Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 24 iunie 2015

Promptmedia.ro: Bucureşti: Protocol între Ministerul Educaţiei şi Camera de Comerţ şi Industrie a României

137809 – 24062015 – Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, semnează astăzi un protocol de colaborare în domeniul formării şi certificării profesionale.

          Citeste mai mult…

Cugetliber.ro: Semnaţi petiţia “Pactul pentru fiscalitate”!

Pe data de 22 iunie 2015, Camera de Comerţ şi Industrie a României a fost gazda evenimentului de lansare spre semnare publică a „Pactului pentru fiscalitate”, un document prin care reprezentanţii instituţiilor şi organizaţiilor partenere se angajează să lucreze împreună pentru a simplifica, eficientiza şi stabiliza legislaţia fiscală a României.

Mihai Daraban, preşedintele CCIR, şi-a exprimat convingerea că recomandările cuprinse în pactul la care a aderat şi CCIR sunt necesare pentru implementarea unei politici fiscale coerente, orientată către nevoile mediului de business.

          Citeste mai mult…

Infopresstv.ro: Lansara Pactului pentru Fiscalitate

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost, luni 22 iunie 2015, gazda evenimentului de lansare spre semnare publica a Pactului pentru Fiscalitate, un document prin care reprezentantii institutiilor si organizatiilor partenere se angajeaza sa lucreze impreuna pentru a simplifica, eficientiza si stabiliza legislatia fiscala a Romaniei.

         Citeste mai mult…

Cursdeguvernare.ro: Video-Live – Conferință / Securitatea cibernetică: a cetățeanului, a companiei, a țării

Publicația cursdeguvernare.ro, împreună cu PwC Romania, organizează miercuri, de la ora 10:00,  conferința „Securitatea cibernetică: a cetățeanului, a companiei, a țării” – în parteneriat cu Camera de Comerț Americană în România – AmCham și cu sprijinul BNR.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: UE avertizează România cu privire la un posibil impact negativ al reducerii TVA asupra sustenabilității situației fiscale

Propunerea unilaterală a autorităților române de reducere a Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) de la 24% la 19% ridică întrebări substanțiale și ar putea avea un impact negativ asupra sustenabilității situației fiscale a României, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Annika Breidthardt, citat de RFI.

          Citeste mai mult…

Agerpes.ro: MDRAP: Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare de 8,25 miliarde euro, adoptat de Comisia Europeană

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh, și comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, au participat marți, la Bruxelles, la semnarea deciziei Comisiei Europene de adoptare a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare de 8,25 miliarde euro, informează un comunicat al MDRAP, remis AGERPRES.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Băncile grecești și-au majorat semnificativ în mai împrumuturile de la BCE

Utilizarea liniei de finanțare de urgență (ELA) de către băncile elene a crescut cu 4,3% în mai, comparativ cu luna precedentă, după ce retragerile din depozitele băncilor elene au atins un nivel record, arată datele publicate marți de Banca Centrală a Greciei (BoG), transmite Reuters.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: Codul Fiscal va fi votat de Camera Deputaților în forma propusă de Guvern, dar cu reducerea TVA la 19%

Proiectul de Cod Fiscal va fi votat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților în forma anunțată de Guvern, cu o singură modificare, respectiv reducerea TVA de la 24% la 19% începând cu 1 ianuarie 2016, a declarat, marți seară, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la televiziunea publică.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: O nouă loterie a bonurilor fiscale va fi organizată până la finalul acestei luni, cu maximum 100 de câștigători

Ministerul Finanțelor Publice va organiza, până la finalul acestei luni, a doua loterie a bonurilor fiscale, însă cu un regulament modificat, astfel încât să fie maximum 100 de câștigători, a declarat, marți seara, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la televiziunea publică.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comerțul intracomunitar al României a urcat la 21,282 miliarde euro, în primul trimestru

Comerțul total intracomunitar al României a depășit 21,28 miliarde de euro în primul trimestru din acest an, fiind cu 9% mai mare decât în aceeași perioadă a anului precedent, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului (MECT).

Astfel, exportul a crescut cu 9,6%, la 9,938 miliarde de euro, iar importul o urcat cu 8,5%, cifrându-se la 11,344 miliarde de euro. Soldul negativ al balanței comerciale în relația cu partenerii din Uniunea Europeană (UE) a crescut cu 1,3% în primele trei luni ale anului 2015 față de primele trei luni ale anului 2014, de la — 1,387 miliarde euro, la — 1,406 miliarde euro.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Creţu: Pe POR 2014-2020 nu e niciun ban pierdut, bugetul pentru 2014 a fost transferat pentru 2015

 “POR pentru România este unul dintre cele mai mari programe de investiţii din Uniunea Europeană (…) Acest program a fost creat special pentru a sprijini oamenii din România, a fost creat pentru a da posibilitatea miilor de promotori de proiecte din România să lucreze la creşterea prosperităţii comunităţilor noastre, la crearea de locuri de muncă pentru tineri, dezvoltarea oraşelor, statelor şi regiunilor noastre”, a declarat, marţi, la Bruxelles, comisarul european pentru Politici regionale,Corina Creţu, la ceremonia de semnare a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, organizată în urma aprobării de către CE acestui program.

          Citeste mai mult…

B1.ro: Victor Ponta, despre adoptarea la Bruxelles a POR 2014-2020.

Premierul Victor Ponta a salutat, printr-o postare pe Facebook, decizia alocării României 8,25 miliarde de euro prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, adoptat marți la Bruxelles.

“Un sprijin extrem de important pentru dezvoltarea țării noastre, pentru crearea de locuri de muncă și îmbunătățirea calității vieții în toate regiunile României”, scrie premierul.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Energizantul românesc Rienergy al fraţilor Micula, mai vândut decât Red Bull şi Burn

Brandul românesc Rienergy, produs de compania bihoreană European Food, s-a clasat anul trecut pe prima poziţie în topul celor mai vândute branduri de băuturi energizante, depăşind giganţi internaţionali precum Red Bull şi Burn, marcă a Coca-Cola, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Canadean.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Clienţii BT au făcut anul trecut 76 de milioane de tranzacţii cu carduri, în valoare de 29 mld. lei

Cei aproape două milioane de clienţi ai Băncii Transilvania, al treilea jucător din sistemul bancar, au realizat anul trecut aproximativ 76 de milioane de tranzacţii cu cardurile (retrageri de numerar şi plăţi la POS) , în valoare totală de 29 mld. lei. Creşterea volumelor tranzacţionate a fost de 15% faţă de anul precedent. La nivel agregat, deţinătorii de carduri emise de băncile locale au efectuat anul trecut tranzacţii cu cardurile de 156 mld. lei, în creştere cu 9% faţă de anul precedent.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Transgaz şi FP au pierdut 150 mil. euro în ziua ex-dividend

Capitalizarea cumulată a transportatorului de gaze naturale Transgaz (simbol bursier TGN) şi a Fondului Proprietatea (FP) a scăzut ieri cu 674 milioane de lei (150 milioane de euro), ambele acţiuni suferind corecţii puternice în ziua ex-dividend, prima din care acţionarii pot vinde titlurile şi tot vor beneficia de dividende.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Economia românească are nevoie de sânge proaspăt

După ce, vreme de 25 de ani, de la sfârşitul lui 1990 şi până astăzi, bătălia cu inflaţia s-a dovedit o mare şcoală – un „curs lung“ pentru întreaga clasă politică, pentru guvernele care au trecut prin Palatul Victoria, pentru toate instituţiile statului, pentru economişti, politologi, sociologi, pentru întreaga populaţie, schimbându-le în bună măsură modul de a gândi, stilul de viaţă, obiceiurile, comportamentul – galopul preţurilor a fost în sfârşit oprit. De la 300 la sută pe an, în 1993, astăzi inflaţia se mişcă în jurul lui 1 la sută.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Francezii accelerează „robotizarea“ în România: Dacia le oferă între 10.000 şi 100.000 de lei angajaţilor care pleacă voluntar din uzină

Francezii de la Renault au demarat procesul  de modernizare a uzinei de la Mioveni în urma căruia în anumite secţii precum cea de presaj, unde sunt produse elementele de caroserie, nivelul de robotizare va urca la 30%, faţă de 10% anul trecut.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum poate România să ia toate cele 20 mld. euro de la UE alocate pentru perioada 2014-2020? 

Cum poate România să ia toate cele 20 mld. euro de la UE alocate pentru perioada 2014-2020? Urmăriţi emisiunea ZF Live de miercuri, 24 iunie, de la ora 12:30,  cu Victor Iancu, manager advisory, KPMG

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: SURSE: BONUS DE PESTE 300.000 DE EURO 2014 PENTRU DIRECTORUL BVB

Dimensiunea minusculă a ofertei (100 milioane de lei) şi dobânda neatractivă, precum şi lipsa de promovare, în ciuda declaraţiilor bombastice ale oficialilor, arată că statul nu avea nevoie stringentă de banii populaţiei, în condiţiile în care, oricum, se împrumută regulat de la bănci.

În schimb, pentru Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, care primeşte un bonus anual pe criterii de performanţă, pe lângă salariul lunar, orice sprijin contează.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: DAREA ÎN PLATĂ A LOCUINŢEI A ISCAT SCANDAL ÎN PARLAMENT

Proiectul de lege privind darea în plată a locuinţei a fost, ieri, subiectul unei dezbateri aprinse la care au participat atât parlamentari, cât şi reprezentanţi ai băncilor şi consumatorilor.Prezent la eveniment, avocatul Gheorghe Piperea, care a contribuit la realizarea iniţiativei, a anunţat că, potrivit unei decizii emise de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în baza Directivei 2008/48, proiectul privind darea în plată ar putea fi aplicat şi contractelor de credit în derulare, contrar a ceea ce afirmă bancherii.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în urcare uşoară

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în urcare uşoară şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă, de asemenea, cu 0,04%, la 1.064,86 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se micşorează, însă, cu 0,86%, atingând valoarea de 29.712,94 puncte.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Fuziunea deceniului în retail. Patronul Mega Image fuzionează cu olandezii de la Ahold

Royal Ahold NV a fuzionat cu grupul Delhaize, în urma unei tranzacţii de aproximativ 9,31 de miliarde de euro. Este cea mai mare tranzacţie din comerţul alimentar mondial din ultimii 10 ani şi are efecte directe asupra pieţei din România. Delhaize operează pe plan local lanţul Mega Image, cel mai mare operator de supermarketuri.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Românii ţin centralele la minimum: Cum a evoluat consumul de gaze, cât contează reabilitarea termică a locuinţei

Din 2009 până în 2014, numărul de consumatori casnici de gaze a crescut, dar consumul a rămas constant. Explicaţiile se găsesc în economiile realizate, impuse dar derivate din reabilitarea termică a locuinţelor.

         Citeste mai mult…

Economica.net: CEC Bank lansează cardul pentru minori şi tineri, cu internet banking

CEC Bank vede o oportunitate de extindere a afacerilor prin atragerea de clienţi minori şi tineri peste 18 ani, oferindu-le servicii cu costuri reduse, internet banking şi alerte prin SMS.

CEC lansează două pachete, “Independent” şi “Beneficiu” destinate tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, cu costuri de 3,9 lei pe lună, respectiv persoanelor peste 18 ani, la 4,9 lei lunar.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Pepenii româneşti intră zilele acestea în hipermarketuri. Cei de Dăbuleni ajung şi în Polonia şi Cehia

Celebrii pepeni de Dăbuleni ar putea ajunge în hipermarketurile din Polonia şi Cehia, urmare a extinderii programului “Dor de gust” şi peste graniţe. Zilele acestea primele transporturi vor ajunge în marile lanţuri de magazine din ţară.

Zilele acestea, agricultorii din zona Dăbuleni au început să recolteze primii pepeni, astfel că marfa a ajuns deja în unele pieţe de la oraş. Unii au cultivat suprafeţe mai mari faţă de anul trecut, iar producţia are toate şansele să fie bună, având în vedere condiţiile meteorologice de până acum.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Nuclearelectrica va livra Electrica Furnizare energie electrică de 77,75 milioane lei

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) a încheiat un contract cu Electrica Furnizare în valoare totală de 77.75 miliaone lei, pentru livrarea de energie electrică, conform unui raport remis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB), anunţă Agerpres.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Retailerii străini au investit 85,9 milioane euro, în România, în primele patru luni

Jucătorii străini din retail au făcut infuzii de capital în reţelele locale în valoare de 85,9 milioane euro în primele patru luni ale acestui an, cu 63% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, când însumau 52,7 milioane euro, arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai mari aporturi de capital au fost realizate de acţionarii retailerului francez Auchan, care au injectat 30,69 milioane euro, în februarie, urmat de retailerul german Lidl Discount, care a majorat capitalul social cu 30,5 milioane euro, tot în februarie, scrie Agerpres.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Legea falimentului personal. În ce măsură îi ajută noile reguli pe datornici

Legea privind insolvenţa persoanelor fizice a fost promulgată, săptămâna trecută, de preşedintele României, Klaus Iohannis. Documentul cuprinde trei modalităţi prin care insolvenţa persoanelor fizice va putea fi soluţionată, respectiv pe bază de plan de rambursare a datoriilor, prin lichidare de active sau procedura simplificată. Vă prezentăm principalele prevederi cuprinse în Legea falimentului personal. Conform specialiştilor, noile reglementări au o serie de lacune, însă cuprind şi câteva avantaje. După promulgare, actul normativ mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a-şi încheia parcursul legislativ, urmând să între în vigoare în 6 luni după publicare. Legea falimentului personal.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Portretul-robot al întreprinzătorilor din statistici.

Femeile reprezintă 35% din totalul antreprenorilor Cercetarea statistică „Întreprinderi noi şi profilul întreprinzătorilor din România“, realizată de Institutul Naţional de Statistică (INS), scoate la iveală câteva trăsături interesante ale oamenilor de afaceri din ţara noastră. Vă prezentăm portretul-robot al întreprinzătorului, aşa cum este creionat în studiul INS. Pe scurt, întreprinzătorii sunt în proporţie de 65% bărbaţi cu o vârstă între 30 şi 39 de ani, cu studii superioare (50%), care investesc cu preponderenţă în comerţ, iar lipsa resurselor şi cererea restrânsă sunt cele mai grele probleme cu care se confruntă.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a aprobat anularea unor obligaţii fiscale stabilite abuziv

Proiectul se referă şi la anularea obligaţiilor fiscale a salariaţiilor care au primit indemnizaţii de delegare, cum ar fi diurnele, pe care organele fiscale le-au considerat salarii Comisia de buget, finanţe a Camerei a aprobat, marţi, proiectul de lege privind anularea unor obligaţii fiscale care au fost stabilite abuziv de organele fiscale, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici precizând că ministerul caută soluţii şi pentru cei care au plătit deja aceste obligaţii.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Președintele EUFORES: România are un mare potențial agricol și poate produce energie regenerabilă ieftină.

În același timp, punctează oficialul, țara noastră ar putea fi și unul dintre producătorii importanți de biogaz. Potrivit acestuia, marea provocare pe care o au astăzi țările din regiune, inclusiv România, este să pună în echilibru noile investiții cu cele pentru eficientizarea consumului de energie. ”Ar trebui realizate investiții importante atât în sursele de energie verde, cât și în eficientizarea consumului de energie, în modernizări și în renovări ale sistemelor energetice. De exemplu, structurile de energie eoliană sunt extrem de vechi în România și trebuie modernizate”, mai spune Claude Turmes.

         Citeste mai mult…

Antena3.ro: Românii ar putea scăpa de credite, prin lege

Aproape un milion de români care nu îşi mai pot plăti creditele ar putea primi o mână de ajutor din partea parlamentarilor.

Un proiect de lege initiţat de deputatul liberal Daniel Zamfir prevede ca datoriile restanţierilor să fie stinse prin preluarea bunului pentru care a fost luat creditul de către bănci.

         Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Băncile refuză să facă plăţi

Plăţile cu instrumente de debit refuzate de bănci în mai 2015 au crescut de peste opt ori faţă de aprilie şi de peste cinci ori faţă de acceaşi lună a anului trecut, apropiindu-se, pentru prima dată de la 1 ianuarie 2008, de 2,6 miliarde de lei.

Din 2008, anul declanşării crizei, până în prezent sumele refuzate lunar la plată de către bănci au depăşit, de câteva ori, valoarea de un miliard de lei, însă niciodată până acum nu au fost mai mari de 1,2 miliarde de lei.

         Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Cum te obligă banca să îţi faci asigurare

Majoritatea băncilor din România cer clienţilor să îşi facă asigurare de viaţă, dar şi de locuinţă, în cazul împrumuturilor imobiliare. Poate fi vorba despre acţiuni abuzive mai ales că, de multe ori, banca limitează şi opţiunile clientului în cee ace priveşte emitentul poliţei.

         Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Trei motive pentru a face pasul spre investiții imobiliare

Cand vine vorba de pretul real al unui imobil, e destul de complicat sa ai o garantie ca il vinzi la pretul corect sau ca il cumperi. Dar ultimele studii arata ca piata de imobiliare, dupa declinul datorat crizei incepe sa se stabilizeze si sa creasca incet, nu neaparat la nivel de preturi, ci la nivel de ofertă si de cerere. Practic, pentru cei curajosi, este o oportunitate sa investeasca in achizitia unei garsoniere sau a unui apartament. Va prezint trei motive care va vor incuraja sa va reorientati catre imobiliare.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: Deficit mai mare decât cel asumat, după aplicarea Codului Fiscal, însă sub 3% din PIB

Deficitul bugetar va depăși ținta asumată de România în discuțiile cu instituțiile financiare internaționale, de 1,2% din PIB în 2016, ca urmare a aplicării noului Cod Fiscal, însă se va plasa sub obiectivul stabilit prin tratatul de la Maastricht, de 3% din PIB, a declarat miercuri ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul dezbaterilor finale din plenul Camerei Deputaților pentru aprobarea Codului Fiscal.

        Citeste mai mult…

Gandul.info: Consiliul ASF a aprobat înfiinţarea Institutului de Studii Financiare

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat înfiinţarea Institutului de Studii Financiare, prin fuziunea Institutului de Management în Asigurări cu Institutul de Asigurării, precum şi statutul institutului.

Noua entitate are ca obiective principale realizarea de studii şi cercetări în domeniul financiar, elaborarea de propuneri legislative, norme tehnice şi principii profesionale pentru pieţele financiare, se arată într-un comunicat al ASF.

         Citeste mai mult…

Capital.ro preluat de 123credite.eu, findnews.ro: Pactul pentru Fiscalitate a fost lansat spre semnare publică

Contribuabilii români sunt invitați să semneze, în perioada următoare, Pactul pentru Fiscalitate, un document prin care reprezentanții instituțiilor și organizațiilor partenere se angajează să lucreze împreună pentru a simplifica, eficientiza și stabiliza legislația fiscală a României.

         Citeste mai mult…

Coronapress.ro: Ministerul Educaţiei, colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României

Ministerul Educaţiei, colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, au semnat miercuri, 24 iunie, un protocol de colaborare în domeniul formării şi certificării profesionale.

         Citeste mai mult…

Romania-actualitati.ro: Probleme la zi: Sistemul cameral naţional-suport pentru mediul de afaceri

Tema emisiunii “Probleme la zi”, difuzată de la ora 13.20 la Radio România Actualități, este sistemul cameral național-suport pentru mediul de afaceri românesc.

13.20 PROBLEME LA ZI. Sistemul cameral naţional – suport pentru mediul de afaceri românesc cu impact în predictibilitatea şi stabilitatea climatului economic.

          Citeste mai mult…

Economica.net: E oficial: TVA de 19%, de la 1 ianuarie 2016

Plenul Camerei Deputaţilor a votat proiectul de lege privind Codul Fiscal care prevede reducerea TVA de la 24%, la 19%, începând cu 1 ianuarie 2016.

Proiectul de Cod Fiscal a fost aprobat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, cameră decizională, cu 306 voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Veniturile din TVA au scăzut cu aproape 2%, în 2014. Încasările din impozitul pe profit au crescut cu 12%

Veniturile la bugetul de stat provenite din Taxa pe Valoarea Adaugată (TVA) au depăşit 50,87 miliarde de lei şi au reprezentat mai mult de jumătate din veniturile bugetului de stat (53,8%) în 2014, însă au consemnat o scădere de 1,8% comparativ cu anul precedent, potrivit proiectului de Lege pentru aprobarea contului general anual de execuţie a bugetului de stat, publicat de Ministerul Finanţelor Publice. Veniturile din TVA reprezintă 7,6% din PIB.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Asociaţia Marilor Consumatori Industriali de Energie: Exceptarea de la plata unei părţi din cota de certificate verzi sprijină competitivitatea

Asociaţia Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC) susţine că exceptarea de la plata unei părţi din cota de certificate verzi sprijină competitivitatea industriei din România, iar reducerea suprataxelor va proteja 1,5 milioane de locuri de muncă la nivel local.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Camera a aprobat pe articole Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală

Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au fost adoptate pe articole, miercuri, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici arătând că impactul bugetar al măsurilor este de 12 miliarde lei şi principala măsură este reducerea TVA la 19%, de la 1 ianuarie 2016.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Ratingul CEZ, retrogradat de Moody’s

Moody’s a retrogradat ratingul grupului energetic ceh CEZ pentru datoriile negarantate cu o treaptă, la nivelul A3, cu perspectivă stabilă, din cauza preţurilor reduse ale energiei şi aşteptărilor că profilul financiar al operatorului nu se va îmbunătăţi în următorii doi-trei ani, scrie MEDIAFAX.

În consecinţă, Moody’s a retrogradat ratingul pentru programul de obligaţiuni pe termen mediu, în euro, al CEZ de la (P)A2 la (P)A3, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Turiștii care au vizitat Delta Dunării, marile orașe și stațiunile montane au preferat hotelurile de 3 stele, în trimestrul I

Turiștii sosiți în Delta Dunării au preferat, în trimestrul I din 2015, unitățile de cazare clasificate la 3 stele (5.088), la fel ca și turiștii care au optat să viziteze Capitala, orașele de reședință de județ (363.099) și stațiunile montane (147.370), se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS) transmisă la solicitarea AGERPRES.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Galați: Șantierul Naval Damen a lansat a 11-a navă de aprovizionare a platformelor de foraj

Șantierul Naval Damen Galați a lansat, miercuri, a 11-a navă de aprovizionare a platformelor de foraj și a doua comandată de armatorul nigerian LATC.

Cu o lungime de 80 de metri, lățime de 16,20 metri și pescaj de șase metri, nava poate transporta 32 de persoane-echipaj și pasageri-și poate atinge o viteză de 13,5 noduri (circa 25 de km/oră).

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Judeţul Arad va exporta apă potabilă în Ungaria. Va fi construită o conductă cu 10 milioane de euro

Judeţul Arad va exporta apă potabilă în Ungaria, iar în acest sens va fi construită, începând cu luna iulie, o conductă de 33 de kilometri între Arad şi Bekes, în baza unui parteneriat semnat încă din 2011, investiţia de zece milioane de euro fiind suportată de partea ungară.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: STUDIU: Firmele care fac schimb valutar au 5-20 angajaţi şi activităţi în construcţii şi retail

Companiile din România care folosesc servicii specializate de schimb valutar sunt în principal IMM-uri cu 5-20 de angajaţi şi desfăşoară activităţi în sectoare precum materiale de construcţii, mobilier sau fructe şi legume, cele mai utilizate valute fiind euro şi zloţi, potrivit unui studiu Akcenta.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI,

Lichiditate de aproximativ 24,8 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 24,8 milioane lei (5,5 milioane euro).

La orele prânzului, BET-Fi era în scădere. Indicele BET se apreciază cu 0,08%, ajungând la valoarea de 7.233,36 puncte, iar indicele BET Total Return creşte cu 0,07%, la 8.025,08 puncte. BET-FI se depreciază cu 1,16%, până la 29.624,40 puncte.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Guvern: 20 milioane de lei pentru sprijinirea IMM-urilor

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-un memorandum, deblocarea sumei de 20 milioane lei, aferente lunii iunie, pentru derularea programelor finanțate anual de la bugetul de stat în scopul sprijinirii sectorului întreprinderilor mici și mijlocii.

Potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES, suma de 20 milioane de lei reprezintă cea de-a patra tranșă deblocată anul acesta din fondurile ce urmează să fie repartizate de Guvern pe o perioadă de șase luni, în mod eșalonat, pentru programele destinate IMM-urilor.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Teodorovici: Va fi o deviere temporară şi asumată de la ţinta de deficit, efect al Codului Fiscal

România şi-a asumat o deviere temporară de la ţinta de deficit bugetar pentru anul viitor, generată de impactul bugetar al reducerii TVA de la 24% la 19%, calculat la circa 9 miliarde lei, şi impactul total al noului Cod Fiscal, de 12 miliarde lei, a anunţat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Cei mai mari jucători din industria vinului, invitaţi să participe la „Tehnologii și procese moderne în industria vitivinicolă”, în Bavaria

Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM) organizează împreună cu partenerul german em&s o delegaţie cu scopul de a promova cooperarea economică româno-germană. Delegaţia din România va participa, în perioada perioada 29 noiembrie – 4 decembrie 2015, la misiunea economică „Tehnologii și procese moderne în industria vitivinicolă”, în Bavaria.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministerul Energiei vrea sa invie proiectul AGRI

In cursul anului 2012 a fost realizat un studiu de fezabilitate, rezultatele acestuia nefiind facute publice pana acum. Insa, ca orice studiu de fezabilitate, acesta are o valabilitate redusa ca timp. In plus, lipsa unei strategii energetice nationale, strategie care sa ia in calcul contextul european si planurile de interconectare ale statelor din regiune, poate reprezenta o piedica in calea realizarii unui astfel de proiect.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat alocarea a 4 milioane de lei pentru cercetare in domeniul nuclear

 Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, deblocarea sumei de 4 milioane de lei pentru luna iunie 2015 din bugetul alocat Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, fonduri care vor contribui la finantarea activitatii de cercetare-dezvoltare desfasurata in cadrul Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleara (RATEN). Se vor asigura, astfel, utilitati pentru intreaga Platforma nucleara de la Mioveni, participarea la intalnirile de lucru programate in cadrul Proiectelor Comisiei Europene, operarea in siguranta a infrastructurii cu functii de securitate nucleara, participarea personalului la actiuni de instruire profesionala, platile unor activitati curente, drepturi salariale etc, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro. City of Energy, un proiect ENEL pentru o cauză nobilă

Astăzi, în România sunt aproximativ 200.000 de pacienţi cu epilepsie, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar datele nu sunt actualizate pentru că sunt multe familii atât de sărace încât nu apar în înregistrările oficiale, iar numărul real al bolnavilor de epilepsie din țara noastră depășește 450.000.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Standard & Poor’s ar putea retrograda România din cauza riscurilor din Grecia

Agenția de evaluare financiară Standard&Poor’s (S&P) a avertizat că ar putea retrograda ratingurile de credit ale României, Macedoniei, Albaniei și Serbiei dacă dificultățile cu care se confruntă Grecia vor afecta sistemele lor bancare, transmite Reuters.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Neaga (CNADNR): Lucrările de execuţie a covoarelor asfaltice la Centura Bucureşti ar putea fi finalizate la sfârşitul lunii

Lucrările de execuţie a covoarelor asfaltice la Centura Bucureşti ar putea fi finalizate până la sfârşitul lunii iunie, în prezent fiind realizate în proporţie de 85,1%, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga.

         Citeste mai mult…

Gandul.info: BNR: Politica guvernamentală este mai orientată către ”social” decât în perioada comunistă

Politica guvernamentală este mai orientată către ”social” decât în perioada comunistă, reiese din compararea structurii veniturilor populaţiei de acum faţă de cea din perioada 1980-1989, atrage atenţia Dan Pălăngean, consultant de strategie la Banca Naţională a României (BNR). Mai mult, aproape 20% dintre veniturile românilor provin din agricultură, procent mai ridicat decât cel consemnat la începutul anilor ’80.

         Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor