Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 19 Februarie 2015

Mytex.ro: CCI Braşov implementează proiectul „Start-up în doi paşi”

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov implementează, până în luna decembrie 2015, proiectul „Start-up în doi paşi – educaţie antreprenorială bazată pe inovare şi ajutor de minimis”. Proiectul, implementat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, Asociaţia „Happy Moms” şi CIT Irecson – Centrul de informare tehnologică SRL, este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” 2007-2013, Axa prioritară 3 – „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1. „Promovarea culturii antreprenoriale”. Bugetul total eligibil alocat este 6,8 milioane lei, din care contribuţia proprie este de 137.230,72 lei. Prin acest proiect se urmăreşte creşterea abilităţii persoanelor de a materializa idei de AFACERI, prin dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale. Grupul ţintă al proiectului este format din 400 de persoane cu vârste de peste 18 ani (din care 140 de femei) din regiunile de dezvoltare Centru şi Nord-Est. 50% sunt persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, înmatriculate în învăţământul superior.

                      Citeste mai mult…

Debanat.ro: Seminar CECCAR, despre fiscalitatea la inceput de 2015

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizati din România – Filiala Timiş, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și Asociaţia Internaţională de Fiscalitate (IFA), organizează, în 27 şi 28 februarie, în Sala Europa a Centrului Regional de AFACERI Timişoara al CCIAT, un seminar profesional privind reglementările contabile şi aspectele fiscale ale anului 2015.

Citeste mai mult…

Bzb.ro: CCI Braşov va finanţa cu câte 25.000 de euro 48 de idei de afaceri din regiunile Centru şi Nord-Est

CCI Braşov va finanţa cu câte 25.000 de euro 48 de idei de afaceri din regiunile Centru şi Nord-Est

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov (CCI) a anunţat, ieri, demararea proiectului „START-UP în doi paşi – educaţie antreprenorială bazată pe inovare şi ajutor de minimis”, implementat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, Asociaţia Happy Moms şi CIT Irecson – Centrul de informare tehnologică SRL – în perioada februarie – decembrie 2015.  Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară  3 – „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”, având un buget de 6,861 milioane de lei, din care contribuţie proprie 137.230,72 lei.

Citeste mai mult…

Monitoruldevaslui.ro: Reprezentantii oamenilor de afaceri, întâlnire cu sefii Vasluiului

Mâine, începând cu ora 10.00, Camera de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui si Patronatul Întreprinderilor Mici si Mijlocii organizeazã un eveniment dedicat prezentãrii principalelor probleme cu care se confruntã mediul economic vasluian. La eveniment au fost invitati parlamentari, directori ai serviciilor deconcentrate, primari etc.

                   Citeste mai mult…

Agerpres.ro: “Thermal Energy Forum 2015”, primul forum dedicat energiei termice

Primul forum dedicat energiei termice, sub denumirea “Thermal Energy Forum 2015”, va avea loc joi, în Capitală, la eveniment fiind așteptat ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.

Organizatorii atrag atenția că, dintre subsectoarele ale industriei energetice din România, alimentarea cu energie termică este, de departe, în cea mai deficitară situație.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vâlcov: Nu am cerut acordul FMI pentru măsurile din noul Cod Fiscal

Autoritățile române nu au cerut acordul Fondului Monetar Internațional /FMI/ pentru măsurile de relaxare fiscală prevăzute în proiectului Codului Fiscal, a declarat miercuri ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, la postul de televiziune Realitatea TV.

‘Acordul cu FMI și Comisia Europeană expiră în septembrie 2015. Toate măsurile, care sper din toată inima să fie adoptate până la jumătatea acestui an, vor intra în vigoare (începând — n.r.) cu 1 ianuarie 2016’, a explicat Vâlcov.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Profitul Romgaz a crescut anul trecut cu 44%, la 1,4 miliarde lei

Producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG) a avut anul trecut un profit de 1,43 miliarde lei (322 milioane euro), în creştere cu 44% faţă de cel din 2013, iar cifra de AFACERI a urcat cu 15,3%, la 4,49 miliarde lei (1,01 miliarde euro), a anunţat joi compania de stat.

Evoluţia vânzărilor a fost influenţată de creşterea cantităţii gazelor proprii livrate şi a preţului, de majorarea tarifelor serviciilor de înmagazinare şi de suplimentarea cantităţii de energie electrică livrată şi a volumului serviciilor specifice din sectorul energiei electrice.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CEC Bank va putea acorda în acest an credite de 735 milioane lei prin programul “Prima casă”

CEC BANK va putea acorda în acest an prin programul “Prima casă”, în urma suplimentării plafonului de garantare, CREDITE în valoare totală de peste 735 milioane lei, a anunţat joi banca de stat.

Creditul se acordă în lei, pe o durată de până la 30 de ani, cu o perioadă de graţie de maximum 180 de zile. Aportul propriu este de minimum 5% din preţul de achiziţie/costul de construire a locuinţei. Dobânda efectivă (DAE) va fi de 3,67% pe an pentru un CREDIT de 200.000 lei contractat pentru 360 de luni, arată CEC într-un comunicat.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Rompetrol Rafinare şi alte trei companii ale KMG împrumută 390 milioane dolari de la patru bănci

Rompetrol Rafinare (RRC), Rompetrol Downstream, KazMunayGas TRADING AG şi KMG Rompetrol intenţionează să contrateze un credit de 390 milioane dolari de la BCR, UniCredit Ţiriac Bank, Raiffeisen şi ING Bank, fondurile fiind destinate refinanţării unor împrumuturi şi operaţiunilor curente.

Cele patru companii fac parte din grupul kazah KMG International, garantul creditului.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta, despre proiectul de Cod Fiscal: Nu e forma finală, Guvernul nu impune nimic

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că proiectul noului Cod Fiscal şi de procedură fiscală nu reprezintă forma finală, fiind discutat cu mediul de AFACERI, societatea civilă şi contribuabili şi că Guvernul nu impune nimic, iar dacă va fi adoptat, va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

”În primul rând, Codul Fiscal şi Codul de Orocedură fiscală care le-am prezentat astăzi, în niciun caz nu sunt în formă finală. Vedeam pe undeva că impune Guvernul, nu, Guvernul nu impune nimic, este o minciună. Guvernul a construit această propunere care încă 30 de zile se discută cu mediul de AFACERI, cu societatea civilă, cu contribuabilii care plătesc taxe şi impozite. După aceea Guvernul trimite proiectul la Parlament, se dezbate şi în Senat şi în Camera Deputaţilor, deci este o procedură lungă până la sfârşitul sesiunii, sfârşitul lunii iune. După aceea, dacă se aprobă şi preşedintele promulgă, să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016”, a precizat Ponta.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: PROIECT: Turiştii nu vor mai achita, începând cu anul viitor, taxa hotelieră

Turiştii nu vor mai achita, începând cu anul VIITOR, taxa hotelieră de 1% din tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur, percepută de primării prin intermediul unităţilor de cazare, taxa fiind propusă spre abrogare prin proiectul noului Cod Fiscal.

În prezent, consiliul local are dreptul să instituie o taxă hotelieră de 1% din valoarea totală a cazării/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, taxă încasată odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Patronate: Dacă TVA nu scade şi la produse din carne, evaziunea se mută pe lanţul final de producţie

Patronatele din agricultură cer reducerea TVA nu doar la carne, aşa cum se propune în proiectul noului Cod Fiscal, ci şi la produsele din carne, susţinând că dacă problema nu va fi rezolvată, evaziunea se va muta pe lanţul final de producţie.

“Decizia de a reduce TVA la carne este foarte bună, dar dacă reducerea taxei nu va fi făcută şi pentru produsele din carne, evaziunea se va muta pe lanţul final de producţie”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul vrea să elimine taxa pe stâlp, din 2016, pentru a încuraja investiţiile private

Guvernul intenţionează să elimine din 2016 taxa pe construcţii speciale introdusă anul trecut, şi care a fost redusă de la începutul acestui an de la 1,5% la 1%, motivând că măsura va duce la creşterea investiţiilor în sectorul privat şi la creşterea competitivităţii companiilor româneşti.

Eliminarea taxei pe construcţii speciale, cunoscută drept taxa pe stâlp, ar avea un impact negativ de 1,6 miliarde lei, reprezentând sume neîncasate anul VIITOR.

Citeste mai mult…

Zf.ro: EXCLUSIV ZF: DESCOPERIRE DE 3,5 MLD. EURO ÎN MAREA NEAGRĂ

Petrom şi Exxon au descoperit o nouă pungă de gaze în Marea Neagră prin sonda Pelican

A treia sondă de explorare forată de Petrom şi ExxonMobil în Marea Neagră, Pelican South-1, ar fi identificat o nouă acumulare de gaze. Acesta ar putea fi al doilea succes, după descoperirea din 2012.

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, şi gigantul american ExxonMobil ar fi descoperit o nouă pungă de gaze prin forarea celei de-a treia sonde de explorare în perimetrul Neptun din Marea Neagră, arată surse din piaţă. Cele două companii spun că încă evaluează datele culese de sonda Pelican. În timp ce sursele plasează noua descoperire în jurul nivelului de 20 de miliarde de metri cubi, Petrom şi ExxonMobil infirmă această estimare.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Pensiile private „au marcat la piaţă“ şi au câştigat 15% pe an

Fondurile de pensii obligatorii au bătut fondurile mutuale raportând randamente de până la 15,7% în ultimele 12 luni, deşi şi-au asumat riscuri mult mai reduse şi au investit preponderent în titluri de stat.

Secretul“ fondurilor de pensii stă în metoda di­fe­ri­tă de evaluare a titlurilor de stat, care le-a permis să pro­fite din plin de scăderea dobânzilor, în timp ce „verii“ lor mai riscanţi au privit de pe margine la această opor­tunitate. „Un motiv al diferenţei de randamente dintre fondurile de pensii şi fondurile mutuale este nemarcarea la piaţă a instrumentelor cu venit fix de către fondurile mu­tuale, astfel producându-se o amânare a înregistrării câşti­gurilor de capital în randamentul respectivelor fon­duri“, a spus Raluca Ţintoiu, director general al ING Pensii.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Câte credite noi vând băncile într-un an: 50 de miliarde de lei

Băncile locale au vândut anul trecut CREDITE noi de echivalentul a 50 de miliarde de lei (11 miliarde de EURO), în creştere cu 16% faţă de anul anterior, dar nu au reuşit să acopere rambursările şi ieşirile din bilanţ, astfel că stocul TOTAL a continuat să se prăbuşească.

Circa trei sferturi au fost credite în lei, finanţări care au câştigat treptat teren în ultimii doi ani pe fondul scăderii accelerate a dobânzilor, dar şi în contextul în care bancherii se confruntă cu o lipsă a resur­selor în VALUTĂ.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Bancherii au ajuns cu dobânzile la creditele de consum sub 10%, dar clienţii încă se lasă aşteptaţi în sucursale

Volksbank este singura BANCĂ locală cu o ofertă de CREDIT de consum standard cu dobândă de o singură cifră, iar alte trei instituţii de credit (Millennium, Banca Românească şi Garanti) oferă dobânzi de o singură cifră clienţilor cu cont de salariu.

De altfel, şapte dintre cele mai ieftine zece CREDITEde nevoi personale existente pe piaţă sunt adresate clienţilor care îşi încasează salariul în cont, acesta fiind un element de confort pentru băncile care în perioada de criză s-au confruntat cu un val uriaş de neperformante, mai ales că împrumuturile de consum nu au garanţii în spate.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Depozitele în franci elveţieni reprezintă 2% din totalul economiilor populaţiei şi firmelor

Clienţii persoane fizice şi companiile aveau depozite în franci elveţieni constituite la băncile locale în valoare de 1,1 miliarde de franci elveţieni (peste 4 miliarde de lei) la finele anului trecut, ceea ce reprezintă 2% din soldul TOTAL al depozitelor de aproximativ 230 mld. lei, potrivit datelor BNR. La finele anului trecut, depozitele în franci elveţieni însumau circa 4,1 miliarde lei, însă după aprecierea francului din luna ianuarie, economisirile în această monedă au crescut cu aproximativ 500 milioane de lei. Francul elveţian a urcat luna trecută într-un interval de doar câteva zile de la 3,7 lei la 4,5 lei, evoluţie care a înrăutăţit şi mai mult situaţia celor 75.000 de români cu credite în această monedă, care suportaseră deja o apreciere de 60% a monedei elveţiene pe parcursul perioadei de criză. Cu toate acestea, nu foarte mulţi români au ales să economisească în această monedă considerată exotică, cei mai mulţi clienţi cu economii în VALUTĂ pariind mai degrabă pe euro.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile Electrica au recucerit maximele din octombrie

Titlurile grupului de distribuţie Electrica (EL) au crescut cu 3,3% în ultimele două zile, după anunţul privind rezultatele financiare individuale pentru 2014 care au indicat o multiplicare de şase ori a profitului net. Astfel, co­ta­ţia acţiunilor a ajuns la 12,67 lei/unitate în şe­dinţa de ieri, prag nemaiatins din octombrie 2014.

Raportat la cotaţia de la începutul anului, Electrica are un avans de 11% pe bursă, performanţă peste cea a indicelui BET, principala referinţă a pieţei locale de acţiuni, care a crescut cu 2%. Performanţa este şi peste cea a indicelui companiilor din energie, BET-NG, care a scăzut cu 2% în acest an, tras în jos de scăderea raportată de acţiunile Petrom.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul Proprietatea a rămas cu 12 miliarde de acţiuni

Capitalul social al Fondului Proprietatea este împărţit în prezent la 12,1 miliarde de acţiuni, în scădere cu 1,5 miliarde de titluri faţă de decembrie 2007. Scăderea numărului de acţiuni a avut loc ca urmare a reducerilor de capital operate de fond în ultimii doi ani ca urmare a programelor de răscumpărări.

Cea mai recentă diminuare de capital a fost avizată de ASF pe 27 ianuarie. Fondul şi-a redus atunci capitalul social cu 252 milioane de acţiuni proprii achiziţionate în cadrul celui de-al treilea program de răscumpărare. Fondul a anunţat ieri pe bursă că ASF a emis noul certificat de înregistrare a valorilor mobiliare aferent noii valori a capitalului social, care urmează să fie înregistrată şi la Depozitarul Central. Fondul are un capital social subscris de 11,57 miliarde de lei. Capitalul social vărsat este de 11,2 miliarde de lei.

Citeste mai mult…

Zf.ro: CE vrea ca firmele europene să fie impozitate în locul de desfăşurare a activităţilor economice

Colegiul comisarilor a organizat, miercuri, o PRIMĂ dezbatere privind acţiunile cheie în vederea combaterii evaziunii fiscale şi a planificării fiscale agresive, aceste două subiecte reprezentând “o prioritate politică majoră” a Comisiei conduse de Jean-Claude Juncker.

Potrivit unui comunicat al CE, comisarii au convenit că un obiectiv esenţial este ca “societăţile să fie impozitate în locul în care îşi desfăşoară activităţile economice generatoare de PROFIT şi să nu se poată sustrage de la plata contribuţiei care le revine prin planificare fiscală agresivă”.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Bancherii au coborât în decembrie la noi minime cu dobânzile depozitelor de retail

Bancherii aruncă în luptă creditele ipotecare cu dobânzi fixe pe zece ani

Depozitele noi în lei ale persoanelor fizice erau bonificate la finalul anului trecut cu o dobândă medie de 2,77% pe an, un minim istoric, cu aproximativ un punct procentual sub nivelul din perioada similară a anului anterior, potrivit datelor BNR. Scăderea din luna decembrie a fost de 0,16 puncte procentuale, fiind al doilea cel mai mare declin de anul trecut după cel înregistrat în februarie, respectiv 0,2 puncte procentuale. Spre comparaţie, în 2009 bonificaţia medie oferită la depozitele noi de retail era de patru ori mai mare, iar în 2008, în plină criză, aceasta ajungea la 15% pe an.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Consumul de gaze naturale a scăzut anul trecut cu 4%; cel de electricitate a stagnat

Consumul de gaze naturale în România a scăzut anul trecut cu 4%, ca urmare a diminuării cererii din partea producătorilor de îngrăşăminte şi a iernii blânde, iar consumul de elecricitate a fost stabil, potrivit OMV Petrom.

România a consumat anul trecut 12 miliarde metri cubi de gaze naturale, respectiv 55,8 TWh de energie electrică, potrivit unui comunicat al OMV Petrom.

Vânzările consolidate de gaze ale OMV Petrom au coborat anul trecut cu 9%, la 4,4 miliarde metri cubi, în timp ce producţia netă de electricitate a termocentralei Brazi a scăzut cu 55%, la 1,22 TWh.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Remus Borza nu s-a decis încă dacă rămâne sau pleacă de la Hidroelectrica după decizia instanţei de a-l condamna la un an de închisoare

Administratorul judiciar al Hidroelectrica Remus Borza  spune că nu s-a decis dacă rămâne la companie după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a-l condamna la un an de închisoare  cu suspendare pentru conflict de interese şi după ce, în PRIMĂ instanţă, el fusese achitat.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Doi directori ai Transelectrica au demisionat

Ciprian Diaconu şi Gheorghe Vişan au demisionat din directoratul transportatorului de energie Transelectrica (simbol bursier TEL).

Ciprian Gheorghe Diaconu a renunţat la mandatul de director începând cu 17 februarie, el fiind în funcţie de la 17 septembrie 2013. Gheorghe Vişan, al cărui mandat a început pe 8 mai 2014, a demisionat pe 18 februarie, a informat compania.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut în ultimul trimestru din 2014 la 39.700

Rata locurilor de MUNCĂ vacante a fost în trimestrul IV al anului trecut de 0,91%, în scădere cu 0,01 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent şi cu 0,17 puncte peste cea din acelaşi trimestru din 2013, numărul locurilor de MUNCĂ vacante totalizând 39.700.

Numărul locurilor de MUNCĂ vacante este mai mic cu 100 faţă de trimestrul anterior şi mai mare cu 8.300 faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Relaxarea fiscală propusă prin noul Cod Fiscal va cauza un GOL BUGETAR de 37 miliarde lei în patru ani

Măsurile de relaxare fiscală propuse prin noul proiect de Cod Fiscal vor duce la neîncasarea unor venituri bugetare de peste 37 miliarde lei în patru ani, jumătate din sumă fiind însă recuperată pe baza efectului pozitiv care va fi înregistrat în economie, potrivit estimărilor Guvernului.

Scenariul publicat în nota de fundamentare a proiectul de Cod Fiscal arată un impact negativ brut de 16,4 milliarde lei în 2016, din care cea mai mare parte, respectiv 11,5 miliarde lei, va proveni din scăderea TVA cu patru puncte procentuale, de la 24% la 20%.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALERT / CONFERINŢA “DEZVOLTAREA ROMÂNIEI ÎN NOUL CONTEXT FINANCIAR EUROPEAN”

Radu Graţian Gheţea: “ARB nu susţine niciunul dintre proiectele promovate pentru conversia creditelor în valută”

Actualizare 11:12

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) nu susţine niciunul dintre proiectele promovate pentru conversia în lei a creditelor din valută, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei.

Domnia sa a precizat, însă, că ARB încurajează clienţii să găsească soluţii individuale împreună cu băncile.

ARB susţine legea falimentului personal şi consideră că înainte de aplicarea acesteia este necesară realizarea unui studiu de impact.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: BAROMETRUL INDUSTRIEI DIN ROMÂNIA:

“Activitatea din sectorul industrial a înregistrat o scădere în ultimele 4 luni”

Sectorul industrial din ţara noastră (care include activităţile de prelucrare a materiei prime, minerit, energie şi apă şi salubritate) a întregistrat o scădere în ultimele patru luni, conform Barometrului Industriei din România (BIR) realizat de IRSOP Market Research şi Facultatea de Management din Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de astăzi în scădere.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, coboară procentual cu 0,32%, fiind cotat la 7.288,24 puncte.

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, scade şi el, cu 0,31%, la 1.073,23 puncte.

Totodată, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se depreciază cu 0,23%, atingând valoarea de 31.166,72 puncte.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: RAMONA JURUBIŢĂ, DESPRE NOUL COD FISCAL:

“Eliminarea taxei pe stâlp va aduce investitorii înapoi”

Mult aşteptatul proiect de Cod Fiscal a fost prezentat, ieri, în Guvern, alături de proiectul Codului de Procedură Fiscală.

Imediat după ce aceste două documente au fost puse în dezbatere, au început să apară opinii pro şi contra prevederilor conţinute în noile reglementări fiscale.

Măsurile vizate urmează să fie aplicate începând de anul viitor şi până în 2019. Acestea presupun atât reduceri de taxe şi impozite – cum ar fi scăderea Taxei pe Valoarea Adăugată, de la 24% la 20% şi, ulterior, de la 20% la 18%, reducerea Cotei unice de impozitare de la 16% la 14% şi a contribuţiilor sociale sau eliminarea impozitului pe dividende -, dar şi creşteri, atât în zona veniturilor, cât şi în segmentul clădirilor şi terenurilor.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: NOUL PRODUS DISCUTAT DE MFP ŞI BANCHERI, ÎN PROBLEMA CHF:

Surse: “Conversie cu discount şi garanţii de stat”

O parte din creditele în franci elveţieni (CHF) ar putea fi convertite în lei, la cursul zilei, cu aplicarea unui discount şi cu garanţii din partea statului, dacă “noul produs” pe care îl discută, în prezent, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) cu bancherii va fi aprobat de toate părţile.

Surse apropiate situaţiei ne-au precizat că în ultima perioadă au avut loc negocieri între oficialii MFP şi şefii băncilor care au acordat împrumuturi în CHF pe marginea unei soluţii de acest tip.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: AeRO face cu ochiul antreprenorilor autohtoni

Sobolewski: “AeRO ne-a demonstrat că România are antreprenori dinamici şi de calitate”

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a organizat ieri a doua conferinţă de promovare a pieţei AeRO, platforma de tranzacţionare pentru IMM-uri şi start-up-uri, care va fi lansată pe 25 februarie.

Dacă în urmă cu o săptămână am avut şase firme care s-au prezentat în faţa investitorilor (două societăţi locale şi alte patru din străinătate), evenimentul de ieri a fost acaparat în totalitate de antreprenorii de la noi şi afacerile lor.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ce ne lasă şi ce ne ia din portofel noul Cod Fiscal. Specialiştii: „Prea bun, prea ca la ţară“

Ce aduce nou Codul Fiscal: reducerea accizei la carburanţi, creşterea impozitelor pe locuinţe, TVA redusă la 20% pentru cota standard şi la 9% pentru carne, peşte, legume şi fructe şi obligaţia la plata CAS şi CASS pentru toate persoanele care realizează venituri FOTOGRAFII Adevărul Proiectul noului Cod Fiscal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, anunţă reducerea TVA, accize mai mici la carburanţi şi alcool, reducerea CAS, dar şi impozite pe locuinţe de până la şase ori mai mari. Totul cu preţul unei găuri bugetare de 16,26 miliarde de lei. Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a prezentat ieri în şedinţa de Guvern proiectul noului Cod Fiscal care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, măsurile propuse vizând, în cea mai mare parte, reducerea sau eliminarea unor taxe şi impozite, însă cu un cost de peste 16 miliarde de lei pentru bugetul statului.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Nicolăescu, PNL: Noul Cod Fiscal este o simplă promisiune şi o nouă dovadă de ipocrizie, vânzând cetăţenilor iluzia reducerilor de taxe şi impozite

Liberalul Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, crede că proiectul noului Cod Fiscal, elaborat de Guvernul Ponta, este doar o simplă promisiune Proiectul noului Cod Fiscal, lansat ieri în dezbatere, este doar o simplă promisiune făcută de Guvernul Ponta şi o dovadă de ipocrizie, prin care vinde românilor ilizia reducerilor de taxe şi impozite pentru o perioadă în care PSD nu va mai guverna, a declarat liberalul Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Comedia erorilor: Preţul gazelor, de la „avem acceptul Comisiei Europene pentru amânarea liberalizării“, la impunerea unei megascumpiri de 17%

Preţul gazelor de producţie internă a ajuns, în mod surprinzător, unul dintre motivele pentru care Guvernul a suspendat acordul cu FMI şi CE, care au cerut scumpirea cu 17% a acestora, după ce anul trecut acelaşi Executiv se lăuda că a primit acceptul Bruxelles-ului pentru amânarea calendarului de liberalizare din 2018 până în 2021.

„Adevărul“ vă arată filmul evenimentelor. Premierul Victor Ponta a declarat în data de 9 ianuarie că Guvernul nu a convenit o scrisoare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), unul dintre motive fiind liberalizarea preţului gazelor pentru populaţie, iar celălalt fiind soarta companiilor producătoare de electricitate pe bază de cărbune.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Inca o licitatie IT gigant la STS: Aproape 40 milioane de lei pentru cresterea capacitatii de interconectare intre sistemele IT din administratia publica centrala si locala

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a lansat o noua licitatie deschisa pentru ‘Cresterea capacitatii de interconectare a sistemelor informatice si bazelor de date ale institutiilor publice centrale cu sistemele informatice si bazele de date ale structurilor lor teritoriale si ale structurilor administratiei publice locale’, contract cu o valoare estimata de 39,86 milioane lei (inclusiv TVA), conform unui anunt publicat joi in SEAP. Atat acest proiect, cat si alte doua licitatii lansate cu o zi in urma in valoare cumulata de 66,5 milioane lei, au termene de implementare foarte scurte – 5 luni de la atribuirea contractului, in conditiile in care toate sunt finantate prin fonduri UE care mai pot fi accesate pana la 31 decembrie 2015.

Citeste mai mult…

 Hotnews.ro: UPDATE Zile grele pentru PFA:  Orice PFA ce castiga 144.900 lei (salariul mediu x 5 x 12 luni) plateste 38.108 lei + impozitul pe venit de 16% + CASS de 5,5%

Una dintre modificarile aduse de Codul Fiscal este introducerea CAS pentru veniturile realizate ca PFA. Cota este de 26,3% din venituri. Aceste venituri nu pot fi mai mici de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, dar nici mai mare de echivalentul a de 5 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. Anul acesta salariul mediu este estimat a fi de 2.415 lei. In aceste conditii, baza de calcul pentru CAS nu poate fi mai mica de 845,25 lei, dar nici mai mare de 12.075 lei. Lucrand cu aceste date, orice PFA ce castiga 144.900 lei ( 2.414 x 5 x 12 luni) plateste 38.108 lei + impozitul pe venit de 16% + CASS de 5,5%.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Surse FMI: TVA-ul e mare, dar scaderea sa trebuie compensata in totalitate cu alte masuri fiscale

​Fondul Monetar International intelege ca actuala taxa pe valoare adaugata de 24% din Romania este mare, insa avertizeaza ca orice scadere a TVA trebuie neaparat compensata cu alte masuri fiscale, inclusiv reduceri de cheltuieli bugetare, pentru ca Romania sa respecte tintele de deficite, au declarat, miercuri, pentru HotNews, surse FMI. Guvernul Ponta a initiat miercuri scaderea TVA pana la 20% din anul 2016, in timp ce acordul cu FMI ci Comisia Europeana expira la finele lui septembrie 2015.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Acţionarii RAFO Oneşti au aprobat vânzarea rafinăriei la fier vechi

Rafinăria RAFO Oneşti va fi vândută la fier vechi, după ce firma care deţine participaţia majoritară, controlată de un cetăţean rus, a votat în AGA o propunere în acest sens pe care a introdus-o pe ordinea de zi la începutul lunii februarie.

Terenul rafinăriei urmează să fie folosit ca platformă industrială pentru o serie de proiecte tehnice.

 Citeste mai mult…

Prahovabusiness.ro: Discount de 65% pentru membrii CCI Prahova la Targul de Mobila Mobila

La finele lunii martie a.c., la Romexpo va avea loc Targul de Mobila, o expozitie cu vanzare, la care membrii Camerei de Comert si Industrie Prahova (reprezentant autorizat al Romexpo in judet) vor beneficia de un discount de 65% la preturile de catalog pentru participarea la eveniment.

 Citeste mai mult…

Opiniatimisoarei.ro: Contabilitatea si fiscalitatea la inceput de an 2015, seminar profesional la CCIAT

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania – Filiala Timis in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Asociatia Internationala de Fiscalitate (IFA) organizeaza in zilele de 27 si 28 februarie 2015, in Sala Europa a Centrului Regional de AFACERI Timisoara al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22, un seminar profesional privind reglementarile contabile si aspectele fiscale ale anului 2015, sub genericul:

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Majoritatea managerilor de top văd creşteri de afaceri în 2015, susţinute de investiţii şi angajări

Executivii de top din România se declară optimişti privind evoluţia din acest an a afacerilor pe care le conduc, majoritatea respondenţilor unui studiu realizat de EY anticipând creşteri ale rulajului şi profitului, susţinute printre altele prin continuarea investiţiilor şi extinderi de personal.

Concluziile studiului “O nouă viziune a creşterii”, publicat joi de EY România, arată că 90% dintre liderii de business din România sunt încrezători în creşterea afacerilor lor în acest an, în timp ce doar 6% se aşteaptă la scăderea cifrei de AFACERI, iar 4% la o stagnare.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BNR îndeplineşte cerinţele Basel III de colectare a datelor şi de transmitere a acestora la Autoritatea Bancară Europeană, folosind soluţia BearingPoint

Banca Naţională a României a implementat soluţia standard BearingPoint de raportare, ABACUS/Regulator, pentru a se conforma noilor cerinţe ale Autorităţii BANCARE Europene de colectare şi remitere a datelor. Datorită unui proces rapid de implementare, BNR a putut colecta datele de la băncile din Romania şi le-a transmis în timp util la Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vâlcov: Creșterea economică va fi de 4,3 – 4,4% în 2016

România va înregistra o creștere economică de 4,3 – 4,4% în anul 2016, a declarat joi ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, la o conferință la Institutul Bancar Român.

Vâlcov a explicat că, pe lângă nivelul prognozat de 2,6%, agreat cu instituțiile financiare internaționale, se va adăuga un avans de 1,7% care va proveni din măsurile de relaxare fiscală prevăzute în proiectul Codului Fiscal.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gheorghe (OMV Petrom): Reducerea accizelor propusă de Guvern reprezintă un element important

Reducerea accizelor propusă de Guvern reprezintă un element important, având în vedere că din prețul total la pompă 60% este reprezentat de accize, a declarat, joi, într-o conferință de presă, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

“Reducerea de accize este un element important având în vedere că din total preț la pompă 60% este reprezentat de accize. Reducerea oricărui element din formarea prețului la carburanți va avea efect pozitiv asupra cererii. Prețurile sunt determinate de 3 elemente importante, respectiv de cotațiile internaționale exprimate în RON care sunt în scădere și care sunt mai joase dar sunt volatile, în ultima parte a anului am avut sub 50 dolari, ieri a ajuns la 61-62 de dolari, taxarea și competiția locală”, a spus Gheorghe.

  Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Reducerea TVA și a accizelor ar putea intra în vigoare mai devreme de ianuarie 2016

Reducerea TVA și a accizelor, măsuri cuprinse în planul de relaxare fiscală 2016-2020 din proiectul Codului Fiscal, ar putea intra în vigoare mai devreme de ianuarie 2016, potrivit ministrului Finanțelor Publice, Darius Valcov.

‘Două măsuri, reducerea TVA și reducerea accizelor, nu vor aștepta momentul ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol în noiembrie-decembrie în ceea ce privește consumul în România’, a declarat joi oficialul MFP, la o conferință la Institutul Bancar Roman.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Dănescu, ARB: Creditele neperformante ar putea să scadă la 10%, de la 14% anul trecut

Creditele neperformante ar putea să scadă anul viitor la 10%, dacă se păstrează ritmul înregistrat anul trecut, când ponderea s-a redus la circa 14%, de la 23%, a declarat, joi, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu.

“Anul trecut creditele neperformante au scăzut de la peste 23% la 13,99%. Dacă se menţine scăderea de până acum, neperformantele ar putea fi şi mai jos, dar nu cred că vom asista la un ritm similar de reducere. Totuşi peste un an s-ar putea ca neperformantele să ajungă la 10%, este un nivel aşteptat”, a spus Florin Dănescu la conferinţa “Noua direcţie în materie de insolvenţă”, organizat joi de Ziarul Financiar.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: “NOUA DIRECŢIE ÎN MATERIE DE INSOLVENŢĂ”

Marian Ambrosie, proprietar Pati-Pan Mariano: Furnizorii au tendinţa de a bloca livrările când aud de insolvenţă

Dezvoltarea accelerată, criza financiară şi concurenţa neloială din piaţă au determinat nevoia unui plan de reorganizare pentru Pati-Pan Mariano, companie activă de 17 ani în piaţa locală, cu trei puncte de lucru, două fabrici de pâine şi o moară, a declarat Marian Ambrosie, proprietarul companiei.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: OMV Petrom va demola instalaţii ale rafinăriei Arpechim pentru a construi depozite de carburanţi

Compania OMV Petrom (SNP), din grupul austriac OMV, va demola o parte din construcţiile şi instalaţiile aflate pe platforma rafinăriei Arpechim Piteşti, pentru a construi depozite de carburanţi şi produse petroliere.

“Ce este sigur este că avem un dialog permanent cu autorităţile în privinţa Arpechim. Nu avem niciun cumpărător pentru această rafinărie. Noi vrem să o transformăm într-un depozit de carburanţi, iar pentru asta este nevoie să fie demolate unele active. Am înaintat deja o cerere în aces sens autorităţilor competente”, a declarat joi Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, într-o conferinţă de presă.

 Citeste mai mult…

Evz.ro: ANALIZĂ EVZ. Economiștii atrag atenția asupra punctelor tari și slabe din noul Cod Fiscal. Reforma fiscală a Guvernului poate relansa economia

Noul Cod Fiscal va aduce schimbări radicale în taxarea persoanelor fizice și a întreprinderilor, în perioada 2016 – 2019, potrivit datelor prezentate ieri de ministrul de Finanțe, Darius Vâlcov, și premierul Victor Ponta. Proiectele de Cod Fiscal și de Cod de Procedură Fiscală au fost dezbătute ieri pentru prima oară în ședința de Guvern.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Gheţea: ARB nu susţine niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei

Asociaţia Română a Băncilor/ ARB/ nu susţine niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei, a declarat joi preşedintele ARB, Radu Graţian Gheţea, la o conferinţă la Institutul BANCAR Român.

‘Încurajăm clienţii să meargă la bănci şi să încerce să găsească soluţii individuale de la caz la caz’, a spus Gheţea.

El a precizat că ARB nu se opune adoptării legii falimentului personal, dar se alătură celor care consideră că este necesar un studiu de impact înainte ca măsura să devină operaţională.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Lucian Croitoru, BNR: Există posibilitatea apariţiei unei noi bule imobiliare

Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politica monetară al guvernatorului Băncii Naționale a României, atrage atenţia asupra apariţiei unei noi bule imobiliare.

Există posibilitatea ca România să se confrunte cu apariţia unei nou bule imobiliare, a explicat printr-un grafic Lucian Croitoru, prezent la lansarea raportului de piaţă realizat de Colliers.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Petrom în era petrolului de 50 de dolari: taie 35% din investiţii şi scoate la vânzare din benzinării şi zăcăminte

Bugetul de investiţii al OMV Petrom va fi redus, în acest an, cu 20-35% faţă de anul trecut, iar compania petrolieră va lua măsuri de reducere a costurilor operaţionale şi va vinde unele active, pentru a rămâne profitabilă în condiţiile unui preţ scăzut al ţiţeiului.

“Vom avea un preţ mic al petrolului pe o perioadă nedeterminată. Se pare că va fi o perioadă mai lungă”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al companiei petroliere, în conferinţă de presă, perspectivele pentru acest an ale companiei indicând un preţ de 50-60 de dolari barilul de petrol Brent.

Mariana Gheorghe a prezentat şi cele trei tipuri de măsuri pe care le va lua compania în acest an: reducerea investiţiilor, scăderea costruilor şi optimizarea portofoliului de active.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Fuziunea RADET-ELCEN s-ar putea realiza până la finalul acestui an – Cristea, AMRSP

Documentele necesare pentru fuziunea RADET-ELCEN ar putea fi gata în luna noiembrie, iar fuziunea s-ar putea realiza până la finalul anului, a afirmat, joi, Adrian Cristea, director general, Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP), în cadrul unui forum de specialitate.

‘Referitor la transferul acţiunilor ELCEN (din proprietatea statului în cea a Municipiului Bucureşti – n.r.) aşteptăm ca până la sfârşitul lunii martie să avem hotărârea de guvern aprobată în aşa fel încât să trecem la etapa de fuziune a ELCEN cu RADET-ul astfel încât, estimăm noi, în luna noiembrie să avem toate documentele necesare pentru fuziune’, a spus Adrian Cristea la un forum despre energia termică.

 Citeste mai mult…

Evz.ro: Preţuri pentru sejururile de Paşte preferate de români: între 260 de lei şi 600 de euro

România, Bulgaria şi Turcia rămân în 2015 destinaţiile preferate de români pentru sărbătorile pascale. Începând cu 2014, Paştele în Cipru şi Israel au început să prezinte interes pentru turiştii români, iar anul numărul turiştilor turiștilor către aceste destinații ar putea crește cu 30%, conform datelor Paralelă 45.

„Românii care sărbătoresc Paştele în ţară alocă un buget de 100-150 euro de persoană în staţiunile montane mai ales, la pensiuni sau hoteluri cu mese festive incluse. Cei amatori de litoral aleg Bulgaria sau Turcia, optând pentru serviciile all inclusive. Tarifele pentru aceste destinaţii pornesc de la 82 euro de persoană pentru trei nopţi de cazare”, a explicat Daniela Dumitrica, Director Marketing Paralelă 45.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Constantin: Ne aşteptăm să scadă preţurile la carne, legume şi fructe după reducerea TVA

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi agenţiei MEDIAFAX că scăderea TVA la carne, legume şi fructe, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va reduce evaziunea fiscală şi efectele embargoului impus de Rusia, şi că se aşteaptă ca aceste produse să se ieftinească.

Ministrul a afirmat că sunt trei efecte benefice şi pentru agricultură în proiectul noului Cod Fiscal: reducerea TVA la carne, legume şi fructe, scutirea de impozit pentru mijloace de transport agricole şi eliminarea taxei pe stâlp.

 Citeste mai mult…

Ccisv.ro: ROMEXPO vă invită să participaţi la IMM FORUM 2015

ROMEXPO S.A. va invita sa participati, in perioada 12-14 martie 2015, in Sala Titulescu, la cea de-a IV-a editie a

 IMM FORUM

Solutii pentru IMM-uri

 IMM FORUM este un eveniment business to business care se adreseaza tuturor celor interesati de dinamica mediului de AFACERI. Prin organizarea celei de-a IV-a editii, ROMEXPO isi propune sa creeze cadrul necesar dialogului de business, sa sprijine si sa promoveze mediul de AFACERI din Romania, sustinand astfel companiile si politicile de dezvoltare ale acestora.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Iohannis: Proiectul de la Măgurele va pune România foarte sus pe harta țărilor unde se face cercetare fundamentală

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că proiectul științific privind laserul de la Măgurele va pune România foarte sus pe harta țărilor în care se realizează cercetare fundamentală, adăugând că pentru problemele logistice în construcția acestuia se vor găsi soluții adecvate.

 Citeste mai mult…

Digi24.ro: Românii nu mai vor să fie patroni

Românii nu se mai vor patroni. O confirmă datele Registrului Comerţului, care indică în 2014 o scădere cu 20% faţă de acum doi ani a numărului de firme înfiinţate. Specialiştii invocă teama oamenilor de a investi într-o perioadă economică dificilă şi obţinerea cu greu a unui ajutor financiar.

Călin Ilea are 28 de ani şi chiar dacă vrea să pornească o afacere mărturiseşte că ezită. Nu are banii necesari şi spune că nici autorităţile nu-l ajută.

 Citeste mai mult…

 Economica.net: Păuna, Banca Mondială: Este important pentru România să aibă o relaţie stabilă cu instituţiile financiare internaţionale

România ar trebui să aibă o relaţie stabilă cu instituţiile financiare internaţionale şi este important să se facă trecerea de la macrostabilitate la creştere economică constantă pe termen lung, a declarat, joi, Cătălin Păuna, economist al Băncii Mondiale în România.

‘O continuare a relaţiei cu Fondul Monetar Internaţional este importantă. FMI susţine structural multe ţări din lume. Există mai multe instrumente care pot fi utilizate. Depinde mult de circumstanţele situaţiei economice regionale şi de cele din Europa, la momentul respectiv. Dacă există riscuri importante, cred că o asemenea relaţie ar avea o anumită direcţie, dacă nu sunt riscuri importante, ar avea o altă direcţie’, a menţionat Păuna.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ministrul bulgar de Externe: Conducta de gaz dintre România şi Bulgaria, importantă pentru securitatea energetică a Europei

Ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov, a declarat, joi, că interconectarea reţelelor de gaze dintre România şi Bulgaria reprezintă un element foarte important pentru securitatea energetică a Europei, pe axa nord-sud, în timp ce Bogdan Aurescu a pledat şi pentru coridorul România-Bulgaria-Grecia.

“Sud-estul Europei este foarte dependent de aprovizionarea cu gaz din Rusia şi ca urmare a apropierii de Ucraina această problemă este tot mai evidentă. Aceste state (din sud-estul Europei) au un potenţial imens de a-şi diversifica sursele de gaz şi crrearea unei pieţe energetice europene care să asigure gaze pentru toţi cetăţenii UE este o sarcină care nu mai trebuie amânată. În acest sens, edificarea unor sisteme de interconectare între Bulgaria şi România reprezintă un element foarte important pentru arhitectura securităţii energetice a Europei, pe axa nord-sud”, a declarat, joi, la Bucureşti, ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, Daniel Mitov.

 Citeste mai mult…

 Agerpres.ro:  Bunescu: O parte din creditele neperformante sunt datorate exagerărilor și greșelilor noastre ca bancheri

Creditele neperformante din sistemul bancar românesc au fost generate, pe de o parte, de exagerările și greșelile bancherilor, și de efectele crizei economice, pe de altă parte, a declarat joi directorul general adjunct al BRD – Groupe Societe Generale, Petre Bunescu, în cadrul conferinței “Reglementarea și supravegherea bancară – principii, rol și provocări’ desfășurată la Banca Națională a României.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Sincu, EY: Cea mai dificila intrebare la care trebuie sa raspunda Guvernul legat de proiectul noului Cod Fiscal este cu privire la sursele de acoperire a deficitului generat de aceste noi reguli

“Ca si remarca generala sunt si eu, asemenea majoritatii oamenilor care lucreaza in domeniu, impresionat de masurile curajoase pe care autoritatile intentioneaza sa le puna in practica. Indraznesc sa afirm ca este cel mai indraznet set de masuri fiscale de care am avut parte in ultimii 25 de ani, depasind ca impact si anvergura introducerea cotei unice din anul 2005. Cea mai dificila intrebare la care trebuie sa raspunda Guvernul este cu privire la sursele de acoperire a deficitului generat de aceste noi reguli, dar in opinia mea exista acum suficiente resurse in zona de economie subterana care ar putea acoperi cu succes gaura din bugetul de stat”, spune Gabriel Sincu, director executiv in cadrul departamentului de asistenta fiscala al EY Romania.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANAF: Veniturile din activitati independente, din activitati agricole, realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit, incepand cu 1 februarie 2015

 Veniturile din activitati independente, din activitati agricole, silvicultura si  piscicultura, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit, incepand cu 1 februarie 2015, a transmis joi ANAF. “Avand in vedere ca modificarea legislativa a fost aprobata dupa inceperea perioadei de emitere a deciziilor de plati anticipate pentru impozitul pe venit aferent anului 2015, pot exista situatii in care unii contribuabili, care beneficiaza de aceasta scutire, sa primeasca decizii de impunere  cu sume de plata”, se arata in comunicatul Fiscului.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vulpescu: Modificările aduse Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală vor genera creștere economică

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, consideră că modificările aduse Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală vor genera creștere economică, investiții și noi locuri de muncă.

“Bună guvernare și consolidarea creșterii economice, continuarea ei cât mai mult cu putință, atragerea investițiilor și generarea de noi locuri de muncă sunt obiectivele de bază ale Guvernului. În acest scop au fost concepute modificările Codului Fiscal, modificări ale căror principale beneficii vor fi simțite, practic, de toți românii, direct sau prin intermediul creșterii calității serviciilor publice”, afirmă ministrul, potrivit unui comunicat al PSD, transmis joi AGERPRES.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Vâlcov: Reducerea taxelor impune îngheţarea cheltuielilor în 2016. Din 2017 ne concentrăm pe armată

Reducerea impozitelor şi taxelor va putea fi aplicată prin îngheţarea chelutielilor bugetare în 2016 la nivelul din acest an, iar din 2017 circa 40% din impactul bugetar al creşterii PIB va merge spre relaxare fiscală şi 60% spre cheltuieli bugetare, a declarat ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov.

Ministrul Finanţelor a arătat că până la mijlocul anului vor fi introduse standarde de cost pentru administraţia centrală şi nu a exclus şi alte reforme administrative.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Cele mai mari companii de la BVB trag în jos indicii bursieri, după ce au raportat rezultatele pe 2014

Acţiunile OMV Petrom (SNP) şi Romgaz (SNG), cele mai mari companii româneşti listate, au scăzut joi în prima jumătate a zilei şi au tras în jos bursa de la Bucureşti, după ce au raportat rezultatele financiare pentru anul trecut.

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se aflau în scădere cu 0,4%, după ce în deschidere înregistrau un declin de 0,3%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Valoarea tranzacţiilor s-a situat la 14,68 milioane de lei (3,3 milioane de euro) până la ora 14:00.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de peste 4,83 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 21.497.039,16 lei (4.830.469,67 euro).

În jurul orei 14, toţi cei opt indici ai BVB erau în scădere. Astfel, indicele BET cobora procentual cu 0,45%, până la 7.278,7 puncte.

Şi indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, scădea, cu 0,47%, la 1.071,55 puncte.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Deal-uri cu 3% din acţiunile SIF Muntenia, la discount de 7%

Acţiunile SIF Muntenia (SIF4) au fost cele mai tranzacţionate titluri din şedinţa de miercuri, 18 februarie, după ce investitorii au încheiat trei tranzacţii negociate de tip „deal” prin care au transferat 15 milioane de acţiuni SIF4 (1,8% din capital), la un preţ de 0,81 lei/titlu, mai mic cu 7,6% faţă de referinţa anterioară.

Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor