Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 18 mai 2015

Nonguvernamental.org: Conferinta “Leaders for Sustainable Business” pune pe agenda liderilor de business din Romania politicile de sustenabilitate

Pe 14 mai a avut loc in Bucuresti prima editie a Conferintei “Leaders for Sustainable Business”, organizata de Asociatia Dincolo de Profit si Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC).

Unii dintre cei mai importanti lideri de business din Romania impreuna cu directorul editorial The Guardian Sustainable Business, Jo Confino, au discutat despre politicile de sustenabilitate ale companiilor pe care le conduc.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: CNADNR alocă aproape 22 milioane de lei pentru întreținerea curentă pe timp de vară a Autostrăzii A2

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) organizează licitație deschisă pentru atribuirea unui contract cu o valoare estimată la aproape 22 milioane de lei, fără TVA, pentru întreținerea curentă pe timp de vară 2015 – 2016 a Autostrăzii A2, potrivit unui anunț de participare postat de CNADNR în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MADR: Excedent de 28,9 milioane de euro în comerțul cu produse agroalimentare în primele două luni, în scădere cu 72%

Balanța comercială cu produse agroalimentare a României a înregistrat un excedent de 28,9 milioane de euro, în primele două luni ale anului 2015, în scădere cu 72% față de cele 104,1 milioane de euro raportate în aceeași perioadă din 2014, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta anunţă că, pe 2 iunie, prezintă Parlamentului direcţiile viitoare de dezvoltare

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat că, la începutul lunii iunie, va prezenta Parlamentului „direcţiile viitoare de dezvoltare”.

„Pe 2 iunie la ora 16 voi prezenta Parlamentului direcţiile viitoare de dezvoltare”, scrie Ponta pe Twitter.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Daimler finalizează în acest an noua fabrică de la Sebeş. Investiţia – 300 milioane de euro

Filiala concernului german Daimler, Star Transmission, va finaliza în acest an noua fabrică de montaj cutii de viteză de ultimă generaţie de la Sebeş (Alba), iar producţia va începe în primăvara lui 2016, investiţia fiind de 300 de milioane euro şi urmând să fie create peste 500 de locuri de muncă.

Managerul general Star Transmission, Bernd Krottmayer, a declarat, vineri, că noua unitate de producţie este finalizată în proporţie de 95 la sută, iar în toamnă vor fi realizate primele teste de producţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Turism cu buget extins! Cele mai scumpe ţări de vizitat

Dacă dispui de resurse financiare consistente, iar vacanţele se află pe primul loc în lista priorităţilor tale, ar fi bine să consulţi raportul celor de la Forumul Economic Mondial, în care sunt incluse cele mai scumpe ţări pe care le poţi vizita. Alegeţi destinaţia, împachetează şi nu uita să-ţi iei mulţi bani la tine, căci vei avea pe ce să-i cheltui!

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live. Cum fură şoferii din afacerile firmelor de transport

”La primul client am descoperit că şoferul şi-a lăsat maşina lângă un stadion de fotbal, cu frigul pornit, ca să meargă la meci. Sau situaţii în care maşinile firmei erau folosite ca taxi de marfă noaptea. Sau tradiţionalul furt de carburant (avem o soluţie complementară cu sonde care monitorizează consumul)”, a spus Voicu Oprean, Arobs în cadrul emisiunii ZF Live.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Sorin Manea, Samsung Electronics: În România, companiile încep să se intereseze tot mai mult de soluţiile digitalizate

„În România, companiile încep să se intereseze tot mai mult de soluţiile digitalizate. Trăim într-o era digitalizată, iar soluţiile de acest tip fac parte din procesul de dezvoltare al unei companii”, a declarat Sorin Manea, şeful diviziei enterprise din cadrul Samsung Electronics România, în cadrul ZF Live.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa de la Bucureşti a închis pe roşu ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de vineri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 41,99 milioane de lei (9,46 milioane de euro), transmite Agerpres.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Afacere cu nuci franţuzeşti. Dacă ai răbdare câţiva ani buni, câştigurile tale vor fi pe măsură

Afacere cu nuci franţuzeşti. Primii ani de la înfiinţarea livezii sunt cei mai grei În cazul livezilor de nuci, momentul de maximă sensibilitate şi vulnerabilitate este la înfiinţare, apoi urmează o perioadă de câţiva ani de aşteptare şi consolidare, după care vine şi profitul. Îţi arătăm cum poţi ieşi în câştig dintr-o afacere cu nuci franţuzeşti. Cel mai bun soi de nuc pentru livezile din România este o alegere dificilă chiar şi pentru specialişti. Totuşi, atunci când este ales materialul săditor, ei recomandă fermierilor să opteze pentru soiurile sau hibrizii care se adaptează cel mai bine solului în care sunt sădite.

        Citeste mai mult…

Antena3.ro: Income: România, codaşă la investiţii în străinătate

România a exportat anul trecut în valoare de 52,5 miliarde de euro. Un semn bun pentru economia românească, de altfel. Datele statistice ne arată că 15 judeţe din România au exportat în 2014 de cel puţin 1 miliard de euro.

Dacă însă privim mai atent cifrele, acestea arată o altă realitate, aceea că marii exportatori ai României sunt în proporţie de 95% companii multinaţionale. Globalizarea funcţionează de minune pentru alţii. Însă nu şi pentru noi.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: Convergenţa reală nu este un moft (România şi euroaria)

Zona euro nu şi-a depăşit criza, care nu se rezumă la supraîndatorare publică şi privată. Otmar Issing, fost economist şef al BCE (Banca Centrală Europeană) a repetat la Bucureşti în aprilie, a.c, că euroaria a pornit cu un singur picior (politica monetară), că îi lipsesc aranjamente fiscale adecvate. Nu este singura voce proeminentă care a făcut această observaţie. .

        Citeste mai mult…

Bursa.ro : BVB a deschis în creştere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creşte cu 0,17%, fiind cotat la 7.462,01 puncte şi, de asemenea, indicele BET Plus se apreciază cu 0,16%, la 1.097,01 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA PESTE UN AN DE LA LANSARE

Proiectul „8 bariere” nu a dus la dezvoltarea Bursei

Numărul investitorilor a scăzut cu 12% în 2014, iar valoarea zilnică a tranzacţiilor a ajuns la cote alarmante, în acest an

Piaţa noastră de capital pare că se află într-un blocaj: vrea să treacă la statutul de piaţă emergentă ca să crească lichiditatea, dar nu se califică pentru promovare fără să sporească tranzacţiile.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMUL TRIMESTRU FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2014

OMV Petrom, profit în scădere cu 68%, la 345 milioane lei

Grupul OMV Petrom a raportat, azi, în primul trimestru din acest an un profit net în scădere cu 68%, la 345 milioane lei, faţă de perioada similară de anul trecut, când a avut un profit de 1,34 miliarde lei, arată rezultatele financiare remise azi redacţiei.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BCR îşi arată colţii la avocatul Coltuc

Marius Coltuc susţine că a câştigat un proces cu BCR, prin care clientul nu va mai plăti dobândă la returnarea creditului

Precizând că, în ţară, mai sunt alte cinci procese câştigate pe aceeaşi speţă, deciziile nefiind definitive, domnia sa ne-a precizat: „Principiul de rambursare a banilor din contractul de credit este acelaşi indiferent de facilităţile oferite de bancă pentru returnarea anumitor sume cheltuite. Prin urmare, tranzacţia de plată a ratei lunare «fără dobândă» este considerată de fapt tranzacţie standard, iar valoarea ratei se va aduna la suma totală datorată.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

A doua săptămână din mai a continuat seria rezultatelor slabe pe piaţa futures

Intervalul 11-15 mai a oferit o serie de şedinţe cu volume dezamăgitoare, în condiţiile în care variaţiile consemnate ar fi putut genera o implicare mai mare. Cu toate acestea, participanţii au stat departe de speculaţii şi îndeosebi de derivatul pe Dow Jones, care a înregistrat una din cele mai slabe săptămâni ale sale pe piaţa sibiană. Acestea au fost şi coordonatele sesiunii de vineri 15 mai, când au fost încheiate doar 47 de contracte, valoarea tranzacţiilor situându-se la 605.383 de lei. Per total, în cea de-a doua săptămână din luna mai, numărul contractelor s-a situat la aproape 300.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Lichiditatea a urcat la 9,4 milioane de euro

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de vineri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 41,99 mi¬lioa¬ne de lei (9,46 milioane de euro).

Cele mai semnificative au fost tranzacţiile cu acţiunile Transelectrica (11,58 milioane de lei), Fondul Proprietatea (6,31 milioane de lei) şi ale Banca Transilvania (6,25 milioane de lei).

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Petrom scade pe bursă după ce a anunţat reducerea profitului în T1

Acţiunile producătorului de petrol OMV Petrom (simbol bursier SNP) au deschis şedinţa bursieră de luni în scădere cu 1,2%, după ce compania a anunţat luni dimineaţă că profitul net i-a scăzut cu 68% în primul trimestru, ca urmare a ieftinirii petrolului.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Ministrul Finanțelor, despre taxa pe stâlp și supraaciză: „Toți ne dorim să se scoată”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat la Digi24, că toată lumea își dorește scoaterea taxei pe stâlp și a supraacizei, însă spune că acest lucru este un deziderat greu de atins.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Marjele de dobândă la ipotecare, la jumătate faţă de acum cinci ani

Marjele de dobândă percepute de bănci la creditele imobiliare în lei s-au redus la jumătate în ultimii cinci ani, de la 7% la 3,5% pe an, în timp ce în cazul creditelor de consum marjele au scăzut doar marginal şi se menţin la peste 10%, potrivit unor date ale brokerului de credite Cooper Pear.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: IT-iştii de la Atos şi-au dublat numărul de angajaţi în România

Compania franceză Atos, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din Europa, şi-a dublat anul trecut nu-mărul de angajaţi din România, care a ajuns la peste 1.000 de oameni. Francezii au trei centre pe plan local în Bucureşti, Braşov şi Timişoara.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Zootehnia la raport: fermierii cu animale au bătut pasul pe loc anul trecut şi rămân cu 50% sub şeptelul din 1990

Fermierii cu vaci, oi şi porci şi-au extins exploataţiile cu 74.000 de animale la nivel de economie, dar suplimentarea nu înseamnă aproape nimic în condiţiile în care plusul a asigurat un avans de jumă­tate de procent anul trecut. Şep­telul cumulat de vaci, oi şi porci înseam­nă 16,4 milioane de animale, la jumătate faţă de cifrele din urmă cu 25 de ani, arată datele INS şi Eurostat.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: ÎNCĂ UN IMPOZIT BIZAR ELIMINAT

Taxarea bacşişului s-a dovedit un fiasco. Finanţele renunţă la măsură la doar câteva zile după aplicare

ZF Live Ediţie Specială, ora 12:00: Ce spun ospătarii, şoferii de taxi şi patronii de cafenele despre impozitul pe bacşiş. Reportaj din Bucureşti. Realizatori: Sorin Pâslaru, redactor-şef al ZF şi Romeo Croitoru, operator imagine

Impozitul pe bacşiş, unul dintre cele mai bizare impozite, care a stârnit foarte multe controverse şi comentarii, va fi în cele din urmă eliminat, decizia Ministerului Finanţelor venind la doar câteva zile de la aplicare.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Călburean şi-a înjumătăţit afacerile la Dafora Mediaş

Furnizorul de servicii de foraj petrolier Dafora Mediaş (simbol bursier DAFR), controlat de Gheorghe Călburean, şi-a redus cu 60% cifra de afaceri în primul trimestru până la 22,5 mil. lei, în contextul reducerii numărului de contracte.

Profitul companiei s-a ajustat cu 57%, până la 0,74 milioane de lei, în principal din cauza pierderilor de 2 mil. lei din exploatare. În primul trimestru al anului trecut, compania a înregistrat un profit din exploatare de aproape 3 mil. lei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Investiţiile străine directe au crescut cu peste 50% în primul trimestru

Investiţiile străine directe (ISD) au însumat 885 milioane de euro în primul trimestru al anului, în creştere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.  În martie, străinii au investit dublu faţă  de primele două luni din an la un loc, adică 476 milioane euro, potrivit datelor BNR.

Ca structură, participaţiile la capital (inclusiv profitul net esti­mat) au reprezentat  200 mil. euro în primul trimestru, iar cre­ditele intragrup 685 mil. euro (net).

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Comenzile la export au dublat profitul Comelf Bistriţa

Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF), producător de echipamente pentru industria energetică, şi-a dublat profitul în primul trimestru până la 1,3 mil. lei, susţinută de comenzile în creştere.

„În trimestrul I producţia fabricată a fost de 9.934 mii euro, depăşindu-se bugetul cu 2,4 %, iar faţă de perioada similară a anului trecut creşterea este de 15,4 %“, potrivit raportului trimestrial emis de companie.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Afacerile companiei care administrează portul Constanţa, mai mari cu 9% în T1

Compania Naţională „Adminis­tra­ţia Porturilor Maritime“ Constanţa a încheiat primul trimestru al acestui an cu o cifră de afaceri de 73,9 mil. lei (16,6 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de perioada similară a anului trecut.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: România a încheiat primul trimestru cu excedent de cont curent

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un excedent de 406 milioane euro în primul trimestru al anului, faţă de un deficit de 268 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR.

Contul curent reflectă relaţia economiei României cu exteriorul, incluzând in­tră­rile şi ieşirile de bu-nuri şi servicii, veni­turile şi transferurile curente (banii trimişi de românii care lucrează în străi­nătate şi fondurile eu­ropene).

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Grecii de la Bancpost au revenit pe profit în primul trimestru

Subsidiarele locale ale grupului elen Eurobank, dintre care cea mai mare este Bancpost, au înregistrat în primul trimestru un profit de 2,3 mil. euro, după ce în fiecare trimestru de anul trecut au avut pierderi provocate de provizioanele constituite în contul creditelor neperformante, potrivit datelor publicate la Atena. Pierderile cumulate de anul trecut se ridicaseră la 151 milioane de lei.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Licitaţii de peste 3 milioane lei pentru reparaţii la infrastructura feroviară

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a programat la începutul lunii iunie două licitaţii deschise pentru atribuirea unor lucrări de reparaţii la infrastructura feroviară din judeţele Teleorman, Olt, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj..

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Eugen Teodorovici: „Salariul unui ministru este ruşinos! Avem nevoie de reaşezarea salariilor din administraţie“

Teodorovici spune că, fără salarii mai bune, nu ai cum să ai o administraţie puternică Salariul unui ministru, de circa 5.300 de lei, este ruşinos, fiind nevoie de „reaşezarea“ salariilor în administraţie, domeniu care trebuie să fie bine remunerat, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor. „Este un subiect (salariul unui ministru, n.r.) pe care noi nu-l discutăm cu omologii noştri, pentru că nimeni nu te crede. Nu aş putea să spun cât anume ar trebui să câştige, dar toate aceste salarizări trebuie reaşezate: de la preşedintele statului până la funcţionarul pe studii medii dintr-o primărie de comună. Trebuie toate reaşezate.

         Citeste mai mult…

Digi24.ro: Cum vrea ministrul Finanțelor să lupte cu „marea evaziune fiscală”: „Organizare de tombole fiscale”

Fiscul a fost acuzat că duce în realitate o luptă cu mica evaziune și pierde din vedere „marea evaziune”. De altfel, aceasta este și impresia ministrului Finanțelor, care a mărturisit la Digi24 că acțiunile de control ar trebui direcționate către acea zonă. „N-am niciun fel de problemă să mă angajez la o astfel de luptă”, a spus Eugen Teodorovici.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Ce se întâmplă cu leul în prima zi a săptămânii – curs valutar interbancar 18.05.2015

Leul se apreciază pe piaţa interbancară în faţa francului şi a dolarului.

Euro a scăzut, în primele ore ale dimineţii, la 4,43 lei, faţă de 4,44 lei, cursul anunţat vineri de BNR. În jurul orei 9, euro a urcat la 4,44 lei. Marţea trecută, moneda europeană a atins maximul ultimelor trei luni şi jumătate, la cursul de referinţă: 4,4594 lei. Săptămâna trecută, euro a evoluat în palierul 4,4409 lei – 4,4594 lei.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Începe dezgheţul în imobiliare. Băncile dau credite la dobânzi sub „Prima Casă”

Cel puţin patru bănci mari din România au, în ofertele lor, produse de creditare imobiliară standard cu costuri sub cele ale Programului Prima Casă. Mai mult, există bănci care, în anumite condiţii percep avansuri de doar 5%, similare celui din programul garantat de stat.

        Citeste mai mult…

Evz.ro: CE companie cere E.ON să-şi revizuiască politicile de guvernanţă corporativă

Franklin Templeton, în calitate de administrator unic al Fondul Proprietatea, anunță că Fondul a solicitat completarea ordinilor de zi ale Adunărilor Generale Ordinare a Acționarilor E.ON Distribuție România SA și E.ON Energie România SA, convocate pe 26 mai și, respectiv, 28 mai 2015.

        Citeste mai mult…

Evz.ro: Marea CONFUZIE FISCALĂ. Cum riști să fii executat silit de ANAF fără să te aștepți. Sute de mii de români s-ar putea trezi cu popriri pe conturi

Sute de mii de români riscă să se trezească executați silit de Fisc

Faptul că PFA-urile care s-au trezit cu sume imense de plată către Fisc din cauza încadrării veniturilor ca fiind dependente vor scăpa de aceste datorii este o victorie a contribuabililor, însă are un efect pervers în societate: mulți români cred că nu mai trebuie să-și plătească impozitele.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income. Ce am câştigat şi ce am pierdut în şase ani de acorduri cu FMI

În cei şase ani de domnie FMI, în România s-au închis 67 de spitale, 1.500 de kilometri de cale ferată au fost desfiinţaţi, iar peste 700.000 de bugetari au părăsit locurile de muncă.

Cele mai multe dintre măsurile dure au fost aplicate pe vremea guvernului Boc. România s-a împrumutat în acea perioadă de la FMI aproape 13 miliarde de euro.

         Citeste mai mult…

Jurnaul.ro: Șase ani de domnie FMI. Mai avem nevoie de un nou acord?

Christian Silva/Intact ImagesȘeful delegației FMI, Jeffrey Franks, devenit celebru pentru gaura din pantof, a condus, din umbră, economia între 2009-2012.

Delegaţia FMI va veni mâine în România. O nouă evaluare a ceea ce am făcut sau nu am făcut, dar şi discuţii preliminare pentru o nouă înţelegere. Suntem la finalul celui de-al treilea acord consecutiv și a venit vremea să ne răspundem la o între¬bare. Ce am câștigat și ce am pierdut sub domnia FMI?

           Citeste mai mult…

Antena3.ro: Ce dobandă iei de la bancă după ce ai agonisit un an

Românii preferă să ţină banii la ciorap, decât în bancă, pentru că instituţiile financiare nu-i mai răsplătesc pe cei care vor să-şi ţină economiile în conturile lor.

Dobânzile la depozite au scăzut dramatic, aşa că cine depune la bancă zeci de mii de lei, spre exemplu, după un an de zile abia încasează din dobândă câţiva lei.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Fondul Proprietatea vrea actionarea in justitie a conducerii E.ON Distributie Romania si solicita revizuirea politicilor de guvernanta corporativa din companie

Franklin Templeton, in calitate de administrator Unic al Fondul Proprietatea SA, anunta ca a solicitat actionarilor grupului E.ON Romania sa aprobe actionarea in justitie a membrilor Consiliului de Administratie si a directorilor E.ON Distributie Romania SA pentru recuperarea daunelor cauzate companiilor prin aprobarea, incheierea si derularea unor servicii cu E.ON Romania SRL, actionarul majoritar al companiilor. Fondul Proprietatea considera ca serviciile contractate de catre companii cu actionarul majoritar E.ON Romania SRL nu sunt necesare, iar pretul platit de catre companii societatii E.ON Romania SRL pentru serviciile de consultanta strategica este nejustificat.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Luni: Cotatia petrolului, in crestere

Cotatia aurului negru este in crestere luni pe bursele asiatice, pe fondul reizbucniriii tensiunilor in Yemen si in Irak, ceea ce provoaca ingrijorari privind aprovizionarea pietei, scrie AFP.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Fondurile de pensii private deţin peste 17% din acţiunile Bursei de Valori Bucureşti

Fondurile de pensii private din România deţineau, la finalul lunii martie 2015, peste 17% din acţiunile Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/, prezentate la Forumul Internaţional de Asigurări-Reasigurări FIAR 2015.

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) aveau plasamente de 46 milioane lei în acţiunile BVB (16,21% din acţiunile Bursei), iar fondurile de pensii private facultative (Pilonul III) – 3 milioane lei (0,91%), scrie Agerpres.

         Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Fondurile de obligațiuni devansează fondurile de acțiuni la active atrase și număr de investitori

Fondurile de obligațiuni din România s-au bucurat de intrări importante de bani în primul trimestru 2015, activele acestora crescând cu 16,6%. Deși curba randamentelor a înregistrat o scădere aproape uniformă în prima parte a trimestrului, a fost urmată de un rebound începând cu a doua jumătate a lunii februarie, menținându-se, totuși, sub nivelul începutului de an.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MEIMMMA: 695 de angajați de la Societatea de Închideri Mine Valea Jiului vor fi disponibilizați în 2015

O sumă de 1,038 milioane lei ar putea fi alocată din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2015 pentru plata venitului lunar de completare destinat celor 695 de salariați ce vor fi disponibilizați de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Energiei.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ANAF: 1.187 de sesizări penale privind cazuri de evaziune, în 4 luni; prejudiciul depășește 3,73 miliarde lei

Inspecția Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a înaintat, în primele patru luni ale anului în curs, instituțiilor abilitate, un număr de 1.187 de sesizări penale privind cazuri de mare evaziune, valoarea aferentă prejudiciilor descoperite depășind 3,73 miliarde lei, în creștere cu 172% față de ianuarie – aprilie 2014, informează, luni, instituția.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU/ Matichescu (ANT): Emiterea voucherelor de vacanță, una dintre prioritățile interimatului meu

Emiterea voucherelor de vacanță reprezintă una dintre prioritățile președintelui interimar al Autorității Naționale pentru Turism, Mirela Matichescu, care consideră că deblocarea acestui proiect este foarte importantă atât pentru angajatori, cât mai ales pentru angajați și pentru industria turistică în general.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: UPDATE Leul incepe saptamana de tranzactionare intr-o atmosfera pozitiva. BNR a afisat luni un curs de 4.44 lei/euro

Leul se tranzactiona in prima zi a saptamanii la 4,43 unitati in fata euro cu circa o ora inainte ca BNR sa calculeze cursul mediu. „​Atmosfera pozitiva de vineri s-a si a dus la o apreciere a leului de aproximativ 0,3%, cu o inchidere la 4,44/EUR. Tranzactiile de seara, din afara orelor obisnuite, au atins un minim de 4,4345. Din prisma datelor, cresterea PIB din Polonia si Cehia pentru T1 2015 a depasit asteptarile. Pe de alta parte, datele slabe din SUA, atat productia industriala cat si increderea consumatorilor, au favorizat activele cu un grad mai mare de risc.

         Citeste mai mult…

Economica.net: INFOGRAFIC. Cât costă să stai în hotelurile de la mare ale milionarilor români. Unde plăteşti 5.000 euro/săptămână

Sezonul estival se apropie cu preţuri destul de piperate la hotelurile de lux. O cameră pentru patru persoane ajunge chiar şi la 5.000 de euro pentru o săptămână. Este vorba de hotelul deţinut de fostul mare fotbalist, Gheorghe Hagi. ECONOMICA.NET îţi spune care sunt preţurile la cazare şi la hotelurile lui Niculae, Comănescu sau George Copos.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Ponta a bătut la uşa investitorilor arabi pentru Tarom. Cine sunt, câţi bani au şi ce companii din Europa au cumpărat

Premierul Victor Ponta a făcut, la începututl acestei luni, o vizită în Golf, unde a discutat cu oficiali ai companiilor aeriene din regiune. Planul premierului este de a căuta investitori pentru compania naţională Tarom, dar şi pentru cele două aeroporturi din Bucureşti. Companiile vizate sunt Qatar Airways, Etihad, Emirates şi Turkish Airlines.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Vicepresedintele Bancii Elvetiei: Francul trebuie sa se devalorizeze, chiar daca asta va lua ceva timp

Francul trebuie sa se devalorizeze, chiar daca asta va lua ceva timp, spune Fritz Zurbrugg, vicepresedintele Bancii Centrale Elvetiene intr-un interviu publicat luni de cotidianul Tribune de Geneve. Am asteptat sa apara semnale pozitive din Europa iar acum aceste semnale au aparut. Nu doar din partea Germaniei ci si dinspre Italia, Spania si Portugalia. E adevarat, previziunile economice in privinta Chinei si a SUA au devenit mai nesigure.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 9 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 9 milioane lei (2,03 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,11%, ajungând la valoarea de 7.441,56 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,11%, la 8.126,40 puncte. BET-FI se depreciază, totodată, cu 0,10%, până la 31.182,90 puncte.

.      Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMUL TRIMESTRU

BCR Leasing, profit în creştere la 6,3 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut

BCR Leasing a avut în primul trimestru un profit net de 6,3 milioane lei, de la 700.000 lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările consemnând un avans de 66%, a declarat, azi, directorul general al companiei, Bogdan Speteanu, transmit surse din presă.

Firma de leasing a finanţat în primul trimestru bunuri în valoare de 123 milioane lei, soldul finanţărilor urcând cu 9% în ultimul an, astfel că volumul total de active a revenit peste pragul de un miliard de lei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live. Cât de eficienţă este CEC Bank în prezent şi ce s-ar mai putea face?

„Obiectivul principal al CEC  – să devenim o bancă comercială competitivă, este atins. Am regretul că, pe fondul crizei, nici măcar hotărârea care prevedea majorarea capitalului cu 800 de milioane de lei nu a fost pusă în funcţiune. Ne-ar fi dat posibilitatea înlocuirii sistemului informatic cu un altul. Avem un sistem vechi care a fost completat cu celelalte funcţiuni,“a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, la ZF Live. 

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live. Gheţea CEC: Generaţia mea de bancheri a reinventat bankingul în România

OTP, CEC-ul din Ungaria, are active de 37 miliarde de euro, faţă de CEC care are 6 mld. euro active, în timp ce PIB-ul Ungariei este la 100 miliarde de euro, iar al României este la 150 miliarde de euro. De ce această discrepanţă şi de unde? De ce băncile ungare sunt de 6 ori mai puternice decât cele din România?

           Citeste mai mult…

Ziare.com: Fiscul se lauda cu lupta impotriva marii evaziuni, desi a fost criticat ca a vizat micii comercianti  

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) se lauda cu actiunile de combatere a marii evaziuni fiscale, cu toate ca ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a recunoscut ca, pana acum, controalele au vizat mai mult micii comercianti.

In primele 4 luni din 2015, Inspectia Fiscala din cadrul ANAF a inaintat 1.187 de sesizari penale privind cazuri de mare evaziune, valoarea aferenta a prejudiciilor descoperite fiind de 3,7 miliarde lei, in crestere cu 172% fata de ianuarie-aprilie 2014, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Lukoil va inaugura instalaţia de hidrocracare de la rafinăria din Bulgaria, investiţie de 1,5 miliarde de dolari

Preşedintele grupului petrolier rus Lukoil, Vagit Alekperov, va sosi marţi la Sofia pentru inaugurarea instalaţiei de hidrocracare de la rafinăria Lukoil Neftochim Burgas, una dintre cele mai mari investiţii străine din Bulgaria, estimată la 2,6 miliarde de leva (1,5 miliarde de dolari), transmit BTA şi Novinite.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Marius Nica (MFE): Programul Operațional Infrastructură Mare ar putea fi aprobat, la Bruxelles, în luna iunie

Programul Operațional Infrastructură Mare ar putea fi aprobat, la Bruxelles, în luna iunie a acestui an, dacă autoritățile întreprind toate demersurile necesare, consideră ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES, Marius Nica a avut, luni, o întrevedere cu Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, ca urmare a vizitei efectuate săptămâna trecută la Bruxelles.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Filote: Înţelegem deciziile de relaxare fiscală, vrem să ne asigurăm că se iau şi măsuri compensatorii

CE înţelege decizia autorităţilor române privind relaxarea fiscală, dar vrea să se asigure că sunt luate şi măsuri compensatorii pentru ca România să rămână unul dintre statele cele mai stabile şi mai disciplinate bugetar şi fiscal din UE, a declarat, luni, Angela Filote, şefa Reprezentanţei CE.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ministrul Andrei Gerea participă la conferinţa „Mediafax Talks about Energy” – ediţia a XIII-a

La conferinţă vor fi prezenţi lectori importanţi din domeniu, atât reprezentanţi ai Guvernului şi ai instituţiilor publice implicate, cât şi ai mediului de business. Astfel, alături de Andrei GEREA – Ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, la cea de-a XIII-a ediţie au fost invitaţi ca lectori: Niculae HAVRILEŢ – Preşedintele ANRE; Răzvan PURDILĂ – Manager Strategie Corporativă, CNTEE Transelectrica; Daniela LULACHE – Director General Nuclearelectrica; Corneliu BODEA – Preşedinte al Centrului Român de Energie şi Adrem Invest şi Adrem Automation.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministrul Finantelor: Vrem sa lasam romanului posibilitatea de a-si deduce din impozitul pe venit in timpul unui an o parte din cheltuieli- 20-30%.

Dupa jocul de-a impozitarea bacsisului, Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici vine cu o alta propunere socanta: ¬”Vrem sa lasam romanului, la finalul unui an, posibilitatea de a-si deduce din impozitul pe venit in timpul unui an o parte din cheltuielile din o anumita zona de evaziune fiscala. Adica, omul intr-un an de zile stie ca-si strange aceste bonuri fiscale pentru ca la final de an in limita a 20%, 30% din impozitul pe venit isi poate lua inapoi niste bani pe care i-a cheltuit pe produsele unde evaziunea este mai ridicata”, a spus ministrul la Digi24.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Victor Ponta anunta pentru miercuri adoptarea a „doua legi importante” in Parlament: Codul silvic si legea privind insolventa persoanelor fizice

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca miercuri urmeaza sa fie adoptate doua legi importante: Codul silvic si legea privind insolventa persoanelor fizice. Legea privind insolventa persoanelor fizice se afla pe agenda Camerei Deputatilor, iar Codul silvic a fost retrimis de presedintele Klaus Iohannis Parlamentului. Victor Ponta a mai declarat, luni, ca „I-am informat pe cei doi presedinti ai Camerelor despre faptul ca vrem sa adoptam, prin OUG sau in cel mai rau caz proiect de lege, legislatia privind interdictia temporara referitoare la exportul de lemne prelucrat”. Liderul PSD a mai adaugat ca „Sunt convins ca avem majoritate si vointa politica pentru a le adopta”.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: [WebPR] Conferinta Internationala „Oportunitati de finantare pentru mediul privat. Marile investitii”

​EurActiv.ro si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania organizeaza cel mai relevant eveniment al anului dedicat finantarii marilor investitii din mediul privat, cu un speaker de marca din cadrul Comisiei Europene: Vittoria Alliata di Villafranca, Director in Directia Generala Politica Regionala si Urbana.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Prima factură la gaze care împarte România în nord vs. sud: clienţii GDF Suez -10%, clienţii E.ON, +1,5%

Primii doi cei mai mari furnizori de gaz pentru clienţii casnici din România, GDF Suez şi E.ON, au trimis primele facturi aferente lunii aprilie. Pentru prima dată în ultimii ani, diferenţele de plată sunt foarte mari între cele două categorii de clienţi. Astfel, clienţii GDF Suez au de plată, pentru aprilie, un MWh de gaz la 102,16 lei,  faţă de 112,76 de lei în martie, în scădere cu 10%, în timp  ce clienţilor E.ON le-a venit un gaz cu 1,45 % mai scump, de 118,19 lei/MWh, de la 116,5 lei/MWh în martie. Toate preţurile sunt fără TVA şi valabile pentru consumatorii de tip B1, cu un consum anual de până la 23,25 MWh

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ana Birchall: Miercuri vom face istorie legislativa! Proiectul Legii Insolventei persoanelor fizice, cel care se va vota, este al meu, pe care mi l-am amendat personal!

„Proiectul privind insolventa persoanelor fizice, cel care se va vota miercuri, este al meu. Vreau sa va spun ca eu l-am depus si tot eu personal mi l-am amendat. Am propus ca rambursarea sa nu se faca sub control judiciar ci in cadrul unei Comisii de Insolventa. Consider de asemenea un succes ca, desi FMI cerea un termen de restructurare de 3 ani, am reusit sa impun ca termen 5 ani cu posibilitatea de prelungire cu inca un an. Proiectul meu nu este nici pro-debitori nici pro-creditori, cum erau altele depuse in Parlament. Eu sunt de partea celor de buna-credinta. Pentru cei de rea-credinta am prevazut sanctiuni extrem de dure!”, a spus luni deputatul PSD pentru HotNews.ro

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Victor Ponta despre impozitarea bacsisului: E mai grav sa perseverezi in greseala decat sa o recunosti si sa o repari

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, urmeaza sa aduca, miercuri, in sedinta de Guvern, modificari in ceea ce priveste impozitarea bacsisului. „E mai grav sa perseverezi in greseala decat sa o recunosti si sa o repari. Daca in practica se gaseste o solutie mai simpla, sunt gata sa o repar. Daca e ceva ce merge prost, vreau sa repar”, a subliniat Ponta.

         Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor