Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 16 iunie 2015

Vocea-olteniei.ro: Delegație formată din 10 societăți membre CCIRO Italia prezentă la Futurallia București 2015

Camera de Comerț și Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) a participat în zilele 10-11-12 iunie 2015 la cel de-al 20-lea Forum Internațional pentru Dezvoltarea Afacerilor: Futurallia București 2015 cu o delegatie formată din 10 societăți membre CCIRO Italia și cu un număr total de 20 de participanți. Anul acesta Forumul Futurallia București 2015 a înregistrat un mare succes, întrucât participarea a fost concentrată pe societățile și instituțiile interesate să își dezvolte propriile afaceri sau să stabilească noi parteneriate.

          Citeste mai mult…

Vestic.ro: “Relațiile de Muncă, Sănătatea și Securitatea în Muncă”, dezbătute la CCIA Arad

Seminarul “Relațiile de Muncă, Sănătatea și Securitatea în Muncă” organizat vineri, 12.06.2015, de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad cu susținerea Hyperclinicii MedLife Genesys Arad a înregistrat o participare numeroasă din partea mediului de afaceri arădean.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: TVA redusă la consumul de apă s-ar putea aplica și mediului privat, de anul viitor

Taxa pe Valoarea Adăugată redusă la 9% la consumul de apă s-ar putea aplica atât pentru populație, cât și pentru mediul economic, de anul viitor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

“Este o măsură pe care o analizăm până la final de an, iar, dacă găsim măsurile compensatorii, atunci putem să ne gândim la aplicarea unei astfel de măsuri de la 1 ianuarie 2016 pentru toți consumatorii, nu doar cei casnici, ci și industriali. Impactul pe buget este de 1,8 miliarde lei pe an. Va fi și un sprijin pe partea de agricultură, prin irigații. Sunt și alte efecte pozitive, dacă vom aplica o astfel de măsură, pentru că apă în economie folosim cam peste tot”, a spus Teodorovici.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Programul Operațional Infrastructură Mare va fi trimis luni la Comisia Europeană

Programul Operațional Infrastructură Mare va fi trimis luni la Comisia Europeană, iar în luna iulie va fi aprobat, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, în deschiderea celei de-a 17-a ediții a Forumului Regional al Apei Dunărea – Europa de Est 2015.

          Citeste mai mult…

Agerpers.ro: Președintele croat: Croația este interesată de toate proiectele României – renovarea hidrocentralelor, IT și tehnologii moderne

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a declarat luni că țara sa își dorește ca relațiile economice cu România să ajungă la nivelul relațiilor politice, punctând că este interesată de proiecte care vizează transportul, renovarea hidrocentralelor, domeniul IT și tehnologiile moderne.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Consiliul Fiscal a respins TVA de 9% pentru retransmiterea programelor tv prin reţelele electronice

Consiliul Fiscal a avizat negativ extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la servicii de retransmitere a programelor de televiziune prin reţele de comunicaţii electronice.

Consiliul a primit la 9 iunie o adresă a Ministerului Finanţelor Publice, prin care i se solicită avizul asupra amendarea Codului fiscal în sensul extinderii sferei de aplicabilitate a cotei reduse de TVA de 9% la servicii de retransmitere a programelor de televiziune prin reţele de comunicaţii electronice, prevedere care ar urma să intre în vigoare la 1 iulie.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: România va propune prelungirea PNDR cu şase luni, pentru a atrage încă 400 milioane euro

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va propune în şedinţa Consiliului de Miniştri care va avea loc, marţi, la Luxembourg, prelungirea cu şase luni a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013, prin care România va mai putea atrage 400 de milioane de euro din fonduri europene.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Senatul adoptă proiectul privind monitorizarea exporturilor şi livrărilor intra-comunitare de lemn

Proiectul de lege iniţiat de Guvern referitor la instituirea unor măsuri temporare pentru monitorizarea exporturilor şi livrărilor intra-comunitare de materiale lemnoase a fost adoptat, luni, de Senat, cu cu 57 de voturi “pentru”, 3 “împotrivă” şi 25 de abţineri.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Buda: Ministrul Agriculturii să prelungească termenul de depunere la APIA a cererilor de subvenţii

Eurodeputatul PNL Daniel Buda îi cere ministrului Agriculturii prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru subvenţiile în agricultură, întrucât fermierii întârzie acum din cauza unor probleme informatice la APIA, în caz contrar acesta considerând că ministrul “pune piedici” agricultorilor.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Senatul a adoptat proiectul de lege privind ANULAREA unor obligaţii fiscale

Proiectul de lege privind anularea unor obligaţii fiscale a fost adoptat luni, de Senat, fiind înregistrate 104 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” şi o abţinere.

În actul normativ, Guvernul propune anularea obligaţiilor fiscale rezultate în urma reîncadrării de către ANAF a veniturilor din activităţi independente ca activităţi dependente, apărute până la 1 iunie 2015 şi neachitate, inclusiv diferenţele de TVA aferentă veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelectuală.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Proiectul de lege referitor la guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat, aprobat de Senat

Senatul a adoptat, luni, cu amendamente, proiectul de lege iniţiat de Guvern referitor la guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu 62 de voturi “pentru”, 32 de voturi “împotrivă” şi 5 abţineri.

Proiectul de lege iniţiat de Guvern propune modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CNADNR a semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Piteşti

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a semnat, luni, cu asocierea Spea Ingegneria Europea (Italia) – Tecnic Consulting Engineering România contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, cu o valoare de 29 milioane lei, fără TVA.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN TRIMESTRUL I 2015

INS: Turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit în medie 2960 lei/persoană

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în primul trimestru al acestui an a fost de 355,9 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1,053 miliarde lei.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (64,7% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 68,9% din total

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Repower Furnizare România vrea să-şi sporească veniturile cu 10%

Furnizorul de electricitate Repower România deţine, în prezent, o cotă de piaţă de 5% pe segmentul consumatorilor industriali, ajungând la venituri totale de 103 milioane de euro anul trecut, după cum a declarat ieri, într-o conferinţă, Dan Dragoş Drăgan, directorul general al companiei. În total, societatea a vândut către agenţii economici 1,4 TWh în 2014.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN UMBRA GRECIEI / DACĂ INTRĂ ÎN INCAPACITATE DE PLATĂ,

Banca Naţională a României (BNR) se pregăteşte să suspende dreptul de vot pe care băncile greceşti le au în calitate de acţionari ai unor operatori bancari de la noi, în cazul în care primele dintre acestea ar intra în incapacitate de plată, după cum ne-a spus Nicolae Cinteză, directorul direcţiei de Supraveghere Financiară din

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în scădere

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, scade, de asemenea, cu 0,45%, la 1.069,88 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se micşorează, totodată, cu 0,19%, atingând valoarea de 30.457,72 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANRE: Exporturile de energie electrică ale României au crescut după cuplarea pieţelor

Exportul de energie electrică din ţara noastră a crescut cu 27%, în primele 5 luni ale anului, odată cu funcţionarea în regim cuplat a Pieţei pentru Ziua Următoare din ţara noastră cu cele din Republica Cehă, Slovacia și Ungaria.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE), analiza comparativă a datelor privind funcționarea în regim cuplat a PZU pe primele 5 luni ale anului 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (perioadă în care PZU nu funcționa în regim cuplat) arată că exportul de energie a crescut de la 3,5 Twh la 4,5 Twh.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Piaţa de capital românească rămâne la marginea lumii, alături de Bangladesh, Ghana, Liban, Palestina şi Zimbabwe

Piaţa de capital românească, organizată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a ratat intrarea în acest an pe lista scurtă pentru promovarea din categoria pieţelor de frontieră, de importanţă marginală, în cea a pieţelor emergente. Pe o piaţă emergentă, acţiunile companiilor româneşti ar avea acces la resurse de finanţare de peste o sută de ori mai mari. Pe harta pieţelor de frontieră, prea puţin atractive şi vizitate doar de investitorii curajoşi, România este „vecină” cu pieţe ca Bangladesh, Ghana, Liban, Palestina şi Zimbabwe.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Petroceltic se retrage de pe piaţa din România

Compania petrolieră irlandeză Petroceltic International a anunţat marţi vânzarea operaţiunilor din România către firma GVC Investment BV, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii, transmite Reuters.

Compania irlandeză a anunţat că subsidiara sa a achiziţionat participaţiile partenerilor săi Sterling Resources Ltd şi Beach Energy Ltd în zăcămintele din România, înaintea vânzării către GVC, scrie Agerpres.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Unde trăiesc cei mai mulţi amatori de investiţii de risc din România

Cele mai multe persoane cu apetit pentru investiţii în fondurile mutuale locuiesc în Bucureşti şi în judeţul Braşov. Acesta este singurul care a putut depăşi cele mai bogate sectoare din Bucureşti, potrivit unui studiu realizat de Erste Asset Management România (EAM), cel mai mare administrator român de investiţii colective.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Reducerea TVA in turism a meritat. Numarul turistilor straini si valuta cheltuita de acestia in Romania au crescut in primul trimestru

 In ianuarie, Guvernul a extins aplicarea cotei de TVA de 9% pentru toate serviciile de cazare, inclusiv pentru serviciile de tip “all inclusive”, iar acest lucru s-a vazut in numarul turistilor straini care ne-au vizitat si in valuta pe care acestia au cheltuit-o in tara. Astfel, potrivit datelor furnizate marti de Institutul National de Statistica, in primele 3 luni din acest an ne-au vizitat 356.000 de turisti straini (fata de 309.000 in aceeasi perioada din 2014), fiecare cheltuind in medie 655.16 euro in cele doua zile pe care le-au petrecut in tara (fata de 630 euro in primele 3 luni din 2014).

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Autostrada Transilvania, 11 ani de cheltuieli inutile. Cum s-au dus pe Apa Sâmbetei şase miliarde de lei

 Şantierul Autostrăzii Transilvania a fost deschis la 16 iunie 2004 Statul a cheltuit mai mult de şase miliarde de lei pentru un sfert din autostrada Braşov-Borş (118 kilometri din cei 415 proiectaţi), a cărei construcţie a început la 16 iunie 2004 şi trebuia încheiată la aceeaşi dată din 2013. Acum 11 ani, mai exact în dimineaţa zilei de 16 iunie 2004, excavatoarele companiei americane Bechtel muşcau primele cupe de ţărână din pământul ţării, începând astfel construcţia a ceea ce trebuia să fie mândria infrastructurii rutiere româneşti: Autostrada Transilvania.

         Citeste mai mult… 

Evz.ro: Podul GIURGIU – RUSE, în reparații. IATĂ ce rute ocolitoare poți folosi pentru a ajunge în Bulgaria

Circulația restricționată pe podul Giurgiu- Ruse s-a extins și pe porțiunea cuprinsă între km 63+780 și km 64+852, a anunțat astăzi Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

„Începând cu data de 15.06.2015, circulația rutieră se va desfășura alternativ, semaforizat pe jumătate de cale, pe zona viaductului, pe sensul de deplasare Ruse Giurgiu, între km 63+780 – km 64+212 pe o lungime de 422 de metri, asigurându-se o lățime a părții carosabile deschisă traficului de 2,80 metri”, scrie în comunicatul CNADNR.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTOR-ŞEF AL ZF

Atenţie la weekendurile din Grecia din această vară

Pe zi ce trece, semnele că zona euro şi Uniunea Europeană sunt pregătite de o ieşire a Greciei din cadrul sistemului monedei unice europene sunt tot mai vizibile.

Iar când Financial Times scrie într-unul din cele două editoriale zilnice nesemnate ale ziarului, deci asumate ca politică redacţională, chiar sub logo-ul „Without fear and without favour“ (Fără frică şi fără favoruri), că Grecia mai face încă un pas spre exitul din zona euro, atunci nu mai e de glumit.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Exportul de electricitate a crescut la cinci luni cu 27%

 România a exportat în intervalul ianuarie-mai cu 27% mai multă electricitrate comparativ cu perioada similară a anului trecut şi a importat cu aproape 26% mai mult.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) are un nou director în România

 Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a numit, de la 1 iulie, un nou director pentru România, Matteo Patrone, acesta deţinând anterior aceeaşi funcţie în Serbia.

“Patrone va conduce operaţiunile BERD din ţară punând accent pe dezvoltarea pieţelor de capital, îmbunătăţirea calităţii infrastructurii, reducerea disparităţilor regionale şi sporirea incluziunii, precum şi creşterea competitivităţii sectorului privat”, arată banca, într-un comunicat.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce preţ pun investitorii pe bugetele companiilor listate la bursă

Bugetul de venituri şi cheltuieli al unei companii listate dă investitorilor indicii cu privire la planurile conducerii pentru anul în curs, însă pentru a cumpăra acţiunile respectivei companii investitorii aşteaptă rezultatele financiare pe primul trimestru pentru a-şi confirma cât de realiste sunt prognozele managementului.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Romgaz sapă după petrol în Slovacia

Romgaz (simbol bursier SNG) s-ar putea lansa în producţia de petrol, după mai bine de 100 de ani în care a produs numai gaze naturale, dacă primele foraje de explorare vor confirma estimările privind rezervele de ţiţei ale concesiunilor cumpărate în Slovacia în 2008.

Compania de stat, cu afaceri de 1 mld. euro anul trecut, deţine o cotă de 25% în trei perimetre, în parteneriat cu o companie poloneză şi una britanică. Rezultatele primelor studii geologice sugerează că zăcămintele conţin atât gaze, cât şi petrol.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: AJUSTARE CA ÎNAINTE DE ’89

Datoria externă a scăzut cu peste 10 mld. euro în doi ani, sub 60% din PIB

Datoria externă totală, care include atât datoria statului, cât şi pe cea privată, a făcut un pas înapoi după creşterea înregistrată în anii de criză, coborând în aprilie la 92,3 miliarde de euro.

Soldul datoriei externe este mai mic cu 10 miliarde de euro faţă de vârful din aceeaşi lună din 2013, de 102,7 miliarde de euro, coborând sub pragul de 60% din PIB. Statul este dator străinilor peste 30 miliarde de euro, iar băncile şi companiile private cu circa 60 mld. euro.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Investiţiile străine au crescut cu 48% în primele patru luni din an, însă ritmul de creştere a încetinit în aprilie

Investiţiile străine directe (ISD) au însumat 1,16 mld. euro în primele patru luni din an, în creştere cu 48% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, în luna aprilie ISD-urile s-au redus cu 41% faţă de martie, la 279 milioane de euro, potrivit datelor BNR.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: După doi ani buni agricultura înfruntă o secetă puternică ce afectează aproape toată ţara

 „Nu ştiu ce suprafaţă e afectată de secetă. Dacă aş pronunţa acum anumite cifre sau pierderi, aş influenţa preţul. Ca atare nu vreau să fac publice deocamdată aceste situaţii“, a declarat ieri ministrul agriculturii Daniel Constantin, la un seminar de specialitate, comentând datele Administraţiei Naţionale de Meteorologie potrivit cărora în România s-a instalat „seceta pedologică“ (la nivelul solului).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cifra de afaceri din comerţul en gros a crescut cu aproape 1% ajutată de tranzacţiile agricole

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu atovehicule şi motociclete) a crescut în primele patru luni din an cu 0,9% faţă de perioada echivalentă din 2014 ca serie ajustată şi cu 0,8% ca serie brută, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţele au luat 300 mil. lei pe patru ani, la dobândă de 2,8% pe an

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 300 mil. lei (67 mil. euro) printr-o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa în iunie 2019, la un randament mediu de 2,78%. Randamentul este în creştere faţă de cel de la jumătatea lunii mai, când a avut loc precedenta licitaţie cu astfel de titluri şi când statul a plătit pentru un împrumut pe patru ani dobândă de 2,6%.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile au avut cu 25.000 mai mulţi restanţieri persoane fizice în aprilie

Numărul persoanelor fizice cu restanţe mai mari de 30 de zile în contul creditelor contractate de la bănci şi instituţii financiare nebancare a ajuns la finele lunii aprilie la circa 702.000, în urcare cu 25.000 de restanţieri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Nuclearelectrica cooptează şi statul în procesul cu FP pe majorarea de capital

Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), va fi citat, în luna octombrie, alături de producătorul de energie într-un proces împotriva Fondului Proprietatea (FP). Acţionarul minoritar contestă o majorare de capital în urma căreia participaţia la Nuclearelectrica i-a fost diluată de la 9,72% la 9,1% şi pe care a încercat pe mai multe căi să o anuleze.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: România, cea mai mare creștere a productivității din Europa

Suntem campioni la creşterea productivităţii muncii în Europa. Pe ultimii patru ani, studiile Eurostat arată că salariaţii români au făcut cel mai mare avans din UE, dar în spatele creşterii îmbucurătoare stă faptul că pornim de foarte jos. Suntem de șase ori mai puţin productivi decât restul europenilor, iar pentru a-i ajunge din urmă avem nevoie de mulţi ani de creştere rapidă.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: BUSINESS CLUB. Hidroelectrica ar putea fi listată pe bursă înainte să iasă din insolvență

Hidroelectrica ar putea fi listată pe bursă înaintea ieşirii din insolvenţă. Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, este cel care a înaintat această variantă. Listarea ar urma să aibă loc până în luna mai a anului viitor.

Tehnic vorbind, se poate. Practic însă, ar fi prima companie insolventă listată pe Bursa de la Bucureşti. Şi nici la nivel internaţional exemplele unei astfel de listări nu sunt uşor de găsit.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: GDF SUEZ Energy România lansează Săptămâna Inovației

În contextul în care lumea este în continuă schimbare, iar tranziţia energetică este o realitate, tendinţele care caracterizează sectorul energiei sunt acelea de reducere a consumul energetic prin implementarea unor măsuri de eficienţă energetică, de promovare a energiilor nepoluante, cu emisii reduse de CO2 şi de producere a unei energii descentralizate. GDF SUEZ Energy România își propune să țină pasul cu acestei evoluţii, integrând inovația în centrul strategiei sale de business.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU / Robert-Răzvan Dobre (MT): Finalizarea coridorului ce leagă România de vestul Europei, prioritate zero pentru infrastructura feroviară

Finalizarea coridorului de transport care leagă România de vestul Europei, la cerințele europene de siguranță, de confort și de viteză, reprezintă prioritatea numărul zero pentru infrastructura de transport pe calea ferată, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Robert-Răzvan Dobre, consilier superior în Ministerul Transporturilor.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Exporturile de energie electrică ale Românei au crescut cu 27% după cuplarea piețelor

Exporturile de energie electrică ale României au crescut cu 27% în primele cinci luni ale acestui an, față de perioada similară a anului trecut, după cuplarea pieței autohtone cu piețele din Republica Cehă, Slovacia și Ungaria, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), remis, marți, AGERPRES.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Nuclearelectrica: Până la finele anului ajungem la un acord cu China Nuclear pentru unităţile 3 şi 4

Nuclearelectrica estimează că până la sfârşitul anului va ajunge la un acord în privinţa construcţiei unităţilor 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă cu grupul chinez China General Nuclear Power Corp, declarat încă din toamna anului trecut câştigător al licitaţiei organizată de statul român.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Mugur Isărescu: Problema e să nu vină banii peste noi

Guvernatorul BNR spune că la o rată a creşteri economice care tinde spre 4% grija o reprezintă mai degrabă fluxurile speculative de capital. În România nu este pericol de deflaţie, iar dobânzile nu vor mai fi coborâte. “Avem creştere economică. Ce să mai stimulăm noi?”

           Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de ziare-pe-net.ro: MIHAI DARABAN SE AFLĂ ÎN VIZITĂ DE LUCRU, LA MADRID

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), constănţeanul Mihai Daraban, conduce delegaţia CCIR care se află la Madrid, Spania, în perioada 15-16 iunie 2015. Vizita de lucru la Madrid include întâlniri cu reprezentanţii companiei Repsol, companie petrolieră spaniolă prezentă în peste 30 de ţări, precum şi cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ a Spaniei şi Camerei de Comerţ şi Industrie Madrid.

          Citeste mai mult…

Cuget-liber.ro: Mihai Daraban conduce delegaţia CCIR, la Madrid

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, conduce delegaţia CCIR care se află la Madrid, Spania, în perioada 15-16 iunie 2015.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bulgaria, România și Croația, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește consumul și PIB-ul per capita în 2014

Bulgaria, România și Croația au avut, în 2014, cel mai mic consum individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), potrivit datelor preliminare publicate marți de Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Situația este identică în ceea ce privește Produsul Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), Bulgaria, România și Croația fiind la aproximativ jumătate față de media înregistrată în restul statelor membre.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Guvernatorul BNR: Să nu aşteptăm minuni de la bănci!

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, spune că nici în perioada imediat următoare creditul nu va avea vigoarea din deceniul precedent, criza fiind mai profundă. În viitor va conta nu atât creşterea volumului de credit, cât calitatea împrumuturilor.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Un jucător din industria de energie regenerabilă și-a extins activitatea în 20 de țări

Monsson Group, companie care activează în piața de energie regenerabilă din România, și-a extins în ultimii doi ani activitățile în 20 de țări, ajungând la circa 500 de angajați, pe patru continente.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: EŞEC PENTRU BVB: A RATAT NOMINALIZAREA PE LISTA SCURTĂ PENTRU INTRAREA ÎN CATEGORIA PIEŢELOR EMERGENTE

Managerul unui fond străin de investiţii: Bursa românească este încă nedescoperită de restul lumii, deşi este subevaluată şi oferă mari oportunităţi

Lichiditatea pe BVB este mai mică decât în 2011 deşi s-au listat Fondul Proprietatea, Romgaz, Electrica şi Nuclearelectrica.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Sobolewski: Continuarea procesului de privatizare, cel mai important factor pentru creșterea pieței de capital din România

Continuarea procesului de privatizare reprezintă factorul cel mai important pentru dezvoltarea pieței de capital din România, dar și a economiei în ansamblu, în prezent, piața de capital fiind tot mai vizibilă din punct de vedere internațional, a declarat, marți, directorul general al Bursei de Valori București (BVB), Ludwik Sobolewski.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Nanu (MFP): Am primit solicitări de emitere pe perioade mai lungi a titlurilor pentru populație și de reducere a valorii nominale

Emisiunea de titluri de stat adresată populației în cadrul programului Fidelis este un proiect pilot și, în funcție de cererea care va exista, va fi stabilită o strategie în privința următoarelor emisiuni, până în prezent solicitările fiind de reducere a valorii nominale și de emitere pe perioade mai lungi, a declarat marți directorul de trezorerie în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), Ștefan Nanu.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Transgaz va emite obligațiuni pe 5 ani în valoare de 500 milioane lei, la o dobândă de 4,5%

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale va emite o emisiune de obligațiuni în valoare de maximum 500 milioane lei, cu dobândă fixă de maximum 4,5% și maturitate de minimum cinci ani, conform unui raport remis marți Bursei de Valori București.

Declanșarea procedurii privind emisiunea de obligațiuni corporative, negarantate, neconvertibile în acțiuni, a fost aprobată marți de acționari la Adunarea Generală Extraordinară.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: AHK România: Biomasa este o sursă de energie importantă în România care poate atrage investiții germane semnificative

Biomasa este o sursă de energie importantă în România care poate atrage investiții germane semnificative, valorificarea deșeurilor făcându-se numai cu utilaje performante, a declarat, marți, Sebastian Gromig, șeful secției Economice a Ambasadei Germaniei la București, într-un seminar de specialitate.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: AFI investeşte 14-15 milioane de euro în extinderea cu 8.000 de metri pătraţi a centrului comercial din Cotroceni

Israelienii de la AFI Europe se pregătesc să facă o extensie de 1.000 de metri pătraţi în zona de entertainment a mallului AFI Cotroceni, precum şi alţi 7.000 de metri pătraţi pentru partea de magazine de fashion, dar şi parcare şi flux de trafic.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Isărescu: BNR trebuie să găsească momentul potrivit pentru reducerea rezervelor minime pentru a nu afecta funcționarea piețelor

Banca Națională a României (BNR) trebuie să găsească momentul potrivit, dar și dozajul oportun pentru reducerea rezervelor minime obligatorii (RMO), astfel încât să nu afecteze buna funcționare a piețelor și să nu determine deteriorarea indicatorilor-cheie în percepția investitorilor, a declarat marți guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe organizată de Bursa de Valori București.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de peste 11 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 11.394.433,33 lei (2.543.457,07 euro).

În jurul orei 14:30, indicii BVB erau în scădere. Astfel, indicele BET scădea cu 1,06%, până la 7.224,58 puncte, iar indicele BETPlus scădea cu 0,99%, la 1.064,02 puncte.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Calotă (ANRE): Dezorganizarea sistemului centralizat de încălzire în marile orașe, problemă critică pentru care, deocamdată, nu există o soluție la nivel național

Dezorganizarea sistemului centralizat de încălzire în marile orașe din România, inclusiv în Capitală, reprezintă o problemă critică pentru care, deocamdată, nu se întrevede o soluție la nivel național, a declarat, marți, vicepreședintele Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, într-un seminar organizat de AHK România.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Mugur Isărescu: Vom încerca să rezistăm să nu reducem dobânda

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), spune că, în condiţiile unei rate negative a inflaţiei, politica monetară va trebui să reziste şi să nu aibă loc o nouă reducere a ratei de referinţă a dobânzii, în prezent de 1,75%, având în vedere că economia va creşte în acest an cu circa 4%, ritm care nu ar necesita stimulare suplimentară prin reducerea dobânzii.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: MFP către Consiliul Fiscal: S-a renunţat la TVA de 9% pentru retransmiterea programelor TV

Reducerea TVA la 9% pentru serviciile de retransmitere a programelor de televiziune a fost o propunere la care s-a renunţat pe 9 iunie, în cadrul unei consultări a ministrului Finanţelor cu reprezentanţii pieţei de profil şi ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu, a anunţat MFP.

          Citeste mai mult…

Economica.net: România, ţara europeană cu cel mai mare număr de angajaţi din sectorul IMM nevoiţi să fie prezenţi la birou – studiu

România este ţara europeană cu cel mai mare număr de angajaţi din sectorul IMM nevoiţi să fie prezenţi la birou pentru a-şi îndeplini sarcinile de lucru, respectiv 81%, se arată într-un studiu al Ipsos Mori realizat pentru Microsoft.

La polul opus se află Norvegia, unde doar 51% trebuie să fie prezenţi la birou. Peste jumătate dintre angajaţii români (52%) consideră că investiţia în IT reprezintă o prioritate pentru creşterea performanţelor de business, iar 50% dintre ei consideră că o relaţie mai bună cu clienţii ar putea avea acelaşi rezultat.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BCR a primit anul trecut 35.000 de sesizări de la persoane fizice, privind în principal transparenţa

Circa 35.000 de clienţi persoane fizice ai BCR, reprezentând 1,2% din portofoliul pe acest segment, au formulat anul trecut o sesizare către bancă, dintre care cele mai multe reclamă transparenţa şi limbajul utilizat în documente, a declarat Dan Popescu, director Customer Experience în cadrul BCR.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: O premiera interesanta: Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare a semnat un protocol cu BCR. AURSF va evalua formularele contractelor de credit ale bancii si va edita un ghid de creditare responsabila

Dupa 9 luni de negocieri si discutii, Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), condusa de Alin Iacob, a semnat un protocol cu Banca Comercială Română (BCR) ce are ca principal o mai buna protectie a consumatorilor dar si un climat de transparenta si incredere in relatia acestora cu banca. “Este un pas de bun simt si de normalitate, de apropiere intre BCR s clientii ei, facute alaturi de una dintre cele mai reputate asociatii din Romania”, a explicat Dan Dumitru Popescu, Director Executiv, Directia Customer Experience, BCR. “Am fost la inceput extrem de circumspect, intrebandu-ne ce s-ar putea ascude in spatele acestui demers. Semnarea Protocolului este un moment de final, dar pana la semnarea lui au fost discutii si negocieri lungi”, a spus marti si Alin Iacob, presedintele AURSF.

         Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Cum ratează România miliardele de euro din transportul gazelor

Chiar dacă perspectiva unor resurse importante de gaze naturale în Marea Neagră ne asigură un confort energetic pe viitor, România se află în acest moment exclusă de pe marile rute de transport al gazelor naturale care vor aproviziona Europa. Fie că vorbim despre Rusia, ca sursă de aprovizionare, sau zona Mării Caspice, România nu este conectată la niciunul dintre aceste proiecte. Ele traversează însă ţările vecine nouă.

          Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Reguli noi pentru garantarea depozitelor

Depozitele constituite la sucursalele băncilor străine din România vor fi garantate de schemele de garantare din România, nu ca până acum de cele din ţara de origine.

În acest moment există nouă sucursale ale băncilor din UE deschise în România, cele mai cunoscute sunt ING Bank (Olanda), Veneto Banca (Italia), Citibank (Irlanda), Bank of Cyprus (Cipru), BNP Paribas Fortis (Olanda).

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor