Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 25 mai 2015 (ora 17.00)

Mediafax.ro: UniCredit va creşte cu 20% numărul angajaţilor centrului IT din România

UniCredit va creşte cu 20% numărul angajaţilor centrului IT din România, înfiinţat în 2005 şi care totalizează în prezent aproximativ 1.400 salariaţi, şi vrea să se implice în finanţarea antreprenoriatului în industria comunicaţiilor şi IT, precum şi în dezvoltarea învăţământului superior în IT.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Nikolai Beckers, seful Telekom Romania, se intalneste luni cu Ministrul Comunicatiilor, Sorin Grindeanu: Din cate stim, atat ministrul cat si premierul sunt in favoarea unei IPO la Telekom Romania, lucru pe care il sprijinim

Nikolai Beckers, directorul general al Telekom Romania, a declarat luni pentru HotNews.ro ca va avea o intalnire in cursul acestei zile cu Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informationala, dar ca nu are nici o noutate cu privire la vanzarea pachetului detinut de stat la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom). „Din ce stim noi atat ministrul, cat si primul ministru sunt in favoarea unei oferte publice initiale (IPO), lucru pe care atat actionarii cat si noi ca management il sprijinim.

           Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income. Dobânzile pentru economii, cu 78% mai mici

Dobânzile pentru economii au scăzut în ultimii trei ani cu 78%. Românii se aleg cu sume infime dacă îşi depun economiile la bancile din România.

Potrivit unui calcul prezentat în emisiunea Daily Income, pentru un depozit de 1.000 de lei cu un termen de 3 luni, românii care îşi depun economiile la bănci câştigă numai 2,1 lei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Din 2016, proiectul România 5% devine fezabil

Cand Ziarul Financiar a demarat proiectul Romania 5% http://www.zf.ro/romania-5/ am spus ca dezbaterea este binevenita dar ca este imposibil de atins in 2014 sau 2015 o rata de crestere economica de o asemenea magnitudine. Am estimat o rata de crestere a PIB real in jurul a 3% in 2014 si una de 4% in 2015 in conditiile aplicarii reducerii TVA la alimente si bauturi nealcoolice la 9% de la 1 iunie si al manifestarii efectelor de multiplicare al celorlalte masuri de crestere a potentialului economic implementate in ultimii ani.

Digi24.ro: Surse: Români cu averi secrete, verificaţi

Agenţia Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va verifica averile a 50 de români care au conturi secrete deschise la HSBC Elveția, după ce a primit datele de la instituția similară din Franța, potrivit unor surse guvernamentale.

Inspectorii Fiscului vor verifica dacă există diferențe între sumele găsite în conturile din Elveția și ce au declarat respectivele persoane în România, iar veniturile nedeclarate vor fi impozitate cu 16%.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2015,

Profitul EximBank este de 5 ori mai mare faţă de trimestrul I 2014

EximBank continuă strategia de creştere pe care a urmat-o în ultimii doi ani şi raportează, pentru primul trimestru din 2015, un profit net de aproape 35 de milioane de lei, de cinci ori mai mare faşă de cel înregistrat în perioada similară din 2014, arată un comunicat transmis azi redacţiei.

Expunerile totale din activităţile de finanţare, garantare şi asigurare derulate de EximBank se situau la sfârşitul primului trimestru al acestui an la 4,74 miliarde de lei, fiind orientate în principal către companii care activează în sectoare prioritare ale economiei precum producţia şi distribuţia de energie, industria metalurgică, industria extractivă.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: CEO-ul OTP Bank s-a întâlnit cu reprezentanţii împrumutaţilor în CHF

OTP Bank este ultima bancă care a acceptat să participe la întâlnirile cu reprezentanții Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) privind problema creditelor în CHF, instituţia financiară fiind reprezentată la întâlnirea ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute de directorul general (CEO), Laszlo Diosi, potrivit reprezentanţilor băncii.

Toate cele șapte bănci care au oferit credite în franci elvețieni (CHF) au acceptat să participe la întâlnirile cu AURSF.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Turtoi: În următorii ani ne vom focusa pe creșterea randamentului pe hectar, a valorii producției obținute în România și a exporturilor

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi, a declarat luni că, în următorii șapte ani, finanțarea va fi focusată către obiective precum creșterea randamentului pe hectar, a valorii producției obținute în România, a exporturilor de produse alimentare, dar și către diminuarea efectelor polarizării.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Noul sistem de redevenţe va combina taxa pe resurse cu un impozit pe profit şi deduceri pentru investiţii – MFP

Noul sistem de redevenţe, care trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016, va fi construit pe un mecanism format din taxa pe resursele naturale, un impozit pe profit generat de creşterea preţurilor pe piaţă şi o serie de deduceri pentru investiţiile realizate în domeniu, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dan Manolescu, în cadrul unei conferinţe de profil.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 10 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 10 milioane lei (2,34 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,35%, ajungând la valoarea de 7.435,39 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,36%, la 8.118,39 puncte. BET-FI se depreciază, de asemenea, cu 0,83%, până la 31.148,91 puncte.

           Citeste mai mult…

Jurnalul.ro : Poşta şi Transelectrica caută manageri privaţi

Două mari întreprinderi de stat își caută în sistemul privat membri în conducere. Început acum trei ani, la cererea FMI, programul manager privat la stat se derulează încă, dar greoi.

Până pe 28 mai, se poate aplica pentru postul de director general şi membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Poştei Române. În prezent, directorul general interimar este, din iunie 2014, Alexandru Petrescu, care are un salariu de aproape 2.300 de euro, lunar. Recrutarea pentru Poștă o face compania de executive search George Butunoiu. Aceasta este una dintre cele cinci firme desemnate să aplice OUG nr. 109/2011, care stabilește conducerea privată la firmele de stat și a cărei aplicare a început acum trei ani.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Delegaţia FMI, CE şi BM a venit la Guvern, pentru o discuţie cu Ponta

Membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, aflaţi la Bucureşti, au venit la sediul Guvernului pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta înainte de finalul actualei misiuni tehnice.

O misiune tehnică a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale este prezentă la Bucureşti până pe 26 mai, pentru discuţii tehnice privind reformele fiscale prevăzute în Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA, precum şi planul de măsuri de reformă în economie, angajamente prevăzute în programul cu instituţiile financiare internaţionale.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Retaileri: Grupuri de interese demonizează supermarketurile şi le transformă în „ţapi ispăşitori”

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale susţine că acuzaţiile de creştere artificială a preţurilor înainte de reducerea TVA fac parte dintr-un „plan al grupurilor de interese” deranjate de lupta cu evaziunea fiscală, acesta urmărind demonizarea supermarketurilor şi transformarea lor în „ţapi ispăşitori”.

         Citeste mai mult…

Economica.net: MFP a împrumutat astăzi 400 milioane de lei de la bănci, pe 6 luni, la un randament de 1,26% pe an

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat luni 400 de milioane lei de la băncile comerciale, printr-o licitaţie de certificate de trezorerie pe şase luni, nivelul mediu ponderat al randamentului la care s-a adjudecat oferta fiind de 1,26% pe an.

Valoarea din prospect a emisiunii a fost de 400 de milioane de lei, iar cererile băncilor au fost de 980,6 milioane de lei.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Reprezentantii UniCredit au afirmat, dupa o intalnire cu Victor Ponta, ca sunt interesati sa finanteze dezvoltarea antreprenoriatului in industria comunicatiilor si IT

Primul-ministru Victor Ponta impreuna cu Ministrul pentru Societatea Informationala, Sorin Grindeanu, au primit luni o delegatie a Grupului UniCredit, condusa de CEO-ul acestuia, Federico Ghizzoni. Reprezentantii UniCredit au afirmat disponibilitatea consortiului bancar italian de a finanta dezvoltarea antreprenoriatului in industria comunicatiilor si IT, dar si despre dezvoltarea invatamantului superior in domeniul IT, potrivit unui comunicat al Guvernului.

UniCredit este dispusa sa se implice direct in dezvoltarea capacitatilor universitatilor romanesti in domeniul IT dupa o relatie de tipul „cerere-oferta”, in care sistemul bancar reprezinta clientul, iar invatamantul superior, ofertantul.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul va trimite Parlamentului un proiect privind redevenţele în petrol şi gaze în septembrie

Guvernul va trimite Parlamentului, în septembrie, un proiect de lege privind redevenţele în sectorul petrolului şi gazelor, care va include şi un impozit pe profitul din exploatare şi deduceri pentru investiţii, a declarat luni Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Noul sistem va stabili redevenţe diferenţiate pentru activităţile extractive terestre şi marine, care vor fi aplicate numai în cazul contractelor noi. Totodată, sistemul va include o taxă pe profit pentru activităţile de exploatare, pe lângă impozitul de 16%, şi un sistem de deduceri, bazat pe investiţii, a spus Manolescu, la un seminar în domeniul energiei.

       Citeste mai mult…

 

 

        Impreuna in lumea afacerilor