Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 19 mai 2015

Ziarulprahova.ro: Camera de Comert si Industrie Prahova organizeaza astazi, vizita in judetul Prahova a Ambasadorului Republicii Indonezia in Romania.

Evenimentul are ca principal scop promovarea Trade Expo Indonesia 2015 – Editia 30, expozitie de tip B2B ce se va desfasura in perioada 21-25 octombrie 2015 la Jakarta, sustinuta de guvernul indonezian, care va prezenta o gama larga de produse si servicii autohtone din numeroase domenii precum : piese si parti componente industria auto, materiale de constructii, articole de sticlarie si metal, articole sportive, cosmetice si produse farmaceutice, papetarie si textile, mobila si articole de amenajari interioare, produse alimentare si bauturi,etc.

            Citeste mai mult…

Ccibc.ro: Ambasada Britanica in vizita de lucru la Bacau

In perioada 19 – 20 Mai 2015, domnul Adam SAMBROOK, Sef Adjunct al Ambasadei Britanice la Bucuresti, se afla in vizita oficiala la Bacau-Comanesti

Cu prilejul acestei vizite, astazi, 19.05.2015, ora 15.30, la sediul Camerei de Comert si Industrie Bacau, va avea loc  o intrevedere a domnului Sambrook cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Bacau pentru a discuta diverse aspecte privind economia judetului Bacau si oportunitati de afaceri din regiune pentru potentiali investitori britanici.

           Citeste mai mult…

Ziarulmara.ro, preluat de ziare.com: Proiecte de succes în Teleorman – „Antreprenoriatul – oportunitate pentru competitivitate”

Între proiectele de succes, date ca exemple de bună practică în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, se numără şi proiectul “Antreprenoriatul – oportunitate pentru competitivitate”, derulat de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman. Acest proiect, finanţat din fonduri de la Uniunea Europeană, a avut următoarele obiective:

         Citeste mai mult…

Ziaruldeiasi.ro, preluat de ultimele-stiri.eu: Un concept de afaceri de marcă, în dezbatere la Camera de Comerţ

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi va găzdui joi şi vineri, 21 şi 22 mai, un workshop dedicat unuia dintre cele mai influente şi premiate concepte de strategie de afaceri ale tuturor timpurilor, Blue Ocean Strategy, care oferă un mod simplu şi eficient de dezvoltare a afacerii. Manifestarea va avea loc la sediul instituţiei din Copou, situat pe B-dul Carol I nr. 27.

         Citeste mai mult…

Bzb.ro: Nou curs de „Manager de resurse umane” la CCI Braşov

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov organizează un nou curs de pregătire profesională „Manager de resurse umane”. Cursul va fi  susţinut de către traineri cu experienţă, având module interactive şi practice, în vederea dezvoltării competenţelor necesare gestionării eficiente a resurselor umane într-o organizaţie. Participanţii vor studia „Managementul resurselor umane”, „Organizarea activităţilor de resurse umane”, „Strategii şi politici de resurse umane”, „Analiza şi proiectarea posturilor”, „Recrutarea şi selecţia”, „Managementul carierei” etc.

          Citeste mai mult…

Graiulsalajului: Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj se implică in identificarea soluţiilor pentru micii intreprinzători

Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj, împreună cu Ministerul Energiei, întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, a organizat un seminar de informare în vederea comunicării măsurilor iniţiate de Guvern pentru sprijinirea Intreprinderilor Mici şi Mijlocii şi a mediului de afaceri autohton şi identificării problemelor cu care se confruntă în desfăşurarea activităţii.

         Citeste mai mult…

Agerpes.ro: Daniel Botănoiu (MADR): O primă evaluare a producției vegetale se va face în cel mult două săptămâni

O primă evaluare a producției vegetale din acest an se va face în cel mult două săptămâni, atât pentru culturile însămânțate în toamnă cât și pentru cele din primăvară, însă în mod mod sigur nu vom fi în situația de a avea producții care nu pot să asigure necesarul de consum chiar dacă în acest an au fost foarte mulți factori care au influențat culturile agricole, a declarat, pentru AGERPRES, Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Misiunea tehnică a FMI și CE sosește marți la București

O misiune tehnică a Fondului Monetar Internațional (FMI) și Comisiei Europene sosește marți la București pentru discuții tehnice referitoare la Codul Fiscal și la stadiul implementării măsurilor cuprinse în programul cu cu cele două instituții financiare internaționale.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici, despre impozitarea bacșișului: Am decis să renunțăm definitiv la această măsură

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat luni, la „ora Guvernului” din Camera Deputaților, că măsura impozitării bacșișului a fost adoptată în contextul controalelor ANAF din acest an, dar s-a luat decizia renunțării „definitive” la taxă după o nouă consultare cu reprezentanții industriilor de profil.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: BROKERII ŞI ANALIŞTII, DEZAMĂGIŢI

Profitul „Petrom” a intrat serios la apă

Petrom a raportat, ieri, un profit net de 345 milioane de lei în primul trimestru, în scădere cu 68% faţă de perioada similară a anului trecut. Vânzările din perioada analizată au totalizat 4,2 miliarde de lei, în scădere cu 19%.

Conducerea Petrom arată că rezultatul companiei din segmentul Upstream (producţie) a fost afectat de scăderea abruptă a preţurilor ţiţeiului, care a fost doar parţial compensată de efectele pozitive ale cursului de schimb şi de creşterea uşoară a volumelor vândute.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: RADU GRAŢIAN GHEŢEA:

„Nu voi respinge nicio oportunitate să rămân în sistemul bancar”

Gheţea: „Mă simt în forţă şi ar fi, cred, o greşeală să devin investitor pe cont propriu sau să fac consultanţă economică, sau să mă apuc de politică”

 Radu Graţian Gheţea nu va respinge nicio oportunitate să rămână în sistemul bancar, fiind dispus să mai activeze chiar la CEC şi chiar înt-o funcţie neexecutivă.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Lichiditatea a scăzut la jumătate

Tranzacţiile de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au totalizat, ieri, 19,67 milioane de lei (4,42 milioane de euro), cu 53,97% faţă de vineri, pe fondul unor aprecieri uşoare ale indicilor bursieri.

Titlurile Fondul Proprietatea au înregistrat cele mai mari transferuri, în valoarea totală de 4,17 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,51%, la 0,886 lei/unitate.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Bucureştiul găzduieşte peste 3.400 de restaurante şi cafenele, unde „mănâncă“ o treime din România

Bucureştiul găzduieşte peste 3.400 de restaurante, cafenele şi baruri, cu afaceri anuale de aproape 2,5 mld. lei, fiind de departe cea mai importantă piaţă pentru jucătorii locali din HoReCa în contextul în care este cel mai mare oraş din punctul de vedere al populaţiei, salariul mediu depăşeşte cu 40% media pe ţară, rata şomajului este minimă, iar Capitala atrage şi cel mai mare număr de turişti români şi străini.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Legea insolvenţei persoanelor fizice, la un pas de a fi adoptată

Proiectul controversat al legii privind insolvenţa per­soanelor fizice este la un pas de a fi adoptat, urmând să fie dezbătut mâine în Camera Deputanţilor, care este for decizional. Pe scurt, legea prevede ca un debitor care nu îşi mai poate achita datoriile să poată fi „ajutat“ cu un plan de rambursare pe 5 ani sub supra­vegherea unei comisii de insolvenţă.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: CEI MAI MARI JUCĂTORI DIN ECONOMIE

Cu gândul la autostrăzi şi căi ferate, construcţiile au pierdut 70.000 de angajaţi

Sectorul construcţiilor a ajuns anul trecut la minimul ultimilor şapte ani, adică o valoare de sub 40 de miliarde de lei (8,9 miliarde de euro), în contextul în care creşterile care s-au înregistrat în zona lucrărilor rezidenţiale şi ne­rezidenţiale nu au putut să compenseze de­clinul drastic din segmentul de infra­structură.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Comisia Europeană cere „măsuri compensatorii“, în contrapartidă la programul de relaxare fiscală

Comisia Europeană cere guvernului de la Bucureşti să ia măsuri compensatorii astfel încât să aibă siguranţa că România se menţine în limitele convenite ale disciplinei fiscale şi bugetare şi după intrarea în vigoare a programului de relaxare fiscală iniţiat de guvern.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Bruno Ribo, ArcelorMittal: Încă pierdem bani la Galaţi: „Vremea producţiei planificate a trecut. Soluţia e la costuri.“

Bruno Ribo, 52 de ani, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic local, spune, într-un interviu acordat ZF, că deşi a reu­şit să aducă patru trimestre de profit operaţional la Galaţi, rezultatul net ră­­mâne negativ atâta timp cât reuşeşte să acopere doar costurile de pro­duc­ţie, nu şi programele de investiţii.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Omul care ştie totul despre industria cimentului vine la ZF Construction & Infrastructure Summit

Vânzările de ciment, produs care dă ora exactă în piaţa construcţiilor, au raportat anul trecut o creştere de 5-6%, revenind la nivelul anului 2012, când producţia totală însuma 7,6 milioane tone, potrivit datelor anunţate de CIROM, patronatul din industria de profil.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Hidroelectrica decide pe 28 mai soarta dividendelor de 960 mil. lei

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, aflat în insolvenţă, a convocat pe 28 mai Adunarea Generală a Acţionarilor companiei pentra a aproba propunerile de dividend pentru anul 2014.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondurile de pensii facultative se vor putea proteja de riscul de dobândă

Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) a supus dezbaterii pu­blice, până pe 25 mai, un proiect de mo­di­ficare şi completare a Normei nu­mărului 11/2011 privind investirea şi eva­luarea activelor fon­du­rilor de pensii pri­vate, ce introduce po­si­bi­litatea de protejare îm­po­triva ris­cului de do­bândă pentru fondurile de pensii facul­tative.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Taxele mici pentru companiile străine au adus irlandezilor creştere mai mult pe hârtie decât în buzunare

Irlanda a devenit în ultimii ani un paradis fiscal, taxele mici atrăgând multe companii americane dornice să scape de regimul fiscal împovărător din SUA,  însă creşterea economiei a adus irlandezilor doar locuri fruntaşe în statistici, nu şi îmbunătăţirea nivelului de trai.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Programul vedetă a fondurilor din exerciţiul financiar 2014 – 2020 va fi aprobat în iunie

Programul Infrastructură Mare – vedeta programelor din exerciţiul financiar 2014 – 2020, cu o alocare de peste 9 mld. euro – va fi aprobat de Comisia Europeană în iunie, crede ministrul de resort Marius Nica.

Nica s-a întâlnit ieri cu comisarul pentru dezvoltare regională Corina Creţu şi spune că au stabilit ca tot în iunie să fie transmisă Comisiei şi lista proiectelor aferente perioadei 2007 – 2013 pe care România doreşte să le finalizeze până la finalul acestui an (care coincide şi cu finalul exerciţiului financiar).

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Venituri record pentru bugetele locale în 2014: 53,6 mld. lei

Veniturile totale ale bugetelor locale au crescut în 2014 cu peste 11% faţă de 2013 (+5,6 mld. lei) stabilind un nou record de venituri, până la 53,6 mld. lei, în condiţiile în care veniturile proprii ale administraţiilor locale au avansat cu doar 600 de milioane de lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţele au împrumutat 400 milioane de lei pe un an la un randament în scădere

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 400 de milioane de lei (echivalentul a 90 mil. euro) printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount cu scadenţa în mai anul viitor, la un nivel mediu ponderat al randamentului de 1,39% pe an.

Randamentul este în scădere faţă de nivelul de la finele lunii martie, când a avut loc precedenta licitaţie cu astfel de titluri. La licitaţia anterioară cu certificate de trezorerie cu discount pe scadenţa de un an, statul s-a împrumutat la un randament de 1,62% pe an. La licitaţia de ieri, băncile au plasat oferte de 1,2 miliarde lei, însă în final statul a împrumutat doar suma planificată.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Veneto Banca se orientează către românii care lucrează în străinătate

Veneto Banca vrea să atragă clienţi dintre românii care lucrează în străinătate şi efectuează periodic transferuri de bani în ţară cu un pachet de cont curent, care costă 12 lei pe lună şi care include un cont în lei şi unu în euro, două carduri de debit ataşate, acces gratuit la serviciul de internet banking  şi tranzacţii gratuite la bancomatele proprii.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Românii pun mai puţini bani în depozite la termen, preferând conturile curente şi de economii

Clienţii persoane fizice aveau la finele lunii martie depozite overnight, în special conturi curente şi de economii, în valoare de aproape 32 de miliarde de lei (echivalentul a 7,2 mld. euro), în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor din cel mai recent raport lunar al BNR.

Depozitele overnight au ajuns în a treia lună a anului la o pondere de 23% din totalul depozitelor, în scădere cu trei puncte procentuale faţă de martie 2014. Depozitele total ale populaţiei au crescut într-un an cu 7% şi au ajuns la 139 mld. lei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Ungurii de la OTP Bank majorează capitalul subsidiarei ucrainene

OTP Bank, cel mai mare grup financiar maghiar, prezent şi în România, a anunţat că a majorat capitalul subsidiarei sale ucrainene de la 121 milioane de euro la 155 milioane de euro, relatează Portfolio.hu.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum poţi plăti mai puţine impozite la stat fără să încalci legea? 

Cum poţi plăti mai puţine impozite la stat fără să încalci legea?  O discuţie cu Emanuel Băncilă, avocat Radu & Asociaţi şI Mihai Jiganie Şerban, avocat Şerban & Asociaţii

           Citeste mai mult…

Economica.net: Deutsche Bank ar putea ieşi de pe piaţa britanică în eventualitatea unui Brexit

Cea mai mare bancă din Europa, Deutsche Bank, a înfiinţat un grup de lucru care va analiza dacă vor fi mutate unele divizii britanice în Germania, în cazul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană (Brexit), transmite BBC.

Grupul de lucru a fost înfiinţat, dar încă nu a fost luată nici o decizie; discuţiile sunt în stadiu preliminar, a afirmat un purtător de cuvânt al băncii germane.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Gazul extras de Petrom şi Romgaz nu le prieşte centralelor proprii. Producţia de electricitate scade cu peste 50%

Creşterea preţului de piaţă al gazului şi scăderea preţului energiei electrice au condus la o ajustare severă a producţiei de electricitate în centralele pe gaze ale Petrom şi Romgaz. Centrala Petrom funcţionează doar sporadic, atunci când are condiţii de piaţă favorabile. Centrala Romgaz funcţionează, chiar şi la avarie, tot timpul, dar cu un cost imens suportat de companie.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa de la Bucureşti a închis pe creştere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de luni, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 19,64 milioane de lei (4,41 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 18,892 milioane de lei (4,24 milioane de euro), iar cele cu certificate 744.807 lei (167.541 euro). Cele mai semnificative au fost tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (4,171 milioane de lei), BRD (2,751 milioane de lei) şi ale Băncii Transilvania (1,294 milioane de lei).

        Citeste mai mult…

Antena3.ro: Mircea Coşea: Mă aştept la o discuţie destul de încordată cu FMI

Specialiştii se aşteaptă la o discuţie „destul de încordată” cu FMI, a cărui delegaţie soseşte astăzi la Bucureşti, având în vedere că Troica este rezervată, în ultima vreme, cu privire la posibilitatea noastră de a acoperi efectelor reducerii TVA.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Dezastru economic: 60% dintre companiile cu active de peste 1,5 milioane euro, în insolvenţă iminentă sau în dificultate

Mai mult de jumătate dintre companiile cu active de peste 1,5 milioane de euro, prezente în economia românească, sunt în insolvenţă iminentă sau în dificultate, a declarat, marţi, directorul general al CITR Group, Andrei Cionca, într-o conferinţă de specialitate.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Impozitele de care nu scapi, indiferent de amnistia fiscală

 PFA-urile trebuie să respecte aceleași reguli ca și până acum până la intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal

Ștergerea datoriilor persoanelor care obțin venituri independente se referă doar la cele pentru care Fiscul a calculat impozite și penalizări după reîncadrarea veniturilor ca fiind dependente

         Citeste mai mult…

Evz.ro: E.ON răspunde acuzaţiilor aduse de Fondul Proprietatea: Respectăm în totalitate reglementările în vigoare

E.ON România respinge cu fermitate acuzaţiile referitoare la „aşa-zisa încălcare“ a principiilor de guvernanţă corporativă sau la existenţa unui conflict de interese.

Acesta reprezintă un răspuns la acuzaţiile aduse de administratorii Fondului Proprietatea într-un comunicat de presă. Fondul Proprietatea a solicitat acţionarilor E.ON Distribuție România, E.ON Moldova Distribuție și E.ON Energie România acţionarea în instanţă a anumitor membri ai consiliilor de administraţie pentru a recupera presupuse daune aduse de contracte încheiate cu acţionarul majoritar E.ON România.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Costul de a nu face de fapt, nimic. Adica de a da o lege pe care apoi s-o anulezi- taxarea bacsisului

Circa 20 de oameni din Finante au fost implicati in mod direct in proiectul “Fiscalizarea bacsisului” . Acestia au muncit  degeaba in jur de doua saptamani pentru a pregati din punct de vedere tehnic modificarile propuse in Codul Fiscal prin care bacsisul sa poata fi impozitat, apoi textul Ordinului de ministru cu anexa privind registrul banilor personali.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ​INTERVIU In ce domenii merita sa-ti faci magazin online, cat trebuie sa investesti si ce e bine sa nu gresesti

​Magazinul online pare un business care poate fi inceput usor si cu destul de putini bani, insa lucrurile nu stau deloc asa. Magazinele online au foarte multe in comun cu cele „offline” si antreprenorii care vor sa faca e-commerce pot cadea in multe capcane daca nu tin cont de acest lucru. In ce domenii merita deschis un magazin online, care este investitia minima, ce pericole exista si cum e mai bine sa te promovezi poti citi in interviul realizat cu Radu Vilceanu, drectorul agentiei de e-commerce ContentSpeed.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Ce trebuie să facă Guvernul ca să termine cu succes acordul cu FMI. Restanţele Cabinetului Ponta

Premierul Victor Ponta şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, încep marţi negocierile cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene, care se află în România în perioada 19-26 mai FOTO Mediafax FMI se opune reducerii taxelor, iar pentru a intra în graţiile instituţiei Executivul trebuie să renunţe la o parte dintre acestea sau să le compenseze prin alte măsuri generatoare de venituri bugetare. De asemenea, Guvernul trebuie să continue reformele structurale, precum liberalizarea gazelor, restructurarea companiilor de stat şi listarea acestora pe bursă.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene 2015. Soluţia pentru a obţine bani mai uşor în agricultură

Ministerul Agriculturii a dat startul din martie pentru obţinerea de fonduri europene 2015 Agricultura din România urmează să primească prin PNDR fonduri europene în valoare de 8,12 miliarde de euro, la care se adaugă 1,34 miliarde de dolari din bugetul de stat. Ministerul Agriculturii a anunţat că va deschide, începând din luna iunie a acestui an, toate liniile de finaţare prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020. Acest anunţ a fost făcut după ce Ministerul a primit de la Comisia Europeană scrisoare de conformitate, ceea ce ar însemna că poate începe derularea programului.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Teodorovici: Impozitarea bacşişului a fost o experienţă, nu un eşec. PNL cere demisia lui Teodorovici

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, luni, în plenul Camerei, la „ora ministrului”, că impozitarea bacşişului şi a fost „o experienţă, nu un eşec” şi a renunţat la ea, iar deputatul PNL Andreea Paul a cerut demisia ministrul şi restituirea integrală a sumelor încasate.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Inca nu exista o alternativa viabila la gazele rusesti pentru Europa – Situatia din Romania

Sanctiunile Occidentului aplicate Rusiei intra in al doilea an, rubla inca se scalda in ape tulburi, iar gigantul energetic Gazprom inregistreaza o scadere a profitului. Cu toate ca relatiile politice intre cele doua parti trebuie redefinite, codependenta in domeniul energetic ramane aproape neschimbata.

Totusi, statele de pe Batranul Continent incearca sa isi diversifice sursele de alimentare, insa noile proiecte vor fi gata abia in cativa ani.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Calitatea produselor sau a serviciilor cumpărate depășește ca importanță prețul lor în decizia de cumpărare a românilor (studiu)

Calitatea produselor sau a serviciilor cumpărate depășește ca importanță prețul acestora în decizia de cumpărare a românilor, arată rezultatele unui studiu care a vizat satisfacția clienților consumatori de servicii și produse în România.

Conform studiului ‘Campionii în relațiile cu clienții în România’, realizat de The KPI Institute în perioada 27 aprilie — 8 mai 2015, românii au clasat impactul furnizorilor asupra mediului înconjurător pe unul dintre ultimele locuri în ierarhia elementelor care contează în alegerea lor.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gerea: Strategia energetică ar trebui să se bazeze în primul rând pe criteriul de securitate

Strategia Energetică a României ar trebui să se bazeze în primul rând pe criteriul de securitate, care, la rândul său, va trebui să conțină elemente precum asigurarea de surse alternative, a declarat ministrul Energiei, Andrei Gerea, într-o conferință de specialitate.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Lulache: A trecut vremea când statul nu avea niciun rol în energie, trebuie să intervină

Nuclearelectrica are nevoie de ajutorul Guvernului pentru a construi două noi reactoare la Cernavodă, deoarece deşi a trecut timpul când statul trebuia să facă tot a trecut şi etapa când intervenţia statului în economie era minimă, a declarat Daniela Lulache, directorul general al companiei.

          Citeste mai mult… 

Bursa.ro: OFERTA DE FUZIUNE A NEXTEBANK PENTRU BANCA CARPATICA

Nextebank a înaintat acţionarilor Băncii Comerciale Carpatica (BCC) o ofertă prin care propune ca Nextebank să fie absorbită de BCC, urmând ca la finalizarea fuziunii, pe baza estimărilor preliminare, Banca Carpatica să aibă o bază de active de aproximativ 70 de milioane de euro.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicele BET-FI a deschis în scădere

Indicele bursier BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creşte cu 0,24%, fiind cotat la 7.501,3 puncte şi, de asemenea, indicele BET Plus se apreciază cu 0,21%, la 1.102,32 puncte.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Costurile societăților din energie, umflate de contractele cu firme din același grup

Companiile la care E.ON este acționar majoritar sunt bănuite că ar fi umflat tariful reglementat pentru populație, prin includerea în costuri a unui contract de consultanță oferit firmei mamă.

           Citeste mai mult…

Postare pe blog, Felician Scorobete: Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană participă la Demo Metal 2015

Între 20 și 23 mai 2015, sub sloganul „Tradiția întâlnește inovația”, se va desfășura la hala Expo Roman din Brașov cea de-a 4-a ediție a Demo Metal, cel mai important eveniment din România dedicat prelucrării metalelor.

Forumul de anul acesta, cu tema „Oportunități de afaceri pentru companiile românești din industrie”, la care va participa și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), oferă atât vizitatorilor, cât și companiilor participante o perspectivă amplă asupra celor mai importante tendințe și evoluții în domeniu.

          Citeste mai mult…

Trb.ro: Forumul Economic Satu Mare-Belarus

Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Satu Mare vă adresează invitația de a participa la Forumul Economic Satu Mare-Belarus, care va fi organizat la sediul CCIA SM în 27 mai, începând cu ora 15.45, cu ocazia vizitei oficiale a delegației Republicii Belarus la Satu Mare.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Gerea, despre energia regenerabilă: Răul a fost făcut. Asta e situaţia, nu o putem schimba

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat marţi că în privinţa sprijinului acordat de stat producţiei de energie regenerabilă „răul a fost făcut”, iar situaţia nu poate fi schimbată, dar ce pot face autorităţile este să încerce să corecteze efectele acelei decizii.

Producţia de energie regenerabilă este sprijinită de stat prin mecanismul certificatelor verzi. Acest sistem prevede că producătorii de energie verde primesc gratuit certificatele verzi. Producătorii vând aceste certificate furnizorilor de energie, obligaţi prin lege să le cumpere. După ce le cumpără, furnizorii includ costul de achiziţie a certificatelor verzi în facturi. Astfel, factura plătită de toţi consumatorii creşte, iar energia verde este practic finanţată de populaţie şi firme.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Nicolescu: Remarc un ANRE destul de arţăgos în încercarea de a intra pe zona de politici publice

Agenţia Naţională de Reglementare în Energie este „arţăgoasă” în încercarea de intrare pe zona de politici publice în domeniul energetic, un rol pe care nu ar trebui să îl aibă, a declarat, marţi, la conferinţa „Mediafax Talks about Energy”, fostul ministru al energiei Răzvan Nicolescu.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Bodea, CRE: Problemele din Ucraina au grăbit realizarea Uniunii Energetice Europene

Conflictul armat din Ucraina a grăbit realizarea Uniunii Energetice Europene, iar România trebuie să-şi alinieze strategia energetică la directivele europene, a declarat marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Energy, preşedintele Centrului Român al Energiei, Corneliu Bodea.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢĂ MEDIAFAX: Dispută avocat – director ANRE pe tema necesităţii unor noi unităţi de producţie a energiei

România are prea multe capacităţi de producere a energiei, iar consumul este în scădere, dar lipsa investiţiilor în unităţi noi şi „peticirea” celor vechi riscă să facă din sistemul energeic naţional un muzeu în aer liber.

„Clar nu există cerere. Avem instalaţi 24.000 MW, dar consumul la vârf este în medie de 6-7.000 MW. Dacă e să suferim de ceva, suferim de lipsa consumului. Sunt necesare măsuri de creştere a consumului”, a declarat marţi Marius Cernat, director în Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, la conferinţa Mediafax Talks about Energy.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Complexul Energetic Oltenia a inregistrat o pierdere uriasa de aproape 700 milioane de lei in 2014/ Ministrul energiei spune ca va fi facuta o analiza a performantelor manageriale

Complexul Energetic Oltenia a inregistrat o pierdere imensa in 2014: aproape 700 de milioane de lei, informeaza ziarul Pandurul. Practic, o companie cu profit de 118 milioane de lei in 2012 a ajuns in doar doi ani in pragul falimentului. In tot acest, compania a fost condusa de Laurentiu Ciurel, un „manager privat” care a ramas in functie in ciuda dosarelor penale in care este implicat. Intrebat ce masuri va lua in conditiile in care managerul privat este departe de a-si fi atins indicatorii de performanta, ministrul energiei Andrei Gerea a spus ca va fi facuta o analiza a performantelor manageriale si a cauzelor care au determinat acest dezastru financiar. Culmea e ca la sfarsitul saptamanii trecute, premierul Victor Ponta spunea la Targu Jiu ca in 2012 societatea „era practic in faliment”, iar „dupa trei compania functioneaza”.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Se modifică pe şest Loteria fiscală. Vor doar 100 de câştigători la fiecare extragere

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport care admite unele amendamente propuse de către guvern la Ordonanţa care legiferează Loteria fiscală. Unul dintre amendamente prevede ca numărul căştigătorilor să fie limitat la 100 pentru fiecare extragere în parte.

Asta înseamnă că premiul de 1 milion de lei va fi împărţit la maximum 100 de persoane, adică un premiu minim de 10.000 de lei, pentru un bon câştigător.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Eurostat: Zona euro a înregistrat un excedent al balanței comerciale de 23,4 miliarde de euro, în martie

Zona euro a înregistrat un excedent al balanței comerciale de 23,4 miliarde de euro în martie, comparativ cu un plus de 16,1 miliarde de euro în perioada similară din 2014, în timp ce Uniunea Europeană a obținut un excedent de 10,7 miliarde de euro, față de un plus de 3,6 miliarde euro, conform datelor preliminare publicate, marți, de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Acordul de investiții cu compania chineză pentru unitățile 3 și 4 de la Cernavodă ar putea fi finalizat în acesta an

Acordul de investiții cu compania chineză pentru Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă ar putea fi finalizat în până la sfârșitul anului, a declarat marți Andrei Gerea, ministrul Energiei, în cadrul unei conferințe de specialitate.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: AVOCATUL CUCULIŞ:

„Piraeus Bank pierde definitiv pe tema îngheţării cursului valutar CHF – leu dintr-un contract de credit”

Piraeus Bank a pierdut definitiv un proces pe tema îngheţării cursului valutar franc elveţian (CHF)/leu dintr-un contract de credit şi va trebui să restituie reclamanţilor sumele de bani plătite în plus, anunţă avocatul Adrian Cuculiş.
În soluția dată de Tribunalul GORJ se arată că se respinge ca nefondat apelul declarat de apelanta-pârâtă (Piraeus Bank – Sucursala Târgu Jiu) şi se admite apelul declarat de apelanţii-reclamanţi. schimbă sentinţa în sensul că constată nulitatea absolută a clauzei prevăzute la art. 6.3 din contractul de credit.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Cel mai mic salariu va fi 1.200 lei, începând cu ianuarie 2016

Salariul minim pe economie va fi 1.200 de lei, începând cu ianuarie 2016, iar cel mai mare salariu va fi cel al președintelui României, care va fi egal cu cel al președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, al premierului, al președintelui Camerei Deputaților și al președintelui Senatului, a declarat, marți, ministrul Muncii, Rovana Plumb, într-o conferință de presă.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ucraina vrea să importe gaze naturale din România

Ucraina este interesată să importe gaze naturale din România, pentru a-și diversifica sursele de aprovizionare, a declarat marți Ihor Prokopiv, șeful companiei de transport al gazelor naturale, Ukrtransgaz, transmite Reuters.

‘România caută piețe de desfacere în timp ce aceste gaze naturale sunt interesante pentru noi pentru diversificarea surselor de aprovizionare’, le-a declarat jurnaliștilor Ihor Prokopiv. Acesta a explicat că România ar putea avea disponibilă pentru export în 2016 o cantitate de până la două miliarde metri cubi de gaze naturale.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Cionca: Noua lege a insolvenţei oferă un cadru bun, dar creşterea numărului de reuşite este departe

Noua lege a insolvenţei oferă un cadru bun, dar drumul până la creşterea numărului de reuşite este lung şi uneori e nevoie de psiholog, întrucât antreprenorii nu acceptă ideea că trebuie să cedeze din control şi să apeleze la serviciile unui consultant, potrivit lui Andrei Cionca, CEO CITR Group.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Lucrările la Turkish Stream vor începe luna viitoare

Grupul rus Gazprom va începe, în prima jumătate a lunii viitoare, să amplaseze conducte în Marea Neagră pentru viitorul gazoduct Turkish Stream, a declarat marți un director de la Gazprom, transmite RIA Novosti.

Oleg Aksyutin, membru al echipei manageriale de la Gazprom, a precizat că grupul rus a decis să relanseze un contract semnat anterior cu firma italiană Saipem SpA, contract care inițial viza construcția gazoductului South Stream dar care a fost suspendat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a decis să renunțe la acest proiect.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Producătorii de energie regenerabilă cer modificarea schemei de sprijin, altfel riscă intrarea în faliment – PATRES

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES face un apel către Guvern să urgenteze analiza modificării schemei de sprijin pentru producerea de energie regenerabilă, reducerea stimulentelor acordate producătorilor din sector conducând la restrângerea investiţiilor şi falimentarea celor existente, se precizează într-un comunicat al organizaţiei.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Activurile SIF-urilor au crescut cu 2,3% în aprilie

Nivelul cumulat al activelor nete ale Societăţilor de Investiţii Financiare a fost, în aprilie, de 6,7 miliarde lei, cu 2,3% mai mare decât nivelul înregistrat în luna anterioară şi cu 3,2% peste cel de la începutul anului.

Exprimat în moneda europeană, nivelul activelor nete la finele lunii raportate a fost de 1,5 miliarde euro, cu 2,1% mai mare faţă de cel din luna precedentă, conform unui comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România – AAF.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Transportatorii avertizează: Impozitarea diurnei ar anula creșterea economică a României!

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) consideră că diurna nu ar trebui impozitată după data de 1 iunie 2015, întrucât ar anula creșterea economică cu 3-4%, și este deosebit de îngrijorată de proiectul de lege privind anularea unor obligații fiscale, printre care și cele impuse diurnelor acordate șoferilor profesioniști de la firmele de transport.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN ANUL 2014, Numărul de tranzacţii al loturilor de teren a crescut cu peste 30%, faţă de 2013

Nordis anunţă că în zonele Băneasa – Pipera numărul de tranzacţii având ca obiect loturi de teren pentru casă a crescut cu peste 30% în 2014, faţă de 2013, în condiţiile în care în a doua parte a anului numărul celor care s-au interesat de acestea se dublase, arată un comunicat transmis redacţiei.

Tendinţa de creştere a cererii de terenuri s-a menţinut şi în primul trimestru din 2015. Cele mai căutate sunt loturile de teren cu suprafaţa de 300-500 mp, de preferinţă cu toate utilităţile existente.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Grampet, prin Train Hungary, a efectuat primele transporturi de marfă în Croația

Grampet Group, prin intermediul companiei membre Train Hungary, a derulat primul transport de marfă pe calea ferată în Croația, devenind, astfel, primul operator feroviar privat din această țară, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Train Hungary, membru al Grampet Group, a obținut licența de transport feroviar în Croația la finalul unei proceduri care s-a întins pe o perioadă de mai bine de un an. Contractul de acces la infrastructura croată a fost semnat la finalul lunii aprilie, iar săptămâna trecută au început să circule primele trenuri ale Grampet Group.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Ministerul Mediului a semnat contracte de peste 15 milioane de euro

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a semnat, marţi, 15 contracte de finanţare în valoare totală de 15,12 milioane de euro, fondurile urmând să fie alocate prin Granturile Spaţiului Economic European, la care Norvegia este cel mai mare contribuitor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, proiectele sunt finanţate în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014. Ministerul Mediului, în calitate de Operator de Program, derulează 3 programe finanţate în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014, respectiv Programul RO02 – Biodiversitate şi servicii ale ecosistemelor, Programul RO04 – Reducerea substanţelor periculoase, Programul RO07 – Adaptarea la schimbările climatice.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: OUG privind legiferarea bacşişului, discutată în 23 iunie de judecătorii Curţii Constituţionale

OUG 8/2015,care prevede şi legiferarea bacşişului,va fi analizată de judecătorii constituţionali în 23 iunie, după ce Avocatul Poporului a sesizat CC,arătând că nereturnarea unei amenzi după decizia instanţei de anulare a unei contravenţii date de ANAF permite abuzuri din partea organelor de control.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Oficial BCE: Rapiditatea vânzărilor de obligaţiuni europene din ultima perioadă este îngrijorătoare

Vânzările de obligaţiuni guvernamentale eurpene din ultima perioadă reprezintă o corecţie normală, dar rapiditatea ajustării este îngrijorătoare şi indică o „volatilitate extremă a pieţei”, a declarat marţi Benoit Coeure, membru în board-ul executiv al Băncii Centrale Europene (BCE).

BCE, care cumpără lunar obligaţiuni în valoare de 60 de miliarde de euro, în cadrul programului de suplimentare a lichidităţilor în valoare totală de 1.100 de miliarde de euro, va suplimenta uşor achiziţiile în lunile mai şi iunie, din cauza lichidităţii scăzute a pieţei din iulie şi august, a spus Coeure, citat de Reuters.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Importurile de autovehicule rulate au crescut cu 14,9% în primele 4 luni

Importurile de autovehicule rulate au crescut în primele patru luni din 2015 cu 14,9%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, peste 76% (circa 56.150 unităţi) dintre acestea având o vechime de cel puţin opt ani (vârsta la care vehiculele existente în parcul auto naţional pot fi casate prin Programul ‘Rabla’), arată datele statistice ale Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile /APIA/, publicate marţi.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Vânzările auto în Europa au înregistrat în aprilie a 20-a lună consecutivă de creştere

Vânzările auto în Uniunea Europeană şi în ţările EFTA au înregistrat, în aprilie, a 20-a lună consecutivă de creştere, deoarece redresarea economiei zonei euro a încurajat consumatorii să achiziţioneze noi modele, transmite Reuters.

Luna trecută, înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 6,9%, la 1.209.551 vehicule, de la 1.131.946 de unităţi în aprilie 2014, a anunţat, marţi, Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), scrie Agerpres.

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor