Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 29 mai 2015

Ziuaconstanta.ro,   MINISTRUL AGRICULTURII FACE UN APEL CĂTRE PRIMARI ŞI FERMIERI ÎN VEDEREA DEPUNERII DE CERERI PENTRU PLĂŢILE DIRECTE DE LA APIA 

A 23-a ediţie a târgului Expoagroutil şi-a deschis, ieri, porţile la Constanţa. Organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură a judeţului Constanţa, evenimentul se derulează în perioada 28 – 31 mai, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, pe o suprafaţă de 3.350 de metri pătraţi. Manifestarea expoziţională cuprinde secţiuni precum tractoare, combine şi echipamente agricole, substanţe pentru fertilizare şi protecţia plantelor, produse agricole şi alimentare, utilaje şi instalaţii pentru industria alimentară, salon de produse ecologice, salon de floricultură şi salon de finanţări şi asigurări, preponderent agricole.

          Citeste mai mult…

Cugetliber.ro, preluat de ultimele-stiri.eu: Parada maşinilor şi utilajelor agricole, la EXPOAGROUTIL

Ministrul Daniel Constantin şi Mihai Daraban, preşedintele CCIR, au inaugurat târgul din Mamaia

Pavilionul Expoziţional din Mamaia pare o cetate sub asediul a zeci de maşini şi utilaje. Un banner uriaş te avertizează că este vorba de Târgul de utilaje şi instalaţii agricole EXPOAGROUTIL.

         Citeste mai mult…

Caleaeuropeana.ro: Dezbaterea “România între beneficii și restricții în cadrul TTIP”

Institutul Aspen România și Asociația Europuls organizează dezbaterea “România între beneficii și restricții în cadrul TTIP”, în cadrul celei de-a treia ediții a forumului EUROSFAT, în data de 29 mai 2015,între orele 11:00 – 13:00, Sala Constantin Stere, Palatul Parlamentului, se arată într-un comunicat remisCaleaEuropeana.ro.

         Citeste mai mult…

Vremeanoua.ro: Prefectul de Vaslui, revoltat de tãierile ilegale: “Nu suntem un judet de prosti!”

Conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui a rãspuns pozitiv la solicitãrile mediului de afaceri, care cere o campanie de oprire a defrisãrilor ilegale, fenomen cu care se confruntã si judetul Vaslui. O initiativã care a adunat în sala de sedinte a C.C.I.A., ieri, patroni din toate ramurile economiei locale, primari si reprezentanti ai administratiei publice, mai putin parlamentarii judetului, care au dat cu flit actiunii de la Camera de Comert, fiind ocupati mai mult cu luptele politice din Parlament, decât de realitãtile judetului.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea business angels

Preşedintele României Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru promulgarea Legii privind stimularea investitorilor individuali – business angels, arată un comunicat de presă publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: CAZUL CE HUNEDOARA

Cum au cheltuit guvernele 7 mld. $ înr-o industrie care vinde acum sub preţul de producţie

Cum a ajuns CE Oltenia la pierderi de 700 mil. lei în 2014 de la profit în 2013

Guvernul mai aruncă o picătură de 37 mil. euro în oceanul de miliarde pe care l-a vărsat în minele din Valea Jiului ♦ Cum poate rezista însă în piaţă o companie care produce energia cu 220 de lei când ea se cumpără cu 155 de lei pe MWh?

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Andrei Gerea: Energia este o componentă importantă a securității naționale

Energia este o componentă importantă a securității naționale, a declarat joi, la Petroșani, ministrul Energiei, Andrei Gerea, care a precizat că susține continuarea activității mineritului de cărbune în Valea Jiului prin prisma garantării securității energetice a României.

Ministrul Energiei a avut discuții joi cu reprezentanți ai administrației locale și județene, cu cei ai conducerii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și cu cei ai sindicatelor, în contextul în care minerii din Valea Jiului au protestat, timp de două zile, îngrijorați de perspectiva închiderii exploatărilor de huilă din zonă.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Petrom a ajuns la cinci sonde „înfipte“ în adâncurile Mării Negre

Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a ajuns, alături de partenerul său, gigantul american ExxonMobil, la cinci sonde de explorare în adâncurile Mării Negre, în perimetrul Neptun, unele finalizate, altele în curs de realizare, fiecare astfel de sondă, săpată la sute de kilometri de ţărm, venind cu o „notă de plată“ de circa 100-150 mil. dolari, potrivit informaţiilor disponibile.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Oamenii să înţeleagă, aderarea la zona euro nu presupune numai avantaje, ci şi dezavantaje

Aderarea României la zona euro nu trebuie să fie o măsură impusă, ci trebuie să genereze o schimbare în mintea oamenilor, care să înţeleagă că acest proces nu presupune numai avantaje, ci şi anumite dezavantaje, a declarat premierul Victor Ponta.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Normele Codului Fiscal apărute în Monitorul Oficial fără reconsiderarea profesiilor libere şi drepturi de autor în activităţi dependente

Normele Codului Fiscal au fost publicate joi în Monitorul Oficial fără abrogarea prevederii care împiedică reconsiderarea activităţilor independente care generează venituri din profesii libere sau drepturi de autor în dependente, cum anunţase Guvernul, experţi juridici remarcând la rândul lor măsura.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a anunţat că a modificat normele de aplicare a Codului Fiscal şi că un element de noutate adus de actul normativ vizează asigurarea unui tratament fiscal nediscriminatoriu aplicabil veniturilor obţinute din activităţi desfăşurate în mod independent.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Asociaţie: Vânzările de băuturi spirtoase însumează 700 milioane euro, dar doar 25% sunt fiscalizate

Românii consumă anual băuturi spirtoase în valoare de 700 milioane de euro, dar statul încasează taxe şi accize doar pentru 25% din vânzări din cauza evaziunii fiscale, potrivit datelor publicate, joi, de asociaţia Spirits România.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: CEI MAI MARI JUCĂTORI DIN ECONOMIE

„România va atinge în perioada 2018-2019 o nouă fază de boom economic“

Cum s-a schimbat clasamentul celor mai mari jucători din economie pe 80 de industrii în ultimii 10 ani? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 26 mai, de la ora 12:00, cu Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct al Ziarului Financiar

România va atinge în perioada 2018-2019 o nouă fază de boom economic, evoluţie ce va fi sprijinită şi de împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire, dar şi de preluarea în premieră a preşedinţiei UE, a spus Ionel Blănculescu, analist financiar, la conferinţa ZF Cei Mai Mari Jucători din Economie.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum arată noul model folosit de BNR pentru fundamentarea deciziilor de politică monetară

Banca centrală are un nou instrument de modelare macroeconomică pentru întărirea capacităţii de analiză, care funcţionează în paralel cu modelul actual introdus din 2005, consiliul de administraţie al BNR urmând să primească date furnizate de ambele modele şi să surprindă astfel cu mai multă aucurateţe mişcarea factorilor care influenţează direcţia inflaţiei, deciziile de politică monetară fiind astfel mai aproape de optim.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Austriecii au cerut dividende de 600 mil. lei de la Raiffeisen, dublu faţă de suma propusă

Acţionarii Raiffeisen, un jucător de top cinci din sistemul bancar controlat de grupul austriac cu acelaşi nume, au aprobat în adunarea generală de la finalul lunii aprilie distribuirea de dividende în sumă de 606 milioane de lei, dublu faţă de propunerea iniţială.

Suma distribuită sub formă de dividende depăşeşte practic profitul net de o jumătate de miliard de lei obţinut de bancă anul trecut, ceea ce înseamnă că o parte din banii necesari plăţii dividendelor provine din rezervele constituite de bancă din profiturile anilor anteriori. Din profitul de anul trecut sunt acordate dividende de 472 mil. lei, iar din rezultatul reportat sunt acordate dividende de 134 mil. lei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Optimismul managerilor creşte în ritm cu economia, având industria, construcţiile şi comerţul în rol de vedete

Managerii companiilor care activează pe piaţa internă estimează pentru perioada mai – iulie creşterea activităţii în industria pre­lucrătoare, construcţii, comerţ şi servicii, potrivit sondajului lunar privind aşteptările în privinţa economiei publicat ieri de Insti­tutului Naţional de Statistică (INS). Sunt previziuni de înţeles de vreme ce în T1 toate domeniile de mai sus au înregistrat creşteri.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Teraplast s-a corectat cu 7%, după un salt de 25% într-o lună

Titlurile producătorului de profile PVC Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP) au scăzut cu 7,5% în şedinţa de ieri, aproape de finalul unei luni volatile, în care acţiunile companiei au fluctuat şi cu 8% de la o zi la alta.

Acţiunile Teraplast au crescut cu 25% doar de la începutul lunii mai, aducând un plus de 17 milioane de lei la capitalizarea bursieră, după ce compania a anunţat vânzări peste aşteptări la începutul anului şi a trecut pe profit în primul trimestru.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Leadership în situaţii de criză! Urmăriţi emisiunea ZF Live de vineri, 29 mai, de la ora 12:00, cu Scott P. Moore, US Navy Seal Rear Admiral (Rez)

Leadership în situaţii de criză! Urmăriţi emisiunea ZF Live de vineri, 29 mai, de la ora 12:00, cu Scott P. Moore, US Navy Seal Rear Admiral (Rez)

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Creştere economică 5% – scopuri şi mijloace

​Înainte de trecerea tăvălugului crizei creşterea economică era considerată un fenomen normal într-o eră marcată de o teribilă viteza de transformare. Datorită efectelor sale ulterioare, criza a modificat percepţia asupra creşterii economice. Conjunctura actuală obligă la o creştere economică sustenabilă în carecreştereaconsumului de factori de producţie trebuie să fie dublatăde creşterea eficienţei utilizării lor.

        Citeste mai mult…

Antena3.ro: Ministrul Agriculturii a ascuns scumpirile artificiale. Iată ce produse au avut cele mai mari majorări de preţ

O analiză realizată de economica.net bazată pe rapoartele INS trimise Ministerului Agriculturii arată că în ultima lună s-au înregistrat cele mai mari scumpiri din ultimii trei ani la alimente. Asta în perspectiva reducerii cotei TVA la produsele alimentare de la 1 iunie.

Cele mai mari creşteri de preţuri au fost la fructe, cu 5,25% şi la legume, cu 2,23%. Şi uleiul s-a scumpit, cu 0,32 de procente, dar şi mierea cu 0,28 de procente. Un preţ mărit faţă de martie, a avut în aprilie şi caşcavalul, care s-a scumpit cu 0,16%.

         Citeste mai mult…

Digi24.ro: TAROM vrea să-și schimbe flota. Două aeronave Airbus ar putea fi vândute Guvernului

TAROM caută să-şi schimbe flota. Într-un an sau doi, pasagerii companiei de stat ar putea zbura cu avioane noi. Cu cele vechi, şefii de la TAROM au deja planuri. Vor să vândă Guvernului cele două două aeronave Airbus. Întâi, însă, acestea trebuie configurate VIP pentru a putea fi folosite de către demnitari.

Cumpărate acum 23 de ani, cele două Airbus-uri din flota TAROM ar putea fi transformate în avioane pentru demnitari.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum arată şi când va fi deschis primul punct de frontieră pe autostradă dintre România şi Ungaria

Cu puţin noroc, în mai puţin de două luni de zile vom putea trece din România în Ungaria fără să părăsim autostrada pentru a trece prin controlul vamal. Avem mai jos poze şi informaţii despre primul punct vamal din România construit pe autostradă, scrie Pro Motor.

Se lucrează intens la primul punct vamal din România prin care poţi ajunge în Vest fără să părăseşti autostrada, şi anume în apropierea localităţii Nădlac, acolo unde Autostrada A1 face legătura cu autostrada M43 din Ungaria.

        Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Același preț la energia electrică, văzut diferit

Din când în când, Eurostat ne spune că avem cam cea mai ieftină energie electrică pentru populaţie, aşa că mai este încă loc de multe scumpiri. Dacă de la Bruxelles lucrurile aşa se văd, în schimb, privite de la Bucureşti, lucrurile stau exact pe dos.

Eurostat, România continuă să se situeze printre ţările cu cele mai scăzute preţuri din UE la energia electrică – 12,5 euro pentru 100 de kWh. Preţuri mai mici se înregistrează doar în Bulgaria (9 euro pentru 100 kWh) şi Ungaria (11,5 euro pentru 100 de kWh).

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor