Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 26 mai 2015 (ora 13.00)

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Conferința de lansare a Proiectului ‘CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale’, la Timișoara

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener coordonator, organizează în data de 29 mai 2015, cu începere de la ora 1100, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ța Victoriei nr.3, conferința de lansare a Proiectului ‘CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale’, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 ‘Promovarea incluziunii sociale’, Domeniul major de intervenție 6.1 ‘Dezvoltarea economiei sociale’.

       Citeste mai mult…

Satmareanul.net: O delegație a Republicii Belarus va efectua o vizită la Satu Mare

Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Satu Mare va fi miercuri, 27 mai, începând cu ora 16.00, gazda Forumului Economic Satu Mare-Belarus, eveniment organizat cu ocazia vizitei oficiale a delegației Republicii Belarus în orașul nostru.

Evenimentul are ca scop promovarea economiei Belarusului și a rezultatelor cooperării cu România, precum și stabilirea de contacte directe între întreprinzători din Republica Belarus și firme sătmărene.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România a obținut de la Comisia Europeană posibilitatea de a transfera un procentaj mai mare de 3% între axele PNDR

România a obținut de la Comisia Europene posibilitatea de a transfera mai mult de 3% între axele de finanțare ale Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013, astfel încât rata de absorbție a fondurilor europene ar putea depăși 95%, a anunțat luni secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Manolescu (MFP): Noul sistem de redevențe va combina taxa pe resurse cu un impozit pe profit și deduceri petru investiții

Noul sistem de redevențe, care trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016, va fi construit pe un mecanism format din taxa pe resursele naturale, un impozit pe profit generat de creșterea prețurilor pe piață și o serie de deduceri pentru investițiile realizate în domeniu, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Dan Manolescu, în cadrul unei conferințe de profil.”

        Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF CONSTRUCTION & INFRASTRUCTURE

Neaga, CNADNR: Sper că în acest an vom inaugura 84 de kilometri de autostradă

La sfârşitul acestui an, cu puţină şansă, sper că vom putea da în trafic maximum 84 kilometri de autostradă, a declarat miercuri Narcis Neaga, directorul general al CNADNR în conferinţa ZF Construction & Infrastructure.

“Nu aş putea spune că 2015 e un an mai bun sau mai puţin bun ca 2014, pentru că numărul de autostrăzi sunt în derulare, cu plusuri şi minusuri pe fiecare contract. La anul avem speranţe că vor fi gata tronsoanele de autostrăzi vor fi gata”

        Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF CONSTRUCTION & INFRASTRUCTURE

Neaga, CNADNR: Vom face o clasificare a firmelor de construcţii; prima formă a documentului în iunie

CNADNR va realiza o clasificare a firmelor de construcţii, precum şi a consultanţilor şi a proiectanţilor, iar o primă formă a acestei inţiative va fi prezentată în luna iunie, a declarat Narcis Neaga, directorul genral al CNADNR, la conferinţa ZF Construction & Infrastructure.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: EVENIMENTUL ZF „AGRICULTURA INTRĂ ÎN FEBRA BANILOR EUROPENI“

Agricultura, o piaţă de aproape 17 mld. euro, dar cu potenţial de dublare, este prinsă în hora producţiei şi comerţului de materii prime pentru că zootehnia este în declin, iar numărul de animale rămâne la jumătate faţă de acum 25 de ani.

Fermierii români prezenţi ieri la evenimentul ZF „Agricultura intră în febra banilor europeni“ afirmă că România poate deveni o putere agricolă doar dacă transformă grâul şi porumbul prin creşterea animalelor în lapte şi carne.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: CÂND CREDITELE ÎN LEI LE VOR DEPĂŞI PE CELE ÎN VALUTĂ

Cursul va fluctua mai mult, iar dobânzile la lei vor fi mai stabile

Piaţa valutară autohtonă ar putea să arate în anii următori altfel decât a fost percepută în ultimele decenii, fiind posibil să vedem o volatilitate mai ridicată a cursului de schimb, în funcţie de apariţia unor tensiuni externe sau interne, odată ce creditarea în lei va deveni majoritară.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Încrederea analiştilor financiari în economia românească a atins un nou maxim în aprilie

Încrederea analiştilor financiari în economie a continuat să crească în aprilie, pentru a treia lună consecutiv, atât în ceea ce priveşte condiţiile actuale din economie, cât şi aşteptările viitoare. Astfel, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România ajuns la maximul istoric de 70,7 puncte, în urcare cu 2,6 puncte.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful Piraeus Grecia: Vom decide până în 2018 ce facem cu băncile din România şi Bulgaria

Anthimos Thomopoulos, şeful Piraeus Bank Gre­cia, va decide până în 2018 ce face cu operaţiunile din Ro­mâ­nia şi din Bulgaria, scrie Financial Times. De­cla­ra­ţiile au fost făcute în contextul în care Piraeus a vândut subsidi­ara din Egipt către al şaptelea grup bancar kuweitian pentru 150 mil. euro, ca parte a expansiunii regionale a băncii din Kuweit.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Subscrierile asigurătorului Allianz-Ţiriac au urcat cu 6% în T1, la 274 mil. lei

Allianz-Ţiriac, cea mai mare companie de pe piaţa asigurărilor generale şi a cincea pe segmentul asigurărilor de viaţă, a înregistrat în primul trimestru al anului subscrieri totale (din asigurări generale şi de viaţă) de 274,4 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acesta este al şaptelea trimestru consecutiv în care subscrierile asigurătorului au crescut, se arată într-un comunicat al companiei.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Teraplast a ratat ajutorul de stat pentru o investiţie de 8 mil. lei

Cererea de ajutor de stat depusă de producătorul de profile din PVC Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP) a fost respinsă. Compania dorea ca statul să sprijine cu 442.000 de lei un proiect de dezvoltare a capacităţii de producţie cu o valoare totală de 8,6 milioane de lei.

Potrivit proiectului depus de companie pentru obţinerea de ajutor de stat, Teraplast Bistriţa promitea crearea a 15 locuri de muncă. Încă de acum câteva săptămâni însă reprezentanţii producă­torului de profiluri din PVC afirmau că sunt pesimişti cu privire la şansele de a fi eligibili.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Deficitul fiscal, în centrul discuţiilor Guvern – FMI, CE

Delegaţia comună a FMI şi Comisiei Europene îşi încheie astăzi misiunea tehnică în România ce a avut drept principal scop examinarea impactului pe care reducerile de taxe prevăzute în proiectul noului cod fiscal le va avea asupra conturilor de venituri şi de cheltuieli ale statului.

Reprezentanţii misiunii nu vor explica public concluziile la care au ajuns sau recomandările ce le fac, însă se va afla pentru că reprezentantul Comisiei se va întâlni cu presa într-o sesiune „informală“. Este aşteptat ca acesta să explice ce înseamnă „măsurile compensatorii“ pe care Bruxelles-ul le cere guvernului în schimbul reducerii taxelor.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Aerostar Bacău a tras manşa şi a urcat cu 20% în luna mai

Acţiunile producătorului de componente pentru avioane Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) afişează un plus de aproape 20% de la începutul lunii mai, avansul titlurilor fiind susţi­nut de rezultatele financiare pozitive raportate după primele trei luni.

Aerostar, în mod normal una dintre acţiunile din eşalonul doi al bursei, a câştigat doar în luna mai 54 milioane de lei în plus la capitalizarea bursieră, după ce a anunţat majorarea cu 33% a afacerilor şi un avans de 46% al profitului net în primul trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Pensionarii din pilonul II au obţinut un randament anual de 11% în şapte ani

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au obţinut în şapte ani de la lansare un câştig net de 4,48 mld. lei (circa 1 mld. euro) pentru cei peste 6,3 milioane de români care contribuie în sistem, reprezentând un randament mediu anualizat de 10,93%, potrivit datelor APAPR.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Companiile de petrol şi gaze vor plăti un impozit pe profitul din exploatare, pe lângă impozitul de 16%

Guvernul va trimite Parlamentului, în septembrie, un proiect de lege privind redevenţele în sectorul petrolului şi gazelor, care va include şi un impozit pe profitul din exploatare şi deduceri pentru investiţii, a declarat luni Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Transilvania va înlocui 13.000 de POS-uri cu terminale contactless până la sfârşitul anului

Ingenico Group, liderul global în sisteme de plată, a anunţat că va schimba pentru Banca Transilvania, a treia instituţie de credit de pe piaţa locală, 13.000 din aparatele POS din reţeaua actuală cu terminale contactless până la finele acestui an, potrivit unui comunicat al companiei. „Acest contract va întări poziţia pe care Ingenico Group o are pe piaţa din România şi va demonstra abilitatea noastră de a sprijini clienţii mari să-şi dezvolte soluţiile de plată“, a spus Luciano Cavazzana, director pentru Europa de Est şi Africa al Igenico Group.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Dolarul creşte cu 2% într-o singură zi, la 4,05 lei şi atinge maximul ultimei luni

Dolarul american a crescut ieri cu 1,97%, respectiv opt bani, faţă de şedinţa precedentă şi a atins astfel 4,05 lei, cel mai ridicat nivel din ultima lună. Pe 27 aprilie, BNR anunţa un curs de 4,07 lei. „Vineri seara, dolarul s-a întărit faţă de celelalte monede majore pe seama anunţului privind IPC în SUA şi a declaraţiilor şefei FED că ratele vor creşte încă din acest an“, scriu economiştii Piraeus Bank într-un raport. Referinţa anunţată de BNR pentru un euro a crescut uşor la 4,44 lei, în timp ce francul elveţian a crescut cu doi bani.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Cele mai cumpărate produse în mediul online de români: hainele, cosmeticele şi electronicele

Aproximativ 31% din români au făcut în ultimul an achiziţii pe internet, cele mai căutate şi vândute produse în mediul online fiind hainele, cosmeticele şi electronicele, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă GfK. „Hainele, cosmeticele sau produsele şi serviciile IT şi electronice sunt cele mai achiziţionate bunuri în mediul online. În acelaşi top regăsim şi electro­cas­nicele sau cărţile”, a declarat Andreea Coca, Digital Market Intelligence Consultant GfK România. Românii cumpără de asemenea într-o proporţie ridicată şi pachete turistice de pe internet sau aleg să comande online mâncare de la restaurante.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum s-a schimbat clasamentul celor mai mari jucători din economie pe 80 de industrii în ultimii 10 ani? 

Cum s-a schimbat clasamentul celor mai mari jucători din economie pe 80 de industrii în ultimii 10 ani? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 26 mai, de la ora 12:00, cu Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct al Ziarului Financiar, despre topul celor mai mari jucători din Economie, la 10 ani de la lansare.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce taxe iau băncile pentru administrarea unui cont curent: între 2,5 lei şi 7,5 lei. O singură bancă din top zece are comision zero pentru acest serviciu

Băncile percep, în medie, 2,5 lei pe lună pentru administrarea conturilor curente ale persoanelor fizice, însă în cazul unor instituţii de credit costurile lunare ajung chiar şi la 7,5 lei. Spre exemplu, Unicredit Ţiriac Bank, una dintre primele cinci bănci locale în funcţie de active, percepe clienţilor persoane fizice 7,5 lei pe lună pentru administarea contului curent, în timp ce în cazul BCR şi BRD, cele mai mari două bănci locale, costurile ajung la 4,5 lei, respectiv 4,2 lei, potrivit datelor de pe site-urile băncilor.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB a deschis în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, scade cu 0,12%, fiind cotat la 7.442,93 puncte şi, de asemenea, indicele BET Plus se depreciază cu 0,11%, la 1.094,1 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Amnistie pentru operatorii online ilegali, contra unei taxe de penalitate

Companiile de jocuri online care au operat în mod ilegal, până acum, pe piaţa noastră, vor beneficia de o aministie din partea statului, dacă vor achita o taxă de penalitate, după cum a spus, ieri, Odeta Nestor, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), în cadrul unui seminar pe această temă.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALIN IACOB, DESPRE NEGOCIERILE COLECTIVE PE TEMA CHF:

OTP Bank refuzase, iniţial, tratativele colective cu debitorii

Reprezentanţii clienţilor cu credite în franci elveţieni au avut întâlniri cu toate cele şapte bănci invitate la discuţii

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Lichiditate de numai 2,9 milioane de euro

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere uşoară şedinţa de tranzacţionare de ieri, schimburile însumând numai 12,9 milioane lei (2,9 milioane de euro).

Doar trei emitenţi au reuşit să aibă rulaje peste pragul de un milion de lei pe piaţa regular, într-o zi în care pieţele din Statele Unite au fost închise pentru Ziua Soldaţilor Americani.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income: Ce ne mai leagă de FMI

Adrian Măniuţiu şi Dragoş Frumosu, Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, au discutat la “Daily Income” despre concluziile vizitei delegaţiei FMI în România, vizită care se apropie de final.

“Putem anticipa foarte multe dintre concluzii, temele erau foarte clare. Voiau să se uite peste toată această reformă de relaxare fiscală, rămâne să vedem ce va fi cu acordul care va expira” a spus Adrian Măniuţiu.

          Citeste mai mult…

Economica.net: E.ON România: Estimăm o creştere a vânzărilor de 6% pe gaze şi 9% pe electricitate în 2015

E.ON România estimează pentru acest an o creştere cu 6% a vânzărilor pe sectorul de gaze naturale şi cu 9% pe cel de energie electrică, a declarat luni Frank Hajdinjak, director general al E.ON România, la o conferinţă de presă.

‘Estimăm vânzări mai mari cu 9% pe segmentul de electricitate şi cu 6% pe gaze naturale. Volume mai mari înseamnă o cifră de afaceri mai mare, dar în ceea ce priveşte profitul nu vedem un impact major pentru că avem o tăiere a ratei de reglementare a rentabilităţii aşa că nu vedem o creştere în ceea ce priveşte profitul’, a spus Frank Hajdinjak.

        Citeste mai mult…

Economica.net: E.ON România va monta 150.000 de contoare electrice inteligente, până în 2017

E.ON România va monta 150.000 de contoare inteligente consumatorilor din aria sa de distribuţie pana in 2017. Cu cele 100.000 de contoare montate deja, compania germana va ajunge, peste 2 ani, la un numar de 250.000 de contoare montate.

        Citeste mai mult…

capital.ro: Cererile de plată pe suprafaţă ale fermierilor, preluate de APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va prelua, din 26 mai, toate cererile de plată pe suprafaţă ale fermierilor

APIA le va prelua inclusiv pe suport de hârtie, în prezent fiind digitalizată şi pregătită pentru depunerea cererilor o suprafaţă de 3,613 milioane de hectare, care aparţine unui număr de 116.733 fermieri, informează Agerpres.

          Citeste mai mult…

Capital.ro : Profitul EximBank a urcat de cinci ori în primul trimestru

EximBank consemnează în primul trimestru din 2015 un profit net de aproape 35 de milioane de lei, de cinci ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în perioada similară din 2014, potrivit datelor companiei.

În primul trimestru al anului, venitul net bancar al EximBank a urcat cu 45% faţă de intervalul similar din 2014, până la 59,8 milioane de lei, evoluţie susţinută de creşterea venitului net din dobânzi şi de evoluţia pozitivă a veniturilor obţinute din tranzacţionarea titlurilor de stat.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Isarescu recomanda bancilor sa publice dobanzile reale la depozite, nu pe cele nominale. Adica un DAE al depozitelor, similar celui al creditelor

“Ar trebui sa obisnuim publicul cu date nete si sa publicam rata reala a dobanzii nu cea nominala, pentru ca publicul intelege mai usor asa. ​Daca unii deponenti sunt nemultumiti de scaderea veniturilor aduse de dobanzile bancare, eu cred ca ar trebui sa se uite la dobanda reala, nu la cea nominala. Politica de comisioane a bancilor trebuie sa evite descurajarea economisirii. Aceste comisioane sunt inca mari. Sa taxezi cu 1% o operatiune bancara e mult si fac cu aceasta ocazie un indemn la realism. Am ajuns cu dobanzile la nivel european, trebuie sa reducem si comisioanele la nivel european, a spus marti Guvernatorul BNR Mugur Isarescu la o dezbatere bancara.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Licitatie de peste 700.000 de euro la Ministerul pentru Societatea Informationala: Servicii de publicitate si informare pentru proiectul Ro-Net

​Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a demarat o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de informare si publicitate pentru proiectul Ro-Net, de peste 85,6 milioane de euro, care vizeaza crearea unei infrastructuri de internet de banda larga in 783 de localitati defavorizate din tara. Contractul de publicitate are o valoare estimata cu TVA de 3,1 milioane lei (peste 700.000 de euro), potrivit unui anunt publicat sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Vezi in articol cum vrea Ministerul sa promoveze proiectul Ro-Net.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Asociatia marilor retaileri ii acuza pe parlamentarii care vor sa inchida supermarketurile in week-end ca promoveaza interesele proprietarilor de piete

Asociatia supermarketurilor spune ca, sub motivul sprijinirii producatorilor locali, se promoveaza proiecte de lege fara legatura cu o economie libera, menite sa deturneze consumul catre proprietarii de piete unde comertul este in proportie covarsitoare nefiscalizat.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Banii europeni pentru afacerile mici si mijlocii in agricultura. Domeniile si sumele tintite de fermieri

Fermierii romani cu afaceri mici si mijlocii au la dispozitie fonduri europene in diferite sectiuni ale noului Program National pentru Dezvoltare Rurala 2014-2020. StartupCafe s-a interesat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) cati bani sunt disponibili si pentru ce obiective in noul PNDR, comparativ cu vechiul program care se finalizeaza anul acesta.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro : Delegaţia FMI pleacă, temele nefăcute rămân. Ce restanţe au ministerele pentru următoarea misiune a Fondului

Andrea Schaechter, şefa misiunii FMI în România, a dat încă o dovadă de răbdare în negocierile cu Guvernul de la Bucureşti FOTO AP Privatizarea CFR Marfă, arieratele din domeniul transporturilor, restructurările din sistemul energetic, liberalizarea pieţei de gaze şi schimbările din Codul Fiscal sunt la fel de neclare şi acum, ca şi la sosirea delegaţiei tehnice care a vizitat România în perioada 19-26 mai. O misiune tehnică a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale îşi încheie astăzi misiunea întreprinsă la Bucureşti începând din 19 mai.

      Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Topul celor mai ieftine credite de nevoi personale în lei

Doar câteva bănci oferă în prezent împrumuturi de consum în moneda naţională cu dobânzi anuale efective (DAE) mai mici de 10% pe an, iar asta în cazul în care solicitantului îi sunt livrate veniturile într-un cont deschis la respectiva instituţie bancară. Băncile au redus dobânzile la creditele de nevoi personale în lei în urma tăierilor repetate aplicate de Banca Naţională a României dobânzii-cheie, însă doar câteva bănci oferă în prezent astfel de împrumuturi cu dobânzi anuale efective (DAE) mai mici de 10% pe an.    Costuri mai mici pot fi obţinute la creditele de nevoi personale de persoanele care îşi încasează salariul într-un cont curent deschis la banca de la care se solicită împrumutul.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Managerii firmelor din industrie: Activitatea a stagnat în aprilie, aşteptările continuă să scadă

Activitatea din industrie a stagnat în aprilie, după o creştere puternică în luna anterioară, iar pentru următoarele şase luni aşteptările continuă să scadă uşor, managerii firmelor din sector negăsind suficiente motive de optimism, potrivit Barometrului Industrial, realizat de IRSOP şi SNSPA Facultatea de Management. „O posibilă explicaţie este o uşoară scădere a cererii. Stocurile ne dau un indiciu. În aprilie, stocurile au crescut. Indexul a fost 54 faţă de 51 în martie. Când stocurile cresc mai mult decât comenzile noi, de obicei industria încetineşte. O altă explicaţie ar putea fi creşterea costurilor de producţie.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vinurile de Cotnari, premiate la Concours Mondial de Bruxelles

Vinurile produse de compania SC Cotnari SA își mai adaugă în palmares încă trei medalii obținute la ediția de vară a concursului mondial de la Bruxelles.

Vinul Grasă de Cotnari 1984 a fost premiat cu medalia de aur la “Concours Mondial de Bruxelles”, iar Tămâioasa Românească 2014 a primit medalia de argint.

       Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor