Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 4 iunie 2015

Agerpres.ro: Comunicat de presă – MAE

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță a președintelui Camerei de Comerț Româno – Americană

Secretarul de stat pentru afaceri strategice  Daniel Ioniță a avut astăzi, 3 iunie, o întrevedere cu președintele Camerei de Comerț Româno-Americane (RACC), Mark Meyer, aflat în vizită în România.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro, preluat de monitorulvn.ro, infolegal.ro, ziarero.antena3.ro: Ioniță (MAE) solicită președintelui RACC sprijin pentru includerea României în programul Visa Waiver

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniță, a solicitat, miercuri, în cadrul unei întrevederi cu președintele Camerei de Comerț Româno-Americane (RACC), Mark Meyer, sprijin pentru continuarea demersurilor de includere a României în programul Visa Waiver.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Secretar de stat solicită RACC sprijin pentru includerea României în programul Visa Waiver

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă, a solicitat, azi, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane (RACC), Mark Meyer, sprijin pentru continuarea demersurilor de includere a României în programul Visa Waiver, potrivit unui comunicat MAE remis azi redacţiei.

Solicitarea lui Daniel Ioniţă a avut în vedere atât progresele înregistrate de România în îndeplinirea criteriilor tehnice ale programului, cât şi importanţa acestui obiectiv, “a cărui materializare va avea un impact pozitiv, inclusiv pe dimensiunea economică a relaţiilor bilaterale”.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Investițiile nete realizate în economia națională au urcat cu 8,5%, în trimestrul I, la peste 11,93 miliarde de lei

Investițiile nete realizate în economia națională au însumat, în primul trimestru al anului, 11,932 miliarde de lei, mai mari cu 8,5% raportat la perioada similară din 2014, potrivit datelor provizorii publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, creșterea cu 8,5% a investițiilor nete s-a produs pe fondul creșterilor înregistrate la toate elementele de structură: lucrări de construcții noi — cu 16,2% (la 5,130 miliarde de lei), utilaje (inclusiv mijloace de transport) — cu 3,8% (la 5,471 miliarde lei), și alte cheltuieli — cu 0,4% (la 1,330 miliarde lei).

          Citeste mai mult

Agerpres.ro: Juncker: Comisia Europeană nu își va schimba agenda în domeniul imigrației

Comisia Europeană nu își va schimba poziția cu privire la propunerile privind acceptarea și distribuirea solicitanților de azil între statele Uniunii Europene, în pofida opoziției unora dintre țările membre, a afirmat miercuri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit EurActiv.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Corina Crețu: Comisia Europeană apreciază progresele înregistrate de România în elaborarea Master Planului de Transport

Comisia Europeană apreciază progresele înregistrate de România în elaborarea Master Planului de Transport, a anunțat comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, într-o declarație de presă transmisă joi AGERPRES de cabinetul său.

Corina Crețu s-a întâlnit miercuri, la Bruxelles, cu ministrul transporturilor din România, Ioan Rus, pentru a discuta ultimele aspecte referitoare la Master Planul de Transport.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: UPDATE UniCredit Bank Austria și-a majorat participația la UniCredit Țiriac Bank până la 95,6%

Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, a anunțat, miercuri seară, că și-a majorat participația pe care o deține la divizia din România, UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac, informează APA.

Contractul convenit de Ion Țiriac cu Bank Austria, înainte ca banca austriacă să fie preluată de grupul italian UniCredit, prevedea posibilitatea vânzării pachetului de acțiuni până la mijlocul lui 2015.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dacian Cioloș: Agricultura nu ține doar de o dezvoltare economică ci ține de un mod de viață și chiar de un model de societate

Agricultura nu este doar un simplu sector economic, ci ține de un mod de viață și chiar de un model de societate și trebuie abordată într-un mod integrat, a declarat, miercuri, Dacian Cioloș, fost comisar european pe agricultură și dezvoltare rurală.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Agriculturii: Doar 20% dintre cei care depun cereri de plată la APIA au cadastrul realizat

Lipsa cadastrului în România este un lucru care ne de bătăi de cap și în aceste zile, pentru că doar 20% din cei care depun cereri de plată la APIA au cadastrul realizat, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferință conferință privind strategia agricolă după orizontul 2020, organizată de Banca Mondială și Ministerul Agriculturii.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin: România poate produce alimente pentru 35 de milioane de locuitori; este un jucător important la nivel european și mondial

România nu este doar o țară care produce pentru a-și acoperi nevoia la nivel național, ci un jucător important la nivel european și mondial și poate produce alimente pentru 35 de milioane de locuitori, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferință de profil.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: OECD a înrăutățit estimările de creștere a economiei mondiale în 2015

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a înrăutățit estimarea privind creșterea economiei mondiale, apreciind că investițiile rămân reduse, iar riscurile legate de posibilul faliment al Greciei afectează încrederea, transmit Reuters și Bloomberg.

Declinul prețului țițeiului și măsurile de relaxare monetare adoptate de principalele bănci centrale vor sprijini o redresare graduală. De asemenea, aprecierea dolarului face mai ieftine exporturile altor state, se arată în raportul organizației.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Costul orar al forţei de muncă a crescut în primul trimestru cu 7% faţă de ianuarie-martie 2014

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată în funcţie de numărul zilelor lucrătoare a scăzut în primul trimestru cu 1,58% faţă de trimestrul precedent, dar comparativ cu ianuarie-martie 2014 este mai mare cu 7,09%, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

În formă brută, faţă de aceleaşi perioade de comparaţie, variaţia costului orar al forţei de muncă a diferit nesemnificativ faţă de forma ajustată (-1,4%, respectiv 7,01%).

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Afacerile din comerţ au crescut în primele patru luni cu 4,3%

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor de autovehicule şi motociclete, a crescut în primele patru luni, faţă de aceaaşi perioadă din 2014, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,3%, respectiv 4,4%.

Evoluţia a fost influenţată de creşterea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (cu 9,4%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (6,8%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: EXCLUSIV: Guvernul şi CE au convenit un nou calendar de creştere a preţului la gaze pentru casnici

Guvernul a convenit cu Comisia Europeană (CE) un nou calendar de liberalizare a preţului gazelor pentru consumatorii casnici, care prevede majorări anuale, nu trimestriale ca până în prezent, cu câte 6 lei pe MWh, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Conform acestui calendar, avizat de Executiv, preţurile la gazele pentru consumatorii casnici vor creşte de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh, din iulie acest an, la 66 lei/MWh în 2016, la 72 lei/MWh lei în 2017 şi la 78 lei/MWh în 2018.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: MICUL INVESTITOR ADEMENIT LA BURSĂ CU TITLURI DE STAT

Finanţele fac ce nu ştie Sobolewski

 Ministerul Finanţelor va lansa o emisiune de titluri de stat pentru persoane fizice, pe care o va lista la Bursa de Valori Bucureşti, propunându-şi să atragă economiiile populaţiei, în condiţiile în care Bursa, prin directorul său Ludwik Sobolewski, s-a concentrat în ultima perioadă, în special, pe investitorii străini, ignorând aproape total retailul.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Ponta: “Listarea Hidroelectrica, după ieşirea din insolvenţă”

Premierul a cerut termene mai scurte în procesele companiei cu “băieţii deştepţi” din energie

Subiectul listării Hidroelectrica – eveniment aşteptat cu mare interes pe piaţa noastră de capital – a generat, în ultima perioadă, zvonuri că premierul Victor Ponta prospectează posibilitatea derulării ofertei publice iniţiale chiar înainte ca societatea să iasă din insolvenţă. De altfel, presa centrală a relatat recent că administratorul judiciar al Hidroelectrica ar fi cercetat această perspectivă total neobişnuită şi catalogată de analiştii consultaţi de ziarul BURSA ca fiind o idee proastă şi foarte riscantă, în ciuda rezultatelor financiare foarte bune ale companiei.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: MIRSANU.RO:

Banca Transilvania şi OTP Bank au depus oferte pentru cumpărarea Piraeus Bank România

Banca grecească Piraeus Bank a primit luna trecută aproximativ cinci oferte indicative pentru achiziția Piraeus Bank România, printre ofertanți aflându-se Banca Transilvania și OTP Bank, au declarat, pentru jurnalul de tranzacții mirsanu.ro, surse din piață.

De asemenea, potrivit surselor citate de mirsanu.ro, de achiziţia Piraeus Bank România mai sunt interesate și fonduri americane de investiții.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: GARANT:

Piaţa neagră de alcool prejudiciază statul cu 2 miliarde euro pe an

Piața neagră de alcool din România este în continuă creștere, ajungând să reprezinte peste 90% din totalul pieței și să aducă statului un prejudiciu de aproximativ 2 miliarde euro pe an, consideră Romulus Dascălu, președintele Federației Patronale a Industriei Alcoolului şi Băuturilor Alcoolice GARANT.

Potrivit domniei sale, banii pierduți astfel ar putea rezolva probleme bugetare importante din domenii cheie, precum sănătatea, educația, protecția socială și infrastructura.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: “Multe bănci au lichiditatea şi solvabilitatea mai bune decât au nevoie”

Îmbunătăţirea aplicării cadrului legislativ al insolvenţei persoanelor juridice ar creşte apetitul băncilor pentru creditarea IMM-urilor, este de părere Gelu Gherghescu, partener în cadrul EY. Domnia sa ne-a spus, în cadrul unui interviu, că alte demersuri legitime care pot reduce incertitudinile şi riscul de credit ar fi acordarea accesului la baza de date a autorităţilor fiscale pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice, precum şi accesul la baza de date a MAI, pentru verificarea identităţii persoanelor care aplică pentru contractarea de împrumuturi.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: “O ofertă publică a OPCOM ar fi binevenită”

* Interviu cu domnul Riccardo Puliti, Director Executiv pentru Energie şi Resurse Naturale la BERD

 România este norocoasă să fie înzestrată cu un mix de resurse energetice şi ar trebui să beneficieze de acest lucru ca să devină un furnizor de securitate energetică, la nivel regional, apreciază Riccardo Puliti, Director Executiv pentru Energie şi Resurse Naturale la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Domnia sa ne-a vorbit, într-un interviu, despre implicarea BERD în susţinerea sectorului energetic românesc, atât prin investiţia în companii, cât şi prin finanţările acordate.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB a deschis în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

 Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, scade cu 0,27%, fiind cotat la 7.518,41 puncte şi, de asemenea, indicele BET Plus se apreciază cu 0,25%, la 1.105,32 puncte.

 Totodată, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, coboară lent cu 0,09%, atingând valoarea de 30.936,14 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Ponta: “Referendumul pentru Zona Euro, eventual în 2017 sau în 2018 dacă suntem pregătiţi tehnic”

Referendumul pentru intrarea în Zona Euro va fi organizat eventual în 2017 sau 2018, dacă România va fi pregătită din punct de vedere tehnic pentru un asemenea proces, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

Chestiunea cu referendumul nu este ideea mea, ci am văzut-o în discuţia publică, cu siguranţă însă nu se pune problema să avem acum. Să vedem, în 2017, 2018, dacă suntem pregătiţi pe partea tehnică. Va fi o decizie politică atunci”, a spus Ponta.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: O NOUĂ PREMIERĂ ÎN SISTEMUL BANCAR

Denominare din euro în lei la curs istoric, câştigată în Instanţă

Pentru prima dată, Instanţa a decis conversia în lei la cursul istoric a unui credit contractat în euro, după cum ne-a spus avocatul Nicoleta Ciule, coordonatorul cazului câştigat de unul dintre clienţii BCR, la Judecătoria Beiuş (Oradea).

Mai mult decât atât, banca va trebui să-i restituie debitorului atât diferenţa dintre dobânda băncii şi DAE (dobânda anuală efectivă), cât şi sumele plătite în contul comisioanelor de acordare, de risc şi de administrare, eliminate de Instanţă din contractul de împrumut.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: COMPLETARE AGA

Acţionari ai Băncii Carpatica propun adoptarea de măsuri de austeritate

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (BCC) sunt convocaţi, în data de 18 iunie, pentru a aproba o propunere de adoptare a unor măsuri de austeritate (economisire) privind organizarea şi conducerea băncii, “în corelaţie cu volumul de rulaj, activitate şi performanţă”, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 Potrivit acestuia, propunerea introdusă pe ordinea Adunării Generale Ordinare a fost făcută la solicitarea acţionarilor Werner Keul, în nume propriu şi reprezentant legal al WK Group SRL Sibiu, Raicu Sever-Florian şi Raicu Mihaela, care deţin împreună 5,18% din capitalul social al băncii.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Alocaţia copiilor, între discriminare şi lipsă de resurse bugetare

Alocaţiile copiilor au devenit principalul subiect de dispută politică în prima jumătate a acestui an. Pornit de la o dispută între preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi premierul Victor Ponta, subiectul a ajuns şi în Parlament, acolo unde s-a decis dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, de la 42 de lei la 84. Chiar dacă s-a opus într-o primă fază, premierul a cedat presiunii unei măsuri aparent populiste şi şi-a rugat colegii de partid să voteze dublarea.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro : PE MOTIVE DE NECONSTITUŢIONALITATE

Piperea a cerut retrimiterea Legii insolvenţei particularilor în Parlament

Banca Mondială va dezbate în Parlament atât Legea insolvenţei societăţilor comerciale, cât şi Legea insolvenţei persoanelor fizice

 Gheorghe Piperea a cerut Preşedinţiei, printr-o petiţie, retrimiterea Legii insolvenţei persoanelor fizice în Parlament, pe motive de neconstituţionalitate, anunţă avocatul pe pagina sa de socializare.

.        Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Aprecierea Dow Jones, stimulativă pentru lichiditatea derivatelor

Pe piaţa Sibex, şedinţa de la mijlocul săptămânii s-a anunţat, încă din prima sa jumătate, drept una mai spornică decât multe din predecesoarele sale, volumul înregis¬trat după şapte ore şi jumătate de la deschidere cifrându-se la 105 contracte, cu o valoare de 1,35 milioane lei, cel mai bun rezultat din ultimele 11 şedinţe. “Sesiunea de miercuri a trecut în categoria deja «selectă», a zilelor cu peste 100 de contracte, o adevărată raritate în ultimele luni”, a declarat, uşor ironic, un analist financiar.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Tranzacţiile cu titluri Romgaz, cea mai mare valoare pe BVB

Titlurile SNGN Romgaz (SNG) au înregistrat transferuri mari, în valoare totală de peste 9,51 milioane de lei. Cotaţia SNG a crescut, ieri, cu 0,14%, la 36,37 lei/unitate.

Patru transferuri de tip “deal” au avut loc ieri. Unul a fost cu 18.063.095 de acţiuni OMV Petrom (SNP), în valoare de 6,755 milioane lei, la preţul de 0,374 lei/titlu. Celelalte trei tranzacţii “deal” au fost cu 145.000 de acţiuni BRD, în valoare de 1.627.800 lei, la preţul de 11,2 lei/titlu. Pe piaţa “regular”, au fost înregistrate tranzacţii cu titluri BRD de 5,55 milioane lei. Acţiunile BRD au scăzut cu 0,36% la 11,2 lei/titlu.

         Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income: România vândută bucată cu bucată

Adrian Măniuţiu, realizatorul emisiunii “Daily Income” şi antreprenorul Ilan Laufer au făcut, joi, o trecere succintă în revistă a României, “vândută bucată cu bucată”.

Cât şi cum s-a vândut din România, ce s-a petrecut în ultimii 25 de ani şi cât va dura până vom putea evalua pagubelele reale făcute de “băieţii deştepţi”.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro:  Misterul aurului de la Rovina: cum au venit canadienii pe neştiute, la doar 20 de kilometri de Roşia Montană

Carpathian Gold a primit licenţă de explorare în anul 2005 pentru perimetrul Rovina, din Munţii Apuseni, şi a cerut una de exploatare în 2012, după ce a descoperit importante zăcăminte de aur şi cupru. Statul român le-a dat canadienilor undă verde săptămâna trecută, însă nicio instituţie nu a făcut public acest lucru. Carpathian Gold a anunţat săptămâna trecută că a primit licenţa de exploatare a aurului şi a cuprului la Rovina, în Munţii Apuseni, însă informaţia a luat toată lumea pe nepregătite, mai ales pentru că nicio instituţie a statului român nu a făcut nici până în acest moment vreun anunţ oficial privind concesiunea.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Statul e pe cale să dea peste cap afacerile viticultorilor care accesează bani europeni destinaţi conformării soiurilor

Programul de înlocuire a soiurilor neconforme de viţă-de-vie cu soiuri conforme s-ar putea bloca din cauza unei intervenţii abuzive a statului După ani de zile în care plăţile aferente măsurilor de reconversie a plantaţiilor viticole se puteau obţine de către beneficiari înaintea decontărilor la contractele acestora către furnizori, statul vrea să intervină şi să ceară plata cu anticipaţie a furnizorilor, bulversând total afacerile beneficiarilor. Concret, în prezent beneficiarii primesc banii de la UE, apoi îşi plătesc furnizorii, şi chiar în contractele aflate acum în derulare este prevăzut acest algoritm al plăţilor.

           Citeste mai mult…

adevarul.ro: STUDIU Coface: Insolvenţele au început să scadă în România şi Serbia, dar cresc în Slovenia şi Ungaria

 Activitatea economică îmbunătăţită a regiunii Europa Centrală şi de Est (CEE) din 2014 a avut drept rezultat stabilizarea insolvenţelor companiilor, cu o scădere minoră de -0,5% a mediei regionale. Insolvenţele au crescut în Slovenia şi Ungaria, în timp ce Serbia şi Romania se bucură de o scădere a acestora, arată, într-un studiu, compania de evaluare. Coface prognozează că insolvenţele vor scădea cu 6% in 2015. 2014, un an al îmbunătăţirilor „Companiile din regiunea CEE au experimentat perioade turbulete în ultimii ani.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum vom putea să împrumutăm statul. Paşii de urmat pentru cumpărarea şi tranzacţionarea de obligaţiuni destinate populaţiei

Eugen Teodorovici şi Victor Ponta (stânga), în prezenţa directorului general al Bursei de Valori, Ludvik Sobolevschi (stânga), au anunţat ieri, cu mare entuziasm, lansarea emisiunii de titluri de stat destinate populaţiei  FOTO: Gov.ro În perioada 8-19 iunie, românii vor putea cumpăra titluri de stat cu scadenţa la doi ani, a câte 1.000 de lei bucata, în cadrul unei emisiuni dedicate special populaţiei. Deţinătorii vor putea să tranzacţioneze pe Bursă aceste obligaţiuni.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANRM a prelungit cu trei ani licenţa Serinus Energy pentru explorare de ţiţei şi gaze

Rompetrol îşi va vinde participaţia de 40% la firma Winstar Satu Mare către Serinus Energy Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a prelungit cu trei ani licenţa de explorare deţinută de Serinus Energy, proprietarul companiei petroliere Winstar Satu Mare, pentru un perimetru de petrol şi gaze din judeţul cu acelaşi nume unde activează alături de Rompetrol. Serinus deţine în Satu Mare un perimetru cu o suprafaţă de 2.950 de kilometri pătraţi, pe care îl administrează împreună cu KMG International (fostul Rompetrol Group). Winstar Satu Mare deţine 60% din concesiune, iar KMG International are restul de 40%.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: UPDATE Ministerul Comunicatiilor propune scaderea TVA la 9% pentru distribuitorii de servicii TV si constituirea unui fond la care acestia sa cotizeze cu 5% din veniturile anuale

Ministrul pentru Societatea Informationala, Sorin Grindeanu, a declarat joi ca a trimis catre CNA o propunere legislativa privind scaderea TVA-ului la 9% pentru distribuitorii de programe TV si constituirea unui fond la care acestia sa cotizeze cu 5% din veniturile anuale pentru incurajarea programelor educative, informative si culturale. Intrebat daca initiativa legislativa se refera doar la cablisti, Ministrul Grindeanu a declarat ca nu vrea sa faca nici o discriminare intre cablu si satelit si ca atat scaderea TVA la 9% cat si crearea unui fond la care sa se cotizeze cu 5% din veniturile anuale se vor aplica distribuitorilor de servicii TV.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: LA NOUĂ ANI DUPĂ APARIŢIA PRIMEI LEGI A OBLIGAŢIUNILOR IPOTECARE, ROMÂNIA ARE O NOUĂ LEGE

Băncile vor putea să diversifice şi să extindă sursele de finanţare la un cost mai scăzut, după ce Guvernul a dat undă verde la legea privind obligaţiunile ipotecare, îndelung amânată, ceea ce poate da un impuls creditării ipotecare în lei şi scăderii dobânzilor.

România are şi în prezent o lege a obligaţiunilor ipotecare, emisă în 2006, dar aceasta nu a fost folosită de bănci pentru a mobiliza resurse pe termen lung prin emiterea unor astfel de titluri, legea având multiple deficienţe.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: „Piaţa imobiliară din România, cele mai mari randamente din regiune“

Joseph Houlihan, preşedintele comitetului director al European Property Federation, o organizaţie cu sediul la Bruxelles care reuneşte jucători din imobiliare cu un portofoliu total evaluat la 1.500 de miliarde de euro, afirmă că piaţa de real-estate din România este în creştere, suscitând din ce în ce mai mult interesul dezvoltatorilor şi al investitorilor datorită randamentelor oferite.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Oltenia şi Pogonaru îşi dispută dividendele la Nord

Conflictul dintre omul de afaceri Florin Pogonaru şi Tudor Ciurezu, şeful SIF Oltenia (SIF5), se înteţeşte, cei doi disputându-şi acum profitul net şi dividendele Nord SA (NORD), o societate-hol­ding care controlează mai multe firme nelistate, din sectorul HoReCa.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Excedentul bugetar a fost realizat în exclusivitate de bugetele locale

Excedentul bugetar al bugetului general consolidat de 4,9 mld. lei în T1 (care a crescut la 6 mld. lei în aprilie) a fost realizat aproape în exclusivitate de bu­getele locale, în condiţiile în care bugetul de stat a avut un deficit de 2 miliarde de lei în perioada menţionată, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Astfel, bugetul de stat care a subvenţionat bugetul de pensii cu 5,2 mld. lei şi bugetul asigurărilor de sănătate cu 215 mil. lei în T1 a ajuns în primele trei luni din an la un deficit de 2 miliarde de lei, în vreme ce bugetele locale au avut un excedent de 4,9 miliarde de lei, excedent creat în principal ca urmare a creşterii veniturilor din sumele defalcate din TVA, la 4,8 mld. lei, faţă de 3,6 mld. lei în T1 2014 şi a sumelor defalcate din impozitul pe venit la 4,1 mld. lei de la 3,7 mld. lei în T1 2014.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Au fost deblocate încă 15 milioane de lei pentru sprijinirea IMM-urilor

Guvernul a aprobat ieri deblocarea sumei de 15 milioane de lei, aferentă lunii mai, pentru derularea, în 2015, a programelor finanţate anual de la bugetul de stat în scopul sprijinirii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii.

Potrivit Executivului, suma de 15 milioane de lei reprezintă cea de-a treia tranşă deblocată în 2015, din fondurile ce urmează să fie repartizate de Guvern pe o perioadă de şase luni, în mod eşalonat, pentru programele destinate IMM-urilor.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: BCR are depozite de aproape 400 de milioane de lei deschise în numele copiilor

BCR, cea mai mare bancă locală în funcţie de active, are 390 de milioane de lei (88 mil. euro) în depozite pe numele copiilor, ceea ce reprezintă 1% din totalul depozitelor atrase de la clientelă. BCR avea depozite atrase de la clienţi de 39 miliarde de lei la finele lunii martie, în scădere cu 3% faţă de finele anului anterior.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Isarescu, investitorilor straini: Cresterea economica a Romaniei este robusta si durabila

Cresterea economica pe care Romania o inregistreaza este robusta si durabila, iar deficitul bugetar este bine tinut sub control, conform angajamentelor internationale pe care tara noastra si le-a luat, le-a transmis joi investitorilor straini prezenti in Bucuresti, cu ocazia conferinta Euromoney. Isarescu a mai spus Romania trebuie sa se concentreze asupra reformelor structurale. “Aceste reforme sunt extrem de importante pentru a sustine viabilitatea economiei”, a mai spus guvernatorul BNR. El a mai vorbit si despre perioada post-criza a economiei romanesti, atragand atentia autoritatilor ca orice greseala de politici fiscale va genera apoi corectii extrem de dureroase al caror efect va dura mult in timp.”Corectiile sunt intotdeauna dificil de inteles de catre publicul larg, dar si de explicat. Sfatul meu este: Nu faceti greseli pentru ca a le corecta devine dureros”, a mai spus joi Isarescu.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Şomajul a crescut uşor în aprilie, deşi în ultimul an economia a creat circa 93.000 de locuri de muncă

Rata şomajului a ajuns la 6,9% în luna aprilie a acestui an, în uşoară creştere faţă de perioada similară a anului anterior (când rata era de 6,8%), numărul românilor care îşi căutau un loc de muncă ajungând astfel la 628.000 de persoane, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Creșterea economică – sustenabilă, bazată pe exporturi și producție industrială, nu pe speculații financiare

Premierul Victor Ponta a reafirmat, joi, că situația economică a României este una foarte bună în acest moment, dar a adăugat că, în următoarele luni și următorii ani, trebuie avute în vedere o serie de provocări în plan intern, precum și pericolele externe reprezentate de “agresivitatea Rusiei” în regiune și situația Greciei.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Turiștii români încep să prindă gustul confortului de 4 stele și pe litoralul românesc (studiu)

Turiștii români devin din ce în ce mai sofisticați, atât la serviciile de cazare, cât și la cele de masă, iar gradul de confort oferit de hotel reprezintă un factor decisiv în alegerea acestuia, doar 26% dintre cei care merg în vacanță pe litoral alegând cazarea la 2 stele, potrivit unui studiu realizat de un tour-operator.

         Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor