Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 21 aprilie 2015

Agerpres.ro: Ponta: Luni vom prezenta o analiză privind reducerea TVA la 9% pentru apa de la robinet

Premierul Victor Ponta a declarat că lunea viitoare va fi prezentată o analiză privind impactul reducerii TVA la 9% pentru apa de consum casnic, Executivul preconizând o reducere de TVA care să fie aplicată pentru o cantitate de 5 metri cubi de apă.

“Nu vorbim despre apa îmbuteliată, ea este inclusă, e 9% (TVA — n.r.) de la 1 iunie la apa îmbuteliată. (…) Toate băuturile nealcoolice sunt, nu doar apa. Discuția de ieri (luni — n.r.) a fost despre o cantitate de cinci metri cubi de apă de la robinet. (…) Sigur, nu stau să-l verific pe om dacă o bea sau o folosește la altceva..

                  Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Guvernul a vrut să reducă TVA la vin şi bere, dar o directivă a UE interzice

Guvernul a intenţionat reducerea TVA la 9% şi la produsele alcoolice neaccizate, respectiv vin şi bere, dar Ministerul Finanţelor a prezentat o directivă a Uniunii Europene care interzice această măsură, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

“Recunosc şi îmi asum această vină, am vrut să reducem TVA la 9% şi la produsele alcoolice neaccizate, mai pe româneşte, vinul şi berea, dar a venit directiva Uniunii Europene. Ministerul de Finanţe ne-a arătat directiva care ne interzice acest lucru şi, ne pare rău, am scos în ultimul moment din text”, a spus Ponta.

               Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta spune că va discuta cu Isărescu despre “ce este realist” la termenul pentru adoptarea euro

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că va avea o discuţie cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, referitoare la declaraţia acestuia în care arată că termenul de 2019 pentru adoptarea euro trebuie bine analizat, iar în discuţie se va stabili “ce este realist şi ce nu”.

Întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţia guvernatorului Băncii Naţionale a României(BNR), potrivit căreia România nu poate intra în Zona Euro, în 2019, aşa cum şi-a propus Guvernul, premierul Victor Ponta a spus că va avea o discuţie în acest sens cu Mugur Isărescu.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Sper ca până la finele lunii iunie să avem pachetul de legi privind achizițiile publice

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că unele proiecte pe fonduri europene, în special cele pe infrastructură, continuă să fie blocate din pricina contestațiilor care apar în urma licitațiilor și și-a exprimat speranța că un pachet de legi eficiente privind achizițiile publice va fi adoptat până la sfârșitul lunii iunie.

“Unde rămân în continuare probleme și mari provocări pentru viitor pe zona fondurilor europene și în ansamblu… În primul rând, vechea tragedie a achizițiilor publice. E unul dintre lucrurile pe care nu am reușit să le rezolvăm din motive complexe, interese, reticența Comisiei Europene, ori de câte ori am vrut să facem ceva, inclusiv decizii pe care nu am cum să le calific”, a declarat premierul la forumul “Fonduri Europene 2015-2020: Noile linii de finanțare, noi oportunități pentru România”, organizat la Palatul Parlamentului.

               Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Gazprom va fi acuzată formal miercuri de UE de încălcarea practicilor anticoncurenţiale

Comisia Europeană va formula miercuri acuzaţii oficiale împotriva Gazprom privind posibilele practici anticoncurenţiale ale companiei de gaze ruseşti, mutare care ar putea duce la escaladarea tensiunilor dintre UE şi Moscova, notează MarketWatch.

Dosarul cu obiecţiile împotriva Gazprom a fost introdus pe agenda şedinţei Comisiei de miercuri, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România a solicitat Comisiei Europene prelungirea cu 6 luni a termenului de rambursare a plăților prin PNDR 2007-2013

Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, a fost notificat, luni, de către ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin, cu privire la interesul României ca termenul de rambursare a plăților în cazul proiectelor derulate cu fonduri europene prin PNDR 2007-2013 să fie prelungit cu șase luni, după 31 decembrie 2015, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale /MADR/ remis AGERPRES.

Inițiativa avut loc în timpul unei întrevederi pe care Daniel Constantin a avut-o cu oficialul european programată în marja reuniunii Consiliului Agricultură și Pescuit din Luxemburg.

               Citeste mai mult…

agerpres.ro: Mario Draghi: Perspectivele de creștere ale economiei zonei euro s-au îmbunătățit

Banca Centrală Europeană este încrezătoare că avansul zonei euro va deveni mai robust și inflația va reveni la ținta BCE pe termen mediu ‘fără întârziere’, a afirmat luni șeful BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.

În raportul BCE pe 2014, Draghi își exprimă încrederea că ‘redresarea inegală și slabă înregistrată în 2014 va deveni mai robustă și sustenabilă, iar pe termen mediu inflația va reveni ‘fără întârziere’ aproape de ținta de aproximativ 2% avută în vedere de instituție.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: CONFERINŢA ZF MOBILIO ’15

Dominik Wober, Google: Peste 30% din români deschid internetul imediat ce se trezesc

Un procent de 32% din români accesează o pagină de internet imediat ce se trezesc, cu ajutorul dispozitivelor mobile, acesta fiind primul lucru pe care îl fac dimineaţa. Procentul este mai mare decât în oricare altă ţară din Europa Centrală şi de Est, potrivit lui Dominik Wober, Head of Performance Solutions DACH & CEE, Google Germania, prezent astăzi la ZF Mobilio Summit, organizat de ZF.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: PROGRAMELE DE SPRIJIN DIN MAREA BRITANIE PENTRU DESCHIDEREA DE NOI AFACERI SUNT MAI PUTERNICE

Zece mii de români şi-au deschis firmă în Marea Britanie. „O treime din companii au sediul social chiar în Londra“

15% din firmele deschise au activităţi în construcţii şi imobiliare, iar alte 10% sunt în domeniul manufacturier.

„Cea mai circulată rută aeriană din România în prezent este Bucureşti-Londra.“ O ştire din Business Magazin pu­bli­cată încă din vara anului 2014 anunţa că cinci com­pa­nii oferă zilnic po­sibilitatea de a ajunge în capitala Re­gatului Unit, pa­sa­gerii putând alege dintre 16 variante de zbor. Interesul pen­tru Lon­dra a crescut vizibil de la începutul anului tre­cut, după ce Marea Bri­tanie a ridicat res­tric­ţiile legate de muncă, iar emigranţii români au scăpat de perioada de aşteptare de câteva luni, cât dura obţi­ne­rea unui permis de muncă. Peste 100.000 de concetăţeni au decis să-şi încerce norocul în Marea Brita­nie, unii aflaţi la prima aventură în afara ţării, alţii în căutarea unei soluţii de avarie pentru criza economică pro­fun­dă din Spania sau din Italia care i-a lăsat fără serviciu.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce spun rapoartele ANRE: Consumul de energie pentru industrie a depăşit nivelul de dinainte de criză

Industria locală a consumat anul trecut 29 TWh, mai mult cu 18% faţă de anul anterior şi peste nivelul din anul 2008 când consumul a fost de 22,4 TWh.

Marii consumatori de energie, cei care îşi negociază singuri contractele de alimentare, au consumat anul trecut cu 18% mai multă electricitate decât în 2013. În contextul în care în total consumul intern a avansat cu numai 2%, ceea ce oricum este un rezultat pozitiv după doi ani de scădere, de unde a venit „pofta de energie“ din sectorul industrial? „Începând de la anul ne dorim să avem o monitorizare mai detaliată a consumatorilor finali“, spune Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Distribuitorul IT Smart Distribution ţinteşte afaceri de 25 mil. euro

În primele trei luni ale anului, distribuitorul de echipamente şi soluţii software a înregistrat deja venituri de 5 mil. euro.

Compania locală IT Smart Dis­tribution, specializată în distribuţia de echipamente şi soluţii software, şi-a bugetat pentru anul acesta afaceri de 25 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de anul trecut, în condiţiile în care urmează să-şi extindă por­tofoliul de produse şi servicii oferite. În primele trei luni ale anului, distribuitorul IT a înregistrat deja venituri de 5 mil. euro.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul Proprietatea se listează pe 29 aprilie la bursa din Londra

Franklin Templeton, administratorul activelor de 12,65 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea (FP), a anunţat ieri că vizează listarea secundară pe segmentul “Specialist Fund Market” operat de bursa de la Londra pe 29 aprilie, sau în jurul acestei date, prin intermediul certificatelor de depozit (Global Depositary Receipts – GDR).

După eforturi de aproape trei ani de a lista fondul pe o bursă secundară, Templeton a ajuns astfel la câteva zile distanţă de a cota la Londra a treia cea mai valoroasă companie de la bursa din Bucureşti. Deşi paradoxal, prima bursă pe care s-au tranzacţionat acţiunile FP a fost o bursă străină, mai exact cea de la Viena, unde s-au listat warrant-uri cu activ suport acţiunile FP. Listarea la Bucureşti a avut loc pe 25 ianuarie 2011, când acţiunile FP deja se tranzacţionau la Viena.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTOR-ŞEF AL ZF

Euro, ca o Fata Morgana. La ce folos că îndeplinim criteriile dacă nu putem adera?

România îndeplineşte încă din 2014 criteriile de aderare la euro, considerate foarte stricte la inventarea lor în Tratatul de la Maastricht din 1992, însă, conform declaraţiilor de ieri ale reprezentanţilor Băncii Naţionale, nu am fi pregătiţi de aderare nici măcar pentru data de 1 ianuarie 2019, care reprezintă deja o amânare pentru a treia oară a ţintei.

Avem Maastricht, dar nu avem economie. Avem PIB, dar nu avem ţară. Cum a ajuns România să poată fi certificată cu ştampila „bun pentru euro“, dar după 25 de ani de la Revoluţie liderii acestei ţări, care au vegheat şi coordonat transformările din economie şi societate, să vină şi să spună că nici măcar în 2019 marfa nu va corespunde cu eticheta?

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Economia creşte, dar piaţa muncii rămâne în criză: mai sunt de recuperat încă 300.000 de locuri de muncă

Economia României a crescut în 2014 pentru al patrulea an consecutiv, iar PIB-ul a atins anul trecut nivelul celui de dinainte de criză. Salariile încep timid să crească, dar, cu toate astea, piaţa muncii, unul dintre principalii indicatori ai bunăstării, este departe de performanţele de dinainte de criză şi, în unele aspecte, se deteriorează.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Cristian Socol susţine reducerea TVA

Cristian Socol, principalul consilier economic al premierului Victor Ponta, argumentează, într-un articol transmis ZF, opţiunea guvernului Ponta pentru reducerea TVA la alimente în detrimentul alternativei de reducere a fis­c­alităţii directe, cum ar fi taxarea for­ţei de muncă, susţinând că prima măsură este în avantajul contribuabililor cu ve­ni­turi modeste, în vreme ce cea de-a do­ua i-ar ajuta mai cu seamă pe cei cu venituri înalte.

După anunţul premierului referitor la intenţia administraţiei de a reduce TVA la alimente, băuturi nealcoolice şi servicii de alimentaţie publică de la 24% la 9%, în spaţiul public au început discuţii despre variantele cele mai bune de scădere a fiscalităţii: unii economişti susţin că reducerea poverii fiscale pe muncă ar fi fost mai utilă decât aceeaşi măsură luată în zona de TVA pentru că beneficiarii ar decide ei singuri ce fac cu banii în plus rămaşi în buzunar.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Cine sunt cei mai mari acţionari ai Romgaz Mediaş

Romgaz Mediaş (simbol bursier SNG) este cel mai mare producător de gaze naturale din ţară şi a doua companie după capitalizarea pe bursa de la Bucureşti, de 13,4 miliarde de lei.

După Ministerul Energiei, care deţine 70% din acţiuni, şi Fondul Proprietatea (FP), care mai are un pachet de 10% din capitalul companiei, cei mai mari acţionari ai producătorului de gaze naturale sunt investitori instituţionali – fonduri de investiţii, fonduri mutuale şi fonduri de pensii – care împreună deţin puţin sub 5% din acţiuni.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul supralicitează: TVA, coborâtă la 9% şi la apa de consum?

TVA la apa pentru consumul casnic ar urma să fie redusă la 9% din toamnă, după ce, din iunie, taxa pe valoare adaugată la alimente, băuturi neal­coolice şi servicii de alimentaţie publică va fi fost deja redusă la acelaşi procent.

Anunţul a fost făcut ieri de ministrul finanţelor Eugen Teodorovici, care a precizat că taxa redusă ar urma să fie aprobată în limita a maximum 5 metri cubi de familie în fiecare lună, măsură care, în funcţie de execuţia bugetară, ar putea fi aplicată din toamna acestui an.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Gazele vândute de stat ungurilor nu vor fi mai ieftine decât cele ale concurenţei

Contrar promisiunilor anterioare că furnizorul de utilităţi publice controlat de stat va oferi preţuri sub cele ale pieţei, gazele naturale vândute de Compania Naţională de Utilităţi nu vor fi mai ieftine decât cele ale companiilor private concurente, a declarat CEO-ul companiei, citat de Portfolio.hu.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Francul elveţian sare din nou de 4,3 lei, pentru prima dată în aproape trei luni

Francul elveţian, de evoluţia căruia depind aproximativ 75.000 de români cu credite în această monedă, a crescut ieri la 4,31 lei, cu circa trei bani peste nivelul înregistrat la finalul săptămânii, şi a ajuns la maximul ultimelor aproape trei luni. Un nivel mai ridicat nu a mai fost atins din 28 ianuarie, când moneda elveţiană era cotată la 4,36 lei. De la începutul acestei luni şi până ieri, francul elveţian a contabilizat un avans de aproape 2%, respectiv şapte bani. Şi referinţa anunţată de BNR pentru un euro a crescut cu doi bani, la 4,41 lei, în timp ce dolarul american a depăşit din nou pragul de 4,1 lei, fiind în creştere cu circa cinci bani.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: De ce nu au românii încredere în modul cum le sunt cheltuiţi banii de către stat şi evită plata taxelor? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 21 aprilie, de la ora 12:00, o discuţie cu Mădălina Racoviţan

De ce nu au românii încredere în modul cum le sunt cheltuiţi banii de către stat şi evită plata taxelor? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 20 aprilie, de la ora 12:00, o discuţie cu Mădălina Racoviţan, Partner – People Services Leader KPMG România, despre conformarea fiscal voluntară.

                Citeste mai mult…

Mai mulţi fermieri arădeni au construit o fabrică de lactate ca să intre în hipermarketuri

Un grup 16 de fermieri a devenit furnizorul celor mai mari reţele de comerţ modern după ce a investit 2 mil. euro într-o fabrică de lactate în Arad. Fabrica Cris Sib Lacto din localitatea arădeană Socodor a început să producă în 2011, iar astăzi funcţionează la capacitate maximă, procesând 15.000 de litri de lapte pe zi.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ŢINTA DE ADOPTARE A EURO ÎN 2019 A DEVENIT FOARTE AMBIŢIOASĂ. MAI PROBABIL ESTE ANUL 2022

Isărescu: Zilele intră în sac pentru adoptarea euro şi nu avem „foaie de parcurs“. Nu ai cum să te simţi bine într-un club bogat fără un anumit nivel de trai

România a devenit „fruntaşă“ în privinţa îndeplinirii criteriilor de la Maastricht privind convergenţa nominală pentru a adera la zona euro, însă nu există încă o „foaie de parcurs“, iar la convergenţa reală avem probleme, fiind necesară reducerea decalajelor legate de nivelul de trai, consideră Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Anul 2019 pare un obiectiv foarte ambiţios. Suntem deja în aprilie 2015 şi nu avem încă o foaie de parcurs. Dacă nu trecem în clar ce avem de făcut în fiecare semestru, nu avem o foaie de parcurs, stabilirea unui 2019 sau oricare altă dată ar fi va fi lipsită de credibilitate şi ne va crea mai multe probleme. Ne vom încâlci în tot felul de explicaţii, iar credibilitatea este esenţială. De la un punct încolo zilele intră în sac.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: TOPUL EXPORTATORILOR PE JUDEŢE

Bucureştiul şi cinci judeţe au jumătate din exporturile României

Companiile din Capitală asigură 17% din totalul exporturilor, iar judeţele Argeş, Timiş, Arad, Constanţa şi Braşov aduc în balanţa comercială a României alte 18 mld. euro, împreună cu Bucureştiul generând 50% din exporturile de 52,5 mld. euro din economia locală.

Judeţul Argeş are exporturi de peste 5 mld. euro, dar fără Dacia şi furnizorii ei economia argeşeană s-ar încadra în „restul plutonului“ într-un clasament care vorbeşte despre ruptura dintre judeţele ţării şi despre dependenţa economiei de marii investitori.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Polonezii de la Getin Holding schimbă mâine numele RIB în Idea Bank

Romanian International Bank (RIB), bancă preluată la finalul anului 2013 de grupul polonez Getin Holding, va fi redenumită începând de mâine Idea Bank, brandul sub care polonezii operează pe pieţe din Rusia, Polonia, Ucraina şi Belarus. Polonezii anunţaseră încă de anul trecut că numele băncii va fi schimbat, dar momentul a fost amânat de mai multe ori. Grupul financiar Getin Holding, fondat de omul de afaceri Leszek Czarnecki, a preluat anul trecut şi compania VB Leasing într-o tranzacţie de 55 milioane de lei, iar luna trecută numele acesteia a fost schimbat în Idea Leasing. Înainte de preluarea de către polonezi, RIB era controlată de omul de afaceri american Daniel Roberts şi de fosta soţie a acestuia. Cei doi deţineau fiecare câte 44,7% din acţiuni.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Declin pe bursă din cauza deprecierii cotaţiilor OMV Petrom

Bursa de la Bucureşti a închis, ieri, în scădere şi a pus capăt unei serii de nouă şedinţe de creştere, după ce acţiunile OMV Petrom (SNP) au consemnat o corecţie de 3,1% în urma avansului de peste 6% inregis¬trat vineri, iar cotaţiile Banca Transilvania (TLV) şi BRD au terminat de asemenea pe minus.

     Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide zece acţiuni, au coborât cu 0,7%, după ce vineri au urcat cu 1,7%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 34 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: BET şi BET-FI deschid în creştere

Indicii bursieri BET şi BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti(BVB) sunt în creştere la deschiderea şedinţei de astăzi.

     Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urcă procentual cu 0,08%, fiind cotat la 7.506,62 puncte, în timp ce indicele BET Plus creşte cu 0,08%, la 1.103,49 puncte.

                 Citeste mai mult…

Economica.net: Eolienele surclasează apa, atomul şi cărbunele. Un sfert din energia ţării, produsă în moriştile din Dobrogea

Producţia de energie eoliană a fost prima în clasamentul surselor de generare, cu mai mult de 25% din total. Producţia hidro a fost doar pe locul doi, deşi puterea instalată în hidrocentrale este de două ori mai mare decât în eolian.

Eolienele surclasează apa, atomul şi cărbunele. Un sfert din energia ţării, produsă în moriştile din Dobrogea

                Citeste mai mult…

Economica.net: SIF Transilvania şi-a atins ţinta de profit pentru 2014

SIF Transilvania şi-a atins ţinta de profit net pentru 2014, aprobată de acţionarii societăţii, la un profit brut de 60,4 milioane lei, depăşire cu 3% a ţintei previzionate, informează Directoratul societăţii.

În scrisoarea trimisă acţionarilor în vederea convocării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, în 29/30 aprilie, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere au propus acţionarilor ca ‘profitul realizat – după constituirea rezervelor legale de 5% din profitul net nerepartizat – să fie repartizat în mod echilibrat pentru dividende (50,73% reprezentând 0,0125 lei/acţiune şi pentru constituirea de surse proprii de finanţare (44,27%)’.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de luni

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în scădere cu 0,69% şedinţa de tranzacţionare de luni.

Rulajul total al pieţei a fost de 39,08 milioane lei (8,81 milioane euro), dintre care tranzacţiile cu acţiuni au totalizat 36,88 milioane lei (8,31 milioane euro), iar tranzacţiile cu certificate au însumat 1,007 milioane lei (227.214 euro).

              Citeste mai mult…

evz.ro: BACŞIŞUL se trece pe nota de plată, de la 1 MAI

Preşedintele Asociaţiei Litoral- Delta Dunării, Corina Martin, care, ieri după amiază, a participat alături de reprezentanţi ai mai multor asociaţii din servicii şi turism, la o întâlnire cu ministrul Finanţelor Eurgen Teodorovici, susţine că s-a întocmit forma finală a proiectului Ordonanţei de Urgenţă privind relaxarea sancţiunilor fiscale.

               Citeste mai mult…

Digi24.ro: TVA mai mic pentru apa de la robinet. O măsură cu impact limitat

Guvernul se gândeşte să taie TVA şi în cazul apei de la robinet. Deocamdată este vorba doar despre o propunere formulată de social-democraţi, discutată la Ministerele Finanţelor şi Mediului. Premierul Victor Ponta spune că ideea este bună, dar trebuie analizat dacă poate fi susţinută de buget. Tăierea de TVA s-ar face doar pentru cinci metri cubi de apă pe lună de familie.

 „Am spus un singur lucru: să avem o analiză: ce înseamnă asta, cât ne costă, care e sprijinul, pentru cine? Pentru ca după aceea Guvernul să poată da un punct de vedere, adică dacă susținem sau nu inițiativa legislativă. Așa, la prima prezentare, sigur că e un lucru bun. Și s-a legat de faptul că în multe țări europene se vorbește de apă ca aliment. Intră alături de alimente la TVA redus. Aici, sigur, e vorba de mai mult decât de apă potabilă. E vorba de o anumită cantitate. Are și caracter social”, a declarat premierul Victor Ponta.

               Citeste mai mult…

B1.ro: Loteria Bonurilor Fiscale: Pentru încasarea premiului este necesar un cont bancar

Circa 9.000 de persoane revendică premiul pus la bătaie de Agenția Națională de Administrare Fiscală, astfel că acesta va fi împărțit, fiecare câștigător urmând să primească în jur de o sută de lei.

Însă pentru a încasa premiul Loteriei Bonurilor Fiscale sunt necesare câteva drumuri la instituțiile statului, informează Adevărul.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Creditul ipotecar, noua tendinţă a anului 2015

Încă din 2014 piaţa imobiliară din România a înregistrat creşteri importante faţă de anii precedenţi. Pofta românilor pentru investiţiile în sectorul imobiliar s-a mărit. În 2015 povestea merge mai departe şi imposibilul devine posibil odată cu produsele avantajoase pe care instituţiile bancare le pun la dispoziţie prin programul Prima Casă şi creditul ipotecar. Totuşi când vorbim de investiţii de o asemenea anvergură, specialiştii în domeniul financiar-bancar, brokerii AVBS Credit, ne sfătuiesc să nu ne aruncăm cu capul înainte în contractarea unui credit ipotecar. O casă este o dorinţă firească pentru orice om, o a doua casă, însă, este deja un vis ambiţios destinat oamenilor cu o situaţie financiară bună şi cu un loc de muncă sigur. Totuşi asigurarea viitorului, dincolo de orice risc, este extrem de importantă, indiferent de statutul financiar.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Conferinţa de Risc de Ţară Coface, impactul politicii monetare BCE şi a relaxării fiscale din România

Anul 2015 debutează cu o serie de noutăţi la nivelul politicii monetare a BCE, respectiv programul de relaxare cantitativă, dar şi în politica fiscală a României, în ceea ce priveşte proiectul de revizuire a noului Cod Fiscal.

În cadrul Conferinţei de Risc de Ţară Coface, care îl va avea în deschidere pe Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Domnul Mugur Isărescu, se va dezbate pe larg impactul acestor noi politici monetare şi fiscale asupra economiei româneşti.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Vicepreşedinte BCE: Intrarea în incapacitate de plată nu atrage automat ieşirea Greciei din zona euro

Intrarea în incapacitate de plată a Greciei nu atrage în mod “automat” ieşirea din zona euro a statului elen, a declarat vicepreşedintele Băncii Centrale Europene, Vitor Constancio, în condiţiile în care guvernul de la Atena riscă să rămână fără fonduri pentru plata tranşelor către FMI din luna mai.

“Sunt convins că nu va exista o ieşire a Greciei din zona euro. Tratatul nu prevede că o ţară poate fi legal şi formal exclusă din zona euro”, a afirmat Constancio, potrivit MarketWatch.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor trebuie reformate pe fond

Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor Publice trebuie reformate pe fond pentru a avea cu toții de câștigat, în tot ce înseamnă economie, a declarat, marți, ministrul de resort Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă pe tema fondurilor europene.

“Sunt două structuri la nivel național care trebuie reformate sau de a căror reformă depinde întreaga desfășurare a economiei în sensul bun: Curtea de Conturi și Ministerul de Finanțe. Acestea, dacă vor fi reformate pe fond, vom avea cu toții de câștigat, în tot ce înseamnă economie”, a spus Teodorovici.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Nica (MFE): Proiecte de aproximativ 578 milioane lei au fost semnate pe POS CCE de când am preluat mandatul

Proiectele semnate pe Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice /POS CCE/, de când am preluat mandatul, au ajuns la 578 milioane de lei, a declarat, marți, într-un forum de specialitate, Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene

‘Primul lucru pe care am reușit să-l facem, de când am preluat mandatul de ministru, a fost, în urma analizei tuturor fondurilor disponibile la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, să semnăm proiecte în valoare de aproximativ 578 milioane de RON pe POS CCE, proiecte care au fost declarate câștigătoare în trecut și erau eligibile pentru finanțare, dar care, din cauza faptului că nu au existat surse bugetare, nu au putut fi semnate.

               Citeste mai mult…

Ziare.com : Zona euro, “Sfantul Graal”: Obiectivul Romaniei e foarte ambitios, sustine Isarescu

Anul 2019 ca tinta pentru adoptarea euro in Romania pare a fi un obiectiv foarte ambitios, a sustinut guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

El a amintit ca angajamentul formal a fost luat de autoritati, insa o foaie de parcurs nu a fost inca elaborata, in cadrul unei conferinte de presa.

                Citeste mai mult…

Gandul.info: Guvernul vrea să îi scoată la suprafaţă pe cercetătorii din companiile private. Secretar de stat: „Firmele care fac cercetare vor primi o deducere de 50% din impozitul pe profit”

Guvernul vrea să scoată la suprafaţă cercetătorii din companiile private printr-un stimulent financiar. Tudor Prisecaru, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare şi secretar de stat pentru Cercetare, a afirmat într-un interviu pentru Gândul că în România există de fapt mult mai mulţi cercetători, dar la firmele private. Este vorba de 40.000-50.000 de oameni care lucrează în companii precum Renault, Bosch, Continental. Din acest motiv, spune acesta, Ministerul Educaţiei împreună cu Ministerul de Finanţe au semnat un ordin comun prin care firmele private care fac cercetare vor primi 50% reducere la impozitul pe profit. În plus, banii pentru cercetare vor fi împărţiţi în mod egal între cercetarea fundamentală şi cercetarea aplicativă.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Pentru POCU vom urmări nu numai pregătirea profesională, ci și numărul persoanelor angajate

În cadrul Programului Operațional Capital Uman /POCU/ va exista o monitorizare pe fiecare pachet investițional și pe fiecare axă, nu numai pentru câte persoane vor urma cursuri de calificare, ci și pentru câte persoane se vor angaja, a declarat, marți, la oconferință pe tema fondurilor europene, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

‘Următorul Program Operațional Capital Uman se adresează tuturor românilor. În ceea ce privește mărimea programului, acesta este cu 24% mai mare decât Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane /POSDRU/, respectiv fonduri alocate de 5 miliarde de euro, din care 4,36 miliarde sunt fonduri nerambursabile, devenind, astfel, cel mai mare angajator din România.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grindeanu: Absorbția fondurilor europene la MSI a ajuns la 55%; ținta pentru finele anului este de 100%

Absorbția fondurilor europene la Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/ se află, în acest moment, la 55%, iar pentru sfârșitul acestui an țintim un nivel de 100%, a declarat, marți, la o conferință de specialitate, Sorin Grindeanu, ministrul Comunicațiilor.

‘Avem de implementat până la sfârșitul anului, pe vechiul exercițiu bugetar, un proiect care va duce infrastructura broadband în 783 de localități unde operatorii economici nu au interes să investească. E un proiect în care colaborarea cu autoritățile locale este foarte importantă.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ACUE: Distribuitorii din energie au investit cu 500 milioane de lei mai mult decât erau obligaţi

Federaţia Patronală a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) susţine că distribuitorii de electricitate şi gaze au investit cu 500 milioane lei mai mult decât erau obligaţi prin contractele de privatizare şi cere “să se pună punct” acuzaţiilor privind nerespectarea obligaţiilor.

Potrivit ACUE, companiile din sectorul distribuţiei de gaze naturale şi electricitate nu doar că şi-au îndeplinit în totalitate obligaţiile de investiţii asumate prin contractele de privatizare semnate în anul 2005 cu statul român, ci chiar “le-au depăşit semnificativ”.

               Citeste mai mult… 

Capital.ro: Bursa de la Bucureşti, în creştere

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, era în creştere cu 0,07%, după 30 de minute de la deschiderea sesiunii de tranzacţionare de marţi.

Rulajul total se situa la 79.173 euro, din care tranzacţiile cu acţiuni însumau aproape 75.888 de euro. Cele mai mari rulaje erau realizate cu acţiunile Fondul Proprietatea – 153.765 lei, Transgaz – 15.825 lei, şi Romgaz – 11.549 lei.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Austriecii, cei mai mari jucători din piaţa asigurărilor, spun că ar putea pleca din România

Consilierul comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti explică, pentru ECONOMICA.NET, de ce firmele cu sediul central la Viena, care controlează aproximativ 23% din întreaga piaţă locală a asigurărilor generale, au motive serioase de îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul lor în România.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Şeful Bank of Cyprus va demisiona din motive personale

Directorul general al Bank of Cyprus, John Hourican, a anunţat marţi că va demisiona la sfârşitul lunii august din motive personale, urmând să se mute în ţara sa natală, Irlanda, transmite Reuters.

John Hourican, care în noiembrie a plecat de la Royal Bank of Scotland pentru a conduce cel mai mare grup bancar din Cipru, a fost artizanul redresării instituţiei.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Peste 700 de companii din 40 de țări așteptate în iunie la Forumul Futurallia Bucharest

Peste 700 de companii din 40 de țări sunt așteptate la cea de-a 20-a ediție a Forumului Futurallia Bucharest 2015, forum internațional plurisectorial pentru dezvoltarea întreprinderilor, care se va defășura în perioada 10-12 iunie, la Romexpo București.

Forumul mondial multisectorial Futurallia este organizat de către Uniunea Camerelor de Comerț Internaționale Bilaterale România — Franța, cu sprijinul Guvernului României, al Camerei de Comerț și Industrie a României, al Ministerului Afacerilor Externe și al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului.

               Citeste mai mult…

Eoficial.ro, preluat de prahova24.ro, valcea.ro:Peste 700 de companii din 40 de țări sunt așteptate în iunie la Forumul Futurallia Bucharest

Peste 700 de companii din 40 de țări sunt așteptate la cea de-a 20-a ediție a Forumului Futurallia Bucharest 2015, forum internațional plurisectorial pentru dezvoltarea întreprinderilor, care se va defășura în perioada 10-12 iunie, la Romexpo București.

Destinat antreprenorilor, IMM-urilor din toate sectoarele, Forumul Futurallia Bucharest 2015 oferă o platformă unică pentru stabilirea de noi contracte comerciale, parteneriate și cooperări în toate domeniile industriale, financiare și tehnologice”, se menționează într-un comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Ofensiva buticurilor de investiţii în faţa băncilor: fonduri de hedging, randamente de două cifre şi clienţi bogaţi

Exitul firmei de brokeraj Intercapital Invest din divizia de administrare a investiţiilor aruncă lumina reflectoarelor pe administratorii independenţi de active, aşa-numitele buticuri de investiţii, care se luptă să supravieţuiască pe o piaţă unde băncile fac regulile jocului graţie reţelelor de distribuţie.

Societatea de administrare a investiţiilor Intercapital In­vest­ment Management, cu active nete în gestiune de 10,7 milioane de lei, a anunţat vineri, 17 aprilie, pe bursă semnarea unui contract prin care ac­ţionarii existenţi ai firmei intenţionează să îşi vândă integral participaţiile deţinute. Acţionarul principal al Inter­capital In­vestment Management este firma de brokeraj In­ter­capital In­vest, ce deţine 99,99% din ac­ţiuni. Po­trivit unor surse din piaţă, cum­pă­ră­torul In­ter­capital IM este un grup de oameni de afaceri din care face parte şi Adrian Lu­p­şan, fost di­rector de dez­voltare la societatea de administrare Certin­vest şi vicepreşedinte al Bursei de Valori Bucureşti.

                Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Coface: sectorul de constructii a drumurilor si autostrazilor – scadere majora a investitiilor pe fondul prabusirii veniturilor

Studiu-Coface-Lucrari-constructii-infrastructura_COD-CAEN-4211

   Sectorul lucrarilor de constructii a drumurilor si autostrazilor a inregistrat o scadere de -22% a veniturilor in 2013, iar ivelul investitiilor in activele fixe a scazut cu pana la 33%, cse arata intr-o analiza Coface difuzata marti. Termenele de incasare au ramas la un nivel foarte ridicat, ceea ce s-a reflectat in cresterea seminificativa duratei medie de plata a furnizorilor . De precizat ca sectorul Lucrarilor de constructii a drumurilor si autostrazilor a inregistrat cel mai ridicat nivel din economie al insolventelor. 

                 Citeste mai mult…

Ziaruldeiasi.ro: Aflaţi totul despre expoziţia universală din 2015 de la Milano

Vă bate gândul să participaţi la expoziţia universală din 2015 de la Milano, dar încă oscilaţi? În acest caz puteţi afla mai multe despre oportunităţile unui asemenea demers ce se va organiza la Camera de Comerţ şi Industrie din Iaşi.

 Săptămâna viitoare, pe 28 aprilie, cu începere de la ora 11, în Copou va avea loc conferinţa „Tendinţele 2015 pentru business-ul românesc” la sediul Camerei de pe Bulevardul Carol I nr. 27.

                 Citeste mai mult…

Roxana Petre, BRD: Marea provocare a băncilor este să creeze aplicaţii mobile atractive

O bancă nu se poate compara cu Facebook sau cu un retailer de fashion care au aplicaţii dedicate mobilelor, pentru că acestea oricum sunt folosite de consumatori şi, prin natura lor, sunt mai distractive. Prin urmare, cea mai mare provocare a băncilor este crearea unor aplicaţii pentru mobil care nu doar să fie descărcată de clienţi, ci şi folosită constant, precizează Roxana Petre, Management Produse şi Canale Alternative în cadrul BRD Groupe Societe Generale. Ea a fost prezentă astăzi la ZF Mobilio Summit, eveniment organizat de ZF.

                Citeste mai mult…

Hotnews.ro:Victor Ponta: Ne “jertfim” pentru binele public. “Noi nu vrem salarii, noi vrem doar să lucrăm” 

 Personalul din autoritatile de management trebuie bine platit, altfel, cu un venit de 300-400 de euro, se va duce in mediul privat pentru 3-4.000 de euro sau “avem coruptie”, a afirmat premierul Victor Ponta, sustinand ca ministrii nu vor salarii, ci se “jertfesc” pentru binele public.

Potrivit Mediafax,el a aratat ca s-a reusit cresterea veniturilor persoanelor care isi desfasoara activitatea la nivel guvernamental in zona fondurilor europene cu scopul ca functionarii sa nu mai fie tentati sa plece in mediul privat sau sa faca acte de coruptie.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vasile Ciurchea (CNAS): Există aproximativ 300 de localități în România fără medic de familie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a afirmat marți că există aproximativ 300 de localități în România fără medic de familie și propune ca în zonele defavorizate medicii să primească, atât din partea CNAS, cât și a autorităților locale, sporuri financiare pentru a fi stimulați să își desfășoare activitatea în aceste localități.

“La nivel național sunt aproximativ 300 de localități care nu au medic de familie. Unele localități sunt foarte mici, altele sunt mai mari. Sunt câteva în Vaslui, în Apuseni, în general zone greu accesibile sau zone defavorizate, dar tocmai pentru a stimula prezența medicilor în acele locuri am revizuit sporurile acordate în rural prin noul contract-cadru medicilor din localitățile cu mai puțin de 10.000 de locuitori.

                 Citeste mai mult… 

Agerpres.ro: Teodorovici: O misiune tehnică a FMI și CE va fi la București între 19 și 26 mai

O misiune tehnică a Fondului Monetar Internațional (FMI) și Comisiei Europene va veni la București în perioada 19 – 26 mai, a anunțat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Parlamentului.

“În luna mai vor veni la București. Între 19 și 26 mai va avea loc la București o misiune tehnică, discuții tehnice pe Codul Fiscal și stadiul implementării măsurilor cuprinse în programul cu Fondul Monetar și Comisia Europeană. Au fost deja câteva acțiuni pe care le-am întreprins la întoarcerea de la Washington, măsuri care erau oarecum întârziate în programul cu FMI și CE. O să le aflați. Trebuie discutate în Guvern și aprobate”, a spus Teodorovici.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Deficitul bugetar al României a scăzut de la 2,2% din PIB în 2013 la 1,5% din PIB în 2014 (Eurostat)

Deficitul bugetar al României a fost, anul trecut, de 1,5% din PIB (9,921 miliarde lei), în scădere față de 2,2% din PIB în 2013 (13,906 miliarde lei) și 2,9% din PIB în 2012 (17,467 miliarde lei), conform datelor preliminare publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

România a înregistrat și în 2014 un deficit sub limita oficială de 3% din Produsul Intern Brut prevăzută în Tratatul de la Maastricht.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Euro creşte până la 4,45 lei, maximul ultimei luni şi jumătate. Francul atinge un nou maxim al ultimelor trei luni – curs BNR

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,4508 lei/euro, 4,3384 lei/franc elveţian şi 4,1655 lei/dolar.

Euro creşte la 4,45 lei, faţă de 4,43 lei, cât a fost ieri cursul BNR. Leul nu a mai atins o valoare atât de scăzută în faţa euro din 4 martie 2015 când BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,4542 lei/euro.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro:Plumb: Se impune revizuirea și schimbarea politicii salariale în sectorul bugetar

Salarizarea personalului bugetar nu respectă niciun principiu managerial referitor la resursele umane, iar în acest context se impune revizuirea și schimbarea politicii salariale în acest sector, a declarat, marți, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, într-un forum de specialitate.

“Știm cu toții că salarizarea personalului bugetar, în momentul de față, nu respectă niciun principiu managerial în ceea ce privește managementul resurselor umane. Din punctul nostru de vedere, investiția în oameni este cea mai profitabilă pe care o poate face o societate (…)

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministerul Finanțelor Publice vrea să schimbe abordarea loteriei bonurilor fiscale pentru câștiguri mai mari

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să schimbe abordarea loteriei bonurilor fiscale pentru că sunt prea mulți câștigători, iar câștigurile sunt mici, a declarat, marți, ministrul de resort, Eugen Teodorovici, la Palatul Parlamentului.

“Abordarea clar trebuie schimbată. La un fond de premiere fix este clar că dacă sunt mulți câștigători, atunci câștigurile sunt mici. Trebuie să găsim o altă abordare pentru a stimula cu adevărat. Mergem poate pe categorii de câștig. În funcție de categorie să fie și câștigul acordat, cum este de exemplu, 6/49. E normal să fie o astfel de stimulare. Astăzi, din păcate, este o situație de acest gen.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Comisia Europeana a aprobat temporar un ajutor de stat de 167 de milioane lei pentru Complexul Energetic Hunedoara

 Comisia Europeana a aprobat pentru o perioada de sase luni un ajutor de salvare, in valoare de 167 de milioane lei (aproximativ 37,7 milioane euro), acordat de autoritatile romane Complexului Energetic Hunedoara. Potrivit expertilor CE, ajutorul de stat este in concordanta cu normele UE privind salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate). El este limitat la suma necesara Complexului Energetic Hunedoara pentru a-si desfasura in continuare activitatile de exploatare a centralelor electrice in urmatoarele sase luni si pentru plata creditorilor.

                Citeste mai mult…

Opiniatimisoarei.ro: Proiect CCIAT– conferinta finala: diplome de excelenta, decernarea trofeului si acordarea marcii „Made in Banat”

Cu ocazia conferintei de final a proiectului „Made in Banat”, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, partener coordonator al proiectului, gazduieste, joi, festivitatea de acordare a Diplomei de Excelenta si Trofeului „Made in Banat” semnatarilor Pactului de Cooperare Transfrontaliera, institutiilor/organizatiilor care s-au implicat in implementarea/promovarea proiectului, firmelor care au participat activ la actiunile proiectului, din Romania si din Serbia . Totodata, va avea loc  ceremonia de decernare a marcii „Made in Banat” celor 13 firme din Romania si Serbia si va putea fi admirata o mini expozitie cu produse si/sau pliante

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Prima Casă: Solicitările de garantare, la un maxim istoric; aproape 6.800 garanții în valoare de 555 de milioane lei

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a acordat, de la începutul anului 2015, aproape 6.800 garanții, în valoare de 555 milioane lei, acestea susținând credite de peste 1,11 miliarde de lei pentru Programul ‘Prima Casă’, iar valoarea medie a finanțării accesate a fost de aproximativ 165.000 lei, informează, marți, instituția.

Programul Prima Casă este cel mai popular program guvernamental gestionat de FNGCIMM SA, statisticile și analizele realizate confirmă faptul că acest program continuă să înregistreze o evoluție ascendentă.

                  Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Dragnea: Programul de Cadastru va fi lansat săptămâna viitoare şi va costa 1,2-1,3 miliarde euro

Programul Naţional de Cadastru va fi lansat săptămâna viitoare şi va costa 1,2-1,3 miliarde de euro, din care 300 milioane euro vor fi din fonduri europene, iar restul va fi asigurat din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru, a anunţat, marţi, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea.

“Programul Naţional de Cadastru nu va fi finanţat în totalitate din Programul Operaţional Regional. Cu greu am făcut să facem ca Comisia Europeană să accepte finanţarea din bani europeni a acestui program. Sunt alocate 300 de milioane de euro, iar diferenţa de până la un miliard două sute, un miliard trei sute de milioane, va fi suportată din veniturile Agenţiei Naţionale de Cadastru”, a spus Dragnea.

                 Citeste mai mult…

Economica.net: Tinerii antreprenori pot beneficia de câte 25.000 de euro finanţare europeană pentru deschiderea unei afaceri

Proiectul ‘Antreprenoriatul – şansa unui viitor mai bun pentru tineri’ oferă finanţare europeană pentru 40 de start-up-uri şi cursuri de educaţie antreprenorială pentru 400 de tineri, a anunţat, marţi, preşedintele Asociaţiei Travel Focus România, Răzvan Pascu, la lansarea acestuia.

Tinerii antreprenori pot beneficia de câte 25.000 de euro finanţare europeană pentru deschiderea unei afaceri

                 Citeste mai mult…

Ziare.com: Petrolul face “victime”: Mii de oameni sunt concediati

Scaderea pretului petrolului este o veste buna pentru consumatori, insa exista si reversul medaliei: mii de oameni isi pierd locurile de munca.

Angajatii companiei americane Halliburton se numara printre cei care vor simti pe pielea lor efectele negative ale ieftinirii aurului negru.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de peste 3,82 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 16.949.056,78 lei (3.822.089,70 euro).

     În jurul orei 14, cinci dintre cei nouă indici ai BVB erau în scădere. Pe de altă parte, indicele BET urca uşor cu 0,07%, până la 7.505,99 puncte, iar indicele BETPlus sporea cu 0,06%, la 1.103,25 puncte.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Boghicevici: ANAF să aștepte pronunțarea instanțelor în problema impozitării retroactive a diurnelor muncitorilor români din străinătate

Deputatul PNL Claudia Boghicevici a declarat că ANAF și Ministerul Muncii trebuie să oprească taxarea retroactivă a diurnelor românilor care muncesc în străinătate până la lămurirea în instanță a diferendului cu agențiile de muncă temporară.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES marți, Boghicevici condamnă “excesul de zel” manifestat de ANAF, cu sprijinul ministrului Muncii Rovana Plumb, în acțiunile de impunere retroactivă a plății impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale pe diurnele plătite de agențiile de muncă temporară românilor care muncesc în străinătate.

                Citeste mai mult…

Andrei Pitiş, CTO-ul şi fondatorul Vector Watch, la ZF Mobilio: “Suntem martorii unei noi revoluţii care transformă lumea în ceva nou”

“Suntem martorii unei noi revoluţii care transformă lumea în ceva nou”, a afirmat Pitiş.

“Vector Watch vrea să lanseze un ceas inteligent care vrea sa le facă pe toate. Vrea să mute cât mai multe din funcţiile mobilului într-un ceas, însă a pune un mobil pe mână nu este ceea ce consumatorii vor. A avea un ecran luminos cu multe informaţii este un lucru pe care telefonul îl face foarte bine. Cea mai folosita funcţie pe care ceasul nostru poate să o ofere este este cea de verificare a mesajelor sau notificărilor pentru ca mai ales în ultimul an noi am observat că oamenii folosesc prin sistemul de notificări aplicaţiile.”

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Alexis Bonte: În România este un pic prea târziu pentru a deveni un jucator pe piaţa aplicaţiilor mobile

Alexis Bonte, co-fondatorul şi CEO-ul eRepublik Labs, este de părere că piaţa aplicaţiilor mobile din România, în special cea a jocurilor mobile, este suprasaturata, şi este deja prea târziu pentru a intra ca jucător în acest sector, însă există în continuare oportunităţi care pot fi exploatate.

“Piata aplicatiilor, în teremeni de venituri, e dominata de Google cu Google Play şi de Apple cu Appstore, ambele fiind acum aproape la fel de importante. Veniturile sunt dominate de jocuri in proportie de 70-80%. Sunt mult prea multe companii care incearca sa dezvolte jocuri. Doar 1% din jocuri ajung sa fie profitabile. E ceea ce numesc un “ocean rosu”, adica un loc <plin de sange>, plin de competiţie. Daca nu ai o cale prin care sa-ti faci reclama nu e o piata buna.”

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Albalact şi-a bugetat pentru acest an afaceri de peste 508 milioane de lei

Albalact, cel mai mare jucător cu acţionariat majoritar românesc de pe piaţa lactatelor, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 508,6 milioane de lei (circa 115 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul precedent.

În 2014, Albalact a obţinut o cifră de afaceri de 474,9 milioane de lei (circa 106 mil. euro), cu 12% mai mult ca în 2013.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Aeroportul din Constanţa alocă peste 140.000 de lei pentru achiziţia de echipament aeroportuar

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa vrea să achiziţioneze echipament aeroportuar, suma estimată alocată fiind de 141.128 lei, fără TVA.

Potrivit unui comunicat al companiei, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu organizează procedură de cerere de ofertă în vederea achiziţionării de echipamente aeroportuare, respectiv furnizare autoturisme pe loturi: lot 1 – furnizare autoturism handling şi lot 2 – furnizare autoturism prin leasing financiar pe patru ani.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Proiectului de Lege privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese in atribuirea contractelor de achizitie, in dezbatere publica

 Ministerul Justitiei a publicat marti spre dezbatere publica, pe pagina sa de internet, proiectul de Lege privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese in procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica, astfel cum a fost acesta transmis de catre Agentia Nationala de Integritate.

“In esenta, proiectul de Lege prevede instituirea obligativitatii fiecarei autoritati contractante de a intocmi, respectiv actualiza, formulare de integritate, pentru fiecare procedura de achizitie publica derulata, dupa publicarea in sistemul electronic de achizitii publice – SEAP, a anuntului sau invitatiei de participare si pana la finalizarea procedurii de atribuire”, explica ministerul, intr-un comunicat.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: România poate cheltui până în 2017 fonduri UE de 3,11 miliarde de euro rămase neutilizate în 2014

Consiliul Uniunii Europene a aprobat marţi reportarea pentru perioada 2015-2017 a unei sume de 3,11 miliarde de euro reprezentând fonduri alocate României de la bugetul UE prin cadrul financiar multianual (CFM) şi pe care ţara nu le-a cheltuit anul trecut, potrivit bugetului revizuit al UE.

                Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor