Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 16 februarie 2015

Adevarul.ro: A fost realizat profilul meseriaşilor de care firmele din Buzău au nevoie în 2015 

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău a realizat profilul meseriaşilor de care au nevoie în 2015 societăţile comerciale buzoiene, după ce a colectat date despre cerinţele de calificare a personalului de la principalii angajatori din judeţ. Chestionarele completate de angajatori vor stabili planul de învăţământ profesional pentru anul şcolar viitor.

               Citeste mai mult…

Glsa.ro: Camera de Comerţ, prezentă la cel mai important târg de vânătoare din Europa

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a participat joi, 12 februarie 2015, la cel mai mare Târg de Vânătoare și Pescuit – FeHoVa din Budapesta (Ungaria), ocazie cu care a fost organizată o misiune economică.

Delegația CCIA Arad a fost condusă de vicepreședintele Gheorghe Leucuța care a reprezentat Aradul la evenimentul din Ungaria.

Târgul de Vânătoare și Pescuit – FeHoVa, aflat anul acesta la cea de-a XXIII – a ediție este considerat unul dintre cele mai importante târguri care abordează domeniile de vânătoare, pescuit și arme din Europa de Est și Europa Centrală.

               Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Vâlcov: În cadrul EximBank va fi o bancă de dezvoltare care va împrumuta primării şi agenţi economici

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat, luni, că se lucrează la un proiect prin care, în cadrul EximBank, să se creeze o bancă de dezvoltare care să acorde împrumuturi primăriilor, dar şi agenţilor economici.

Tot anul acesta (în 2015, n.r.), la nivelul ministerului de Finanţe, se lucrează astfel încât în cadrul EximBank să creăm o bancă de dezvoltare care să vă permită atât dumneavoastră, dar şi agenţilor economici, să luaţi împrumuturi garantate în mare parte de stat pentru a dezvolta localităţile, respectiv pentru a dezvolta companiile private”, le-a spus ministrul Vâlcov primarilor de comune din România.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Profitul Electromagnetica s-a redus cu 60% anul trecut

Profitul Electromagnetica Bucureşti (simbol bursier ELMA) a scăzut anul trecut cu 59%, la 6,6 milioane de lei, de la 16,2 milioane de lei în 2013, arată rezultatele preliminare transmise Bursei.

Compania, ale cărei activităţi principale sunt furnizarea de energie electrică şi producţia de echipamente energetice, a raportat venituri de 429,1 milioane de lei, în creştere cu 7,4% faţă de anul anterior.

Datoriile curente au crescut cu aproape 9 milioane de lei, la 49,3 milioane de lei, în timp ce creanţele comerciale s-au redus cu 2 milioane de lei, la 56,1 milioane de lei.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Corina Crețu: Satele și comunele românești trebuie revitalizate prin fluxuri economice și umane

Satele și comunele românești trebuie revitalizate și dezvoltate prin fluxuri economice și umane, a declarat luni comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu.

“În opinia mea, un program de dezvoltare a comunelor și micilor orașe este important pentru România. În acest sens doresc să vă anunț în premieră că la nivelul Comisiei am luat decizia împreună cu comisarul responsabil pentru agricultură să acordăm o atenție particulară articulării mai coerente între dezvoltarea urbană și cea rurală, să lucrăm mult mai strâns la nivelul direcțiilor generale respective ale Comisiei Europene, în așa fel încât dezvoltarea rurală să capete o dinamică și o importanță mai mare în viitoarea perioadă”, a spus Crețu la cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a adunării generale a Asociației Comunelor din România.

                Citeste mai mult…

Economica.net: Guvernul şi-a propus ca în 2015 să revizuiască Legea salarizării unitare – Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, luni, la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România, că Guvernul şi-a propus ca în 2015 să revizuiască Legea 284/2010 privind salarizarea unitară, astfel încât aceasta să fie aplicabilă din 2016, informează MEDIAFAX.

 „Ne-am propus ca în anul acesta să revizuim Legea salarizării unitare. Ce pot să vă spun este că acum două săptămâni, la nivelul Guvernului, s-a creat un grup de lucru, care a fost aprobat prin memorandum, grup format din reprezentanţi ai ministerelor Dezvoltării şi Administraţiei, Finanţelor şi Muncii, astfel încât, în momentul în care scoatem o viziune clară în ceea ce priveşte modalitatea de salarizare a administraţiei publice, să intrăm în dezbatere cu dumneavoastră, cu Asociaţia oraşelor, a minicipiilor,dar şi cu celeleate sectoare bugetare – educaţie, sănătate”, a spus Rovana Plumb.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Aberațiile aparatului de stat: tractoriști asimilați funcționarilor publici

Federaţia Agrostar cere scoaterea staţiunilor de cercetare agricolă de sub tutela Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), restructurarea acestora şi autofinanţarea pe baza proiectelor, potrivit unui comunicat al federaţiei sindicale din domeniul agricol.

“Solicităm ca ASAS să rămână un for ştiinţific, fără să aibă legatură cu finanţarea staţiunilor de cercetare, întrucât a demonstrat că nu are capacitatea de a reorganiza aceste unităţi. Amintim faptul că la un moment dat staţiunile de cercetare agricolă au beneficiat de o ştergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Actuala formă de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unităţilor de cercetare care au pierdut suprafeţe importante de teren şi au încheiat contracte dezavantajoase. Singura politică de până acum a fost cea a intereselor. Cerem ca această situaţie să înceteze. S-a ajuns la situaţia aberantă ca tractoristul de la staţiunea de cercetare să fie asimilat funcţionarului public’, afirmă secretarul general al Agrostar, Horaţiu Raicu.

                Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Restaurantele, barurile şi cluburile vor publica pe meniu anunţul privind bonurile fiscale, de la 1 martie

Restaurantele, barurile şi cluburile vor publica pe meniu anunţul tip formulat de Ministerul Finanţelor privind obligaţia de a primi bon fiscal sau îl vor pune la dispoziţia clienţilor, la fiecare masă, astfel încât aceştia să-l poată citi permanent, potrivit unui proiect de ordin elaborat de MFP.

“Începând cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care au obligaţia, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, afişează anunţul prevăzut la art.1 la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, în aşa fel încât să fie vizibil clienţilor. Operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în unităţi de tip restaurant, bar, discotecă, club, şi altele asemenea, asigură informarea clienţilor şi prin tipărirea anunţului de atenţionare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziţia acestora, ori prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienţilor, aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare”, se arată în proiectul de ordin postat pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

                 Citeste mai mult…

Antena3.ro: Avocatul Gheorghe Piperea, la Daily Income: Nu este nevoie de un acord cu FMI. Există modalităţi mai simple de împrumut

Avem sau nu nevoie de un nou acord cu FMI şi Banca Mondială, în condiţiile datoriei publice pe care o are România? Aceasta este întrebarea la care a răspuns avocatul Gheorghe Piperea, invitat în ediţia de luni a emisiunii Daily Income.

„Părerea mea este că, aşa cum nu era nevoie de un astfel de acord cu FMI în 2009, 2010, nu este nevoie de un acord cu FMI nici anul acesta, nici de prelungit, nici de menţinut în stand-by”, a afirmat Gheorghe Piperea.

                Citeste mai mult…

Antena3.ro: Benzina se SCUMPEŞTE, după şase luni de scădere a preţului

Nicio minune nu ţine mai mult de trei zile. Au simţit-o pe buzunarul lor chiar  şoferii. După ce preţul unui litru de benzină a scăzut pentru scurt timp sub 5 lei pe litru, cotaţiile au început din nou să crească.

În mai puţin de două săptămâni, preţul a urcat cu peste 25 de bani pe litru. De vină este aprecierea dolarului faţă de leu, dar şi scumpirea petrolului.

                   Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Bănci din România, printre victimele hackerilor care au furat aproape un miliard de dolari de la mai multe instituţii financiare

Bănci din România se numără printre cele vizate de o grupare de hackeri vorbitori de limba rusă, care a reuşit să fure, începând din 2013, zeci de milioane de dolari din bănci din întreaga lume, relatează Wall Street Journal, în ediţia electronică.

Grupul de hackeri, numit “Carbanak” de specialiştii de la Kaspersky Lab, o companie de securitate informatică din Rusia, este în continuare activ, iar membrii săi provin din Rusia, Ucraina şi alte state din Europa, precum şi din China.

                  Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Investiţii de 70 milioane lei pentru modernizarea a trei porturi la Dunăre

Complexul portuar Giurgiu, alături de porturile Bechet şi Corabia, gestionate de Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, vor fi modernizate prin investiţii cu o valoare cumulată de 70 milioane lei, inclusiv TVA.

Indicatorii tehnico – economici ai investiţiilor, finanţate cu bani de la buget şi fonduri externe, sunt incluşi în trei proiecte de ordin elaborate de Ministerul Transporturilor.

                   Citeste mai mult…

Economica.net: Lukoil, Gazprom, Rosneft vor să investească în proiectele energetice din Mexic

Companiile energetice ruse Lukoil, Rosneft şi Gazprom sunt interesate să se implice în producţia de ţiţei în Mexic, a declarat ambasadorul Mexicului în Rusia, Ruben Beltran Guerrero, transmite RIA Novosti.

‘În prezent, Rusia nu investeşte semnificativ în proiectele din Mexic, dar există semnale de la unele companii, cum ar fi Lukoil şi Gazprom. Acestea sunt interesate de sectorul energetic mexican, iar o decizie va fi luată pe baza rezultatelor ofertei’, a anunţat oficialul mexican.

                   Citeste mai mult…

Hotnews.ro: RMGC: 70% dintre angajatii companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) intra in somaj tehnic 17 februarie 2015

 Incepand cu data de 17 februarie 2015, 70% dintre angajatii companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) intra in somaj tehnic prin intreruperea temporara a contractului de munca pe termen nedefinit, a anuntat, luni, RMGC.

Reprezentantii companiei spun ca masura somajului tehnic este impusa de incertitudinea prelungita privind calendarul de autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana, ceea ce determina continuarea programului de reducere a activitatilor si a costurilor companiei.

                  Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Agrostar cere restructurarea staţiunilor de cercetare agricolă şi autofinanţare pe bază de proiecte

Federaţia Agrostar cere scoaterea staţiunilor de cercetare agricolă de sub tutela Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), restructurarea acestora şi autofinanţarea pe baza proiectelor, arătând că actuala forma de organizare a dus la “dezastru” şi la “jaf sistematic”.

Federaţia Agrostar cere ca ASAS să rămână un for ştiinţific, fără să aibă legătură cu finanţarea staţiunilor de cercetare, întrucât a demonstrat că nu are capacitatea de a reorganiza aceste unităţi.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MFP a împrumutat, luni, 700 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat, luni, 800 de milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o licitație de obligațiuni de stat pe trei ani, la un randament mediu de 1,94%, în scădere față de luna ianuarie, când Trezoreria s-a împrumutat la un randament de 2,07% pentru acest tip de obligațiuni.

Pentru licitația de luni, nouă bănci au subscris oferte care au totalizat 975 milioane lei. Marți, va fi organizată o sesiune suplimentară aferentă licitației de obligațiuni de luni, prin care MFP vrea să împrumute alte 105 de milioane de lei, la randamentul stabilit deja în licitație.

                  Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Investițiile la aeroportul internațional Brașov-Ghimbav, stopate până la clarificarea proprietății asupra terenului

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Claudiu Coman, a declarat luni, într-o conferință de presă, că, până la clarificarea proprietății terenului unde se construiește aeroportul Brașov-Ghimbav, orice investiție încetează la acest obiectiv.

                 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene în agricultură pentru tineri. Paşii pe care trebui să-i faci pentru bani nerambursabili

Fonduri europene în agricultură pentru tineri Ministerul Agriculturii vrea să încurajeze tinerii să rămână la ţară şi să să afacă o afacere în domeniul agricol cu fonduri de la Uniunea Europeană. Un capitol important în ceea ce priveşte fondurile europene în agricultură se referă la tinerii fermieri care rămân la ţară. Pentru o perioadă de cinci ani, fiecare tânăr care are un proiect în domeniul agriculturii poate primi până la 50.000 de euro.

                  Citeste mai mult…

B1.ro: De ce România nu e Polonia, sau cum vrea Guvernul de la Varşovia să rezolve criza francilor elveţieni: “Suntem de partea cetățenilor, nu a băncilor”

În timp ce în România, atât Guvernul, cât şi Banca Naţională, tergiversează luarea vreunei măsuri în criza francilor elveţieni, în Polonia, Guvernul pregăteşte o serie de măsuri de ajutorare a cetăţenilor. Astfel, premierul Poloniei, Ewa Kopacz, a anunțat că Executivul său lucrează la un plan de convertire în zloți a creditelor ipotecare în franci elvețieni, operațiune care se va face pe cheltuiala băncilor, relatează Reuters.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vâlcov: Noile coduri fiscal și de procedură fiscală vor fi prezentate în primă lectură miercuri în Guvern

Noile coduri fiscale vor fi prezentate în primă lectură miercuri în Guvern, a anunțat, luni, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov.

“Miercuri, vor fi prezentate în primă lectură în Guvern noul cod fiscal și noul cod de procedură fiscală. Am avut mai multe întâlniri cu asociațiile de profil, inclusiv cu asociația dumneavoastră și foarte multe dintre propunerile dumneavoastră au fost preluate”, a declarat Vâlcov, la cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

                  Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Creţu: Aşteptăm ca România să depună Master Planul pe Transport. Nu are sens să facem supoziţii

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, că la nivelul Comisiei Europene se aşteaptă ca România să depună în mod oficial Master Planul pe Transport, ea menţionând că nu are sens să fie făcute supoziţii.

”În legătură cu master planul pentru Transport, aşteptăm ca România, aşa cum am spus, să depună oficial acest master plan, în ultima variantă. Deci am văzut toate supoziţiile care se fac în presă, dar până nu avem ultima variantă, oficială, depusă la Comisie, nu cred că are niciun sens să facem supoziţii. Aşteptăm planul, inclusiv măsuri corective legate de întreruperi”, a spus Corina Creţu.

                  Citeste mai mult… 

Zf.ro: KPMG: Guvernul începe să fie judecat după criterii de eficienţă economică şi transparenţă

România trebuie să recupereze decalajele mari din infrastructura de transport, sănătate, educaţie, dezvoltare regională şi urbană şi energie, un rol esenţial în proiectele din aceste domenii urmând să îl aibă municipalităţile prin absorbţia fondurilor comunitare la nivel local şi regional, afirmă Daniela Nemoianu, executive partner în cadrul KPMG, specialist în infrastructură şi parteneriate publice-private.

“Perioada care va urma va reprezenta una dintre cele mai mari provocări pentru sectorul public, având în vedere că guvernul şi autorităţile în general încep în sfârşit să fie judecate după criterii de eficienţă economică, transparenţă şi performanţă durabilă în îmbunătăţirea serviciilor publice”, afirmă Nemoianu, într-un raport despre infrastructura mondială în 2015.

                  Citeste mai mult…

Bursa.ro: Lichiditate de aproximativ 15 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 15 milioane lei (3,4 milioane euro).

     La orele prânzului, BVB era în urcare. Indicele BET creşte cu 0,39%, ajungând la valoarea de 7.223,30 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se majorează cu 0,39%, la 7.888,12 puncte. BET-FI se depreciază, în schimb, cu 0,64%, până la 30.869,69 puncte.

     Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă, totodată, cu 0,37%, la 1.064,35 puncte.

                Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor