Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 23 aprilie 2015

Monitorulexpres.ro, preluat de ziare.com: CCI Braşov pregăteşte Premiile excelenţei în afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov va premia şi în acest an firmele braşovene care s-au remarcat de-a lungul vremii prin rezultate economice deosebite. Gala „Premiile Excelenţei în Afaceri 2015“ va avea loc în data de 7 mai, aceasta fiind cea de-a X-a ediţie a evenimentului, ocazie cu care vor fi evidenţiate rezultatele financiare şi performanţele economice înregistrate de companiile braşovene în ultimii 21 de ani. Evenimentul va celebra elita mediului de afaceri braşovean, învingătorii în competiţia economică desfăşurată pe parcursul a peste două decenii, societăţile care dau măsura dezvoltării economice a judeţului Braşov.

              Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de ziare.com: CURS DE AUDIT ENERGETIC ÎN CONSTRUCŢII ŞI INSTALAŢII, ORGANIZAT DE CCINA CONSTANŢA

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează, în parteneriat cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Facultatea de Instalaţii, cursul de specialitate „Auditul energetic al clădirilor noi şi existente şi al sistemelor aferente de alimentare cu energie termică“. Cursul se va derula începând cu prima jumătate a lunii mai, la sediul CCINA Constanţa.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Tribunalul Vâlcea a aprobat planul de organizare al combinatului Oltchim

Planul de reorganizare al Oltchim a fost aprobat miercuri de Tribunalul Vâlcea, iar sindicaliștii salută această decizie, spunând însă că această hotărâre îi responsabilizează pe administratorii judiciari.

“Este o decizie bună a judecătorului sindic de a aproba planul de reorganizare al combinatului vâlcean, cu cele două variante, fie vânzarea activului Oltchim SPV, fie conversia în părți sociale a creanțelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari, sincer cred că-și vor da demisia, nu cred că vor fi în stare să ducă la bun sfârșit acest plan de reorganizare și funcționare al Oltchim”, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Taxa de trecere a podului de la Fetești va putea fi plătită și prin SMS sau în benzinării

Guvernul a decis în ședința de miercuri modificarea OG nr.15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, astfel că se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere a podului de la Fetești, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei.

“Actul normativ adoptat astăzi modifică OG nr. 15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. Având în vedere traficul intens, de 4.000 de vehicule/ oră până la 50.000 de vehicule/ zi înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la stațiile de taxare de la podul Fetești, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Coridorul de gaze între România, Bulgaria și Grecia va fi gata la finele lui 2018

Construcția coridorului de gaze între România, Bulgaria și Grecia va începe în martie 2016 și va fi gata la finele lui 2018, a anunțat miercuri ministrul bulgar al Energiei, Temenuzhka Petkova, citat de Novinite.

Conform planurilor inițiale, infrastructura urma să devină operațională ‘undeva’ în 2018.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: EVENIMENT ZF CORPORATE: CLUJ – HR INSIDER, EDIŢIA A XVI-A

Ce înseamnă iadul pe piaţa muncii: să ai proiecte, dar să nu poţi să le execuţi, pentru că nu ai de unde recruta oameni, chiar dacă oferi salarii mai mari

Angajatorii din IT din Cluj refuză proiecte care ar putea să le sporească încasările pentru că nu au de unde recruta angajaţi.
Deficitul de forţă de muncă din sectorul IT, dar şi pregătirea tot mai scăzută a tinerilor care ies de pe băncile facultăţilor sunt marile provocări cu care se confruntă angajatorii din regiunea Clu­jului, au spus directorii de HR în cadrul celei de-a 16-a ediţii a dezbaterilor HR Insider, organizată de ZF Corporate la Cluj.

„În acest moment, o proporţie foarte mare din piaţă merge pe outsourcing, deci veniturile sunt direct proporţionale cu numărul de angajaţi pe care îi au companiile.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Producţia de hidrocarburi a OMV Petrom a crescut cu 1% în primul trimestru

Producţia de hidrocarburi a OMV Petrom (SNP) a crescut cu 1% în primul trimestru comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 184.000 barili echivalent petrol pe zi, se arată într-un comunicat al OMV.

Producţia de hidrocarburi a OMV Petrom (SNP) a crescut cu 1% în primul trimestru comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 184.000 barili echivalent petrol pe zi, se arată într-un comunicat al OMV.

               Citeste mai mult…

Zf.ro:GUVERNUL PONTA TAXEAZĂ BACŞIŞUL. CE ÎNSEAMNĂ PENTRU BUSINESS. ZF LIVE

Mihai Crăciun, un mic antreprenor care deţine o cafenea în Capitală, este de părere că decizia guvernului de a impozita bacşişul cu 16% este una în spirit occidental, însă contează foarte mult implementarea ei. De profesie programator, Crăciun a investit 50.000 de euro într-o cafenea în care comenzile sunt preluate şi aduse de trenuleţe. El deţine însă un barman şi picoli care se ocupă de curăţarea meselor după plecarea clienţilor.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce investiţii are „sub capotă“ cel mai mare fond mutual, cu active de peste 7 miliarde de lei?

Fondul de obligaţiuni Erste Bond Flexible Ron, cel mai mare fond mutual din România, avea investiţii de 4,49 miliarde de lei în titluri de stat la finalul primului trimestru, pla­samentele reprezentând peste 63% din activele sale.

Fondul de obligaţiuni are cel mai mare portofoliu de titluri de stat din piaţa fondurilor mutuale. Investiţii importante în titluri de stat mai au şi fondul Raiffeisen Ron Plus cu plasamente de 1,5 miliarde de lei în titluri de stat şi fondul de obligaţiuni ING IR Bond cu o expunere de 1,1 miliarde de lei pe aceste instrumente financiare.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: DEZGHEŢ PE PIAŢA CONSTRUCŢIILOR

Cu un avans de 10-15% pe an, construcţiile pot aduce 1% din creşterea economică

Prin 2007, într-o periodă de graţie pentru economie, nu era nicio surpriză să citeşti în presă sau în diferite rapoarte că piaţa construcţiilor creşte cu 27% şi încă există loc de creştere (se întâmpla în T1 2007).

După o „vale a plângerii“ întinsă pe şase ani în care criza aproape a înjumă­tăţit valoarea sectorului, construcţiile dau în prima parte din an semnale puternice de revenire şi oferă motive pentru a anticipa o contribuţie însemnată la creşterea PIB.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Două companii intră pe radarul analiştilor de la bursa din Bucureşti

Procesatorul de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ) şi producătorul de cabluri Romcab Târgu-Mureş (MCAB) au intrat în atenţia analiştilor, aceştia redactând primele rapoarte de cercetare asupra celor mai mari firme care urmează să se transfere anul acesta la cota bursei, de pe RASDAQ. Cele două au o capitalizare cu­mulată de circa 240 mil. lei (54 mil. euro), după ce în ultimul an acţiunile Albalact au crescut cu 54%, iar cele ale Romcab au urcat cu 55%.

„M-am uitat la emitenţii care se transferă de pe RASDAQ pe piaţa principală şi aceştia erau în topul lichidităţii în ultimii trei ani“, spune Daniela Ropotă, analist la Inter­capital Invest. „Deocamdată sunt încă mici şi puţin lichide, aşa că facem doar analiza emitentului şi pieţei. Pe viitor, în funcţie de cum evoluează lichiditatea, am putea stabili şi preţuri ţintă.“

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Lidl şi Kaufland importă mărci private de un miliard de euro

Reţelele surori Kaufland şi Lidl, ambele parte a grupului german Schwarz, importă anual pe piaţa locală mărci private de circa 1 mld. euro, potrivit estimărilor ZF, cele mai importante „baze“ de producţie fiind Ger­mania, Cehia şi Polonia.

Cele două grupuri sunt de altfel reţelele de comerţ cu cele mai mari importuri în România, potrivit datelor INS aferente anului trecut. Lidl, companie care activează pe segmentul discounterilor, se află pe poziţia a opta în topul celor mai mari importatori locali, aici fiind luate în calcul toate importurile, indiferent de pieţele de unde sunt aduse. Kaufland se află pe poziţia 23, într-un top în care celelalte reţele se află în jurul poziţiei 100.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Oracle a depăşit pragul de 700 mil. lei după un avans de 30%

Oracle România, parte a gigantului american cu acelaşi nume, cu activităţi în industria de soft, a ajuns pe piaţa locală la afaceri de 703 mil. lei (158 mil. euro), după ce businessul a avansat cu o rată record de 30,4%. În anii anteriori avansul afacerilor a fost de două ori mai mic.

Firma americană a deschis în 2004 în Bucureşti primul centru de externalizare al unei multinaţionale IT de pe piaţa locală, fenomen care a luat amploare în anii următori. În cei 11 ani de prezenţă compania a devenit unul dintre cei mai mari angajatori locali, cu circa 2.500 de salariaţi anul trecut.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: CÂT DE DEPARTE SUNTEM DE EURO?

PIB-ul pe locuitor în Bucureşti-Ilfov este de patru ori mai mare decât în Moldova

România este ţara europeană cu cea mai mare disparitate între regiuni, PIB-ul pe locuitor în cea mai bogată regiune din România, Bucureşti-Ilfov, de circa 30.000 de euro/locuitor, fiind de patru ori mai mare decât nivelul din cea mai sărăcă regiune, Nord-Est, potrivit datelor pre­zentate recent de guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Decalajele de dezvoltare între regiuni sunt analizate atunci când este evaluat gradul de convergenţă reală la zona euro, respectiv nivelul de trai.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: CRITERIILE DE LA MAASTRICHT SUNT NECESARE, DAR NU SUFICIENTE PENTRU ADOPTAREA EURO

Nivelul de trai dintr-o ţară a devenit o condiţie nescrisă, dar importantă pentru adoptarea euro. Cât de departe este România de zona euro?

Criza financiară şi economică inter­naţională a schimbat multe din paradigmele adoptării euro, iar a gândi numai în termeni de inflaţie, deficit bugetar, datorie publică, diferenţial de dobânzi sau volatilitatea cursului pare insuficient.
Extinderea crizei datoriilor în Grecia, Irlanda, Portugalia sau Spania, ţări mai puţin competitive, a subliniat lipsa de „imunitate“ a aparte­nen­ţei la zona euro pentru ţările care nu sunt pregătite şi necesitatea unor reforme structurale profunde. Iar atenţia s-a orientat în ultimii ani şi pe convergenţa reală, pe nivelul de trai.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: REAL-ESTATE: Bucureştiul are cel mai mic stoc de spaţii de birouri din regiune, 2,2 milioane de metri pătraţi, dar şi cel mai bun grad de ocupare

Bucureştiul are cel mai mic stoc de spaţii de birouri din rândul marilor capitale din Europa Centrală şi de Est, de doar 2,2 milioane de metri pătraţi, la jumătate faţă de Varşovia, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă imobiliară DTZ.

De altfel, Bucureştiul se află mult în urma capitalelor din regiune la capitolul stocuri de birouri per locuitor, având în vedere că are doar 1,1 metri pătraţi per capita, faţă de 1,9 metri pătraţi per locuitor în Budapesta sau 2,5 metri pătraţi per capita în Varşovia, potrivit calculelor ZF.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul dă drumul la banii pentru IMM-uri „cu ţârâita“

Guvernul a aprobat ieri, prin memorandum, deblocarea a 15 milioane de lei (în jur de 3,4 milioane de euro) pentru a finanţa afacerile „de la zero” înfiinţate sau dezvoltate prin intermediul a şapte programe naţionale pentru sprijinirea IMM-urilor.

Suma deblocată, aferentă lunii aprilie, reprezintă puţin peste 21% din bugetul total de 70 de milioane de lei acordat pentru IMM-uri în 2015 pe parcursul a şase luni.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Şase asigurători au adus 200 mil. lei la capital în primul trimestru

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în primul trimestru majorări de capital cumulate de 200 mil. lei efectuate de şase companii de asigurări şi mai are pe masă solicitări de aprobare a suplimen­tării capitalurilor asigurătorilor cu alte 100 mil. lei, potrivit datelor agregate de instituţie şi analizate în şedinţa de ieri a Consiliului ASF.

Printre majorările de capital finalizate în perioada ianuarie-martie se numără şi operaţiunea derulată de Astra, companie aflată în administrare specială, ai cărei acţionari aprobaseră în toamna anului trecut o suplimentare cu 65 milioane de lei. Com­pania se află acum într-o a doua etapă de majorare a capitalului, pentru revenirea în parametrii de solvabilitate şi lichiditate impuşi prin lege fiind necesar un aport de aproape o jumătate de miliard de lei.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Schimbări în conducerea Petrolexportimport Bucureşti

Laird Resources, acţionarul majoritar al Petrolexportimport Bucureşti, propune revocarea lui Valeriu Iancu din funcţia de administrator, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi din cea de director general al companiei.

Laird Resources, acţionarul majoritar  al Petrolexportimport Bucureşti, propune revocarea lui Valeriu Iancu din funcţia de administrator, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi din cea de director general al companiei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum să construieşti o afacere independentă cu combustibili în competiţie cu giganţii din petrol? Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 23 aprilie, de la ora 12:00, o discuţie cu Răzvan Mitu şi Roxana Petrescu

Cum să construieşti o afacere independentă cu combustibili în competiţie cu giganţii din petrol? Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 23 aprilie, de la ora 12:00, o discuţie cu Răzvan Mitu, CEO Bulromgas şi Roxana Petrescu, jurnalist ZF, despre piaţa de gaz petrolier lichefiat (GPL).

               Citeste mai mult…

Zf.ro: RADET anunţă continuarea furnizării căldurii către populaţie ca urmare a scăderii temperaturii

Furnizarea agentului termic pentru căldura către populaţie va continua din cauza scăderii temperaturilor diurne, dar şi a prognozei pentru intervalul 24 – 27 aprilie, când minimele ar urma să fie de 7 – 8 grade Celsius, informează Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET).

RADET informează, miercuri, că va continua să furnizeze agent termic pentru căldura către populaţie, iar întreruperea permanentă a furnizării agentului termic pentru încălzire către consumatorii Municipiului Bucureşti va fi făcută în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că “oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00 – 06.00”.

              Citeste mai mult…

zf.ro: ASF a încheiat primul trimestru cu excedent de 10,18 milioane lei, cu venituri peste cele bugetate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a consemnat în primul trimestru un excedent de 10,18 milioane lei, după ce a realizat venituri cu 10% mai mari decât cele bugetate, iar cheltuielile au reprezentat circa 70% din suma previzionată, a anunţat instituţia.

“Consiliul ASF a aprobat execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli la 31.03.2015, precum şi rectificarea BVC pe anul în curs. În primul trimestru al anului 2015, veniturile realizate au reprezentat 110% din cele bugetate, iar cheltuielile au fost de 72% faţă de prevederile bugetare, din care cheltuielile cu personalul au fost de 77% în raport cu cele previzionate. Trimestrul I s-a încheiat cu un excedent curent de 10.179.301 lei”, se arată într-un comunicat al autorităţii.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF a aprobat prospectul de bază pentru obligaţiunile de 2,2 miliarde de lei ale Primăriei Bucureşti

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de bază pentru Programul de Emisiune de Obligaţiuni emise de Municipiul Bucureşti în valoare maximă de 2,22 miliarde de lei. Admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti a obligaţiunilor emise de Municipiul Bucureşti se va realiza în baza prospectului de bază, a termenilor finali aferenţi şi a reglementărilor BVB.

Primăria Bucureştiului vrea să împrumute 2,2 mi­liarde de lei de la in­ves­titori pentru a rambursa eurobon­durile din 2005 care ajung la maturitate pe 22 iunie şi prin care a fost finanţată construirea pasa­jului suprateran Basarab.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Portretul turistului român la all inclusive pe litoralul românesc

Bărbatii români iau în farfurie, în medie, 2,5 porţii de mâncare din fiecare fel în hotelurile all inclusive de pe litoral, o mare cantitate rămânând neconsumată, în timp ce femeile obişnuiesc să consume porţiile normale, potrivit agenţiei Mareea, care administrează un hotel all inclusive în Mamaia.

“În general, la all inclusive, bărbaţii pun în farfurie, în medie, 2,5 porţii de mâncare din fiecare fel, o mare cantitate rămânând însă neconsumată, în timp ce femeile obişnuiesc să consume porţii normale. În plus, tendinţa ultimilor doi ani arată că femeile sunt, în proporţie de peste 70%, predispuse către produse de origine vegetală (diverse salate, preparate din soia, cereale integrale, lactate dietetice, brânzeturi etc.) care nu le pun în pericol silueta”, potrivit unui studiu al Mareea, agenţia care trimite cei mai mulţi turişti români pe litoralul autohton şi care administrează complexul all inclusive Family Club Mercur-Minerva din Mamaia.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: PREMIERĂ

BNR previne contagiunea grecească

În contextul situaţiei de criză prin care trece Grecia, Banca Naţională a României (BNR) a luat o măsură în premieră în sistemul bancar românesc – a cerut băncilor de la noi cu capital elen să încheie un acord de compensare cu acţionarii lor, care să nu permită acestora din urmă să-şi retragă depozitele de la noi, în cazul unui control pe capital.
Menţionând că banca noastră centrală monitorizează în mod continuu situaţia din Grecia, Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, ne-a explicat: “În cazul în care în Grecia s-ar institui un control pe capital, subsidiarele greceşti de la noi nu şi-ar mai putea trage plasamentele pe care le au la băncile mamă, iar acestea din urmă ar putea să-şi retragă şi depozitele pe care le au în băncile din România.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicele BET deschide în creştere

Indicele bursier BET de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se apreciază cu 0,62%, fiind cotat la 7.507,98 puncte.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

OMV Petrom, Banca Transilvania şi BRD au tras în jos bursa

Acţiunile OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV) şi BRD – Groupe Societe Generale (BRD) au închis miercuri în scădere şi au tras în jos bursa de la Bucureşti, pe un rulaj redus, la jumătate faţă de ziua anterioară. Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide zece acţiuni, au scăzut cu 0,6%, după ce în şedinţa precedentă au stagnat. BET Plus cuprinde cele mai lichide 34 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: FALIMENTUL BATE LA UŞĂ CU PAŞI REPEZI

Ajutorul de salvare pentru Complexul Hunedoara se duce pe apa sâmbetei

Ajutorul de salvare de maxim 167 milioane lei pentru Complexul Energetic Hunedoara (CEH), care a fost recent aprobat de Comisia Europeană şi de Guvern, se duce pe apa sâmbetei.

Comisia Europeană a decis pe 20 aprilie că Termoelectrica şi Electrocentrale Deva au beneficiat de ajutor de stat ilegal prin contracte preferenţiale semnate cu Hidroelectrica, în perioada 2009-2011. În cadrul acestor contracte bilaterale directe semnate pe 10 ani, Hidroelectrica a achiziţionat energie de la cele două entităţi la un preţ cu mult peste media pieţei şi a revândut electricitatea în pierdere, în cadrul contractelor celebre cu “băieţii deştepţi”. Toate aceste contracte păguboase au fost denunţate în cadrul procesului de insolvenţă declanşat în 2012 la Hidroelectrica.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Modernizarea Petrobrazi a crescut rata de prelucrare în rafinăriile Grupului OMV la 92%, în trimestrul 1 din 2015

Finalizarea modernizării Rafinăriei Petrobrazi a dus la creşterea capacităţii de prelucrare a Grupului OMV, dar şi la creşterea ratei de utilizare a acesteia. OMV Petrom a contribuit şi la reducerea efectelor negative ale scăderii preţului petrolului. Producţia de ţiţei şi gaze a Grupului OMV a scăzut, potrivit raportului companiei.

Filiala Petrom a grupului OMV a produs 184.000 de barili echivalent petrol pe zi (ţiţei şi gaze) în primul trimestru al anului 2015, cu 2.000 mai mult decât în trimestrul 4 din 2014. Producţia întregului grup a scăzut, totuşi, cu 5% în primul trimestru din 2015, până la 303.000 de barili echivalent pe zi, în urma închiderii parţiale a unui exploatării din Norvegia  şi din Libia, potrivit raportului companiei.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Motorina a ajuns mult mai ieftină decât benzina. Ce se întâmplă în continuare?

La benzinăriile din România, motorina a ajuns să fie cu 2-3% mai ieftină ca benzina. Piaţa futures arată că trendul continuă.

Preţul motorinei a scăzut cu circa 10% sub cel al bezinei, pe pieţele internaţionale, de la începutul anului şi până în prezent. La pompele din România însă, preţul motorinei a coborât cu circa 3%, sau 10-15 bani, sub cel al benzinei, diferenţa între preţurile internaţionale şi cele locale apărând din pricina cursului de schimb dolar/leu, precum şi din cauza taxelor locale. Cotaţiile internaţionale ale carburanţilor sunt exprimate în dolari.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: SPECIAL REPORT Oportunități de finanțare pentru IMM-uri

EurActiv prezintă într-un SPECIAL REPORT dedicat o sinteză a celor mai relevante declarații, informații și noutăți prezentate în cadrul Conferinței Internaționale  „Oportunități de finanțare pentru IMM-uri 2014-2020”, care a avut loc în 12 martie la București. În document sunt incluse declarații detaliate ale Comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu, ale fostului Ministru al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, precum și ale mai multor oficiali din cadrul ministerelor de resort care gestionează fondurile europene și pe cele finanțate din bugetul de stat.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene 2015. Toate detaliile pentru a obţine bani pentru o afacere în agricultură

Fonduri europene 2015 Reprezentanţii Ministerului Agriculturii aşteaptă un aviz din partea Comisie Europene pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. În total, România şi-a propus să investească în următorii ani peste 9,3 miliarde de euro în agricultură, din care 8 miliarde vor veni din fonduri europene. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a lansat în martie, primele măsuri de investiţii din cadrul PNDR 2014 – 2020 (PNDR).  Prin măsurile lansate vor fi alocate fonduri europene în agricultură pentru tineri şi fonduri europene pentru modernizarea exploataţiilor agricole.

               Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Ponta dezgroapă impozitarea bacșișurilor inventată de Ciorbea

Ospătarii vor fi obligaţi să declare la intrarea în tură sumele avute asupra lor, iar Fiscul va avea posibilitatea să îi controleze.

Deşi este departe de momentul la care va stârpi evaziunea din alimentaţia publică – eliberarea bonurilor fiscale fiind mai degrabă excepţie decât regulă în restaurantele şi barurile noastre, Guvernul Ponta doreşte impozitarea bacşişurilor lăsate angajaţilor din alimentaţia publică.

                Citeste mai mult…

Ziare.com: Libra Internet Bank lanseaza abonamentul pentru IMM-uri

Libra Internet Bank a lansat o oferta noua pe piata: le ofera IMM-urilor cu cifra de afaceri de pana la 4 milioane de lei o serie de gratuitati la achizitionarea unui abonament operational.

Potrivit unui comunicat remis redactiei Ziare.com, produsul Abonament Operational Standard IMM le ofera clientilor o solutie eficienta de gestionare a costurilor in relatia cu banca, printr-un pachet complet, care cuprinde toate operatiunile necesare desfasurarii activitatiilor sectorului IMM.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Havrileț: Prețul gazelor se va majora cu 5 – 8 % de la 1 iulie

Prețul final al gazelor naturale se va majora de la 1 iulie cu un procent cuprins între 5 și 8%, a declarat joi președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileț.

“Prețul final va crește cu circa 5 — 8% în medie de la 1 iulie, calculat pentru anul gazier 2015-2016. Este vorba de o medie pentru că prețul pe regiuni va depinde de fiecare operator în parte. Această majorare se va simți practic mai mult de la 1 decembrie deoarece până atunci consumul este mic și nu se mai consumă gaze pentru încălzire”, a explicat Havrileț.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ANCOM: Aproape 6.500 de localități nu au acces la internet fix de mare viteză

Aproape 6.500 de localități, cu o populație ce însumează 2,85 milioane de locuitori, nu au acces la internet fix de mare viteză, reiese din lista publicată miercuri de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații /ANCOM/, instituție care a realizat un studiu în scopul identificării localităților din România care, la 31 decembrie 2014, nu aveau acces la serviciile de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză.

                 Citeste mai mult…

Economica.net: Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 23.04.2015

Francul se depreciază semnificativ pe piaţa interbancară, în această dimineaţă. Dolarul creşte, euro rămâne la 4,42 lei.

Francul scade semnificativ până la 4,25 lei, de la 4,31 lei, cât a fost ieri cursul de referinţă de la BNR. Marţi, moneda elveţiană a atins maximul ultimelor trei luni: 4,3384 lei.

                   Citeste mai mult…

Economica.net: Zeci de tineri clujeni s-au asociat ca să investească împreună la Bursă, în primul club de profil. Ce vor face cu profiturile

O sută de tineri din regiunea Clujului s-au arătat interesaţi de iniţiativa câtorva dintre ei de a înfiinţa o comunitate de investitori. Evenimentul a avut loc după toate regulile acestui gen de asociere, foarte frecvent în pieţele dezvoltate. Invest Club Cluj este primul de acest tip din România, este deja o realitate, iar membrii săi vor cotiza pentru a investi în comun. Cu profiturile îşi vor dezvolta arsenalul de investitori şi vor învăţa mai multe.

                  Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Deficitul guvernamental al UE s-a redus la 2,6% din PIB, în trimestrul patru din 2014

Deficitul guvernamental ajustat sezonier din Uniunea Europeană (UE28) s-a redus ușor în trimestrul patru din 2014, până la 2,6% din Produsul Intern Brut (PIB), de la 2,8% din PIB în precedentele trei luni, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Veniturile totale au urcat la 45,5% din PIB, în perioada octombrie-decembrie 2014, de la 45,2% din PIB în precedentele trei luni, în timp ce cheltuielile totale au urcat la 48,1% din PIB, de la 47,9% din PIB.

                  Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Kievul susţine că poate livra gaze naturale din Norvegia în România

Ucraina are capacitatea să transporte gaze naturale din Norvegia în România, Bulgaria, Turcia şi, posibil, în Grecia, a declarat ministrul ucrainean pentru Energie Volodimir Demcişin la conferinţa IHS CERAWeek din Houston, în Texas, relatează portalul Sputnik.

“Capacităţile Ucrainei permit transportul (de gaze naturale) din nordul (Europei), din Norvegia, către Ucraina”, a declarat Demcişin miercuri.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – AJOFM Covasna

Bursa Generală a Locurilor de Muncă, în data de 24 aprilie 2015

În data de 24 aprilie 2015, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Covasna va organiza la SALA SPORTIVĂ MICĂ, din Sf. Gheorghe, Str. Vânătorilor nr. 1, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Cehii de la CTP investesc 100 milioane de euro pe segmentul industrial din România, anul acesta

Cehii de la CTP se extind pe piaţa românească printr-o nouă achiziţie şi au în plan investiţii de peste 100 de milioane de euro anul acesta.

Dezvoltatorul a cumparat parcul logistic de la Arad construit de Cefin. Aceasta este a doua tranzactie realizata de CTP, dupa achizitia de luna trecuta a Mercury Logistic Park din Bucuresti.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Reprezentanţi carduri şi ARB: Comisioanele interbancare reduse vor afecta semnificativ băncile mici

Reducerea comisioanelor interbancare la 0,2% pentru plăţile cu cardurile de debit şi 0,3% pentru cele de credit, care se va aplica din noiembrie-decembrie, va duce la creşterea volumului de tranzacţii, însă va afecta semnificativ băncile mici în special, care vor oferi clienţilor produse mai scumpe.

Parlamentul European a aprobat în martie regulamentul privind reducerea comisioanelor interbancare la 0,2% pentru plăţile cu cardurile de debit şi 0,3%, cu excepţia cardurilor business şi a celor cu convenţii tripartite, urmând să fie publicat în luna mai şi să intre în vigoare în termen de şase luni, respectiv la finele acestui an, în noiembrie-decembrie.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: PNL: Guvernul Ponta aruncă industria turismului în haos, prin impozitarea bacşişului

Deputatul liberal Mihai Tararache, membru în comisia de industrii a Camerei Deputaţilor, acuză Guvernul Ponta că duce industria turismului în haos, prin Ordonanţa care introduce impozitul pe bacşiş, fiind o măsură care se va îndrepta împotriva sectorului turistic, înainte de începerea sezonului.

”Nu este altceva decât o nouă taxă în turism. Acest tip de impozit nu poate fi introdus de pe o zi pe alta, pentru că priveşte întreaga industrie de servicii a României şi trebuie reglementat şi pus în dezbatere publică, înainte de a fi aplicat. Acest impozit duce industria turismului în haos, înainte de începerea sezonului”, a afirmat deputatul liberal, despre decizia Guvernului de a legifera bacşişul, care va fi evidenţiat pe un bon fiscal separat, printr-o Ordonanţă de urgenţă emisă în şedinţa de Guvern de miercuri.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Controale ANAF: 880 de firme verificate şi 885 de sesizări penale. Prejudiciul, estimat la 2,6 miliarde de lei

Direcţia Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a verificat, în primul trimestru din acest an, 880 de firme cu un profil ridicat de risc, întocmind 885 de sesizări penale, cu o valoare estimată a prejudiciilor de 2,6 miliarde de lei, se arată într-un comunicat al ANAF.

‘Agenţii economici controlaţi desfăşurau activităţi comerciale în domeniul comerţului en-detail, construcţiilor şi al desfacerii de produse agroalimentare. Valoarea prejudiciilor estimate este de circa 2,6 miliarde de lei iar cea a măsurilor asiguratorii instituite la operatorii economici pentru care s-au întocmit sesizări penale este de circa 877 de milioane de lei’, se menţionează în comunicat.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Guvernul trebuie să clarifice reglementarea şi politicile pentru a atrage finanţare pentru infrastructura de transport – EY

Guvernul trebuie să crească nivelul de transparenţă, să standardizeze procesele şi să clarifice partea privind reglementarea şi politicile pentru a atrage soluţii de finanţare în vederea dezvoltării infrastructurii de transport, se arată în raportul EY – Transport Corridors.

‘Guvernul României are prilejul să atragă soluţii alternative de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii, însă trebuie să existe un profil adecvat de risc/profit şi un flux considerabil de proiecte de infrastructură, astfel încât să poată aloca în mod adecvat resursele umane şi să poată genera nivelul necesar de încredere în acest sector, cunoscut pentru timpii îndelungaţi de transpunere a proiectelor în realitate.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live. CEO Bulromgas: Una din patru maşini din România este pe GPL; preţul este 50-55% din preţul benzinei la pompă

Circa un milion de maşini din România au motoare pe GPL, în condiţiile în care preţul este la jumătate faţă de cel al benzinei, iar montarea instalaţiei ajunge la 500-1000 de euro, sumă amortizată într-un an, a spus la ZF Live Răzvan Mitu, CEO Bulromgas.

“Pe viitor sper să putem face conversii şi la diesel. În România sunt circa un milion de maşini cu motor pe GPL, adică una din patru maşini. Este o tendinţă în creştere pentru că benzina este foarte scumpă”.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BNR către industria cardurilor: Nu vă mai plângeţi, că vor veni bănci din afară să ofere serviciile!

Băncile din statele dezvoltate pe plăţile electronice ar putea intra în doi-trei ani pe piaţa din România, doar printr-o notificare, pentru a-şi oferi serviciile pe segmentul cardurilor, luând locul instituţiilor de credit locale datorită costurilor mai mici, avetizează BNR.

Reprezentanţii băncilor şi ai operatorilor de carduri din România apreciază că reducerea veniturilor băncilor emitente de carduri în urma tăierii comisioanelor interbancare la 0,2% pentru tranzacţiile cu cardurile de debit şi 0,3% pentru cele de credit, care se va aplica de la finele acestui an, va afecta semnificativ în special băncile mici, care nu-şi vor mai permite să investească în tehnologii noi şi vor oferi clienţilor fie produse foarte simple şi ieftine, fie unele mai complexe, dar la costuri mai mari. Un alt risc ar fi ieşirea de pe piaţă a jucătorilor mici, ca urmare a pierderii unei părţi importante din venituri şi pentru că n-ar mai ţine pasul cu băncile mari.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Precipitaţiile au afectat peste 6.400 de hectare de terenuri agricole din Tulcea

Peste 6.400 de hectare de terenuri agricole au fost afectate de cotele ridicate ale Dunării şi precipitaţiile înregistrate în ultimele luni, potrivit datelor înregistrate până în prezent de Prefectura judeţului Tulcea.

‘Direcţia pentru Agricultură ne-a semnalat faptul că 6.430 de hectare de terenuri cultivate au fost afectate de fenomenul de băltire, cele mai mari suprafeţe fiind situate pe braţul Chilia al Dunării’, a declarat joi, pentru , prefectul Marin Bădiţă, citat de Agerpres.

             Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income: Aderarea la euro, împinsă tot mai departe

Despre intrarea României în zona euro se vorbeşte de foarte mult timp şi, deşi România mai are mult drum de parcurs până acolo, trebuie discutate şi efectele acestei integrări.

Subiectul a fost abordat în ediţia de joi a Daily Income, realizată de Adrian Măniuţiu.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Prof. Otmar Issing, la ediţia a XI-a Conferinţei de Risc de Ţară COFACE

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, va deschide cea de-a XI-a Conferinţă de Risc de Ţară COFACE, eveniment care îl va avea ca invitat special pe Prof. Otmar ISSING, fost economist-şef şi membru al Comitetului Executiv al Băncii Centrale Europene.

Prof. Otmar Issing, la ediţia a XI-a Conferinţei de Risc de Ţară COFACE

Conferinţa de Risc de Ţară Coface este organizată în parteneriat cu Agenţia de presă Mediafax şi va avea loc în data de 29 aprilie, la Hotelul Athenee Palace Hilton, salon Le Diplomate şi va reuni peste 350 de reprezentanţi de prim rang din mediul de afaceri intern şi internaţional, academicieni şi jurnalişti.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Primele patru proiecte selectate de BEI pentru finanțare prin Planul Juncker

​Banca Europeană de Investiții a anunțat primele proiecte selectate pentru a primi garanții din bugetul Uniunii Europene prin Fondul European de Investiții Strategice (FEIS), parte din Planul Juncker: investiții în cercetarea din domeniul sănătății – Spania, extinderea unui aeroport cheie – Croația, construirea a 14 noi centre de sănătate – Irlanda, susținerea inovării industriale – Italia.

Banca Europeană de Investiții a aprobat împrumuturi însumând până la 300 milioane euro pentru proiecte care se așteaptă să primească finanțare prin FEIS, care vor susține o investiție totală de 850 milioane euro pentru proiecte ale sectorului public și privat.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: CFR Călători lansează Trenurile Litoral

CFR Călători marchează deschiderea sezonului estival 2015 prin lansarea Trenurilor Litoral ce vor asigura legătura între Capitală și litoralul românesc în două ore, fără opriri intermediare, se arată într-un comunicat al companiei remis, joi, AGERPRES.

Astfel, Trenul Litoral IR 1581 București Nord va pleca la 7,30 spre Constanța cu sosire la 9,30, iar IR 1582 Constanța pleacă la 13,00 spre București Nord (sosire 15,01). IR 1587 București Nord va pleca la 16,00 cu sosire la 18,00 în Constanța, iar IR 1588 Constanța pleacă la 19,00 la București Nord (sosire 21,01).

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: STUDIU ING: Mai puţin de o cincime dintre români folosesc serviciile de mobile banking

România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte rata de folosire a serviciilor de mobile banking, mai puţin de o cincime dintre români utilizând anul trecut dispozitive mobile pentru a efectua plăţi, în condiţiile în care media europeană se apropie de 40%, potrivit unui studiu ING.

Gradul de utilizare a serviciilor de mobile banking în România a scăzut anul trecut la 17%, de la 23% în 2013.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: TVA pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, de la 1 ianuarie 2016

Taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, a anunţat, joi, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, care va depune în acest sens, la Camera Deputaţilor, un amendament la noul Cod Fiscal.

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în urma unor discuţii cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorescu, pe de o parte, şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, de cealaltă parte, s-a stabilit ca TVA la cărţi să fie redusă la 5%.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Deutsche Bank, amendă record de 2,5 miliarde de dolari, pentru manipularea dobânzilor pe piaţa interbancară

Autorităţile de reglementare din SUA şi Marea Britanie au amendat Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar european, cu suma record de 2,5 miliarde de dolari, pentru manipularea dobânzilor Euribor şi Libor în perioada 2005-2009, transmit BBC şi Reuters.

Amenda record vine în urma unor investigaţii pe plan global derulate în ultimii 7 ani care au afectat reputaţia industriei bancare, câteva instituţii de top fiind amendate cu peste 8,5 miliarde de dolari. De asemenea, un număr de 21 de traderi şi brokeri trebuie să răspundă unor acuzaţii penale.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Deutsche Börse şi SIBEX colaborează pentru înfiinţarea pieţei cu activ suport energie electrică

Deutsche Börse Market Data + Services şi Sibex – Sibiu Stock Exchange România au semnat un Protocol de colaborare potrivit căruia Deutsche Börse va furniza Sibex soluţia tehnică de tranzacţionare pentru piaţa reglementată de instrumente financiare derivate cu activ suport energie electrică, care va fi administrată de Sibex.
Deutsche Börse va furniza Sibex sistemele electronice şi de infrastructură pentru tranzacţionarea şi facilitarea accesului la sistemul de compensare -decontare pentru produsele derivate cu activ suport energie electrică. Sibex este un operator de sistem şi de piaţă autorizat în România, care administrează o piaţă reglementată de instrumente financiare derivate.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 36 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 36 milioane lei (8,15 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în urcare. Indicele BET creşte cu 0,81%, ajungând la valoarea de 7.522,08 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se majorează cu 0,81%, la 8.214,34 puncte. BET-FI se apreciază, de asemenea, cu 0,45%, până la 31.648,70 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BOGDAN PÎRVU, ADEPLAST:

“Trebuie să fim precauţi cu avansul pieţei de construcţii”

După trei luni din 2015, piaţa construcţiilor părea că s-a dezmorţit, dar semnele sunt încă timide, declară Bogdan Pîrvu, CEO AdePlast, care menţionează că totuşi, “trebuie să fim precauţi cu avansul pieţei de construcţii cu toţii: dezvoltatori, reseleri, clienţi finali”.

Domnia sa susţine că trebuie să se înţeleagă nevoia de calitate a materialelor folosite în construcţii. “Nimeni nu are de câștigat dacă se va produce ieftin şi prost. Meseriaşul îşi va strica reputaţia, iar clientul final va cheltui mai mult fiind nevoit să refacă lucrarea în scurt timp. Situaţia este şi mai gravă în cazul lucrărilor de anvergură.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ArcelorMittal Galaţi a finalizat o investiţie de mediu de 1,8 milioane de euro

ArcelorMittal Galați a pus în funcțiune, după finalizarea ultimelor teste, o staţie pentru uscarea și reținerea la sursă a șlamului de la Oțelărie, ca parte a programului de protecție a mediului și reducere a consumului de materii prime.

Tehnologia, de ultimă generație, în valoare de 1,8 milioane de euro, va permite Companiei să reintroducă în producție cel puțin 26.000 de tone de șlam uscat pe an, ca materie primă, dar și să scadă consumul de apă cu 400 mc /oră. Proiectul a fost realizat în colaborare cu NALCO, o companie specializată care va opera echipamentul și va conduce procesul tehnologic.

         Citeste mai mult…

.

        Impreuna in lumea afacerilor