Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 26 martie 2015

Cursdeguvernare.ro: IMM-urile și statutul lor în economie: o abordare comparativă cu alte țări din UE

Publicația cursdeguvernare.roorganizează la conferința ” IMM-urile și locul lor în economie : O abordare comparativă cu alte țări UE. Drumul de la problemele noastre la soluțiile lor”, cu sprijinul Camerei de Comerț și industrie a României(CCIR) și al Camerei de Comerț și industrie România-Italia.

Evenimentul va avea loc marți, 31 martie 2015, între orele 10:00 și 14,00, în sala Al. I. Cuza de la sediul Camerei de Comerț și industrie a României, Blvd. Octavian Goga nr. 2, București.

Conferința își propune să abordeze problemele MM-urilor nu doar în cheia lipsei de finanțare.

Prezentările speakerilor (vedeti mai jos Agenda) vor configura un tablou mai complex al abordării și răspunsuri directe la întrebările simple legate de complicata situație și demersul insistent de-a găsi soluțiile potrivite pentru problemele IMM-urilor din România.

Citeste mai mult…

Partytude.ro: Targ de primavara @ Expo Transilvania

Expozitie

S.C. EXPO TRANSILVANIA S.A. și Camera de Comerț și Industrie Cluj organizează, în perioada 22 – 26 aprilie 2015, Târgul de Primăvară – târg de bunuri de larg consum, Biju Art – expoziție de bijuterii , pietre prețioase, minerale și decorațiuni handmade și Florex – expoziție de flori și plante de sezon.

Citeste mai mult…

Bzb.ro: 15.000 de euro – bani europeni pentru tinerii braşoveni care pornesc afaceri

15.000 de euro – bani europeni pentru tinerii braşoveni care pornesc afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ şI compania Innova Project Consulting SRL Bucuresti, derulează până la finele acestui an proiectul „O şansă pentru succes în afaceri”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul este implementat în cele 12 judeţe din regiunile de dezvoltare Nord-Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) şi Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu).

        Citeste mai mult…

Monitorulexpres.ro, preluat de ziare.com: Ideile de afaceri ale tinerilor, susţinute financiar de CCI

 Cel puţin doi tineri din judeţul Braşov vor putea obţine subvenţii în cadrul unei scheme de ajutor de minimis. Printr-un program derulat de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Piatra Neamţ şi SC Innova Project Consulting SRL Bucureşti, 48 de planuri de afaceri din regiunile Centru şi Nord-Est vor fi sprijinite să se dezvolte. Fiecare idee de afaceri va fi subvenţionată cu aproximativ 15.000 de euro, cu condiţia să ofere cel puţin două locuri de muncă fiecare.

        Citeste mai mult…

Newsar.ro, preluat de ziare.com: Peste 3000 de vizitatori la Confort Construct & Instal

Evenimentul internaţional de construcţii şi instalaţii Confort Construct & Instal organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, în perioada 19 – 22 martie 2015, la EXPO Arad, a născut interesul a peste 3000 de vizitatori. Bilanţul expoziţiei este unul cu succes pentru organizatori şi participanţi, impresiile de după eveniment fiind pozitive.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Restanțele la creditele în lei au crescut cu peste 2%, iar la cele în valută cu 0,6%, în februarie

Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populației și firmelor, înregistrată în luna februarie 2015, se cifrează la 10,38 miliarde de lei, cu 2,3% peste cea raportată în ianuarie, în timp ce restanțele la creditele în valută se ridicau la 14,881 miliarde lei (echivalent), în creștere cu 0,66%, conform unui raport al Băncii Naționale a României /BNR/, publicat miercuri.

Totalul creditelor în lei era, în februarie, de 92,318 miliarde de lei (plus 0,67% față de luna precedentă), din care 49,931 miliarde de lei erau sume contractate de agenții economici și 40,458 miliarde de lei de populație.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Agriculturii: PNDR 2007 – 2013 va fi un prim program al României care se apropie de un grad de absorbție de 100%

Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 -2013 va fi un un prim program al României care se apropie de un grad de absorbție de 100% până la finele lui 2015, în condițiile în care, în prezent, absorbția a ajuns la 83%, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferință dedicată lansării primelor măsuri din noul PNDR.

‘Programul 2007—2013 cred că este un succes până în acest moment. Am ajuns la un grad de absorbție de 83% și colegii mei fac toate eforturile ca să avem un prim program al Românei care se apropie de un grad de absorbție de 100%. Este un efort uriaș la care ne-am angajat împreună cu beneficiarii până la sfârșitul anului 2015’, a menționat ministrul Agriculturii.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul înfiinţează la Administraţia Delta Dunării o Unitate pentru accesarea de fonduri UE

Schema de personal a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost majorată cu 38 de posturi, de la 133 la 171 angajaţi, Guvernul justificând decizia prin faptul că la nivelul administraţiei va fi înfiinţată Unitatea de Management de Proiect, care va accesa fonduri ale Uniunii Europene.

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: Cash-ul din economie bate un nou record şi depăşeşte pragul de 41 de miliarde de lei

Numerarul aflat în circulaţie, care contribuie în mod direct la dezvoltarea economiei subterane, a urcat în februarie la maximul istoric de 41,3 miliarde de lei (9,4 mld. euro), în creştere cu 15% faţă  de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR.

„BNR injectează lichiditate în piaţă pentru a încuraja economia, la fel cum a procedat şi cu reducerea dobânzilor de politică monetară, reducerea rezervelor obligatorii, banca centrală fiind în ultimă instanţă cea care controlează cantitatea de bani. Nu există altă explicaţie posibilă pentru creşterea numerarului mai ales că este vorba de banii de bază, de numerar. Dacă vorbeam de bani în general, inclusiv forme electronice, atunci nu este numai meritul BNR“, a explicat analistul economic Aurelian Dochia.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Banca Transilvania merge pe reţeta tradiţională: capitalizează profitul şi răscumpără acţiuni proprii

Banca Transilvania le propune acţionarilor majorarea capitalului social cu 417,3 milioane de lei (94 mil. euro), prin încorporarea profitului net obţinut de bancă în 2014, şi răscumpărări de până la 20 milioane de acţiuni. Pe 29 aprilie, acţionarii vor supune la vot aprobarea de principiu a fuziunii prin absorbţie dintre Banca Transilvania şi Volksbank (societate absorbită), tranzacţie care ar putea propulsa BT pe locul secund în sistemul bancar în funcţie de active.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Raiffeisen păstrează titlul de cea mai profitabilă bancă

Raiffeisen Bank, deţinută de grupul austriac cu acelaşi nume, a raportat anul trecut un profit net de 113 mil. euro (echivalentul a 502 mil. lei), cu 9% peste nivelul din 2013, datorită costurilor mai mici cu provizioanele de risc şi creşterii veniturilor din comisioane.

Banca a raportat cheltuieli cu provizioanele de risc de 71 milioane de euro în 2014, în scădere cu 13% faţă de anul anterior. Veniturile totale au stagnat la 455 mil. euro, pe fondul restrângerii marjelor de dobânzi. Veniturile au fost constante datorită încasărilor mai mari din dobânzi.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF LIVE

Cel mai mare integrator de IT din industria de retail ţinteşte afaceri de 100 mil. euro în 5 ani

Aproape 80% din afacerile RBC provin din implementarea soluţiilor IT Wincor-Nixdorf, Bizerba, Motorola sau Fujitsu.

Romanian Business Consult (RBC), cel mai mare inte­gra­tor de soluţii IT pentru indus­tria alimentară şi de retail, are în plan să ajungă la afaceri de 100 milioane de euro într-un orizont de timp cu­prins între 5 şi 7 ani, ţinta urmând să fie atin­să atât prin creştere organică, cât şi prin achiziţii.

http://www.zf.ro/business-hi-tech/cel-mai-mare-integrator-de-it-din-industria-de-retail-tinteste-afaceri-de-100-mil-euro-in-5-ani-14056538

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Transelectrica vrea să vândă obligaţiuni pentru a-şi finanţa investiţiile

Transportatorul de energie Transelectrica (simbol bursier TEL) estimează o creştere a in­vestiţiilor în anii 2017 şi 2018, soluţia de finanţare preferată de directorat fiind o nouă emisiune de obligaţiuni.

În decembrie 2013, compania a atras 200 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni. Transelectrica le plăteşte investitorilor o dobândă de 6,1% pe an timp de cinci ani.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul introduce „penalitatea de nedeclarare” a taxelor şi impozitelor pentru populaţie şi firme

Persoanele fizice şi firmele care nu îşi declară impozitele datorate statului, ce depăşesc cuantumul de 50 lei, vor fi obligate să achite o „penalitate de nedeclarare” de 0,06% pe zi, care va fi majorată cu 100% dacă datoria rezultă din acte de evaziune constatate de către organele judiciare.

Penalitatea de 0,06% pe zi, reprezentând sancţiunea pentru nedeclararea sau declararea incorectă, în declaraţii de impunere, a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor sociale datorate şi stabilite ulterior de organul de inspecţie fiscală prin decizii de impunere, va trebui achitată începând cu ziua imediat următoare scadenţei şi până la data stingerii sumei datorate, respectiv a diferenţelor de obligaţii fiscale constatate de administraţia fiscală prin inspecţie fiscală, conform proiectului noului Cod de Procedură Fiscală aprobat de Guvern.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Pariaţi pe România!

Cred că România trece în prezent printr-o schimbare de cadre de o amploare mai mare şi cu consecinţe mai importante decât a fost cazul în urmă cu 25 de ani, după căderea comunismului, când un sistem a fost înlocuit de oameni din interiorul aceluiaşi sistem.

Politicieni care păreau de neclintit au ajuns să cadă ca spicele în spatele gratiilor, după ce faptele lor despre care „vorbea tot satul“ au început să fie obiectul unor dosare penale în care sunt instrumentate furturi de zeci şi sute de milioane de euro.

Sunt administraţii locale în care investitorii erau plimbaţi cu anii pentru a putea obţine o autorizaţie de construire, nefiind familiarizaţi şi nedorind să se lase prinşi în jocurile sugerate, mai mult sau mai puţin direct, de funcţionari. În aceleaşi timp, pe moşiile aceloraşi primari investitorii integraţi în sistem nu au nicio problemă să înceapă să construiască imediat după ce au pus mâna pe un teren, ştiind care este circuitul banilor în natură şi cât costă să aduci în legalitate o construcţie ilegală de la un cap la altul. Dar vreau să cred că aceste situaţii se apropie de sfârşit.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Cum s-a schimbat piaţa francizelor în ultimul deceniu

În 2003, când Sorin Pâslaru (redactorul-şef al ZF) relata de la Franchise Expo Paris, în Franţa existau aproximativ 700 de francizori (deţinători de diferite concepte de afacere) şi peste 33.000 de francizaţi cu o cifră de afaceri cumulată de 33 mld euro. Citiţi în ZF cum arăta piaţa francizelor acum mai bine de un deceniu (http://www.zf.ro/companii/franciza-sau-cum-sa-faci-afaceri-cu-ideile-deja-verificate-ale-altora-2985548).

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Mai mult optimism de la analiştii financiari. Indicatorul de încredere al CFA a urcat la maximul ultimelor opt luni

Începutul de an a venit cu veşti preponderent bune de la principalii indicatori macroeconomici, iar majoritatea analiştilor au îmbunătăţit estimările privind creşterea PIB în 2015 spre 3%, optimismul fiind reflectat şi de indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România.

Încrederea analiştilor financiari în economia românească a revenit pe creştere în februarie datorită aşteptărilor pozitive legate de evoluţia economiei în perioada următoare, indicatorul CFA România atingând cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, de 62,3 puncte. Componenta care evaluează condiţiile curente din economie referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii a fost de 45,2 puncte, iar indicatorul anticipaţiilor a urcat la 70,9 puncte, potrivit informaţiilor transmise de CFA România.

         Citeste mai mult…

zf.ro: Dacă petrolul ajunge la 20 de dolari barilul?

Problemele de depozitare din Statele Unite, unde producţia nu dă niciun semn de încetinire, ar putea face ca preţurile petrolului să se ducă şi mai mult în jos în următoarele luni, consideră mai mulţi analişti.

Petrolul nu se va opri din scădere, scrie Le Figaro. De la începutul lunii, previziunile pesimiste, pentru unii, s-au succedat pe măsură ce cotaţia petrolului destinat pieţei americane s-a îndreptat spre cel mai redus nivel din ultimii şase ani, atins săptămâna trecută.

        Citeste mai mult…

Zf.ro : Producătorii de energie regenerabilă cer ANRE înlocuirea schemei certificatelor verzi

Actuala schemă de promovare a energiei din surse regenerabile nu mai răspunde aşteptărilor investitorilor, producătorii de energie verde solicitând o alternativă la sistemul certificatelor verzi, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

„Având în vedere faptul că există suficiente semnale din partea producătorilor de energie electrică din surse regenerabile de energie privind faptul că actuala schemă de promovare nu mai răspunde din multe puncte de vedere aşteptărilor şi având exemplul altor state din Uniunea Europeană care au creat alternative la schemele existente de sprijin (de exemplu Anglia), există opinia că trebuie susţinută ideea de a oferi o alternativă la schema de promovare prin certificatele verzi existentă”, a comunicat ANRE, răspunzând unei solicitări MEDIAFAX.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Dolarul american se opreşte după o săptămână din căderea liberă către pragul de 4 lei

Cursul anunţat de BNR pentru dolarul american a ajuns ieri la 4,02 lei, în urcare cu 1,2 bani faţă de şedinţa precedentă, în timp ce euro a urcat la 4,4 lei, cu 0,3 bani peste nivelul de marţi. Referinţa anunţată de banca centrală pentru francul elveţian a crescut la 4,19 lei, de la 4,18 lei. „O apreciere a leului sub 4,4 pentru un euro ar putea atrage o intervenţie a băncii centrale pentru a reduce volatilitatea, în condiţiile în care 4,395 reprezintă minimul cursului din 2015”, potrivit unui raport realizat de economiştii ING.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Investiţie de 27 mil. euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Oradea

Primăria Oradea a câştigat un proiect european de peste 27 mil. euro pentru reabilitarea a încă aproximativ 20 de kilometri de traseu conductă magistrală, în cadrul programului de reabilitare a sistemului de termoficare din municipiu.

        Citeste mai mult…

zf.ro : Cum au ajuns IT-ştii să fie mai greu de recrutat decât managerii? Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, de la ora 12:30, o analiză cu Cristina Postolache

Cum au ajuns IT-ştii să fie mai greu de recrutat decât managerii? Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 26 martie, de la ora 12:30, o analiză cu Cristina Postolache, managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Big4HR

Urmăriţi emisiunea ZF Live aici de la ora 12:30

        Citeste mai mult…

Zf.ro: HR CONFERENCE 2015. SALARIUL, ULTIMUL TABU?

„La o zi după ce plătim salariile, la departamentul de HR încep telefoanele: pe fluturaşul meu scrie atât, pe al colegului altceva“

Unul dintre cele mai importante subiecte dezbătute pe marginea salarizării este echitatea internă, dar şi externă, a modului în care sunt recompensaţi angajaţii. De aceea, angajatorii sunt foarte atenţi la rezultatele studiilor salariale, care sunt instrumente utile folosite la bugetele de salarii din companii – aceasta a fost una dintre concluziile workshopului „Mituri şi realităţi despre piaţa studiilor salariale din România“, care a avut loc în a doua parte a HR Conference 2015, eve­niment organizat de ZF pe 24 martie pe tema „Sa­lariul, ultimul tabu?“.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Mai are România petrol sau nu? Cum luptă pe piaţă un petrolist român independent? Urmăriţi emisiunea ZF Live, o discuţie cu Radu Mircescu

Mai are România petrol sau nu? Cum luptă pe piaţă un petrolist român independent? Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 26 martie, de la ora 12:00, o discuţie cu Radu Mircescu, directorul general al Gas Oil Group.

Urmăriţi emisiunea ZF Live aici de la ora 12:00

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Austriecii se pregătesc să extindă mallul Sun Plaza din Piaţa Sudului

Compania austriacă S Immo, printre ai cărei acţionari se află grupurile Erste şi Vienna Insurance Group, intenţionează să extindă mallul Sun Plaza din sudul Capitalei şi analizează posibilitatea demolării fostului magazin Mobexpert, închis în 2012, pentru a face loc acestui proiect de expansiune.

„Da, într-adevăr ana­li­zăm diferite op­ţiuni pentru extinderea Sun Plaza“, au declarat pentru ZF reprezentanţii S Immo, grup care a investit 200 mil. euro în dezvoltarea mallului Sun Plaza, finalizat în 2010.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: MOL vrea să deţină a treia mare reţea de benzinării din România până în 2017, depăşind astfel Lukoil

Grupul ungar MOL vrea ca până în 2017 să deţină a treia mare reţea de benzinării din România, depăşind astfel Lukoil, şi să obţină o cotă de piaţă de 20%, inclusiv prin achiziţii, a declarat Lars Hoglund, vicepreşedinte al grupului MOL, într-un interviu pentru Bloomberg.

„Aspiraţia noastră fermă este de a ajune între primii trei jucători pe toate pieţele unde concurăm şi ne apropiem cel mult de acest obiectiv în România. Ne vom concentra pe extinderea staţiilor de gaz pe care le deţinem în prezent şi pe achiziţii în România”, a declarat Hoglund.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în creştere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de astăzi în creştere.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urcă procentual cu 0,37%, fiind cotat la 7.022,3 puncte, în timp ce indicele BET Plus creşte cu 0,34%, la 1.034,99 puncte.

Pe de altă parte, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se depreciază uşor cu 0,01%, atingând valoarea de 30.392,81 puncte.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: CE cere ca Master Planul de Transport să fie agreat la nivel politic

Comisia Europeană (CE) solicită ca Master Planul General de Transport (MPGT) să fie agreat la nivel politic, chiar și la nivelul Parlamentului și recomandă conlucrarea îndeaproape a Ministerului Transporturilor (MT) cu experții Jaspers în ceea ce privește aspectele tehnice și corecțiile necesare la nivelul MPGT, arată un comunicat al Ministerului.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA O SĂPTĂMÂNĂ DE CÂND AU FOST INVITATE LA NEGOCIERI COLECTIVE

Doar două bănci au răspuns împrumutaţilor în CHF

Raiffeisen şi Volksbank au anunţat că vor discuta cu clienţii

*  Surse bancare: „Băncile nu vor negocieri colective, întrucât contractele sunt individuale”

Doar două bănci răspunseseră până ieri, la închiderea ediţiei, invitaţiei celor cu credite în franci elveţieni să participe la negocieri colective pentru identificarea unei soluţii la problema împrumuturilor în CHF.

După scrisoarea transmisă zilele trecute de Volksbank, ieri, şi Raiffeisen le-a răspuns debitorilor, anunţându-i că este dispusă să discute cu ei, în data de 3 aprilie, după cum ne-a spus Cătălin Voivozeanu, unul dintre iniţiatorii Grupului clienţilor cu credite în CHF.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: GUVERNUL A APROBAT CODUL FISCAL ŞI CODUL DE PROCEDURĂ FISCALĂ

Ionuţ Dumitru: „Cota unică va creşte, în mod efectiv”

Proiectul Codului Fiscal lărgeşte baza de impozitare a veniturilor

Proiectul Codului Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală au fost aprobate, ieri, de Guvern, urmând să fie transmise către dezbatere în Senat.

După ce a stat mai bine de o lună pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), proiectul de Cod Fiscal ar fi suferit unele modificări, însă nu ştim care sunt acelea întrucât un proiect actualizat încă nu a fost făcut public.

Reprezentanţii MFP ne-au precizat, ieri, că noua formă a documentului urmează să fie postată pe site-ul instituţiei în câteva zile.

Experţii fiscali consideră că, deşi au fost anunţate o serie de scăderi de taxe pe care noul Cod Fiscal le-ar aduce, proiectul iniţial prevede şi multe majorări de impozite.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: „Cer bon fiscal de la restaurant, pentru că vreau ca statul să-şi încaseze taxele”

A consemnat ANCUŢA STANCIU

Doamna Dana Gruia Dufaut este una dintre figurile feminine marcante ale avocaturii de business din România. Născută în România, dar crescută în Franţa, Dana Gruia Dufaut a revenit în România în anii 90, implicându-se de atunci, în calitatea ei de Avocat în Baroul Paris, în numeroase proiecte juridice.

În 2002, a intrat în Baroul Bucureşti, deschizând cabinetul de avocatură „Gruia Dufaut”. În anul 2006, a primit Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler, din partea Ambasadorului Franţei în România.

Doamna Dana Gruia Dufaut ne-a împărtăşit, într-un interviu, experienţa sa de business de-a lungul celor 25 de ani petrecuţi în România.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: SCHIMBĂRI LA VÂRFUL BĂNCILOR, ÎN CONFORMITATE CU O NOUĂ LEGISLAŢIE

Surse: Traian Halalai a renunţat la funcţia de preşedinte EximBank

O persoană nu mai poate fi, în acelaşi timp, director general şi preşedinte al unei bănci

*  Prevederea l-ar viza şi pe Radu Graţian Gheţea, preşedintele „CEC Bank”

Traian Halalai a renunţat, recent, la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al EximBank, pentru a o putea păstra pe cea de preşedinte executiv, în urma unor modificări ale legislaţiei bancare, potrivit unor surse din piaţă.

„În cazul unei instituţii de credit administrate în sistem unitar, preşedintele consiliului de administraţie nu trebuie să exercite simultan şi funcţia de director general în cadrul aceleiaşi instituţii de credit”, se arată în Legea 29/2015 pentru aprobarea OUG 113/2013 privind unele măsuri bugetare şi pentru modificarea şi completarea OUG 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, publicată în Monitorul Oficial, pe 12 martie.

În mod excepţional, cu aprobarea Băncii Naţionale a României, acest cumul de funcţii poate fi exercitat în cazuri bine justificate de către instituţia de credit, se mai arată în lege.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Fondul Proprietatea – 70% din lichiditate

Bursa de la Bucureşti a închis în stagnare miercuri, pe o lichiditate în scădere, asigurată în proporţie de ¬peste 70% de tranzacţiile cu acţiunile Fondul Proprietatea (FP) şi cele ale producătorului de gaze naturale Romgaz (SNG).

Valoarea transferurilor cu acţiuni s-a situat la 31,4 milioane de lei (7,1 milioane euro), în coborâre de la nivelul de 52,7 milioane de lei înregistrat marţi.

Fondul Proprietatea a fost din nou cel mai tranzacţionat emitent, cu transferuri de 13,5 milioane de lei, urmat de Romgaz, cu un rulaj de 8,2 milioane de lei. Titlurile FP au închis în stagnare, în timp ce cotaţia Romgaz a urcat cu 0,98%.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: TONI TEAU, TRANSELECTRICA:

„Nu am atins investiţiile asumate în planul de administrare în 2014”

Domnia sa promite însă boom investiţional în perioada 2017-2018

Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica SA nu a atins, anul trecut, nivelul investiţiilor asumate în planul de administrare, a declarat, ieri, Toni Teau, directorul general al companiei, într-o întâlnire cu analiştii.

Domnia sa a explicat: „Aşa cum am spus şi anul trecut, implementarea proiectelor de investiţii a fost dificilă în principal din cauza achiziţiilor publice. Procedurile au fost greoaie şi am avut de-a face cu numeroase contestaţii care au întârziat mult implementarea proiectelor. Noi am depus şi vom depune în continuare eforturi susţinute pentru accelerarea investiţiilor. De aceea ne-am propus să lansăm în acest an mult mai multe proiecte astfel încât în perioada 2017-2018 să fie un boom investiţional”.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE DE BILANŢ, CERUTĂ DE ACŢIONARI

Frăţilă vrea dividend dublu de la SIF Transilvania

Program de răscumpărare de 5% şi modificarea remuneraţiilor conducerii, alte solicitări ale fostului arbitru

*  ASF a obligat SIF3 să informeze acţionarii privind anularea, în instanţă, a revocării lui Frăţilă din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere

* ACTUALIZARE 09:49 SIF3 Transilvania a completat convocatorul AGA conform cererilor lui Frăţilă şi a ASF

Constantin Frăţilă doreşte ca SIF3 Transilvania să distribuie integral profitul de anul trecut, însemnând un dividend de 0,024 lei/acţiune, dublu faţă de propunerea conducerii (0,0125 lei/unitate), potrivit unei cereri de completare a convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor din 29 aprilie.

De asemenea, Frăţilă, care controlează aproximativ 5% din acţiunile SIF3, a propus ca societatea să deruleze un program de răscumpărări de maxim 5% din capitalul social.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Loteria bonurilor fiscale, privită cu reticenţă

Discutată mult timp de către reprezentanţii Guvernului, Loteria bonurilor fiscale pare să nu aibă ecoul dorit în rândul populaţiei. Destul de puţini cetăţeni au început să pună „la ciorap” toate bonurile fiscale pe care le primesc la cumpărături în speranţa unui câştig la loterie. Reacţiile celor chestionaţi pe această temă sunt dintre cele mai diverse, de la „eu oricum nu am noroc, aşa că nu are rost să mă complic” până la „staţi liniştiţi, statul ştie doar să ia, nu să dea, nu va câştiga nimeni niciun leu”. În plus, problemele penale ale fostului ministru Darius Vâlcov, omul care a prezentat în repetate rânduri această iniţiativă, nu au avut darul să crească încrederea oamenilor în această posibilitate de câştig. Şi comercianţii recunosc că imediat după apariţia Ordonanţei de Urgenţă, oamenii erau foarte interesaţi de bonurile fiscale, după care încet-încet au început să le lase pe tejghele sau să nu le mai solicite atunci când vânzătorul „uita” să le ofere. Există şi oameni care au încercat să păstreze absolut toate bonurile, dar în final au renunţat pentru că se strângea prea multă „maculatură”.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Randament al dividendului de 8% la Conpet SA

Transportatorul de petrol prin conducte propune în AGA un dividend brut de 5,9409792 lei/acţiune.

Transportatorul de hidrocarburi prin conducte Conpet SA Ploieşti (COTE) propune Adunării Generale a Acţionarilor programată pentru 28-29 aprilie a.c. distribuirea unui dividend brut de 5,9409792 lei/acţiune, informează convocatorul publicat de emitent astăzi pe portalul Bursei de Valori Bucureşti. Calculat la preţul de piaţă de 61,5 lei/acţiune al închiderii şedinţei bursiere de ieri, randamentul net al dividendului este de 8,11%.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Sterling Resources anunţă ieşirea de pe piaţa din România

Sterling Resources a anunţat joi încheierea unui acord privind vânzarea întregii sale afaceri din România către firma Carlyle International Energy Partners, se arată într-un comunicat al companiei petroliere canadiene.

Tranzacţia, care ar urma să fie finalizată în trimestrul doi din 2015, include licenţe în perimetrele petroliere offshore 13 Pelican, 15 Midia, 25 Luceafărul şi 27 Muridava.

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Varianta finală a Master Planului General de Transport va fi prezentată la Bruxelles până în 9 aprilie

Varianta finală a Master Planului General de Transport, care va include şi ultimele corecţii pe care Ministerul Transporturilor (MT) le va face în urma observaţiilor Comisiei Europene, va fi prezentată la Bruxelles până la 9 aprilie 2015, conform programului convenit, informează, joi, MT.

Ministerul Transporturilor a primit în data de 23 martie 2015, prin scrisoarea CE ARES, punctul de vedere oficial al Comisiei Europene în legătură cu Master Planul General de Transport al României, document prezentat la Bruxelles în perioada 11-13 martie 2015 de o delegaţie tehnică a MT.

       Citeste mai mult…

Evz.ro: TOP 10 SCHIMBĂRI importante din NOUL COD FISCAL. Măsurile cu care Guvernul Ponta face MAREA REFORMĂ FISCALĂ. Vor CREŞTE TAXELE LOCALE

Noul Cod Fiscal aduce taxe locale majorate

NOUL COD FISCAL. După câteva ședinte extraordinare dedicate aprobării proiectelor de Cod Fiscal și Procedură Fiscală, Guvernul a dat undă verde ieri celor două acte normative, care au plecat spre Parlament. Proiectul de Cod Fiscal propune reducerea cotelor celor mai importante impozite pentru angajați și mediul de afaceri, dar și taxe locale mai mari care vor umple vistieriile primăriilor.

      Citeste mai mult…

Evz.ro: Răspunsul dat de manageri Guvernului! Reduceți TVA cu 4 puncte! Dă o gură de oxigen întregii economii

Constructorii să așteaptă ca scăderea TVA să conducă la vânzări mai mari, deci încasări mai mari la buget

Când li se cere să pună în balanță scăderea cotei generale de TVA, cu patru puncte și o diminuare mai drastică a TVA la alimente, la numai 9%, oamenii de afaceri răspund că scăderea cotei generale de TVA ar fi de preferat

Citeste mai mult…

Hotnews.ro:DOCUMENT Noul Cod Fiscal: Cele mai importante 40 de modificari in fiscalitate propuse de Guvern

Taxele si impozitele vor fi modificate radical

Dupa 3 ani si sub conducerea a 3 ministri, proiectul noului Cod Fiscal a fost aprobat miercuri in sedinta de Guvern, urmand sa fie trimis in Parlament pentru dezbaterile finale.  In toti acesti 3 ani, cel care s-a ocupat nemijlocit de proiect a fost secretarul de stat Dan Manolescu, un tehnocrat apreciat in mediul politic. Codul Fiscal rescris cuprinde circa 100 de modificari.

Impactul macroeconomic este diferenţiat, unele masuri urmand sa intre in vigoare in 2016, iar altele in 2019, cand Guvernul spera ca reducerea cotei unice, respectiv a impozitului pe profit şi a impozitului pe venit, sa aiba un rol multiplicator cu deosebire asupra investiţiilor.

Pe ansamblu, se estimează că în anul 2016 principala componentă de cerere care va fi influenţată pozitiv este consumul populaţiei, care urmează să se majoreze suplimentar cu 1,8 puncte procentuale.

Un impact semnificativ se va înregistra şi în cazul inflaţiei, care, potrivit estimarilor Guvernului, s-ar putea diminua cu 2,6 puncte procentuale în primul an de aplicare a propunerilor de reducere a TVA şi a accizelor.

  • Proiectul rescrierii Codului fiscal a inceput in 2013 sub ministeriatul liberalului Daniel Chitoiu, a continuat sub Ioana Petrescu (fara apartenenta politica asumata), preluat de socialistul Darius Valcov  si finalizat sub interimatul lui Victor Ponta la conducerea Finantelor.

 

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Peste 30 de ONG-uri ii scriu ministrului Teodorovici: Riscam falimentul din cauza problemelor grave din POSDRU​

Peste 30 de organizatii non-guvernamentale reunite in Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale reclama „probleme grave” in gestioarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) de catre autoritatea de management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene si avertizeaza ca beneficiarii care deruleaza proiecte POSDRU risca falimentul. ONG-urile enumera o serie intreaga de probleme legate de POSDRU, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

       Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum se obţin fonduri europene pentru o fermă de găini

Fonduri europene pentru o fermă de găini Cei care vor să facă o afacere în agricultură pot face un proiect prin care să obţină fonduri europene pentru o fermă de găini. Mai sunt câteva săptămâni până când Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) care se va derula până în 2020 va primi un aviz din partea Uniunii Europene.  România şi-a propus să investească prin acest program peste 9,3 miliarde de euro, din care peste 8 miliarde de euro sunt fonduri europene, iar restul sunt de la bugetul de stat.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF a liberalizat listările secundare pe alte burse

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa de miercuri 25 martie un regulament care va permite listarea secundară a unei companii româneşti tran­zacţionate pe bursa de la Bucureşti pe o altă piaţă regle­mentată din Uniunea Europeană prin conectarea Depo­zi­tarului Central cu instituţiile omoloage din pieţele europene.

Până în prezent, o companie cotată local nu se putea lista pe o altă bursă pentru că nu existau reglementările necesare conexiunii dintre Depozitarul Central local şi cel străin.

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF responsabil de piaţa de capital, se aşteaptă ca regulamentul care va permite lis­tările secundare şi prin intermediul titlurilor de interes, ne­cesar listării secundare la bursa din Londra a Fondului Pro­prie­tatea, să fie aprobat de consiliul autorităţii miercurea viitoare.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România, locul 26 în Europa la consumul de cafea; piața cafelei a scăzut la 420 milioane de euro, în 2014 (studiu)

Piața cafelei în România a ajuns, în 2014, la valoarea de 420 de milioane de euro, iar consumul mediu anual de cafea pe cap de locuitor s-a situat la 2,3 kilograme, ceea ce plasează țara noastră pe locul 26 în Europa la acest capitol, arată datele celui mai nou studiu întocmit de PwC România și prezentat, joi, într-o conferință de presă.

Conform cercetării, consumul anual de cafea în România a crescut cu o rată anuală de 9% în perioada 2000-2009, pe fondul creșterii economice înregistrate în acel interval. Totuși, în intervalul 2009-2011, piața cafelei s-a contractat cu 8% anual, după care s-a menținut la un nivel relativ constant.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Care sunt cele mai scumpe hoteluri scoase la vânzare din România. Pentru primele zece dintre acestea proprietarii cer 120 de milioane euro

Un complex hotelier din Neptun-Olimp, un hotel din Arad şi unul din Bucureşti sunt, în această ordine, cele mai scumpe unităţi turistice scoase la vânzare în România, potrivit imobliare.ro, care arată totodată că preţul cerut de proprietarii primelor zece unităţi se apropie de 120 milioane euro.

Clasamentul celor mai scumpe hoteluri şi complexuri hoteliere scoase la vânzare, prezentat de spatiicomerciale.ro, include atât unităţi de cazare cu tradiţie de pe litoral, cât şi imobile moderne, de până la patru stele, situate în zona centrală a Capitalei.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: România continuă proiectele cu Moldova cât timp voinţa de a merge spre Europa e foarte clară

România va continua toate proiectele convenite cu fostul Guvern de la Chişinău condus de Iurie Leancă atât timp este foarte clară voinţa Moldovei de a merge în continuare spre Europa, spre România, spre o societate europeană şi democratică, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

Citeste mai mult…

Digi24.ro: Republica Moldova riscă să rămână fără gaze din cauza Transnistriei. România, neputincioasă în a oferi ajutor

Ruşii de la Gazprom ameninţă ca vor tăia gazul spre Republica Moldova. S-au adunat datorii de două ori mai mari decât ale Ucrainei, iar furnizorul moldovean de gaze anunţă că e tot mai des ameninţat de Gazprom cu oprirea completă a livrărilor. Mai grav e că România e legată la mâini. Exporturile de gaz românesc în Moldova sunt mici şi rare, iar singura zonă alimentată e un oraş cu 35 de mii de locuitori.

Factura pe care MoldovaGaz trebuie să o plătească pentru gazul rusesc se ridică la 4,7 miliarde de euro (5,2 miliarde de dolari). Însă cea mai mare parte a datoriei e făcută în Transnistria. Separatiștii au de plătit 89% din total, adică aproape 4,2 miliarde de euro, în vreme ce pe malul drept al Nistrului datoria e de doar 500.000 de euro.

Citeste mai mult…

Business-adviser.ro: Expertii in constructii, amenajari si instalatii se intalnesc la Romexpo, intre 26-29 martie 2015

Romexpo in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania organizeaza targurile Construct Expo, Ambient Expo, Romtherm, Expo Flowers&Garden, Antique Market si Pastele la Romexpo, in perioada 26-29 martie 2015.

        Citeste mai mult…

Ccisv.ro: Comunicat Agro Expo Bucovina 2015

În perioada 20 – 22 martie 2015 a avut loc cel mai mare şi important eveniment agricol din zona Moldovei, Târgul Agro Expo Bucovina. Cea de-a XIII-a ediţie a târgului a fost organizată în parcarea Iulius Mall Suceava de către Camera de Comerţ şi Industrie Suceava în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Direcţia Agricolă Suceava.

        Citeste mai mult…

Cugetliber.ro, preluat de actualitati.net: Cum va arăta noul sezon turistic pe litoral?

Marcel Bogdan Pandelică – secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului şi Mirela Matichescu – vicepreşedinte Autorităţii Naţionale pentru Turism vor participa la conferinţa de presă organizată de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în colaborare cu Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică LITORAL – DELTA DUNĂRII. Evenimentul va avea loc vineri, 27 martie 2015, ora 13, la Pavilionul Expoziţional Constanţa, cu ocazia desfăşurării simpozionului  „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2015”.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Majoritatea băncilor din România sunt pregătite pentru implementarea noilor reguli de raportare (director BNR)

Băncile comerciale care activează în România se află în plin proces de implementare a noilor cerințe de raportare și publicare a datelor prevăzute de Pilonul III al acordului de la Basel, proces demarat anul trecut la nivel european, potrivit directorului Direcției Reglementare și Autorizare din Banca Națională a României, Cristian Ștefan.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul obligă băncile, cazinourile, avocaţii, agenţii imobiliari să anunţe zilnic ANAF tranzacţii despre care „au luat cunoştinţă”

Băncile, cazinourile, notarii, avocaţii, agenţii imobiliari vor fi obligaţi să anunţe zilnic ANAF, după caz, lista persoanelor şi firmelor care deschid-închid conturi, operaţiunile în lei sau valută sau tranzacţii despre care „au luat cunoştinţă” cu ocazia derulării activităţii, de peste 5.000 euro.

Obligaţia comunicării zilnice a acestor informaţii a fost introdusă de Guvern, prin proiectul noului Cod de Procedură Fiscală, aprobat în şedinţa de miercuri.

      Citeste mai mult…

Economica.net: Majoritatea băncilor din România sunt pregătite pentru implementarea noilor reguli de raportare – director BNR

Băncile comerciale care activează în România se află în plin proces de implementare a noilor cerinţe de raportare şi publicare a datelor prevăzute de Pilonul III al acordului de la Basel, proces demarat anul trecut la nivel european, potrivit directorului Direcţiei Reglementare şi Autorizare din Banca Naţională a României, Cristian Ştefan.

În opinia sa, băncile din România nu ar trebui să aibă probleme în implementarea noilor cerinţe de raportare, mai ales că majoritatea fac parte din mari grupuri bancare europene. ‘Multe dintre băncile din România fac parte din grupuri internaţionale care deja implementează noile cerinţe la nivel de grup şi, ca atare, transferă cunoştinţele de la nivel de grup şi în subsidiarele din România’, a explicat Cristian Ştefan.

      Citeste mai mult…

Economica.net: Francul atinge maximul ultimei luni şi jumătate, la cursul BNR. Euro creşte la 4,42 lei

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,4208 lei/euro, 4,2173 lei/franc elveţian şi 4,0169 lei/dolar.

Francul elveţian s-a apreciat semnificativ în faţa leului până la 4,2173, faţă de 4,1986 lei, cât a fost ieri cursul anunţat de banca centrală. Astfel, moneda elveţiană a atins maximul ultimei luni şi jumătate (11 februarie, 4,2388 lei/franc elveţian).

Euro a crescut cu mai mult de un ban (1,31 bani, 0,3%) până la 4,4208 lei faţă de 4,4077 lei cât a fost ieri cursul BNR.

      Citeste mai mult…

Economica.net: Scăderea TVA ar trebui să se vadă în preţul de la raft, cum s-a văzut şi când impozitul a crescut – Partener PwC România

O scădere de TVA ar trebui să se vadă în preţul de la raft, aşa cum s-a văzut şi atunci când TVA a crescut, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Bogdan Belciu, partener Consultanţă pentru Afaceri şi Management PwC România.

‘Pe zona de consum, am observat că la momentul creşterii TVA aceasta s-a văzut imediat în preţuri. Acum, la o scădere a TVA ar trebuie să vedem acest lucru în preţuri. Nişte preţuri mai mici ne-ar permite să cumpărăm mai mult şi de asemenea, mai multe lucruri de calitate. Acest lucru va depinde foarte mult dacă scăderea TVA se va vedea direct în preţul de la raft. Rămâne de văzut când se va întâmpla asta’, a spus Belciu.

      Citeste mai mult…

Economica.net: Cel mai mare câştig din dividende: Conpet Ploieşti candidează cu un randament de 9,6%

Conducerea transportatorului de petrol prin conducte Conpet Ploieşti (COTE) propune acţionarilor un dividend de 5,4909 lei / acţiune. La preţul actual al acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), titlurile COTE au cel mai mare randament al dividendelor, potrivit cotaţiilor de joi dimineaţa.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Frank Reul, Accor: Luăm în calcul construcţia unui hotel în Bucureşti

Polonezii de la Orbis, care au preluat mai multe hoteluri ale Accor din regiune, inclusiv cele din România, vor să deschidă noi hoteluri la Bucureşti şi în oraşele cu peste 250.000 de locuitori.

Frank Reul, Area General Manager Accor pentru Romania, Bulgaria şi Macedonia

„Pe termen scurt, căutăm parteneri strategici pentru noi hoteluri în Bucureşti, dar există potenţial şi în oraşele cu peste 250.000 de locuitori. Luăm în calcul şi construcţia unui hotel la Bucureşti, ce implică achiziţia terenului şi construcţia acestuia, dacă se iveşte oportunitatea. Pentru oraşele din provincie se pretează hotelurile adaptate. Cred că Mercure e un brand flexibil şi are un potenţial puternic în România”, a declarat Frank Reul, area general manager pe România, Bulgaria şi Macedonia al Accor Hotels.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANAT organizează în perioada 27 – 29 martie Târgul de Turism „Vacanţa”

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) organizează în perioada 27 – 29 martie, la Iaşi, cea de a 3-a ediţie a Târgului de Turism „Vacanţa”.

     La Târgul de Turism „Vacanţa”, care va avea loc la Palas Mall, în aceste zile, între orele 10 şi 20.00, aproximativ 20 de companii cu tradiţie în acest domeniu îşi prezintă ofertele cu reduceri de până la 30% pentru sezonul estival.

     Pentru a veni în sprijinul celor care au început să-şi facă planuri pentru vacanţa ideală în 2015, expozanţii vor oferi: mari reduceri de preţ pentru pachetele de vacanţă cumpărate pe durata târgului; tombole cu premii la standurile proprii:

     Emblematic pentru vizitatorii ieşeni şi nu numai, Târgul de Turism „Vacanţa” primeşte la fiecare ediţie mii de persoane, cei mai mulţi turişti alegând această perioadă pentru achiziţionarea pachetelor turistice pentru sezonul estival al anului 2015. Bugetele de călătorie se stabilesc, de multe ori, tot în perioada Târgului de Turism, având la bază informaţiile prezentate de agenţiile de turism.

     Citeste mai mult…

Bursa.ro : BCR: Volumul taxelor şi impozitelor plătite prin Internet Banking a crescut cu peste 250%

Volumul taxelor şi impozitelor plătite prin Internet Banking de către clienţii Băncii Comerciale Române (BCR) a crescut cu peste 250% în anul 2014, la peste 4,5 milioane lei, în creşte de la 1,285 milioane lei cât s-a înregistrat în anul 2013.

     BCR oferă clienţilor săi persoane fizice posibilitatea achitării contribuţiilor, impozitelor, taxelor sau altor obligaţii faţă de bugetul statului sau bugetele administraţiilor locale prin intermediul serviciului de Internet Banking – Click 24 Banking.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ruxandra Avram (BNR): Sunt stupefiată văzând că Banca Centrală Europeană vorbește de avantajele utilizării monedelor virtuale

Banca Națională a României monitorizează tranzacțiile prin intermediul monedelor virtuale de tipul Bitcoin și avertizează potențialii utilizatori că aceste forme de instrumente sunt extrem de volatile și, în timp, pot aduce riscuri semnificative utilizatorilor, susține Ruxandra Avram, șef Serviciu monitorizare sisteme de plăți și sisteme de decontare din BNR.

„Reglementările la nivel european sunt pe masa autorităților europene. Citind toate documentele și încercând să monitorizăm cât putem din piața națională sau internațională a fenomenului „virtual currencies” suntem și îngrijorați și preocupați. (…) Sunt o formă de instrumente extrem de volatile care, în timp, pot aduce riscuri semnificative utilizatorilor. Prin urmare, nimeni nu are obligația de a accepta astfel de mijloace de plată, dar nimănui nu-i este interzis să le utilizeze și să le dețină în scopuri personale”, a explicat Ruxandra Avram.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Sectorul laptelui din UE se pregăteşte pentru eliminarea cotelor de lapte

Ţările europene vor putea produce cât de mult lapte doresc odată cu încheierea regimului cotelor de lapte din UE la 31 martie 2015, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, informează un comunicat al Executivului comunitar.

        Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: De ce nu ajunge la consumatori scăderea preţului la energie

Producătorii de energie regenerabilă sunt nemulţumiţi că preţul certificatelor verzi a scăzut din cauza unei pieţe suprasaturate şi cer introducerea unui tarif fix. Modificarea sistemului nu va avantaja consumatorii deoarece primează interesul unor grupuri care sprijină anumiţi politicieni, spune Darius Nath, unul dintre fondatorii Asociaţiei Producătorilor de Energie Eoliană din România (APEER).

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile Carpatica scad puternic pe bursă, după ce banca a anunţat că vrea să reducă cu 204 mil.lei capitalul social şi apoi să îl majoreze

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au scăzut cu până la 14,8% în şedinţa de azi, după ce au revenit la tranzacţionare. Investitorii au reacţionat la anunţul făcut de instituţie care a convocat acţionarii în Adunare Generală Extraordinară pe 28 aprilie pentru a aproba reducerea capitalului social cu 204 milioane de lei până la 110,1 milioane de lei pentru a acoperi parţial pierderile cumulate de bancă la finalul anului trecut.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de peste 3,57 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 15.745.508,18 lei (3.572.273,11 euro).

     În jurul orei 14, cinci dintre cei opt indici ai BVB erau în creştere. Astfel, indicele BET urca procentual cu 0,23%, până la 7.012,5 puncte, iar indicele BET Plus scădea cu 0,19%, la 1.033,41 puncte.

     Pe de altă parte, indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se diminua cu 0,63%, către 30.204,5 puncte.

     Acţiunile Fondului Proprietatea (simbol FP) stagnau, în jurul orei 14, la 0,8575 lei/unitate.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: ASTĂZI ZF LIVE

VIDEO. Zăcămintele de petrol ale României valorează peste 200 de miliarde de dolari

Zăcăminte de petrol ale României pot fi evaluate la circa 200 miliarde dolari, la un preţ de 50 de dolari pe baril, a declarat joi la ZF Live Radu Mircescu, directorul general al Gas Oil Group şi principalul acţionar al companiei

Vedeţi aici mai mult subiecte din ZF LIVE.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Nemţii de la Continental ajung la investiţii de 1 mld. euro în România

Grupul Continental va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă în acest an. „Punem un accent clar în continuare pe consolidarea echipei noastre de ingineri cu înaltă calificare şi motivaţi“, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul Continental România.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Profitul Sberbank a scăzut cu 20% în 2014, din cauza provizioanelor mai ridicate pentru creditele neperformante

Cel mai mare grup bancar rus, Sberbank, a raportat un declin al profitului de 20% în 2014, din cauza majorării costurilor de finanţare şi a provizioanelor mai ridicate pentru creditele neperformante, pe fondul declinului economiei şi a deprecierii rublei, transmite Reuters.

În 2014, UE a anunţat că bănci de stat precum Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank şi Rosselkhozbank se află pe lista băncilor şi a altor instituţii sancţionate ca răspuns la implicarea Rusiei în estul Ucrainei. Investitorilor europeni li s-a interzis să achiziţioneze acţiuni sau obligaţiuni cu scadenţa de peste 90 de zile emise de aceste bănci, scrie Agerpres

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: LIVE VIDEO Dezbatere: „Imbunatatirea accesului tinerilor pe piata muncii prin Schema de Garantie pentru Tineri”: vineri, 27 martie

Garanție pentru Tineri a Uniunii Europene. Liniile de finanțare pentru pentru diferite proiecte care urmăresc să îmbunătățească ocuparea în rândul tinerilor sunt pe punctul de lansare, iar Guvernul analizează înființarea unei agenții speciale care să gestioneze fondurile.Europarlamentari, reprezentanți ai instituțiilor naționale și ai organizațiilor de tineret vor discuta despre cum se concretizează această inițiativă în România. Evenimentul este organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Consiliul Tineretului din România, în data de 27 martie 2015, între orele 10:30 – 13:00.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: CFR licitează închirierea a peste 1.200 spaţii şi terenuri

CFR SA desfăşoară mâine licitaţii publice pentru închirierea a peste 1.200 de spaţii şi terenuri din proprietatea privată a companei, în toate cele 8 sucursalele regionale de cale ferată – Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

     Spaţiile comerciale scoase de CFR SA pe piaţa imobiliară au o suprafaţă totală de 52.966 mp, iar terenurile 377.495 mp, şi se adresează tuturor categoriilor de agenţi economici care intenţionează să dezvolte sau să-şi extindă activităţile comerciale, administrative sau de prestări servicii la nivel local, regional sau naţional.

     Locaţiile comerciale sunt situate în gări, sau în proximitatea acestora, şi pot fi închiriate şi de micii întreprinzători care analizează intrarea şi dezvoltarea unei activităţi comerciale pe piaţa locală.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: CHRISTIAN TOUR:

De Paște, românii vor să meargă în Dubai, Israel și Grecia, dar și în croaziere

Turiştii care optează pentru destinații externe mai îndepărtate de Paşte, precum Dubai și Israel, dar și cei care vor să-și petreacă minivacanța de Paște în România sunt în creştere, arată touroperatorul Christian Tour.

     Conform reprezentanților Christian Tour, față de 2014, numărul românilor care aleg să petreacă minivacanța de Paște într-o destinație autohtonă a crescut cu 20%.

       Citeste mai mult…

Economica.net: Finanţele au împrumutat un miliard de lei de la bănci, pe un an, la un randament de 1,62% pe an

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a atras, joi, un miliard de lei pe un an printr-o emisiune de titluri de stat, la un randament de 1,62% pe an, în creştere de la 1,46% la cea mai recentă emisiune similară.

La licitaţie au participat 9 bănci, iar oferta a fost suprasubscrisă, cererile băncilor însumând 1,62 miliarde de lei, scrie Agerpres.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: MDRAP: S-a lansat primul apel de proiecte din cadrul INTERREG V-A România-Bulgaria

Astăzi au fost lansate oficial Programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 şi primul apel de proiecte, decizia fiind aprobată în 25 martie 2015, de forul decizional al Programului – Comitetul de Monitorizare.

     Un buget de 208,1 milioane de euro este acum disponibil în cadrul primului apel de proiecte, cu termene de depunere 30 iunie 2015 (pentru proiecte de tip „soft”), respectiv 30 septembrie (pentru proiecte de tip „hard”) pentru intervenţii în aria eligibilă.

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Electromagnetica îşi plăteşte acţionarii ca Trezoreria SUA

Compania va distribui un dividend cu randament net sub 2%, obişnuit mai degrabă pentru piaţa titlurilor de stat americane.

Electromagnetica SA (ELMA) propune pentru Adunarea Generală a Acţionarilor din 30 aprilie a.c. distribuirea unui dividend brut de 0,004 lei/acţiune, informează convocatorul emitentului publicat astăzi pe portalul Bursei de Valori Bucureşti.

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Comerţul mondial va înregistra în 2015 o creştere sub cea prognozată

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, preconizează că instituţia pe care o conduce va revizui în scădere datele privind schimburile comerciale în 2015 şi estimările pentru 2016, relatează agenţia EFE.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MSI: Investițiile în sectorul IT&C ar putea ajunge la 3,9 miliarde de euro, până în 2020

România își propune ca, până în anul 2020, să realizeze investiții de 3,9 miliarde de euro, o creștere de 11% a numărului de locuri de muncă în sectorul IT&C, precum și o scădere de 12% a costurilor de administrare, a declarat, joi, în cadrul conferinței de lansare a campaniei eSkills for Jobs 2015, Bebe-Viorel Ionică, secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională.

‘Ministerul pentru Societatea Informațională este, an de an, alături de campania eSkills a Comisiei Europene, tocmai pentru a găsi soluții de creare a locuri de muncă în domeniul IT&C. Prin intermediul Strategiei Naționale pentru Agenda Digitală, până în anul 2020 ne propunem ca investițiile în domeniul IT&C să ajungă la 3,9 miliarde de euro, iar impactul direct asupra economiei se traduce printr-o creștere în PIB de 13%. De asemenea, țintim o creștere de 11% a numărului de locuri de muncă, în timp ce costurile de administrare vor scădea cu 12%. Fără competențe digitale nu ne putem atinge scopurile din Agenda Digitală 2014-2020’, a spus Ionică.

      Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor