Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 25 martie 2015

Juridice.ro, preluat de actualitati.net: CCIR salută modificările aduse de proiectele noilor Coduri fiscal și de procedură fiscală

Camera de Comerț și Industrie a României a dat publicității un document de poziție, semnat de Mihai Daraban – Președinte, cu privire la lansarea în consultare publică a proiectelor noului Cod Fiscal și noului Cod de Procedură Fiscală.

CCIR salută măsurile anunțate de Ministerul Finanțelor Publice în proiectele noilor Coduri, precum scăderea nivelului taxei pe valoarea adăugată de la 24% la 20%, începând cu 1 ianuarie 2016, scăderea contribuțiilor sociale și de sănătate, atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, eliminarea taxei pe construcțiile speciale, reducerea accizelor aferente carburanților sau reducerea cotei impozitului pe venit și pe profit, concomitent cu eliminarea impozitului pe dividende.

         Citeste mai mult…

Curierulnational.ro, preluat de inforportalrtv.net: Andrei Gerea, în dialog cu mediul de afaceri la Business Breakfast-ul organizat de CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat marţi cu susţinerea Casei de Avocatură Muşat şi Asociaţii, un nou eveniment din seria Business Breakfast, cu tema „Agenda noului Minister al Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri în domeniile de responsabilitate – prezent şi perspective”. Invitatul special al ediţiei, moderate de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, a fost mi­nis­trul de resort, Andrei Dominic Gerea. „Prin organizarea Business Breakfast, iniţiativă care s-a bucurat de succes şi de aprecierea mediului de afaceri, dar şi a partenerilor noştri din mediul guvernamental, ne-am propus iniţierea unui dialog mai puţin convenţional, dar eficient între decidenţi şi firme”, a declarat preşedintele CCIB în deschiderea evenimentului. Mana­gerii şi antreprenorii prezenţi au avut posibilitatea de a obţine informaţii privind: stadiul elaborării noii strategii energetice a României; si­gu­ranţa energetică a ţării noastre în context european; evoluţia sectorului energiei obţinute din surse regenerabile, în contextul modificărilor legislative privind certificatele verzi; facilitarea accesului la surse de finanţare, avantajele oferite întreprinderilor mici şi mij­locii de noul Cod fiscal.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ciamba evidențiază importanța acordată de România măsurilor europene privind consolidarea Uniunii Economice și Monetare

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a evidențiat, marți, importanța deosebită acordată de România măsurilor, la nivel european, privind consolidarea Uniunii Economice și Monetare.

Ciamba a participat, marți, la Conferința de lansare a studiilor realizate de Institutul European din România în cadrul proiectului SPOS 2014.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Conferinţa Gândul e-Commerce: Guvernul vrea ca 30% dintre români să cumpere online în 2020

România şi-a stabilit ca ţinte ca, până în 2020, 20% din IMM să primească comenzi online, iar peste 30% din populaţia între 16 şi 74 de ani să facă achiziţii de bunuri şi servicii folosind internetul, a declarat Bebe-Viorel Ionică, secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională.

El a făcut aceste declaraţii marţi, la conferinta Gândul e-Commerce, la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor şi ai mediului de afaceri din comeţul online.

Potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat în 2014 şi bazat pe date din anul anterior, procentul românilor cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani care au făcut cumpărături prin intermediul internetului a fost de 10% şi doar 7% dintre IMM-uri au vândut bunuri şi servicii online. În cazul companiilor mari, procentul a fost mai mare, de 14%. În România sunt active aproximativ 420.000 de IMM-uri, potrivit unui studiu al Fundaţiei Post-Privatizare. Acestea au 2,71 milioane de angajaţi.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF HR CONFERENCE 2015

Angajatorii au început să mute o parte mai mare din fondul de salarii către partea variabilă, respectiv bonusuri şi beneficii

Companiile prezente în România au început să reducă salariile fixe şi să majoreze bonusurile şi beneficiile suplimentare, urmând astfel modelul din Occident. În Germania, spre exemplu, salariul reprezintă 75% din totalul pachetului salarial, în timp ce în România ponderea este de 86%. Printre beneficiile oferite de companii se numără cadouri în bani de Crăciun pentru copii, asigurare de viaţă, primă de Crăciun, primă de Paşte, tichete de masă, primă de vacanţă, pensii private sau cursuri de perfecţionare.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Şirul nesfârşit al pierderilor forţează băncile greceşti să se restructureze

Subsidiarele locale ale Alpha Bank şi Eurobank, care deţin 8% din activele sistemului bancar local, au raportat anul trecut pierderi cumulate de circa 460 milioane de lei, în contextul veniturilor slabe din dobânzi şi al creşterii costurilor cu provizioanele de risc. Băncile greceşti au avut constant pierderi pe piaţa locală în ultimii ani din cauza deteriorării portofoliilor.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: ARACO: Construcţiile nu trebuie să rămână o victimă a crizei. Dacă dispar jucătorii din această industrie, alţii nu vor apărea

Sectorul construcţiilor, care a ajuns anul trecut la minimul ultimilor şapte ani, adică doar 8,9 miliarde de euro, are premise de uşoară creştere anul acesta, având în vedere că bugetul alocat investiţiilor publice este mai mare comparativ cu 2014, însă în prima parte a acestui an în piaţă nu s-a simţit o reală deblocare a lucrărilor de construcţii.

      Citeste mai mult…

Zf.ro:  FINANŢE PERSONALE

Transgaz scoate la vânzare obligaţiuni de 500 mil. lei pentru fondurile de pensii

Transgaz (simbol bursier TGN) ia în calcul o emisiune de obligaţiuni de 500 de milioane de lei pentru a-şi finanţa o parte din planul de investiţii de 1,5 mld. euro (6,6 mld. lei). Cele mai importante proiecte sunt interconectarea reţelei naţionale cu cele din Bulgaria şi Ungaria şi construirea unei conducte care să preia gazul extras din Marea Neagră, ambele având ca termen de finalizare anul 2019.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Doar ipotecarele în lei mai mişcă pe o piaţă a creditării amorţită

Băncile au crescut în ultimul an cu 7% creditarea în lei datorită vân­zărilor de credite imobiliare, dar nu au putut să compenseze scăderea finanţă­rilor de consum şi a celor acordate companiilor, astfel că stocul total s-a redus cu circa 8 miliarde de lei.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: SEMNE BUNE PENTRU AGRICULTURĂ

Grâul va avea cea mai mare productivitate din ultimii şapte ani

Productivitatea grâului românesc este estimată în martie la 3,26 tone/hectar, cu 10% mai mult decât prognoza făcută în perioada similară a anului trecut, arată prima estimare pe 2015 a Comisiei Europene, dată recent publicităţii.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: Severina Pascu, UPC: Serviciile de internet rămân o oportunitate semnificativă de creştere în România şi Ungaria

Cea mai mare oportunitate de creştere pentru companiile de cablu din România şi Ungaria rămâne cea a serviciilor de internet, în condiţiile în care rata de utilizare este încă scăzută în raport cu vestul Europei şi chiar cu alte pieţe din regiune.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Ca să nu rătăcim drumul (2)

Un ritm al PIB-ului mai bun decât al celor mai multe ţări europene, stabilitatea financiară a ţării şi recâştigarea încrederii în faţa pieţelor financiare internaţionale – ţinte deja atinse – au o însemnătate majoră. La fel de importante, dar neatinse încă, sunt şi obiectivele privind contribuţia fiecărei companii economice la un PIB mai mare prin profit mai mare, salarii mai mari şi un mai mare aport de capital. Ţinte imposibil de atins fără un puternic spor educaţional.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: Primăria Generală propune din nou un buget fantezist pentru Bucureşti: 4,2 miliarde de lei în 2015

Primăria generală a Municipiului Bucureşti şi-a bugetat pentru 2015 venituri de aproape 4,2 miliarde de lei (930 mil. euro), în scădere cu 10% faţă de prevederile iniţiale ale proiectului de buget pe 2014, dar mai mari cu 17% faţă de ceea a obţinut anul trecut ca venituri efective.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: Românii au plătit cu cardul pe internet taxe şi impozite de 10 mil. lei în ianuarie şi februarie

Valoarea taxelor şi a impozitelor locale plătite cu cardul pe internet a ajuns în primele două luni din 2015 la aproximativ 10 milioane de lei (echivalentul a 2,3 mil. euro), în creştere cu 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor organizaţiei de plată Visa. Spre comparaţie, taxele şi impozitele plătite online cumulaseră 25 mil. lei pe parcursul întregului an 2014.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul de Garantare a Asiguraţilor a ajuns la resurse de 900 milioane de lei la sfârşitul anului trecut

Fondul de Garantare a Asiguraţilor, instituţia care se ocupă cu despăgubirea clienţilor companiilor de asigurări intrate în faliment, avea la finalul anului trecut disponibilităţi de 909 mil. lei, în creştere cu aproape 8% faţă de luna decembrie 2013, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Veniturile din contribuţiile plătite de asigurători au fost de 59 mil. lei în 2014, nivel similar cu cel din anii anteriori.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Rompetrol Well Services oferă acţionarilor dividende de 5,5 mil. lei

Administratorii companiei Rompetrol Well Services (PTR), controlată de grupul kazah KazMunaiGaz, propun distribuirea unui dividend brut de 0,02 lei pe titlu din profitul de anul trecut, acţionarii urmând să încaseze 5,5 milioane de lei.

    Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

SIF-urile şi-au anunţat dividendele: în total 262 mil. lei pentru acţionari

Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) vor să distribuie acţionarilor dividende din profiturile obţinute în 2014, o schimbare faţă de anul trecut, când numai SIF Moldova (SIF2) şi SIF Oltenia (SIF5) au îm­părţit câştigurile cu in­ves­titorii.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Dolarul mai are un pas să intre sub 4 lei, dar analiştii se aşteaptă la o revenire în forţă

Cursul anunţat de BNR pentru dolarul american a ajuns ieri la 4 lei, în scădere cu şapte bani faţă de şedinţa precedentă, în timp ce euro a scăzut cu 2,85 bani la 4,4 lei, cel mai redus nivel din ultimele şapte săptămâni. Referinţa anunţată de BNR pentru francul elveţian a scăzut uşor la şedinţa de ieri la 4,18 lei.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: Petrom i-a prelungit mandatul Marianei Gheorghe pentru încă 4 ani pentru poziţia de CEO

Anunţul a fost făcut miercuri dimineaţă pe bursa de valori, acolo unde sunt trazacţionate acţiunile companiei.

De asemenea, alţi trei membri al Directoratului Petrom  au primit un nou mandat de 4 ani: Andreas Matje directorul financiar, Gabriel Selischi, responsabilul cu activitatea de upstream şi Neil Anthony  Morgan, responsabilul cu activitatea de downstream oil.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: OMV Petrom a schimbat un membru al Directoratului

 Consiliul de Supraveghere al companiei OMV Petrom a numit-o pe Lăcrămioara Diaconu-Pinţea la conducerea diviziei care gestionează activitatea de gaze şi electricitate, în locul lui Cristian Secoşan, al cărui mandat a expirat, şi a modificat denumirea diviziilor de afaceri.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Peste 170 de puncte de lucru, închise de DGAF pentru neeliberarea bonului fiscal

Peste 170 de puncte de lucru au activitatea suspendată de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă (DGAF), pentru neeliberarea bonului fiscal, în urma controalelor efectuate între 15 şi 23 martie.

Potrivit unui comunicat al DGAF, majoritatea firmelor verificate la nivel naţional, în perioada 15 – 23 martie, respectă prevederile legale privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

S-a ieftinit petrolul, vindeţi Tarom-ul!

Epopeea tragi-comica “management privat la Tarom” a mai parcurs zilele aceasta inca trei acte: confirmarea unui alt an incheiat “en fanfare” cu pierderi colosale, de aproape 120 milioane de lei, scrisoarea deschisa a unui grup de piloti si insotitori de bord disperati de haosul din companie si demisia in bloc a inca unui Consiliu de Administratie, urmata de numirea in pripa a altui CA, cu nimic diferit de cele dinainte.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Un fost director de la Certinvest este singurul candidat pentru boardul SIF Transilvania

Răzvan Rusu, fost director de investiţii la societatea de administrare a investiţiilor Certinvest, este singurul candidat înscris pentru poziţia de membru în consiliul de supraveghere (CS) al SIF Transilvania (SIF3), funcţie pe care o ocupă provizoriu din octombrie anul trecut. Data limită pentru depunerea candidaturilor a fost luni 23 martie.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro:  MISIUNE DIFICILĂ

Sobolewski trebuie să dubleze lichiditatea, ca să-şi facă bugetul

BVB estimează tranzacţii de 13,4 milioane de euro/zi, în 2015, dar până acum este la jumătate

     *  Conducerea Bursei a propus distribuirea profitului pe 2014 în proporţie 94%

     *  Administratorii ar putea lua bonus 6 indemnizaţii lunare, pentru achiziţia de acţiuni BVB

     *  Bursa vrea să lanseze o nouă piaţă pe obligaţiuni şi să listeze 8-10 companii pe AeRO, dar nu precizează un obiectiv clar privind listările pe piaţa principală

       Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi-a propus să obţină, în acest an, un profit net de 13,82 milioane de lei, cu 16% mai mare faţă de 2014, însă pentru asta se bazează pe o valoare medie zilnică a tranzacţiilor de 59,37 milioane de lei (13,49 milioane de euro), potrivit proiectului de buget supus aprobării acţionarilor, în Adunarea Generală convocată pentru 27 aprilie.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: INSTANŢA ÎNGHEAŢĂ CURSUL FRANCULUI LA DATA ACORDĂRII, ÎNTR-UN DOSAR CU BANCA ROMÂNEASCĂ

Piperea: „Decizie fantastică a justiţiei în problema creditelor în CHF”

Banca Românească: „Decizia nu este definitivă şi irevocabilă, iar când sentinţa ni se va comunica vom formula apel”

     *  Volksbank a anunţat că participă la negocierile colective

       Banca Românească a pierdut, în primă Instanţă, în faţa unui client cu credit în CHF.

     Deşi acţiunea clientului a fost admisă parţial de Judecătoria Craiova, aceasta din urmă stabilind îngheţarea cursului leu/CHF la nivelul din momentul acordării împrumutului, dar şi faptul că respectivul credit nu va fi convertit în lei, se pare că ambele hotărâri vin în ajutorul debitorului.

     Avocatul Gheorghe Piperea ne-a explicat: „Este o decizie fantastică. Este mult mai bine decât dacă ar fi fost admisă cererea clientului în totalitate. Pe lângă faptul că s-a dispus îngheţarea cursului fără nicio altă marjă şi restituirea banilor plătiţi ca urmare a creşterii francului elveţian, decizia potrivit căreia creditul nu va fi convertit din CHF în lei elimină orice risc de plată de către client a unor costuri suplimentare, cum ar fi comisioane suplimentare sau dobânzi mai mari, aferente creditelor în lei”.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEPONENŢII DIN GRECIA AU SCOS 25 DE MILIARDE DE EURO DIN BĂNCI, ÎN ACEST AN

Pârvan: „Vor ţine piept autorităţile posibilelor retrageri de bani din băncile noastre?”

Lionăchescu: „Grecia va fi scoasă de piaţă, din zona euro, dacă nu iese singură”

     * Cinteză: „Băncile greceşti din România au o calitate foarte bună a activelor şi o provizionare foarte, foarte bună”

       Soluţia raţională pe care Grecia ar trebui s-o abordeze ar fi o ieşire negociată din zona euro, ceea ce nu presupune şi retragerea din Uniunea Europeană (UE), este de părere Doru Lionăchescu, preşedintele Capital Partners.

     Domnia sa consideră că Republica Elenă trebuie să aibă o monedă proprie, pe care s-o devalorizeze.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Guvernul vrea să reducă TVA din aprilie, la 20% cota standard sau la 9% pentru alimente de bază

Guvernul intenţionează să reducă taxa pe valoarea adăugată din luna aprilie, urmînd însă să decidă dacă va fi diminuată cota standard de TVA, de la 24% la 20%, sau TVA la produse alimentare de bază, de la 24% la 9%, a anunţat premierul Victor Ponta.

     Şeful Executivului a subliniat că, indiferent de decizia luată în aprilie, „de la 1 ianuarie cu siguranţă atât cota generală, cât şi cea reaferitoare la produsele agricole de bază va fi redusă”.

     El a afirmat iniţial că „99% putem reduce TVA din aprilie”, dar că mai trebuie avute ultime negocieri cu instituţiile financiare internaţionale.

     Ulterior, la solicitările presei pentru a clarifica, Ponta a precizat că în aprilie va fi luată decizia pentru ca TVA să fie redusă mai devreme cu şase luni faţă de termenul stabilit iniţial, de 1 ianuarie 2016.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Conferinţa „Codul Insolvenţei”

Grupul de presă BURSA organizează, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a doua ediţie a Conferinţei „CODUL INSOLVENŢEI”, în data de 31 martie 2015, începând cu orele 9:30, la Hotel Pullman, World Trade Center Bucharest, sala Mexico & Seoul.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în urcare

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în urcare şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

     Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creşte cu 0,15% fiind cotat la 7.008,62 puncte.

     Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă, de asemenea, cu 0,11%, la 1.032,97 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se micşorează, în schimb, cu 0,39%, atingând valoarea de 30.383,77 puncte.

     Indicele BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, se apreciază şi el cu 0,15%, la 7.653,64 puncte.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIF Muntenia propune dividende, în ton cu SIF Banat-Crişana

Deal cu 1,22% din SIF4, înainte de anunţarea convocatorului AGA

       Dosarul delapidării SIF1Banat-Crişana, instrumentat de procurorii DIICOT, a încheiat moda dividendelor zero, în cadrul acestor companii, conducerile începând să deschidă portofelele în care au agonisit profiturile către acţionari, însă, se pare, nu suficient de mult pentru satisfacerea unora dintre aceştia.

     SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4 Muntenia, a propus un dividend de 0,0715 lei/acţiune, ceea ce înseamnă distribuirea a 37,36% din profitul de 154,43 milioane de lei, de anul trecut.

     Acţionarii SIF4 au fost convocaţi la Adunarea Generală de Bilanţ pe 29 aprilie, dis de dimineaţă, la ora 8.30.

     Unii acţionari consideră că propunerea este nesatisfăcătoare, în condiţiile în care, anul trecut, tot profitul a fost reţinut în societate.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Ponta va nominaliza astăzi un nou ministru la Finanţe

Premierul Victor Ponta îşi încheie astăzi mandatul de ministru interimar al Finanţelor Publice şi va nominaliza o altă persoană să preia funcţia lăsată liberă de senatorul Darius Vâlcov.

     Potrivit surselor din presă, funcţia va fi preluată de către deputatul Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: BERARII ROMÂNIEI:

„Piaţa berii s-a contractat cu 8,6%, din cauza presiunii fiscale”

Volumul pieţei berii a atins anul trecut doar 14,9 milioane hectolitri, în scădere cu 8,6% faţă de anul precedent, anunţă asociaţia Berarii României (BR). Nivelul consumului pe cap de locuitor s-a redus de la 81 litri în 2013, la 74 litri în 2014, plasându-ne pe locul 12 la nivel european.

     Lucian Ghinea, noul preşedinte BR, a declarat: „După doi ani consecutivi de contracţie accentuată a consumului având ca principală cauză presiunea fiscală, piaţa berii are nevoie mai mult ca oricând de o gură de oxigen. Toate studiile pe care le-am derulat în ultimii ani au contrazis însăşi raţiunea presiunii fiscale: creşterea accizei la bere nu poate genera venituri mai mari la stat, ci dimpotrivă – pe fondul contracţiei consumului, pierderile la bugetul de stat din TVA şi alte taxe aferente producţiei de bere au depăşit veniturile din acciză”.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: CEEP: „Europa are nevoie de un coridor energetic nord-sud”

Paşii pe care Europa i-a făcut recent pentru a-şi reduce dependenţa de importurile de energie trebuie susţinuţi de investiţii în infrastructură, afirmă Central Europe Energy Partners (CEEP) – organizaţie patronală non-profit, care reprezintă interesele operatorilor de energie din zona Central – Est Europeană, dar şi ale unor mari consumatori de energie.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Finantele il contrazic pe ministrul Finantelor: In momentul de fata nu exista nicio initiativa legislativa a Ministerului Finantelor Publice care sa vizeze reducerea TVA /O astfel de masura trebuie anuntata cu suficient timp inainte pentru ca firmele sa isi poata efectua toate procedurile contabile si operationale necesare

Miercuri, inainte de sedinta de Cuvern, ministrul interimar a Finantelor, Victor Ponta, a anuntat ca taxa pe valoare adaugata ar putea fi redusa incepand cu luna aprilie, variantele propuse fiind scaderea TVA la 20% sau reducerea la 9% pentru alimente. Pe site-ul Ministerului de Finante, chiar prima informatie neaga acest lucru: „In legatura cu informatia aparuta in mass media, potrivit careia incepand cu 1 mai 2015 va fi aplicata o reducere a cotei TVA de la 24 la 20%, Ministerul Finantelor Publice face urmatoarea precizare: In momentul de fata nu exista nicio initiativa legislativa a Ministerului Finantelor Publice care sa vizeze reducerea TVA incepand cu 1 mai 2015. Ca atare, informatia aparuta pe surse in presa este falsa. Analiza executiei bugetare pe primele 3 luni ale anului 2015 va permite fundamentarea alegerii datei la care se va reduce TVA in acest an. De asemenea, o astfel de masura trebuie anuntata cu suficient timp inainte pentru ca societatile comerciale sa isi poata efectua toate procedurile contabile si operationale necesare”.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Consiliul de Administratie al ACER, condus de fostul ministru al energiei Razvan Nicolescu, se intruneste la Bucuresti

Lucrarile consiliului de administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie vor avea loc la Bucuresti, pe 25 si 26 martie. Este pentru prima data cand acest for se intalneste in afara Ljubliana (orasul care gazduieste sediului agentiei) sau Bruxelles. Din anul 2014 presedinte al acestui Consiliu de Administratie este Razvan Nicolescu, fost ministru roman al energie.

       Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Chinezii intră pe uşa din dos în România. Tigrii asiatici ignoră proiectele cu statul şi cumpără afacerile companiilor private

Un trader olandez de materii prime, controlat de grupul chinez de stat COFCO, a preluat un terminal de cereale şi un depozit un portul Constanţa   FOTO Getty Images Mai multe grupuri din China au devenit, indirect, investitori în România, după ce au cumpărat o serie de mari companii vestice prezente şi pe piaţa locală, precum Pirelli sau Smithfield. În schimb, marile proiecte româno-chineze propuse de Guvern trenează. În timp ce marile proiecte ale statului în parteneriat cu China bat pasul pe loc, investitorii din ţara Mătăsii „invadează“ România, prin cumpărarea unor mari companii din Occident care deţin unităţi şi în ţara noastră.

       Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ponta: Vă promit 99% că vom putea reduce TVA încă din aprilie. Nu ştiu dacă vom reduce cota generală la 20% sau doar pe cea de la alimente, la 9%

Premierul Victor Ponta susţine că reducerea TVA depinde într-o anumită măsură de rezultatul negocierilor cu FMI FOTO David Muntean Premierul Victor Ponta a declarat că promite, într-o cotă de 99%, reducerea TVA încă din luna aprilie, însă îşi rezervă o cotă de 1% de incertitudine întrucât urmează discuţii şi cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind această măsură.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene pentru ferme de familie. 15 proiecte-tip atractive

Se pot obţine fonduri europene pentru ferme de familie prin mai multe proiecte-tip Ministerul Agriculturii propune câteva proiecte-tip prin care se pot obţine fonduri europene pentru ferme de familie mai uşor, evitând birocraţia. Până luna viitoare, reprezentanţii Ministerului Agriculturii aşteaptă un aviz asupra Progrmului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) care se va derula până în 2020 şi presupune, printre altele, şi finanţări nerambursabile de până la 90% cu fonduri europene pentru ferme de familie. Prin PNDR 2014 – 2020, România are alocată o sumă alocată de 9,363 de miliarde de euro, din care peste 8 miliarde de euro vin din fonduri europene, iar restul banilor sunt asiguraţi din bugetul de stat.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Daniel Constantin: Deschidem cele mai așteptate măsuri de investiții din noul PNDR

Ministerul Agriculturii deschide miercuri cele mai așteptate măsuri de investiții din noul Program Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, chiar dacă nu există o aprobare oficială din partea Comisiei Europene ci doar un acord de principiu, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferință dedicată lansării primelor măsuri din noul PNDR.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BVB: Rulaj de peste 66,4 milioane de lei marți; schimburile cu acțiunile Fondul Proprietatea au depășit 18 milioane lei

Indicele SIF-urilor, BET – FI, s-a apreciat cu 1,48% marți, la Bursa de Valori București, pe o piață în care rulajul total s-a cifrat la 66,46 milioane de lei (15,08 milioane de euro).

BET, indicele de referință care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni, a consemnat o depreciere de 0,18%, indicele BET-TR a scăzut cu 0,18%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,14%.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Bogdan Chiriţoiu a depus jurământul de învestitură ca preşedinte al Consiliului Concurenţei

Bogdan Chiriţoiu şi Otilian Neagoe au depus, marţi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei, şeful statului arătând că speră ca reînvestirea lor să fie o garanţie a continuării liniei de profesionalism a instituţiei.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Factura la electricitate, pe înțelesul tuturor

Dacă până acum factura lunară la energie electrică ți se părea o necunoscută, două rapoarte lansate recent scot la lumină adevărul despre tarifele pe care le achiți pentru energia consumată

Energia produsă din surse regenerabile a fost mult hulită pe motiv că din cauza ei cresc facturile la electricitate ale românilor. Iată că nu certificatele verzi, bonusurile acordate producătorilor de energie verde, sunt cele care umflă facturile ci tarifele de distribuție, care ajung la companiile private sau de stat. În prezent, cele 8 mari companii de distribuție sunt deținute de: trei de Electrica SA – companie de stat, trei de grupul italian Enel, și câte una de CEZ (Cehia), respectiv E.ON (Germania).

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Transgaz estimează o cerere de gaze naturale de 2,803 milioane MWh, în aprilie, pe piaţa reglementată

Cererea de gaze naturale pe piaţa reglementată, în luna aprilie 2015, este estimată de Transgaz la 2,803 milioane MWh, potrivit datelor operatorului naţional de transport şi sistem al gazelor transmise Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: VITICULTURĂ ROMÂNEASCĂ: Grasă de Cotnari, soiul adus de Ștefan cel Mare (1457-1504) din Transilvania

Soiul Grasă face parte din sortimentul vechi autohton, stabilit cu secole în urmă la Cotnari. I se mai spune Grasă de Cotnari, Grasă mică, Grasă mare sau Poamă grasă.

Soiul Grasă de Cotnari este cultivat în podgoria Cotnari, unde, alături de soiurile românești Frâncușă, Fetească albă și Tămâioasă românească, alcătuiește sortimentul tradițional al podgoriei. Conform reputatului oenolog, prof. dr. Viorel Stoian, se consideră că, din sortimentul de Cotnari, Grasa este soiul cel mai valoros din punctul de vedere al calității.

       Citeste mai mult…

Economica.net: OPCOM: 20.440 certficate verzi tranzacţionate în primele trei luni din 2015

Numărul certificatelor verzi tranzacţionate în primele trei luni din 2015 pe Piaţa Centralizată a Certificatelor Verzi s-a ridicat la 20.440 unităţi, conform datelor publicate de operatorul pieţei de energie OPCOM.

În prima sesiune din martie au fost lansate 128 oferte de vânzare şi nouă de cumpărare şi au fost tranzacţionate 8.300 certificate verzi. Preţul de închidere a fost de 131,0847 lei/certificat, în scădere faţă de cel din primele două luni ale anului de 130,69 lei/certificat, scrie Agerpres.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Transelectrica măreşte dividendul cu 25%

Transportatorul de energie Transelectrica (simbol bursier TEL) s-a decis să acorde un dividend brut de 2,8033 lei/acţiune din profitul net de anul trecut.

Compania va distribui acţionarilor 55% din totalul profitului net realizat în 2014, de 370 milioane de lei, care a fost mai mare cu 85% decât rezultatul obţinut în 2013.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România participă la Târgul Internațional Food&Drink Event în care expun 19 companii din domeniul agroalimentar

România are pavilion național la Târgul Internațional Food & Drink Event (IFE 2015) în care expun 19 companii românești din domeniul agroalimentar, informează, miercuri, Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului (MECT).

Evenimentul se desfășoară la Londra, în perioada 22-25 martie 2015. În pavilionul național, organizat de Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, în colaborare cu Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR) și cu sprijinul BPCE Londra, pe o suprafață de 111 mp, amplasat în secțiunea ‘Walk the World’ din zona centrală a expoziției, companiile românești și-au prezentat produsele (carne de vită și pui, preparate din carne, patiserie și dulciuri, conserve de legume și fructe, fructe confiate, dulcețuri, produse lactate, bere și altele).

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: RBI ar putea avea pierderi şi în 2015, din cauza costurilor restructurării, estimate la 550 milioane de euro

Raiffeisen Bank International a anunţat că ar putea înregistra pierderi şi în 2015, pentru al doilea an consecutiv, întrucât costurile restructurărilor se vor situa la aproximativ 550 de milioane de euro, după ce banca austriacă a încheiat anul trecut cu o pierdere de 493 de milioane de euro.

„Rezultatul consolidat pentru anul 2015 ar putea fi unul negativ, pentru că majoritatea costurilor de restructurare (de circa 550 de milioane de euro în total) va fi înregistrată în 2015”, se arată în raportul anual al RBI publicat miercuri.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Miercuri: Cotatia petrolului evolueaza indecis

 Cotatia aurului negru evolueaza fara o directie clara, miercuri dimineata, pe bursele asiatice, inaintea publicarii cifrelor saptamanale ale rezervelor americane de petrol, SUA fiind cel mai mare consumator mondial.

Pretul unui baril de titei „light sweet crude” cu livrare in mai, a pierdut doi centi, pana la 47,49 dolari, in timp ce petrolul Brent din Marea Nordului a castigat trei centi, fiind cotat la 55,14 dolari.

      Citeste mai mult…

Hotnews.ro: webPR: Primul cluster de IT&C din Bucuresti, Different Angle Cluster, va fi lansat oficial joi, 26 martie

Joi, 26 martie, la Sky Tower va avea loc lansarea oficiala a clusterului „Different Angle”, in cadrul unui eveniment cu tema principala de dezbatere “Smart Cities”.  La eveniment vor fi prezenti invitati speciali precum Chrysses Nicolaides (Presedinte Smart Cities Mediterranean Cluster), Giora Levi (CEO, Alvarion) si Prof.Dr. Sorin Cotofana – Universitatea Tehnica din Delft – Olanda, specializarea – computer engineering.

       Citeste mai mult…

Arad24.net: 3000 de vizitatori la Confort Construct&Instal

Evenimentul internaţional de construcţii şi instalaţii Confort Construct&Instal organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, în perioada 19 – 22 martie 2015, la EXPO Arad, a primit vizita a peste 3000 de vizitatori. Bilanţul expoziţiei este unul cu succes pentru organizatori şi participanţi, impresiile de după eveniment fiind pozitive.

       Citeste mai mult…

Intreprinzatori.ro: Conferinta Afaceri.ro Vaslui 2015 – oportunitati pentru dezvoltarea economica a judetului Vaslui

Pe data de 3 aprilie 2015, in orasul Vaslui, va avea loc un eveniment menit sa dezbata tendintele actuale ale mediului de afaceri regional. Este vorba despre Conferinta Afaceri.ro Vaslui, care va avea loc la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui. Aceasta este organizata deArhipelago, APEC si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui.

Citeste mai mult…

Business-adviser.ro: La ROMEXPO incepe MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare

Pe 26 martie la ROMEXPO se deschide prima editie a MOBILA EXPO – un targ de mobila dedicat exclusiv vanzarilor si comenzilor direct la producatori.

Mobilier clasic si modern (dormitoare, sufragerii, saloane, camere de zi, camere pentru copii si tineret, bucatarii, biblioteci, garderobe), canapele, fotolii sau scaune – toate acestea vor fi la dispozitia vizitatorilor, timp de patru zile, 26 – 29 martie, in Pavilioanele C4-C5 ale Centrului Expozitional ROMEXPO.

          Citeste mai mult…

Efin.ro: MOBILA EXPO-Targ de mobila cu vanzare

Primavara aceasta, bucurestenii au la dispozitie un nou eveniment in cadrul caruia pot sa regaseasca piese de mobilier si accesorii pentru casa, la cele mai bune preturi. Prima editie a MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare are loc in perioada 26 – 29 martie la ROMEXPO.

      Citeste mai mult…

Specialarad.ro: Târgul „Confort Construct&Instal” s-a încheiat cu succes, adunând peste 3000 de vizitatori

Evenimentul internaţional de construcţii şi instalaţii Confort Construct&Instalorganizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, în perioada 19 – 22 martie 2015, la EXPO Arad, a primit vizita a peste 3000 de vizitatori. Bilanţul expoziţiei este unul cu succes pentru organizatori şi participanţi, impresiile de după eveniment fiind pozitive.

      Citeste mai mult…

Business24.ro, preluat de general-busineess.ro, lastnews.ro: Reduceri de pana la 30% la Mobilierul Simex, la Targul Mobila Expo

Primavara reducerilor debuteaza la Casa Mobila Simex pe 26 martie. In perioada 26-29 martie, Casa Mobila Simex va invita la cel mai mare Targ de mobila cu vanzare, Mobila Expo, organizat in Centrul Expozitional Romexpo.

Casa Mobila Simex va asteapta cu promotii si reduceri de pana la 30% la mobilierul expus in Standul Simex, Pavilionul C4, in cadrul Targului.

      Citeste mai mult…

Romanianews.ro:  CCIRO ITALIA partener oficial FUTURALLIA Bucharest 2015

CCIRO ITALIA este partener oficial FUTURALLIA pentru Italia în organizarea celei de-a 20-a ediții a Forumului Mondial de afaceri B2B, FUTURALLIA Bucharest 2015, care va avea loc în perioada 10-11-12 Iunie 2015. Anul acesta, ca și noutate, aduce o participare profesională a antreprenorilor români din Italia și a investitorilor italieni interesați să își dezvolte afacerile sau să investească în România.

     Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro: 230 DE PERSOANE VULNERABILE DIN CONSTANŢA VOR BENEFICIA DE CURSURI GRATUITE DE FORMARE PROFESIONALĂ

230 de persoane din Constanţa aparţinând grupurilor vulnerabile vor beneficia de cursuri gratuite de cofetar, manichiurist-pedichiurist, patiser, asamblor articole textile, barman ospătar, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în comerţ, operator introducere, prelucrare şi validare date, frizer şi zugrav organizate în cadrul proiectului “Egalitate pe piaţa muncii! – Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”. Anunţul a fost făcut de managerul proiectului, Iulian Zăuleţ, în cadrul seminarului cu tema “O nouă şansă pentru persoanele vulnerabile din Regiunea Sud Est”, desfăşurat la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

       Citeste mai mult…

Telegrafonline.ro: De mâine, la Pavilionul Expozițional

Începe Târgul de Mobilă – Totul pentru Casă și Familie

Constănțenii sunt invitați să participe, începând de mâine până pe 29 martie, la Salonul Dotări Hoteliere și Alimentație Publică – Litoral 2015, ediția a XIII-a, și la a IV-a ediție a Târgului de Mobilă organizat la Pavilionul Expozițional Mamaia de către Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA), în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța. De asemenea, în aceeași perioadă şi acelaşi loc se va deşfășura şi Salonul de Finanţări, cu oferte şi servicii financiare.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grindeanu (MSI): Numărul total de alerte cibernetice înregistrate în România a depășit 78 de milioane, în 2014

Peste 78 de milioane de alerte cibernetice au fost înregistrate în România, în 2014, în timp ce aproximativ 11.000 de domenii ‘.ro’ au fost raportate la CERT-RO ca fiind compromise, a declarat, miercuri, în cadrul conferinței Romania Gateway, Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informațională.

‘Readuc în atenția dumneavoastră importanța securității cibernetice. Astăzi, se publică raportul CERT-RO pe anul 2014 cu privire la alertele de securitate cibernetică colectate și procesate, în vederea obținerii unei imagini de ansamblu asupra evenimentelor relevante pentru evaluarea riscurilor de securitate cibernetică la adresa infrastructurilor IT și de comunicații electronice de pe teritoriul României. Astfel, în 2014, numărul total de alerte procesate a depășit 78 milioane. Numărul total de IP-uri unice extrase din totalul alertelor a fost de aproximativ 2,5 milioane. Aproximativ 11.000 domenii ‘.ro’ au fost raportate la CERT-RO ca fiind compromise în cursul anului 2014, cu 5% mai multe domenii decât în cursul anului 2013′, a afirmat Grindeanu.

       Citeste mai mult…

mediafax.ro: Guvernul a aprobat proiectul noului Cod Fiscal şi pe cel al Codului de Procedură Fiscală

Proiectul noului Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală au fost aprobate, miercuri, de Guvern şi vor fi transmise Senatului, pentru a fi introduse, la începutul săptămânii viitoare, pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Documentul prevede reducerea cotei standard de TVA pentru toate bunurile şi serviciile, de la 24% în prezent la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 18% din 2018, şi confirmă informaţiile anunţate anterior de MEDIAFAX privind extinderea, tot de anul viitor, a listei produselor cu TVA redus la 9%, de la carne, peşte, lapte şi pâine la animale vii şi păsări vii, din specii domestice, ouă de păsări, legume, fructe comestibile şi preparate din acestea, precum şi pentru accesul la evenimentele sportive.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta vrea ca fermierii români să vândă în marile lanţuri de magazine, dar nu la preţuri umilitoare

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să sprijine fermierii români în competiţia dură şi „nu foarte corectă” cu cei din alte ţări, astfel încât produsele lor să fie prezente în marile lanţuri de magazine, dar nu la preţuri „umilitoare”, iar importul să scadă.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: MFP, pe 17 martie: Nu există iniţiativă de TVA 20% din mai, trebuie anunţ cu suficient timp înainte

Ministerul Finanţelor a comunicat în urmă cu o săptămână, când a fost vehiculată varianta reducerii TVA la 20% din luna mai, că nu există o astfel de iniţiativă şi că o măsură de acest tip trebuie anunţată „cu suficient timp înainte” pentru ca firmele să îşi poată efectua toate procedurile contabile

„În momentul de faţă, nu există nicio iniţiativă legislativă a Ministerului Finanţelor Publice care să vizeze reducerea TVA începând cu 1 mai 2015. Ca atare, informaţia apărută pe surse în presă este falsă. Analiza execuţiei bugetare pe primele 3 luni ale anului 2015 va permite fundamentarea alegerii datei la care se va reduce TVA în acest an. De asemenea, o astfel de măsură trebuie anunţată cu suficient timp înainte pentru ca societăţile comerciale să îşi poată efectua toate procedurile contabile şi operaţionale necesare”, este precizat în comunicatul transmis de către minister pe 17 martie.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat, prin Ordonanta de Urgenta, unele masuri privind activitatea de imbunatatiri funciare

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de Ordonanta de Urgenta privind unele masuri in scopul sprijinirii activitatii Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF). Potrivit actului normativ, se suplimenteaza cu 995 numarul de posturi din cadrul ANIF si al filialelor teritoriale, schema de personal a acestei institutii ajungand astfel la 2.495 de salariati. Masura a fost luata in conditiile in care prin OUG nr.82/2011 numarul de posturi din cadrul acestei institutii s-a redus de la 5.000 de angajati, la 1.500.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul amana cu un an, in noul proiect de Cod Fiscal, reducerea CAS, anuntand 2018 in loc de 2017

Cotele de contributii de asigurari sociale la angajat, de la 10,5% la 7,5%, si la angajator, de la 15,8% la 13,5%, nu vor mai scadea din ianuarie 2017, cum era prevazut in proiectul din luna februarie, ci de la 1 ianuarie 2018, conform noului proiect prezentat miercuri de Guvern, citat de Mediafax. In proiectul prezentat in urma cu o luna, reducerea acestor contributii de asigurari sociale era prevazuta sa fie aplicata incepand cu anul 2017.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul adopta noul Cod Fiscal. Rovana Plumb: Nicio pensie si niciun salariu nu vor fi reduse

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern in cadrul careia vor fi adoptate noul Cod Fiscal si cel de Procedura Fiscala, ca a fost gasita solutia legislativa in Cod pentru ca „niciun leu pentru niciun fel de pensionari” sa se piarda. Ministrul Muncii Rovana Plumb a subliniat si ea ca „nicio pensie si niciun salariu nu vor fi reduse”.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta, citind lista produselor cu TVA de 9%: Iar aţi uitat mierea? Lăsaţi-o încolo, cum să ai 24%?

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, în Guvern, ca mierea să fie inclusă printre produsele alimentare de bază pentru care TVA va fi redusă la 9%, arătându-se deranjat că autorii proiectului de Cod Fiscal au uitat din nou să treacă mierea în această categorie.

Premierul săa pronunţat pe această temă în timp ce anunţa reducerea cotei de TVA pentru animale vii şi păsări vii, din specii domestice, carne, peşte, lapte, produse şi subproduse lactate, ouă de păsări, legume, fructe comestibile şi preparate din acestea.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: TVA standard de 20% şi TVA pentru alimente de 9% înseamnă o medie sub 18%, cotă mică în UE

Reducerea cotei de standard a TVA la 20% şi reducerea TVA la 9% la alimentele de bază conduc la o medie a TVA sub 18%, una dintre cele mai reduse cote ale TVA din statele europene, a declarat premierul Victor Ponta.

„Vreau să precizez de pe acum, ca să nu apară un concurs, ca şi în copilărie. Noi am zis 20%, alţii au zis 19%. Noi zicem 18%, ei zic 17% şi jucăm aşa un joc… nu ştiu cum se numea prin alte zone ale ţării, ştiu cum se numea în Bucureşti. În acest moment prin 20% cotă standard şi 9% cotă pentru anumite roduse, media va fi sub 18%. Deci, suntem undeva sub partea de jos ţărilor europene în ceea ce priveşte cota de TVA”, a declarat prim-ministrul Voctor Ponta, la începutl şedinşei de adoptarea a noului Cod Fiscal.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Bloomberg: Romania, exemplu pentru Grecia privind combaterea economiei subterane

In timp ce tari precum Grecia se zbat sa combata evaziunea fiscala, Romania face progrese in diminuarea economiei sale subterane ce se ridica la peste 40 de miliarde de dolari, a doua cea mai mare din Uniunea Europeana. Cu o pondere a economiei gri de o circa treime in produsul intern brut la 25 de ani de la caderea comunismului, avantul autoritatilor romane este menit sa umple visteria statului si sa ajute guvernul sa suprime masurile dureroase de austeritate, scrie publicatia economica Bloomberg intr-un material publicat marti.

      Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul aloca temporar 600 de milioane de lei pentru programe finantate din fonduri structurale

Guvernul a aprobat, prin Hotarare, alocarea temporara din venituri din privatizare, de catre Ministerul Finantelor Publice, a sumei de 600 milioane lei, in echivalent euro, in scopul asigurarii necesarului de finantare pentru luna aprilie 2015 al Autoritatilor de management pentru programele operationale finantate din fonduri structurale in cadrul Obiectivului Convergenta.

Citeste mai mult…
Capital.ro: România a absorbit 7,5 miliarde de euro pentru agricultură

România a absorbit, în perioada 2007-2013, 7,5 miliarde de euro bani europeni pentru agricultură şi urmează alte 19 miliarde de euro care trebuie să ajungă la fermierii români, a declarat premierul Victor Ponta miercuri, la Ministerul Agriculturii.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul îşi acordă dreptul de a schimba Codul Fiscal cu ordonanţă, după derogări repetate în 10 ani

Guvernul şi-a conferit dreptul de a schimba Codul Fiscal nu doar prin lege cu şase luni înainte de aplicare, ci şi prin ordonanţe care să intre în vigoare în 15 zile de la adoptare, după ce Codul Fiscal a fost modificat în ultimii 10 ani aproape doar cu ordonanţe de urgenţă, prin derogare de la lege.

       Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Poate supravieţui România fără termocentrale?

Un sfert din capacităţile de producţie ale Complexului Energetic Oltenia vor fi închise în perioada următoare, însă nici alte unităţi emblematice ale termoenergeticii româneşti, precum CE Hunedoara, nu se simt prea bine. Sistemul energetic nu poate supravieţui însă fără termocentrale, în condiţiile în care, din 2018, ajutorul de stat pentru acestea nu va mai fi permis. Ce este de făcut?

      Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Cum sunt înmulțiți banii de pensie ai românilor

Investițiile în acțiuni listate de Bursa de Valori București au fost preferate fondurilor private de pensii în 2014. Depozitele bancare nu mai sunt deloc atractive pentru specialiștii din piață, în timp ce titlurile emise de state rămân principala formă de plasament.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF LIVE

Video. De câte ori pe zi se schimbă preţurile în magazine?

În ultima perioadă retailerii din comerţul modern practică metoda  preţurilelor dinamice cu afişaj electronic care pot fi schimbate, a declarat miercuri în cadrul emisiunii ZF Live Andrei Bojiţă, acţionar RBC, compania care echipează 80% din casele de marcat din România.

http://www.zf.ro/zf-live/video-de-cate-ori-pe-zi-se-schimba-preturile-in-magazine-14052711

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: UE vrea să relanseze proiectul gazoductului din Turkmenistan

Uniunea Europeană vrea să relanseze proiectul unui gazoduct destinat să facă legătura între Turkmenistan și Europa și de asemenea să implice companii energetice europene în acest proiect, a declarat miercuri un diplomat UE, transmite Reuters.

Criza din Crimeea a urgentat căutările UE pentru gaze naturale din alte surse decât Rusia, țară care este responsabilă pentru aproximativ o treime din necesarul de gaze naturale al Europei

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Document: Guvernul a renunţat luni să mai majoreze taxele locale, lăsând primarii să le urce cu 50%

Guvernul a decis abia la începutul acestei săptămâni să nu mai majoreze valorile impozabile aferente taxelor şi impozitelor locale, comparativ cu proiectul Codului Fiscal din luna februarie, cu argumentul că primarii vor fi lăsaţi să crească aceste taxe cu până la 50%, faţă de doar 20% în prezent.

      Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul va obliga populaţia să achite impozit şi pentru terenul ocupat de locuinţe

Populaţia va fi obligată să achite impozit şi pentru terenul ocupat de construcţiile pe care le deţine, inclusiv locuinţe, Guvernul precizând, în proiectul Codului Fiscal aprobat miercuri, că introducerea noului impozit va avea un impact asupra veniturilor persoanelor fizice.

Impozitarea terenurilor pe care sunt construite clădiri a fost avută în vedere de Guvernul Boc, dar nu a mai fost aplicată, fiind însă introdusă acum de actualul Executiv prin proiectul noului Cod Fiscal.

      Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Diaconu, seful ANAF: Despre amenzile date pentru 100 de lei pentru care nu s-a emis bon va spun doar atat: nu exista o limita de la care evaziunea este acceptata

„Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comerciantii mici si ii sufoca cu amenzi pentru cateva sute de lei incasate fara emiterea unui bon fiscal, in loc sa se duca in controale la marii evazionisti. E greu de inteles de ce se perpetueaza cu asiduitate aceasta idee, in conditiile in care ANAF a informat, nu o data, presa si opinia publica ca, in 2014, in primul an de activitate, Directia Antifrauda a inaintat organelor de ancheta peste 700 de sesizari penale cu o valoare a prejudiciilor de circa 780 milioane de euro. Si ca valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro a reprezentat 90% din totalul prejudiciilor”, a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF, raspunzand unei intrebari HotNews.ro. „Linia prioritara de actiune este data de instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata, insa nu putem neglija mica evaziune. Pentru ca, adunate, toate aceste cazuri „mici” inseamna sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Si, apoi ne plangem ca nu sunt bani pentru scoli si spitale”, a mai explicat Gelu Diaconu.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de peste 4,86 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 21.430.190,40 lei (4.865.521,71 euro).

În jurul orei 14:30, toţi cei opt indici ai BVB erau în scădere. Astfel, indicele BET cobora procentual cu 0,14%, până la 6.988,8 puncte, iar indicele BET Plus scădea cu 0,15%, la 1.030,22 puncte.

Totodată, indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se diminua cu 0,71%, către 30.286,63 puncte.

Acţiunile Fondului Proprietatea (simbol FP) se diminuau, în jurul orei 14:30, cu 0,35%, la 0,854 lei/unitate.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Banca Transilvania vrea să-şi majoreze capitalul social cu peste 417 milioane lei

Acţionarii sunt chemaţi şi să voteze răscumpărarea a 0,77% din capitalul social

Banca Transilvania (TLV) convoacă, pe 29 aprilie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA), care va vota majorarea capitalului social cu aproape 417,38 milioane lei, printr-o emisiune de acţiuni cu valoarea nominală unitară de 1 leu, potrivit unui raport trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Actualul capital social al TLV este de circa 2,61 miliarde lei.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: Ponta, întrebat despre varianta Viorel Ştefan la Finanţe: „Aştept discuţia cu Iohannis”

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că aşteaptă să discute cu preşedintele Klaus Iohannis despre persoana care va fi ministru al Finanţelor şi susţine că nu a vorbit deocamdată cu nimeni în acest sens, nici cu Viorel Ştefan, al cărui nume este vehiculat drept cel mai probabil candidat.

Viorel Ştefan este preşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, numele său fiind vehiculat în ultimele ore drept persoana care va fi nominalizată, cel mai probabil, pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

„Nu am apucat să discut cu preşedintele Iohannis şi nu am propus încă pe nimeni la Ministerul de Finanţe, pentru că aşa lucrez eu, întâi vreau să văd că sunt adoptate astăzi, în şedinţă, cele două Coduri”, a spus Ponta.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Peste 300 de oameni au plecat din companiile de bere în 2014, când România a pierdut două locuri în topul producătorilor din Europa

Producţia de bere a României a fost anul trecut de aproximativ 15 milioane de hectolitri, ceea ce reprezintă trei sferturi din capacitatea totală existentă de peste 20 milioane de hectolitri, arată estimările Asociaţiei Be­rarii României. Cu acest nivel, Româ­nia se află pe locul opt în Europa, în scădere cu două locuri faţă de anul anterior.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Transelectrica: Producţia de electricitate a crescut cu 11,3% anul trecut, iar consumul cu 2%

Producţia de electricitate a României a crescut anul trecut cu 11,3% faţă de 2013, iar consumul net a urcat cu 2%, la 53,5 TWh, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Toni Teau, preşedintele directoratului Transelectrica (TEL), operatorul naţional de transport al energiei.

El a adăugat că anul trecut exportul de energie a fost 7,5 TWh, de 3,5 ori mai mare decât 2013 şi cel mai ridicat din 2004 până acum. Pe de altă parte, importul de energie a fost în 2014 de 1,4 TWh.

      Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministerul Transporturilor explica de ce a scumpit Metrorex biletele si de ce s-a scos cartela cu 62 de calatorii: Costul real al unei calatorii cu metroul este de 4 lei, iar tariful mediu incasat de la pasageri este de 1 leu

Majorarea pretului cartelelor de metrou care va intra in vigoare de pe 28 martie 2015 va aduce Metrorex venituri de aproximativ 4,4 milioane de lei lunar, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Transporturilor (MT). Ministrul Ioan Rus spune ca aceasta suma este necesara pentru acoperirea deficitului de finantare a societatii pe anul 2015 si ca in ciuda protestelor cetatenilor, majorarea se va aplica.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: Teraplast vrea să-şi menţină limita de îndatorare la 68 milioane lei

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast (TRP) convoacă, pe 29 aprilie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA), care va vota limita maximă de îndatorare pentru 2015 la 68 milioane lei, aceeaşi cu cea de anul trecut, potrivit unui raport trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

       Citeste mai mult…

Gandul.info: Un fond de investiţii chinez cu un buget de 500 de milioane de dolari intră în România

Fondul China-CEE Investment Cooperation, al cărui acţionar principal este Eximbank din China, şi care are un buget de 500 milioane de dolari pentru investiţii în Europa Centrală şi de Est în energie, telecom, infrastructură şi industrie, intră pe piaţa românească, prin compania CEE Equity Partners.

„CEE-Equity Partners Ltd este consultantul pentru investiţii al China-CEE Investment Cooperation Fund, un fond de private equity înregistrat în Luxemburg. Fondul dispune de 500 milioane de dolari pentru investiţii de capital în Europa Centrală şi de Est. Până la sfârşitul anului va fi lansat sub acelaşi management un al doilea fond de 1 miliard de dolari pentru aceeaşi regiune. Fondul investeşte în companii din sectoarele infrastructură, energie, telecomunicaţii şi producţie industrială specializată”, se arată într-un anunţ al companiei.

      Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor