preşedinte Traian Băsescu i-a arătat cu degetul la televizor că achiziţionează energie foarte ieftină de la Hidroelectrica şi o revând scump “fraierilor” de consumatori.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Raport oficial al UE: industria laptelui are mari probleme, retailerii profită pentru a atrage clienţi

Urmare a supraproducţiei, preţul laptelui la poarta fermei a scăzut, în medie, cu peste 20% în statele UE care produc acum libere de cotă. De pe urma situaţiei profită retailerii care au transformat lactatele în instrumente de atragere a clienţilor.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: CE BĂNCI prezente şi în România ar putea intra în incapacitate de plată în următoarele 12 luni!

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor\’s Ratings Services a coborât ratingul a patru bănci greceşti, prezente şi în România.

Agenţia a scăzut de la ”CCC plus” până la ”CCC” ratingul pe termen lung pentru primele patru bănci greceşti, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank, care sunt prezente şi pe piaţa din România, informează un comunicat al S&P, preluat de Agerpres.

         Citeste mai mult…

Evz.ro: Ce credite poți lua când vrei să cumperi o mașină nouă

Românii achiziționează tot mai multe autoturisme noi. EVZ îți prezintă ce trebuie să faci ca să-ți finanțezi această achiziție

Odată cu revenirea din criză, românii au devenit tot mai interesați să-și cumpere autoturisme noi, majoritatea fiind finanțate prin credite sau leasing. Anul trecut, numărul autoturismelor noi înmatriculate în România a crescut cu peste o cincime, comparativ cu 2013, după cum arată cifrele oficiale. Asta înseamnă că, atunci când își permit, românii preferă să achiziționeze o mașină nouă, fără riscurile pe care le implică un autoturism la mâna a doua.

         Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Când vor simţi românii bunăstarea din statistici

De patru ani şi jumătate economia creşte, am recuperat căderea din perioada crizei şi am ajuns acum peste nivelul din 2008 când eram tigrul Europei. Avem cel mai mare PIB din istoria ţării, dar cu toate astea oamenii încă nu simt că au mai mulţi bani în buzunare sau că trăiesc la fel de bine ca în perioada de boom. Percepţia generală este susţinută şi de datele statistice, care arată că, odată cu anul 2013, consumul a început să crească, dar încă nu a recuperat căderea de 20% procente înregistrată în criză.

        Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro: ROMÂNIA, PRINCIPALUL PARTENER COMERCIAL AL REPUBLICII MOLDOVA

Directorul General al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, domnul Ion Danuţ Jugănaru a primit în data de 15 iunie 2015, la sediul CCINA vizita oficială a domnului Denis Jelimalai, Consilier pentru Afaceri Economice din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Programul ‘A doua Casă’ ține prețul apartamentelor cu 3 camere din Capitală pe loc, la o medie de 68.923 euro (studiu)

Programul ‘A doua Casă’ ține prețul apartamentelor cu 3 camere din Capitală pe loc, la o medie de 68.923 euro, deși oferta a crescut cu 20%, ajungând de la 885 în aprilie, la 1.106 în luna mai, conform unei analize de specialitate remise, luni, AGERPRES.

Încurajați de semnalele pozitive primite de la specialiști, conform cărora piața imobiliară parcurge un proces susținut de redresare, bucureștenii și-au scos proprietățile la vânzare în număr mare, rezultând astfel o creștere de 14% a numărului de oferte de vânzare apărute în mai, față de aprilie, până la peste 3.710. În acest context, prețurile apartamentelor din București au suferit o ușoară depreciere în mai, față de luna precedentă.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România, printre primele cinci destinații turistice preferate de britanici (analiză Visa Europe)

România, Croația și Lituania se numără printre primele cinci destinații turistice preferate de britanici, care sunt tot mai atrași de țările din Europa de Est și țările baltice, conform unei cercetări Visa publicate luni de travelweekly.co.uk.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Legislația pentru achizițiile publice va fi definitivată până la finalul acestei luni, susține ministrul Finanțelor

Cele patru proiecte de acte normative care vizează transpunerea Directivei Europene privind achizițiile în legislația românească vor fi puse pe masa Guvernului până la finalul acestei luni și vor fi aprobate de Parlament până la finalul anului, a declarat luni ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul celei de-a 17-a ediții a Forumului Regional al Apei Dunărea – Europa de Est 2015.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: IKEA a cumpărat terenul pentru al doilea magazin din România, tot în Bucureşti

IKEA a cumpărat, vineri, terenul destinat construirii celui de-al doilea magazin din România, tot în Bucureşti, în zona bulevardului Pallady din sectorul 3

Terenul are o suprafaţă de aproximativ 13,7 hectare şi este situat în Bucureşti, sectorul 3, pe Bulevardul Pallady, nr 57.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Nica: Negocierile cu CE pe Programul Operaţional Infrastructură Mare au fost finalizate. România va avea la dispoziţie 9,41 miliarde de euro

Autorităţile române şi oficialii Comisiei Europene au finalizat negocierile pe Programul Operaţional Infrastructură Mare – componentele de transport, mediu şi energie, astfel că documentul va fi transmis luni, oficial, la Bruxelles, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Contul curent al balanţei de plăţi a avut la 4 luni un deficit de 27 milioane euro, de 12 ori mai mic

Contul curent al balanţei de plăţi şi-a redus deficitul în primele patru luni de 12 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 326 milioane euro la 27 milioane euro, pe fondul majorării excedentului balanţei veniturilor secundare cu 456 milioane de euro şi al balanţei serviciilor cu 74 milioane de euro.

Astfel, balanţa serviciilor a avut un excedent de circa 1,93 miliarde euro, în urcare de la 1,85 miliarde euro, în timp ce balanţa bunurilor şi-a adâncit deficitul de la 1,58 miliarde euro la 1,76 miliarde euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a Roâmniei.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Investiţiile străine au crescut cu 48% în primele patru luni, până la 1,16 miliarde de euro, deficitul de cont curent este de 12 ori mai mic decât anul trecut

Economia României performează bine, ceea ce a atras investitorii Investiţiile străine directe au crescut în primele patru luni cu 48%, la 1,16 miliarde euro, în condiţiile în care în aprilie s-au situat la 279 milioane euro, cu 41% sub nivelul din martie, arată datele Băncii Naţionale a României (BNR). „Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 1.164 milioane euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul net estimat) au înregistrat 199 milioane euro, iar creditele intragrup 965 milioane euro (net)“, se arată într-un comunicat al BNR.   În perioada similară a anului trecut, investiţiile s-au situat la 785 milioane euro, din care 705 milioane euro reprezentau participaţii la capital.

        Citeste mai mult…

Economica.net:  Preşedintele Raiffeisen: Afacerile din Rusia merg bine. Vrem să înregistrăm creştere în România, Cehia şi Slovacia

Afacerile grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) în Rusia merg bine în pofida dificultăţilor cu care se confruntă economia locală şi a tensiunilor politice privind Ucraina, a afirmat preşedintele RBI, Walter Rothensteiner, adăugând că obiectivul băncii este să înregistreze creştere în România, Cehia şi Slovacia, transmite Reuters.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 5 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 5 milioane lei (1,2 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,48%, ajungând la valoarea de 7.333,15 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,48%, la 8.003,16 puncte. BET-FI se depreciază, de asemenea, cu 0,15%, până la 30.559,51 puncte.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Vor primi agricultorii despăgubiri pentru secetă?

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin spune că în funcţie de înţelegerea cu reprezentanţii Comisiei Europene, de la bugetul statului ar putea fi acordate ajutoare pentru fermierii ale căror culturi vor fi afectate de secetă.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANRE a redus tarifele zonale pentru introducerea energiei electrice in retea

 Comitetului de Reglementare al Autoritatii  Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, saptamana trecuta, Ordinul ANRE 87/2015 privind aprobarea tarifelor zonale aferente serviciului de transport pentru introducerea de energie electrica in retea (TG) si a tarifului mediu de introducere a energiei electrice in retea, practicate de operatorii economici din cadrul sectorului energiei electrice. Potrivit Ordinului, tarifele TG vor fi reduse in functie de zona cu pana la 8,93 lei/MWh, ceea ce inseamna o scadere a pretului mediu de tranzactionare cu circa 4-5%.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Daniel Constantin: România va cere prelungirea PNDR cu şase luni, pentru a atrage încă 400 milioane euro din fondurile europene pe agricultură

 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va propune în şedinţa Consiliului de Miniştri care va avea loc, marţi, la Luxembourg, prelungirea cu şase luni a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013, prin care România va mai putea atrage 400 de milioane de euro din fonduri europene. „Mâine (n.r. – marţi) este Consiliul de Miniştri la Luxembourg şi avem pe ordinea de zi un punct, propus de România, de a se discuta în consiliu posibilitatea de a prelungi cu şase luni, pentru a atrage cât mai multe fonduri europene.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Iohannis a promulgat două legi de aprobare a unor ordonanţe care vizează ASF

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat două legi pentru aprobarea unor ordonanţe de urgenţă care privesc organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi completarea legii asigurărilor din 1995, a anunţat luni instituţia prezidenţială.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Estimare pentru reduceri de 4-5% la tranzacţionarea de gros a energiei electrice

Tarifele zonale pentru introducerea energiei electrice în reţea vor scădea cu până la 8,93 lei/MWh, ceea ce va duce la o diminuare a preţului mediu de tranzacţionare pe piaţa angro de energie cu circa 4 – 5%, precum şi la creşterea oportunităţilor de export pentru producătorii români de energie electrică, informează Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

         Citeste mai mult...

Jurnalul.ro: Avem Master Plan, ce facem mai departe?

La jumătatea anului 2015 nu avem niciun kilometru nou de autostradă, dar avem Master Plan de Transporturi avizat, doar teoretic, de Comisia Europeană. Şi aceeași lipsă de fonduri de care ne plângem de 25 de ani.

Varianta finală a Master Planului de Transport recent aprobată de CE promite cons-trucţia a 1.300 de kilometri de autostradă până în 2020. Dar toate aceste planuri măreţe sunt încă în stadiul de proiect şi nu se ştie când vor începe efectiv lucrările. Primele studii de fezabilitate contractate se vor finaliza abia în 2017, iar contestaţiile licitaţiilor încă ţin pe loc începerea lucrărilor.

        Citeste mai mult…

agerpres.ro: Rovana Plumb: Programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ va fi extins la nivel național

Programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’, care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță, va fi extins la nivel național, a anunțat, luni, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în cele 11 județe în care este implementat programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ sunt sprijiniți 2.400 copii. Părinții sunt stimulați să-și aducă zilnic copiii la grădiniță, fiindu-le oferite tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MFP a împrumutat astăzi 300 milioane de lei de la bănci, pe patru ani, la un randament de 2,78% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 300 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat pe patru ani, la un randament mediu de 2,78% pe an.

Valoarea din prospect a emisiunii a fost de 300 de milioane de lei, însă băncile au transmis oferte în valoare totală de peste 714,2 milioane de lei.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Rompetrol Rafinare a ajuns al doilea exportator al ţării. Vezi ţările în care livrează

Compania a depăşit pragul de 2 miliarde de dolari la exporturi. În prezent, principalul activ, rafinăria Petromidia, funcţionează la capacitate maximă

Rompetrol Rafinare, parte a grupului KazMunaiGaz International, a fost, în 2014, al doilea exportator al ţării, după Dacia, şi primul din domeniul petrolier, cu livrări de peste 2 miliarde de dolari. În 2012 şi 2013, vânzările la export ale companiei s-au cifrat la câte 1,7 miliarde de dolari. De anul trecut şi până în prezent, rafinăria Petromidia merge la capacitate maximă, în 2014, aceasta rafinând peste 5 milioane de tone de produse petroliere.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: BVB va realiza un top al brokerilor în timp real

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va actualiza pe prima pagina a website-ului său, la fiecare 15 minute în timpul unei şedinţe de tranzacţionare, un top al celor mai activi brokeri în funcţie de numărul de tranzacţii, potrivit unui comunicat al operatorului de piaţă. “Investitorii pot vedea cei mai activi brokeri din piaţă în funcţie de numărul de tranzacţii executate într-o zi cu acţiuni pe piaţa principală şi pe piaţa AeRO. (…) Astfel, atât brokerii şi investitorii, dar şi viitorii investitori, pot avea o imagine mai amplă despre cei mai activi brokeri dintr-o zi”, se menţionează în comunicat.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Agriculturii: Cererile de plată au fost depuse de 880.000 de beneficiari pe o suprafață de circa 8,7 milioane hectare

Cererile unice de plată au fost depuse până în prezent de 880.000 de beneficiari pentru o suprafață de circa 8,7 de milioane de hectare, comparativ cu 9,8 milioane hectare câte am avut anul trecut, a declarat, luni, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

        Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor