Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 26 iunie 2015

Evz.ro: Pact pentru îmbunătățirea legislației fiscale

La începutul săptămânii a fost lansat spre semnare publică, la sediul Camerei de Comerț, Pactul pentru Fiscalitate, un document prin care reprezentanții mediului de afaceri și ai unor instituții publice se angajează să lucreze pentru îmbunătățirea legislației fiscale. Documentul fusese publicat spre dezbatere publică în decembrie 2014. „România are nevoie de niveluri rezonabile ale taxelor și impozitelor, de stabilitatea cadrului normativ, de creșterea calității serviciilor de administrare fiscală și de reducerea exponențială a fenomenului evaziunii fiscale.

           Citeste mai mult…

Obiectivbr.ro: Semnaţi Pactul pentru Fiscalitate!

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIA) a fost, zilele trecute, gazda evenimentului de lansare spre semnare publică a Pactului pentru Fiscalitate, un document prin care reprezentanţii instituţiilor şi organizaţiilor partenere se angajează să lucreze împreună pentru a simplifica, eficientiza şi stabiliza legislaţia fiscală a României.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gazprom ar putea construi singur prima linie a gazoductului Turkish Stream

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, are suficiente fonduri pentru a construi prima din cele patru linii care vor forma gazoductul Turkish Stream, a declarat joi directorul financiar de la Gazprom, Andrei Kruglov, transmite Reuters.

Cu toate acestea, Andrei Kruglov, a precizat că Gazprom nu a decis încă dacă va construi singur sau împreună cu alți parteneri prima linie cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi a gazoductului Turkish Stream.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BVB: Noul Cod Fiscal oferă oportunități investitorilor; înregistrarea fiscală electronică a investitorilor străini rămâne o problemă

Noile prevederi ale Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală oferă mai multe oportunități investitorilor, însă economia românească pierde investiții de milioane de euro din cauza lipsei înregistrării fiscale electronice a investitorilor străini, o problemă ce trebuie rezolvată de administrația publică, atrage atenția, joi, Bursa de Valori București (BVB).

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Gilda Lazăr ( JTI România): Noul Cod Fiscal prevede creşterea accizelor pentru ţigarete

Aprobarea de către Camera Deputaţilor a Codului Fiscal implică o creştere a taxelor numai asupra ţigaretelor, deşi nivelul de accizare a atins încă din aprilie nivelul prevăzut pentru 2018, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova & Bulgaria.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ANRE: Factura medie la energie electrică la consumatorul final va SCĂDEA în al doilea semestru

Factura medie la energie electrică la consumatorul final se va reduce cu 0,5 – 1% în al doilea semestru al anului, a anunţat joi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Reducerea este determinată de diminuarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, cu 12,7%, şi menţinerea tarifelor reglementate aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor casnici care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Hidroelectrica va lansa în decembrie o hidrocentrală de 58 mil. euro în judeţul Hunedoara

Hidroelectrica va pune în funcţiune, în decembrie, centrala Bretea (judeţul Hunedoara), de pe râul Strei, după o investiţie de 58 milioane euro, a anunţat vineri compania de stat aflată în insolvenţă.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul integral al băncilor: cine a crescut pe o piaţă în stagnare

Aproximativ 40% din băncile locale şi-au majorat cota de piaţă anul trecut şi au reuşit să urce una, două sau chiar cinci poziţii în clasament, dar numai trei jucători – Banca TransilvaniaRaiffeisen şi Citi – au ieşit în evidenţă şi au reuşit să câştige o cotă de piaţă mai mare de o jumătate de punct procentual, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor din raportul anual al BNR.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Noul Cod Fiscal a fost respins de Comisia Europeană. Ce înseamnă asta pentru România

Reprezentanţii Comisiei Europene şi cei ai Guvernului nu au căzut de acord asupra modificărilor aduse Codului Fiscal, astfel încât oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu vor mai veni în iulie la Bucureşti.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Andreea Paul: Şocul negativ al TVA de la 19 la 24% nu a nemulţumit BNR, dar şocurile pozitive în sens invers nu sunt acceptate de BNR. De ce?

Este incredibil cu câtă lejeritate pierde acest Guvern 3 miliarde de euro din banii europeni alocaţi pentru infrastructură si nu deranjează prea multă lume, exact aceeaşi sumă ca şi impactul bugetar brut al noului Cod Fiscal în favoarea românilor pentru care se cântă prohodul bugetar. La introducerea cotei unice de 16% acelasi prohod bugetar se canta in spatiul public.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţe personale: Ce investiţii au „sub capotă“ cele mai mari fonduri de acţiuni româneşti

Acţiunile Banca Transilvania, BRD şi cele ale Fondului Proprietatea sunt pariurile comune ale celor mai mari fonduri de acţiuni, cu active cumulate de 631 milioane de lei. Diferenţa la randament pentru fonduri a provenit fie din expunerea pe pieţele externe, fie din protejarea de scăderi prin plasamente într-un fond de obligaţiuni.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: BNR a revenit pe profit când sistemul bancar a avut pierderi record

Banca Naţională a obţinut anul trecut un profit net de 1,1 miliarde de lei (250 mil. euro), în timp ce băncile comerciale au avut pierderi record de 4,4 mld. lei din cauza provizioanelor de risc foarte mari.

BNR a fost un susţinător constant al bugetului de stat prin impozitul pe profit în perioada de criză, în condiţiile în care a a avut pierderi doar în 2013.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Titlurile de stat pentru populaţie intră azi la tranzacţionare pe bursă

Titluri de stat în valoare de 65 mi­lioane de lei, prin care Ministerul Finanţelor s-a împrumutat recent de la populaţie, intră azi la tran­zacţionare pe bursa de la Bucureşti, oferind astfel posibilitatea persoa­nelor care au subscris în ofertă să le vândă înainte de scadenţă (iunie 2017).

Un număr de 1.236 persoane fizice au cumpărat 64.999 de obligaţiuni de stat, scoase la vânzare de Ministerul Finanţelor în perioada 8-19 iunie, fiecare titlu de stat având o valoare nominală de 1.000 de lei şi o dobândă de 2,15% pe an.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Prognozele că euro se va deprecia până la paritate cu dolarul au fost reactivate de performanţele economiei SUA

După ce a recuperat o mare parte din pierderea înregistrată anul trecut în raport cu dolarul american, moneda euro pare că a reintrat pe un curs de depreciere în contextul îmbunătăţirii semnificative a datelor economice din SUA şi al asigurărilor date de preşedintele băncii centrale americane cu privire la începerea majorării dobânzilor de referinţă. Deprecierea euro este cerută de ţări precum Franţa, economii cu competitivitate mai redusă în raport cu Germania sau SUA pe pieţele internaţionale. Un euro slab le face exporturile mai ieftine şi mai atractive.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: BNR a revenit pe profit anul trecut, când sistemul bancar a avut pierderi record din cauza neperformantelor

Banca Naţională a obţinut anul trecut un profit net de 1,1 miliarde de lei (250 mil. euro), în timp ce băncile co­mer­ciale au strâns pierderi record de peste 4 mld. lei din cauza costurilor ge­ne­rate de curăţarea bilanţurilor de ne­perfor­man­te. BNR a avut un singur an cu pierdere în perioada de criză, în 2013, în timp ce siste­mul pe care îl supra­ve­ghea­ză a func­ţionat pe minus timp de patru ani.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Lukoil intenţionează să foreze în 2015 două puţuri în apele româneşti ale Mării Negre

Lukoil intenţionează să foreze până la sfârşitul acestui ani două puţuri petroliere în apele româneşti ale Mării Negre, a declarat preşedintele grupului rus, Vagit Alekperov, relatează Sputnik.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF a aprobat transferul Romaero Băneasa pe ATS

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa din 23 iunie transferul acţiunilor producătorului de componente de avioane Romaero Bucureşti (RORX) de pe piaţa RASDAQ pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO operat de bursa de la Bucureşti.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Consiliul Investitorilor Străini: Preşedintele şi premierul ar trebui să câştige măcar cât şefii companiilor de stat

 Preşedintele şi premierul Româ­niei câştigă insignifiant de puţin faţă de responsabilităţile pe care le au şi este absurd să aibă un salariu mai mic decât şefii companiilor de stat pe care îi numesc în funcţie, în mod direct sau indirect, afirmă Mihai Bogza, membru al boardului Consiliului Investitorilor Străini şi preşedinte al Bancpost.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Cash-ul din economie a ajuns la un vârf de 42 mld. lei

Numerarul aflat în circulaţie a ajuns la un maxim istoric de 42 de miliarde de lei la finalul lunii trecute, fiind în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR. Creşterea în termeni nominali a fost de 6 miliarde de lei. Comparativ cu nivelul atins în aprilie, cash-ul din afara sistemului bancar a crescut cu 900 de milioane de lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Plăţile cu cardul în străinătate, mai convenabile financiar decât schimbul valutar

Românii care călătoresc în Austria economisesc 32% din costuri dacă plătesc cu cardul de debit decât dacă ar efectua schimb valutar în aeroportul-destinaţie, iar în Italia cumpărarea de va­lută la casele de schimb pentru achitarea unor produse de 100 euro costă cu 7% mai mult, potrivit unui studiu al MasterCard.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: MĂSURA NECESARĂ PENTRU O CREŞTERE ECONOMICĂ SUSŢINUTĂ DE PESTE 5% PE AN

Reducerea taxelor este salutată de mediul de business, care însă are temeri asupra modului în care va fi acoperit deficitul creat.

Aplaudată, dar şi contestată pentru presupusul potenţial destabilizator, reducerea fiscalităţii (care va „costa“ bugetul 12 mld. lei anual, bani ce rămân în economie) poate fi măsura-şoc care să scoată economia din inerţia creşterii mediocre de unu-două procente.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Raport UE: Agricultura României, într-o situaţie “delicată”. Vom avea scăderi masive la cele mai importante culturi

Agricultura va trimite anul acesta mai puţini bani la bugetul de stat. Urmare a secetei din ultima perioadă, producţiile medii vor scădea la unele culturi cu peste 5% faţă de media ultimilor cinci ani. Cei mai afectaţi vor fi fermierii care au mizat pe orzul de toamnă şi sfecla de zahăr.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Intesa Sanpaolo, UniCredit şi KKR vor crea o platformă pentru transferul creditelor neperformante

Primele două bănci italiene Intesa Sanpaolo şi UniCredit alături de fondul american de investiţii Kohlberg Kravis Roberts (KKR) au semnat joi un acord pentru crearea unei platforme de gestionare a creditelor neperformante ale companiilor, transmite Reuters.

Acordul prevede că cele două bănci vor transfera credite neperformante în valoare de aproximativ un miliard de euro într-un vehicul gestionat de platforma italiană lansată de KKR Credit. Platforma are drept obiectiv să permită companiilor să revină la echilibru financiar şi să poată să crească şi să creeze valoare pentru toţi acţionarii.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Acţionarii Lukerg Renew au semnat un acord pentru dizolvarea societăţii

Acţionarii Lukerg Renew, Lukoil Econergo şi compania italiană ERG Renew, o societate creată în 2011 în ideea de a investi în sectorul energiei eoliene din România şi Bulgaria, au convenit joi de comun acord să dizolve joint venture-ul şi să împartă activele, informează un comunicat de presă.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Transgaz estimează o cerere totală de gaze naturale de 6,015 milioane MWh, în iulie

Cererea totală de gaze naturale, în luna iulie 2015, este estimată de Transgaz la 6,015 milioane MWh, conform datelor operatorului naţional de transport şi sistem al gazelor transmise Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Pentru clienţii casnici reglementaţi, cererea este estimată la 611.181 MWh, pentru clienţii casnici eligibili la 4.225 MWh, iar pentru producătorii de energie termică pentru populaţie la 297.241 MWh.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide indecis

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, creşte, însă, cu 0,02%, la 1.069 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, stagnează la valoarea de 29.743,90 puncte.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Borza şi Gerea inspectează investiţiile Hidroelectrica

 Reprezentantul Administratorului Judiciar al Hidroelectrica, Av. Dr. Remus Borza împreună cu Ministrul Energiei, Andrei Gerea, vor efectua în perioada 26 – 27 iunie 2015 o vizită de lucru la Sucursalele şi Uzinele Haţeg, Caransebeş, Târgu Jiu şi Porţile de Fier pentru a verifica stadiul lucrărilor la proiectele de investiţii Bretea, Poiana Mărului şi Dumitra-Bumbeşti.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: PERICULOS

ANRE, lăsat în aer de parlamentari

 Luptele politice cu facerea şi desfacerea Guvernului au lăsat ANRE (reglementatorul pieţei de energie) fără trei membri în comitetul de reglementare pe perioada verii. ANRE ia decizii importante pentru piaţa de energie şi de gaze, stabileşte tarife reglementate, ţine în mână veniturile companiilor energetice, acordă licenţe şi autorizaţii.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum se va resimţi noul Cod Fiscal în buzunarele românilor: TVA de 19%, cresc taxele locale, iar accizele la alcool scad

Proprietarii de locuinţe vor plăti de anul viitor impozite mai mari, în urma modificării modului de calcul al taxelor locale FOTO Adevărul Pe lângă reducerea TVA la 19%, Codul Fiscal include şi alte măsuri cu un mare impact asupra vieţii de zi cu zi, precum creşterea taxelor locale, impozitarea microîntreprinderilor în funcţie de numărul de salariaţi, eliminarea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi şi introducerea contribuţiilor de sănătate pentru câştigurile din investiţii. Proiectul noului Codul Fiscal a fost votat miercuri de către Camera Deputaţilor, aceasta fiind for decizional, astfel că actul normativ mai are nevoie doar de acordul preşedintelui Klaus Iohannis. „Adevărul“ vă propune o trecere în revistă a celor mai importante măsuri de ordin fiscal ce urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Afacere cu mentă. Cum scoţi profit de câteva mii de euro la hectar dintr-un business cu cerere garantată

 Afacere cu mentă. Această plantă are mereu căutare şi pe piaţa internă, şi la export Spre deosebire de alte plante medicinale, menta este utilizată, pe lângă industria alimentară, şi în fabricarea de produse pentru îngrijire personală, astfel că nivelul cererii pe piaţă este întotdeauna ridicat. Vă prezentăm câteva detalii utile pentru a vă lansa într-o afacere cu mentă. Plantele de mentă sunt cerute şi ca atare, pentru ceaiuri sau prepararea cocktailurilor, dar şi pentru distilare şi obţinerea de uleiuri volatile, din care se obţin arome pentru produse cosmetice, ca să nu mai vorbim de binecunoscuta gumă de mestecat sau de pasta de dinţi.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Administratorul autostrăzilor şi şoselelor, CNADNR, îşi prezintă punctele tari, punctele slabe, oportunităţile şi ameninţările

CNADNR administrează 16.360 de kilometri de drumuri naţionale, din care 695 de kilometri sunt autostrăzi Unul dintre capitolele Planului de acţiuni pe 2015 al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) prezintă analiza SWOT a societăţii, respectiv punctele tari, punctele slabe, oportunităţile şi ameninţările. Pentru evaluarea sistemului de control intern managerial, în anul 2014 a fost elaborată analiza SWOT, pe baza informaţiilor cuprinse în rapoartele de audit intern şi extern din perioada 2010-2013, legislaţiei relevante, informaţiilor publicate pe site-urile oficiale ale autorităţilor publice centrale, documentelor interne cât şi pe experienţa auditorilor interni ai CNADNR SA.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Raiffeisen Bank a primit o garanţie de 512 milioane de dolari din partea Băncii Mondiale

Banca Mondială va furniza o garanţie de 457 milioane de euro (512 milioane de dolari) pentru grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), prezent şi pe piaţa din România, în ideea de a sprijini activitatea de creditare a RBI în zona Balcanilor de Vest şi Belarus, transmite Reuters.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Veste bună pentru brașoveni. Elveția finanţează modernizarea sistemului de termoficare

 Locuitorii din cartierul braşovean Tractorul vor beneficia de modernizarea sistemului de termoficare, întrucât ministra Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a semnat, joi, un acord de finanţare în valoare de 4,37 milioane franci elveţieni, informează Mediafax.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Bancile, salvate de cei care platesc taxe: Costurile ajung la 165 de miliarde de dolari

Insolventele bancilor americane au provocat pagube in valoare de 165 miliarde de dolari, in ultimii 35 de ani, se arata intr-un raport oficial al SUA.

Aceasta suma a fost suportata de platitorii de taxe si a fost folosita pentru a salva institutiile financiare cu probleme.

         Citeste mai mult…

Digi24.ro : Șoc pe piața petrolieră, dacă vor fi ridicate sancțiunile impuse Iranului

Iranul mai are doar patru zile să ajungă la un acord cu marile puteri privind programul său nuclear, însă analiştii se aşteaptă la noi amânări şi la extinderea sancţiunilor pe exportul de ţiţei. În schimb, companiile petroliere din Occident îşi fac deja simţită prezenţa în Iran. Dacă se ridică sancţiunile, sunt pregătite să investească miliarde de dolari pentru a lua o parte din rezervele uriaşe de gaze şi petrol.

         Citeste mai mult…

B1.ro: Toţi furnizorii de servicii TV şi de internet vor fi obligaţi începând din 27 iunie să publice pe paginile de internet parametrii legaţi de calitatea serviciilor

Toţi furnizorii de servicii TV şi de internet vor fi obligaţi începând din 27 iunie să publice pe paginile de internet parametrii legaţi de calitatea serviciilor, anunţă hotnews.ro.

Reglementarea se referă inclusiv la informaţii despre orice limitări, blocări sau praguri ce pot fi aplicate. În plus, furnizorii de internet vor preciza valoarea maxima a vitezei de download si de upload, precum si valoarea vitezei minime garantate.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Comisia Europeană A RESPINS noul Cod Fiscal. Oficialii FMI nu vor mai veni în iulie la Bucureşti

Au fost discuţii între CE, ceilalţi colegi miniştri pe fiecare subiect pe care îl au în gestiune. Au fost discuţii fructuoase. Asupra unui singur punct de pe agendă încă nu ne-am înţeles şi asupra căruia nu este un acord – Codul Fiscal”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

           Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro: CONFERINŢĂ PENTRU FIRMELE CONSTĂNŢENE INTERESATE DE FINANŢAREA PRIN PIAŢA DE CAPITAL

Bursa de Valori Bucureşti, alături de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, organizează marţi, 30 iunie, ora 9.30, conferinţa „Descoperă-ţi potenţialul! O conversaţie capitală“. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a CCINA Constanţa.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Finanţele promit titluri de stat la 100 de lei, după eşecul primei emisiuni destinate populaţiei

Denominare mai mică, până la 100 de lei/titlu de stat, prelungirea maturităţii şi revizuirea modalităţii de stabilire a dobânzii sunt aspectele pe care Ministerul Finanţelor vrea să le îmbunătăţească după ce prima emisiune de titluri de stat destinate populaţiei a fost subscrisă în proporţie de 65%.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BCE: Creditarea către sectorul privat din zona euro a crescut cu 0,5% în luna mai

Creditarea către sectorul privat din zona euro a crescut cu 0,5% în luna mai faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sugerând că redresarea economică din regiune se extinde, susţinând cererea de finanţare, potrivit datelor publicate vineri de Banca Centrală Europeană (BCE).

          Citeste mai mult…

Capital.ro: SOCAR vrea să dubleze volumul de investiţii în următorii doi ani în România

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan – SOCAR vrea să dubleze, în următorii doi ani, volumul de investiţii în România, iar numărul de staţii de carburanţi să crească cu cel puţin zece, a declarat Vitaliy Baylarbayov, vicepreşedinte adjunct al companiei, la Bucharest Forum Energy 2015.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Centrala hidroelectrică Bretea va fi pusă în funcţiune în decembrie 2015

Centrala hidroelectrică Bretea, o investiţie în valoare de peste 58 de milioane de euro, va fi pusă în funcţiune în decembrie 2015, în prezent stadiul fizic al lucrărilor fiind de 62%, se arată într-un comunicat al Hidroelectrica remis, vineri.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Op ed

Cand logica politica bate logica economica – capcana prociclicitatii

 Noul cod fiscal a fost aprobat in data de 24 iunie 2015 cu un vot aproape unanim in Parlament. Nu cred ca am mai avut un asemenea consens politic de foarte mult timp. Nu comentez insa asupra ratiunilor politice din spatele acestui consens, rezumandu-ma doar la aspectele economice. Cred ca sunt doua aspecte importante care merita comentate in privinta implicatiilor economice ale noului cod fiscal. Un prim aspect este legat de implicatiile bugetare si al doilea priveste substanta economica a acestuia. In privinta impactului bugetar, propunerea trimisa initial de catre Guvern in Parlament presupunea un pachet de stimulare fiscala pe perioada 2016-2019 foarte agresiv si fara precedent probabil in istoria recenta a Europei. Acesta cuprindea reducerea tuturor taxelor principale. In cazul cotei de TVA standard, reducerea prevazuta era una de la o extrema la cealalta.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: El a creat cea mai mare companie de software pentru turism din România. 

Toate agenţiile mari de turism din România folosesc softurile create de compania lui. Până acum nu a avut oameni de vânzări pe România şi până în urmă cu câteva luni nici nu a apărut în presă. O companie care a crescut mult rămânând însă discretă. Iar, la începutul anului, Cristian Dincă, fondator şi CEO al companiei de software DCS + Travel Technologies, a vândut un pachet minoritar către fondul de investiţii german Earlybird Venture Capital. În vârstă de 33 de ani, Cristian Dincă şi-a fondat propria companie în 2002, când era student în primul an la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

         Citeste mai mult...

Agerpres.ro: Centrala hidroelectrică Bretea va fi pusă în funcțiune în decembrie 2015; investiția depășește 58 milioane de euro

Centrala hidroelectrică Bretea, o investiție în valoare de peste 58 de milioane de euro, va fi pusă în funcțiune în decembrie 2015, în prezent stadiul fizic al lucrărilor fiind de 62%, se arată într-un comunicat al Hidroelectrica remis, vineri, AGERPRES.

Centrala, cu 12 MW putere instalată și 24,34 GWh/an aport energetic, face parte din amenajarea hidroenergetică a râului Strei pe sectorul Subcetate-Simeria, care cuprinde 7 hidrocentrale, dintre care 3 cu lac de acumulare și 4 cu derivație, conținând un număr de 14 hidroagregate și 3 microhidrocentrale și totalizând o putere instalată de 84,25 MW și o producție medie anuală de 164,52 MWh.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Jiru (MFP): Cred că vom reveni pe o denominare mai mică, de 100 de lei, în cadrul programul Fidelis

Valoarea nominală a unui titlu de stat în cadrul programul Fidelis ar putea fi de 10 ori mai mică, de numai 100 de lei, pentru următoarele emisiuni, astfel încât aceste instrumente să fie accesibile oricăror investitori, potrivit secretarului de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Enache Jiru.

Emisiunea de titluri de stat adresată populației în cadrul programului Fidelis este un proiect pilot, iar în perioada următoare vom stabili o strategie în privința următoarele emisiuni, însă, cel mai probabil vom reveni pe o denominare mai mică, de 100 de lei, pentru ca aceste instrumente să fie accesibile oricărui investitor, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Enache Jiru, cu ocazia începerii tranzacționării la Bursa de Valori București (BVB) a titlurilor de stat pentru populație emise de MFP.

         Citeste mai mult…

B1.ro: Ruşii caută gaz în sectorul românesc al Mării Negre

Pentru primul puţ din apele teritoriale româneşti lucrările au început în noiembrie anul trecut. Alte trei foraje submarine ar putea fi demarate anul acesta de Lukoil.

Ruşii sunt în întârziere cu proiectul lor din Marea Neagră. Prima etapă a concesiunii primite în 2011 trebuia finalizată anul trecut. În toamnă, compania rusă le-a cerut autorităţilor române să aprobe prelungirea cu şase luni, până în mai anul acesta, a etapei de explorare a perimetrului din Marea Neagră.

          Citeste mai mult…

B1.ro: Benzina ajunge din nou la 6 lei pe litru

Benzina s-a scumpit din nou, în ultimele săptămâni prețul acesteia la pompă urcând constant la staţiile din România, în timp ce preţul motorinei a scăzut, informează B1 TV.

Preţul benzinei standard a ajuns să fie aproape cu 0,30 lei mai mare ca preţul motorinei standard la staţia de referinţă Petrom, Şoseaua Alexandriei, Bucureşti

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: Am decis să nu cumpăr titluri de stat pentru a evita orice interpretare; am mare încredere în aceste produse

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, nu a cumpărat titluri de stat în cadrul emisiunii dedicate populației și derulată în perioada 8 – 19 iunie 2015, pentru a evita eventuale interpretări, însă afirmă că are încredere în acest instrument de economisire pe care îl consideră un produs de investiții sigur.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Nanu (MFP): Informarea privind titlurile de stat nu a ajuns probabil până în sate; era nevoie de o campanie mai intensă

Unul dintre obiectivele emisiunii de titluri de stat adresată populației în cadrul programului Fidelis a fost acela de creștere a culturii financiare a populației, însă, probabil că informarea privind titlurile de stat nu a ajuns “până la omul din sate”, aspect care “trebuie corectat” la următoarea emisiune, a declarat vineri directorul de trezorerie în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), Ștefan Nanu.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: În România s-a lansat platforma BitcoinXRomania, pentru tranzacţionarea monedelor virtuale

BitcoinXRomania, platformă digitală de tranzacţionare a monedelor virtuale, şi-a lansat operaţiunile în România, la câteva luni după ce BTCXchange.ro, singura platformă de acest tip de pe piaţa locală, a anunţat oprirea activităţilor din motive de securitate.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Restanţele populaţiei şi firmelor la bănci au scăzut, în mai

Restanţele populaţiei şi firmelor la bănci au scăzut, în luna mai a acestui an, atât faţă de aprilie cât şi faţă de luna mai a anului trecut, reiese din datele publicate vineri de Banca Naţională a României.

Restanţele la creditele în monedă naţională au ajuns, în mai, la 9,63 miliarde de lei, în scădere cu 1,5% de la 9,78 miliarde de lei în aprilie. Comparativ cu luna mai 2014, însă, când restanţele la creditele în lei se ridicau la 13,33 miliarde de lei, scăderea este de 27,8%.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN CADRUL PROGRAMULUI JEREMIE,

Banca Transilvania beneficiază din partea Fondului European de Investiţii (FEI) de o suplimentare de 13 milioane de euro în cadrul programului JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), ca urmare a acordului dintre cele două părţi, arată un comunicat transmis redacţiei.

IMM-urile beneficiază astfel prin BT de finanţări suplimentare în valoare totală de 26 milioane euro, destinate investiţiilor şi capitalului de lucru, cu următoarele avantaje pentru clienţi: dobândă şi comisioane reduse la jumătate faţă de nivelul pieţei, respectiv cerinţa de a avea garanţii pentru doar 70% din valoarea împrumutului.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Analiză Saxo Bank: “Indicele ţiţeiului WTI a ajuns la 60 dolari per baril”

Analiza Saxo Bank arată că indicele ţiţeiului WTI a ajuns în zona de 60 de dolari per baril, după ce a recuperat de la valoarea de 42 dolari din luna martie, iar media de preţ în tranzacţionările din ultimele 40 de zile a fost de 59,65 dolari per baril, potrivit unui document transmis astăzi redacţiei.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a renunțat să mai intervină în preț, concentrându-se pe recâștigarea cotei de piață globale pe care a pierdut-o din 2003 încoace, când prețul a început să cadă. Acțiunea a fost coordonată și cerută pentru a contracara producția din SUA care a cunoscut un impuls deosebit în ultimul deceniu prin noua, dar costisitoarea tehnologie de fracking.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: STUDIU

80% dintre românii care cumpără vacanțe de lux se documentează online

80% dintre românii care cumpără pachete de vacanță de lux aleg să se documenteze mai întâi online în legătură cu ofertele agențiilor, conform unui studiu intern realizat de agenția de turism Paralela 45.

Comparând cu un alt studiu realizat în anul 2014 de Funsherpa și IPK Internațional la nivel de țară, 62% dintre turiști se documentează în social media înainte de a achiziționa o vacanță, 10% dintre consumatori și-au schimbat consultantul de turism în urma impresiilor citite pe bloguri și pe rețelele sociale, iar 52% dintre consumatori și-au schimbat planurile de vacanță în urma documentării online.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: INIŢIATIVA JEREMIE

Raiffeisen Bank a primit încă 50 milioane de euro pentru acordarea de credite clienţilor IMM

Raiffeisen Bank si Fondul European de Investitii (FEI) au semnat o suplimentare cu 50 de milioane de euro a plafonului dedicat acordarii de credite clientilor IMM, in cadrul initiativei JEREMIE

Fondul European de Investiții (FEI) şi Raiffeisen Bank au semnat o suplimentare a resurselor disponibile în cadrul initiativei JEREMIE, prin intermediul căreia banca va putea acorda credite în valoare de 50 de milioane de euro.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: 16,7% din cheltuielile lunare ale unei persoane s-au dus pe impozite, contribuții și taxe, în 2014

Un procent de 16,7% din cheltuielile medii lunare ale unei persoane, de 850 lei, au fost reprezentate de impozite, contribuții și taxe, în 2014, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Institutului Național de Statistică (INS).

Cea mai mare pondere a cheltuielilor este reprezentată de cumpărarea mărfurilor nealimentare, respectiv 21,8%, fiind urmată de alimente și băuturi cu 21,7%.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Petrom a ieftinit carburanţii

Motorina a ajuns la 5,51 lei la staţia de referinţă Petrom pe care ECONOMICA.NET o urmăreşte. Benzina este 5,71 lei. Ieftinirile au intrat în vigoare de astăzi, de la ora 16.00.

Motorina standard costă azi, de la ora 16.00, 5,51 lei, la staţia de referinţă Petrom – Alexandriei, Bucureşti, în scădere cu 6 bani faţă de preţul de azi dimineaţă – 5,57 lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Cand logica politică bate logica economică – capcana prociclicităţii

Noul cod fiscal a fost aprobat in data de 24 iunie 2015 cu un vot aproape unanim in Parlament. Nu cred ca am mai avut un asemenea consens politic de foarte mult timp. Nu comentez insa asupra ratiunilor politice din spatele acestui consens, rezumandu-ma doar la aspectele economice.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Transfăgărăşanul va fi deschis circulaţiei sâmbătă, 27 iunie, până pe 31 octombrie

Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere din Europa În conformitate cu Regulamentul de funcţionare al drumului naţional DN 7C – Transfăgărăşan, indicativ AND 524/1995, CNADNR anunţă că începând cu data de 27 iunie 2015 până la data de 31 octombrie 2015 circulaţia va fi deschisă pe drumul naţional DN 7C –  Transfăgărăşan, între km 0+000 localitatea Bascov, judeţul Argeş şi km 151+955 intersecţie cu drumul naţional DN1 Braşov – Sibiu, judeţul Sibiu. Participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră existentă, în contextul în care pe acest traseu sunt restricţii şi zone periculoase.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Noul Cod Fiscal: impozit de 1% pe venit la firmele noi şi de 3% pentru IMM-uri, indiferent dacă au sau nu angajaţi

 Întreprinzătorii care nu au angajaţi au scăpat de supraimpozitare Prevederile Noului Cod Fiscal vizează impozitarea cu 1% pentru startup-uri (pentru debutanţi în afaceri pe o perioadă de 2 ani, cu obligativitatea de a avea minimum un angajat) şi cu 3% pe venit pentru microîntreprinderi (indiferent de numărul de angajaţi), anunţă Patronatul Tinerilor Întreprinzători.

          Citeste mai mult… 

        Impreuna in lumea afacerilor