Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 20 martie 2015

Eoficial.ro, preluat de prahova24.ro, valcea24.ro, sinaiaexpres.com: Prima conferinţă științifică internațională din România privind dreptul construcțiilor, organizată la CCIR

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în parteneriat cu Asociația Română de Dreptul Construcțiilor (ARDC) organizează prima conferinţă științifică internațională din România privind dreptul construcțiilor, “New Perspectives in Construction Law”.

Citeste mai mult…

Ziare.com: Discutii la CCIR: China e interesata de investitii la Cernavoda si lauda Romexpo

Discutii la CCIR: China e interesata de investitii la Cernavoda si lauda Romexpo

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, a discutat joi cu Ambasadorul Chinei, Xu Feihong, despre cresterea schimburilor comerciale si dezvoltarea relatiei economice dintre cele doua state.

       Citeste mai mult…

Eoficial.ro, preluat de prahova24.ro, valcea24.ro, sinaiaexpres.com: Dezvoltarea cooperării economice dintre România și China, discutată la CCIR

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a discutat joi cu Ambasadorul Chinei, Xu Feihong, despre sporirea schimburilor comerciale și dezvoltarea relaţiei economice dintre cele două state, potrivit unui comunicat al CCIR.

Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro: S-A DAT STARTUL TÂRGULUI DE NUNŢI LA CONSTANŢA, ORGANIZAT DE CCINA

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța organizează, în perioada  20 – 22 martie, la Centrul de Afaceri EuroLitoral (Bingo – Mamaia), cea de-a XII-a ediție a Târgului pentru Nunți, cel mai important eveniment de profil din zona Dobrogei.

În urmă cu scurt timp, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a inaugurat Târgul de Nunţi.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grecia, pentru al doilea an consecutiv în topul vacanțelor de vară 2015 la Târgul de Turism

Grecia a fost destinația cea mai vândută la Târgul de Turism, aproape 60% dintre pachetele cumpărate vizând insulele elene, vânzările înregistrate în perioada târgului crescând cu aproape 50% față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Și anul acesta, Grecia rămâne pe locul întâi pe segmentul charterelor și al transportului individual. Românii au ales destinațiile clasice pentru vara 2015 alături de Grecia — Turcia, Spania. Interes au prezentat și noile destinații pentru vara 2015, Rimini și Costa Blanca, dar și Aqaba. Turiștii au plătit, în medie, cu 50% mai puțin pentru o vacanță rezervată la târg, astfel că, pentru un sejur în Grecia, întregul pachet a costat 350 euro pentru 7 nopți cazare în hotel de 4 stele și transport cu charterul. Românii au înțeles, în sfârșit, că își pot permite o vacanță de vis dacă și-o plănuiesc din timp, profitând de reducerile early booking cumulate cu reducerile pe care le oferim pe toată perioada târgului’, a declarat vicepreședinte ANAT, Alin Burcea.

         Citeste mai mult…

Business-point.ro: TARGUL DE VINURI GOODWINE SE DESCHIDE VINERI LA ROMEXPO

Editia de primavara a Targului International de Vinuri GoodWine isi deschide portile pe 20 martie la Romexpo, Pavilion C1, Bucuresti.

Printre expozanti se numara: Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon Vrancea (Partener), Crama Oprisor, Vinarte, Budureasca, Senator Wine, Winero, Agricola Stirbey, Avincis, Alcovin Macin, Via Sandu, Domeniile Samburesti, Domeniile Dealu Mare Urlati, Crama Darie, Domeniul Vladoi, Vincola Averesti, Wine Princess, Cricova Romania, Casa Panciu, Domeniile Ostrov, Domeniile Tohani, Crama Ratesti, Crama Vinc, Lozano Development, Barza Alba (Republica Moldova), Eduardo Miroglio (Bulgaria) Azienda Vitivinicola Malgra (Italia), Giuliano Tartufi (Italia).

        Citeste mai mult…

Realitateabucuresti.ro: Discounturi de până la 60% la prima ediţie a târgului Mobila Expo

Producătorii români de mobilă vor oferi discounturi de până la 60% la prima ediţie a târgului Mobila Expo, care se va desfăşura în perioada 26-29 martie 2015, a anunţat Cătălin Trifu, preşedintele Romexpo, la conferinţa de prezentare a evenimentului.

“Peste 50 de producători şi distribuitori români de mobilier se reunesc la Mobila Expo, pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, cu modele din colecţii actuale sau din sezonul trecut, la preţuri speciale, cu reduceri între 10 şi 60%, doar pe durata acestui eveniment. Noutatea târgului Mobila Expo este că vizitatorii vor putea achiziţiona pe loc mare parte dintre produsele prezentate, iar în cazul obiectelor de dimensiuni foarte mari sau pentru care se doresc ajustări, se pot lansa comenzi la preţurile oferite numai în cadrul acestui eveniment”, a precizat Cătălin Trifu, citat de Agerpres.

Citeste mai mult…

Pentrutimisoara.ro, preluat de ziaretimisoara.ro: Noi proiecte marca “Made in Banat”

made in banat

Managementul gestionării deșeurilor și managementul organizațional, în atenția firmelor candidate la marca “Made in Banat”

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, partener coordonator și Camera Economică Regională Pancevo, partener al Proiectului MADE IN BANAT, finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, organizează în perioada 25 – 26 martie 2015, la sediul CER Pancevo, cel de-al 10-lea și ultimul workshop din cadrul proiectului, având ca teme de dezbatere:  Managementul gestionării deșeurilor. Management organizațional în IMM-uri

Citeste mai mult…

Casa-construct.ro: Au inceput inscrierile la BIFE-SIM – Targul international de mobila, echipamente si accesorii

In perioada 19 – 23 septembrie 2015 va avea loc o noua editie a BIFE-SIM – Targul international de mobila, echipamente si accesorii. Astfel, incepand cu aceasta luna au debutat inscrile pentru expozantii BIFE-SIM, iar targul isi propune sa reuneasca cei mai mari producatori si importatori de mobilier, din Romania si din strainatate.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Aurel Popescu (ROMPAN): Pâinea românească are un gust și o aromă specifică pe care nu o poate realiza nimeni

Președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că există o tendință la nivel național de a se reveni la pâinea tradițională, că a apărut o modă în a se folosi și grâu sălbatic, însă pâinea românească are un gust și o aromă specifică pe care nu o poate realiza nimeni, pentru că aici se folosesc metode mai vechi.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bucureștenii sunt așteptați pe platforma apicolă Băneasa la Târgul Național al Mierii, în perioada 20 – 22 martie

Peste 100 de apicultori vor aduce bucureștenilor miere și produse apicole din toate colțurile țării, la ediția de primăvară a Târgului Național al Mierii, organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA), pe platforma apicolă Băneasa, în perioada 20 – 22 martie 2015.

Târgul Național al Mierii a devenit în ultimii ani un eveniment tradițional și recunoscut, dedicat consumatorilor de produse apicole din zona Capitalei.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: CURSĂ TERIBILĂ PRIN CRIZĂ

Cum a ajuns Banca Transilvania numărul doi în România după ce în toamna lui 2008 a fost salvată de BNR, anul următor aproape că se predase francezilor de la BRD, pe care acum, în mod ironic, i-a depăşit

Decembrie 2014. Banca Transilvania anunţă preluarea Volksbank. Horia Ciorcilă (în mijloc), preşedintele boardului, şi Omer Tetik (stg.), CEO, semnează afacerea „vieţii“ pentru Banca Transilvania. Ciorcilă mai trebuie să-şi rezolve împrumutul de la Bank of Cyprus şi se poate declara unul din marii câştigători ai crizei. Tetik, un turc născut în Germania, dar care a făcut carieră în România, are şansa de a conduce a doua bancă din România. Michael Mendel, vicepreşedinte Volksbank Austria, pune punct incursiunii în România.

În toamna anului 2008 s-a petrecut în birourile de la BNR şi de la Banca Transilvania unul dintre cele mai dramatice epi­soade pentru sistemul bancar românesc.

Criza începuse, lumea financiară mondială cădea de la o zi la alta – AIG, ING, Merrill Lynch, Lehman Brothers, Bank of America etc.

Citeste mai mult…

Zf.ro: CUM AU EVOLUAT INDICATORII PIEŢEI MUNCII ÎN PERIOADA 2007 – 2014:

Economia are 300.000 de joburi în minus, dar angajaţii au salarii reale mai mari cu 20%

Angajaţii români au avut parte de creşteri salariale de 64% în lei în ultimii opt ani (dar inflaţia de peste 40% din acest interval a anulat  două treimi din această creştere), în timp ce numărul de locuri de muncă se recuperează cu greu, arată o analiză ZF realizată pe baza evoluţiei celor mai importanţi indicatori ai pieţei muncii în perioada 2007- 2014.

  Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Schulz: Uniunea Energetică, de maximă importanţă pentru Ucraina şi pentru securitatea energetică a UE

Preşedintele PE, Martin Schulz, consideră că Uniunea Energetică este de importanţă maximă atât pentru susţinerea Ucrainei, cât şi pentru siguranţa energetică a Uniunii Europene pe termen lung, el solicitând intensificarea acţiunilor în acest domeniu deoarece s-a pierdut suficient de mult timp.

Martin Schulz a a declarat, joi, în cadrul Consiliului European, că un domeniu în care Kiev ar putea primi mai mult sprijin este securitatea energetică, spunând că trebuie să se dea dovadă de solidaritate prin creşterea fluxurilor inverse de gaze pentru Ucraina.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Asociaţie şi clienţi cu credite: Proiectul privind conversia ţine cont doar de interesele băncilor

Proiectul de lege privind conversia creditelor imobiliare din valută în lei ţine cont doar de interesele băncilor şi nu de situaţia reală şi de nevoile consumatorilor, consideră Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) şi Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC).

Guvernul a discutat miercuri, în primă lectură, un proiect de lege referitor la conversia creditelor imobiliare din valută în lei, băncile urmând să acorde un discount de 15% din valoarea în lei după conversia împrumutului, pe care statul îl va garanta în proporţie de 50%.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: UN ALTFEL DE CLASAMENT

Bancherii îşi împart piaţa de factoring: primii trei jucători au 70% din operaţiuni

BRD şi-a adjudecat anul trecut primul loc din piaţa de factoring, cu o cotă de piaţă de 36%, fiind urmată de Uni­Credit Ţiriac, cu 25% din total, şi la o distanţă semnificativă de austriecii de la Raiffeisen, care au raportat o cotă de 10%.

Piaţa de factoring, pe care activează bănci şi societăţi specializate în scontarea şi administrarea de facturi comerciale, a stagnat anul trecut la 2,7 mld. euro, dar nivelul este dublu faţă de anul 2007.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: ROMÂNIA 5%

Romanian Software: Multinaţionalele „fură“ IT-iştii de pe piaţa locală

Statul ar trebui să taxeze multinaţionalele din domeniul IT care îşi deschid subsidiare pe piaţa locală, fiindcă acestea „fură“ practic forţa de muncă specializată care ar putea lucra la dezvoltarea unor soluţii software româneşti ce ar putea fi exportate în străinătate şi asigura avansul industriei de profil din România, potrivit lui Victor Dragomirescu, acţionar şi director executiv al Ro­manian Software.

        Citeste mai mult...

Zf.ro: În goana după profit, investitorii se bat pe creditele toxice ale băncilor europene

Foamea de profit într-o lume a dobânzilor reduse şi chiar negative îi face pe investitori să se întreacă în a-şi face cumpărăturile la „angrourile“ europene de stat responsabile cu vânzarea creditelor, locuinţelor şi altor active nedorite din sistemul bancar.

Aşa-numitele „bad bank“ deţinute de guvernele din Olanda şi Austria accelerează vânzările portofoliilor de credite achiziţionate de la băncile lovite de criza financiară, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de The Wall Street Journal. Vehiculul similar din Irlanda şi-a majorat vânzările de împrumuturi în ultimul an, iar guvernul britanic a anunţat săptămâna aceasta că intenţionează să grăbească restructurarea propriei bad bank şi „să scoată pe tarabă“ credite de 13,2 miliarde de lire sterline (18,3 miliarde de euro) pentru investitori.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: România a fost vedeta regiunii în piaţa de fuziuni şi achiziţii cu acorduri de 2,4 mld. euro

Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii (M&A – mergers and acquisitions) a ajuns la 3,14 mld. dolari (2,4 mld. euro) în 2014, cu 186% mai mult comparativ cu 2013, aceasta fiind cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Sud-Est, arată studiul M&A Baro­me­ter România 2014, realizat de firma de consultanţă EY.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: România, pe locul doi ca perspectivă economică în Europa de Est

Aşteptările analiştilor financiari privind evoluţia economică în România au continuat să se îmbunătăţească în martie, însă ţara a coborât o poziţie în clasamentul din Europa Centrală şi de Est, până pe locul al doilea, fiind depăşită de Slovacia, potrivit unui sondaj al institutului ZEW.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Canalul Dunăre-Marea Neagră în varianta bulgărească: 192 km şi 1,8 miliarde euro

O autoritate regională din Bulgaria a adoptat o propunerea construirii unui canal navigabil de 192 de kilometri care să lege oraşul port de la Dunăre Ruse de cel litoral Varna.

Proiectul, de 3,6 mld. leva (1,84 mld. euro), ar trebui să contribuie la dezvoltarea transportului maritim din zonă precum şi la irigarea solurilor deosebit de fertile din această regiune, scrie Novinite.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Cristian Colţeanu, General Electric: Există o asimetrie între competenţa din zona administrativă de stat şi cea din mediul privat

Cristian Colţeanu, CEO al General Electric – România, Bulgaria şi Republica Moldova. Fotograf: Marius Dumbrăveanu

Trebuie să meargă în paralel configurarea strategiilor realiste cu investiţii în zona de formare a capitalului uman, în învăţământ. Noi la GE spunem că niciodată nu există destui ingineri, a spus Cristian Colţeanu, CEO al General Electric – România, Bulgaria şi Republica Moldova, în cadrul ZF Power Summit ’15.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Alpha Bank a înregistrat anul trecut pierderi de 58,5 mil. euro, în creştere de aproape 12 ori

Alpha Bank a înregistrat anul trecut în România pierderi înainte de taxe în valoare de 58,5 milioane de euro, de aproape 12 ori mai mari comparativ cu 2013, potrivit datelor publicate joi de instituţia financiară elenă.

În 2013, Alpha Bank a înregistrat pierderi înainte de taxe de 4,7 milioane de euro.

Rata creditelor neperformante era la sfârşitul anului de 15,3%, uşor peste nivelul de 15,1% din primele nouă luni. La finele anului 2013, rata creditelor neperformante era de 14,4%.

Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF a avizat contractul Franklin Templeton de administrator al Fondului Proprietatea

ASF a avizat contractul Franklin Templeton de administrator al Fondului Proprietatea (FP), aprobat de acţionari în septembrie, după ce anul trecut instituţia a acceptat doar parţial un contract votat de acţionari în aprilie şi a cerut modificări, inclusiv în privinţa comisioanelor.

Consiliul autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa de miercuri “solicitarea Franklin Templeton Investment Management Ltd United Kingdom – Sucursala Bucureşti de avizare a modificărilor intervenite în documentele avute în vedere la momentul înregistrării S.C. Fondul Proprietatea S.A., respectiv contractul de administrare a investiţiilor”, se arată într-un comunicat transmis joi de ASF.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: A treia cerere din acest an pentru intrarea Complexului Energetic Hunedoara in insolventa

Complexul Energetic Hunedoara se confrunta pentru a treia oara in acest an cu o cerere in instanta de intrare in insolventa. La Tribunalul Hunedoara a mai fost deschis un dosar de insolventa, de data aceasta creditorul fiind Sanroc SRL, o societate din Deva care se ocupa cu furnizarea pieselor de schimb si a consumabilelor pentru echipamentele de foraj si de constructii. Pana la aceasta noua cerere, au mai existat doua dosare de insolventa, insa creditorii au renuntat brusc la continuarea proceselor.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministrul energiei nu s-a dus in Gorj, dar i-a chemat la Bucuresti pe grevistii de la CE Oltenia pentru a semna un protocol cu managementul societatii

Ministrul Energiei Andrei Gerea nu s-a dus la Targu-Jiu, asa cum au solicitat angajatii Complexului Energetic Oltenia aflati in greva foamei sau blocati in subteran. In schimb, i-a chemat in cursul zilei de joi, la Bucuresti, pentru a semna un protocol cu conducerea CE Oltenia. La intalnire au fost reprezentantii organizatiilor sindicale Univers, FNME, Energetica și Petrom, insa nu toti au dorit sa semneze un astfel de protocol. Este un protocol care avantajeaza in mare masura conducerea societatii. Sindicatele care au semnat s-au angajat sa renunte la procesele intentate conducerii CE Oltenia. In schimb, managementul se angajeaza sa nu ia nicio masura impotriva celor care s-au blocat in subteran si au intrat in greva foamei.

       Citeste mai mult...

Hotnews.ro: UPDATE Cine i-ar putea lua locul lui Valcov la Finante? Cele mai mari sanse in prezent le au Dan Manolescu si Viorel Stefan

Imediat dupa anuntul privind demisia lui Darius Valcov din functia de ministru al Finantelor, au inceput sa apara pe surse diverse nume carora li s-ar fi propus sa preia functia. Printre acestea figurau fostul viceguvernator BNR Cristian Popa, la care Isarescu a acceptat sa renunte in favoarea lui Liviu Voinea, dar si Cristian Socol, Dan Manolescu si Viorel Stefan. Socol este un economist apropiat PSD, consilier al premierului, iar Dan Manolescu este un tehnocrat, cu vederi mai degraba de dreapta, dar foarte apreciat ca specialist in zona fiscala. Surse din anturajul fostului viceguvernator Popa au declarat pentru HotNews ca nu au existat discutii pentru preluarea portofoliului Finantelor, in vreme ce lui Socol i s-ar fi propus functia (pentru a doua oara), dar ar fi declinat oferta. In cursa au ramas asadar secretarul de stat in Finante Dan Manolescu si Viorel Stefan, presedintele Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor.

Citeste mai mult…

Economica.net: Am scăpat de ruşi. 0% importuri de gaze pentru populaţie, din aprilie

Luna aprilie 2015 va fi prima din ultimele decenii în care populaţia României va consuma gaze doar din producţie internă. Şi în industrie importurile vor fi extrem de mici, dacă vor fi, pentru că este suficient gaz pe piaţa locală.

Procentul de import de gaze pe piaţa reglementată pe care ANRE îl va aviza pentru aprilie este de 0%, iar următoarele luni vor fi , de asemenea, fără importuri, precizează, pentru ECONOMICA.NET, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii. Ar fi pentru prima dată în istoria ultimelor decenii când populaţia României se va alimenta 100% cu gazul produs intern.

Citeste mai mult…

Economica.net: S-a îmbunătăţit „sentimentul economic” în România. BCR ridică estimarea privind creşterea economică în 2015

BCR Cercetare a decis să crească estimarea consumului privat din acest an în România, „ca urmare a continuei îmbunătățiri a încrederii, dar și al unui nivel surprinzător de bun al volumului efectiv al vânzărilor cu amănuntul din ianuarie”, potrivit unui raport primit la redacţia ECONOMICA.NET. În consecinţă şi estimarea privind creşterea PIB a fost ridicată de la 2,2% la 2,8%.

„Am revizuit în creștere avansul economic în acest an la 2,8% (de la 2,2%), consumul privat fiind factorul decisiv în acest sens. Inflația scăzută ar trebui să mențină venitul gospodăriilor în teritoriu pozitiv și vânzările cu amănuntul la un nivel solid. Investițiile ar putea înregistra o revenire timidă în 2015 cu mențiuntea că escaladarea tensiunilor dintre Grecia și Eurogroup ar putea afecta fluxul investițiilor străine spre România”, scriu analiştii de la BCR Cercetare în cel mai recent raport al lor, primit la redacţia ECONOMICA.NET.

       Citeste mai mult…

Economica.net: Numărul restanţierilor persoane fizice la IFN-uri şi bănci a crescut cu 0,2%, în ianuarie

Numărul restanţierilor persoane fizice la Instituţiile Financiare Nebancare /IFN/ şi bănci a ajuns, în ianuarie, la 710.820, cu 0,2% mai mulţi decât la finalul lunii decembrie 2014, se arată în datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Potrivit sursei citate, în decembrie 2014 numărul restanţierilor se ridica la 709.386 persoane fizice.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Angajaţii CE Oltenia ar putea primi o mărire salarială de 250 lei

Angajaţii din cadrul Complexului Energetic Oltenia /CE Oltenia/ ar putea primi o mărire de salariu în cuantum de 250 lei, în timp ce pentru personalul din subteran se vor acorda patru salarii compensatorii brute la o eventuală disponibilizare, sunt principalele puncte stabilite în cadrul negocierilor dintre conducerea CE Oltenia şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri /MEIMMA/, transmis AGERPRES.

       Citeste mai mult…

Economica.net: Din patru tranzacţii speciale de 8,6 milioane de euro, a fost depăşită media zilnică pe 2015 la Bursă

Joi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-au înregistrat patru tranzacţii speciale (deal) cu acţiunile Băncii Transilvania (TLV), ale Fondului Proprietatea (FP) şi Romgaz (SNG), în valoare totală de aproape 49 de milioane de lei (8,6 mil. euro). Doar cu cele patru tranzacţii a fost depăşită astfel media zilnică a întregii pieţe pe 2015, de 7,34 milioane de euro.

Joi la prânz (12.10) s-a făcut, mai întâi, o tranzacţie specială („deal”) de 15,5 milioane de lei, cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP). O jumătate de oră mai târziu a urmat o altă tranzacţie de 2,1 milioane de lei şi, la 13.08, alte două tranzacţii „deal”, cu peste 0,3% din acţiunile Băncii Transilvania (TLV), în valoare de 20,3 milioane de lei (4,63 mil. euro).

Citeste mai mult…

Bursa.ro: AURELIAN DOCHIA, DESPRE INIŢIATIVA MFP CE URMĂREŞTE SOLUŢIONAREA PROBLEMEI CREDITELOR ÎN CHF:

“Proiectul pentru rezolvarea crizei francului, absurd din toate punctele de vedere”

Mult aşteptatul “produs” la care Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a lucrat în ultima vreme împreună cu băncile pentru rezolvarea problemei creditelor în franci elveţieni (CHF) pare să nu fie chiar “ajutorul” la care se aşteptau consumatorii.

Specialiştii susţin că proiectul postat, miercuri seara, pe site-ul MFP, are o serie de neclarităţi, atrâgând mai multe semne de întrebare.

Deşi textul proiectului arată că acesta se vrea un “Program de protecţie a populaţiei împotriva riscului de depreciere semnificativă a monedei naţionale asociat creditelor în valută”, economiştii spun că este posibil ca debitorii vizaţi de această măsură ar putea să iasă în pierdere.

      Citeste mai mult…

Bursa.ro: Lafarge şi Holcim au ajuns la un acord privind revizuirea condiţiilor de fuziune

Producătorul elveţian de ciment Holcim şi compania franceză Lafarge au ajuns astăzi la un acord privind termenii planificatei lor fuziuni, după ce, la începutul săptămânii, producătorul elveţian de ciment Holcim a arătat că nu va continua procesul în lipsa modificării înţelegerii iniţiale, transmite Reuters.
Holcim şi Lafarge au anunţat, anul trecut, că vor să-şi unească forţele pentru a da naştere unui gigant mondial cu vânzări de 44 de miliarde de dolari pe an. Conform înţelegerii iniţiale, o acţiune Lafarge va fi schimbată pentru un titlu Holcim.

Noii termeni ai înţelegerii prevăd o rată de schimb a titlurilor celor două companii de 9 acţiuni Holcim pentru 10 acţiuni Lafarge, se arată într-un comunicat al celor doi producători de ciment.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: SPERANŢA MOARE ULTIMA

Regulamentul titlurilor de interes s-ar putea să vină prea târziu pentru Fondul Proprietatea

FP se va putea lista la Londra prin titluri de interes, doar dacă ASF aprobă regulamentul până pe 25 martie

*  Dar Autoritatea vrea să pună proiectul, din nou, în dezbatere

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) nu a discutat, miercuri, regulamentul pentru titluri de interes, instrumente prin care Fondul Proprietatea (FP) doreşte să se listeze la Londra.

Speranţele FP – care nu pierde nici o ocazie să spună că s-a pregătit pentru GDR-uri, dar nădăjduieşte încă în primirea aprobării ASF pentru titluri de interes (DI) – au fost alimentate de declaraţiile recente ale lui Mircea Ursache, vicepreşedinte ASF. Acesta a spus că a avizat regulamentul pentru a intra din nou pe ordinea de zi a Consiliului ASF, după ce actul fusese respins, în noiembrie.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: BET-FI deschide în creştere

Indicele bursier BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se apreciază cu 0,1%, fiind cotat la 6.984,28 puncte.

Indicele BETPlus creşte cu 0,1%, la 1.029,04 puncte.

Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, se apreciază cu 0,1%, la 7.627,07 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea “free-float”-ului celor mai tranzacţionate zece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui. BET-TR va fi calculat retroactiv începând cu data de 24 septembrie 2012.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: DISTRIBUŢIA, PILON AL NOII STRATEGII DE DEZVOLTARE

ENEL nu mai vinde activele din România

Starace: “Am primit preţuri bune, dar vrem să ne axăm pe consolidarea activităţilor reglementate”

ENEL a decis să nu mai vândă activele din România (companii de distribuţie şi furnizare electricitate), a anunţat ieri, la Londra, Francesco Starace, directorul general al grupului.

Domnia sa a explicat: “Am decis să scoatem România de pe lista activelor de vânzare, pentru că afacerile noastre din această ţară se încadrează în noua strategie de dezvoltare pe cinci ani. Această strategie se va baza pe eficientizarea activităţilor operaţionale, dezvoltare industrială, management activ al portofoliului şi remunerarea acţionarilor. Deci, activitatea de distribuţie a electricităţii este unul din pilonii dezvoltării noastre”.

  Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ O ZI DE AVANS

Euro pierde din nou teren în faţa dolarului

Banca centrală americană sugerează că anul acesta va majora dobânzile, dar înrăutăţeşte prognozele de creştere a PIB-ului SUA

Euro s-a depreciat cu aproape 2% ieri, pe pieţele externe, faţă de dolar, după ce, în ziua precedentă, moneda SUA a fost cea care pierduse teren în urma reuniunii de politică monetară a băncii centrale americane (Federal Reserve – Fed), care a sugerat că majorarea dobânzilor va fi făcută mai târziu decât arătau aşteptările.

Miercuri, Fed a mai făcut un pas spre prima majorare a dobânzii de politică monetară de după 2006, renunţând să mai promită, ca de obicei, “răbdare” înainte să decidă creşterea costului împrumuturilor, ceea ce, potrivit analiştilor, înseamnă că o majorare a dobânzii cheie în SUA este posibilă în lunile următoare.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: ADR CENTRU:

Absorbţie a fondurilor europene de peste 60% la nivel regional

Gradul de absorbție a fondurilor europene la nivelul Regiunii Centru a depășit valoarea de 60%, suma totală plătită tuturor beneficiarilor de proiecte REGIO din Regiunea Centru depășind valoarea de 288 milioane euro.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, dintre cele 1200 proiecte depuse la nivel regional, a căror valoare totală depășește 1,76 miliarde euro, au fost contractate, până la sfârșitul lunii februarie 2015, un număr de 494 proiecte, a căror valoare totală este de peste 860 milioane euro. Dintre aceste proiecte au fost finalizate 302, beneficiarilor acestora fiindu-le rambursată suma de peste 205 milioane euro.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX: Mihaela Ion (Popovici, Nitu & Asociaţii) – Concurenţa poate anula amenzile aplicate companiilor dacă acestea colaborează la investigaţie

Companiile amendate de Consiliul Concurenţei îşi pot reduce sancţiunea primită dacă recunosc fapta săvârşită şi au o atitudine sinceră şi de colaborare cu autoritatea pe parcursul investigaţiei, însă în cazul continuării încălcării legii sau al ignorării avertismentelor nivelul plăţii poate creşte.

“Nivelul de bază al amenzii porneşte în funcţie de gravitatea şi durata faptei, la care se aplică circumstanţe atenuante sau agravante. Spre exemplu, dacă este o faptă de gravitate mică se aplică între 0,6% şi 2% din cifra totală de afaceri, iar dacă încălcarea este de scurtă durată, de până la un an, nu se aplică un cuantum adiţional”, a declarat joi Mihaela Ion, managing associate la firma de avocatură Popovici, Nitu & Asociaţii, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Competition.

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Fermierii prind curaj să cultive soia de anul acesta

În acest an, soia are toate şansele să devină cultura-vedetă a agriculturii autohtone. Atât analiştii, cât şi agricultorii pariază pe această plantă deoarece, din 2015, UE va acorda un sprijin de 325 de euro pe hectar pentru suprafeţele cultivate cu proteina vegetală, astfel încât să fie redusă dependenţa României de importuri.

 Citeste mai mult…

Antena3.ro: Fermierii din România, afectaţi de eliminarea cotei de lapte din UE. Ce ar trebui să facă pentru a rezista pe piaţă

Fermierii din România, afectaţi de eliminarea cotei de lapte din UE. Ce ar trebui să facă pentru a rezista pe piaţă 442

Uniunea Europeană renunţă, de la 1 aprilie, la sistemul cotelor în domeniul lactatelor, astfel că marii producători europeni vor fi liberi să producă oricât de mult şi vor exporta produsele şi pe piaţa din România.

       Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Statul aruncă praf în ochii celor cu credite în valută

Peste 75.000 de români au de plătit rate la creditele în franci elveţieni  FOTO Adevărul Guvernul a elaborat un proiect de lege prin care clienţii cu credite imobiliare în valută pot beneficia de conversia acestuia în lei, plus un discount de 15%, totul cu o garanţie din partea statului pentru bănci echivalentă cu 50% din valoarea noului împrumut. Măsura sprijină băncile, însă doar amăgeşte clienţii, reducând costul acestora cu ratele la nivelul din urmă cu trei luni.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene pentru ferme de vaci. Primii paşi ai afacerii

Fonduri europene pentru ferme de vaci Ministerul Agriculturii anununţă că de luna viitoare se va aproba o variantă a Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Din bugetul alocat acestui program, o parte vor fi şi fonduri europene pentru ferme de vaci. Majoritatea crescătorilor de vaci spun în ultimii ani o fermă de vaci nu mai e chiar atât de profitabilă. Însă marea problemă pentru o fermă de vaci este de fapt piaţa de desfacere. Mai bine analizaţi toate posibilităţile pentru a vinde laptele şi brânzaturile şi apoi începeţi o fermă de vaci. De asemenea, se pot obţine şi fonduri europene pentru fermele de vaci.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Voi anunţa ministrul de Finanţe după ce vorbesc cu preşedintele, când se va întoarce de la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a anunţat că îl aşteaptă pe preşedintele Klaus Iohannis, aflat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, să revină la Bucureşti pentru a se consulta cu acesta referitor la numirea unui nou ministru de Finanţe.

“Voi anunţa ministrul după ce vorbesc cu preşedintele, când se va întoarce de la Bruxelles”, a spus Ponta.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rus: În primăvara viitoare începem podul peste Dunăre, lucrare care tot începe de vreo 20 de ani

Lucrările la podul peste Dunăre din zona Brăila-Galați vor începe în primăvara anului viitor, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la lucrările pe ateliere prilejuite de Consiliul Național al Partidului Social Democrat /PSD/.

Am avut săptămâna trecută discuții cu autoritățile locale din Galați și Brăila. Începem podul peste Dunăre — probabil testăm și varianta în care se face și trecere pe sub Dunăre în Galați. Probabil că se canibalizează, iar un punct de vedere economic va fi complicat de susținut, dar noi nu respingem ideea. Podul este licitat, câștigat și, în acest an, să zicem iarna viitoare, va fi dedicată studiilor de fezabilitate, proiect tehnic etc, astfel încât în primăvara viitoare va începe și această lucrare care tot începe de vreo 20 de ani’, a explicat Rus.

 Citeste mai mult…

Presidecy.ro: Declaraţia de presă a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la finalul lucrărilor Consiliului European de la Bruxelles

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat în perioada 19-20 martie a.c., la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară, la finalul căreia a susţinut următoarea declaraţie de presă:

„Discuţiile din cadrul Consiliului European s-au axat pe trei teme: Uniunea Energiei, Semestrul European şi subiecte de actualitate din sfera relaţiilor externe ale Uniunii Europene.

Consiliul European a confirmat obiectivul de creare a Uniunii Energiei, pe baza propunerii făcute în luna februarie de Comisia Europeană. Au fost validate cele cinci dimensiuni ale Uniunii Energiei: securitatea energetică, piaţa internă a energiei, eficienţa energetică, reducerea emisiilor de carbon, cercetarea, inovarea şi competitivitatea în domeniu.

Citeste mai mult…

Rasunetul.ro: CCI organizează cursuri de antreprenoriat, contabilitate şi manichiură în cadrul prioiectului MOVE

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud în calitate de beneficiar, implementează proiectul strategic “Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare-MOVE”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul îşi propune creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor fără loc de muncă, în special a şomerilor de lungă durată din Regiunea Centru şi Regiunea Nord-Vest în urma participării la un program integrat de servicii de ocupare personalizate şi inovatoare.

       Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro: AMBASADORUL ALBANIEI ÎN VIZITĂ LA CCINA CONSTANŢA

Preşedintele CCIR şi Preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, Mihai Daraban a primit astăzi, vizita oficială a E.S. Ilir Tepelena, Ambasadorul Republicii Albania la Bucureşti.

Ambasadorul a fost insoţit, la sediul CCINA, de dr. Luan Topciu, Ministru –Consilier în cadrul Ambasadei Republicii Albania şi de Ȍmer Süsli, Consul onorific al Republicii Albania, la Constanţa.

Preşedintele Mihai Daraban a vorbit despre rolul important pe care-l are atât Camera de Comerţ şi Industrie a României cât şi întreg Sistemul Cameral în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor bilaterale între ţara noastră şi alte tări dar, şi în ceea ce priveşte sprijinirea şi susţinerea mediului de afaceri din România.

Discuţiile au vizat, apoi, principalele domenii de interes comun pentru România şi Albania, printre acestea numărându-se: sistemul energetic şi turismul.

       Citeste mai mult…

Advertising4u, business-adviser.ro: Mii de români și-au planificat vacanțele acestui an la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României

Cele mai bune oferte și destinații turistice, prezentate de companiile din România și din străinătate, au captat, timp de patru zile, atenția celor 21.795 de vizitatori prezenți la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, eveniment ce a avut loc în perioada 13-15 martie 2015, în Centrul Expozițional Romexpo.

Peste 260 de expozanți, reprezentând Consilii Județene, agenții de turism, tour-operatori, organizații și asociații de turism naționale, regionale și internaționale și-au promovat ofertele și serviciile, animând cele șase pavilioane expoziționale. Pe o suprafață de 11.700 de metri pătrați au expus companii din România și Bulgaria, Croația, Grecia, Israel, Italia, Iordania, Moldova, Maroc, Malaezia, Polonia, Serbia, Spania, Turcia și Ungaria, gradul de internaționalizare fiind de 34%, cu 7% mai mult decât la ediția de primăvară 2014. Dintre țările menționate, Bulgaria, Maroc, Malaezia, Moldova, Serbia, Turcia și Ungaria au avut participări oficiale internaționale, fiind reunite in Pavilioanele C5 și C6.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: De Paște, românii aleg Roma, Atena, Ierusalim sau shoppingul și distracția în Dubai sau Amsterdam (studiu)

Români merg în vacanțe de Paște în străinătate fie atrași de semnificația religioasă a unor destinații, precum Roma, Atena sau Ierusalim, fie pentru shopping și distracție în Dubai sau Amsterdam, conform unui studiu realizat de un portal de turism din România, transmis, vineri, AGERPRES.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ialomițianu (PNL): Victor Ponta forțează proiectul Codului fiscal prin proceduri ilegale

Deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu susține că premierul Victor Ponta “forțează proiectul Codului fiscal prin proceduri ilegale”, având în vedere că acesta nu are avizul niciunui minister care “va fi afectat” de modificările aduse de noul act normativ.

“Ședința de Guvern extraordinară în cadrul căreia s-a prezentat proiectul de modificare a Codului fiscal a devoalat imediat scopul principal al acestei ședințe — oportunitățile de imagine pentru presă și nimic mai mult. Chiar dacă și-a propus să beneficieze de camerele de luat vederi care s-au înghesuit să-i difuzeze discursul, Victor Ponta s-a deconspirat în legătură cu procedurile ilegale prin care vrea să impună proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal. Atragem atenția asupra faptului că un aspect legal a fost trecut cu vederea și anume faptul că proiectul supus dezbaterii nu a avut avizul niciunui minister care va fi afectat de aceste modificări. Dimpotrivă, înainte de prezentarea proiectului, Victor Ponta a început să pună presiune directă asupra miniștrilor de resort pentru a-i aviza pe orbește proiectul, chiar dacă aceste ministere nu au efectuat studii de impact asupra implementării unor măsuri pe care încă nu le cunosc”, afirmă Ialomițianu într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Codul Fiscal este necesar deoarece suntem ca un avion care nu decolează. FMI nu îl va accepta

Reforma fiscală trebuie realizată în acest an, deoarece Guvernul se află în situaţia unui avion aflat pe pistă, cu motoarele turate, dar care, dacă nu decolează, impune ca, în anii următori, să fie reluat totul de la capăt, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, la Consiliul Naţional al PSD.

Premierul a susţinut declaraţia în cadrul atelierului “Finanţe” al Consiliului Naţional al PSD, în contextul în care a vorbit despre necesitatea adoptării proiectului noului Cod Fiscal şi al Codului de Procedură Fiscală.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Romgaz propune un dividend brut de 3,15 lei/acţiune

La actualul preţ de piaţă al acţiunilor SNG, randamentul net dividendului este de 8%.

Romgaz SA Mediaş (SNG) propune pentru Adunarea Generală a Acţionarilor din 28-29 aprilie a.c. distribuirea unui randament brut de 3,15 lei/acţiune, conform unu comunicat al emitentului remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti.

     Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministerul Energiei: Posibilitatea ca Romania sa beneficieze de gaze prin intermediul gazoductului TANAP depinde de interconectorul care va lega Bulgaria de Grecia

Ministrul Energiei Andrei Gerea, a participat, pe 17 martie, la ceremonia inaugurare  a gazoductului Trans-Anatolian (proiectul TANAP). Prin acest coridor, gazele din Azerbaidjan urmeaza sa fie transportate pe teritoriul Turciei, fiind astfel asigurate premisele exportului catre tarile europene pe ruta Grecia- Italia. Posibilitatea ca piata romaneasca de gaze naturale sa beneficieze de diversificarea surselor de aprovizionare prin intermediul TANAP-TAP depinde de implementarea interconectorului care va lega Bulgaria de Grecia, se arata intr-un comunicat al Ministerului Energiei.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ministerul Energiei va plăti despăgubiri de 15 milioane de lei pentru deschiderea unei exploatări de lignit

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri va plăti despăgubiri în valoare de 15,1 milioane de lei (3,4 milioane de euro) pentru exproprierea unor terenuri şi imobile necesare unei investiţii a Complexului Energetic Oltenia pentru extracţia de lignit.

Din totalul despăgubirilor, în cursul acestui an vor fi plătite 4,5 milioane de lei, potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Brokerul italian care a listat Sameday vrea să aducă pe AeRO alte trei companii

Milanezul Federico Salmoiraghi, brokerul care a listat trei din cele şapte companii tranzacţionate în prezent pe sistemul alternativ ATS-AeRO al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), are discuţii cu alte două companii locale şi cu o firmă din Italia pentru a le aduce pe bursă.

Brokerul italian a făcut primele două listări pe ATS în 2012 şi 2014, iar anul acesta, odată cu relansarea platformei al­ter­native, a adus la tranzacţionare firma de curierat cu li­vra­re în aceeaşi zi Delivery Solutions, care operează brandul Sa­me­day. BVB a autorizat 31 de consultanţi pentru a aduce com­panii pe AeRO. FSA Advisory, controlată de Salmoiraghi şi INC Investments Consulting din Polonia sunt singurii care au făcut paşi concreţi pentru popularea platformei alternative, dedicată IMM-urilor şi starup-urilor.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Analiză Saxo Bank: “5 strategii pentru a investi când crește dolarul”

Şeful pe Europa Centrală şi de Est din cadrul Saxo Bank, Emmanouil Lemonakis, a conceput cinci strategii construite pe trendul crescător al valutei americane, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Redăm mai jos analiza Saxo Bank:

“Remarcabila întărire a dolarului de anul acesta a dat deja bătăi de cap analiștilor: au renunțat la previziuni și vor face altele, probabil, abia când trendul de creștere va încetini. La începutul anului, analiștii care au adoptat o poziție dramatică au prognozat un raport euro/dolar de 1,1 până la sfârșitul anului; acum sunt nevoiți să-și regândească strategia și să aibă la orizont chiar și o posibilă valoare a raportului de 0,95, posibilă anul acesta.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: PROIECT DE APROAPE 35 MILIOANE LEI

E.ON finalizează integrarea unor staţii de transformare

E.ON Distribuţie România a finalizat un proiect de creştere a securităţii furnizării energiei în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est prin modernizarea şi integrarea în SCADA a 26 staţii de transformare, în valoare totală de 34.992.067,21 lei.

Proiectul, intitulat “Modernizare şi integrare în sistem SCADA staţii de transformare E.ON Moldova Distribuţie S.A.”, a fost co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Din valoarea totală, asistenţa financiară nerambursabilă este de 13.325.795,11 lei (88% FEDR si 12% bugetul naţional) şi 21.666.272,10 lei contribuţie proprie a E.ON.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BERD şi UE premiază firmele româneşti care au investit în eficienţă energetică şi energie durabilă

O companie agricolă, un service auto, un producător de mobilă cu aspect antichizat, un producător de conserve și compoturi, câteva fabrici de pâine, un producător de hârtie și cea mai mare rafinărie din sud-estul Europei, sunt câteva din cele 15 companii românești care au fost distinse cu premii de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Uniunea Europeană (UE) pentru promovarea eficienței energetice.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Locuințe pentru toate buzunarele, case de vacanță în time-share, soluții antiseismice și discounturi la târgul Project Expo

Tendința generală a pieței imobiliare este de creștere a prețurilor locuințelor cu aproximativ 3-5% față de anul trecut, dar în cadrul primului târg imobiliar al anului 2015 expozanții vin cu oferte mai multe și cu prețuri semnificativ mai mici decât în 2014, a declarat, vineri, Adina Patilea, brand manager al Târgului Imobiliar Project Expo, la deschiderea evenimentului.

Târgul Imobiliar Project Expo, care se desfășoară la Sala Palatului, în perioada 20 — 22 martie, aduce în atenția bucureștenilor atât apartamente noi și vechi în Capitală, cât și case de vacanță sau locuințe individuale în imediata apropiere a metropolei.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Plumb: Prin noul Cod fiscal se vor putea crea 500.000 de locuri de muncă în cinci ani

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, consideră că noul Codul fiscal este un instrument prin care se vor putea crea cel puțin 500.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani.

“PSD și-a asumat două misiuni fundamentale — crearea de locuri de muncă și combaterea sărăciei. Noul Codul fiscal e un instrument prin care se vor putea crea cel puțin 500.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani în România și care va conduce la reducerea inegalităților din societate. Dacă vorbim de Codul fiscal și vorbim de reducerea TVA, ea se aplică pentru toată lumea, dar va ajuta mai mult categoriile care au venituri mici — pensionarii, familiile tinere, șomerii. În momentul în care am gândit Codul fiscal am luat în calcul, prima oară, la aceste categorii de persoane”, a afirmat, vineri, vicepreședintele PSD Rovana Plumb la atelierul de lucru “Locuri de muncă și combaterea sărăciei, viziunea social-democrată” din cadrul Consiliului Național al PSD, care se desfășoară la Palatul Parlamentului.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta vrea să asigure interimatul la Finanţe până miercuri, când Guvernul adoptă Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta ia în calcul să asigure interimatul la Ministerul Finanţelor până miercuri, când Guvernul va adopta proiectele privind noul Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală, urmând să aibă o discuţie pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis, au declarat surse oficiale.

“Varianta luată în calcul este ca premierul să preia interimatul la Ministerul Finanţelor, nu neapărat pentru 45 de zile, cât este termenul legal, ci în principal până miercuri, când va fi adoptat Codul Fiscal”, au arătat sursele.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Dragnea, despre nominalizarea la Finanţe: Nu e mare înghesuială, nu cred că vom avea un anunţ azi

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea a declarat, vineri, întrebat cine va fi noul ministru de Finanţe, că din câte a auzit, ”se pare că nu este înghesuială foarte mare”, arătând că nu contează dacă e tehnocrat sau politician şi că nu va fi anunţat, în opinia sa, în această seară.

Întrebat dacă premierul s-a consultat cu partidul, în privinţa persoanei care va fi nominalizată la Ministerul de Finanţe, în locul lui Darius Vâlcov, Liviu Dragnea a arătat că Ponta se va gândi la mai multe persoane şi va consulta şi partidul.

Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Cât plătim ca să ne fure unii precum Șova

Căpuşate de miniştri şi de firmele sindicaliştilor, conduse de manageri politruci şi penali, termocentralele şi minele fac încă un pas în direcţia dispariţiei lor.

Pentru că haosul şi hoţia au înlocuit strategia, în perioada imediat următoare îşi vor pierde slujbele mii de mineri şi energeticieni şi vor fi închise importante capacităţi de producţie, inclusiv unele modernizate recent pe sume uriaşe. Cazul Şova, de exemplu, este grăitor şi explică în mare parte dificultăţile în care a ajuns Complexul energetic Oltenia.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Havrileț (ANRE): România va avea din luna aprilie un surplus de 10% la producția internă de gaze naturale

România va avea din luna aprilie un surplus de 10% la producția internă de gaze naturale deoarece producătorii de energie electrică și-au redus consumul de gaze prin eficientizare, a declarat, vineri, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț.

“Odată cu intrarea producătorilor din energia electrică regenerabilă s-a constatat o scădere masivă a consumului de gaze naturale pentru producția de energie electrică. Chiar și în România, dacă anul trecut în primul trimestru am avut o medie de import de 15%, anul acesta avem 2% în aceeași perioadă a anului, iar pentru luna aprilie ar trebui să stabilim un minus de 10%, dacă anul trecut am stabilit un necesar de 9% la import”, a explicat președintele ANRE, la o dezbatere pe teme de energie.

5%.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Cât de mult contează un CEO în preţul acţiunilor listate la bursă?

Pe pieţele străine, numirea sau demisia unui Chief Executive Officer (CEO) la companiile cu mare vizibilitate provoacă forfotă în rândul acţionarilor, care se întreabă imediat dacă noul director are calităţile necesare pentru a le gestiona corect şi înmulţi banii investiţi. Acelaşi lucru nu este însă valabil şi pe bursa de la Bucureşti, care nu doar că duce lipsă de CEO „star“, dar unde nici investitorii nu sunt atât de preocupaţi să ştie numele executivului de la vârful firmei.

      Citeste mai mult…

Bursa.ro: APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachet b – păsări, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.

Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 19 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 19 milioane lei (4,3 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în urcare. Indicele BET creşte cu 0,05%, ajungând la valoarea de 6.980,96 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se majorează cu 0,05%, la 7.623,44 puncte. BET-FI se depreciază, în schimb, cu 0,04%, până la 29.991,50 puncte.

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, creşte, totodată, cu 0,10%, la 1.029,04 puncte.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Exclusiv: Cele doua proiecte din Romania selectate pentru finantare prin Planul Juncker

Attila Gyorgy, secretar de stat la Ministerului Finantelor Publice a detaliat pentru EurActiv.ro care sunt cele doua proiecte din domeniul energiei, primele selectate din Romania pentru finantare in cadrul Planului European de Investitii.

Potrivit lui Gyorgy, Ministerul Finanțelor Publice a fost anunțat de „grupul de lucru de la Luxembourg” că două proiecte în domeniul energiei au fost selectate pentru finanțare prin Planul Juncker. Acesta a declarat pentru EurActiv.ro că un proiect este al Primăriei Municipiului București, în valoare de 250 milioane euro și celălalt proiect, al Electrocentrale Bucureşti S.A.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Finansbank amână oferta publică secundară de vânzare de acţiuni, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţă

National Bank of Greece (NBG) a decis să amâne oferta publică secundară de vânzare de acţiuni a subsidiarei sale din Turcia, Finansbank, din cauza temerilor că suma obţinută va fi mai scăzută decât estima, a anunţat vineri o sursă de la Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), transmit Bloomberg şi Reuters.

Anul acesta acţiunile listate la bursa de la Istanbul au fost afectate de turbulenţele politice care au atins şi sectorul financiar.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ponta: În decembrie, am vrut să reducem TVA la produsele bio, dar a fost o campanie de presă idioată

Premierul Victor Ponta spune că Guvernul a renunţat, în decembrie, să reducă TVA la produse bio şi tradiţionale în urma unei campanii de presă „idioate“

Guvernul a renunţat, în decembrie, să reducă TVA la produse bio şi tradiţionale în urma unei campanii de presă „idioate“, a declarat premierul Victor Ponta, la Consiliul Naţional al PSD, care a arătat că va insista ca, în noul Cod Fiscal, aceste produsele să aibă TVA redusă, precum la alimentele de bază. „În decembrie, când am făcut bugetul şi era un impact foarte mic, am vrut să reducem TVA pentru produsele bio şi cele tradiţionale.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: CNADNR și CFR trebuie reformate complet pe zona de achiziții publice

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și CFR trebuie reformate complet pe zona de achiziții publice, în sensul creării unei unități separate în subordinea ministrului Transporturilor, care să se ocupe de achizițiile publice și de managementul de contract, a declarat, vineri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

“Cele două mari companii beneficiare — cele mai mari beneficiare pe fonduri europene și cred că și pe bani publici — CNADNR și CFR, din punctul meu de vedere, pe zona de achiziții publice trebuie să fie reformate complet.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU Cătălin Păduraru: Piața românească a vinului este un paradis, singura piață deschisă din regiune

Piața românească a vinului este un paradis, fiind singura piață deschisă din regiune, comparativ cu alte state producătoare de vinuri precum Ungaria sau Bulgaria, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Cătălin Păduraru, CEO International Wine Contest Bucharest.

Grija specialiștilor este ca acest paradis să nu se transforme într-un infern pentru producătorii autohtoni, care nu sunt cei mai buni comunicatori din lume, spre deosebire de alte companii din afară care ar putea obține procente importante din piață, a avertizat Păduraru.

        Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor