Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 22 mai 2015

Economiczoom.ro: Competitivitatea si intelegerea pietelor – doua dintre ingredientele de succes ale afacerilor romanesti bazate pe Exporturi

Politicile de stimulare a exporturilor ar trebui sa fie proritare, sustin antreprenorii si analistii, in conditiile in care capitalul autohton se mentine in declin. Companiile cu capital romanesc resimt lipsa unor politici publice de stimulare, iar in acest context, exporturile raman baza de crestere a multor afaceri, dupa cum a reiesit de la conferinta „Capital autohton: Romania producatoare – Romania exportatoare”, organizata pe 20 mai 2015 de CursdeGuvernare.ro si desfasurata la CCIR.

            Citeste mai mult…

Gds.ro, preluat de ziar.com: Ministrul pentru Afaceri economice şi comerciale al Ambasadei Egiptului în România vine la Craiova

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj va găzdui marţi, 26 mai, începând cu ora 15:00, o întâlnire cu Ministrul pentru Afaceri economice şi comerciale al Ambasadei Egiptului în România, domnul Abdelrahman A. Raouf. În cadrul întâlnirii, oficialul străin va prezenta oportunităţile de colaborare dintre firmele româneşti şi egiptene, inclusiv posibilităţile de investiţii în Egipt.

           Citeste mai mult…

Bistritanews.ro: Cursuri organizate de Camera de Comert si Industrie Bistrita Nasaud.

Doua noi serii de cursuri -„Manager de proiect” si „Formator”. Programele se adreseaza persoanelor care doresc sa-si dezvolte competentele in cele doua domenii si sa-si diversifice activitatea. Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud este unul dintre cei mai importanti furnizori de formare profesionala din judetul Bistrita-Nasaud, avand un portofoliu diversificat de programe care includ: initiere in competente antreprenoriale, informatice, administrator pensiune turistica, comunicare in limbile engleza si germana, asistent manager, perfectionare si specializare in domeniile formator, contabil, manager de proiect, inspector resurse umane, specialist in managementul deseurilor, cadru tehnic cu atributii in domeniul PSI, inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca.

            Citeste mai mult…

 Agerpres.ro: Starea actuală a sectorului bancar din România, analizată de specialiști din domeniu și reprezentanți ai mediului economic

Specialiști din sectorul financiar-bancar, analiști, reprezentanți ai mediului economic și autorități la nivel înalt se vor reuni, vineri, la evenimentul intitulat „Să înțelegem viitorul. Perspectivele sectorului bancar și ale economiei. Pot băncile schimba viitorul României în bine?”, organizat de Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR).

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bogdan Chirițoiu: Vrem să modificăm Legea concurenței pentru a stimula firmele să-și recunoască abaterile în domeniu

Intenționăm să modificăm, în acest an, Legea principală a concurenței, nr. 21/1996, pentru a stimula firmele să-și recunoască abaterile în domeniu, astfel încât investigațiile demarate de autorități să fie scurtate și simplificate, a declarat joi Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, cu ocazia celei de-a II-a ediții a Conferinței ‘Mediul de afaceri, sub lupa Consiliului Concurenței’.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin: Comisia Europeană va formula un punct de vedere pe relația dintre producători și retaileri, până la finele anului

Comisia Europeană intenționează să formuleze public, până la finele anului 2015, un punct de vedere referitor la relația dintre producători și marile rețele de magazine, dar și despre necesitatea elaborării unor acte legislative europene, a declarat, joi, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, prezent la un depozit de legume și fructe deținut de retailerul Profi.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Victor Ponta, la Chișinău: Am mai puține așteptări de la summitul de la Riga și mai multe de la relația bilaterală

Premierul român, Victor Ponta, aflat joi în vizită în Republica Moldova a declarat, într-un interviu pentru Radio Chișinău, că are mai puține așteptări de la summitului Parteneriatului Estic, care se desfășoară în aceste zile la Riga, și mai multe de la relația bilaterală Chișinău-București.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Gazoductul Iaşi-Ungheni va fi prelungit până la Oneşti (România) şi Chişinău (Republica Moldova)

Gazoductul Iaşi-Ungheni va fi prelungit până la Chişinău, pe teritoriul Republicii Moldova, şi până la Oneşti, pe teritoriul României, în baza unui memorandum semnat, joi, de reprezentanţii celor două guverne, în contextul vizitei efectuate de premierul Victor Ponta în statul vecin.

Memorandumul mai prevede realizarea primei interconexiuni de sud a reţelei de electricitate între cele două ţări, Isaccea-Vulcăneşti şi Vulcăneşti-Chişinău, ulterior urmând să fie efectuat un studiu de fezabilitate pentru începerea celei de-a doua conexiuni.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Pop: Legea salarizării bugetarilor să fie adoptată rapid. Salariul maxim brut vehiculat, 5.000 euro

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, joi, la Suceava, că Legea salarizării în sistemul bugetar ar trebui adoptată cât mai repede şi aplicată, el precizând că se vehiculează ca prin noua lege salariul maxim brut în administraţie să fie de 5.000 de euro.

Pop a spus, într-o conferinţă de presă, că ar trebui să se intre în dezbatere publică şi cu Legea salarizării în sistemul bugetar „în aşa fel încât să existe o lege aplicabilă cât mai repede”.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BUNDESBANK NU ESTE DE ACORD CU TRECEREA LA FOLOSIREA EXCLUSIVĂ A BANILOR ELECTRONICI

Eliminarea banilor fizici, un pas uriaş pe calea societăţii totalitare perfecte

Banul, în reprezentarea sa fizică sub formă de monede şi bancnote, reprezintă o convenţie socială fundamentală pentru evoluţia a ceea ce numim civilizaţie.

Apariţia sa a permis dezvoltarea accelerată a colectivităţilor umane, în condiţiile facilitării schimburilor comerciale pe scară largă, iar monedele de aur şi argint au fost reprezentarea materială a banilor pentru cea mai mare parte a istoriei omenirii.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: PROIECT DE LEGE, SUSŢINUT DE 156 DE PARLAMENTARI

Gheorghe Piperea: „Împrumutatul va împărţi riscul scăderii valorii proprietăţii cu banca”

Cătălin Voivozeanu: „Este normal ca datoria să fie stinsă prin predarea bunului” Nu mai puţin de 156 de parlamentari susţin un proiect de lege prin care persoanele fizice care nu îşi mai pot plăti ratele la bancă să poată transfera bunul ipotecat în favoarea băncii, iar datoria să se stingă, potrivit deputatului PNL Daniel Zamfir.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: INSTANŢA, DIN NOU ARBITRU ÎNTRE CREDITAŢI ŞI BĂNCI

Bancpost a pierdut, Volksbank a câştigat

Tot mai multe procese dintre clienţi şi bănci, pe tema clauzelor din contractele de credit ajung la final, iar deciziile sunt diverse.

O instanţă a Tribunalului Iaşi a decis definitiv că Bancpost trebuie să elimine clauzele constatate ca fiind abuzive dintr-un act adiţional al unui contract de credit ipotecar în franci elveţieni (CHF) şi va restitui clienţilor o parte din sumele încasate abuziv.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN TRIMESTRUL I 2015

Bancpost a realizat 25,2 milioane de lei profit net

Bancpost a înregistrat în primul trimestru din 2015 un profit net de 25,2 milioane lei, pe fondul creşterii veniturilor operaţionale cu 7% faţă de primul trimestru al anului anterior, potrivit unui comunicat al băncii.

Ponderea creditelor neperformante (NPL) în total portofoliu a scăzut la 16,3%, comparativ cu 21% în Trimestrul I 2014.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: ANALIZĂ

Planul de reduceri fiscale din codul fiscal începe să fie jumulit pe muţeşte în Parlament, cu binecuvântarea guvernului

Sub imperiul aşteptatei reduceri de TVA la alimente, de la 1 iunie, trece aproape neobservat faptul că alte măsuri cuprinse în proiectul de cod fiscal aprobat de guvern, care trebuie să intre în vigoare de la 1 ia­nuarie 2016, încep să fie puse în discuţie una câte una. Iar pe măsură ce sunt adoptate decizii care pretind bani de la buget, sunt multe şanse ca acestea să fie eliminate definitiv.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: HR INSIDER, EDIŢIA A XVII-A – TIMIŞOARA

„De ce tot mai vin investitori într-o zonă cu şomaj de sub 1%?“

Angajatorii din vestul ţării îşi caută candidaţi şi la 80 de kilometri distanţă de fabrici, însă şi acolo şomajul e destul de scăzut, au spus invitaţii prezenţi la dezbaterea HR Insider, organizată miercuri la Timişoara de ZF Corporate.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Alro: Închideam fabrica dacă nu eram exceptaţi de la certificatele verzi

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) speră ca în 2015 să obţină primul rezultat pozitiv din ultimii patru ani, însă acest lucru va depinde de implementarea schemei care exonerează marii consumatori de energie de la plata subvenţiilor pentru energia regenerabilă.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF CONSTRUCTION & INFRASTRUCTURE SUMMIT

Hărţile cu autostrăzi viitoare, faţă în faţă cu realitatea

Subiectele legate de starea infrastructurii locale au generat întotdeauna un interes puternic în rândul opiniei publice, hărţile cu viitoarele rute şi anunţurile legate de costurile şi termenele de dare în folosinţă a noilor şosele stârnind dezbateri şi polemici aprinse.

Narcis Neaga, şeful Compa­niei Naţionale de Autostrăzi şi Dru­muri Naţionale din România (CNADNR) din vara anului 2013, care are în mână un buget anual de 1,5 miliarde euro, vine la ZF Construction & Infrastructure Sum­mit ’15 în cali­tate de speaker. El va deschide prima parte a conferinţei, având ca temă discuţii le­gate de starea infra­struc­turii şi identi­ficarea proiec­telor care pot dinamiza piaţa cons­trucţiilor începând din acest an.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile SIF Banat-Crişana s-au rupt de pluton cu un raliu de 13%

Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) s-au desprins de restul SIF-urilor cu o creştere de aproape 13% de la înce­pu­tul anului, alimentată în principal de sen­timentul mai bun al investitorilor odată cu reluarea plăţii de dividende după o pauză de doi ani.

         Citeste mai mult…

Economica.net: De ce marile magazine nu vând legume româneşti: „Imaginaţi-vă cum fiecare mic producător vine cu maşina lui la depozit”

Retailerii moderni şi producătorii agricoli din România sunt de ani buni cantonaţi în aceeaşi situaţie paradoxală: ambele tabere îşi doresc şi au beneficii colaborând, dar acest lucru nu se întâmplă. Veriga lipsă se numeşte logistica, care nu poate exista dacă fermierii nu încep să se asocieze.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Euro poate urca până la 4,48 lei, pe o tendinţă de creştere temporară – Erste

Presiunile exercitate pe piaţă asupra monedei naţionale ar putea slăbi poziţia acesteia până la 4,48 lei / euro, în săptămânile următoare. Nu este vorba însă, de o tendinţă de depreciere a leului pe termen mai lung, potrivit analiştilor tehnici ai Erste Bank.

Scumpirea euro în lei este pusă pe seama aşteptărilor ca Primăria Bucureştiului să schimbe cele 2,2 milirde de lei obţinute prin emisiunea de obligaţiuni, şi pe aşteptările ca guvernul grec să eşueze în a-şi convinge creditorii să-i îmblânzească sarcina datoriei, potrivit analiştilor consultaţi recent de ECONOMICA.NET.

        Citeste mai mult…

Economica.net: De ce marile magazine nu vând legume româneşti: „Imaginaţi-vă cum fiecare mic producător vine cu maşina lui la depozit”

Retailerii moderni şi producătorii agricoli din România sunt de ani buni cantonaţi în aceeaşi situaţie paradoxală: ambele tabere îşi doresc şi au beneficii colaborând, dar acest lucru nu se întâmplă. Veriga lipsă se numeşte logistica, care nu poate exista dacă fermierii nu încep să se asocieze.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Profesiile libere şi PFA, haosul taxării continuă: Câți vor fi forțați să încheie contracte de muncă, taxate de trei ori mai mult?

Guvernul îşi recunoaşte erorile în taxarea PFA și a liber profesioniștilor ca salariaţi, prin decizia de a le şterge datoriile, dar nu repară cauzele problemei: criteriile neclare din Codul fiscal care permit reîncadrarea veniturilor. Incertitudinea întreține teama de fisc. Miza autorităților pare să fie, în aceste condiții, să forțeze cât mai multe din cele 600 mii de persoane cu activități independente să încheie contracte de muncă pentru care impozitarea este de trei ori mai mare.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministerul Energiei: Mixul energetic diversificat al României va asigura tranziția către un sector bazat pe surse regenerabile de energie

Mixul energetic diversificat de care dispune România va asigura transformarea sectorului energetic și tranziția către un sector bazat semnificativ pe surse regenerabile de energie, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, IMM și Mediului de Afaceri Bogdan Badea, la forumul „Energie durabilă pentru toți”, de la New York.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ministerul Fondurilor Europene lansează „luna de foc” în care autorităţile de management se vor întâlni zilnic cu beneficiarii

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) lansează, între 25 mai – 1 iulie, „luna de foc”, perioada în care autorităţile de management se vor întâlni zilnic cu beneficiarii de fonduri europene în vederea îmbunătăţirii proceselor gestionate de către Organismele Intermediare şi AM-uri.

Potrivit unui comunicat MFE remis MEDIAFAX, în „luna de foc” care se va desfăşura în perioada 25 mai – 1 iulie toate autorităţile de management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene şi-au planificat întâlniri zilnice cu beneficiarii, la solicitarea ministrului Marius Nica.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ungaria, România, Bulgaria şi Slovacia vor semna un acord de conectare a reţelelor de gaze

Ungaria, România, Bulgaria şi Slovacia urmează să semneze un acord de interconectare a reţelelor lor de gaze naturale care să permită şi tranzitul invers, a anunţat joi seara ministrul ungur al Afacerilor Externe şi Comerţului Peter Szijjarto pe postul public ungar de televiziune M1.

Acordul urmăreşte să sporească securitatea aprovizionării cu energie a tuturor celor patru ţări, a subliniat Szijjarto. Partenerii pot accesa atât fonduri europene, cât şi bani de la bugetele naţionale pentru finanţarea investiţiilor necesare, a adăugat el.

         Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de ziar.com: LA COTROCENI

ŞEFUL CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE A ROMÂNIEI S-A ÎNTÂLNIT CU PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Mihai Daraban, a participat miercuri, la Palatul Cotroceni, la întânirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din România.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Eurostat: Excedentul de cont curent al Uniunii Europene a ajuns la 15,1 miliarde euro, în martie

Excedentul de cont curent al celor 28 de state membre ale Uniunii Europene a ajuns la 15,1 miliarde de euro, în ianuarie 2015, comparativ cu un plus de 7,6 miliarde de euro înregistrat în perioada similară din 2014, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat).

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Isărescu: Creșterea moderată a creditării, printre tendințele ce se conturează în viitor în sectorul bancar

Creșterea moderată a creditării, calitatea creditului și creșterea importanței finanțării din resurse locale sunt cele trei tendințe care se prefigurează pe viitor în sectorul bancar, a afirmat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, într-o conferință dedicată sectorului bancar.

        Citeste mai mult

Ecoonomica.net: Banca Transilvania îşi va înlocui cele 13.000 de POS-uri cu unele care nu necesită contact cu cardul

Ingenico Group, lider global în sisteme de plată a anunţat că va schimba pentru Banca Transilvania cele 13.000 de aparate POS din reţea actuală, cu terminale contactless, potrivit unui comunicat al companiei.Până la sfârşitul anului 2015, Banca Transilvania (TLV) va avea terminale POS de ultimă oră ale Ingenico, care vor oferii servicii noi şi o securitate sporită”, a anunţat Ingenico Group într-un raport.

          Citeste mai mult….

Realitatea.net: Libra Internet Bank face angajări

Libra Internet Bank face angajări, banca are mai multe locuri de muncă disponibile în bucurești și mai multe orașe din țară, potrivit hipo.ro.

Libra Internet Bank caută manageri relatii cu clientii, consilieri financiar bancar, analisti financiari, administratori Credite și rogramatori .NET/ASP.NET.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: PÂNĂ LA APLICAREA EI EFECTIVĂ AR PUTEA TRECE CHIAR ŞI UN AN. „MAI E NEVOIE DE CLARIFICĂRI ŞI REGLEMENTĂRI“

România are o lege a insolvenţei persoanelor fizice. Ce prevede ea şi ce spun specialiştii?

România are de miercuri o lege a insolvenţei per­soanelor fizice după mai mulţi ani în care au fost elaborate proiecte care au încercat să reglementeze această problemă, dar specialiştii în insolvenţă şi avocaţii spun că va trece cel puţin un an până când legea va putea fi aplicată. Bancherii se feresc încă să comenteze efectele legii.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: OPEC ar putea inunda piaţa cu petrol timp de ani de zile

OPEC ar putea inunda piaţa cu petrol timp de ani de zile, dacă va opta să nu modifice plafonul de producţie al organizaţiei, la o reuniune mult aşteptată din luna iunie, relatează MarketWatch.

„Dacă nu vor face nimic şi nu vor găsi o cale să se pună de acord, vom pluti cu toţii într-o supraproducţie de petrol pentru foarte mult timp”, a avertizat Kevin Kerr, preşedintele Kerr Trading International.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Cum poţi face rost de bani pentru ideea ta de business, la ICEEfest? Antreprenori celebri şi speakeri cunoscuţi pentru cei care au un startup

ICEEfest 2015 pune accent nu doar pe tendinţele actuale ale economiei digitale şi pe cele mai de succes companii din prezent, ci şi pe viitor.

Cum poţi face rost de bani pentru ideea ta de business, la ICEEfest? Antreprenori celebri şi speakeri cunoscuţi pentru cei care au un startup

        Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor