Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 27 mai (ora 17.00)

Companiile din Golful Persic doresc să investească în infrastructura de transport maritim și fluvial din România

Companiile din Golful Persic doresc să investească în infrastructura de transport maritim și fluvial, precum și în agricultură și proiecte energetice pe teritoriul românesc, a declarat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Daraban a efectuat o vizită de lucru în Qatar și Emiratele Arabe Unite, în perioada 22 — 27 mai 2015, în cadrul unei delegații economice, alături de ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, experți guvernamentali și reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Depozitele în lei au crescut ușor în aprilie față de martie; cele în valută au stagnat, potrivit datelor BNR

Depozitele în lei constituite la bănci au crescut ușor, cu 1,2%, în aprilie față de martie, în timp ce depozitele în valută au stagnat, iar față de aprilie 2014 economiile în lei au crescut cu 7,9%, iar cele în valută cu 3,2%, reiese din datele publicate miercuri de Banca Națională a României.

              Citeste mai mult…

Radiometafora.ro: Masă Rotundă Green Business Index 2015_CCINA Constanta

Asociaţia Green Revolution Bucureşti şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, prin Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, organizeaza evenimentul

în  ziua de miercuri, 3 iunie 2015, ora 12:00  la sala de conferinţe a CCINA Constanţa  (B-dul Alex. Lăpuşneanu nr.185A, etaj 2).

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: „Prima Casă“, motorul creditării: soldul împrumuturilor în lei contractate de populaţie a crescut cu 17,5% în luna aprilie

Programul „Prima Casă“ a impulsionat creşterea creditării în lei FOTO Adevărul Soldul creditului în lei acordat de bănci persoanelor fizice a crescut cu 17,5% în aprilie faţă de aceeaşi lună din 2014 (16,7% în termeni reali), până la 42,21 miliarde de lei, programul guvernamantal „Prima Casă“ fiind principalul factor care a determinat creşterea, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României. Soldul creditului în lei acordate firmelor a crescut în aprilie cu 1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 53,4 miliarde de lei, astfel că soldul împrumuturilor în monedă naţională (persoane fizice şi juridice) a ajuns la finele lunii aprilie la 95,61 miliarde de lei, în creştere cu 7,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2014 (creştere reală  – 7%) şi cu 0,9% faţă de luna precedentă.

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fiscul poate recalcula de la 1 iunie impozitul pe veniturile din chirii dacă are loc rezilierea contractului de închiriere în cursul anului 2015

Recalcularea impozitului datorat pentru veniturile din chirie se poate efectua de la 1 iunie numai la cererea contribuabilului FOTO Adevărul Persoanele care obţin venituri din chirii şi reziliază contractul dintre părţi în cursul acestui an fiscal, chiria reprezentând echivalentul în lei al unei sume în valută, pot solicita Fiscului să recalculeze, începând cu 1 iunie, plăţile anticipate aferente impozitului datorat, cu acte justificative. „În cazul rezilierii, în cursul anului fiscal 2015, a contractelor încheiate între părţi, în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei sume în valută, începând cu 1 iunie 2015 organul fiscal competent recalculează plăţile anticipate, (…) la cererea contribuabilului, pe bază de documente justificative“, se arată într-un proiect de ordin al preşedintelui ANAF.

             Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Scumpirea gazelor, mai ușurel

Calendarul de liberalizare a pieţei gazelor naturale pentru populaţie va fi modificat. Aceasta va însemna o singură scum¬pire pe an, faţă de două, cum se întâmplă acum, şi, implicit, prelungirea termenului de finalizare a liberalizării.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: INNOVATION LABS 2015. ÎNCEPE SĂ SCADĂ VÂRSTA STUDENŢILOR PASIONAŢI DE IT CARE VOR UN BUSINESS

Vitabox.me, aplicaţia pen­tru pasionaţii de fitness care propune planuri de suplimentare nutriţională în funcţie de obiceiurile de antrenament ale fiecărui utilizator, a fost desemnat câştigătoarea ediţiei de anul acesta a Innovation Labs – pro­gram de preaccelerare pentru strat-up-uri, la secţiunea „Best Business“.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ce buget va avea Uniunea Europeana anul viitor

Comisia a propus miercuri un buget al UE de 143,5 miliarde EUR in credite de plata pentru 2016, a informat Executivul comunitar intr-un comunicat de presa.

Bruxelles-ul sustine ca noul buget este „menit sa sprijine redresarea economiei europene si sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata in Europa si dincolo de granitele acesteia”.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMELE 4 LUNI DIN 2015,

Adeplast a înregistrat o creştere a afacerilor cu 12%, faţă de perioada similară din 2014

Adeplast, producătorul român de materiale de construcţii, a declarat că în primele 4 luni din 2015 a înregistrat o creştere a afacerilor de 12%, ajungând la 78 de milioane de lei, faţă de perioada similară din 2014, arată un comunicat transmis redacţiei.

AdePlast producea, în anul 2008, mortare uscate în fabrica de la Oradea. După investiţii de aproximativ 50 de milioane de euro, AdePlast îşi produce integral termosistemul şi operează nouă fabrici proprii de mortare uscate şi adezivi, vopsele, tencuieli decorative şi polistiren, pe trei platforme industriale la Oradea, Ploieşti şi Roman. O atare dezvoltare necesită investiţii în mijloace de transport de toate capacităţile şi dimensiunile.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta, către Gerea: Arătaţi angajaţilor CNE Hunedoara că dăm ajutorul, dar şi că FMI-CE vor închidere

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Energiei, Andrei Gerea, să meargă la CNE Hunedoara şi să anunţe salariaţii că Guvernul acordă un ajutor de stat de 167 de milioane de lei complexului, dar să aibă asupra sa şi documente prin care să le arate acestora că FMI şi CE cer închiderea unităţii.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul ar putea aproba săptămâna viitoare înfiinţarea Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor

Guvernul discută, miercuri, în primă lectură un proiect de lege privind înfiinţarea Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor constatate prin hotărâri judecătoreşti, ministrul Justiţiei anunţând că actul normativ ar putea fi aprobat săptămâna viitoare şi trimis spre adoptare Parlamentului.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Consiliul Investitorilor Străini: Risc major de pierdere şi scădere a investiţiilor din cauza ANAF care se concentrează agresiv asupra bunilor platnici

Există un risc major ca imaginea şi percepţia despre România la nivel internaţional în mass-media şi în cercurile diplomatice să se deterioreze semnificativ, în condiţiile în care acţiunile autorităţilor fiscale se concentrează într-un mod agresiv asupra societăţilor care îşi respectă obligaţiile fiscale, se arată în Cartea Albă a Consiliul Investitorilor Străini (FIC) care precizează că efectele vor fi reducerea ISD în România, cu riscul ca până şi investitorii existenţi să îşi reducă investiţiile sau chiar să părăsească România.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Generali promite că va plăti dividende de peste cinci miliarde de euro, până la finele lui 2018

Grupul italian de asigurări Generali, prezent şi pe piaţa din România, şi-a anunţat miercuri intenţia de a se concentra pe creşterea fluxului de numerar şi întărirea bazei de capital în următorii patru ani, ceea ce îi va permite să crească sumele alocate pentru plata dividendelor, transmite Reuters.

Assicurazioni Generali SpA, al treilea mare grup european de asigurări, preconizează să plătească dividende cumulate de peste cinci miliarde de euro până la finele lui 2018, comparativ cu dividendele de 930 milioane de euro acordate anul trecut, scrie Agerpres. De asemenea, fluxul net de numerar pentru următorii patru ani este estimat la peste şapte miliarde de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro în 2014.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: MINISTERUL FINANŢELOR:

Operatorii economici sunt obligaţi să utilizeze noile case de marcat de la 1 ianuarie 2016

Ministerul Finanţelor Publice anunţă că în prezent, în luna mai 2015, Poşta Română nu este împiedicată să-şi achiziţioneze case de marcat noi cu jurnal electronic, pentru că până la data de 1 ianuarie 2016 niciun operator economic din România nu este obligat să le utilizeze, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ministerul Finanţelor alocă 820 milioane de lei autorităţilor de management pentru proiecte UE

Ministerul Finanţelor va aloca temporar 820 milioane de lei, echivalent în euro, autorităţilor de managment pentru finanţarea în iunie acest an a proiectelor realizate din fonduri structurale, în baza programelor operaţionale sectoriale Competitivitate, Resurse Umane, Mediu şi Regional.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Carrefour reduce în avans TVA-ul de 9% la alimente, începând cu 28 mai

Carrefour România susţine, în avans, reducerea TVA la zeci de mii de produse, aplicând scăderea de preţ, din 28 mai la produse de cofetărie, peşte, îngheţată, alimente bebe, conserve, din 29 mai la brânzeturi, chipsuri, biscuiţi şi napolitane, cereale şi musli, produse, congelate, pet food, din 30 mai la mezeluri, măcelărie, ouă, ciocolată şi apă şi din 31 mai la sucuri şi nectaruri, cafea şi ceai, alimente de bază, produse lactate, legume şi fructe, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cea de-a treia licitatie pentru multiplexurile de televiziune digitala terestra s-a finalizat: Statul va incasa 67.800 de euro din taxe de licenta

Companiile Info Total Press, TV Sat 2002 si Grup Est Security au castigat prin licitatie dreptul  de a transmite pe cale radio terestra, in urmatorii 10 ani, programe de televiziune digitala in Suceava, Botosani, Bacau, Buzau si Piatra Neamt a anuntat miercuri Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Taxele de licenta, a caror valoare cumulata se ridica la 67.800 euro, urmeaza a fi achitate catre bugetul de stat in termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anuntarii rezultatelor.

           Citeste mai mult...

Mediafax.ro: Românii plătesc unul dintre cele mai mari preţuri la energie din UE raportat la puterea de cumpărare

Românii plătesc unul dintre cele mai mari preţuri la energie din UE raportat la puterea de cumpărare, costuri superioare fiind suportate doar de germani, portughezi, ciprioţi şi spanioli, în timp ce preţurile cele mai mici sunt în Finlanda, Letonia şi Luxemburg, potrivit datelor Eurostat.

În această analiză Eurostat s-a folosit de standardul puterii de cumpărare (purchasing power standards – PPS), o monedă comună artificială din care a exclus influenţa diferenţelor dintre preţurile din fiecare ţară.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul deblocheaza fonduri de 3 milioane de lei pentru cercetare in domeniul nuclear

 Guvernul a aprobat miercuri, printr-un Memorandum, deblocarea sumei de 3 milioane de lei, pentru luna mai 2015, din bugetul alocat Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, fonduri care vor contribui la finantarea activitatii de cercetare-dezvoltare desfasurata in cadrul Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleara (RATEN).

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul alocă bani pentru compensaţiile angajaţilor care vor fi disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia

Salariaţii care vor fi disponibilizaţi în acest an de la Complexul Energetic Oltenia, în număr de 2.133 angajaţi, vor primi plăţi compensatorii în cuantum total de 12,6 milioane de lei sub forma unui venit lunar de completare, în baza unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 10,5 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 10,5 milioane lei (2,2 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET scădea cu 0,07%, ajungând la valoarea de 7.437,74 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se deprecia cu 0,07%, la 8.121,17 puncte. BET-FI scădea cu 0,6%, până la 31.042,64 puncte.

           Citeste mai mult…

Economica.net: E oficial. S-a schimbat loteria bonurilor fiscale: vor fi acordate maximum 100 de premii

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind că se va acorda un număr de maximum de 100 de premii.

În dezbaterile din plen, deputatul liberal Andreea Paul a susţinut că ‘Guvernul Ponta schimbă mai des regulile fiscale decât se schimbă vremea’.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Danescu, ARB: Romanii care pot accesa fonduri europene au un sentiment de blazare

Persoanele care pot atrage fonduri europene pentru proiectele care necesita finantare sunt de cele mai multe ori blazate si pesimiste cu privire la rata succesului de accesare, avand impresia ca procesul este complicat si costisitor, a afirmat miercuri presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Florin Danescu, citat de Mediafax.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: UPDATE Victor Ponta da vina pe Comisia Europeana si FMI pentru iminenta inchidere a minelor din Valea Jiului.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului energiei Andrei Gerea sa plece astazi (27 mai) in mijlocul minerilor care protesteaza in Valea Jiului, cu misiunea de a prezenta proiectul de act normativ prin care Guvernul aproba un ajutor de stat de 37,7 milioane euro pentru Complexul Energetic Hunedoara. Ponta i-a mai spus lui Gerea sa le transmita minerilor si mesajul ca „ne cere tot timpul Comisia Europeana si FMI sa inchidem CNH (sic!)”. In realitate, Comisia nu a cerut din start inchiderea CE Hunedoara, ci prezentarea unui plan de restructurare. Doar in cazul neprezentarii acestui plan, societatea trebuie lichidata. Pana acum, Guvernul nu a venit cu nicio solutie de redresare care sa asigure viabilitatea complexului in intregime.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat masuri pentru extinderea culturilor de canepa

Guvernul a adoptat miercuri o Hotarare prin care se modifica si se completeaza Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope, aprobate prin HG nr. 1915/2006. Actul normativ adoptat astazi prevede, in principal, masuri prin care sa poata fi extinse unele culturi valoroase, traditionale pentru Romania, asa cum este cultura de canepa pentru ulei si fibre.

          Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Firmele românești, excluse de la licitațiile mari

Autorităţile vor să împartă firmele de construcţii, consultanţii şi proiectanţii din domeniu în mai multe categorii, ca să fi mai clar cine poate participa la licitaţii. O prima formă a iniţiativei va fi prezentată în iunie şi discutată cu asociaţiile profesionale.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Depozitarul Central reduce tarifele și comisioanele percepute

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Depozitarului Central a aprobat modificarea tarifelor și comisioanelor pentru participanții la sistemul de compensare-decontare și registru, agenții custode și participanții compensatori și pentru emitenții și deținătorii de instrumente financiare înregistrate în sistemul Depozitarului Central.

         Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor