Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 19 iunie 2015

Zf.ro: Portugalia, poartă pentru businessul românesc spre pieţele fostelor colonii din Africa şi America de Sud

Portugalia trebuie să reprezinte o legătură între businessul românesc şi pieţe mai puţin accesibile acestuia, precum Africa sau America de Sud, a spus ieri Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), la forumul de afaceri România – Portugalia la care a fost prezent preşedintele Portugaliei Anibal Cavaco Silva, aflat la Bucureşti.

          Citeste mai mult…

Max-media.ro, preluat de ultimele-stiri.eu: Misiune economica chineza la CCI Prahova. Vor veni inalti oficiali si 40 de antreprenori

Camera de Comert si Industrie Prahova organizeaza luni, 22 iunie 2015, incepand cu orele 09.30, la sediul sau din str. Cuza Voda, nr.8, Sala Europa, Forumul de Afaceri Romano – Chinez, organizat cu ocazia vizitei unei delegatii din R.P. China, condusa de Dl. Tang Shenfei, Director General al Biroului de Comert Exterior si Cooperare Economica al Provinciei Liaoning.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Combaterea sărăciei trebuie să rămână o prioritate majoră a Uniunii Europene pentru următorii 5 ani

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să se angajeze, în următorii cinci ani, în politici concrete pentru stimularea creșterii economice și crearea locurilor de muncă, a declarat joi Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, ministrul Muncii a participat joi la reuniunea Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate și Afacerile Consumatorului (EPSCO) — secțiunea dedicată miniștrilor ocupării și politicilor sociale, organizată la Luxemburg de Președinția Letonă a Uniunii Europene.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comisia Europeană solicită României să denunțe tratatele bilaterale de investiții intra-UE

Comisia Europeană a inițiat, joi, proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva a cinci state membre (Austria, Olanda, România, Slovacia și Suedia), solicitându-le să denunțe tratatele bilaterale de investiții pe care le-au încheiat între ele (‘TBI intra-UE’), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

TBI sunt acorduri care stabilesc clauzele și condițiile aplicabile investițiilor private realizate de cetățeni și întreprinderi dintr-un stat într-un alt stat. TBI intra-UE sunt acorduri care există între state membre ale UE.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Cererea turiştilor români pentru circuite, în creştere

Cererea pentru circuite turistice a crescut cu aproximativ 15% în acest an, turiştii români preferând în primul rând destinaţiile europene, dar şi din ce în ce mai mult America de Sud, Africa şi Asia.

Turiştii români aleg acest gen de vacanţe în detrimentul sejururilor, având astfel întreaga vacanţă planificată, conform statisticilor interne ale touroperatorului Paralela 45.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Gazprom şi OMV au încheiat un memorandum de colaborare la proiecte pe termen lung

Grupul rus Gazprom şi OMV, din Austria, au încheiat joi, la St. Petersburg, un memorandum de înţelegere, neangajant, pentru colaborarea la proiecte pe termen lung în domeniul exploatării unor zăcăminte petroliere şi al construcţiei a două conducte de gaze, pe lângă actualul gazoduct Nord Stream.

Semnarea memorandumului a avut loc în urma unei întâlniri de lucru la St. Petersburg între preşedintele Gazprom Alexey Miller şi Manfred Leitner, membru în board-ul OMV.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Ţiriac intră în afaceri cu carburanţi. Vrea 200 de benzinării în trei ani

Ţiriac Holdings, prin intermediul companiei Ţiriac Energy, va intra în următorii trei ani în competiţie directă cu marii retaileri de benzină şi motorină prin construirea unei reţele de staţii de benzinării cu preţuri de discounter.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Listările duale: export de lichiditate sau import de investitori?

Cele trei acţiuni româneşti listate la Londra – Romgaz (SNG), Electrica (EL) şi Fondul Proprietatea (FP) – sunt mai lichide şi au adus randamente mai bune pe piaţa locală, în pofida temerilor că listarea duală va duce la un exod al capitalului către City.

Rulajele medii zilnice pe cele trei titluri sunt în general mai mult decât duble la Bucureşti faţă de Londra, iar acţiunile listate pe bursa locală s-au scumpit mai mult sau au rezistat mai bine la corecţii decât certificatele de depozit (GDR) prin care companiile sunt listate pe bursa londoneză.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Concesiunea Comarnic-Braşov a „picat“ iar. Unde sunt vinovaţii?

Ultima formă a Master Planului General de Transport: autostrada Sibiu-Piteşti începe în 2017 şi se finalizează în 2020, Comarnic-Braşov se construieşte “în faze” până în 2023

Anularea concesiunii autostrăzii Comarnic-Braşov, pentru a treia oară în ultimii 12 ani, scoate la iveală neputinţa statului de a realiza un prim proiect cu investitori privaţi în zona de drumuri.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Autostrada Comarnic-Braşov, adio, dar rămân cu tine

Ministerul Transporturilor dă vina pe lipsa finanţării, valoarea mare a proiectului şi riscul de depăşire a deficitului bugetar

Autorităţile se încăpăţânează, încă de pe vremea Guvernului Năstase, să nu construiască autostrada Comarnic-Braşov, anulând licitaţie după licitaţie. Ieri, Compania de Autostrăzi (CNADNR) nu a vrut să ne facă vreo surpriză plăcută şi a anunţat că, în urma finalizării negocierii pentru atribuirea contractului de concesiune cu asocierea Vinci-Strabag-Aktor, a anulat procedura, pe motiv că antreprenorul general nu a făcut rost de finanţare de la instituţiile financiare internaţionale.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Datele BNR confirmă: costul creditelor chiar contează. Ieftinirea creditului de retail a crescut vânzările băncilor cu 50% într-un an

Băncile au acordat clienţilor persoane fizice în perioada mai 2014-aprilie 2015 credite noi în lei de aproape 18 miliarde de lei (4 mld. euro), cu 50% peste nivelul din cele 12 luni anterioare, în contextul în care dobânzile au scăzut la minime istorice. Volumul creditelor noi s-a triplat în ultimii doi ani, perioadă în care costul creditelor imobiliare şi de consum s-a redus cu o treime. Ipotecarele în lei se vând în acest moment la dobânzi de circa 4-5% pe an, în timp ce creditele de consum se apropie de 10% pe an.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful bancherilor: Sistemul bancar trebuie să se resincronizeze cu creşterea economiei

 Ciclul financiar, care se situează încă în scădere, ar trebui resincronizat cu cel economic, ceea ce ar conduce la o creştere de prosperitate economică, prin ridicarea nivelului redus al intermedierii financiare, cel mai mic din Uniunea Europeană, a declarat joi preşedintele ARB, Sergiu Oprescu.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul centrelor comerciale bucureştene: Băneasa, AFI şi Unirea conduc ierarhia mallurilor în funcţie de veniturile din chirii

Cele 16 centre comerciale din Bucureşti au o suprafaţă totală de un milion de metri pătraţi şi încasează venituri din exploatare de 800 de milioane de lei pe an. Vânzările mallurilor sunt de 5,3 miliarde de lei pe an.

Cele 16 centre comerciale din Bucureşti, printre care Băneasa Shopping City, AFI Cotroceni, Sun Plaza sau Bucureşti Mall, au adus proprietarilor venituri din exploa­tare de peste 800 de milioane de lei anul trecut, potrivit unei analize a ZF pe baza bilanţurilor publicate la Ministerul Finanţelor.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Ciorcilă a vândut pe net 23 mil. acţiuni Banca Transilvania pentru a rambursa un împrumut

Horia Ciorcilă, preşedintele şi unul dintre fondatorii Băncii Transil­va­nia (simbol bursier TLV), a tranzacţio­nat mier­curi pe bursă, de pe firma Castorius, 45,7 milioane de acţiuni ale băncii la un preţ de 2,089 lei/acţiune, din care aproa­pe 23 de milioane de acţiuni au fost vân­du­te în piaţă, la terţi, iar restul au fost trans­ferate către o altă firmă a familiei Thelteck Limited.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Bîtu, ING: Vedem optimismul reinstaurat, indicii de încredere sunt la nivelul de dinaintea crizei

Economia locală şi inclusiv piaţa bancară au toate premisele să crească în acest an, de vreme ce indicii de încredere au revenit la nivelul anterior crizei, a declarat Mihaela Bîtu, vicepreşedinte pe segmentul corporate al ING Bank, prezentă la cea de-a patra ediţie a conferinţei ZF Bankers.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: „Rasdace“ cu capitalizarea de 190 milioane de lei se mută pe AeRO

Un număr de 18 companii de pe piaţa RASDAQ vor începe astăzi să fie tranzacţionate pe piaţa alternativă AeRO, aducând în cadrul mutării o capitalizare cumulată de aproape 190 milioane de lei. Companiile vin din sectoare diverse, de la morărit şi panificaţie până la construcţii şi fabricarea de aparate de măsură, cea mai mică având o valoare de bursă de doar 180.000 de lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Directorul general al GDF SUEZ Energy România este noul preşedinte al CIS

Eric Stab, preşedinte&CEO la GDF SUEZ Energy România, este noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (CIS), funcţie ocupată anterior de Mihai Bogza, şeful CA al Bancpost.

Comitetul Director al CIS a ales marţi noul preşedinte şi doi vicepreşedinţi – Daniel Anghel, partener aspecte de ordin fiscal, PricewaterhouseCoopers, şi Jean Valvis, preşedinte şi director general, Valvis Holding.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: CARE DIN ŢĂRI E ÎN CRIZĂ PERPETUĂ?

România îndeplineşte toate cele cinci criterii de la Maastricht, Grecia e în derivă macro. Totuşi, 100.000 de români muncesc pentru greci

Premierul Alexis Tsipras a blocat negocierile cu creditorii internaţionali spunând că el nu se va atinge de pensii, salarii şi de TVA pentru că grecii au ajuns în pragul disperării după cinci ani de austeritate. Totuşi Grecia în criză înseamnă pensii de trei ori mai mari decât în România, salarii triple şi TVA mai mică la alimente şi utilităţi.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE CRISTIAN SOCOL

Mai uşor cu “tăierea investiţiilor” pe scări. 10 argumente

Sigur, dacă ne uităm la unele discursuri politice sterile vom crede că acuza privind tăierea investitiilor este una gravă, relevantă, corectă. Dacă depasim bariera si privim în detaliu observăm că fenomenul nu are amploarea estimată, nu se bazează pe cifre şi calcule corecte şi nu incumbă o analiză comparativă a dinamicii postcriză a investiţiilor.

Analiza pe care v-o supun atenţiei se bazează pe 10 argumente care schimbă optica prin care ne uităm la investiţii, publice sau totale. Si dărâmă mitul dramatizării “căderii investiţiilor publice”.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: J. C. FLOWERS, ULTIMA SPERANŢĂ

A fost linişte la ultima Adunare Generală a Acţionarilor Băncii Carpatica. Proprietarii deţinători ai unor cote minoritare, dar probabil şi acţionarul majoritar, care a lipsit din motive “obiective”, au văzut ce scrie pe zid înainte de impact.

Toate punctele de pe ordinea de zi a AGOA (Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor) şi AGEA (Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor) au fost aprobate, cu excepţia propunerii de fuziune cu Nextebank, probabil pe baza avertismentului din înţelepciunea populară “căci tot degeaba stăm noi la un loc amândoi, două nevoi”.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicele BET-FI de pe BVB a deschis în scădere

Indicele BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,26%, la 7.298,61 puncte, iar indicele BETPlus a urcat cu 0,19%, la 1.073,63 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: CORESPONDENŢĂ DIN VARŞOVIA

Bursa din Polonia pregăteşte terenul pentru listarea companiilor româneşti

Reprezentanţii Bursei din Varşovia îşi menţin strategia anunţată recent, potrivit căreia Warsaw Stock Exchage (WSE) îşi doreşte să atragă la listare tot mai multe companii din regiunea Europei Centrale şi de Est.

În acest sens, vicepreşedintele WSE, Grzegorz Zawada, a anunţat că Bursa din Varşovia va organiza, în perioada următoare, o serie de “zile speciale” dedicate companiilor din regiune, prin care acestea să ia contactul cu investitorii polonezi şi nu numai, primul astfel de eveniment urmând să fie organizat în ţara noastră.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIVINŢA CARIERELOR DE CĂRBUNE,

Organizaţiile de mediu solicită Guvernului României să respingă un proiect de hotărâre prin care vor fi alocate 3,3 milioane de euro de la bugetul de stat către Complexul Energetic Oltenia (CEO), pentru exproprieri în vederea extinderii carierei de lignit Jilţ Nord, din judeţul Gorj, arată un comunicat transmis redacţiei.

Organizaţiile de mediu care au semnat această solicitare sunt: Greenpeace România și organizațiie Miningwatch, Terra Milleniul Trei, Bankwatch România, 2Celsius și Efectul Fluture.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro:  Noi dosare din cele disjunse, câştigate împotriva Volksbank

Noi dosare individuale obţinute din cele colective în urma disjungerii de către instanţă au fost câştigate de clienţi împotriva Volksbank, banca fiind obligată să returneze “comisioanele de risc şi dobânzile legale” din contractele de credit, potrivit avocatului Adrian Cuculiş, care spune: “Falsa ofertă a BT (n.r. Banca Transilvania, care a cumpărat Volksbank) pe care foarte mulţi au fost obligaţi să o accepte fiind în pragul executării silie nu a făcut altceva decât să şteargă «murdăria» făcută de Volksbank şi să pozeze BT în persoana poliţisului bun din filmele americane”.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Patres: “Piaţa de certificate verzi este în colaps”

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (Patres) semnalează lipsa tranzacţiilor cu certificate verzi pe PCV, iar luna trecută, pentru prima dată, pe piaţa certificatelor verzi (PCV) nu s-a tranzacţionat niciun certificat verde în sesiunea din 14 mai 2015, numărul ofertelor de vânzare ridicându-se la 111, arată un comunicat transmis redacţiei.

 Patres precizează că pentru a două oară, la interval de o lună, s-a înregistrat o situaţie similară pe piaţa centralizată de certificate verzi: zero tranzacţii, 91 oferte de vânzare, în şedinţa din data de 16 iunie.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ PRIMELE CINCI LUNI, ACŢIUNILE SIF BANAT-CRIŞANA AU CEA MAI MARE APRECIERE

Cotaţiile acţiunilor SIF sunt pe plus, în primele cinci luni ale anului, cu excepţia SIF Muntenia, care marchează o pierdere de -4,2%, potrivit raportului pe luna mai al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri, care notează că cea mai mare creştere a preţului aparţine SIF Banat-Crişana, cu 12,5%.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: RUNDA A PATRA A PROGRAMULUI DE CREDITE IEFTINE

Băncile din zona euro au accesat circa 74 miliarde euro de la BCE

Instituţiile de credit din zona euro au contractat în luna iunie, de la Banca Centrală Europeană (BCE), împrumuturi ieftine pe termen lung în valoare de 73,8 miliarde de euro (84,2 miliarde de dolari), în cadrul celei de-a patra runde a programului Long-Term Refinancing Operations (TLTRO).

Un număr de 128 de bănci din uniunea monetară au accesat împrumuturile a căror valoare nu atinge aşteptările analiştilor, respectiv o medie de 75 de miliarde de euro.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Creditele de nevoi personale sunt accesate de persoane cu venituri sub 1.500 de lei lunar

Creditele de nevoi personale sunt accesate în special de persoanele cu venituri sub 1.500 de lei pe luna, în timp ce creditele ipotecare (care includ şi creditele imobiliare) sunt accesate în cea mai mare măsură de românii cu venituri medii şi peste medie, respectiv între 2.500 şi 5.000 de lei lunar, arată un studiu Kiwi Finance.

Analiză structurii portofoliului de credite intermediate în primele patru luni ale acestui an arată că, din punct de vedere al nivelului de venit, cele două tipuri de credite sunt accesate de către categorii diferite de solicitanţi, iar creditele ipotecare sunt accesate şi de persoanele cu venituri de peste 10.000 de lei.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Bursa a închis în creştere şedinţa de joi

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere uşoară şedinţa de tranzacţionare de joi iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în creştere cu 0,06%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,05% iar indicele SIF-urilor, BET – FI, a înregistrat un avans de 0,01%.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Indicele de Incredere al IMM-urilor:Performanta in afaceri  si sit

 Performanta in afaceri  si situatia privind creditele curente ale IMM-urilor sunt pe un trend de scadere generala, dar perspectivele sunt optimiste, reiese din datele privind Indicele de Incredere al IMM-urilor pentru Romania, calculat de Banca Comerciala Feroviara in colaborare cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, pentru aproximativ 700 de IMM-uri. Indicele ofera perspectiva necesara asupra mediului de afaceri si a evolutiei sectorului IMM, masurand 3 aspecte cheie ale starii IMM-urilor: indicele de performanta: evaluari ale performantei actuale in afaceri cu valoarea de 49,64, indicele creditarii: evaluari ale situatiei privind creditele curente cu valoarea de 48,90 si indicele privind asteptarile: evaluari ale perspectivei in afaceri cu valoarea de 56,10.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Cum se mişcă economia în vacanţa mare. Ce afaceri cresc şi ce industrii sunt afectate de căldură

Terasele de pe litoral sunt expresia fidelă a boomului afacerilor „de vacanţă“ Eliberarea copiilor din rigorile şcolii şi concediile părinţilor impulsionează afacerile din hoteluri, restaurante, cultură-spectacole, transporturi, comerţ cu dulciuri, jucării, articole sportive şi de camping şi chiar renovările casnice. Doar câteva industrii riscă stagnarea în sezonul cald Vacanţa mare (20 iunie – 13 septembrie) vine cu schimbări pozitive în mai multe categorii de afaceri, sosirea acesteia aducând o reală bucurie nu doar pentru copii, ci şi pentru întreprinzători. „Adevărul“ vă propune o analiză a impactului vacanţei de vară în principalele domenii din economie.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Consiliul IMM: “Întreprinzătorii văd semne pozitive în mediul de afaceri, astfel că vom sprijini Guvernul în adoptarea măsurilor de relaxare fiscală”

Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNIPMMR Sondajul bianual realizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor arată o apreciere puternică a indicelui de încredere a întreprinzătorilor, de la -11 la +26 în cele două semestre ale anului 2014, a anunţat conducerea CNIPMMR într-o conferinţă de presă. În anul 2013, acest indice a fost pe minus, ajungând la -20 în semestrul al doilea, apoi în primul semestru din 2014 s-a ameliorat la -11, iar în al doilea semestru din 2014 a urcat la +26, evoluţie care nu a mai fost întâlnită după criza dion 2009-2010.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: PNDR 2007-2013 nu se prelungeşte pentru România. Spunem adio unor finanţări de 400 de milioane de euro

 Prin PNDR 2007-2013 au fost alocate României 9,3 miliarde de euro pentru agriculrtură România nu a obţinut prelungirea termenului de rambursare a plăţilor pentru proiectele de dezvoltare rurală PNDR 2007-2013, deşi 16 state au susţinut solicitarea României în cadrul reuniunii Consiliului Agricultură şi Pescuit, care a avut loc marţi la Luxemburg. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Constantin, a reiterat cererea României de a extinde cu şase luni termenul de rambursare a plăţilor pentru proiectele de dezvoltare rurală PNDR 2007-2013.

         Citeste mai mult…

Digi24.ro: Pitești-Sibiu. Trei benzi de circulaţie pe Valea Oltului, între Boiţa şi Veştem

Drumul care leagă Piteşti de Sibiu va avea trei benzi de circulaţie, pe o porţiune de 11 kilometri. CNADNR speră că astfel şoferii vor scăpa de traficul de coşmar de pe Valea Oltului.

Contractul pentru studiul de fezabilitate a fost semnat deja, iar costul se ridică la 130 de mii de lei.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Aproape 60.000 de angajați români pot fi închiriați

Aproape 60.000 de români au contracte de muncă pe perioadă determinată în domenii precum producţie sau transporturi. De două ori mai mult faţă de perioada de dinaintea crizei. În lipsa unor comenzi constante, firmele aleg să închirieze forţa de muncă pe perioadă determinată pentru a evita birocraţia încetării unui contract de muncă.

          Citeste mai mult…

B1.ro: EUROSTAT: România, lider în inflație în Uniunea Europeană pe luna mai

România a fost lider la creşterea preţurilor în Uniunea Europeană în luna mai, alături de Malta, arată datele furnizate de Oficiul European de Statistică.

Conform Eurostat, România şi Malta au avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei pentru luna mai, cu 1,3 la sută, urmate de Letonia cu 1,2 la sută rată a inflaţiei.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income. Comisia Europeană, cu ochii pe Codul Fiscal

Ediţia de joi a emisiunii Daily Income, realizată de Adrian Măniuţiu, a tratat subiectul Codului Fiscal, discutat, trecut prin Senat, ajuns acum în Camera Deputaţilor. Este de aşteptat ca acesta să fie gata la începutul lunii iulie. De altfel, au început şi discuţiile cu troica internaţională (FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană) pe marginea acestuia.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: România, magnet pentru investitorii imobiliari în căutare de profituri imediate

Piaţa imobiliară românească este curtată de fonduri de investiţii interesate de profituri imediate, care achiziţionează acum proprietăţi pentru a le vinde în decurs de trei ani când vor veni investitorii instituţionali, în acţionariatul cărora se regăsesc bănci, fonduri de pensii sau companii de asigurări, spune Silviana Badea, head of capital markets în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL România.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Alianţă fiscală: România, Bulgaria şi Ungaria vor lupta împreună împotriva transporturilor frauduluoase

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a organizat la Bucureşti o primă întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Fiscale (NRA) din Bulgaria şi cu cei ai Administraţiei Naţionale Fiscale şi Vamale (NTCA) din Ungaria, în scopul intensificării şi optimizării schimburilor de informaţii fiscale, respectiv a celor referitoare la tranzacţiile intracomunitare şi transportul de bunuri cu risc fiscal ridicat (produse energetice şi combustibili, legume şi fructe etc).

         Citeste mai mult…

Economica.net: Românii vor putea scoate banii primiţi prin Western Union de la bancomatele Băncii Transilvania

Banii primiţi prin transferuri Western Union vor putea fi retraşi, în România, de posesorii de carduri MasterCard şi Maestro, de la bancomatele Băncii Transilvania.

Western Union a anunţat, vineri, într-un comunicat remis ECONOMICA.NET, că a încheiat un acord cu MasterCard şi Banca Transilvania în baza căruia banii transferaţi de oriunde de pe glob vor putea fi retraşi de la bancomate prin folosirea cardurilor Maestro şi MasterCard, pe întreg teritoriul României.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Oferta de titluri de stat pentru populaţie se închide vineri la ora 13.00

Oferta de titluri de stat pentru populaţie derulată de Ministerul Finanţelor Publice începând din data de 8 iunie se încheie vineri la ora 13,00, însă alocarea titlurilor şi stabilirea dobânzii vor avea loc luni, 22 iunie.

Şeful Trezoreriei, Ştefan Nanu, a declarat recent că, în funcţie de succesul acestei emisiuni, va fi stabilită o strategie în privinţa următoarelor emisiuni, până în prezent solicitările fiind de reducere a valorii nominale şi de emitere pe perioade mai lungi, scrie Agerpres.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud

Echipajul Liceului de Arte ‘Corneliu Baba’ și cel al Colegiului Tehnic Infoel au câștigat Concursul ‘O Europă mai sigură!’

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud prin Centrul Europe Direct Bistrița, și Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au organizat, în perioada 1 — 15 iunie 2015, Concursul pentru liceeni ‘O Europă mai sigură’.

           Citeste mai mult...

Opiniatimisoarei.ro: Franciza, oportunitate de afacere profitabila – workshop organizat de CCIAT

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in parteneriat cu compania VIA RUMANIA, organizeaza in data de 2 iulie 2015, intre orele 1000 – 1400, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piata Victoriei nr.3 (etaj I), workshop-ul cu tema:

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bulgaria, România, Polonia și Ungaria au avut cele mai scăzute prețuri din UE la bunuri de consum și servicii

Danemarca a înregistrat, în 2014, cele mai mari prețuri din Uniunea Europeană la bunuri de consum și servicii (138% din media în UE28), cele mai scăzute prețuri fiind înregistrate în Bulgaria (48% din media UE), România (54% din media UE), Polonia (56% din media UE) și Ungaria (57% din media UE), conform datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Eurostat: Excedentul de cont curent al Uniunii Europene a ajuns la 14,9 miliarde euro, în aprilie

Excedentul de cont curent al celor 28 de state membre ale Uniunii Europene a ajuns la 14,9 miliarde de euro, în aprilie 2015, comparativ cu un plus de 4,9 miliarde de euro înregistrat în perioada similară din 2014, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat).

În zona euro, excedentul de cont curent a fost de 22,3 miliarde de euro în aprilie, față de un plus de 15,7 miliarde de euro în perioada similară din 2014.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Studiu privind turiştii români: Circa 17% alocă peste 4.000 lei pentru vacanţă în 2015

În ceea ce priveşte bugetul de vacanţă alocat pe familie, sub 1.000 lei este alocat de 11% dintre turişti în 2015, faţă de 34% în 2005; 42% dintre turişti alocă între 1.000 şi 2.000 lei, faţă de 34% în 2005. Creşterea dorinţei de confort a mărit bugetul pentru vacanţa românilor, spun realizatorii studiului. Între 2.000 şi 4.000 lei este alocat de 28% dintre turişti, faţă de 7% în 2005, în timp ce peste 4.000 lei este alocat de 17% dintre turişti, faţă de 5% în 2005.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Deputaţii din Buget – Finanţe au aprobat majorarea deductibilităţii pentru asigurările de sănătate

Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a aprobat, în Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, majorarea deductibilităţii pentru asigurările de sănătate de la 250 euro pe an aplicată la angajator pentru o persoană la 400 de euro pe an, adăugându-se aceeaşi sumă şi pentru angajat.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Guvernul va trimite la Bruxelles lista cu proiectele de infrastructură aflate în derulare şi pe care vrea să le continue în exerciţiul financiar următor

Rata curentă a absorbţiei pe Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013 este de 59% Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va transmite în această lună Comisiei Europene (CE) lista cu proiectele de infrastructură demarate în perioada 2007-2013, care nu vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, şi care urmează să fie fazate pentru continuarea finanţării în exerciţiul financiar 2014-2020, se arată într-un comunicat al MFE. Comitetul de Monitorizare a Programului Operaţional Sectorial Transport (POS-T) 2007-2013 s-a reunit recent, în prezenţa reprezentanţilor Comisiei Europene, a autorităţilor române implicate în gestionarea fondurilor europene şi a membrilor Comitetului de Monitorizare POS-T, pentru a identifica soluţii menite să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene în domeniu.

            Citeste mai mult…

Economica.net: UNSAR: România se confruntă cu un vid legislativ în domeniul daunelor morale. Este nevoie de un sistem de calcul predictibil

România se confruntă cu un vid legislativ în domeniul daunelor morale, iar victimele unor accidente care au suferit vătămări similare sunt discriminate, în aceste condiţii fiind necesar un sistem de calcul stabil şi predictibil, care să conţină criterii obiective, a declarat vineri preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Remi Vrignaud.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Asigurările se vor scumpi din 2016, după implementarea noii legislaţii europene privind solvabilitatea

Asigurările se vor scumpi din 2016, după ce companiile de asigurări din România vor implementa noua directivă europeană privind solvabilitatea – Solvency II, apreciază specialiştii în asigurări, chestionaţi într-un sondaj cu prilejul Conferinţei Asiguratorilor din România, care se desfăşoară vineri.

În opinia companiilor de asigurări, principalele efecte ale implementării noilor reglementări UE vor fi un plus de stabilitate pentru industria asigurărilor şi costuri suplimentare pentru companii şi acţionari.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Codul Fiscal ar putea fi votat în final de către deputaţi fără reducerea TVA la 20%

Deputaţii ar putea aviza Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală fără prevederea reducerii TVA generale de la 24% la 20% de la 1 ianuarie, pentru a fi în concordanţă cu cerinţele Comisiei Europene şi ale FMI, caz în care ar adopta cota de 20% prin ordonanţă de urgenţă la sfârşitul anului.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Legea privind introducerea termenului unic pentru retragerea din contractele la distanţă, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/ 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, informează Administraţia Prezidenţială.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Producţia de cărbune net a crescut cu 10,7% în primele 4 luni din 2015. Importurile s-au majorat cu 43,3%

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele patru luni ale anului, 1,518 milioane tone echivalent petrol, fiind cu 10,7% (146.800 tep) mai mare faţă de cea din perioada similară din 2014, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI,

Lichiditate de aproximativ 28,5 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 28,5 milioane lei (6,3 milioane euro).

La orele prânzului, BET-FI era în scădere. Indicele BET se apreciază cu 0,30%, ajungând la valoarea de 7.301,88 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care creşte cu 0,30%, la 7.968,83 puncte. BET-FI se depreciază cu 0,30%, până la 30.263,91 puncte.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Legea insolvenţei persoanelor fizice a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Cum vor putea românii să scape de povara datoriilor

De Legea insolvenţei persoanelor fizice va beneficia orice debitor de bună-credinţă care are „un necaz financiar“, nu din vina sa Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea insolvenţei persoanelor fizice, care prevede ca orice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să-şi poată reeşalona obligaţiile de plată pe o perioadă de cinci ani. Camera Deputaţilor a adoptat în luna mai, în unanimitate, proiectul Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, care prevede ca orice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să îşi poată reeşalona datoriile pe baza unui plan de redresare financiară pe o perioadă de cinci ani. Toate grupurile parlamentare au susţinut acest proiect iniţiat de deputatul PSD Ana Birchal şi de alţi 153 de parlamentari.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: ‘Cartel Alfa’ cere Guvernului să adopte măsuri urgente pentru revigorarea Sistemului Energetic Naţional

Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel Alfa’ solicită Guvernului să adopte, în regim de urgenţă, un set de măsuri necesare pentru revigorarea Sistemului Energetic Naţional (SEN), se arată într-un comunicat remis vineri.

          Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Cerințele fermelor ecologice

Ferma este locul în care procesul ecologic începe şi unde iau naştere produsele ecologice proaspete, de înaltă calitate pe care le cumpăraţi de la supermarketul local, restaurant sau pieţele fermierilor.

Fermele înscrise în sistemul de agricultură ecologică fac tot posibilul pentru a obţine alimente din mediul înconjurător folosind sisteme cât mai apropiat posibile de cele existente în mod natural.

         Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Romgaz şi E.ON, contract de 11 milioane de lei pentru înmagazinarea gazelor

E.ON Energie România SA, unul din cei doi mari distribuitori de gaze naturale din România, a încheiat un contract în valoare de 10,99 milioane lei cu Romgaz pentru ca societatea de stat să înmagazineze gazele naturale ale companiei în perioada 16 aprilie 2015 – 15 aprilie 2016, scrie Mediafax.

        Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor