Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 28 aprilie 2015

Revista22.ro: Interviu cu RADU MERICĂ, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană

Lipsa de încredere în viitor, în conducerea politică şi economică a țării e momentan o mare problemă

Dacă ne uităm la televizor, vedem în fiecare zi reclame turistice care ne îndeamnă să vizităm România. Dar nu găsim bugete să promovăm România ca destinație de afaceri, ca destinație de investiții.“

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Excedentul bugetar urcă la 0,7% din PIB după primul trimestru; încasările din TVA, în creștere cu 20,8%

Bugetul general consolidat a încheiat primul trimestru al anului 2015 cu un excedent în creștere semnificativă, la 4,9 miliarde lei, respectiv 0,7% din PIB, față de un surplus de 2,3 miliarde de lei, respectiv 0,33% din PIB, în primele două luni ale anului, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

În perioada similară din anul precedent, bugetul general consolidat înregistra un deficit de 900 milioane de lei, respectiv 0,14% din PIB.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Achiziția garniturilor de metrou destinate transportului pe Magistrala 5, blocată printr-o decizie a CNSC

Licitația organizată de Metrorex pentru achiziționarea unui număr de 51 de trenuri de metrou de la producătorul spaniol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) a fost blocată, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a decis suspendarea soluționării contestațiilor depuse de societățile Alstom și Astra Vagoane cu privire la derularea acestei proceduri, până când autoritățile statului nu vor pronunța o hotărâre definitivă în cercetarea în cauză derulată de DNA.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Peste 10.000 de turiști pot beneficia de ediția de primăvară a programului ‘Litoralul pentru Toți’

Peste 10.000 de turiști pot beneficia de ediția de primăvară a programului ‘Litoralul pentru Toți’, care se desfășoară în perioada 4 mai – 19 iunie 2015.

‘Tot litoralul este pregătit pentru deschiderea sezonului, mai bine decât în anii precedenți, și sperăm să fie bine promovat de Autoritatea Națională pentru Turism, dar mai ales de doamna președinte Simona Man, în așa fel încât programul ‘Litoralul pentru toți’ să aibă succesul pe care noi îl așteptăm de la lansarea primei ediții’, apreciază vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală, care este și președinte al Asociației Patronale Mamaia.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Convenţie între România şi Norvegia pentru evitarea dublei impuneri, semnată de miniştrii de Externe

Ministrul Bogdan Aurescu şi omologul său norvegian, Børge Brende, au semnat, luni, Convenţia între România şi Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, informează MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a făcut, luni, o vizită oficială în Norvegia, la invitaţia omologului său, Børge Brende, el având consultări cu ministrul afacerilor externe norvegian şi convorbiri cu preşedintele Parlamentului, Olemic Thommessen.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro : Senatul a adoptat proiectul de lege privind Codul Fiscal

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege privind Codul Fiscal, prin care Guvernul îşi propune, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice.

Proiectul de lege privind Codul Fiscal a fost adoptat, luni, în plenul Senatului cu 90 de voturi “pentru”, 4 abţineri şi 36 “împotrivă”.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta urmăreşte la TV, din biroul lui Zgonea, dacă senatorii PNL votează Codul Fiscal

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a venit la Parlament pentru a urmări din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor dacă senatorii PNL votează Codul Fiscal, spunând că social-democraţii votează un Cod liberal, iar liberalii sunt împotrivă “ca să nu mai înţeleagă nimeni nimic”.

Ponta a discutat, la Senat, cu preşedintele acestei Camere, Călin Popescu Tăriceanu, înainte ca senatorii să înceapă dezbaterea privind proiectul de Cod Fiscal propus de Guvern. La ieşirea din biroul lui Tăriceanu, liderul PSD a spus că se duce să vadă la televizor cum votează senatorii PNL.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Activitatea din industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul, tendință de creștere în perioada aprilie-iunie

Activitatea din industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul va înregistra o tendință de creștere în perioada aprilie – iunie 2015, iar prețurile vor consemna stabilitate în industrie, construcții și servicii, potrivit anchetei de conjunctură din luna aprilie, realizată de Institutul Național de Statistică (INS), dată marți publicității.

În cadrul cercetării, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creșterea volumului producției (sold conjunctural +16%).

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grindeanu (MSI): Nu e normal ca statul să plătească pentru o licență XP între 1.800 și 1.900 de dolari

Statul român a plătit între 1.800 și 1.900 de dolari pentru o licență Microsoft XP, ceea ce nu e normal, a declarat, marți, ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu, la cea de-a 19-a ediție a conferinței telecom ‘Ziua Comunicațiilor’.

“Dosarele pe care le vedem la televizor a adus statul într-o situație deloc bună. Nu e normal să plătești, ca stat, pentru o licență XP între 1.800 și 1.900 de dolari, cum nu e normal nici ca mult-hulitul Minister al Societății Informaționale, din păcate, să nu aibă licență XP.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vicepreședintele BCE vrea teste de stres și pentru instituțiile financiare nebancare

Testele de stres nu ar trebui rezervate doar băncilor, ci ar trebui să se aplice și marilor instituții financiare nebancare din zona euro, pentru întărirea integrității sistemului financiar din regiune, a declarat, luni seara, vicepreședintele Băncii Centrale Europene, Vitor Constancio, transmite Reuters.

Băncile europene au fost supuse anul trecut unor teste de stres pentru a întări sistemul financiar în fața unor eventuale crize economice, în condițiile în care BCE a preluat și atribuțiile de supervizor al celor mai mari bănci din zona euro.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Premierul Ponta efectuează marți o vizită de lucru la Strasbourg

Premierul Victor Ponta efectuează marți o vizită de lucru la Strasbourg pentru o serie de întrevederi cu înalți oficiali europeni, informează un comunicat de presă al Executivului remis AGERPRES.

Prim-ministrul se va întâlni cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, și comisarii europeni Vera Jourova și Margrethe Vestager.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: A început cea mai mare “ofertă” de obligaţiuni din ultimul deceniu. Primăria Bucureştiului vrea să strângă 2,2 mld. lei de la investitori

Brokerii de la Raiffeisen Bank, Nomura şi BT Securities au deschis ieri, la ora 10.00, subscrierile pentru achiziţia de obligaţiuni în valoare de 2,2 miliarde de lei emise de Primăria Bucureştiului, potrivit unor surse din piaţă.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: GfK:Bugetul de cheltuieli creşte,dar consumatorii continuă să se axeze pe prioritizarea achiziţiilor

Climatul general este favorabil consumului, însă cumpărătorii, deşi vor avea un buget de cheltuieli mai mare, se vor axa în continuare pe prioritizarea achiziţiilor, potrivit companiei de cercetare a pieţei GfK.

“Climatul este favorabil pentru consum. Venitul extra pe gospodărie are şanse mai mari să fie cheltuit, decât să fie destinat economisirii. Chiar şi cu un buget de cheltuieli mai mare, consumatorii vor continua să se concentreze pe strategii de prioritizare a achiziţiilor pentru a exploata la maximum finanţele de care dispun”, se arată într-un comunicat al GfK.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce a rămas din ordinul privind afişarea comisioanelor la bancomat: Dacă banca emitentă a cardului nu e aceeaşi cu cea care deţine ATM-ul, nu afli cu cât eşti taxat

Băncile, obligate de luna trecută să afişeze pe ecranele ATM-urilor mesaje privind comisioanele percepute pentru tranzacţiile cu carduri, nu afişează valoarea taxelor în cazul retragerilor de la bancomatul altei bănci decât banca emitentă a cardului. Dacă şi cardul şi ATM-ul sunt ale aceleiaşi bănci, pe ecran apare doar valoarea procentuală a comisionului, nu şi suma exactă cu care este taxat clientul.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Americanii l-au recrutat pe unul dintre cei mai cunoscuţi directori IT români

Aurelian Sin, directorul de IT pentru Europa de Sud-Est al grupului agroalimentar francez Danone, a fost recrutat de Federal Mogul (FM), producătorul american de componente auto, pentru a conduce departamentul IT al companiei în regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).

Astfel, românul se alătură echipei FM care va coordona în următorii ani expansiunea grupului în regiunea EMEA, care generează anual afaceri de 1,7 mld. euro pentru compania americană.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Pentru prima dată, populaţia cu vârsta de peste 65 de ani a întrecut-o numeric pe cea cu vârsta de sub 14 ani: „Deficitul la bugetul de pensii se adânceşte mai repede decât sunt adoptate reformele în sistemul de pensii“

Fiecare guvern a pasat următorului „cartoful fierbinte“ al pensiilor, amânând promovarea soluţiilor alternative: pensiile private, plasamentele în fonduri mutuale sau depozitele la bancă.

Institutul Naţional de Statistică (INS) confirmă gravitatea unei probleme care se accentuează pe zi ce trece şi nu există niciun semnal palpabil că administraţia are vreun plan. Populaţia îmbătrâneşte rapid, sistemul public de pensii are cheltuieli neacoperite din venituri de 25%, dar planurile care să îi încurajeze pe oameni să strângă bani pe cont propriu, programe care să conştientizeze populaţia de gravitatea lucrurilor sunt puţine, slab promovate şi susţinute.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Nuclearelectrica are o ofertă pentru refacerea lanţului nuclear. Numele consultantului? Un secret de stat de 300.000 de euro

Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, unitate care asigură circa 20% din producţia de energie a României, a primit o singură ofertă la licitaţia prin care compania inten­ţiona să cumpere un studiu în baza căruia să reorganizeze sistemul nuclear.

Numele celor care ar trebui să găsească o soluţie la refacerea lanţului nuclear, unul dintre lanţurile indus­triale complete pe care România le mai are, de la extracţia minereului de uraniu până la producerea de energie nucleară, este însă secret de stat, chiar dacă Nuclearelectrica va plăti 0,3 milioane de euro pentru acest document.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Statul a încasat 1,3 mld. lei din redevenţe anul trecut, cu 10% mai mult datorită gazelor mai scumpe

Statul a colectat anul trecut redevenţe în valoare de 1,34 de miliarde de lei (302 milioane de euro) cu 10% mai mult decât în 2013, creşterea fiind susţinută mai ales de scumpirea producţiei interne de gaze naturale ca urmare a aplicării calendarului de liberalizare în contextul în care preţul petrolului s-a comprimat cu peste 10%.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Ionuţ Scripcaru, consultant IT: Avantaje versus riscuri în folosirea PFA-ului în industria de IT: o opinie din interior

Am citit cu mare interes articolul din Ziarul Financiar „Noua modă în IT: Firmele îşi plătesc programatorii pe contracte de tip PFA“ precum şi alte articole care abordează această temă deoarece mă interesează în mod direct percepţia generală asupra acestei forme de organizare a activităţii. Aş dori să vă prezint o analiză în legătură cu folosirea PFA-ul că formă de organizare în prestarea serviciilor IT în special, însă informaţiile sunt valabile pentru orice tip de PFA care activează în domeniul serviciilor.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: CODUL FISCAL A TRECUT DE SENAT

Impactul reducerii TVA la apa destinată consumului casnic, 100 mil. euro anual

Premierul Victor Ponta a susţinut ieri că va promova măsura reducerii TVA la apă la momentul discutării în Parlament a proiectului de modificare a Codului fiscal. Ordonanţa, deja aprobată de Guvern privind modificarea Codului fiscal, prevede că, începând cu luna iunie, TVA la produsele alimentare şi bău­turile nonalcoolice şi servicii de alimentaţie publică va scădea de la 24% la 9%. Ideile reducerii TVA la 9% şi la apa de consum şi la 5% la vânzarea de carte au apărut mai târziu şi trebuie, dacă se vrea a fi adoptate, să fie promovate ca amendamente în Parlament.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţionarii FP au aprobat reducerea capitalului social cu 890 mil. lei

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat în Adunarea Generală de ieri, 27 aprilie, reducerea capitalului social subscris al fondului de la 10,965 miliarde de lei la 10,074 miliarde de lei,  ca urmare a anulării unui număr de 990,8 mil. acţiuni proprii dobândite de fond în urma programelor de răscumpărări.

După reducere, capitalul social subscris al fondului va avea valoarea de 10,074 miliarde de lei, fiind împărţit în 11,193 miliarde de acţiuni, fiecare cu o valoare nominală de 0,90 lei. Fondul avea active nete în gestiune de 12,6 mld. lei la finalul lunii martie.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: IFN-urile au cerut în două luni informaţii despre 21.000 de potenţiali clienţi de la Centrala Riscului de Credit

Instituţiile financiare nebancare (IFN)au primit în ianuarie şi februarie circa 21.000 de cereri de credite de valori mari, în creştere cu circa 700 de cereri sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de BNR. Cererea de credite este reflectată de numărul solicitărilor de a afla informaţii despre debitorii potenţiali transmise la Centrala Riscului de Credit, un organism al BNR care colectează date despre expunerile mai mari de 20.000 de lei pe segmentul clienţilor companii şi persoane fizice. Alături de cele 21.000 de rapoarte solicitate în contul clienţilor potenţiali, IFN-urile au mai transmis în primele două luni alte circa 8.000 de rapoarte pentru a verifica situaţia clienţilor deja existenţi.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Cash-ul din economie a coborât sub 41 miliarde de lei la finalul primului trimestru

Numerarul aflat în circulaţie în afara sistemului bancar, unul dintre elementele care facilitează economia subterană, a scăzut în martie la 40,6 miliarde de lei (9 mld. euro), cu aproape 2% sub nivelul din luna precedentă. Declinul în termeni nominali este de 700 milioane de lei, potrivit datelor publicate de BNR. Numerarul atinsese un maxim istoric în luna februarie. Nivelul cash-ului existent în economie a scăzut în martie pentru prima dată în ultimele patru luni, însă comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut numerarul în circulaţie este mai mare cu 15%. Volumul cash-ului din economie depăşise pragul de 40 miliarde de lei pentru prima dată la începutul acestui an.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Bancherii şi-au făcut studiu privind impactul sectorului bancar în creşterea economică

Consiliul Patronatelor Bancare (CPBR), organizaţie care reuneşte şase bănci locale, va prezenta săptămâna viitoare un studiu realizat de compania de audit şi consultanţă Deloitte privind situaţia sectorului bancar local prin prisma contribuţiei instituţiilor de credit la creşterea economică şi la potenţialul de creştere profitabilă în următorii ani.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: De câte zile ai nevoie ca să înregistrezi o companie în România? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 28 aprilie, de la ora 12:00, o discuţie cu Silvia Călin-Mihalcea  

De câte zile ai nevoie ca să înregistrezi o companie în România? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 28 aprilie, de la ora 12:00, o discuţie cu Silvia Călin-Mihalcea, director general al  Registrului Comerţului.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Statul oferă o subvenţie de până la 6.500 de euro pentru maşinile electrice

Ministerul Mediului, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), oferă o subvenţie în valoare de 20.000 de lei (aprox. 4.500 de euro) la achiziţia unui autoturism elec­tric. În plus, ministerul are în plan o sesiune de finanţare pentru amplasarea de prize pentru alimentarea maşinilor electrice, de la circa 50 în prezent, la 10.000. Subvenţia de 4.500 de euro nu este valabilă şi pentru maşinile electrice care dispun şi de un generator pe benzină cum este Opel Ampera, spre exemplu.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Italia, ţară în care românii au deschis 46.000 de firme, aproape cât toate companiile italiene şi germane din România la un loc

Schimburi comerciale de 12,5 mld. euro, anual, investiţii în România de aproape 3 mld. euro, între 1 mi­liard şi un miliard şi jumătate de euro trimişi anual acasă de românii care lucrează în peninsulă, 46.000 de firme deschise de români în Italia şi 39.500 de companii deschise de italieni în România. Acestea sunt rezultatul relaţiilor economice dintre România şi Italia, al doilea partener comercial al Bucureştiului.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Licitaţie de 12 milioane de euro pentru achiziţia de troleibuze în Cluj

Compania de Transport Public Cluj-Napoca, aflată în subordinea primă­riei, cumpără 20 de troleibuze noi articulate, printr-un acord-cadru cu o valoare estimată la 55,8 milioane lei (12,6 milioane euro), inclusiv TVA.

Contractul este finanţat din surse proprii şi va avea o durată de doi ani de la data atribuirii, potrivit unui anunţ al companiei. Furnizorul va fi selectat prin licitaţie deschisă, preţul ofertei având o pondere de 70%.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: SCRISOARE DE LA UN DEBITOR NEMULŢUMIT:

“Bancpost, eşti cea mai mare greşeală din viaţa mea!”

Banca anunţă că, pentru clienţii cu dificultăţi la plată, a acordat discount-uri suplimentare de dobândă  “Dragă Bancpost, te contactez pe această cale să-ţi comunic că eşti o mare greşeală. Eşti cea mai mare greşeală din viaţa mea. O greşeală pe care o plătesc cu vârf şi îndesat”.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BANCA LUI VAN GRONINGEN SE ALĂTURĂ CELOR CARE PIERD ÎN FAŢA CLIENŢILOR

Rata lunară a clientului va scădea cu 20-25%Avocatul Codruţ Avram: “Decizia poate fi un precedent pentru alte cazuri din instanţă”

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: INS: Managerii estimează creşterea activităţii în industrie, construcţii, comerţ şi servicii

Activitatea din industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul are o tendinţă de creştere pentru perioada aprilie-iunie 2015 şi, de asemenea, se înregistrează un trend ascendent al numărului de salariaţi în aceste domenii, precum şi o stabilitatea a preţurilor, arată un comunicat remis redacţiei de către Institutul Naţional de Statistică(INS).

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicele BET-FI deschide în scădere

Indicele bursier BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se apreciază uşor cu 0,01%, fiind cotat la 7.586,63 puncte.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: STATISTICĂ PENTRU MARTIE FAŢĂ DE FEBRUARIE 2015

Autorizaţiile pentru clădirile rezidenţiale au crescut cu 44,6%

Autorizaţiile de construire a clădirilor rezidenţiale au crescut, în martie 2015, cu 44,6%, ajungând la 3.253 de autorizaţii, faţă de luna februarie 2015, şi cu 1,4% comparativ cu martie 2014, arată un comunicat transmis redacţiei de către Institutul Naţional de Statistică.   Constructorii au primit 7.176 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în primul trimestru din 2015, în creştere cu 3% faţă de primul trimestru din 2014.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Preşedintele Italiei: “A venit momentul ca România să fie parte a Schengen”

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella a afirmat, ieri la Roma, în cadrul întrevederii cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, că a venit momentul ca România să fie parte a Schengen, potrivit unui comunicat emis de Administraţia Prezidenţială.

Iohannis a discutat cu Preşedintele italian în cadrul vizitei oficiale efectuate la Roma despre tema aderării României la spațiul Schengen, prilej cu care președintele Mattarella a reiterat sprijinul său și al guvernului italian pentru acest obiectiv al României.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BALAZS BIRO, DELOITTE:

“Suntem o ţară activă în sectorul tranzacţiilor cu credite neperformante”

România este o ţară activă în domeniul tranzacţiilor cu credite neperformante (NPL), iar avântul în acest domeniu este observat începând cu anul 2013, potrivit afirmaţiilor făcute ieri, în cadrul evenimentului cu tema “Eastern Europe: Turnaround’s Emerging Financial Frontier”, de domnul Balazs Biro, reprezentant al Deloitte Ungaria. Domnia sa a menţionat că, în Europa Centrală şi de Est, rolul de pionierat în domeniul acestor tranzacţii l-a avut Polonia.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Planul de investiţii al Electrica SA, respins de AGA

Planul de investiţii al Electrica SA pentru acest an ar fi fost respins, ieri, de acţionari, ne-au spus mai multe surse apropiate situaţiei. Se pare că Ministerul Energiei a respins planul, care deţine circa 48% din acţiuni, solicitând conducerii Electrica SA să îl adapteze cu angajamentul asumat prin prospectul de listare, mai spun sursele noastre.Acestea mai spun că acţionarii au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, statul neavând nimic de comentat la acest capitol.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Tranzacţii de 6,68 milioane de euro

Valoarea tranzacţiilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 29,55 milioane de lei (6,68 milioane de euro), în şedinţa de ieri, acţiunile Fondul Proprietatea fiind, din nou, în topul lichidităţii.

Indicii bursieri au avut fluctuaţii nesemnificative, BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea (FP), fiind singurul în scădere, cu -0,03%.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Evoluţiile terne continuă pe piaţa derivatelor

Pe piaţa Sibex, la jumătatea primei şedinţe a săptămânii, se înregis¬trau doar 23 de contracte futures, cu o valoare de 281.213 lei, anunţându-se o evoluţie la fel de ternă ca şi cea din ultimele cinci sesiuni. După mai bine de şapte ore de la deschidere amplitudinea variaţiilor nu era deloc una atractivă, astfel că nici perspectivele pentru partea secundă a zilei nu erau prea încurajatoare. Totuşi, nu de puţine ori, ştirile şi evoluţia de pe piaţa americană, cu care programul Sibex se suprapune aproape şapte ore, au adus mai multă dinamică pe piaţă, astfel că mai exista speranţa că volumul poate creşte.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 28.04.2015

Leul creşte în faţa principalelor valute, pe piaţa interbancară, în această dimineaţă.

Euro scade la 4,41 lei, faţă de 4,42 lei, cât a fost ieri cursul anunţat de Banca Naţională. Moneda europeană a evoluat săptămâna trecută în palierul 4,4136 lei şi 4,4508 lei, maximul ultimei luni şi jumătate, atins marţi 21 aprilie. Euro nu mai atinsese o valoare atât de ridicată la cursul de referinţă din 4 martie 2015 când BNR a anunţat un curs de 4,4542 lei/euro.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: SCANDAL pentru desecretizarea Master Planului de transport

Un număr de 15 deputaţi din Comisia pentru Transporturi îi cer sprijin comisarului european Corina Creţu pentru desecretizarea Master Planului General de Transport.

Într-o scrisoare deschisă, demnitarii reclamă lipsa dezbaterii publice asupra Master Planului, dar şi faptul că de doi ani se bate pasul pe loc, iar cele 7 miliarde de euro alocate pentru infrastructura de transport nu sunt cheltuite.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Alarmă în agricultură: de la 1 mai, mii de ţărani nu vor mai putea ieşi cu zarzavaturi în pieţele agroalimentare

Precupeţii depistaţi că vând zarzavaturi în piaţă fără atestat şi carnet de comercializare riscă amenzi usturătoare De la 1 mai, vechile certificate de producător expiră şi trebuie înlocuite cu atestate şi carnete speciale, dar noile documente sunt gata numai pentru 10% din milioanele de gospodari care au nevoie de ele. Data de 1 mai 2015 este, cel puţin teoretic, ziua din care ar trebui să intre în aplicare efectivă noua legislaţie ce reglementează activităţile din pieţele agroalimentare, adoptată la sfârşiul anului trecut.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene 2015 în agricultură. Primii paşi pentru o afacere cu căpşuni

Fonduri europene 2015. O plantaţie cu căpşuni poate aduce profit destul de rapid Cei care se gândesc la o afacere cu fonduri europene în agricultură pot lua în calcul şi înfiinţarea unei plantaţii de căpşuni. Potrivit agricultorilor, în această perioadă este potrivit să vă apucaţi de o afacere în domeniul agriculturii. În primul rând pentru că au început programele de fonduri europene 2015 şi în al doilea rând pentru că e şi timpul lucrărilor agricole.    Un proiect pe care îl puteţi face cu fonduri europene 2015 şi nu cu investiţii extraordinari de mari ar putea fi acela de înfiinţare a unei plantaţii de căpşuni. Iată primii paşi pe care trebuie să-i faceţi pentru la început şi pentru a obţine fonduri europene 2015 în agricultură.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Secretarul de stat in Ministerul Energiei Bogdan Badea si-a dat demisia din functia de administrator al Rompetrol Rafinare

Bogdan Badea, aecretar de stat in Ministerul Energiei, a renuntat la functia de membru al Consiliului de Administratiei al Rompetrol Rafinare, dupa nici doua luni de la numire. Bogdan Badea fusese numit in aceasta functie la propunerea statului roman, reprezentat de Ministerul Energiei. Important de mentionat este ca in cursul zilei de marti, 28 aprilie, are loc Adunarea Generala a Actionarilor la OMV Petrom, pe ordinea de zi fiind si numirea unui nou membru al Consiliului de Supraveghere, ca urmare a unei solicitari din partea Ministerului Energiei.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: MasterCard porneste la 1 mai propria Loterie fiscala. Intra in concurs toate tranzactiile cu carduri MasterCard sau Maestro, iar premiile totale sunt de 1,7 milioane de lei

Mastercard Romania anunta un program similar Loteriei fiscale demarata de Guvern, premiile puse in joc pentru platile cu cardul fiind de 1,7 milioane de lei. Romania este in coada clasamentului platilor electronice, cu doar 4,4% din totalul platilor, iar evaziunea fiscala este de 22,4% din PIB”, a explicat marti Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard Romania. In perioada 1 mai – 31 decembrie 2015, toate platile realizate la comercianti (indiferent daca plata e facuta pe firma sau pe persoana fizica) pe teritoriul Romaniei cu cardurile MasterCard si Maestro vor fi inscrise automat la extragere. Tranzactiile cu carduri contactless vor intra cu sanse duble in tragerea la sorti, mai spune Vladimirescu.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Sanctiunile occidentale impotriva Rusiei determina retailerii sa caute oportunitati pe piata romaneasca

In conditiile in care sanctiunile occidentale impotriva Rusiei afecteaza perspectivele de afaceri in aceasta tara, investitori precum Inditex SA, Hennes & Mauritz AB sau Debenhams Plc cauta alternative est-europene pe care sa isi vanda produsele, inclusiv Romania, scrie Bloomberg.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro:Transgaz a semnat in 2014 un acord cu Exxon si Petrom pentru investitii de 1,5 miliarde de euro in vederea transportului gazelor din Marea Neagra-Raport

Transportatorul national de gaze-Transgaz- a semnat, in 2014, cu Exxon si OMV Petrom, un acord complex de colaborare prin care compania si-a asumat proiectarea si dezvoltarea unui program de investitii de aproximativ 1,5 miliarde de euro in mai putin de patru ani, se arata in raportul administratorilor pe 2014. Practic, este un acord prin care gazele din Marea Neagra care ar urma sa fie exploatate de consortiul format din Exxon si OMV Petrom ar urma sa intre in sistemul de transport romanesc.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Ministrul Agriculturii, despre taxa de magazin: Poate că a venit momentul să analizăm cu mai mare atenție relația producător-procesator-hipermarket

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat că a primit asigurări de la marile magazine că nu vor crește prețurile după scăderea TVA la alimente până la 9%. În plus, el a adăugat că „poate că a venit momentul să analizăm cu mai mare atenție relația dintre producător, procesator, respectiv hipermarket”.

„Am primit asigurări din partea domniilor lor că nu vor fi creșteri artificiale de prețuri în această perioadă”, a spus Daniel Constantin, în emisiunea Jurnalul de seară, de la Digi24.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Impozitarea retroactivă a diurnelor muncitorilor români din străinătate falimentează afacerile din ţară

La Vaslui, patronul unei firme de construcţii este pe cale să renunţe la afacere, după ce Fiscul i-a calculat o datorie de aproximativ 4 milioane de euro. Suma reprezintă impozitele pentru diurnele plătite în ultimii patru ani.

Între 2011 şi 2014, firma lui Ciprian Safir a avut între 50 şi 100 de muncitori detaşaţi pe un şantier din Germania. Angajaţii erau plătiţi cu salariul minim pe economie, pentru care patronul plătea impozit în ţară. În plus, oamenii primeau încă 88 de euro pe zi diurnă.

              Citeste mai mult…

Business-adviser.ro: Targul BIFE-SIM – crestere cu 5% fata de editia precedenta

In luna septembrie la ROMEXPO are loc cel mai mare eveniment dedicat industriei de mobila – BIFE – SIM – Targ international de mobila, echipamente si accesorii. Companii importante din Romania si din strainatate isi rezerva deja spatiile de expunere si se pregatesc sa impuna tedintele in domeniu pentru urmatoarea perioada.

Incepute in luna martie, inscrierile la BIFE-SIM continua in ritm alert, iar din centralizarile organizatorilor rezulta un interes crescut pentru participarea la eveniment.

            Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de realitatea.net: CURS DE PERFECŢIONARE LA CCINA

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează cursuri autorizate de perfecţionare în ocupaţia Cadru tehnic cu atribuţii în domeniul PSI. Cursul este autorizat ANC, are o durată de 136 ore şi este susţinut de cei mai buni specialişti din domeniu.

           Citeste mai mult…

Glsa.ro: Prima ediție a Festivalului Cupa „Sfântul Gheorghe” a fost un real succes

Arădenii au avut parte de un program deosebit de weekend. Asociația Agroturism Club Sportiv Slătioara, în colaborare cu Romsilva Arad, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad a organizat la Hipodromul din Arad, Festivalul Ecvestru – Cupa „Sfântul Gheorghe”, ediția I. Evenimentul aflat la prima ediție a strâns un număr mare de spectatori.

           Citeste mai mult…

Westcityradio.ro: FIRMELE TIMIȘENE SUNT INVITATE LA MÜNCHEN

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita cea mai mare expoziție de brutărie, patiserie şi cofetărie – organizată la München (Germania), în perioada 12 – 14 septembrie 2015.

Potrivit organizatorilor, expoziţia este singura manifestare din lume care acoperă întreaga piaţă de profil de la A la Z, de la maşini şi arome până la ingrediente şi accesorii. Pachetul misiunii economice cuprinde: vizitarea expoziţiei, transport cu avionul pe ruta Timişoara – München – Timişoara, transferuri interne, 2 nopţi de cazare cu mic dejun şi asistenţă însoţitor din partea CCIAT pe toată durata misiunii economice.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Negriţoiu: Avem o discuţie avansată cu Finanţele despre listarea Telekom, Enel, Hidroelectrica şi Distrigaz la BVB

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se află în discuţii avansate cu Ministerul Finanţelor în ceea ce priveşte listarea unor societăţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care ar putea să contribuie la creşterea lichidităţilor şi volumului de tranzacţii pe bursă, a declarat, marţi, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

‘Avem o discuţie destul de avansată cu Guvernul României, Ministerul de Finanţe în principal, în care am identificat societăţi cu participare de stat minoritară şi majoritară listate, dar şi nelistate, pe care să le listăm la Bursa de Valori Bucureşti. Sunt trei categorii. O primă categorie sunt cele neprivatizate, unde statul are majoritate, începând cu Hidroelectrica, Portul Constanţa, Aeroportul Bucureşti şi altele.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Top 10 cele mai ieftine staţii Petrom din ţară pentru benzină şi motorină

Cea mai ieftină motorină din ţară, la staţiile Petrom, este în Bacău şi în Călăraşi. Motorina cea mai ieftină se găseşte în Slobozia şi în Cernavodă.

Cea mai ieftină benzină din staţiile Petrom din România se găsea, ieri, în Bacău şi Călăraşi. Astfel, în trei benzinării din Bacău, puteţi cumpăra benzina 95 cu 5,58 lei pe litru, potrivit informaţiilor publicate de OMV Petrom pe site-ul propriu. Staţiile respective sunt pe Calea Republicii, pe Calea Moldovei şi pe strada Milcov. Cu acelaşi preţ puteaţi cumpăra şi într-o staţie din  Călăraşi, strada Prelungirea Sloboziei, dar şi într-una din Vulcan, judeţul Hunedoara, strada Mihai Viteazu. Benzina cu 5,59 lei se găsea la o staţie Petrom din Călăraşi, la una din Slobozia, Ialomiţa, şi la două staţii din Focşani. Benzină cu 5,60 lei era o staţie din Bacău şi una din Slobozia.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţul bate serviciile chiar şi pe segmentul de turism de lux. Turiştii negociază chiar şi pentru 50 euro la o vacanţă de 5.000 de euro

Mai mult de jumătate dintre turiştii care cumpără vacanţe de lux, de 3.000-5.000 de euro, negociază chiar şi reduceri de 1-2%, deşi la acest nivel ar trebui să fie foarte pretenţioşi la servicii, a declarat agenţiei MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Asia ar putea cumpăra mai mult grâu din zona Mării Negre

Grâul provenit din bazinul Mării Negre ar putea să-şi redobândească cota pe piaţa din Asia pe măsură ce furnizorii reduc preţurile pentru noua recoltă, în condiţiile în care ploile din ultima vreme vor creşte producţiile în Rusia şi Ucraina, transmite Reuters.

          Citeste mai mult...

Capital.ro: MFE a lansat două proiecte în valoare de 165 milioane de lei

Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), a lansat, marţi, două noi apeluri de proiecte, în valoare totală de 165 de milioane de euro, destinate combaterii abandonului şcolar şi iniţierii şi dezvoltării unei cariere în cercetare în domenii prioritare, precum tehnologii ale societăţii informaţionale, energie, mediu, sănătate, agricultură etc., informează instituţia.

           Citeste mai mult…

Rfi.ro: Toader (PNL): Solicităm o discuţie foarte tehnică pe Codul Fiscal

Opoziţia cere PSD să accepte o dezbatere tehnică, la care să participe şi specialişti în domeniu, privind Codul Fiscal. Declaraţia a fost făcută la RFI de viceliderul deputaţilor PNL, Mircea Toader.

Plenul Senatului a adoptat luni proiectul de lege privind Codul Fiscal, prin care Guvernul îşi propune reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice. Documentul urmează să fie transmis Camerei Deputaţilor, forul legislativ decizional.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ANCOM: Numărul conexiunilor la internet broadband a ajuns în România la 16 milioane, în 2014

Conexiunile la internet în bandă largă (broadband) în România au ajuns, la sfârșitul anului 2014, la un număr de 16 milioane, dintre care cele mai multe (12 milioane) reprezentau conexiuni broadband la puncte mobile pe bază de abonament, conform datelor statistice preliminare prezentate, marți, de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații /ANCOM/, la cea de-a 19-a ediție a conferinței Ziua Comunicațiilor.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Peste 30.000 de salariați din administrația publică intră în grevă generală pe 30 aprilie

Neaplicarea legii salarizării unitare va genera oprirea, în data de 30 aprilie, a activității tuturor membrilor de sindicat din administrația publică, ceea ce înseamnă că peste de 30.000 de oameni, la nivel național, vor intra în grevă generală, a anunțat marți, vicepreședintele CNS Cartel Alfa, Petru Dandea, într-o conferință de presă.

‘Am încercat să găsim soluții printr-un dialog cu reprezentanții Guvernului, dar nu am putut până în acest moment să avem un punct de vedere comun. Mai bine de 20 de clase de salarizare se află la pragul salariului mediu sau chiar sub acest prag. Aproximativ 25% din personalul din administrația publică se află în zona salariului minim, sub 1.000 de lei. Amânarea acestei legi este complet aberantă din punctul nostru de vedere’, a explicat Dandea.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ediţia a XI-a Conferinţei de Risc de Ţară COFACE – invitat special Prof. Otmar Issing, fost Economist Şef al BCE

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, deschide miercuri, cea de-a XI-a Conferinţă de Risc de Ţară COFACE, eveniment care îl va avea ca invitat special pe Prof. Otmar ISSING, fost Economist-Şef şi membru al Comitetului Executiv al Băncii Centrale Europene.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ordonanta de Urgenta care defineste bacsisul si care stabileste situatiile in care ANAF poate suspenda activitatea firmelor a fost publicata in Monitorul Oficial

Ordonanta de Urgenta 8/2015 care stabileste situatiile in care pot fi sanctionate de catre ANAF firmele care sunt gasite cu nereguli a fost publicata marti in Monitorul Oficial. Actul normativ defineste si bacsisul. “Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar”, se arata in ordonanta de urgenta.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Exceptia de la reconsiderarea profesiilor liberale ca fiind dependente ar putea fi eliminata, bacsisul- incadrat la categoria “venituri din alte surse”, si  conditii clare in care firmele pot forma un grup fiscal unic (proiect)

Guvernul intentioneaza sa aduca printr-o Hotarare (vezi documentul in atasament) o serie de modificari Codului Fiscal, printre care eliminarea exceptiei de la reconsiderarea ca activitati dependentea profesiilor liberale, incadrarea bacsisului la categoria “venituri din alte surse”, dar si larificarea conditiilor in care societatile pot constitui un grup fiscal unic in sensul TVA. De asemenea, proiectul clarifica o serie de neajunsuri cu care inspectorii ANAF s-au intalnit pe teren, cum ar fi cazul companiei de produse cosmetice Farmec din Cluj, care a fost amendata pentru ca  ar fi beneficiat pe nedrept de scutiri de la plata accizei pe alcoolul etilic denaturat folosit la fabricarea a trei produse: aerosoli Airwick, Nufar si Triumf.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro:  Fondurile de investitii sunt o alternativa la randamentele scazute ale depozitelor bancare. Dragos Darabut, director general Vanguard Asset Management, discuta online, miercuri, de la ora 13.30

Fondurile de investitii au ajuns la active nete record de peste 23 miliarde de lei la finalul primului trimestru, cu peste 10% mai mari fata de anul precedent, potrivit datelor raportate de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF). Ratele dobanzii la depozitele bancare au fost depasite de cele mai multe dintre randamente obtinute de fondurile de investitii. Acestea au redevenit o optiune pentru romani.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Mamaia vinde la maximum de 1 Mai! Hotelurile de patru stele sunt aproape pline

Hotelurile de patru stele din staţiunea Mamaia mai au puţine camere libere pentru vacanţa de 1 Mai. Dacă nu v-aţi hotărât, grăbiţi-vă!

Cea mai căutată staţiune de pe litoralul românesc pentru vacanţa de 1 Mai este Mamaia, potrivit lui Aurelian Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT). Reprezentanţii din turism se aşteaptă ca 25.000 de turişti să se cazeze în cea mai dinamică staţiune de pe litoral.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Francul scade la minimul ultimelor trei săptămâni, la cursul BNR

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,4126 lei/euro, 4,2230 lei/franc elveţian şi 4,0418 lei/dolar.

Francul scade semnificativ cu 4 bani, până la 4,2230, de la 4,2664 lei, cât a fost ieri cursul anunţat de BNR. Astfel, francul atinge minimul ultimelor trei săptămâni (9 aprilie 2015 / 4,2112 lei/franc). Marţea trecută, moneda elveţiană a crescut până la 4,3384 lei, maximul ultimelor trei luni. Francul nu mai atinsese o valoare atât de ridicată din 28 ianuarie 2015 când BNR a anunţat un curs de 4,3632 lei/franc elveţian.

         Citeste mai mult…

Evz.ro: Impozitul pe bacşiş ar putea complica activitatea IMM-urilor

Obligaţia de a emite bon fiscal separat pentru bacşiş va aduce la buget sume neglijabile.

În plus, va complica activitatea multor întreprinderi mici şi mijlocii, care vor fi sufocate de birocraţia excesivă impusă de eliberarea a două bonuri fiscale în loc de unul singur, este de părere europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, informează Agerpres.

          Citeste mai mult...

Digi24.ro: Infrastructura, victima bugetului sărac

Infrastructura este marea restanţă a guvernării Ponta. Sunt în lucru 228 de kilometri de autostradă, iar reprezentantul FMI în România spune că şi Bulgaria are performanţe mai bune la construcţia de drumuri.

În 2012, guvernul lui Victor Ponta promitea că proiectele de infrastructură vot fi prioritare şi că procente tot mai mari din Prodsul Intern Brut vor fi dirijate spre această direcţie. Din păcate, în realitate s-a întâmplat exact invers: proiectele mari au fost amânate sau au primit prea puţini bani pentru a fi duse la bun sfârşit.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Lukoil majorează valoarea dividendelor, în ciuda declinului înregistrat de prețul țițeiului

Conducerea Lukoil, a doua mare companie energetică din Rusia, a recomandat plata unor dividende de 94 de ruble pe acțiune, pentru anul 2014, transmite Bloomberg.

Adăugând dividendele interimare de 60 de ruble, plata totală efectuată de Lukoil din profitul pe 2014 este de 154 de ruble pe acțiune, față de 110 ruble pentru 2013, conform datelor Bloomberg.

         Citeste mai mult...

Mediafax.ro: Visa: Românii câştigă din hobby până la 10.000 de lei pe an, cel mai mult în renovări şi decoraţiuni

Românii care au şi-au transformat hobby-ul într-o afacere câştigă venituri suplimentare de peste 5.000 de lei pe an, cu un vârf în Bucureşti şi Ilfov de circa 10.000 de lei, cele mai profitabile pasiuni fiind în domeniile renovărilor şi decoraţiunilor interioare, design, fotografie sau culinar.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Raiffeisen Asset Management, venituri din administrarea investiţiilor de peste 70 milioane lei

Raiffeisen Asset Management a obţinut în 2014 venituri din administrarea investiţiilor de peste 70 milioane lei, faţă de 54 milioane lei în 2013, iar profitul brut a fost de 29 milioane lei în 2014, cu 36% peste nivelul de 21,3 milioane de lei obţinut în 2013.

Potrivit unui comunicat al companiei, rezultatele reflectă creşterea volumului de activitate prin majorarea valorii de piaţă a activelor, precum şi a sumelor noi atrase de la clienţi. Activele în administrare au crescut cu peste 1,1 miliarde în 2014, depăşind echivalentul a 5,7 miliarde lei a sfârşitul anului.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Acţionarii BVB au aprobat distribuirea a 94% din profit pentru dividende

Acţionarii Burse de Valori Bucureşti (BVB) au aprobat, în Adunarea Generală de astăzi, distribuirea de dividende în valoare de 11,18 milioane de lei (2,52 milioane euro) din profitul obţinut în 2014, ceea ce reprezintă 94% din profitul net de anul trecut.

Potrivit unui raport publicat astăzi, operatorul pieţei de capital a distribuit către acţionari dividende în urcare cu peste 24% faţă de anul anterior, când acţionarii au primit puţin peste 9 milioane de lei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live. Oraşul din România cu cei mai mulţi antreprenori

Centrul antreprenorial pe SRL-D e la Cluj, avem cele mai multe înfiinţate acolo, a spus Silvia Călin-Mihalcea, director general al  Registrului Comerţului, în cadrul emisiunii.

Cei care au un SRL-D sunt scutiţi de plata taxelor la Registrul Comerţului. Studenţii sau un debutant, îşi pot înfiinţa un SRL-D cu condiţia să nu fi avut o afacere înainte, a mai spus Mihalcea.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: CELE 6 MEGA-TENDINŢE CARE REDEFINESC LUMEA ÎN CARE TRĂIM, IDENTIFICATE DE EY

Convergenţa digitală, întărirea spiritului antreprenorial, crearea unei pieţe globale, creşterea cererii de resurse globale, redefinirea domeniului sănătăţii şi urbanizarea sunt cele şase mega-tendinţe care redefinesc lumea în care trăim identificate de EY.

“În cadrul EY descriem mega-tendinţele ca marile forţe globale de natură transformaţională. Acestea definesc viitorul prin impactul profund asupra economiilor, sectoarelor de activitate, societăţilor şi indivizilor. Trăim într-o lume aflată în permanentă mişcare. Bunurile, capitalul şi forţa de muncă se deplasează la nivel global cu o viteză mai mare ca oricând şi conform unor tipare noi. Inovaţia tehnologică, incluzând convergenta digitală, rescrie atât fiecare industrie cât şi modul în care oamenii îşi gestionează vieţile.

             Citeste mai mult…

Economica.net: ASLO: Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 16% în primul trimestru

Piaţa de leasing operaţional a depăşit nivelul de 50.000 de unităţi în administrare la finalul primului trimestru din 2015, înregistrând o creştere de 16% faţă de primul trimestru 2014.

De asemenea, în perioada ianuarie-martie, au fost înmatriculate peste 2.500 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 15% din totalul înmatriculărilor noi, ceea ce reprezintă o creştere cu 8,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Alte doua firme cer insolventa Complexului Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara, societate de stat cu 7.000 de angajati, se confrunta in acest an cu o avalansa de cereri in tribunal de intrare in insolventa. Alte doua firme, Instal Comimpex 2006 SRL si Arteca Jilava SA, solicita in instanta, in calitate de creditori, insolventa companiei. Solicitarile acestora au fost conexate cu cea a firmei Romlink Invest SRL care a inregistrat o astfel de cerere pe 8 aprilie la Tribunalul Hunedoara. Astfel, exista un singur dosar (2503/97/2015) pentru toate cele trei cereri. Pana la aceste noi cereri, au mai fost deschise alte trei dosare de insolventa, insa creditorii au renuntat procese inca de la primele infatisari. Compania se afla intr-o situatie financiara extrem de dificila.

          Citeste mai mult...

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de peste 2,5 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 11.134.418,55 lei (2.518.985,24 euro).

În jurul orei 15, toţi cei nouă indici ai BVB erau în scădere. Astfel, indicele BET cobora cu 0,58%, până la 7.542,4, iar indicele BETPlus se deprecia cu 0,52%, la 1.108,48 puncte.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Agriculturii: Vom analiza fiecare portiță legislativă pentru a nu exista o creștere a prețurilor înainte de reducerea TVA

Vom analiza fiecare portiță legislativă, împreună cu instituțiile abilitate, Consiliul Concurenței și ANPC, astfel încât să nu existe o creștere a prețurilor alimentelor înainte de reducerea TVA la 9%, a declarat, marți, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la finalului vizitei la fabrica de iaurturi Danone din București.

“În ultimele zile există această percepție că unele magazine vor să mărească prețurile înainte de reducerea TVA. Noi suntem foarte atenți, dar în egală măsură și cei de la Consiliul Concurenței și de la ANPC.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Restanțele la creditele în lei au scăzut cu circa 3%, iar la cele în valută cu 2,2%, în martie

Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populației și firmelor, înregistrată în luna martie 2015, se cifrează la 10,073 miliarde de lei, cu circa 3% sub cea raportată în februarie, în timp ce restanțele la creditele în valută se ridicau la 14,558 miliarde lei (echivalent), în scădere cu 2,2%, conform unui raport al Băncii Naționale a României /BNR/, publicat marți.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: E dreptul Opoziției să depună moțiune, dar avem proiecte esențiale care trebuie votate

Premierul Victor Ponta a declarat marți că este dreptul constituțional al Opoziției să depună moțiune de cenzură, însă a atras atenția că sunt mai multe “proiecte esențiale” care trebuie adoptate de Parlament în actuala sesiune.

“Aveam emoții că nu vor depune o dată moțiunea. Foarte bine, să depună! E dreptul constituțional al Opoziției, o sesiune parlamentară fără nicio moțiune era greu de presupus că se va întâmpla”, a afirmat Ponta, la Strasbourg, menționând însă că sunt “proiecte speciale” precum legile electorale, Codul fiscal și revizuirea Constituției, care trebuie să treacă de Parlament în actuala sesiune.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Bușoi (PNL): Bonul fiscal pe bacșiș va aduce puțini bani la buget, dar va complica activitatea IMM-urilor

Eurodeputatul PNL Cristian Bușoi nu crede în eficiența măsurii anunțate de Guvern de a obliga agenții comerciali să emită bonuri fiscale pe bacșiș și consideră că prin aceasta se va îngreuna activitatea întreprinderilor mici și mijlocii.

‘Obligația de a emite bon fiscal separat pentru bacșiș este o măsură fără precedent în Europa; va aduce puțini bani la buget, dar va complica activitatea multor IMM-uri. În condițiile în care Uniunea Europeană are printre prioritățile sale susținerea IMM-urilor, Guvernul Ponta pare a nu avea alt obiectiv decât acela de a complica viața întreprinderilor mici și mijlocii din România și a micilor comercianți’, a declarat marți, pentru AGERPRES, Cristian Bușoi.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Muntean (ASSAI): Înființarea CEETAR nu duce la scumpirea RCA; prețul crește pentru că așa vor asigurătorii

Societățile de asigurări fac presiuni asupra parlamentarilor pentru a nu promova proiectul de lege privind înființarea Corpului Experților și Evaluatorilor Tehnici Auto din România (CEETAR) pentru că le este teamă că vor fi obligate să plătească daunele corect și la timp, a declarat marți președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente, Cristian Muntean.

“În realitate, lor (societăților de asigurări — n.r.) le este teamă că vor fi puse în situația să plătească daunele în mod transparent, corect, ceea ce nu se întâmplă în acest moment. Polița RCA are motive să crească doar pentru că așa vor asigurătorii, nu din cauza înființării CEETAR”, a explicat Cristian Muntean.

           Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Surpriza pe care ne-o pregătesc hipermarketurile după scăderea TVA

Organizațiile patronale susțin că înaintea scăderii TVA la produsele -agro-alimentare există mai multe semne că hipermarketurile își vor mări marja de profit. Prețurile vor scade cu un procent mai mic decât ar trebui.

Afișarea în paralel a prețului vechi și a celui nou, după reducerea TVA, timp de două săptămâni. Această propunere a fost făcută la întâlnirea recentă dintre reprezentanții Ministerului Finanțelor, al Agriculturii, Consiliului Concurenței, organizațiilor patronale din industria alimentară și cei ai hipermarketurilor. Însă, reprezentanții magazinelor au refuzat, motivând că ar fi un volum de muncă prea mare. Organizațiile patronale arată că motivele reale sunt altele.

             Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: E-commerce, utilaje industriale şi licitaţii

Era tehnologiei în care ne aflăm în momentul de faţă facilitează tot mai mult tranzacţiile de orice tip. Din ce în ce mai mult teren câştigă şi licitaţiile online – sector din e-commerce în continuă expansiune şi dezvoltare.

Licitaţiile online înlătură cheltuielile ocazionate de timp, de deplasare, de comisioane aferente tranzacţiei. În cazul licitaţiilor clasice, toţi cei ce licitau trebuiau să fie prezenţi la locul de desfăşurare, procesul era unul de durată şi de asemenea costisitor din punct de vedere al deplasării în special. Facilitatea licitaţiilor online este dată de faptul că procesul se desfăşoară în aceeaşi manieră, cumpărătorii licitează pentru bunul sau echipamentul dorit, iar cel cu oferta cea mai bună îl obţine în cele din urma.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE IULIAN ANGHEL, EDITOR ZF

Măi băieţi, pe ce aţi cheltuit voi 70 mil. euro la Teatrului Naţional? Ia săriţi voi cu raportul ca să ştim şi noi cum ajunge să coste reabilitarea unei singure clădiri cât un cartie cu 3.000 de apartemente noi!

Sunt de acum 10 zile de la redeschiderea completă a Teatrului Naţional din Bucureşti – o investiţie pentru care Ministerul Culturii a prevăzut în bugetul multianual 333 de milioane de lei (75 de milioane de euro) – şi nimănui nu-i trece prin cap să prezinte un raport, măcar general dacă nu de detaliu, despre felul în care au fost cheltuiţi banii.

Sunt şase luni de când premierul Victor Ponta, pe atunci candidat prezidenţial, a inaugurat electoral teatrul neterminat, lăudându-se cu câte eforturi face el pentru cultură.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Agricola, afaceri de peste 135 milioane lei în primul trimestru

Dacă în primul trimestru al anului 2014, Grupul de firme Agricola înregistra o creștere a cifrei de afaceri de 15% față de 2013, după primele 3 luni ale acestui an creșterea cifrei de afaceri este de aproape 2% față de anul trecut, ajungând la circa 135,216 milioane lei.

Diminuarea ritmului de creștere, potrivit unui comunicat al companiei, este cauzată de scăderea cifrelor de afaceri generată de unele companii din grup care și-au calibrat activitatea în funcție de contextul de piață.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: ORACLE:

55% din generaţia Millenials susţin că aplicaţiile mobile îmbunătăţesc experienţa cu o companie

Un nou studiu Oracle relevă faptul că aproape 55% din membrii generaţiei Millenials susţin că o experiență neplăcută cu aplicaţiile mobile ale unei companii reduce şansele ca ei să folosească produsele sau serviciile acesteia, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit raportului global “Millenials și mobilitatea: cum pot atrage business-urile generația aplicațiilor”, 39% dintre Millenials sunt mai puţin înclinaţi spre a recomanda altora produsele sau serviciile unei companii care nu generează o experienţă plăcută prin intermediul aplicaţiilor mobile, iar 27 % admit că acest factor i-ar determina să acorde chiar și o notă negativă produselor sau serviciilor acelei companii.

             Citeste mai mult…

Ziare.com: Cat platesti pentru un credit pe 30 de ani prin programul “Prima Casa”

Bancile se intrec in oferirea de dobanzi accesibile pentru creditele prin programul “Prima Casa”, arata o analiza recenta.

Pentru cei care nu isi vireaza salariul la banca respectiva, cea mai mica dobanda de pe piata se regaseste la CEC Bank, 3,94% pe an, singura sub pragul de 4%, fiind urmata de banca Transilvania (4,02%).

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor