Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 19 martie 2015

Gazetadebistrita.ro: Forum Internațional Futurallia, ediția a XX-a

În perioada 10 – 12 iunie 2015, la Romexpo București, va avea loc „Forumul Internațional FUTURALLIA București”.

Evenimentul este organizat de Uniunea Camerelor de Comerț Internaționale Bilaterale România – Franța în parteneriat cu Centrul de Afaceri Francez, ABC Oprea Holding & Associates S.A.

CIT Citeste mai mult….

Capital.ro, preluat de vreaucredit.ro: Cele mai căutate vacanțe la Târgul de Turism

Zeci de mii de români au ajuns la Târgul de Turism al României, cel puțin 10% dintre ei planificându-și vacanțele acestui an în week-end-ul trecut.

Câteva cifre: 21.795 de vizitatori, patru zile de expoziție, peste 260 de expozanți dispuși pe 11.700 de metri pătrați, 34% companii internaționale – în creștere cu 7% față de ediția precedentă. Aparent, doar numere, însă citite cu atenție, aceste cifre reflectă interesul românilor, și nu numai, pentru turism. Potrivit Romexpo, gazda anuală a Târgului de Turism al României, ”mii de români și-au planificat vacanțele din 2015 la această ediție de primăvară”.

      Citeste mai mult…

Cronicadefalticeni.ro: „Paştele în Bucovina” a fost promovat laTârgul de Turism al României

În perioada 12-15 martie 2015, judeţul Sucava a fost promovat la cea de a 33-a ediție a Târgului de Turism al României – TTR 2015, eveniment organizat în cadrul Centrului Expozițional ROMEXPO – București.

Evenimentul a reunit peste 290 firme de profil, respectiv: agenţii de turism tour-operatoare şi detailiste, hoteluri şi pensiuni, agenţii de asigurări şi bănci, organizatori de congrese şi turism de afaceri, organizaţii patronale şi asociaţii profesionale, organizaţii de promovare a turismului din străinătate, organizaţii şi instituţii de promovare a regiunilor turistice din România, dar şi prestatori de servicii de transport, de cazare şi de agrement. Editurile, instituţiile culturale, reprezentanţii presei din domeniu şi generaliste, bloggerii şi scriitorii de turism au fost, de asemeni, prezenţi la eveniment.

        Citeste mai mult…

Monitorulvn.ro, preluat de ziare.com: Obiective turistice din Panciu promovate la „Romexpo-2015“

Atracțiile turistice ale orașului Panciu au fost promovate la cea de-a XXXIII-a ediție a Târgului de Turism al României, desfășurat în perioada 12-15 martie 2015, în Pavilioanele C1-C6 din cadrul Centrului Expozițional „Romexpo“ din  Bucureşti. În cadrul Târgului, Primăria Panciu a beneficiat de un stand propriu, unde au fost prezentate și distribuite materiale promoționale cu Mănăstirea Brazi și Hrubele lui Ștefan cel Mare, obiective promovate prin intermediul proiectului cu finanțare europeană „Tradiție și spiritualitate pănceană – Proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din orașul Panciu, județul Vrancea“, COD SMIS 18649. Cu același prilej, a fost promovat și meșteșugul vinului, îndeletnicire  specifică zonei viticole Panciu.

       Citeste mai mult…

Sansabuzoiana.ro, preluat de ziare.com: 150 de reprezentanţi ai unor instituţii de stat, autorităţi locale şi administrator de pensiuni au discutat despre modalităţile concrete de dezvoltare a potenţialului turistic

Identificarea u­nor modalităţi con­crete de dezvoltare a potenţialului turistic la nivelul întregii ţări a fost tema discutată sîmbătă de peste 150 de participanţi, reprezentînd instituţii de stat, autorităţi publice locale şi centrale, administratori de pensiuni, consultanţi în finanţări europene şi blogeri s-au intalnit sambata, 14 martie a.c., la Romexpo, în cadrul Conferinţei “România Vacanţelor – Cazare la Pensiune”.  

      Citeste mai mult...

Ziuaconstanta.ro, preluat de ziare.com: PARTENERIAT DE AFACERI ROMÂNO-TURC, ORGANIZAT DE CCINA CONSTANŢA

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, prin Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, în colaborare cu TIM – Asociaţia Exportatorilor din Istanbul, Turcia, şi cu sprijinul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanta şi al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, organizează evenimentul „Parteneriat de afaceri româno-turc“.

      Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CE propune schimbul automat de informaţii între statele membre privind deciziile fiscale

Comisia Europeană a propus, miercuri, într-un pachet de măsuri privind transparenţa fiscală, schimbul automat de informaţii între statele membre privind deciziile fiscale, cu scopul de a combate evaziunea fiscală în rândul firmelor europene şi de a evita dubla impunere.

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, un pachet de măsuri privind transparenţa fiscală, ca parte a programului său de combatere a evaziunii fiscale în rândul întreprinderilor şi a concurenţei fiscale dăunătoare în UE, un element-cheie al acestui pachet fiind propunerea de a introduce un schimb automat de informaţii între statele membre cu privire la deciziile fiscale.

      Citeste mai mult...

Mediafax.ro: Investiţii de 40 milioane de euro la ArcelorMittal Galaţi, dar numărul angajaţilor ar putea să scadă

Grupul ArcelorMittal va investi 40 de milioane de euro în combinatul de la Galaţi în acest an, dar numărul de angajaţi ar putea să scadă prin aplicarea unei noi scheme de pre-pensionare, conducerea companiei dorind ca Guvernul, prin măsurile pe care le ia, să ajute în continuare investitorii.

Directorul ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, a declarat, miercuri, că reglementările Guvernului în domeniul energiei au ajutat unitatea siderurgică, dar acestea nu sunt suficiente pentru investitorii pe termen lung, transmite corespondentul MEDIAFAX.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Clienții cu credite ipotecare și cu venitul net sub 3.000 de lei, beneficiarii conversiei cu garanții de stat (proiect)

Posesorii de credite ipotecare, care au restanțe la plată mai mici de 60 de zile și venitul net de maxim de 3.000 de lei, vor putea beneficia de un program guvernamental de conversie a creditelor din valută în lei cu 15% discount din suma rezultată în urma conversiei și 50% garanții de stat, potrivit unui proiect de lege postat pe pagina de internet a Ministerului Finanțelor Publice.

Oferta este valabilă pentru creditele în valutele care s-au apreciat cu peste 50% față de leu din momentul acordării creditului până în prezent.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dunca, despre băncile cu credite în franci: Vreau să văd soluțiile, pentru că până acum și-au bătut joc!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) solicită băncilor soluții concrete pentru clienții cu credite în franci elvețieni, pentru că, deși la nivel declarativ acestea se arată deschise negocierilor cu clienții, au venit doar cu câteva cazuri rezolvate, a declarat, miercuri, președintele instituției, Marius Dunca.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ședință extraordinară la Guvern pentru aprobarea proiectelor Codurilor fiscale

Guvernul se va reuni joi, la ora 11,00, în ședință extraordinară, pentru aprobarea proiectelor Codului fiscal și Codului de procedură fiscală.

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, la începutul ședinței săptămânale a Executivului, că membrii Cabinetului vor avea joi o nouă întâlnire pentru dezbateri asupra formei finale a Codurilor fiscale.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTOR-ŞEF ZF

Cine vine ministru de finanţe să trăiască din salariu?

Premierul este aşteptat să anunţe în câteva zile o nouă numire la Ministerul Finanţelor, post greu încercat în ultimii ani şi mai ales în ultima săptămână după declanşarea unor anchete la adresa ultimului ministru pentru acuzaţii asupra unor fapte care ar fi fost comise înaintea numirii în funcţie.

Dar cine să vină la un job care presupune administrarea a 48 de miliarde de euro, cât este bugetul consolidat al României, pe 1.500 de euro pe lună, cât este salariul actual al ministrului de finanţe, dacă nu se gândeşte că are alte „resurse“ la dispoziţie?

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Responsabilul cu investiţiile în regiune ale fondului suveran al Norvegiei: „Putem investi pe bursa de la Bucureşti o cantitate nelimitată de bani“

Casa maghiară de brokeraj Concorde Securities, care administrează investiţiile din Europa Centrală şi de Est ale fondului suveran al Norvegiei, printre cele mai mari din lume, s-a înregistrat ca membru al bursei de la Bucureşti, mişcare prin care vrea să crească expunerea clienţilor săi pe piaţa locală de acţiuni.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţul plătit de companii pentru a-şi majora afacerile: 800.000 de locuri de muncă şterse din economie în ultimii cinci ani

Productivitatea angajaţilor a crescut de la 200.000 de euro/salariat în 2008 la peste 270.000 de euro/salariat în urmă cu un an.

 Numărul de salariaţi din companii a scăzut pentru prima dată sub patru milioane de oameni în 2013, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă firmele au câştigat peste 100 de miliarde de lei (23 mld. euro) la „capitolul“ cifră de afaceri, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Bondurile în euro emise de Primăria Bucureştiului au bătut bursa: profit de 38% în euro în nouă ani

Un investitor care a subscris la emisiunea de obligaţiuni în euro făcută de Primăria Bucureştiului în anul 2005 şi care şi-a păstrat în portofoliu titlurile până în prezent a obţinut un randament de 38% în euro din cupoanele încasate şi din evoluţia preţului. Acesta este mai câştigat decât un investitor care a mizat pe acţiuni pentru că indicele BET, principala referinţă a bursei, a câştigat 17% în euro în ultimii nouă ani.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Bucureştiul, o piaţă de 3 mld. euro, răstoarnă ierarhiile din comerţ. Mega Image şi Carrefour se luptă pentru cel mai râvnit pol de comerţ din România

Bucureştiul contribuie singur cu 40% la totalul afacerilor din comerţul local, fiind astfel cel mai „fierbinte“ pol pentru reţele. Top 5 în Capitală: Mega Image, Carrefour, Auchan, Kaufland şi Cora.

Mega Image, Carrefour şi Auchan sunt primele reţele de retail din Bucureşti după cifra de afaceri obţinută, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

        Citeste mai mult...

Zf.ro: Portul Constanţa îşi poate dubla traficul la 100 mil. tone dacă Dunărea va fi dragată şi facem autostradă peste munţi

Constanţa, cel mai important port românesc, este luat pe radarul de investiţii de giganţi internaţionali, iar miliardele de euro făcuţi din comerţul cu cereale, îngrăşăminte sau minereuri au transformat cele 1.300 de hectare ale portului într-o ţintă de investiţii şi interes strategic.

În portul Constanţa intră şi ies anual 55 milioane de tone de marfă, de la cereale la bunuri generale, petroliere, chimice sau minereuri, dar potenţialul de creştere este dublu. Totul depinde de ritmul de creştere economică din Europa de Est şi de infrastructura ce leagă România de Europa Centrală.

        Citeste mai mult...

Zf.ro: Portul Constanţa are potenţial să rivalizeze cu Marsilia, dar depinde de economia Estului

Traficul anual din Constanţa, cel mai mare port al României, este cu şase milioane de tone sub nivelul din 1989 şi la un ecart similar sub rezultatul din 2008, vârful istoric al ultimelor două decenii şi jumătate. Prin Constanţa au trecut anul trecut 55,6 milioane de tone de marfă.

 

Volumele ce trec prin Constanţa sunt un indicator fidel pentru mersul economiei în condiţiile în care traficul istoric a avansat în tandem cu Produsul Intern Brut.

  Citeste mai mult…

Zf.ro: Romgaz a completat locurile vacante în Consiliul de Administraţie

Sorana Rodica Baciu şi Dragoş Dorcioman au fost aleşi în poziţia de administratori ai producătorului de gaze naturale Romgaz Mediaş (simbol bursier SNG) pe locurile rămase vacante după demisiile lui David Harris Klingensmith şi Sergiu Manea.

Mandatul Soranei Baciu este valabil până la 30 decembrie 2017, iar cel al lui Dorcioman va avea o durată de un an de la data acceptării funcţiei sau până la desemnarea unor noi administratori.

    Citeste mai mult...

Zf.ro: Doar 45.000 de români primesc salarii de peste 10.000 de lei pe lună

România are peste 45.000 de salariaţi care primesc, pe contracte de muncă, salarii de 10.000 de lei brut pe lună sau peste această sumă, iar două treimi dintre aceştia lucrează în Bucureşti, potrivit datelor de la Inspecţia Muncii. La polul opus este Gorjul, unde doar 19 angajaţi au salarii de peste 10.000 de lei pe lună.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: RAPORT AL THE ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT

România, cea mai puternică redresare economică din ECE, dar cea mai slabă structură de IMM-uri din regiune

Economia României s-a redresat cel mai bine prin comparaţie cu situaţia celorlalte state din Europa Centrală şi de Est (ECE), revenirea fiind generată în mare parte de creşterea cererii interne, arată un raport al The Economist Intelligence Unit (EIU), un furnizor de informaţii de business care face parte din The Economist Group.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: SALARII LA STAT

Cât câştigă un membru în directorat la Transelectrica

Constantin Văduva, managerul care ocupă funcţia de membru în directoratul de la Transelectrica, a câştigat în 2013 suma de 183.966 de lei net, adică 15.300 de lei pe lună (echivalentul în euro a circa 3.500 de euro pe lună). Datele sunt publicate în declaraţia sa de avere, depusă la jumătatea anului trecut.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Plusurile şi minusurile Codului fiscal care va fi aprobat astăzi de guvern

Guvernul se reuneşte astăzi într-o şedinţă specială în care ar putea aproba codul fiscal şi pe cel de procedură fiscală, la o lună după ce a fost anunţată modificarea celor două acte normative.

Prezentate drept măsuri-şoc de reducere a fiscalităţii cu scopul stimulării economiei, modificările propuse au plusurile şi minusurile lor. Pe zona de TVA, aceasta ar urma să scadă şi va fi introdusă TVA redusă pentru multe produse alimentare, ceea ce este un lucru bun, după cum spun cei din industria de profil. CAS urmează să scadă, dar sunt eliminate deducerile şi toată lumea care realizează venituri va plăti CAS şi CASS. Un lucru care a stârnit nemulţumire este taxarea diferenţială a microîntreprinderilor, multe dintre acestea putând avea dificultăţi mari ca urmare a felului în care sunt taxate.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: O asociaţie a consumatorilor de servicii financiare vrea să negocieze cu băncile în numele a 6.000 de clienţi cu credite în franci elveţieni

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), o asociaţie dedicată exclusiv consumatorilor din domeniul financiar, vrea să negocieze cu băncile scăderea ratelor în numele a 5.800 de clienţi cu credite în franci elveţieni, puternic afectaţi de aprecierea monedei elveţiene de la începutul anului. Autoritatea pentru Protecţia Consu­ma­torilor (ANPC) va participa la negocieri în calitate de mediator.

      Citeste mai mult.

Zf.ro: Străinii au cumpărat 1.200 de hectare de teren în Arad, preţul ajungând la 9.800 de euro/ha

Cetăţeni străini sau companii din afara ţării au cumpărat 1.200 de hectare de terenuri în judeţul Arad, de la intrarea în vigoare a Legii 17/2014, în aprilie anul trecut, reprezentând o treime din numărul tranzacţiilor, care au avut un preţ mediu de 6.000 de euro pe hectar în zona de câmpie.

        Citeste mai mult…

Zf.ro : Guvernul a aprobat norme “de bună guvernare în economie”

Guvernul va îmbunătăţi procesul de achiziţii publice, inclusiv prin “rezolvarea proactivă” a oricărui abuz juridic care poate bloca iniţierea şi/sau încheierea proiectelor publice, se arată într-un memorandum aprobat, miercuri, de Executiv pentru aplicarea unor măsuri de bună guvernare în economie.

Guvernul precizează că, prin acest memorandum, urmăreşte calibrarea reglementărilor guvernamentale în raport cu cerinţele şi aşteptările mediului de afaceri şi partenerilor sociali, iar consecinţa directă va fi stimularea dezvoltării economice şi sociale, prin asigurarea unui cadru normativ general coerent, eficient şi predictibil.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Raiffeisen Bank a eliminat din ofertă depozitele de retail pe o lună

Raiffeisen a anunţat un amplu proces de restructurare pentru operaţiunile din Europa Centrală şi de Est în urma pierderilor de 493 de milioane de euro de anul trecut

Raiffeisen Bank, subsidiară locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a scos din oferta sa la finele lunii februarie depozitele cu scadenţa la o lună constituite de persoanele fizice. Pe site-ul băncii nu mai este disponibilă oferta cu depozite pe termen scurt, ci doar cele constituite pe perioade mai mari de trei luni.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: UNDE DUCE ÎNDATORAREA AGRESIVĂ:

Falimente, concedieri şi reduceri de investiţii, efectele datoriilor şi exploziei dolarului în lumea emergentă

Aprecierea meteorică a dolarului creează unde de şoc peste tot pe glob, dar mai ales în lumea emergentă îndatorată excesiv şi dependentă de capital străin. Analiştii se aşteaptă ca în economiile emergente să urmeze falimente, concedieri şi tăieri de cheltuieli din partea companiilor care s-au împrumutat prea agresiv, cu mii de miliarde de dolari.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Gabriel Dumitraşcu, Hidroelectrica: Încercăm să pregătim nişte achiziţii strategice

„Vizăm zona balcanică, zona central-europeană, încercăm să pregătim nişte achiziţii strategice. Mi-e greu să spun dacă înainte sau după IPO. Sper ca statul român să aibă curajul să mărească cota pe care o va scoate la vânzare. Un 20 spre 25% ar fi cât se poate de corect la Hidroelectrica”, a declarat Gabriel Dumitraşcu, administrator special la Hidroelectrica, în cadrul ZF Power Summit ’15.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Lafarge şi Holcim renegociază conducerea noului grup pentru a salva fuziunea

Acţionarii producătorilor de ciment Holcim şi Lafarge, al căror proces de fuziune a intrat în impas la începutul acestei săptămâni, au readus la masa negocierilor poziţia de CEO al noului grup, care conform acordului din aprilie 2014 ar fi trebuit să îi fie încredinţată francezului Bruno Lafont, şeful Lafarge.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: ZIUA ÎN CARE VIN PEŞTII / IULIAN FOTA:

“Riscăm o catastrofă planetară din cauza gradului prea ridicat al îndatorării globale”

Mai toate ţările trăiesc pe datorie, subliniază Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate, apreciind că cele mai puternice state au un grad mai mare de datorie decât noi: “Am văzut mai multe analize care avertizează asupra acestor evoluţii negative, care semnalează că în economia globală s-a ajuns la un grad mult prea mare de îndatorare, care deja nu mai este sustenabil şi care ne poate îndrepta spre o catastrofă financiară. Ideea este că Occidentul a mai trăit şi în alte epoci pe datorie, dar, în general, Occidentul se împrumuta în interiorul lumii occidentale. Acum, problema acestuia este că este obligat să se împrumute la arabi, la chinezi etc., deci la ţări neoccidentale, ceea ce reprezintă o vulnerabilitate a Occidentului la scară globală”.

        Citeste mai mult...

Bursa.ro: ZIUA ÎN CARE VIN PEŞTII / AURELIAN DOCHIA:

“Asistăm la un joc strategic în care cine coboară primul privirea a pierdut

Întărirea monedei americane conduce economiile europene pe o tendinţă pozitivă, este de părere economistul Aurelian Dochia, care spune că aprecierea dolarului potenţează competitivitatea la export a acestor economii, precum şi activitatea din domenii precum turismul.

     În acelaşi timp, creşterea dolarului vine în detrimentul economiei americane, multe companii din SUA “începând să simtă o presiune din această putere a dolarului”, ne-a spus domnul Dochia, precizând: “Este remarcabil modul în care, la scurtă vreme după ce a fost introdusă, moneda euro a devenit a doua monedă internaţională după dolar, trăgând după ea monede cu o importanţă mai redusă, cum ar fi francul elveţian. Pentru scurta sa istorie de 15 ani, importanţa euro este deosebită”.

       Citeste mai mult...

Bursa.ro: SUME FĂRĂ TVA

Electrica vrea să cumpere contoare şi echipamente conexe cu 48,97 milioane lei

Electrica urmăreşte să achiziţioneze, din surse proprii, contoare de energie electrică şi echipamente conexe cu 48,97 milioane lei (fără TVA), contractul urmând să fie încheiat pe 7 luni de la data atribuirii, arată un anunţ de participare publicat, ieri, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

     Contractul va fi atribuit prin negociere, firma care va câştiga urmând să furnizeze contoare, servicii de montaj pentru trei loturi şi facilităţi conform solicitărilor Filialei de Distribuţie a Energiei Electrice (FDEE) Electrica Muntenia Nord, FDEE Electrica Transilvania Nord şi FDEE Electrica Transilvania Sud.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în creştere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de astăzi în creştere.

     Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urcă procentual cu 0,29%, fiind cotat la 6.975,55 puncte, în timp ce indicele BET Plus creşte şi el, cu 0,27%, la 1.027,81 puncte.

     De asemenea, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se apreciază cu 0,17%, atingând valoarea de 30.018,02 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANUL TRECUT,

Profitul net al Enel a scăzut de peste 6 ori

Profitul net al al grupului italian de utilităţi Enel a scăzut, anul trecut, de 6,25 ori, până la 517 milioane euro, de la 3,235 miliarde euro în 2013, din cauza deprecierii activelor, precum şi a creşterii cheltuielilor financiare nete, transmite un raport publicat pe site-ul companiei, conţinând rezultatele consolidate, aprobate de consiliul director.

     În pofida acestui fapt, Enel a decis să majoreze dividendele, de la 0,13 la 0,14 euro pe acţiune pentru exerciţiul 2014.

       Citeste mai mult...

Bursa.ro: CEL MAI MARE BROKER UNGAR DEVINE MEMBRU BVB

Concorde Securities: “Succesul IPO-ului Electrica ne-a determinat să intrăm pe piaţa locală de capital”

Sobolewski: “Bucureşti este, în acest moment, cel mai interesant punct pe harta pieţei de capital din Uniunea Europeană”

       Concorde Securities, casa de brokeraj cu cel mai mare rulaj de pe Bursa de la Budapesta, a devenit membru al Bursei de Valori Bucureşti, după aprobarea primită din partea Consiliului de Administraţie al BVB pentru admiterea la piaţa reglementată şi înscrierea acesteia în Registrul Participanţilor.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: O poveste despre cum ignora Victor Ponta si ministrul energiei problemele grave de la Complexul Energetic Oltenia, un mamut cu 18.500 de angajati, si despre cum este protejat un management pagubos

 ​Situatie extrem de tensionata in Gorj. Peste treizeci de angajati ai Complexului Energetic Oltenia se afla in greva foamei, in fata sediului companiei din Targu-Jiu, de trei-patru zile. De tot atat timp, circa 80 de angajati ai minei Tehomir sunt blocati in prezent in subteran. Compania a fost adusa in pragul falimentului din cauza managementului dezastruos si a incheierii unor contracte absolut paguboase. Soarta a 18.000 de oameni de la CE Oltenia este incerta, mai ales in conditiile in care directorul general a anuntat restructurari masive si inchiderea a 25% din capacitatea de productie a societatii. Insa, ca si cum nu ar avea nicio responsabilitate, premierul Victor Ponta si ministrul energiei Andrei Gerea ignora total problemele din Gorj. Ponta mai este si deputat de Gorj, insa judetul intra in atentia sa doar in campaniile electorale.

      Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Proiectul guvernamental de sprijin al romanilor imprumutati in valuta: vezi care sunt neajunsurile lui dar si care sunt conditiile ca Statul sa te ajute

Guvernul a discutat miercuri, in prima lectura, un proiect de lege privind conversia in lei a creditelor in valute care s-au apreciat cu peste 50% fata de leu raportat la momentul contractarii creditului (vezi in atasament Proiectul discutat miercuri). De pilda, daca ati luat imprumutul de la banca in urma cu exact 8 ani (la 19 martie 2007), deprecierea astazi ar fi fost de peste 100% pentru franchul elvetian, de 66% pentru dolarul SUA si de 32,8% pentru euro. In plus, ca sa beneficiati de conversie, mai e nevoie ca venitul lunar sa nu treaca de 3.000 de lei net. Dupa conversia in lei, bancile vor acorda un discount de 15% din valoarea rezultata iar statul va asigura garantii pentru 50% din suma. Si inca ceva: proiectul nu acopera portofoliile de credite externalizate de catre banci in afara tarii, dar pe care continua sa le administreze.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ România importă benzină şi motorină de 2,4 miliarde de euro anual, dar îşi taie rafinăriile la fier vechi

România importă benzină şi motorină de miliarde de euro, dar rafinăriile sale sunt tăiate la fier vechi, ţara noastră nemaiavând în producţie decât trei unităţi care produc carburanţi şi una care face bitum. Importurile de produse petroliere rafinate au crescut cu 70% în luna ianuarie, până la 137.900 tone echivalent petrol (tep), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în urcare cu cu 57.000 tep, faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Pe tot anul 2014, România a importat produse petroliere finite care echivalează cu 2 milioane de tep, potrivit aceleiaşi instituţii.   

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Reducerea TVA la alimente le strică socotelile agricultorilor: producţia va fi la fel de scumpă, dar preţurile de vânzare vor scădea

Fermierii cumpără furajele cu TVA 24%, dar vor vinde laptele cu TVA 9%, lucru care le poate forfeca bugetele Fermierii care lucrează direct cu pământul şi cu animalele pentru a obţine alimentele cu TVA redusă la 9% au costuri de producţie la care Taxa pe Valoarea Adăugată va rămâne tot de 24%, ceea ce le obturează fluxul de încasări şi plăţi. Reducerea TVA de la 24% la 9%, promisă de Guvern pentru alimentele de bază (carne, lapte, ouă, peşte, legume, fructe şi chiar animale vii), a creat o aşteptare pozitivă în rândurile consumatorilor şi comercianţilor, însă pentru agricultori această măsură nu e tocmai favorabilă.

       Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Chiriţoiu vrea modificarea legii concurenţei după ce o instanţă a redus o amendă dată BRD de la 4 milioane de euro la 20.000 de euro

Chiriţoiu se va concentra în acest an pe modificări legislative, sectorul energetic şi licitaţiile trucate Legea concurenţei va fi modificată în acest an, un prim draft urmând a fi pus în dezbatere publică în săptămânile viitoare, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, menţionând că doreşte o reglementare mai simplă şi clară în privinţa proceselor, amenzilor şi a înţelegerilor în afara instanţei. Decizia vine după ce Consiliul Concurenţei a pierdut un litigiu cu BRD, care fusese amendată cu 4 milioane de euro în anul 2008, iar decizia finală şi irevocabilă a fost de reducere a cuantumului la puţin peste 20.000 de euro.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Proiectul Codului Fiscal va fi finalizat la sfârşitul săptămânii şi aprobat miercuri de Guvern

Proiectul Codului Fiscal va fi finalizat la sfârşitul acestei săptămâni şi rediscutat în Guvern luni, urmând să fie aprobat miercuri, împreună cu cel al Codului de Procedură Fiscală, şi transmis Parlamentului, săptămâna viitoare, spre dezbatere, a anunţat premierul Victor Ponta.

“Astăzi sunt ultimele amendamente la Codul Fiscal. Luni, la ora 13.00, ne reîntâlnim cu cei care încă nu au avizat până luni. Cei care au avizat pot să îşi vadă de treabă şi să fie doar un secretar de stat, în aşa fel încât miercuri am garanţia 100% că cele două proiecte sunt avizate şi le adoptăm în şedinţa de guvern”, a spus Ponta miniştrilor în şedinţa de guvern.

          Citeste mai mult...

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Chiriţoiu: Miza în privinţa restructurării complexurilor Hunedoara şi Oltenia este ajutorul de stat

Restructurările anunţate la complexurile energetice Hunedoara şi Oltenia, operatorii celor mai mari termocentrale din România, vor fi probabil “dramatice”, iar miza cea mai mare este reprezentată de ajutorul de stat, a declarat joi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

 Pe energie, mi se pare că miza cea mai importantă este ajutorul de stat. În asistenţa dată României de instituţiile internaţionale încercăm să rezolvăm problemele de la Complexul Energetic Hunedoara şi, probabil, şi pe cele care vor apărea la Complexul Energetic Oltenia”, a afirmat Chiriţoiu la conferinţa Mediafax Talks about Competition.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Asociația Românilor din Italia

Asociația Românilor din Italia (ARI) continuă campania de ajutorare a familiilor nevoiase din Vrancea. De această dată, ARI împreună cu partenerii săi, a organizat cea de-a douăsprezecea misiune umanitară adresată copiilor si adultilor din localitătile Urechesti si Popesti, din judetul Vrancea.

       Citeste mai mult…

Ccisv.ro: Forum Internaţional FUTURALLIA Bucureşti 2015

Home / Evenimente

Stimaţi membri,

Uniunea Camerelor de Comert Internationale Bilaterale Romania – Franta in parteneriat cu Centrul de Afaceri Francez, ABC OPREA HOLDING & ASSOCIATES SA organizeaza cel mai important Forum International de intalniri de afaceri B2B, FUTURALLIA Bucuresti, in perioada 10 – 12 Iunie 2015 la Romexpo Bucuresti. Evenimentul este sustinut de Ministerul Economiei, Comertului si Turismului si Ministerul Afacerilor Externe.

 Citeste mai mult…

Mcomunicatedepresa.ro: Peste o saptamana incepe MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare

BUCURESTI – 19 martie 2015

Peste o saptamana incepe MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare

Primavara aceasta, bucurestenii au la dispozitie un nou eveniment in cadrul caruia pot sa regaseasca piese de mobilier si accesorii pentru casa, la cele mai bune preturi. Prima editie a MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare are loc in perioada 26 – 29 martie la ROMEXPO.

Cumparaturi pe loc si comenzi la preturi speciale

       Citeste mai mult…

Economica.net: Discounturi de până la 60% la prima ediţie a târgului Mobila Expo

Producătorii români de mobilă vor oferi discounturi de până la 60% la prima ediţie a târgului Mobila Expo, care se va desfăşura în perioada 26-29 martie 2015, a anunţat, joi, Cătălin Trifu, preşedintele Romexpo, la conferinţa de prezentare a evenimentului.

,,Peste 50 de producători şi distribuitori români de mobilier se reunesc la Mobila Expo, pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, cu modele din colecţii actuale sau din sezonul trecut, la preţuri speciale, cu reduceri între 10 şi 60%, doar pe durata acestui eveniment. Noutatea târgului Mobila Expo este că vizitatorii vor putea achiziţiona pe loc mare parte dintre produsele prezentate, iar în cazul obiectelor de dimensiuni foarte mari sau pentru care se doresc ajustări, se pot lansa comenzi la preţurile oferite numai în cadrul acestui eveniment’, a precizat Cătălin Trifu.

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Producătorii români de mobilă vor oferi discounturi de până la 60% la prima ediţie a târgului Mobila Expo

Producătorii români de mobilă vor oferi discounturi de până la 60% la prima ediţie a târgului Mobila Expo, care se va desfăşura în perioada 26-29 martie 2015, a anunţat, joi, Cătălin Trifu, preşedintele Romexpo.

”Peste 50 de producători şi distribuitori români de mobilier se reunesc la Mobila Expo, pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, cu modele din colecţii actuale sau din sezonul trecut, la preţuri speciale, cu reduceri între 10 şi 60%, doar pe durata acestui eveniment. Noutatea târgului Mobila Expo este că vizitatorii vor putea achiziţiona pe loc mare parte dintre produsele prezentate, iar în cazul obiectelor de dimensiuni foarte mari sau pentru care se doresc ajustări, se pot lansa comenzi la preţurile oferite numai în cadrul acestui eveniment”, a precizat Cătălin Trifu, citat de Agerpres. În plus, vizitatorii vor primi consiliere gratuită în ceea ce priveşte amenajarea unei locuinţe în tendinţe.

        Citeste mai mult…

Gazetadebistrita.ro, preluat de ziare.com: Sprijin activ pentru dezvoltarea turismului

Cea de-a 33-a editie a Târgului de Turism al României a reunit oferta de produse și servicii turistice și accesorii de vacanță din partea a 260 de firme participante, din 15 țări.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a subliniat în deschiderea Târgul de Turism al României din 12 martie, importanța strategică a domeniului pentru dezvoltarea economiei românești, potențialul turistic al țării oferind oportunități importante inclusiv pentru atragerea investițiilor străine.

      Citeste mai mult…

Streetnews.ro: TÂRG DE NUNȚI ORGANIZAT LA CONSTANȚA DE CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE, NAVIGAȚIE ȘI AGRICULTURA

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța organizează, în perioada 20 – 22 martie, la Centrul de Afaceri EuroLitoral (Bingo – Mamaia), cea de-a XII-a ediție a Târgului pentru Nunți, cel mai important eveniment de profil din zona Dobrogei.

În completarea tematicii, se va organiza si Salonul pentru Infrumusetare – un eveniment modern, actual, interactiv şi complex, dedicat segmentul beauty – cosmetică, îngrijire și hair-style. Acesta este un eveniment de tip show & sale, la care se adaugă demonstrații realizate de profesioniști, într-un spațiu special amenajat.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România, lider în UE la creșterea costurilor cu forța de muncă în trimestrul al patrulea 2014

Costul total al forței de muncă în România a înregistrat cea mare creștere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în trimestrul patru 2014 comparativ cu perioada similară din 2013, conform datelor publicate joi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

În România, costul orar al forței de muncă a înregistrat o creștere de 7,9%, mult peste creșterea de 1,4% înregistrată în Uniunea Europeană și creșterea de 1,1% înregistrată în zona euro. Singurele state UE în care costul orar al forței de muncă a scăzut în trimestrul patru 2014 au fost Portugalia (-8,8%), Cipru (-2,2%), Croația (-0,5%), Italia (-0,3% și Irlanda (-0,1%).

      Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Miercuri am garanția 100% că cele două Coduri sunt avizate și le adoptăm în ședința de Guvern

Codul de procedură fiscală este aproape finalizat, iar pentru Codul fiscal miniștrii se vor reuni din nou luni, la ora 13,00, pentru ultimele avize, urmând ca actele normative să fie adoptate în ședința Guvernului de miercuri, a anunțat premierul Victor Ponta, la începutul ședinței extraordinare de Guvern pentru dezbaterea celor două Coduri.

      Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Chiriţoiu: Legea plafonării comisioanelor interbancare a fost aprobată de Parlament

Legea plafonării comisioanelor interbancare pentru tranzacţiile cu carduri a fost aprobată de plenul Parlamentului şi urmează să fie transmisă preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a fi promulgată, a declarat joi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

“Legea plafonării comisioanelor interbancare a fost aprobată în plenul Parlamentului şi va fi transmisă preşedintelui pentru promulgare. Trebuie să ne asigurăm că reuşim să implementăm în mod clar legislaţia”, a afirmat Chiriţoiu la conferinţa Mediafax Talks about Competition.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Chiriţoiu: Am finalizat investigaţia NetCity şi recomandăm aplicarea normelor tehnice

Consiliul Concurenţei a finalizat investigaţia privind serviciile de acces la infrastructura de comunicaţii NetCity a Capitalei, constatând că normele tehnice aferente nu au fost emise, şi recomandă completarea cadrului legislativ, dar şi reglementarea preţurilor, a declarat joi preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu.

“Am finalizat investigaţia pentru NetCity, raportul va fi făcut public. Concluzia noastră este că există un cadru de reglementare, dar este imperfect şi în cazul Bucureştiului arată că nu funcţionează. Prin normele de aplicare a legii să reuşim să facem să fie într-adevăr aplicabilă”, a afirmat Chiriţoiu la conferinţa Mediafax Talks about Competition.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BCR a revizuit în urcare prognoza de creştere a economiei României pentru acest an, la 2,8%

BCR a revizuit în urcare estimarea privind creşterea economică a României pentru acest an, la 2,8% de la 2,2% anterior, datorită unui consum mai puternic la nivelul gospodăriilor, precum şi prognoza privind avansul economiei româneşti pentru anul viitor, de la 2,7% la 3%.

“Inflaţia foarte scăzută, îmbunătăţirile modeste pe segmentul privat al pieţei muncii şi înclinaţia guvernului către cheltuieli sociale şi de personal sunt principalele elemente care sprijină scenariul nostru referitor la un consum privat mai puternic în 2015″, se arată într-o notă publicată joi de BCR.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Bursa de la Bucureşti, în scădere la toţi indicii

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de miercuri, indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, consemnând o depreciere de 0,57%.

Valoarea totală a tranzacţiilor înregistrate miercuri la BVB s-a ridicat la 36,02 milioane de lei (8,10 milioane de euro), din care tranzacţiile cu acţiuni au totalizat 34,93 milioane de lei (7,86 milioane de euro).

Cele mai mari rulaje au fost înregistrate cu acţiunile Fondul Proprietatea – 10,89 milioane lei, Romgaz – 5,84 milioane de lei, şi Transgaz – 3,50 milioane de lei.

 Citeste mai mult…

Economica.net: MFE: România a încasat peste 678 milioane euro de la Comisia Europeană, în acest an

România a încasat, în acest an, peste 678 milioane de euro de la Comisia Europeană (CE), rata absorbţiei fondurilor europene fiind de aproximativ 53%, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene (MFE) remis, joi, AGERPRES.

‘România a încasat în acest an peste 678 milioane de euro de la Comisia Europeană. În luna februarie a.c., ţării noastre i-au fost rambursate fonduri în valoare de peste 460 milioane de euro, iar în luna martie a.c. i-au fost rambursate alte fonduri în valoare de aproximativ 217 milioane de euro’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

      Citeste mai mult…

Economica.net: Efectul excedentului de cont curent: Dobânzile au ajuns la minime istorice

Contul curent a înregistrat un excedent record de 554 milioane de euro în ianuarie, iar piața financiară a resimțit informația macroeconomică. Ratele de dobândă pe termen scurt au ajuns la noi minime istorice, au constatat analiştii Băncii Transilvania.

După anunţul privind excedentul record al contului curent al României, pe piața monetară ratele de dobândă au consemnat noi minime istorice pe scadențele 3 luni și 12 luni, potrivit lui Andrei Rădulescu, seniorul economiştilor de la Banca Transilvania.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: „Zoom“ pe energie: care este cea mai mare piaţă din sectorul energetic şi cel mai mare angajator dintr-un domeniu de 30 de miliarde de euro

Vânzarea de benzină şi motorină prin staţiile de carburanţi reprezintă cel mai important sector ca valoare din domeniul energetic dacă se iau în calcul toate ra­mu­rile care compun acest sector, de la extrac­ţia de petrol, gaze şi cărbune până la ra­fi­nă­rii sau distribuitorii de energie. Pe de altă parte, cel mai mare angajator din acest do­meniu de 30 de miliarde de euro rămâne pro­ducţia de energie, după cum arată calculele ZF făcute pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Tăriceanu: Strategia Dunării este, din păcate, singurul proiect european de anvergură promovat de România

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării /SUERD/ este a doua strategie macroregională a Uniunii și reprezintă singurul proiect european de anvergură pe care România îl promovează, a declarat, joi, în cadrul unui simpozion de specialitate, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro : Dragos Sirbu, CEO Flanco: Intr-o prima faza smartphone-urile si tabletele se vor scumpi cu 10-15% din cauza evolutiei dolarului

Retailul electro-IT va creste cu 10% anul acesta, insa va exista in piata un impact asupra pretului din cauza cresterii dolarului fata de leu, ceea ce se va traduce intr-o scumpire cu 10-15% a smartphone-urilor si tabletelor, e de parere Dragos Sirbu, CEO Flanco. Daca in iulie un dolar era sub 3,3 lei, acum a ajuns sa fie aproape 4,2 lei. Flanco estimeaza afaceri de peste 165 milioane euro anul acesta, iar numarul de angajati va creste cu 80, spre 1.200 de persoane.

Citeste mai mult…

Digi24.ro: Piedici în calea specialiștilor IT

Tinerii care au firme IT cer ajutor din partea guvernului. Ei spun ca nu au acces la fondurile europene pentru cercetare decât după ce obţin un brevet de invenţie. Iar acest proces poate dura chiar şi trei ani, aşa că specialiştii se trezesc că invenţiile lor sunt fie depăşite, fie deja brevetate de altcineva.

La 23 de ani, Marian Goia lucrează la un proiect care ar putea schimba viaţa persoanelor cu deficienţe de auz. Împreună cu un coleg şi-a propus să creeze o brăţară care traduce sunetele din jur prin vibraţii. Pentru realizarea prototipului ar avea nevoie de cel puţin 20.000 de euro, iar tinerii se gândesc să scoată produsul pe piaţă în Statele Unite ale Americii, acolo unde există mai multe programe pentru finanţarea inovaţiilor din IT.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Enel nu mai vinde activele din România

Enel nu va mai vinde activele din România, deoarece corespund noii strategii a grupului, a anunţat, joi, la Londra, Francesco Starace, CEO al grupului Enel.

‘România se potriveşte strategiei noastre pentru că este vorba despre distribuţie’, a explicat Starace, motivând astfel decizia grupului de a retrage România de pe lista de active scoase la vânzare, atât în prezent cât şi în următorii cinci ani.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Aşteptările analiştilor privind economia României s-au îmbunătăţit în martie

Aşteptările analiştilor financiari privind evoluţia economică în România au continuat să se îmbunătăţească în martie, însă ţara a coborât o poziţie în clasamentul din Europa Centrală şi de Est, până pe locul al doilea, fiind depăşită de Slovacia, potrivit unui sondaj al institutului ZEW.

Indicele care măsoară percepţia analiştilor pentru următoarele şase luni a avansat în cazul României cu 4,1 puncte, la 54,2 puncte, după o creştere de peste 27 puncte în luna februarie, se arată într-un sondaj întocmit de institutul german de cercetare ZEW, în colaborare cu grupul austriac Erste.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro : CONFERINŢA MEDIAFAX – Chiriţoiu: Comparatorul preţurilor va fi introdus, indiferent ce vor retailerii

Comparatorul preţurilor va fi implementat la un moment dat, indiferent dacă marile lanţuri de retail vor sau nu, a declarat joi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, la conferinţa Mediafax Talks about Competition.

“Ceva de genul acesta tot va apărea, în multe ţări din Uniunea Europeană există, proiecte chiar generate de sectorul privat. În mod normal, aşa ceva ar trebui să fie la Protecţia Consumatorilor. Avem oricum o mişcare europeană privind comparaţia preţurilor. Are o logică ideea asta, de a da informaţii consumatorilor, că vreţi voi sau nu tot să vină”, a spus Chiriţoiu, adresându-i-se lui Adrian Manolache, reprezentant al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX: Băncile sunt nemulţumite de plafonarea comisioanelor la carduri. Chiriţoiu: Putea fi mult mai rău!

Bancherii spun că plafonarea comisioanelor interbancare pentru tranzacţiile cu carduri la 0,2% pentru cele de debit şi 0,3% pentru cele de credit riscă să genereze o “inhibare” a dezvoltării pieţei cardurilor, iar Concurenţa le răspunde că putea fi mult mai rău, cu amenzi de 4% din activele bancare.

“Considerăm că plafonarea duce la o inhibare în dezvoltarea acestui produs. Acesta era momentul de dezvoltare a produsului. Noi cerem măcar să nu mai adăugăm costuri noi la această abordare europeană”, a declarat joi preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cum sprijina Ministerul Energiei si IMM-urilor antreprenorii romani: Le ofera 100.000 de diplome

Ca urmare a unei initiative a secretarului de stat, responsabil cu mediul de afaceri, Catalin Beciu, 100.000 de antreprenori romani vor fi fericitii posesori ai unor diplome oferite de Ministerul Energiei si IMM-urilor. Catalin Beciu considera ca misiunea ministerului este cea de a sustine cresterea competitivitatii companiilor romanesti, motiv pentru care vrea sa initieze un “program national”. Programul national consta in acordarea a 100.000 de diplome intreprinzatorilor cu “comportament fiscal impecabil”. Astfel, a trimis o adresa ministrului Andrei Gerea (vezi foto), iar acesta a semnat-o imediat.

 Citeste mai mult…

Wall-street.ro: Paralela 45: Grecia, cea mai cumparata destinatie la Targul de Turism

Grecia a fost destinatia cea mai vanduta de Paralela 45 la Targul de Turism, organizat intre 12 si 15 martie la Romexpo. Aproape 60% din pachetele cumparate de turisti sunt in insulele elene, in special Mykonos si Santorini, cu zborurile charter sau cu transport individual.

Vanzarile inregistrate de Paralela 45 pe toata perioada targului au crescut cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Teodorovici: România va atinge un grad de absorbție a fondurilor europene de 80%

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, este de părere că la sfârșitul acestui an gradul de absorbție a fondurilor europene va atinge pragul de 80%.

El a declarat joi, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că este important ca România să evalueze și să învețe din greșelile trecutului, pe acest domeniu al implementării proiectelor europene, pentru ca în anii următori să poată luat cât mai repede toate sumele pe care le are la dispoziție pe cadrul financiar 2014-2020.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Războiul magiunului: greii din alimentaţie cer anularea brandului Magiun de Topoloveni la nivel european

Sonimpex Topoloveni riscă să piardă o cotă importantă din piaţa pe care o domina în urmă cu câţiva ani Mai mulţi producători cu renume din industria alimentară au declarat război deschis producătorului tradiţional al magiunului de prune Sonimpex Topoloveni, o afacere de familie care a reuşit să resusciteze şi să promoveze în Europa acest produs tradiţional românesc. Greii din industrie cer anularea mărcii Magiun de Topoloveni, protejată la nivel european, iar avocaţii lor spun că doar printr-o neglijenţă s-a obţinut certificarea brandului „Magiun de Topoloveni”.  Greii din industria alimentară, precum Olympia şi Râureni, au atacat în urmă cu câţiva ani piaţa magiunului, sesizând potenţialul unui produs care devenise un brand în sine, magiunul de prune.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Portul Constanţa, clasat pe primul loc ca destinaţie de croazieră din Marea Neagră

Portul Constanţa ocupă primul loc ca destinaţie de croazieră din porturile de la Marea Neagră, înaintea celor de la Soci, din Rusia, şi Trabzon, din Turcia, potrivit statisticilor prezentate la “Seatrade Cruise Convention”, care are loc la Miami, în Statele Unite.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Analiştii au devenit mai optimişti în privinţa perspectivelor economice ale României

Aşteptările analiştilor financiari privind evoluţia economică în România au continuat să se îmbunătăţească în martie, însă ţara a coborât o poziţie în clasamentul din Europa Centrală şi de Est, până pe locul al doilea, fiind depăşită de Slovacia, potrivit unui sondaj al institutului ZEW.

Indicele care măsoară percepţia analiştilor pentru următoarele şase luni a avansat în cazul României cu 4,1 puncte, la 54,2 puncte, după o creştere de peste 27 puncte în luna februarie, se arată într-un sondaj întocmit de institutul german de cercetare ZEW, în colaborare cu grupul austriac Erste.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţele au vândut obligaţiuni de 300 mil. lei, în contextul unei cereri ridicate după şedinţa Fed

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat joi 300 de milioane de lei, prin vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa peste 5 ani şi 1 lună, în contextul unei cereri ridicate din partea investitorilor, după ce Fed a indicat un ritm mai lent pentru creşterea dobânzilor în SUA.

Trezoreria a primit oferte de 1,13 miliarde de lei pentru obligaţiuni, dar a atras doar suma prevăzută în prospectul de împrumut pentru luna martie.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live, Analist Tradeville : Dacă euro-dolar merge la paritate, atunci dolar-leu va afişa aceeaşi rată ca euro-leu

Cele mai recente semnale de la BNR arată că vom avea în continuare un curs euro-leu semi-administrat, iar intervalul de oscilaţie din 2014 se va păstra, cu o medie de 4,45 leu/euro, a declarat joi la ZF Live Mihai Nichişoiu, analist Tradeville, despre cursul euro/dolar.

«Cât timp cursul euro-leu e constant pe orizontală, cursul dolar-leu e imaginea în oglindă. Dacă euro-dolar merge la paritate, atunci dolar-leu va afişa aceeaşi rată ca euro-leu»

http://www.zf.ro/zf-live/video-zf-live-analist-tradeville-daca-euro-dolar-merge-la-paritate-atunci-dolar-leu-va-afisa-aceeasi-rata-ca-euro-leu-14015767

Citeste mai mult…

agerpres.ro: Dănescu (ARB): Legea insolvenței personelor fizice va avea un impact de circa 3,5 miliarde de lei asupra băncilor

Asociația Română a Băncilor estimează că impactul aplicării Legii insolvenței persoanelor fizice în România se ridică la circa 3,5 miliarde de lei, luând în calcul faptul că o parte dintre clienții buni platnici ar putea decide să nu mai plătească, așteptând “beneficiile” insolvenței, dar și costurile de logistică ale băncilor cu implementarea unei astfel de legi, potrivit președintelui executiv al Asociației, Florin Dănescu.

“Pe o abordare europeană, pe calculul pe care l-am făcut asupra insolvențelor persoanelor fizice la nivel european, a reieșit o sumă de aproximativ 3,5 miliarde de lei. Europenii au în această legislație și filtre prin care limitează eventualele excese în folosirea acestei legi. Pun și responsabilități pentru cei care beneficiază de actul de insolvență, ai obligații, dar și limitări în viitor. În unele țări 5 ani, în altele 10, nu mai poți să iei un credit dacă ai trecut printr-un proces de insolvență. Legislația europeană îi are în vedere numai pe cei de bună credință, care au ajuns în situația nefericită a insolvenței”, a declarat, joi, Florin Dănescu.

Citeste mai mult…

Capital.ro: CEO Enel: ”Preţul primit pentru activele din România a fost bun! Nu de aceea am decis să nu mai vindem”

Decizia Enel de a nu mai vinde activele deţinute în România nu are legătură cu preţul primit pentru acestea, care a fost chiar bun, ci se datorează noii strategii a grupului şi faptului că a fost rezolvată problema datoriilor, a declarat, joi, la Londra, directorul general al Enel Group, Francesco Starace.

”Motivul pentru care am decis să nu mai vindem activele din România nu are legătură cu preţul. De fapt, chiar au fost oferte interesante. Au existat două motive. Pe de o parte, am rezolvat problema datoriilor, prin vânzarea unui pachet de circa 20% din Endesa, şi, pe de altă parte, noua strategie prevede focusarea pe active reglementate, precum distribuţia. De aceea, am considerat că nu mai este necesar să vindem în România. Preţurile primite au fost chiar bune”, a explicat Starace, într-o conferinţă de presă. Joi dimineaţă, acesta a anunţat că Enel nu va mai vinde activele din România.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CEC Bank acordă credite “Prima Maşină” pe 5 ani, cu dobânzi din ROBOR la 6 luni plus marjă de 2,9%

Persoanele care doresc să achiziţioneze un autoturism prin programul guvernamental “Prima Maşină” pot accesa credite de la CEC Bank pe o perioadă de maxim cinci ani, garantate în proporţie de 50% de stat, la dobânzi compuse din indicele ROBOR la 6 luni şi o marjă fixă de 2,9%.

Banca nu percepe comisioane de acordare şi de administrare, se arată într-un comunicat al CEC Bank.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Sindicatele: Propunerea de modificare a Codului Fiscal pune o presiune fiscală mare pe veniturile din salarii

Actuala propunerea de modificare a Codului Fiscal pune o presiune fiscală mare pe veniturile din salarii şi descurajează munca, a declarat preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.

”Constatările pe care le-am făcut din analiza Codului Fiscal au relevat faptul că foarte multe dintre măsuri sunt dedicate în principal mediului de afaceri, beneficiarul este capitalul. Capitalul continuă să fie privit la superlativ, în timp ce munca rămâne Cenuşăreasa pe acest Cod Fiscal. Actuala propunere de modificare a Codului Fiscal pune o presiune fiscală mai mare pe veniturile din salarii. Este favorabil capitalului, mediului de afaceri şi defavorabilă muncii. Noul Cod Fiscal descurajează munca”, a spus Costin, citat de Agerpres.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Fermierii pot obține adeverințe pentru accesarea creditelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început să elibereze adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea porcinelor, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

       Citeste mai mult…

Evz.ro: Preşedintele Consiliului Concurenţei: Piaţa de electricitate din România va fi afectată în acest an

Piaţa de electricitate din România va fi afectată, în acest an, de aplicarea planurilor de restructurare la Complexul Energetic Hunedoara şi Complexul Energetic Oltenia.

Aceste măsuri sunt însă asumate în înţelegerile cu instituţiile financiare internaţionale, miza fiind ajutorul de stat, susţine preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor