Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 4 mai 2015

Ziarulevenimentul.ro: Oportunităţi de finanţare pentru mediul de afaceri

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie, a organizat săptămâna trecută, conferinţa „Oportunităţi de finanţare dedicate mediului de afaceri în perioada 2014-2020”

Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est, şi Mihai Apopii, preşedintele CCI Neamţ, au subliniat importanţa mediului de afaceri ca motor al dezvoltării economice regionale. S-a pus accent pe necesitatea de coroborare a eforturilor dintre cele două instituţii şi alţi actori relevanţi ai mediului de afaceri, în vederea promovării într-o manieră integrată şi profesionistă a oportunităţilor de finanţare şi altor soluţii de dezvoltare, inclusiv dezvoltarea şi susţinerea unei baze de date comune cu societăţi comerciale la nivel naţional, utilă în gestionarea unei comunicări eficiente a informaţiilor relevante.

            Citeste mai mult…

Stiricovasnamedia.ro: “Vrem ca judeţul Covasna să devină o destinaţie adevărată, nu numai un loc de tranzit”

Peste 30 de expozanţi din ţară şi străinătate au participat în weekend la Târgul de Turism Activ deschis vineri la Sfântu Gheorghe, în cadrul căruia sunt promovate, cu predilecţie, ofertele care combină recreerea cu aventura şi cunoaşterea.

Târgul, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna cu sprijinul mai multor parteneri, reuneşte sub acelaşi pavilion expozanţi din judeţul Covasna şi din oraşele înfrăţite din Ungaria, ofertele lor fiind completate cu cele ale Oficiului Naţional de Turism al Ungariei, care participă cu un stand separat.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MADR: Peste 2,61 milioane hectare vor fi însămânțate cu porumb și un milion de hectare cu floarea-soarelui, în 2015

Suprafața agricolă programată pentru însămânțări în primăvara acestui an se ridică la 4,6 milioane hectare, mai mult de jumătate, respectiv 2,61 milioane hectare, vor fi ocupate cu porumb, iar 1,06 milioane hectare cu floarea-soarelui, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la solicitarea AGERPRES.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rate de absorbție de 98% și 82% pe FEGA și FEADR; doar 41% pe FEP, în perioada 2007-2013

Absorbția fondurilor alocate prin Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru perioada 2007-2013 a atins 98%, respectiv 82%, până la finele anului 2014, în timp ce banii atrași prin Fondul European pentru Pescuit (FEP) au ajuns la o rată de doar 41% din suma totală alocată, potrivit datelor publicate în Programul de Convergență 2015 – 2018.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Cursă Blue Air pe ruta Constanţa-Milano (Bergamo). Care sunt preţurile biletelor

O cursă aeriană care leagă Constanţa de Milano (Bergamo) a fost introdusă de compania Blue Air, primul zbor pe această rută având loc sâmbătă, iar cursele tur-retur urmează să fie operate în două zile ale săptămânii.

Potrivit reprezentanţilor companiei Blue Air, de pe Aeroportul “Mihail Kogălniceanu” a decolat, sâmbătă, prima cursă către Milano, printre pasageri fiind şi agenţi de turism şi jurnalişti italieni care au participat la un infotrip pe litoralul românesc.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Doar un sfert din managerii care s-au înscris la un program de MBA au primit bani pentru studii de la angajatori

Angajatorii din România au plătit integral taxa de intrare la o şcoală de afaceri de pe plan local pentru doar un sfert din managerii care şi-au dorit să urmeze cursurile unui program de MBA, astfel că mai mult de o treime din comunitatea de executivi care şi-au trecut pe cartea de vizită un MBA şi-au plătit din buzunar studiile, după cum arată rezultatele sondajului realizat de Ziarul Financiar.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Toate şoselele duc către vest. Estul României, ignorat de stat

Drumurile care leagă Transilvania de Occident au fost câştigătoarele „marii împărţeli“ a banilor pentru asfalt în ultimii ani, în timp ce în sudul ţării doar câteva proiecte şi-au găsit locul pe lista de priorităţi a guvernului de la Bucureşti, iar regiunea de nord-est a devenit aproape invizibilă din acest punct de vedere. O infrastructură dezvoltată aduce de la sine şi alte investiţii private, fie ele în fabrici, centre logistice sau spaţii industriale, astfel că şi la acest capitol centrul şi vestul României au luat „grosul“ proiectelor.

Transilvania şi Banatul au „prins“ în ultimii cinci ani cei mai mulţi bani pentru construcţia de autostrăzi şi reabilitarea de drumuri naţionale, peste 16 miliarde de lei, în timp ce Moldova este zona către care au fost direcţionate cele mai mici sume pentru şosele, puţin sub 2 miliarde de lei, arată o analiză a Business Construct pe baza informaţiilor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

         Citeste mai mult…

Zf.ro: CINCI PE PROFIT, UNA PE ZERO, UNA PE MINUS

Cum s-au descurcat din punct de vedere economic principalele şapte companii din subordinea Ministerului Transporturilor în perioada 2013-2015

Cu aproape 56.000 de angajaţi, companiile din subordinea Ministerului Transporturilor s-au apropiat în 2014 de profituri cumulate de 650 mil. lei, după ce cu un an în urmă raportaseră pierderi totale de 460 mil. lei.

Astfel, dintre companiile majore din subordinea Minis­terului Transpor­turilor, cea mai mare parte au intrat anul trecut pe profit, după mai mulţi ani în care au adunat pierderi cumulate de mai multe sute de milioane de euro.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Apple vrea să salveze iPad-ul cu ajutorul vârstnicilor. Ce funcţii noi vor include tabletele?

Apple a găsit o soluţie pentru a opri declinul vânzărilor de dispozitive iPad înregistrat în ultimele opt trimestre şi anume livrarea a milioane de astfel de aparate vârstnicilor, pentru început în Japonia, urmând ca strategia să fie extinsă în multe alte ţări, relatează MarketWatch.

În acest scop, Apple a încheiat un parteneriat cu IBM şi Japan Post pentru ca 5 milioane de iPad-uri să ajungă în posesia unor seniori japonezi până în 2020.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Negriţoiu, ASF: Cinci investitori sunt interesaţi de preluarea Astra. Toţi sunt jucători noi

Negriţoiu, ASF: Lucrăm la mai multe scenarii în cazul Astra. Un eventual faliment ar consuma mare parte din resursele fondului de garantare

Cinci investitori sunt interesaţi de Astra Asigurări, dar o eventuală tranzacţie se află încă sub semnul întrebării din cauza necesarului mare de capital cu care ar trebui să vină noul acţionar.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: România exportă servicii pentru afaceri de peste 3,3 miliarde de euro

Exporturile de servicii ale Ro­mâniei au ajuns anul trecut la valoarea de 15 miliarde de euro, în creştere cu 12% faţă de anul 2013 şi la un nivel dublu faţă de anul 2005, arată datele Băncii Naţionale.

Transportul, serviciile pentru afaceri, cele de prelucrare a bunurilor şi cele de IT&C sunt principalele categorii mari de exporturi de servicii, reprezentând împreună peste 80% din totalul exporturilor de servicii (adică 12,5 mld. euro).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: „Generozitate” în era tehnologiei: Piaţa de sharing sau cum îi aduce tehnologia pe necunoscuţi în maşina şi în frigiderul tău, contra cost

Nevoia de a reduce costul traiului de zi cu zi a condus la apariţia unei economii alternative bazate pe capacitatea oamenilor de a împărţi contra unei sume de bani bunurile deţinute, fie că este vorba de maşină, casă sau mâncare. Piaţa de sharing s-a extins rapid în ultimii ani, aducând cu sine un nou mod de a câştiga bani, dar şi multe controverse legate de maniera în care acest curent poate fi integrat în economia tradiţională.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Peste 4.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor în prima zi a Târgului European al Castelelor

Peste 4.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor din Hunedoara, de 1 Mai, în prima zi a Târgului European al Castelelor, iar de sâmbătă monumentul istoric găzduieşte şi Dracula Festival, care prezintă, în antiteză, viaţa domnitorului Vlad Ţepeş şi legenda lui Dracula.

Potrivit primarului municipiului Hunedoara, Viorel Arion, peste 4.000 de turişti au vizitat, vineri, Castelul Corvinilor în prima zi a Târgului European al Castelelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul ţărilor europene la de producţia de rapiţă. Pe ce loc se află România

Productivitatea la rapiţă este estimată în aprilie la 2,55 tone/hectar, la ace­laşi nivel cu estimarea din luna anterioară, şi cu 8% mai puţin decât anul trecut, arată raportul de monitorizare agri­colă al Comisiei Europene. Acest nivel de productivitate indică o recoltă potenţială de 970.000 de tone, ceea ce ar însemna a doua cea mai mare recoltă din istorie. Totul depinde însă de condiţiile meteo din următoarele luni şi de situaţia din momentul în care fermierii vor intra cu utilajele în câmp pentru a strânge producţia.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Cele mai mari 10 deţineri din portofoliul Fondului Proprietatea

Mai sunt mai puţin de 24 de ore până miercuri, 29 aprilie, când Fondul Proprietatea (FP) se va lista la bursa de la Londra, devenind astfel cea mai mare companie românească, după active, cotată pe o piaţă străină. Investitorii îşi fac calcule acum cu privire la care ar putea fi preţul acţiunilor la Londra, care vor fi rulajele şi ce impact va avea listarea asupra tranzacţiilor de la Bucureşti.

         Citeste mai mult…

Economica.net: O substanţă pune în pericol sănătatea europenilor. Se găseşte în legume, fructe şi apă

Comisia Europeană a solicitat statelor membre să monitorizeze prezenţa percloraților în alimente. Este vorba despre o substanţă aflată în mod natural în mediu, dar care, în cantităţi prea mari, poate afecta sănătatea oamenilor. Cele mai afectate pot fi legumele şi fructele.

Comisia Europeană atrage atenţia asupra riscurilor ingerării unor cantităţi mari de percloraţi, substanţe aflate în sol care ajung în special în fructe şi legume. Instituţia a solicitat statelor membre să se implice activ şi să ceară ajutorul operatorilor din sectorul alimentar pentru a monitoriza prezența acestei substanţe în alimente, în particular în: fructe, legume și produse prelucrate din acestea, inclusiv sucuri; produse pentru sugari, ierburi şi mirodenii uscate, ceai şi apă potabilă.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Lista celor 10 domenii in care firmele mici si mijlocii romanesti ar putea fi cel mai competitive

Guvernul a identificat 10 domenii in care firmele romanesti mici si mijlocii ar putea fi cele mai competitive pe piete, acestea urmand sa beneficieze si de sceheme de finantare europene pentru dezvoltare, se arata in Programul Natonal de Reforma 2015, trimis recent de executiv la Comisia Europeana.

Sectoarele competitive identificate de Guvern in Strategia Nationala pentru Competitivitate 2014-2020 si Planurile de Dezvoltare Regionala, la recomandarea Comisiei Europene, sunt:

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Ponta, nemultumit ca Romania nu are atasat comercial in Qatar: Nu stim sa ne promovam interesele   

Premierul Victor Ponta s-a aratat nemultumit ca Romania nu are atasat comercial permanent si atasat pe munca in Qatar, context in care a sustinut ca la nivel de tara “nu stim sa ne organizam si sa ne promovam interesele”.

“Am constatat inca o data ca nu stim sa ne organizam si sa ne promovam propriile interese. Aici, la Doha, nici nu avem un atasat comercial, ceea ce cu siguranta trebuie sa avem, si primul lucru cand ajungem acasa ne ocupam.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Fondurile de pensii private au ajuns la dețineri de peste 820 de milioane de euro, după primul trimestru

Fondurile de pensii private au ajuns, la sfârșitul primelor trei luni din 2015, la dețineri importante, de peste 820 de milioane de euro, în 35 de companii românești listate la Bursa de Valori București (BVB), inclusiv companii strategice, de interes național, devenind, astfel, cel mai mare investitor instituțional local de pe piața de capital.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Propunerile pentru posturile de ambasadori au fost discutate cu Iohannis

Premierul Victor Ponta a precizat, într-un interviu acordat postului B1 tv, că propunerile recente de ambasadori au fost făcute în urma unor discuții cu președintele Klaus Iohannis.

Ponta a explicat că, în ianuarie-februarie, l-a informat pe șeful statului că în ultimii doi ani a existat un blocaj instituțional Guvern — Președinție, motiv pentru care unii diplomați români delegați în străinătate au mandatele expirate.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Banca Transilvania începe astăzi conversia creditelor în CHF pentru clienţii Volksbank

Aproximativ 18.300 de clienţi ai Volksbank România vor putea beneficia, de astăzi, de programul de conversie a creditelor acordate în franci elveţieni (CHF) anunţat de Banca Transilvania, după încheierea tranzacţiei de achiziţionare a băncii austriece.

Banca Transilvania a anunţat, acum o lună, că debitorii care s-au împrumutat în CHF de la Volksbank vor beneficia de conversie în lei sau euro, la cursul zilei, cu o reducere de 22,5% la sold, la care “se adaugă comisionul de risc plătit efectiv de clienţi pe tot parcursul derulării creditului”.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în urcare

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în urcare şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creşte cu 0,14% fiind cotat la 7.558,36 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Petrotel Lukoil anunţă pornirea instalațiilor tehnologice

Rafinăria Petrotel Lukoil anunţă că a început, în data de 1 mai, procedurile pornire a instalaţiilor tehnologice.

Compania arată că procedurile continuă pe tot parcursul săptămânii, conform normelor și regulamentelor în vigoare.

        Citeste mai mult…

Economica.net: “Regele” asfaltului din România abdică. Umbrărescu renunţă la afacerile din construcţia de drumuri

Omul de afaceri originar din Bacău nu a mai câştigat niciun contract nou în ultimii trei ani. Anul acesta îşi închide afacerile din construcţia de drumuri şi lasă locul altora. “Ăsta este trend-ul din România de azi”, spune Umbrărescu, păstrând misterul asupra motivelor acestei retrageri.

Dorinel Umbrărescu, care prin Tehnostrade şi Spedition UMB, este cel mai mare constructor român de drumuri, îşi închide cele două companii până la sfârşitul acestui an şi iese din afacerile de profil.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Bursa şi-a revenit în aprilie. Ce va face în mai? Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 4 mai, de la ora 12:30

Bursa şi-a revenit în aprilie. Ce va face în mai?  Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 4 mai, de la ora 12:30

          Citeste mai mult…

Zf.ro: ÎN AŞTEPTAREA REZULTATELOR PE T1

Indicele BET, principala referinţă a bursei, ce reuneşte cele mai lichide zece companii, a înregistrat al doilea cel mai ma­re câştig din regiune.

Pe primul loc se situează bursa din Buda­pesta care a accelerat cu 13%. Bursa poloneză s-a apreciat cu 5% luna trecută, iar bursa de la Viena şi-a mai tem­perat creşterea până la un plus de 2,8%. Cu excepţia bursei de la Lon­dra, pieţele de acţiuni vest-europene au închis pe roşu luna aprilie.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: OPTIMISM ÎN PROGRAMUL DE CONVERGENŢĂ

Economia va creşte cu peste 3% în următorii ani. Cu relaxarea fiscală, PIB-ul va depăşi 4% din 2016

Economia va creşte în perioada 2015-2017 cu peste 3% anual, iar în 2018 avansul PIB va ajunge la 4%, consumul intern şi investiţiile urmând să fie principalele motoare, potrivit Programului de convergenţă, care este revizuit în fiecare an şi transmis la Bruxelles, după ce este aprobat de guvern. Executivul îşi păstrează angajamentul de adoptare a monedei euro începând de la 1 ianuarie 2019.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: AGROBUSINESS

Un fermier german plăteşte 1 milion de euro pentru 110 ha arabile în Arad

Firma Grossmann Land, controlată de investitorul german Peter Grossmann, a semnat un acord la sfârşitul lunii aprilie pentru a cumpăra un lot de 110 hectare în Arad de teren arabil de la un grup de investitori italieni care operau local prin intermediul firmei Monfenera din Timiş.

Terenurile sunt în localitatea Şimand, din imediata apropiere a graniţei cu Ungaria, valoarea medie plătită pentru fiecare hectar fiind de 9.400 euro.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Mărcile private au luat 22% din vânzările de produse lactate

Mărcile private ale marilor reţele de magazine au ajuns la o cotă de 22% din vânzările totale de produse lactate din retail, astfel că produsele „no-name“ pun tot mai multă presiune pe branduri consacrate precum Zuzu, Napolact, LaDorna sau Danone.

Cele mai vândute mărci private din categoria produselor lactate sunt Pilos de la Lidl şi K-Classic de la Kaufland, arată datele companiei de cercetare de piaţă GfK. Conform calculelor ZF, vânzările de mărci private de lactate trec de 200 mil. euro.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Alro şi-a tăiat un sfert din consumul de energie în criză

Alro (simbol bursier ALR) şi-a redus în anii de criză consumul de energie cu circa 25%, scăderea apetitului pentru energie a celui mai mare consumator local venind şi ca urmare a scăderii producţiei cu circa 9% faţă de 2008, dar şi a unui adevărat „război“ pe care compania l-a declanşat cu costurile la utilităţi.

O treime din costurile Alro sunt reprezentate de factura la energie, aşa că fiecare MWh economisit contează. Conform celor mai recente date, publicate în prima parte a anului trecut, Alro a investit peste 100 de milioane de dolari în proiecte legate de mediu în ultimul deceniu, program care a redus consumul de energie pe diverse segmente de producţie cu cote cuprinse între 6% şi 95%.

          Citeste mai mult...

Zf.ro: Băncile merg cu dobânzile spre 8% la creditele de consum

Patru bănci afişează în acest moment oferte de credite de consum cu dobânzi de o singură cifră, de regulă fiind însă nevoie ca debitorul să aibă o convenţie de virare a salariului în cont semnată cu banca pentru a plăti un cost sub 10%. O singură ofertă standard are dobândă de o singură cifră.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Restaurantele au început să emită bonuri fiscale separate pentru bacşişul din a cărui impozitare statul speră să scoată 300 mil. lei anual

ATENŢIE COMERCIANŢI! De la 1 martie 2015 iată ce va scrie pe uşile voastre dacă nu daţi bon fiscal! România strânge pe an 50 de miliarde de lei din TVA, deşi ar fi trebuit să strângă 100 de miliarde

Vineri după-amiază, la o terasă din zona Piaţa Muncii din Capitală, pentru o consumaţie de 82,5 lei, o familie a lăsat un bacşiş (tips) de 7,5 lei. La plecare, aceasta a primit două bonuri distincte – unul pentru consumaţia de 82,5 lei şi unul pentru bacşişul de 7,5 lei lăsat ospătarului. Cum bacşişul a devenit impozabil de la începutul acestei luni, ospătarul şi-a văzut bacşişul redus – practic a primit „în mână“ 6,3 lei, restul de 1,2 lei re­pre­zentând impozitul de 16% care merge către stat – stat care aşteaptă de la impo­zitarea bac­şişului 154 de milioane de lei în acest an şi 300 milioane lei anul viitor. Acest lucru înseamă că statul a evaluat „piaţa bacşişului“ spre 1,8 miliarde de lei (400 mil. euro) anual.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Ponta caută în ţările arabe soluţii pentru „gaura neagră“ Tarom, cu pierderi de peste 1 mld. lei în anii de criză

Operatorul aerian Tarom, care a acumulat pierderi de peste 1 miliard de lei de la începutul crizei şi care şi-a bugetat un nou minus pentru 2015, îşi poate găsi salvarea printr-un parteneriat cu linii aeriene din ţările arabe, este de părere premierul Victor Ponta, care spune că varianta listării la bursă a companiei aeriene naţionale nu poate fi luată în calcul din cauza pierderilor.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţele cred că pot scoate din „munca nedeclarată“ 2,5 miliarde de lei

Guvernul susţine că va creşte veniturile bugetare încasate în 2015 din impozite pe venit şi contribuţii sociale cu circa 2,5 mld. lei prin aducerea la lumină a „muncii nedeclarate şi a veniturilor subdeclarate“.

„Pentru implementarea recomandării Comisiei Europene referitoare la combaterea muncii nede­clarate, precum şi a recomandării FMI, la nivelul ANAF s-a desfăşurat în perioada mai – decembrie 2014 un proiect pilot vizând reducerea salariilor subdeclarate sau nedeclarate pe bază de conformare voluntară la contribuabilii mijlocii din regiunile Ploieşti şi Braşov; în cadrul proiectului au fost finalizate 487 inspecţii fiscale, din care au rezultat sume suplimentare în valoare de 143.707,4 mii lei.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: SONDAJ AL BNR

Bancherii spun că recuperează în medie două treimi din creditele de retail în default

Bancherii spun că reuşesc să recupereze în medie 65% din valoarea creanţei la creditele acordate populaţiei aflate în default (pentru care debitorii au încetat să-şi mai plătească ratele), restul fiind pierdere, potrivit celui mai recent sondaj privind creditarea populaţiei şi companiilor derulat de BNR.

Cel mai mult se recuperează din creditele acordate pentru achiziţia de locuinţe, respectiv 70% din valoarea creanţei, având în vedere că în cazul acestora băncile au opţiunea vânzării imobilului ipotecat în cazul în care debitorul nu-şi mai plăteşte ratele. Creditele de consum cu garanţii au o rată de recuperare de 65%, în timp ce cea mai mică rată este în cazul împrumuturilor negarantate.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Asigurătorii s-au pregătit pentru daune viitoare cu 2,8 mld. lei

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (asociaţia asigurătorilor locali), care deţin 90% din piaţă, aveau la finalul anului trecut rezerve de 2,8 miliarde de lei în contul dosarelor de daună avizate şi neavizate pe segmentul asigurărilor generale, cu circa 100 de milioane de lei peste nivelul din anul anterior.

Cea mai mare parte a rezervelor de daună a fost constituită în contul poliţelor de asigurări auto, care de altfel înregistrează şi cea mai mare daunalitate şi sunt şi cea mai mare sursă de pierderi pentru piaţa asigurătorilor, care nu a mai avut profit la nivel agregat de circa un deceniu. Poliţele auto reprezintă circa trei sferturi din piaţa de asigurări generale.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: LinkedIn şi Twitter încep să se dezumfle, investitorii penalizând fără milă lipsa de rezultate

Reţelele de socializare LinkedIn şi Twitter au pierdut fiecare, la finele săptămânii trecute, peste 6 miliarde de dolari din valoarea de piaţă, după ce rezultatele slabe pentru primul trimestru şi / sau estimările slabe pentru restul anu­lui au provocat o scădere cu peste 20% a acţiunilor pe bursă, scriu Bloom­berg şi Reuters.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce riscuri pentru economie anticipează guvernul în 2015

Guvernul susţine că unul dintre riscurile pe care trebuie să le înfrunte România în 2015 este acela al unui posibil an agricol prost care ar putea afecta creşterea economică, risc la care se adaugă politica restrictivă în domeniul creditării şi slaba absorbţie a fondurilor UE.

„După anii agricoli 2013 şi 2014 foarte buni, dacă condiţiile climatice vor fi defavorabile în 2015, producţia agricolă ar putea înregistra o contracţie foarte accentuată, cu efect direct în inflaţie şi creştere economică“, arată guvernul în „Planul Naţional de Reformă – 2015“, do­cument în care detaliază modul în care răspunde recomandărilor Comisiei Eu­ropene cuprinse în Raportul de ţară.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Leul s-a apreciat în aprilie faţă de dolar şi franc, dar a pierdut teren în faţa euro

Leul s-a apreciat în luna aprilie faţă de dolar şi faţă de francul elveţian, dar s-a depreciat uşor faţă de moneda europeană, potrivit datelor BNR. Com­parativ cu începutul anului, leul s-a depreciat cu 7% faţă de dolar şi cu 12,75% faţă de francul elveţian, dar s-a întărit faţă de euro.

Cursul dintre leu şi dolarul american a scăzut în aprilie cu 3,86%, cotaţia coborând sub 4 lei pentru un dolar în ultima zi a lunii. Spre comparaţie, în ultima zi din martie un dolar valora 4,11 lei. Cursul leu/dolar a fluctuat pe parcursul lunii între un minim de 3,95 lei şi un maxim de 4,17 lei, atins la jumătatea lunii.

         Citeste mai mult…

Digi24.ro: Adrian Vasilescu, despre impozitarea bacșișului: Mă îndoiesc că de aici va câștiga ceva bugetul

Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul BNR, și Cristian Pârvan, secretar general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România sunt sceptici că impozitarea bacșișului va fi o măsură fezabilă. Ei au arătat, în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24, că ordonanța de urgență care prevede această măsură are prea multe lacune.

Conform acestei ordonanțe, angajații unui restaurant trebuie să declare cu câți bani au venit la muncă și cu câți bani pleacă. „Mă îndoiesc că de aici va câștiga ceva bugetul”, a comentat consultantul BNR, Adrian Vasilescu. El a subliniat că ordonanța de urgență va trebui până la urmă să fie votată în Parlament, chiar dacă ea este aplicabilă de la 1 iunie, sugerând astfel că legislația ar putea suferi modificări.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Minivacanta de 1 mai: aproape 100.000 de turisti in Romania, cheltuieli de 12,5 milioane de euro. Turismul rural in top, Delta Dunarii – cea mai slaba “recolta” de turisti

Circa 99.000 de turisti si-au petrecut minivacanta de 1 Mai in statiunile din tara, unde au cheltuit aproximativ 12,5 milioane de euro, anunta Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Numarul persoanelor care s-au cazat in hoteluri si pensiuni din Romania a crescut cu 9% fata de 2014.

Din suma totala cheltuita in aceasta minivacanta, peste 20 milioane de lei au fost cheltuiti pe cazare, potrivit sursei citate, in timp ce estimarile pentru cheltuielile cu mancarea si distractia sunt de aproximativ 35 milioane de lei

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Luni: Cotatia petrolului, in scadere

Cotatia aurului negru este in scadere luni pe bursele asiatice, pentru a doua sedinta consecutiv, in urma publicarii unor statistici care arata o puternica scadere a productiei manufacturiere in China in luna aprilie, scrie AFP.

           Citeste mai mult…

Ziare.com: Cat de folosit este cloud-computing-ul in Europa si Romania

Foarte multi oameni nu stiu ca, atunci cand transmit cuiva un mesaj pe e-mail sau posteaza ceva pe Facebook, folosesc servicii care au la baza tehnologia cloud, care permite stocarea, prelucrarea si utilizarea prin internet a datelor care se afla pe servere la distanta.

Folosirea la scara larga a acestor solutii de catre companiile private si institutiile publice ar reduce cheltuielile cu achizitia de softuri sau servere si spatii de stocare a datelor si ar genera o crestere neta anuala de 160 de miliarde euro a PIB-ului UE pana in 2020, potrivit estimarilor Comisiei Europene.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Premierul Victor Ponta și-a început luni vizita oficială în Kuweit

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Victor Ponta a fost primit, luni, cu onoruri militare, la Palatul Seif din Kuweit City de către omologul său, șeicul Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabah.

Șeful Guvernului român se află într-o vizită oficială de o zi în Kuweit, prima vizită la nivel de premier din ultimii 12 ani.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ministerul Agriculturii spune că în acest an vor fi însămânţate cu porumb peste 2,6 milioane de hectare, iar un milion de hectare vor fi cu floarea-soarelui

Peste 430.000 de hectare au fost însămânţate cu rapiţă Suprafaţa agricolă programată pentru însămânţări în primăvara acestui an se ridică la 4,6 milioane hectare, mai mult de jumătate, respectiv 2,61 milioane hectare, vor fi ocupate cu porumb, iar 1,06 milioane hectare cu floarea-soarelui, potrivit Ministerului Agriculturii, citat de Agerpres.ro. Porumbul a fost însămânţat pe 20% din suprafaţa programată, respectiv pe 575.777 hectare până la data de 20 aprilie, iar însămânţările la cultura de floarea-soarelui au depăşit 80% din suprafaţă, totalizând 857.777 hectare, mai scrie sursa citată.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Cum de-a ajuns iar benzina mai scumpă decât motorina şi de ce sunt carburanţii în România mai scumpi decât în Austria

Preţul benzinei a crescut cu 13% de la începutul acestui an şi a redevenit mai mare decât cel al motorinei, pentru care s-a înregistrat o majorare de 7%. Carburanţii din România sunt mai scumpi decât în toate statele din regiune. Benzina a redevenit mai scumpă decât motorina, după ce preţul acesteia a crescut cu 13,2% de la începutul acestui an, comparativ cu o majorare de preţ de doar 7,7% în cazul motorinei, potrivit datelor publicate de către Comisia Europeană. România are acum preţuri mai mari la carburanţi decât toate statele din regiune, inclusiv Polonia şi Austria, patria-mamă a OMV, state fără o producţie semnificativă de ţiţei.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene 2015 în agricultură. Primii paşi pentru o crescătorie de iepuri

Fonduri europene 2015 în agricultură se pot acorda şi pentru o crescătorie de iepuri Crescătorii de animale spun, pentru cei care vor să înceapă o afacere în agricultură cu fonduri europene 2015, că se pot gândi şi la înfiinţarea unei crescătorii de iepuri.   Cei care doresc să-şi facă o crescătorie de iepuri cu fonduri europene în 2015 pot depune proiecte până la sfârşitul lunii octombrie.    O tânără din Dâmboviţa şi-a dezvoltat o fermă de iepuri cu fonduri europene, prin măsura „Instalarea tinerilor fermieri” – Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Aceasta a obţinut 16.000 de euro, fonduri europene cu ajutorul cărora, anul trecut, a depăşit numărul de 400 de capete în crescătoria sa de iepuri.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Investitorii, de veghe la moartea pieţei Rasdaq

Pagubă Investitorii spun că dispariţia pieţei cu cei mai mulţi emitenţi din Europa de Est este un pas înapoi pentru Bursa românească. Mai grav ar fi că o serie de evaluări deficitare pot aduce pierderi de valoare considerabile pentru portofoliile lor.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Ultimele zile de inscrieri la GPeC Summit – cel mai important eveniment de e-commerce din Romania!

Pe 11-12-13 mai 2015 se desfasoara, la Bucuresti, GPeC Summit – cel mai important eveniment de e-commerce din Romania, avandu-l ca invitat special pe geniul in marketing online, Neil Patel. Pe langa Neil Patel, evenimentul are un line-up exceptional de speakeri internationali – experti cu o vasta experienta in e-commerce si invitati la cele mai importante conferinte de profil din lume: Chris Goward (CEO WiderFunnel), Craig Sullivan (Conversion Optimization Expert), Ivan Mazour (CEO Ometria), Matthew Woodward (SEO & Affiliate Marketing Expert), Simo Ahava (Senior Data Advocate Reaktor), Yauhen Khutarniuk (Head of SEO Link-Assistant), Matt Komorowski (Head of Sales PayPal CEE).

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Ferma de capre, o afacere din care se încheagă profitul

Doi tineri au lăsat viaţa de oraş pentru a porni un business în zootehnie. În câţiva ani, aceştia au construit un brand, care a început să câştige notorietate. Ei livrează, zilnic, 1.000 de unități de produs din lapte de capră

În copilărie, bunicii noştri ne spuneau că cel mai bun lapte este cel de capră. Și aveau dreptate, deoarece calitatea sa nutritivă este superioară faţă de cea a laptelui de vacă. Acum, ca şi în trecut, produsele din lapte de capră nu sunt foarte uşor de găsit. și sunt mai scumpe cu până la 50% faţă de cele din lapte de vacă. Doi antreprenori români au văzut o oportunitate în această piaţă nişată şi au înfiinţat o fermă de capre.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Producătorii agricoli persoane fizice nu mai pot vinde fără atestat!

Producătorii agricoli persoane fizice, care vor să îşi vândă produsele în pieţe, trebuie să deţină un atestat de producător şi un carnetul de comercializare.

Pe acesta au obligaţia de a-l completa atât în timpul transportului produselor din locul de producţie în cel de vânzare, cât şi la finele fiecărei zile de desfăşurare a activităţii de comerţ, informază Agerpres.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Un MARE INVESTITOR câștigă în instanță despăgubiri de aproape 300 milioane lei de la statul român

Curtea de Apel București a dat câștig de cauză francezilor de la GDF Suez în procesul intentat ANRE în 2011.

Procesul era intentat pentru necorelarea prețurilor de vânzare la gazele plătite de consumatorii casnici cu costurile de achiziție, potrivit mirsanu.ro. Avocații de la Leroy & Asociații au lucrat cu compania franceză.

         Citeste mai mult…

Evz.ro: CÂT de tare ne afectează lipsa autostrăzilor

România are nevoie urgentă de mobilizare pentru finalizarea coridorului rutier și feroviar de viteză între Portul Constanța și rețelele europeane de transport, adică a autostrăzilor Constanța – București – Nădlac și a căii ferate Constanța – București – Curtici.

         Citeste mai mult…

Westcityradio.ro: CCIAT ORGANIZEAZĂ SIMPOZIONUL CU TEMA ”PLANUL URBANISTIC GENERAL. EFICIENȚĂ ȘI REABILITARE. ORIZONT 2020″

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează în data de  8 mai, de la ora 11:00, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri, simpozionul cu tema ”Planul Urbanistic General. Eficiență și Reabilitare. ORIZONT 2020″.

Simpozionul este dedicat promovării și prezentării unor subiecte de interes privind viziunea autorităților asupra Planului Urbanistic General, reducerea consumului de energie și eficiența energetică. Până în prezent, si-au anunțat participarea la simpozion un număr de 20 de firme, interesate în a face un schimb util și eficient de  experiență.

            Citeste mai mult…

Radiodeea.ro: Stand german la târgul pentru educație EDU2JOB din Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează ediția a doua a târgului internațional pentru educație și locuri de muncă, EDU2JOB, care va avea loc în zilele de 7 și 8

mai 2015 la Expo Arad. În cadrul târgului companiile prezente au posibilitatea de a se prezenta și a expune locurile de muncă și de formare profesională disponibile.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Concedierea a peste 500 de angajaţi ai CEH Hunedoara, amânată din lipsă de fonduri pentru compensaţii

Un număr de 540 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH), majoritatea personal TESA, ar trebui concediaţi, însă disponibilizările sunt amânate din lipsă de fonduri, fiecare din aceşti salariaţi beneficiind de trei până la 12 salarii brute lunare, pe companie, la nivelul anului 2014.

          Citeste mai mult…

Zf.ro:Video ZF Live. Nicu Grigoraş, Intercapital: Aprilie a fost o lună excelentă pe bursă; mă aştept ca şi luna mai să fie bună

Bursa a crescut în aprilie cu 6%, în condiţiile în care începutul de an a fsot slab, influenţat negativ de amânarea termenului la care BVB va avansa la statutul de piaţă emergentă şi de schimbarea datelor de ex-di­vidend pentru majoritatea com­paniilor de bursă, a spus la ZF Live Nicu Grigoraş de la Intercapital.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Enel a creat Electric City-ul imaginat de filmele SF – VIDEO

Oraşul electric al viitorului se află în pavilionul expoziţional Expo 2015 de la Roma. Oraşul este creat de Enel şi asigură nevoile energetice a până la 100.000 de oameni

Compania italiană de utilităţi Enel, prezentă şi în piaţa energiei din România, creează, la Expo Roma/Milano 2015, primul oraş electric inteligent din lume, un veritabil Electric City, care asigură nevoile de energie a 100.000 de locuitori.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cinci alternative de investiţie la depozitul bancar

Într-o perioadă în care dobânzile la depozite rareori mai trec de 3%, alternativele de investiţii devin tot mai necesare pentru persoanele care vor totuşi să-şi plaseze banii în condiţiile unor randamente ce pot fi considerate decente. Care sunt cele mai simple astfel de alternative, ce presupun şi ce trebuie să faceţi pentru a investi în ele? Acţiunile   Explicate în cel mai simplu mod, acţiunile reprezintă o mică parte dintr-o companie şi oferă asfel posibilitatea oricărei persoane să deţină o companie, sau o “felie” din ea. Mai important este însă faptul că orice proprietar de acţiuni are dreptul la o parte din profitul companiei.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Vinurile Vincon România, premiate la Concursul Internațional de Vinuri Vinitaly din Verona

Desfășurat la Verona în perioada 12 – 17 aprilie, cel mai mare concurs de vinuri din lume, Vinitaly, a adus în portofoliul Vincon România “Diploma di Gran Menzione” pentru cinci vinuri și Premiul Special “Vinitaly Natione 2015″.

Cele cinci vinuri recompensate cu “Diploma di Gran Menzione” sunt: Fetească Regală 2014 Huși, Rose 2014 Huși (Rose Far Niente), Busuioacă de Bohotin 2014 Huși, Tămâioasă Românească 2008 Ambrosio, Tămâioasă Românească 1996 Pietroasa.

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: Bani în tranşe pentru disponibilizaţii de la CE Oltenia

Peste 2.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizaţi de la 1 iunie. Compania nu are bani suficienţi pentru plăţile compensatorii, în condiţiile în care oamenii sunt în preaviz de la 1 mai.

Angajaţii îşi vor primi banii în două tranşe: un salariu în prima lună după concediere şi restul în următoarele luni. Listele cu cei care vor pleca sunt deja făcute. Este vorba despre 2.000 de persoane care vor fi disponibilizate. Alţi 1.000 angajaţi au fost transferaţi la CET Govora.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Producătorii din zona euro au majorat preţurile în aprilie, pentru prima oară în opt luni

Producătorii din zona euro au majorat preţurile în aprilie pentru prima oară în opt luni, acesta fiind un nou semn că economia regiunii depăşeşte riscul intrării în deflaţie, relatează Bloomberg.

Preţurile medii de vînzare au crescut în aprilie, reflectând majorările din Germania, Italia şi Irlanda, a anunţat luni Markit Economics.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: VIDEO Mai multe startup-uri pregatesc business-ul viitorului: livrarea cu ajutorul dronelor

Amazon a uimit lumea in 2013 cand a anuntat ca ar vrea sa faca livrari de produse cu ajutorul dronelor, iar de atunci o multime de startup-uri si-au anuntat dorinta de a intra intr-un business fascinant, dar supus unor constrangeri legislative puternice. In SUA legea permite doar teste limitate cu dronele si in multe tari ale lumii zborurile micilor aeronave sunt interzise, insa cateva companii incearca sa convinga autoritatile ca merita sa “relaxeze” regulile.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rezervele valutare au scăzut cu 505 milioane de euro în aprilie; BNR a rambursat 248 milioane euro către FMI

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) se situau, la 30 aprilie 2015, la nivelul de 30,094 miliarde de euro, în scădere cu 505 milioane de euro, de la 30,599 miliarde de euro la 31 martie 2015, reiese din datele publicate luni de BNR.

În cursul lunii aprilie, în rezerva BNR au intrat 536 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene și conturilor Ministerului Finanțelor Publice cu fonduri europene.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România plătește în mai 35,7 milioane de euro din împrumutul contractat de la Uniunea Europeană și Banca Mondială

România plătește, în luna mai, 35,7 milioane de euro către Uniunea Europeană și Banca Mondială din împrumutul contractat în 2009, suma reprezentând dobânzi și comisioane, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Finanțelor Publice /MFP/.

De la începutul anului, România a rambursat peste 1,771 miliarde euro către Fondul Monetar Internațional /FMI/, Uniunea Europeană /UE/ și Banca Mondială.

           Citeste mai mult…

Numărul abonaților la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale a crescut cu aproape 6% în 2014

Numărul total de abonaţi la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost a înregistrat o creştere de 5,9% anul trecut, atingând valoarea de 6,9 milioane, față de 6,5 milioane la finalul anul 2013.

Majoritatea abonaților la servicii de retransmisie continuă să recepționeze programele TV prin intermediul rețelelor de cablu, numărul acestora atingând cifra de 4,38 milioane la finalul anului 2014 (+6,3% față de anul 2013), în timp de 2,46 milioane abonați recepționează programele TV prin rețele satelit de tip DTH (+4,7% față de anul 2013), iar 68 de mii de abonați recepționează aceste programe prin tehnologie IP (+22,1% față de anul 2013).

           Citeste mai mult...

Bursa.ro: Linia de business Trading Cereale din cadrul de agri-Business Agricover are un nou director

Franck Loschi este noul director al liniei de BUSINESS TRADINGCereale din cadrul de agri-Business Agricover și va fi responsabil de dezvoltarea parteneriatelor strategice, atât la nivelul industriei procesatoare locale și intra-comunitare, cât și al companiilor internaţionale de comerţ cu cereale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Franck Loschi are o experienţă de peste 10 ani în brokeraj de cereale și seminţe oleaginoase, precum și 15 ani de activitate pe piaţa de cereale din Franţa, lucrând pentru diferite cooperative agricole și traderi internaţionali. În ultimii 3 ani, Franck Loschi a ocupat funcţia de director general al ADM Franța, informează Agricover.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: DN 71 Baldana – Targoviste – Sinaia va fi modernizat si largit la patru benzi pe aproape jumatate din distanta. Compania de Drumuri a semnat contractul pentru revizuirea Studiului de fezabilitate

Contractul de “Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Modernizarea DN 71 Baldana-Targoviste-Sinaia, km 0+000 – km 44+130 – Largire la 4 benzi si km 51+041 – km 109+905 – drum la 2 benzi” a fost semnat pe 30 aprilie 2015, a anuntat luni Compania de Drumuri Nationale si Autostrazi (CNADNR). Contractula fost atribuit prin licitatie deschisa Asocierii Consitrans – Search Corporation pentru o oferta de 1,21 milioane lei si are o durata de implementare de jumatate de an.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Câştigători Loteria Bonurilor Fiscale: peste 15.000 de norocoşi. Premiul scade la 66 lei

Bonul fiscal câştigător la extragerea de Paşte a Loteriei bonurilor fiscale este cel emis la 7 februarie, cu o valoare cuprinsă între 6 lei şi 6,99 lei Peste 15.000 de cereri de revendicare a premiilor la Loteria Bonurilor Fiscale organizată de Paşte au fost depuse de marţi, 14 aprilie, şi până joi, 30 aprilie, la ora 14.00, valoarea câştigului scăzând astfel la 66 de lei pentru fiecare bon fiscal câştigător. Cererile de revendicare a premiilor pentru bonurile fiscale emise la 7 februarie, cu valoarea cuprinsă între 6 lei şi 6,99 lei, mai pot fi depuse până la 13 mai. Până joi, 30 aprilie, ora 14.00, peste 15.000 de cereri de revendicare a premiilor la Loteria Bonurilor Fiscale au fost depuse la sediile ANAF, potrivit datelor transmise de Ministerul Finanţelor la solicitarea “Adevărul”.

          Citeste mai mult…

Agerpes.ro: Premierul Ponta s-a întâlnit cu președintele Adunării Naționale din Kuweit și a vizitat sediul Legislativului kuweitian

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Victor Ponta s-a întâlnit luni, în Kuweit City, cu președintele Adunării Naționale din Kuweit, Marzouq Al Ghanim, și a vizitat sediul Legislativului kuweitian.

Ponta a spus că îi place clădirea și că ar avea loc în ea și parlamentarii români, ținând cont că, în special iarna, costurile de întreținere ale Palatului Parlamentului sunt foarte ridicate.

         Citeste mai mult…

Agepres.ro: Sute de vizitatori la Rezervația de Bujori de Stepă de la Zau de Câmpie, unică în România

Sute de persoane din țară și din străinătate vizitează în aceste zile Rezervația Botanică de la Zau de Câmpie în care cresc Bujorii de Stepă (Paeonia Tenuifolia), cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat, a anunțat custodele rezervației, Octavian Călugăr.

Datorită unei ierni blânde, bujorii de stepă de la Zau de Câmpie au înflorit și în acest an mai devreme și vor rămâne înfloriți timp de șapte zile.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Băncile au redus în martie dobânzile la depozite și credite, atât la lei, cât și la valută

Băncile comerciale au redus, în martie, dobânzile la depozite și credite, atât în lei, cât și în euro, excepție făcând dobânzile la depozitele noi în lei constituite de firme, care au crescut comparativ cu luna anterioară, reiese din datele publicate, luni, de Banca Națională a României.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU Ponta: În prezent nu există Opoziție; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă – nimic

Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbește despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar și despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura și salariile bugetarilor.

Totodată, Ponta a reiterat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova și s-a referit la alegerile locale care urmează să aibă loc în țara vecină.

           Citeste mai mult…

Enel a contribuit la crearea primului oraş inteligent din lume

Enel a contribuit la crearea primului oraş inteligent complet electric din lume, la Expo 2015 (Milano), arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Întreaga zonă de expoziţie Expo 2015 va fi electrificată în totalitate datorită reţelelor inteligente şi tehnologiei de ultimă oră, care combină eficienţa cu durabilitatea.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Vasile Ciurchea, presedintele CNAS: Cetatenii care nu au ridicat cardul de sanatate, dar cardul apare in sistem ca a fost emis, primesc servicii medicale. Sistemul nu a fost blocat, a fost o intarziere in raspuns

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a declarat, luni, ca nu exista un blocaj in sistemul de validare a cardurilor de sanatate, el admitand insa ca “a fost o intarziere in raspuns, dar in niciun caz nu a fost blocat”. Vasile Ciurchea a tinut sa clarifice si situatia pacientilor care nu au intrat inca in posesia cardului: el a explicat ca “acel cetatean care apare in sistem ca avand cardul emis, are dreptul la servicii medicale, iar celui care acorda asistenta medicala ii este decontata valoarea. Daca cineva nu a intrat in posesia cardului, acesti pacienti nu trebuie sa isi faca griji, pentru ca vor primi servicii medicale. Am vazut tot felul de anunturi: de la 1 mai nu mai primiti servicii medicale, nu primiti reteta fara card”, a declarat presedintele CNAS.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Cora închide primul hipermarket din România

Retailerul franco-belgian Cora va închide, începând cu 1 iunie, unitatea pe care o operează în cadrul centrului comercial Galleria Arad. Este primul magazin închis de cei de la Cora.

România Hypermarche, proprietarul lanțului de hipermarketuri Cora, a notificat GTC România, proprietarul Galleria Arad, că intenţionează să își înceteze activitatea desfășurată în cadrul centrului comercial, începând de la 1 iunie 2015, informează un comunicat al GTC.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Botez (BVB): Peste 300 de companii au luat hotărârea de a se transfera de pe piața Rasdaq

Peste 300 de companii au decis, până în prezent, să se transfere de pe piața Rasdaq, iar mai mult de 100 de companii au trecut deja de Comisia de Admitere la Tranzacționare, a declarat luni, pentru AGERPRES, Ileana Botez, director de comunicare și marketing al Bursei de Valori București (BVB).

Companiile listate pe piața Rasdaq și cele din piața valorilor mobiliare necotate trebuie să își aleagă opțiunea de listare până la 27 octombrie 2015, când încetează de drept activitatea acestor piețe, în conformitate cu Legea 151/2014. Astfel, companiile trebuie să decidă în perioada următoare dacă se vor muta pe piața reglementată sau pe ATS sau dacă se vor delista.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Pieţele de carne şi de lapte din România vor creşte anual cu 10-15%

Pieţele de carne şi de lapte din România vor creşte cu 10-15% pe an, mai ales datorită avansului consumului, a reducerii cotei de TVA, dar şi a fiscalizării, a declarat luni directorul general al Lactag, Adriean Asan.

“Această evoluţie va avea la bază în special creşterea consumului, dar şi scăderea TVA la produsele alimentare, care va reprezenta un mare imbold pentru producătorii din aceste industrii. În prezent, jumătate din consumul de pe piaţa de lapte este nefiscalizat, reprezentând ceea ce se vinde în pieţe şi autoconsumul, şi care se va muta o bună parte în piaţa fiscalizată”, a explicat directorul general al Lactag.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: MFE finanțează prin POSDRU stagii de practică pentru studenți

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), a lansat, astăzi, apelul “Stagii de practică pentru studenți” în valoare totală de 50 de milioane de euro, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Astfel, apelul va finanța proiecte care vizează efectuarea de stagii de practică (internship), anul acesta, de către studenți/ masteranzi din sistemul național de învăţământ la potențiali angajatori din orice sector, fiind încurajate stagiile de pregătire practică în cadrul instituțiilor publice, mai arată sursa.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Mediul de afaceri, tot mai revoltat de abuzurile şi represaliile ANAF, trimite o scrisoare deschisă premierului

Primvicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din România, Anca Vlad, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care îi prezintă trei subiecte cu impact pentru mediul de afaceri: abuzurile ANAF, explicaţiile fanteziste ale ANAF şi lipsa de transparenţă decizională.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Constantin discută cu producători şi retaileri despre preţuri. Miercuri va prezenta un raport în Guvern

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că în cursul zilei de marţi se va întâlni cu producătorii, procesatorii şi retailerii cu care va discuta despre reducerea TVA la alimente, urmând ca miercuri să prezinte un raport în şedinţa de Guvern.

Constantin a fost prezent, joi, într-un magazin Kaufland din Bucureşti pentru a verifica preţurile, înaintea reducerii TVA la produsele alimentare.

          Citeste mai mult…

Economica.net: ONRC: Scădere cu 57% a numărului de societăţi care au intrat în insolvenţă, în primul trimestru din acest an

Numărul societăţilor intrate în insolvenţă a scăzut, în primul trimestru din acest an, cu 57,59%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, ajungând la 2.884 unităţi, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Faţă de nivelul din luna februarie, în martie numărul firmelor intrate în insolvenţă a crescut cu 52,18%, scrie Agerpres.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Agenţia Internaţională a Energiei recomandă triplarea cheltuielilor publice pentru cercetare şi dezvoltare

Cheltuielile publice pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnologiilor cu emisii reduse de carbon trebuie triplate, dacă se doreşte atingerea obiectivului privind creşterea temperaturilor globale cu maximum 2 grade Celsius, a avertizat, luni, Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), transmite AFP.

Cheltuielile guvernamentale pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul energiei în cele 29 de state membre ale IEA au crescut în valoare absolută de la cel mai scăzut nivel atins în 1997 până la 17 miliarde de dolari în 2011. Însă, ponderea lor în totalul cheltuielilor pentru cercetare şi dezvoltare a stagnat între 3 – 4% după 2000, comparativ cu un maximum de 11% în 1981, susţine organizaţia într-un raport dedicat inovaţiei tehnologice în sectorul energetic, scrie Agerpres.

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor