Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 20 Februarie 2015

Ziuaconstanta.ro, preluat de realitatea.net: CURS DE COMUNICARE INTERPERSONALĂ ORGANIZAT DE CCINA CONSTANŢA

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa în colaborare cu Schultz Consulting Bucureşti organizează în perioada 26/27 martie 2015, la sediul CCINA Constanţa cursul “Comunicare interpersonală”.

 Cursul propus este unul dinamic, interactiv, axat pe optimizarea cunoştinţelor, dezvoltarea abilităţilor şi formarea atitudinilor folosind metodă învăţării experienţiale.

                    Citeste mai mult…

ziarulevenimentul.ro: Dezbatere eşuată cu reprezentanţii industriilor creative

Întâlnirea programată joi de Fundaţia Iaşi Capitală Culturală Europeană în 2021 şi Camera de Comerţ cu reprezentanţii industriilor creative a fost una tensionată

Prima parte a evenimentului a vizat analiza draftului de strategie pentru Iaşi Capitală Europeană a Culturii în 2021, document prezentat de Florin Cântec, vicepreşedintele Fundaţiei. La aceste discuţii au fost invitaţi şi membrii Comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local Iaşi, iar din cauza interpelărilor care au durat mai bine de două ore, reprezentanţii asociaţiilor şi ONG-urilor din domeniile creative s-au arătat nemulţumiţi.„Să înţeleg că azi am avut două activităţi în loc de una. Cred că trebuie să vă adresaţi oamenilor de AFACERI cu un mesaj unitar pentru a-i atrage în acest proiect“, a transmis conducerii Fundaţiei şeful Camerei de Comerţ, Paul Butnariu.

 Citeste mai mult…

Digi24.ro: INTERVIU EXCLUSIV Digi24. Klaus Iohannis: Există o șansă rezonabilă ca printr-o moțiune de cenzură să se schimbe Guvernul

Președintele Klaus Iohannis vorbește, într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, despre numirile la conducerea serviciilor secrete, despre colaborarea cu Victor Ponta și schimbarea guvernului, despre proiectul de modificare a Codului Fiscal, dar și despre vizitele pe care le va face în Ucraina și Republica Moldova.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vulpescu: Modificările aduse Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală vor genera creștere economică

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, consideră că modificările aduse Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală vor genera creștere economică, investiții și noi locuri de MUNCĂ.

“Bună guvernare și consolidarea creșterii economice, continuarea ei cât mai mult cu putință, atragerea investițiilor și generarea de noi locuri de MUNCĂ sunt obiectivele de bază ale Guvernului. În acest scop au fost concepute modificările Codului Fiscal, modificări ale căror principale beneficii vor fi simțite, practic, de toți românii, direct sau prin intermediul creșterii calității serviciilor publice”, afirmă ministrul, potrivit unui comunicat al PSD, transmis joi AGERPRES.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ARB nu susține niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei

Asociația Română a Băncilor/ ARB/ nu susține niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei, a declarat joi președintele ARB, Radu Grațian Ghețea, la o conferință la Institutul BANCAR Român.

‘Încurajăm clienții să meargă la bănci și să încerce să găsească soluții individuale de la caz la caz’, a spus Ghețea.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gerea: Energia nucleară are un impact redus asupra mediului, comparativ cu producția prin alte tehnologii

Energia produsă în centralele nucleare are un rol serios în asigurarea securității energetice, nu doar pentru statele care susțin această tehnologie, ci și pentru Uniunea Europeană ca întreg, și are un impact scăzut asupra mediului înconjurător, comparativ cu producția prin alte tehnologii, susține ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de AFACERI, Andrei Gerea.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Primul târg național al întreprinderilor simulate are loc în Capitală, în perioada 20-21 februarie 2015

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, în parteneriat cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, organizează, în perioada 20-21 februarie 2015, primul târg național al întreprinderilor simulate, în cadrul proiectului SIMPRACT – Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate.

Proiectul și-a propus, printre altele, implicarea a 7.000 de studenți cuprinși în sistemul național de învățământ, proveniți din cele opt universități partenere, în activități de consiliere și orientare profesională directă. Dintre aceștia, 2250 de studenți vor fi implicați în stagii de practică în întreprinderi simulate, iar 500 de studenți vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul Ponta plusează peste noapte şi anunţă reducerea TVA şi a accizelor încă din acest an. Cât realism este într-o astfel de promisiune?

Guvernul plusează şi susţine că va reduce accizele şi TVA încă de anul acesta, după ce miercuri prezentase un amplu plan de reduceri fiscale şi de extindere a impozitării, întins până în 2020.

Motivul enunţat ieri de ministrul finanţelor Darius Vâlcov: Nu vrem să ratăm ultimele două luni ale anului, care sunt luni de consum, iar populaţia să amâne să facă cumpărături în aşteptarea scăderilor de taxe.

Economiştii şi oamenii de AFACERI susţin măsurile de reducere a fiscalităţii, dar primii spun că este nevoie de atenţie, mai ales în acest an în care guvernul trebuie să facă faţă şocului reducerii CAS cu cinci puncte, ceea ce antrenează un efort de 5 miliarde de lei, la care se adaugă alte miliarde din reducerea deficitului bugetar de la 2,4% din PIB în 2014 la 1,8% din PIB în 2015 (alte câteva  miliarde de lei care nu mai pot fi împrumutate din piaţă şi care să fie contabilizate în deficit).

 Citeste mai mult…

Zf.ro: 32 de hoteluri listate la bursă au strâns profituri de 3 mil. lei anul trecut

Cele 32 de hoteluri administrate de operatorii listaţi la bursă au încheiat anul trecut cu profituri nete cumulate de 3,2 milioane de lei (circa 0,7 mil. EURO) după ce în ultimul trimestru au reuşit să îşi reducă din pierderi.

 Dintre cele cinci companii hoteliere listate la bursă care şi-au publicat până în prezent rezultatele financiare preliminare pe 2014 trei au încheiat anul trecut pe PROFIT. Acestea sunt Turism Felix Băile Felix şi THR Marea Neagră, ambele controlate de SIF Transilvania, şi Casa de Bucovina Club de Munte, deţinută de SIF Muntenia. SIF Hoteluri (fostul Calipso Oradea) şi Tuşnad SA Băile Tuşnad au reuşit anul trecut să îşi diminueze pierderile.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Campionii din energie, rezultate mixte: Petrom -56% la profit, Romgaz +44%

Cele mai mari companii de hidrocarburi pe care le are România, Petrom şi Romgaz, au anunţat rezultate diametral opuse, dar bursa a reacţionat la fel: scădere pe linie pentru campionii energiei. Investitorii au penalizat astfel scăderea rezultatelor şi situaţia delicată a pieţei în cazul  Petrom şi lipsa de perspective în cazul Romgaz.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Românii au cheltuit anul trecut cu cardul în străinătate 560 mil. lei lunar. Străinii au făcut plăţi de trei ori mai mici la POS-urile locale

Astfel, valoarea lunară a plă­ţi­lor la POS-urile din străinătate a atins anul trecut maximul istoric, respectiv 558 mil. lei (125 mil. EURO), de trei ori peste nivelul înregistrat în 2008, când au fost publicate primele date referitoare la tranzacţiile cu carduri. Comparativ cu 2013, valoarea lunară înregistrată la plăţile la POS-urile din străinătate este mai mare cu 100 mil. lei.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Insolvenţele scad cu 50%, dar lipsesc specialiştii în restructurare

Creşterea economică şi prevederile noii legi a insolvenţei au redus în ultimele şapte luni numărul dosarelor noi la jumătate, dar ponderea societăţilor care reuşesc să evite falimentul rămâne în jurul pragului de 5%. Această situaţie vine pe fondul întârzierii cu care firmele îşi recunosc problemele financiare, al reticenţei manifestate de bănci şi furnizori de a mai credita societăţile ajunse în incapacitate de plată, dar şi al numărului restrâns de practicieni capabili să propună un plan de reorganizare viabil.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Creşterea economică şi noua lege au scăzut cu 50% numărul insolvenţelor, dar din economie lipsesc specialiştii în restructurare

 „Fenomenul“ insolvenţelor a scăzut în intensitate, în cea de-a doua jumătate a anului trecut, dar şi în luna ianuarie, numărul de dosare noi fiind în scădere cu 50%, dar în piaţă se simte în continuare lipsa specialiştilor în restructurare şi realizare a unor planuri de reorganizare viabile, motiv pentru care ponderea falimentelor în totalul insolvenţelor rămâne covârşitoare. Acestea sunt principalele concluzii ale seminarului cu tema „Noua direcţie în materie de insolvenţă“, organizat ieri de Ziarul Financiar.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Bilanţul băncilor arată mai curat

Sectorul BANCAR, care finanţează în proporţie de 90% economia, avea la sfârşitul anului trecut active de 364 mld. lei (54% din PIB), pierderi de aproape 4,4 mld. euro, aproape 900 de angajaţi în minus şi o rată a creditelor neperformante de circa 14%, potrivit datelor BNR.

Efortul de scoatere în afara bilanţurilor a creditelor neperformante şi celelalte măsuri de provizionare legate de curăţenia generală din sistemul BANCAR în pregătirea exerciţiului de evaluare a calităţii activelor din acest an au făcut ca 2014 să fie un an dificil pentru bănci. După şase ani de criză, o cincime din salariaţii băncilor şi din sucursale au dispărut, iar sistemul a revenit pe pierdere.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum să ai investiţii când tirurile pierd 4 ore pe centura Capitalei?

Centura Bucureştiului, care la 25 de ani de la Revoluţie are doar 20 din cei 80 de kilometri reabilitaţi, iar pe ceilalţi 60 de kilometri se circulă cu o viteză medie de 17 km/h, repre­zintă o adevărată piedică în calea investitorilor.

„Multe dintre companii vor să investească într-o unitate cu producţie „just in time“, iar un astfel de drum, cum este cen­tura Bucureştiului le poate aduce pierderi foarte mari, deoa­rece un camion poate pierde zilnic patru ore pe acest drum“, a spus Jorge Leuschner, CEO al MHS Truck&Bus, al treilea importator de camioane de pe piaţa locală, cu AFACERI anuale de 86 mil. euro.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Rompetrol Rafinare şi trei companii ale KMG iau un credit de 390 mil. dolari

Rompetrol Rafinare (RRC), controlată de grupul kazah KazMunayGas (KMG), alături de Rompetrol Downstream, KazMunayGas TRADING AG şi KMG Rompetrol vor să contracteze un CREDITde 390 milioane dolari de la BCR, UniCredit Ţiriac Bank, Raiffeisen şi ING Bank, pentru a-şi refinanţa o serie de împrumuturi şi operaţiunile curente.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Transilvania a adunat 1 mld. lei în fondul de obligaţiuni

Fondul de investiţii în instrumente cu venit fix BT Obligaţiuni, administrat de societatea BT ASSETMana­gement, parte a grupului financiar Banca Transilvania, a depăşit pragul de un miliard de lei în ACTIVE, cu 88% mai mari decât nivelul de acum un an.

Mare parte din avansul raportat de activele nete ale fondului a fost susţinut de intrările noi de BANIfăcute de investitori. BT Obligaţiuni este al doilea cel mai mare fond local de profil din piaţă, după Erste Bond Flexible, care ocupă prima poziţie cu active de peste 7 miliarde de lei. BT Obligaţiuni are peste 20.000 de investitori, investind cea mai mare parte a resurselor atrase de la clienţi în depozite BANCARE şi obligaţiuni corporative. BT Obligaţiuni are un randament de 3,8% în ultimele 12 luni.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE FLORIN POGONARU, AOAR

De ce nu repetă SIF urile comportamentul Fondului Proprietatea în raport cu acţionarii

”Nu puteam să vând plasamentul SIF şi să rămân eu cu acţiunile, sau invers” (CITAT dintr-un preşedinte de SIF)

Aşa cum Fondul Proprietatea (FP) a fost creat pentru a soluţiona cererile celor cărora nu li se puteau restitui în natură proprietăţile, SIF-urile (FPP-urile) au fost create (prin legea privatizării de masă) ca mijloc de restituire către populaţie a unei părţi din valoarea creată în timpul regimului communist.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum a împărţit statul subvenţiile de 15 mld. lei ale fondurilor de asigurări

Subvenţiile de stat pentru fondurile de asigurări – pensii, şomaj şi sănătate – au scăzut în primele 11 luni ale lui 2014 cu 1,3 miliarde de lei comparativ cu perioada similară a lui 2013, pe fondul unor încasări mai mari la bugetul asigurărilor sociale de sănătate de 1,6 miliarde de lei, în vreme ce deficitul bugetului de pensii s-a adâncit cu 600 de milioane de lei.

Subvenţiile au continuat să fie foarte mari şi vor continua să fie şi când se vor reduce alte taxe cum promite guvernul  – 15,5 miliarde în 2014, la 11 luni, faţă de 16,8 în aceeaşi perioadă din 2013.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Nouă din zece executivi de top cred că afacerile vor creşte în acest an, iar unul din doi că businessul va avansa cu peste 10%

Creşterea rulajelor, a profitului, continuarea investiţiilor şi noi angajări sunt aşteptările pe care le au pentru 2015 majoritatea şefilor companiilor de TOP din România. Din companiile de pe piaţa locală 87% anunţă creşteri salariale.

Concluziile studiului „O nouă viziune a creşterii“, publicat ieri de EY România, indică o viziune superoptimistă asupra viitorului imediat. După ce în 2014 economia a crescut cu 2,9%, iar consumul cu 7%, 90% din liderii de business din România sunt încrezători în creşterea afacerilor lor în acest an, în timp ce doar 6% se aşteaptă la scăderea cifrei de AFACERI, iar 4% la o stagnare. Studiul a fost făcut înaintea anunţării de către guvern a reducerilor de taxe.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Stocul în lei al creditelor acordate de IFN-uri creşte, însă cel total se diminuează

Românii aveau la finele anului trecut CREDITE în valoare de 27 miliarde de lei (6 miliarde de EURO) contractate de la instituţiile financiare nebancare (IFN), în scădere cu aproximativ un miliard de lei faţă de perioada similară din 2013, potrivit celui mai recent raport lunar al BNR.

Din totalul împrumuturilor acordate, 3,7 miliarde de lei au fost acordate în moneda naţională, în timp ce finanţările acordate în EURO au scăzut la echivalentul a 23 miliarde de lei. Stocul creditelor acordate în monedă naţională a reprezentat în decembrie un maxim istoric, cu aproape 800 milioane de lei mai puţin faţă de finele anului anterior.

 Citeste mai mult… 

Zf.ro: CEC Bank pune la bătaie 735 milioane de lei pentru creditele Prima casă

CEC Bank va putea acorda anul acesta prin programul Prima casă, în urma suplimentării plafonului de garantare, credite în valoare totală de peste 735 de milioane de lei (echivalentul a 165 milioane de EURO). Banca nu a precizat câte împrumuturi estimează că va acorda. Costul TOTAL actual va fi de 3,67% pe an, pentru o valoare a creditului de 200.000 de lei (45.000 de euro) şi o perioadă de creditare de 360 de luni.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Numărul doi din BRD recunoaşte că bancherii au dat credite pe ochi frumoşi în boom: “Au fost luaţi de val”

Bancherii au fost “luaţi de val” în perioada de creştere economică şi au acordat CREDITE fără o analiză riguroasă a riscului, greşelile de strategie bancară generând o parte din creditele neperformante înregistrate în perioada crizei, a declarat joi Petre Bunescu, director general adjunct al BRD.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF POWER SUMMIT ’15, 23-24 FEBRUARIE

Ce avantaj strategic mai are România din gazul propriu după scumpiri de 30%?

Într-un singur an, preţul gazului din producţia internă pentru consumatorii industriali a crescut cu circa 30%, preţul intern fiind aliniat la referinţele de preţ europene.

De la 1 ianuarie, nicio mică afacere nu mai beneficiază de tarife reglementate, doar popula­ţia fiind în continuare protejată.

Cine mai plăteşte factura la gaze în aceste condiţii şi ce avantaj strategic mai are Ro­mânia când resursele sale in­terne se vând la preţuri inter­na­ţio­nale?

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Schweighofer, „regele lemnului“, a investit 14 milioane de euro la Rădăuţi în producţia de grinzi destinate exclusiv pieţei japoneze

Grupul austriac Schweighofer a investit 14 milioane de EURO într-o hală de producţie a grinzilor lamelare la fabrica din Rădăuţi, cu o capacitate anuală de 100.000 metri cubi, în urma investiţiei urmând să fie create 75 de noi locuri de MUNCĂ.

Noua unitate Schweighofer pentru producerea grinzilor lamelare a fost pusă în funcţiune în această lună, se arată într-un comunicat al grupului austriac.

Întreaga producţie de grinzi va fi exportată în Japonia, potrivit companiei, care a semnat un CONTRACT exclusiv cu firma Lamsell Corporation pentru vânzările de pe piaţa japoneză.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Grupul siderurgic Mittal caută oameni pentru combinatul din Hunedoara pe fondul creşterii producţiei cu 10%

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), parte a grupului indian ArcelorMittal, are disponibile în prezent 44 de locuri de MUNCĂ, conform unui anunţ al primăriei din Hunedora. Locurile disponibile sunt pentru laminatori, electriceni, lăcătuşi mecanici sau sudori, iar calificarea în meserie constituie un avantaj.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Conpet Ploieşti îşi bugetează o creştere modestă de 4% a câştigului în acest an

Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE), companie controlată de stat în proporţie de 58,71%, şi-a bugetat un PROFIT net 52,7 de milioane de lei (12 milioane de euro) în acest an, în creştere cu 4,4%. În 2014, compania a în­registrat o rată de creştere de 61% a câş­tigului faţă de anul precedent graţie majorării de tarif.

 Bugetul pentru acest an urmează să fie aprobat în AGA din 24 martie.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “DEZVOLTAREA ROMÂNIEI ÎN NOUL CONTEXT FINANCIAR EUROPEAN” / MINISTRUL FINANŢELOR:

“Reducerea TVA nu va aştepta 1 ianuarie 2016″

Darius Vâlcov: “Statul, prin mine, întinde o mână mediului de AFACERI”

       Taxa pe valoarea adăugată şi accizele ar putea fi reduse mai devreme decât ne-am fi aşteptat, respectiv până la finalul anului în curs, după cum a anunţat, ieri, în premieră, Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul Conferinţei “Dezvoltarea României în noul context financiar european”, organizată de Ziarul BURSA.

     Cele două măsuri de relaxare fiscală prevăzute în proiectul de Cod Fiscal ce se doreşte să fie aplicat de anul viitor “nu vor aştepta 1 ianuarie 2016, pentru a nu se crea un gol în economie în perioada noiembrie-decembrie, luni care sunt de regulă de consum”, potrivit ministrului de resort, care a declarat: “Nu vrem ca populaţia să-şi amâne consumul pentru a aştepta reducerea taxelor din ianuarie (…) Sper ca până la sfârşitul lunii mai-început de iunie, codurile (n.r. Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală) să fie adoptate de Parlament şi să nu fie modificate fundamental”.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: EY ROMÂNIA, DESPRE PROIECTUL DE COD FISCAL:

“Problemă-cheie: Sursele de acoperire a deficitului generat de noile reguli”

Gabriel Sincu, EY: “Eliminarea impozitului pe dividende, o gură de oxigen pentru piaţa de capital”

Cea mai dificilă întrebare la care trebuie să răspundă Guvernul, în contextul proiectului de Cod Fiscal, se referă la sursele de acoperire a deficitului generat de aceste noi reguli, susţine Gabriel Sincu, director executiv în EY România, opinând că, totuşi, există acum suficiente resurse în zona de economie subterană care ar putea acoperi cu succes gaura din bugetul de stat.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în creştere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de astăzi în creştere.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urcă procentual cu 0,14%, fiind cotat la 7.295,89 puncte.

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, creşte şi el, cu 0,15%, la 1.074,54 puncte.

Pe de altă parte, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, este singurul care se depreciază, cu 0,17%, atingând valoarea de 31.110,41 puncte.

Titlurile Fondului Proprietatea se depreciază cu 0,11%, până la 0,89 lei/unitate.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: STUDIU EY:

“Peste 90% dintre investitorii locali mizează pe creşterea afacerilor, în 2015″

Peste 90% dintre investitorii autohtoni mizează ca afacerile lor să crească în acest an, în timp ce doar 6% dintre ei estimează o scădere a cifrei de AFACERI, iar restul de 4% merg pe ideea unei stagnări, potrivit unui studiu realizat de Erst&Young (EY).

Dintre cei care mizează pe creştere, 48% estimează o evoluţie semnificativ pozitivă în 2015, respectiv o creştere de peste 10%, conform sursei citate.

Citeste mai mult… 

Economica.net: Totalul sumelor refuzate de bănci la plată a scăzut în ianuarie cu 46,5%, până la 298 milioane de lei

Valoarea sumelor refuzate la plată de băncile comerciale a scăzut în ianuarie 2015 cu 46,5% faţă de decembrie 2014, până la 298,36 milioane de lei, potrivit datelor raportate la Centrala Incidentelor de Plăţi din Banca Naţională a României.

În urmă cu un an, în februarie 2014, valoarea plăţilor efectuate cu instrumente de debit refuzate de bănci a fost de 684,38 milioane de lei, cu 386 milioane de lei peste nivelul din ianuarie 2015, scrie Agerpres.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Instanțele de judecată au hotărât că Fiscul a stabilit incorect o sumă totală de 110 milioane lei în sarcina contribuabililor

Instanțele de judecată au hotărât, în 483 de cazuri de contestații din 2014, că Fiscul a stabilit incorect o sumă totală de 110 de milioane lei în sarcina contribuabililor, arată statisticile Agenției Naționale de Administrare Fiscală /ANAF/.

Potrivit datelor ANAF, în alte 734 de cazuri instanțele au hotărât că suma de aproape 400 milioane de lei a fost corect stabilită în sarcina contribuabililor, în timp ce pentru suma de 13 milioane de lei instanțele au pronunțat, în 30 de cazuri, alte soluții.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Adrian Mitroi: Consumul privat nu este o activitate economică aducătoare de productivitate

Consumul privat nu este o activitate economică aducătoare de productivitate, competitivitate și de nivel de trai, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Mitroi, profesor de INVESTIȚII și finanțe comportamentale în cadrul Academiei de Studii Economice.

 Citeste mai mult… 

Mediafax.ro: Reducerea TVA ar scădea preţurile la peşte cu 6-8%

Scăderea TVA, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, ar creşte piaţa fiscalizată cu 20 de milioane de euro şi ar determina o reducere a preţului peştelui cu 6-8%, potrivit Asociaţiei Naţionale a Producătorilor din Pescărie “Romfish”.

“Pentru producţia din piscicultură, piaţa fiscalizată s-ar dubla după reducerea TVA. În 2014 s-au vândut circa 11.000 de tone de peşte de consum din piscicultura internă. Valoarea mărfii fiscalizate este circa 20 de milioane de euro. Preţurile s-ar putea reduce, după scăderea TVA, cu circa 6-8%, diferenţa fiind utilizată pentru dezvoltarea companiilor”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Cătălin Platon, directorul executiv al Asociaţiei Naţionale a Producătorilor din Pescărie “Romfish”.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Cel mai mare gestionar al plăţii salariilor din SUA îşi înfige steagul la Bucureşti

Compania americană Automatic Data Processing (ADP), unul dintre cei mai mari furnizori globali de ser­vicii de MANAGEMENT al resurselor umane şi de outsour­cing, are în plan să angajeze peste 400 de oameni în ur­mătorii trei ani în centrul de la Bucureşti, care a devenit ope­raţional la finele anului trecut.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Noul Cod Fiscal: poate duce Guvernul pe cât a promis? Ce spun specialiştii în fiscalitate

Pentru 2016, costul bugetar brut al măsurilor propuse în noul Cod Fiscal este estimat la 16,26 miliarde de lei, din care statul speră să recupereze 9,45 miliarde de lei din TVA, contribuţii sociale şi impozite pe salarii Specialiştii în fiscalitate consultaţi de „Adevărul“ atrag atenţia că noul Cod Fiscal este prea generos având în vedere ţinta de deficit tot mai redusă, dar şi capacitatea Fiscului de a colecta bani la buget. Proiectul noului Cod Fiscal aduce, per ansamblu, o relaxare fiscală pentru populaţie şi firme, însă totul cu un cost bugetar de peste 16 miliarde de lei în 2016 şi de peste 35 de miliarde de lei în intervalul 2019, sume pe care statul speră să le recupereze prin încasarea de taxe, însă acest lucru depinde de capacitatea Fiscului de a le colecta.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: Vâlcov: Toate persoanele cu venituri din drepturi de autor vor beneficia de o creştere a veniturilor lunare

Scriitorii, jurnaliştii, actorii, pictorii, arhitecţii şi toate persoanele care înregistrează venituri din drepturi de autor vor beneficia de o creştere a veniturilor lunare, datorată reducerii fiscalităţii, susţine ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, pe pagina sa de Facebook.

Oficialul MFP prezintă pe pagina sa de Facebook o comparaţie a evoluţiei obligaţiilor de plată aferente veniturilor obţinute din drepturi de autor pentru anii 2015, 2016 şi 2017, pe baza modificărilor propuse în proiectul noului Cod Fiscal.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cele mai bune carduri de salarii. Ce bănci îşi taxează cel mai puţin clienţii pentru administrarea contului, interogarea soldului şi retragerea de numerar

Atunci când alegi un card de salarii trebuie să ai în vedere comisioanele pe care băncile le percep pentru administarea contului, pentru interograrea soldului şi pentru retragerea de numerar FOTO Adevărul Cele mai bune carduri de salarii. Atunci când îţi alegi cardul pe care angajatorul să-ţi vireze salariul trebuie să ţii cont de comisioanele pe care banca le aplică pentru anumite operaţiuni în funcţie de comportamentul tău utilizare – retragi numerar de multe ori, îţi verifici des soldul, faci mai multe multe plăţi la comerciant sau ai în apropiere bancomatul unei anumite bănci. Ţinând cont de aceste criterii, îţi arătăm care sunt cele mai bune carduri de salarii. Consiliul Concurenţei a întocmit, în cadrul raportului „Evoluţia concurenţei în sectoare cheie – 2014“, prezentat în noiembrie 2014, un top al băncilor în funcţie de comisioanele pe care acestea le percep clienţilor pentru administrarea contului curent, pentru interogarea soldului şi pentru retragerea de numerar de la bancomate.

 Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Protecție suplimentară pentru debitorii români

Băncile nu vor mai putea urmări alte active sau veniturile viitoare ale clienţilor cu credite având garanţii imobiliare, chiar dacă din executarea garanţiei nu a rezultat acoperirea integrală a obligaţiilor de plată. Acestea vor reduce costurile creditului în valută cu 10% atunci când variația de curs depășește 20%.

Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect de lege inițiat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care a fost pus în dezbatere publică. „Proiectul conține elemente în plus față de directiva europeană 17 (n. red. – care va fi transpusă în 2016), privind contractele de credit pentru bunuri imobiliare rezidențiale, care vin în sprijinul consumatorilor“, a precizat, pentru „România liberă“, președintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.

 Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Marcarea, crearea de facilităţi pe rutele turistice și amenajarea unei reţele de observatoare (în special pentru birdwatching)

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării anunță începerea proiectului « Marcarea, crearea de facilităţi pe rutele turistice  si amenajarea  unei reţele de observatoare (in special pentru birdwatching) » finanțat prin Programului Operațional pentru Pescuit 2007-2013 (Măsura 1: Îmbunătăţirea calităţii vieţii comunităţilor prin sprijinirea infrastructurii şi serviciilor legate de turism şi prin promovarea ecoturismului, Acţiunea 6: Identificarea și valorificarea de rute turistice cu specific pescăresc, INDICATOR 1: Marcarea, crearea de facilitati pe rutele turistice si amenajarea unei retele de observatoare, în special pentru birdwatching) – 20 trasee locale).

 Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Costul paradisului fiscal: investiţii tăiate, deficit mare  

Guvernul Ponta nu are foarte multe soluţii la îndemână pentru a pune în practică ambiţiosul plan de relaxare fiscală anunţat zilele trecute.

Măsurile de relaxare fiscală propuse zilele trecute de către Guvern prin noul proiect de Cod Fiscal vor duce la neîncasarea unor venituri bugetare de peste 37 miliarde lei în următorii patru ani, din care 15,3 miliarde lei reprezintă impactul bugetar negativ al acestor măsuri doar anul viitor. O parte DIN BANII pierduţi vor fi însă recuperaţi, promite Guvernul. Jumătate din sumă va fi recuperată pe baza efectului pozitiv care va fi înregistrat în economie. Spre exemplu, se speră că anul viitor efortul bugetar va fi doar de 6 miliarde lei, 9,45 miliarde lei urmând să fie recuperate.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Daniel Constantin: Suma totală plătită fermierilor în acest an a depășit 814 milioane de euro

Suma totală plătită fermierilor în primele două luni din 2015 a depășit 814 milioane de euro, din care aproape 700 de milioane de euro reprezintă banii alocați din fonduri europene, iar diferența din bugetul de stat, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

“Până în prezent, în lunile ianuarie și februarie, 98% dintre fermieri au primit plățile pe suprafață aferente campaniei 2014 (SAPS) și peste 80% dintre cei care trebuiau să primească plata complementară de la stat, respectiv Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT). În câteva zile finalizăm plata SAPS pentru toți fermierii, iar pe ANT ajungem la 90%. Aici avem acea problemă legată de trimestrializare și de aceea vom plăti diferența la începutul lunii aprilie. Este o suma foarte mică și un număr mic de fermieri. În total, s-au plătit în ianuarie și februarie peste 814 milioane de euro, din care aproape 700 de milioane de euro din fonduri europene, iar diferența de la buget”, a spus Constantin.

Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro: PRIMIREA DE CĂTRE DIRECTORUL GENERAL -PREŞEDINTE ÎN EXERCIŢIU AL CCINA CONSTANŢA, DOMNUL           ION DĂNUŢ JUGĂNARU A EXCELENŢEI SALE, DOAMNA          THENJIWE ETHEL MTINTSO, AMBASADORUL REPUBLICII          AFRICA DE SUD ÎN ROMÂNIA

Joi 19 februarie 2015, domnul Ion Dănuţ Jugănaru a primit, în calitate de Director General – Preşedinte în exerciţiu  al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, la sediul CCINA, vizita Excelenţei Sale, doamna          Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti şi a doamnei Venita Smit, Secretar 1 Politic. Domnia sa este pentru prima data intr-o vizita in judetul Constanta.

Doamna Ambasador a mulţumit pentru primirea sa şi s-a arătat interesată de oportunităţile oferite de judeţul nostru.

 Citeste mai mult…

Opiniatimisoarei.ro: Cursuri de formare profesionala in domeniul turismului organizate de CCIAT

Universitatea de Vest Timisoara, Institutul Intercultural Timisoara (IIT) si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT) anunta inceperea a patru serii de cursuri de formare profesionala in domeniul turismului.

Activitatile se deruleaza in cadrul Proiectului “Patrimoniu viu – o resursa nelimitata pentru dezvoltarea turismului”, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera IPA Romania – Republica Serbia – Axa prioritara 1 “Dezvoltare economica si sociala”, Masura 1.2 – “Dezvoltarea turismului, inclusiv intarirea identitatii regionale a regiunii de granita ca atractie turistica” si deerulat de Universitatea de Vest Timisoara – partener coordonator, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Institutul Intercultural Timisoara si Primaria orasului Kikinda (Sebia).

 Citeste mai mult…

Ccib.ro: Problemele juridice ale firmelor isi gasesc rezolvare la Camera de Comert si Industrie Bacau

Determinarea cadrului legal specific unei anumite spete si corelarea lui cu intreaga legislatie in vigoare este o arta, pe care foarte putini specialisti o poseda.

In multitudinea de legi, ordonante, hotarari, norme, regulamente etc., fara cunostinte aprofundate in domeniu, nicio persoana nu ar fi in masura sa identifice solutia adecvata problemelor sale.

 Citeste mai mult…

Monitorulexpres.ro: Curs de politici şi practici vamale

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov va organiza, în perioada 09-12 martie, cursul de pregătire profesională „Politici şi practici vamale“, care prezintă principalele reguli care reglementează comerţul internaţional cu bunuri, precum şi implicaţiile vamale cu privire la anumite tipuri de servicii. Politica vamală este pusă în aplicare cu ajutorul reglementărilor adoptate de stat care vizează intrarea sau ieşirea în şi din ţară a mărfurilor şi mijloacelor de transport, îndeplinirea formalităţilor vamale şi plata taxelor vamale. În timpul prezentării, teoria este explicată prin exemple practice şi studii de caz.

 Citeste mai mult…

Coruptia.ro: KOVESI – COLDEA echilibristica pe AXA BUCURESTI – BERLIN – WASHINGTON – MICROSOFT – EADS

Ministrul Gabriel Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein și cu reprezentanții AmCham

“Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Gabriel Sandu, s-a întâlnit pe 2 martie cu membrii Camerei de Comerț Americane din România (AmCham), eveniment la care au luat parte reprezentanți ai companiilor de IT&C din țară – Dell România, IBM România, Oracle România, Hewlett-Packard, dar și din străinătate: Fujitsu Technology Solutions, sucursala Viena.”

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ialomiţianu: Impactul bugetar al noului Cod Fiscal poate duce la imposibilitatea plătirii salariilor

Fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu a declarat, vineri, că impactul bugetar al noului Cod Fiscal poate duce România în imposibilitate să plătească pensii şi salarii şi a susţinut că Victor Ponta “este un Moş Crăciun venit cu întârziere”.

Eu cred că Victor Ponta e un «Moş Crăciun» venit cu întârziere şi în legătură cu promisiunile, şi în legătură cu modul de aplicare, pentru că economia are nevoie astăzi de măsuri pentru relansare, pentru a se crea locuri de MUNCĂ. Victor Ponta a venit cu aceste modificări pentru a supravieţui la guvernare, este un exerciţiu de imagine”, a spus fostul ministru.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Economia zonei euro arată semne de redresare

Ritmul de creștere a activității economice din zona euro a depășit estimările analiștilor luna aceasta, în pofida temerilor privind posibilitatea ieșirii Greciei din zona euro, transmite Bloomberg.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie și sectorul serviciilor, a urcat în februarie la 53,5 puncte, de la 52,6 puncte luna precedentă, potrivit unei estimări preliminare a companiei Markit, cu sediul la Londra.

Indicatorul Markit din această lună se află la cel mai ridicat nivel din iulie 2014.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Președintele Bulgariei: Vrem să le spunem românilor și bulgarilor că cele două state sunt prietene

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, s-a declarat onorat vineri că este primul șef de stat care efectuează o vizită oficială în România de la preluarea mandatului președintelui Klaus Iohannis, punctând că cele două state doresc să le spună cetățenilor lor că sunt prietene și au un plan pentru aprofundarea relațiilor bilaterale.

“Mă bucur să fiu primul șef de stat care vizitează noul președinte al României. Este o onoare că prima vizită oficială în România este la începutul mandatului dvs. Vă doresc succes în acest sens”, a spus Rosen Plevneliev, în declarația comună cu președintele Iohannis.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU Ambasadorul britanic: Vrem ca românii care vin în Marea Britanie să fie pregătiți pentru această experiență

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că vrea ca românii care vin în Regatul Unit să fie suficient de pregătiți pentru această experiență, adăugând că nu sunt de dorit oameni fără adăpost pe străzile Londrei.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Topul celor mai profitabile companii energetice din România

Cea mai profitabilă companie energetică din România este holdingul Electrica, care a înregistrat anul trecut un PROFIT mai mare decat vânzările proprii, datorită dividendelor încasate de la filialele sale. Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie al cărei profit provine din propriile vânzări, urmată de Romgaz, potrivit raportărilor preliminare.

Cea mai profitabilă companie energetică din 2014 este Electrica (EL), cu o rată de PROFIT aparent incredibilă, de peste 114%, în creştere explozivă faţă de 6% în 2013.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Importurile de gaze au scăzut cu 61,5%, în 2014

România a importat, în 2014, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 447.400 tone echivalent petrol (tep), cu 61,5% (714.100 tep) mai mică faţă de cantitatea raportată în 2013, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Producţia internă de gaze naturale a totalizat, anul trecut, peste 8,675 milioane tep, fiind cu 73.900 tep (0,9%) mai mare comparativ cu cea raportată în 2013.

Conform Strategiei Energetice a României 2015-2035, România dispune de cele mai mari rezerve de gaze naturale din Europa Centrală şi de Est, cu rezerve sigure de aproximativ 1.600 TWh, scrie Agerpres.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ponta a fost rugat de întreprinzători să reanalizeze impozitarea IMM-urilor fără angajaţi. Premierul: „Doar Dumnezeu poate face un Cod Fiscal perfect“

Codul Fiscal impune un impozit de 3% pe cifra de AFACERI pentru firmele fără angajaţi, plus o sumă de 1.530 lei trimestrial FOTO Mediafax Reprezentanţii micilor întreprinzători i-au cerut premierului Ponta să reanalizeze ideea impozitării trimestriale a microîntreprinderilor fără angajaţi cu 3% din cifra de afaceri + 1.530 lei pe trimestru, prevedere care apare în proiectul noului Cod Fiscal, primul ministru spunând că ştie că actul nu e perfect, dar „numai Dumnezeu“ putea face un proiect perfect. Într-o discuţie organizată vineri la Guvern pe tema dialogului social, un reprezentant al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) din judeţul Iaşi a arătat că această impozitare, propusă pentru anul viitor în proiectul de Cod Fiscal, ar trebui aplicată cu discernământ, pe baza unui test şi a unui studiu de impact, având în vedere că există astfel de microîntreprinderi şi în rândul studenţilor, iar numărul de IMM-uri la mia de locuitori este încă mic în România.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Predoiu: Măsurile fiscale anunțate de premier nu au alt scop decât de a pârjoli terenul în fața adversarului politic

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că nu se poate trece la o relaxare fiscală fără îmbunătățirea în prealabil a aparatului de colectare și consideră că măsurile anunțate de premier nu au alt scop decât de “a pârjoli terenul în fața adversarului politic”.

“Premierul ne critică pentru că i-am reproșat inițial creșterea de taxe și acum îi reproșăm scăderea de taxe. Este exact. I-am reproșat că mărind taxele foarte abrupt și substanțial pe parcursul anilor 2013 — 2014 a sufocat economia, iar acum îi reproșăm că are intenția să le scadă la fel de brusc și necontrolat riscând să sufoce nu numai economia, dar și statul în funcțiunile sale esențiale.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: E un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu președintele țării și primul-ministru

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că Guvernul speră să găsească o soluție pentru rezolvarea problemei salarizării la nivelul administrației publice locale și a apreciat, în context, că “e un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu președintele țării și primul-ministru care au salarii mai mici decât secretara de la orice companie”.

“Știți foarte bine că e un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu președintele țării și primul-ministru care au salarii mai mici decât secretara de la orice companie.

 Citeste mai mult…

 Digi24.ro: Hidroelectrica vinde microhidrocentralele neprofitabile

Microhidrocentralele neprofitabile ale companiei Hidroelectrica se vând ca pâinea caldă. O firmă a primăriei din Viena a cumpărat 30 de astfel mici centrale electrice, iar luna aceasta sunt scoase la vânzare alte 35.

Prețurile variază în funcție de puterea și de starea microhidrocentralei. De exemplu, patru astfel de hidrocentrale situate pe râul Tărlung din județul Brasov costă 15 milioane de lei.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Darius Vâlcov, la Adevărul Live: Avem „sub cheiţă“ 5,3 miliarde de lei în buget, nimeni nu are voie să umble la ei până în a doua jumătate a anului

Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor, explică noul Cod Fiscal  Veniturile bugetului consolidat cresc în fiecare an în România cu 12-13 miliarde de lei, echivalentul unei creşteri economice de circa 3% pe an, a declarat, la Adevărul Live, Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor. El a explicat că din această sumă 7 miliarde sunt date înapoi populaţiei şi firmelor prin reduceri de taxe, iar restul sunt păstrate de către stat, care va îngheţa cheltuielile ministerelor şi autorităţilor locale la nivelul actual.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Iau în calcul inclusiv angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că ia în calcul inclusiv angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal, dacă acesta va fi blocat în Parlament şi riscă să nu fie adoptat în circuitul legislativ în această sesiune parlamentară.

“Vă spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal să se adopte până la sfârşitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii Guvernului dacă la un moment dat se blochează politicianist de către PNL sau de altcineva”, a spus Ponta.

 Citeste mai mult… 

Capital.ro: România pe primul loc în UE la ponderea ocupată de culturile vegetale în producţia agricolă totală

Culturile vegetale au reprezentat puţin peste jumătate (52%) din producţia agricolă totală a Uniunii Europene în 2014, în timp ce producţia animală a fost responsabile pentru 43%, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat.

În rândul statelor membre, România a avut cea mai mare concentraţie pe culturile vegetale (73%), situându-se pe ultimul loc în ceea ce priveşte ponderea producţiei animale (26%).

 Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Analiză: Redevențele și impozitele din sectorul petrolier românesc, peste media europeană

Redevențele și impozitele aplicate în domeniul petrolier în România sunt peste media europeană,arată un raport al Deloitte, realizat la comanda Federației Patronale Petrol si Gaze.

Astfel, la noi în țară, nivelul redevențelor și impozitelor este de aproximativ 13,9%, în timp ce media europeană este de doar 12,2%.

Studiul mai arată și corelarea productivității pe sondă cu cota efectivă impozitată. Astfel, în ţările cu o productivitate mică, nivelul redevențelor şi a impozitelor similare este mai redus decât în ţările cu productivitate mare. Cu o producție de mai puţin de 40 bep/sondă/zi, România se încadrează între ţările cu productivitate scăzută pe sondă, alături de ţări precum Polonia, Franța, Bulgaria, Lituania sau Turcia. Cota medie efectivă de impozitare specială pentru aceste ţări este de 6,9% vs. 13,9% în România.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Iohannis: Este nevoie de o extindere semnificativă a rețelelor care permit transportul energiei electrice

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu omologul bulgar, că este nevoie de o extindere semnificativă a rețelelor care permit transportul energiei electrice.

Iohannis a subliniat nevoia unei colaborări regionale mult îmbunătățite cu Bulgaria, punctând că “fără o colaborare regională cu vecinii multe lucruri sunt extrem de greu de realizat”.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rosen Plevneliev: Interconectarea rețelei de gaze Bulgaria-România va fi finalizată cât mai curând posibil

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a precizat vineri că interconectarea rețelei de gaze Bulgaria-România, care face parte din coridorul nord-sud, este o prioritate și că acest proiect va fi finalizat cât mai curând posibil.

“Împărtășim părerea comună că nu toate drumurile trebuie să ducă la Bruxelles și nu toate conductele de gaz, conductele electrice, liniile de cale ferată trebuie să fie est-vest și trebuie să fie și pot să fie și nord-sud. Avem un program ambițios, vrem să legăm porturile de la Mediterană cu cele Baltice, este vorba de coridoare de transport care vor trece prin România și Bulgaria. De asemenea, vrem să facem acest lucru și în ceea ce privește infrastructura de gaz și cea electrică”, a spus Rosen Plevneliev, la Palatul Cotroceni.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mitroi: Beneficiile aparente pot fi doar temporare la modificarea creditului prin restructurare sau conversie

Beneficiile aparente pot fi doar temporare la modificarea poziției creditului prin restructurare sau conversie, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Mitroi, profesor de INVESTIȚII și finanțe comportamentale în cadrul Academiei de Studii Economice.

“Pe termen mediu și lung, jocul între debitor și creditor este unul cu sumă nulă. Singurul joc cu suma ne-nula este cel al achiziției inoportune imobiliare sau investiționale. O pierdere se poate recupera doar pe întreaga perioadă de mentenanță a investiției, care uneori poate fi destul de lungă (creditul imobiliar a fost cauza primară a recesiunii din 2007). Pierderile suferite, la nivel individual dar și corporatist și național, nu pot fi recuperate nici ușor și nici repede. La modificarea poziției creditului prin restructurare sau conversie, beneficiile aparente pot fi doar temporare”, a spus Mitroi.

 Citeste mai mult… 

Capital.ro: Deutsche Bank vrea să cumpere obligaţiuni verzi în valoare de un miliard de euro

Grupul BANCAR german Deutsche Bank şi-a anunţat vineri intenţia de a-şi majora investiţiile în obligaţiuni verzi până la un miliard de euro, alăturându-se altor rivali precum Citigroup Inc. şi Barclays Plc care vor să profite de această piaţă în creştere rapidă, transmite Bloomberg.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Controversatul Sima: Un sfat pentru cei ce au euro sau datorii in franci. Efectul va fi de tipul Lehman Brothers

Cine are euro sa-i schimbe in dolari sau franci, cine are de dat franci sa-i cumpere. Luni vor fi alte preturi, spune Cristian Sima, controversatul BROKER, aflat în exil în Elveţia, după ce a fost acuzat că le-a pierdut sume consistente unor personalităţi în jocul valutar.

“Un sfat pentru cei ce au euro sau datorii in franci. Grecia poate sa iasa in weekend din zona euro si efectul va fi de tipul Lehman Brothers. Cine are euro sa-i schimbe in dolari sau franci, cine are de dat franci sa-i cumpere. Luni vor fi alte preturi. Grecii vor intinde coarda la maxim, iar Germania nu isi permite sa mai riste sa le mai dea BANI inca odata doar pe vorbe fara acoperire. Vom vedea. Aveam in bursa o pozitie pierzatoare deschisa mai de mult, acum o dublez”, a spus pe contul lui de Facebook controversatul investitor Cristian Sima.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF POWER SUMMIT ’14 – ÎNREGISTRAREA VIDEO INTEGRALĂ A DECLARAŢIILOR INVITAŢILOR – ZIUA 1

Declaraţiile făcute de Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom şi de Kinga Daradics, country chairman MOL România, la ediţia din 2014 a ZF Power Summit

 „Autorităţile, când gândesc un sistem de fiscalitate, se uită la sume. Totul e să obţină cât mai mult venit din exploatarea acelor resurse. Ce e important nu e nivelul taxării, ci taxarea care stimulează producţia. Interesul statului e să încaseze cât mai mult, al producătorilor să aibă un sistem predictibil.“

 Citeste mai mult…

Zf.ro: România, pe primul loc în Europa Centrală şi de Est în funcţie de perspectivele economice pe şase luni

România a avansat pe primul loc în Europa Centrală şi de Est în privinţa percepţiei experţilor financiari asupra evoluţiei economice în următoarele şase luni, indicele care măsoară aşteptările analiştilor urcând cu peste 27 puncte, la 50,1 puncte, potrivit unui sondaj al institutului ZEW.

În ianuarie, indicele privind aşteptările analiştilor pentru economia românească se situa la 22,7 puncte, al patrulea cel mai scăzut punctaj din regiune.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de peste 4,89 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 21.756.481,06 lei (4.896.358,88 euro).

În jurul orei 14, patru dintre cei opt indici ai BVB erau în scădere uşoară. Totuşi, indicele BET urca lent cu 0,02%, până la 7.287,45 puncte, dar indicele BET Plus scădea nesemnificativ, cu 0,01%, la 1.072,85 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se diminua cu 0,21%, către 31.099,49 puncte.

Acţiunile Fondului Proprietatea (simbol FP) stagnau, în jurul orei 14, la 0,891 lei/unitate.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: Suma totală plătită fermierilor în acest an a depăşit 814 milioane de euro

Suma totală plătită fermierilor în primele două luni din 2015 a depăşit 814 milioane de euro, din care aproape 700 de milioane de euro reprezintă banii alocaţi din fonduri europene, iar diferenţa din bugetul de stat, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

“Până în prezent, în lunile ianuarie şi februarie, 98% dintre fermieri au primit plăţile pe suprafaţă aferente campaniei 2014 (SAPS) şi peste 80% dintre cei care trebuiau să primească plata complementară de la stat, respectiv Ajutoarele Naţionale Tranzitorii (ANT). În câteva zile finalizăm plata SAPS pentru toţi fermierii, iar pe ANT ajungem la 90%. Aici avem acea problemă legată de trimestrializare şi de aceea vom plăti diferenţa la începutul lunii aprilie. Este o suma foarte mică şi un număr mic de fermieri. În total, s-au plătit în ianuarie şi februarie peste 814 milioane de euro, din care aproape 700 de milioane de euro din fonduri europene, iar diferenţa de la buget”, a spus Constantin.

Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor