Gorjeanul.ro: Ministrul Agriculturii a premiat din nou un fermier din Gorj
Cei mai performanţi fermieri şi producători din ţară, din sectorul produselor tradiţionale au fost premiaţi la finele săptămânii trecute de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul unui eveniment derulat la Indagra 2015. Clasamentul celor mai performanţi fermieri din România a fost realizat în funcţie de producţiile înregistrate în campania 2014-2015. Totodată, în cadrul Indagra 2015 au fost acordate premii pentru horticultori, tineri fermieri şi zootehnişti.
Stiristrong.ro: AmCham Romania lanseaza “Ghidul de investitii in comunitate”
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) lanseaza “Ghidul de investitii in comunitate”, un instrument util pentru companiile ce isi desfasoara activitatea pe piata din Romania si sunt interesate de rolul activ si responsabilitatea pe care sectorul de afaceri o are in cadrul societatii. Ghidul are la baza cele mai bune practici in materie ale membrilor AmCham Romania si ale unora dintre cele mai mari companii din lume, recunoscute pentru implicarea lor sociala si completeaza lista documentele anterior elaborate si lansate de Camera de Comert Americana in Romania(“Codul de Guvernanta Corporativa” si “Ghidul Anti-coruptie”).
Evz.ro: Târg de joburi în IT la București
Aproximativ 30 de firme din zona Capitalei oferă câteva sute de locuri de muncă în cadrul Târgului de Joburi Activ, care se desfășoară timp de două zile la Romexpo.
Pe 4 și 5 noiembrie, între orele 09:00 – 18:00, oferta celor 30 de companii va putea fi consultată gratuit în pavilionul F al Romexpo București. Sunt așteptați la Târgul de joburi organizat la Romexpo, atât studenți, cât și tineri absolvenți, dar și șomeri de scurtă și de lungă durată.
Evenimentul este organizat de Institutul pentru Politici Sociale din București, partener în cadrul proiectului ”Activ pe Piaţa Muncii”. ”Scopul acestui târg este de a facilita legătura între persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și companiile care au în plan recrutarea de personal, în prezent sau în perioada imediat următoare”, arată reprezentanții Institutului pentru Politici sociale din Capitală.
Informatorulmoldovei.ro: Topul firmelor vasluiene-un moment de referinţă
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui mulţumeşte oamenilor de afaceri pentru participarea, în data de 29 octombrie 2015, la GALA TOPUL JUDEŢEAN AL FIRMELOR. Evenimentul rămâne un moment de referinţă în peisajul de acţiuni dătătoare de speranţă pentru anul următor, iar pentru noi, în plus, unul aniversar, întrucât anul acesta împlinim 150 de ani de la naştere şi 25 de ani de la reluarea activităţii, în condiţiile economiei de piaţă.
Vptv.ro: Topul Firmelor Prahovene
Elita comunitatii de afaceri din Prahova a fost sarbatorita vineri seara in cadrul Galei TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE 2015, organizata de Camera de Comert si Industrie Prahova. La acest eveniment, considerat cel mai obiectiv si mai concludent clasament care evidentiaza performanta economica a firmelor judetului nostru, au participat aproximativ 450 persoane.
Viatavalcii.ro: Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea derulează Proiectul „Dezvoltarea antreprenoriatului rural”
Proiectul „Dezvoltarea antreprenoriatului rural – cheia succesului într-o Europă competitivă” şi-a propus încă din start să contribuie la creşterea gradului de ocupare în mediul rural prin promovarea culturii antreprenoriale şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea de afaceri profitabile şi sustenabile. Activităţile care sprijină realizarea acestui obiectiv sunt, în primul rând, cele de formare profesională, care facilitează dobândirea unor competenţe utile în diverse contexte economico-sociale: competenţe antreprenoriale, pe de-o parte şi competente informatice, pe de altă parte. Cea de-a doua sesiune de programe de pregătire integrate (CA şi IT, fiecare persoană înscrisă parcurgând ambele cursuri) s-a desfăşurat în localităţile Bărbăteşti, Buneşti, Vaideeni şi Horezu. În Horezu au fost organizate două grupe, ca urmare a identificării unui număr mai mare de persoane interesate de aceste programe şi care se încadrau în categoriile de grup ţintă vizate de acest proiect. În prezent sunt finalizate patru grupe „competenţe antreprenoriale” şi trei grupe „competente informatice”.
Medipedia.ro: Arad: Ultimele pregătiri pentru deschiderea ediţiei a XXII-a Târgului AR – MEDICA
Aproape o sută de firme din Italia, Pakistan, Ungaria şi din România şi-au anunţat participarea la cea de-a XXII-a ediţie a Târgului AR-MEDICA, eveniment organizat în perioada 5 – 7 noiembrie de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a judeţului Arad la Complexul Expo Arad.
Potrivit lui Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad, în cadrul târgului se vor reuni 95 de firme din ţară şi din străinătate, care vor expune pe o suprafaţă interioară de 2.250 metri pătraţi.
Agerpres.ro: Aurel-Sorin Encuțescu, eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei
Premierul Victor Ponta a decis marți eliberarea lui Aurel-Sorin Encuțescu din funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei.
Agerpres.ro: Guvern: Masa lemnoasă provenită din fondul forestier proprietate publică va putea fi valorificată la bursă
Masa lemnoasă provenită din fondul forestier proprietate publică va putea fi valorificată și prin licitație publică, cu preselecție de tipul licitație electronică, precum și prin vânzarea prin intermediul platformelor electronice sau a piețelor de tranzacționare administrate de bursele de mărfuri, potrivit unei hotărâri adoptate marți de Guvern.
Potrivit Executivului, noile reglementări sunt cuprinse în Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin hotărâre.
Agerpres.ro: BNR: Colaborare internațională pe tema educației financiare și a incluziunii financiare a tinerilor
Reprezentanți din nouă țări din Sud-Estul Europei s-au întâlnit în perioada 2-3 noiembrie, la Sinaia, pentru discuții referitoare la crearea unei strategii naționale pentru educația financiară, întâlnirea fiind găzduită de Banca Națională a României, informează un comunicat de presă.
Bursa.ro: LA ÎNCEPUTUL ŞEDINŢEI,
Principalii indici bursieri asiatici erau în urcare
Principalii indici bursieri asiatici erau în urcare la începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.
Indicele Nikkei 225 al bursei japoneze se aprecia cu 1,30%, la 18.926,91 puncte, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong sporea cu 2,20%, la 23.064,57 puncte.
Bursa.ro: PROIECT ANPC
Băncile nu vor mai putea modifica unilateral costurile contractelor de credit
Băncile nu vor mai putea să modifice costurile contractelor de credit fără acceptul clienţilor, dacă proiectul legislativ întocmit de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) va fi aprobat.
Iniţiativa, a cărei formă finală a fost realizată, are în vedere transpunerea Directivei 17/2014 privind creditele imobiliare şi urmează să fie transmisă ministerelor spre avizare.
Bursa.ro : Wall Street a închis în urcare
Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare. Dow Jones s-a apreciat cu 0,5%, ajungând la 17.918,15 puncte, iar indicele S&P 500 a crescut cu 0,27 %, la 2.109,79 puncte.
Bursa.ro: Alexandrion Grup plăteşte, anual, peste 30 de milioane de euro la bugetul de stat
Nawaf Salameh: Noi susţinem demersul Executivului de a veni în sprijinul mediului de afaceri şi, implicit, al consumatorilor, prin măsuri de relaxare fiscală. Am rezervele mele că scăderea accizei la alcool va reuşi să genereze efectul de care aveam cea mai mare nevoie, respective diminuarea pieţei negre În primul rând, statul român ar trebui să sprijine producătorii pentru că, într-o economie, producţia locală şi exporturile sunt atuuri cu care trebuie să ieşim în faţă, nu importurile. Acest lucru vine din stabilitate fiscală, din crearea unor politici de creditare care să înlesnească accesul investitorilor la finanţare şi eforturi reale, susţinute de a combate piaţa neagră.
Bursa.ro: Intrarea în războiul valutar, ultima speranţă a Băncii Suediei
Nici nu a început încă ultima fază a programului de relaxare cantitativă din Suedia, iar banca centrală (Riksbank) a început să transmită semnale cu privire la adoptarea intervenţiei directe asupra cursului de schimb pentru atingerea ţintei de inflaţie.
Declaraţii anterioare ale oficialilor băncii centrale, preluate de cotidianul Dagens Nyheter, au amintit că intervenţia pe piaţa valutară reprezintă unul dintre instrumentele aflate la dispoziţia băncii, dar utilizarea acesteia reprezintă o problemă politică sensibilă. “Deprecierea coroanei poate fi percepută în exterior ca o acţiune agresivă în războiul valutar”, mai scrie DN.
Bursa.ro: BURSELE DIN LUME
Fluctuaţii pe pieţele din Europa
Acţiunile societăţilor listate la bursele europene au fluctuat ieri. Câştiguri au fost înregistrate în sectorul energetic, iar scăderi – în cel bancar.Titlurile băncii britanice “Standard Chartered” Plc s-au depreciat cu 8,2%, la 655,20 pence. Banca a anunţat că va renunţa la 17% din forţa de muncă, respectiv la 15.000 de angajaţi, în cadrul unui plan de reducere a cheltuielilor cu 2,9 miliarde de dolari până în 2018. În trimestrul al treilea, instituţia de credit a avut pierderi surprinzătoare.
Bursa.ro : Indicii BVB, în creştere, pe un rulaj de 11,76 milioane euro
Prime Transaction: “În mai puţin de două săptămâni, acţiunile TLV şi BRD au crescut cu peste 10%”
Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, pe fondul unei lichidităţi mai mici faţă de ziua anterioară, de 52,14 milioane de lei (11,76 milioane de euro).
Bursa.ro: Creditarea din zona euro, stimulată de programele BCE
Programul de relaxare cantitativă lansat, anul acesta, de Banca Centrală Europeană (BCE), şi creditele ieftine acordate de aceasta băncilor din zona euro au ajutat persoanele fizice şi juridice să se împrumute mai uşor, potrivit unui raport publicat ieri de instituţie.
Documentul notează: “Ambele programe au avut un impact pozitiv asupra costurilor de finanţare ale băncilor, care au fost stimulate să majoreze creditarea, oferind condiţii mai bune”.
Bursa.ro: SIBEX
Preţul futures al euro, din nou sub pragul de 1,10 USD
La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus doar 18 contracte, cu o valoare echivalentă cu 258.600 de lei, interesul pentru derivate menţinându-se la cote minime. Dintre toate produsele disponibile erau tranzacţionate doar două, anume derivatul pe indicele Dow Jones pe scadenţa decembrie 2015 şi derivatul pe cursul euro/dolar, atât pe scadenţa decembrie 2015, cât şi pentru martie 2016, fără ca vreunul să impresioneze din perspectiva volumului atras sau a variaţiilor consemnate.
Economica.net: Extinderea digului de larg din Portul Constanţa a fost finalizată. Lucrările au costat peste 616 milioane lei
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa a anunţat, marţi, finalizarea lucrărilor de extindere a digului de larg la Portul Constanţa, potrivit Agerpres.
Potrivit unui comunicat de presă semnat de directorul general al CNAPM Constanţa, Valeriu Ionescu, marţi a fost recepţionată investiţia în prelungirea digului de larg al Portului Constanţa, proiect ce a extins cu 1.050 metri digul de nord, de la 4.850 metri la 5.900 metri, în vederea atingerii lungimii din proiectul iniţial.
Economica.net: Investiţiile prevăzute de Metrorex pentru 2015, în creştere cu aproape 13%, după rectificarea bugetară
Investiţiile prevăzute de Metrorex pentru anul în curs, după rectificarea bugetară din octombrie, se cifrează la 2,12 miliarde de lei, în creştere cu 12,76% raportat la bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei publicat în martie în Monitorul Oficial, anunţă Agerpres.
Potrivit proiectului de buget de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2015 al Metrorex, şi cheltuielile totale cu salariile aferente anului 2015 sunt în creştere cu 1,76%, comparativ cu varianta din martie. Astfel, cheltuielile cu salariile se ridică acum la 215,42 milioane de lei, faţă de 211,69 milioane de lei, în martie.
Economica.net: IKEA îşi construieşte un imperiu în România
Grupul Inter IKEA şi-a făcut simţită prezenţa anul acesta în România. A început construcţia primului proiect imobiliar de pe piaţa locală, a devenit cel mai mare proprietar de păduri şi vrea nouă magazine IKEA.
Cuvântul IKEA a apărut prima oară în 2006, atunci când s-a anunţat deschiderea primului magazin din România. În primăvara lui 2007, magazinul IKEA s-a deschis în franciză, adus pe piaţa locală de omul de afaceri Puiu Popoviciu. 2009 şi 2010, ani loviţi de criza economică, au adus rezultate pe minus magazinului din Băneasa. Românii încasau salarii mai mici, iar bugetele pentru achiziţii majore au dispărut sau s-au micşorat. Puiu Popoviciu a vândul în 2010 operaţiunile IKEA din România către grupul suedez IKEA, într-o tranzacţie de peste 30 de milioane de euro. Din 2011, vânzările singurului magazin IKEA au continuat să crească de la an la an. În anul de catalog 2015, IKEA a înregistrat o creştere record, de 12,37% a vânzărilor, la nivelul de 424,5 milioane de lei, fără TVA.
Hotnews.ro: Zece modificari aduse marti Codului Fiscal
In monitorul oficial de marti a fost publicata OUG nr. 50/2015 ce modifica Noul Cod fiscal. Sunt adoptate masuri asteptate de oamenii de afaceri, mai ales de catre proprietarii de companii mici si mijlocii.ei mediul de afaceri cum ar fi reducerea cotei de impozit la 5% pentru impozitul pe dividend, sau majorarea plafonului pentru aplicarea impozitului pe microintreprinderi la 100.000 Eur, aplicabile chiar de la 01.01.2016. Desigur sunt si alte modificari importante Codului de procedura ficala. Ordonanta modifica si alte prevederi normative din noul Cod fiscal, fiind afectate nu mai putin de 45 de articole.
Capital.ro: Eurobank îşi majorează capitalul cu 2,1 miliarde de euro
Eurobank, al treilea grup bancar elen, a anunţat marţi că a decis să organizeze o Adunare Generală extraordinară a Acţionarilor în data de 16 noiembrie, în ideea de a obţine aprobarea necesară pentru a putea demara o ofertă de noi acţiuni ordinare în valoare de până la 2,122 miliarde de euro pentru a-şi majora capitalul, transmite Reuters.
Capital.ro : Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa de marţi
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de marţi, iar valoarea tranzacţiilor a totalizat aproape 52,1 milioane de lei (11,7 milioane de euro).
Capital.ro: Pieţele americane, pe plus după impulsul dat de sectorul energetic. Ultimele evoluţii
Bursele americane au terminat pe plus marţi, în urma rezultatele companiilor care au raportat câștiguri pentru a doua sesiune la rând, iar acțiunile din Energie au ajutat la sprijinirea principalilor indici, scrie MarketWatch.com
Capital.ro: Statul lasă firmele de training fără clienţi
Conform unei hotărâri de Guvern emise acum trei luni, începând din 2016, doar universitățile vor mai avea dreptul să organizeze cursuri și să ofere diplome adulților cu studii superioare. Astfel, firmele specializate riscă falimentul.
Evz.ro: Cine sunt cei mai bogați fermieri din România | Top 300 Capital
Întotdeauna, agricultura a avut un rol important în creșterea economică înregistrată de România. În anii agricoli buni, acest sector contribuie cu peste 6% din PIB. Seceta din acest an a redus însă dramatic afacerile fermierilor. A crescut semnificativ numărul tinerilor fermieri, care reuşesc să se asocieze şi să lucreze eficient împreună. Influenţa lor a crescut şi au reuşit să intre cu produsele în tot mai multe lanţuri de magazine. Nu a contat doar asocierea şi sistemele mecanizate, ci şi asigurările date retailerilor că marfa va fi livrată în timp util. Pentru asta, fermierii au fost nevoiţi să investească masiv în depozite. Oamenii de afaceri înțeleg tot mai bine că, pentru a face faţă competiţiei din străinătate, trebuie să ai un lanţ integrat. Am făcut o trecere în revistă a celor mai importanți cinci fermieri ai României.
Zf.ro: Independenţa Băncii Centrale Europene este pusă la îndoială
Banca Centrală Europeană este una dintre cele mai importante instituţii ale zonei euro. Ea are un rol decisiv în lupta cu crizele şi pentru stimularea creşterii economice. Potrivit Financial Times, membri ai boardului BCE s-au întâlnit de mai multe ori cu actori importanţi de pe pieţe chiar înainte de şedinţele de politică monetară ale instituţiei.
Zf.ro: Fermierii români cumpără mai nou tractoare pe şenile
Tractoarele de mare putere, care în loc de roţi dispun de şenile şi care costă până la 300.000 de euro, sunt tot mai căutate de fermierii români în condiţiile în cale aceştia trebuie să cultive şi zonele afectate de ploi.
Zf.ro: Economie de piaţă made in Romania: Compania de Drumuri, monopolurile din energie şi Apa Nova, cele mai profitabile afaceri
Compania Naţională de Drumuri se află la loc fruntaş în ceea ce priveşte profitabilitatea calculată pentru primele 150 de mari companii din România ca cifră de afaceri.
Alături de ea sunt monopolurile din energie şi gaze, firme care funcţionează în sectoare lipsite de concurenţă şi care îşi ghidează activitatea în baza unor tarife reglementate, dar şi Apa Nova, compania franceză care a scumpit apa în Bucureşti de 15 ori din 2000 până în prezent.
Zf.ro: Majorarea salariilor din Finanţe: la loc comanda, după protestul altor funcţionari care vor şi ei salarii mărite
Ministerul Finanţelor a surprins săptămâna trecută când a anunţat că majorează cu 22% salariile de bază a 5.700 de angajaţi, în principal din cadrul Autorităţii Naţionale de Administare Fiscală (ANAF) şi al Ministerului Finanţelor Publice.
Zf.ro: BCR Locuinţe prelungeşte până pe 31 decembrie anul acesta mandatele pentru Schuster şi Bernhard
Consiliul de supraveghere al BCR Banca pentru Locuinţe, una dintre cele două bănci specializate pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ, a decis în iunie să prelungească până pe data de 31 decembrie 2015 mandatele actuale ale lui Karmen Schuster, preşedintele Comitetului Executiv, şi al lui Erwin Bernhard, vicepreşedinte al BCR Banca pentru Locuinţe, potrivit unui document publicat recent în Monitorul Oficial.
Zf.ro: Urmând reţeta Banca Transilvania, Teraplast Bistriţa ţine tot profitul în cont şi le acordă acţiuni gratuite investitorilor
Procesatorul de PVC Teraplast Bistriţa (TRP) păstrează în conturi profitul realizat anul trecut şi le va împărţi investitorilor acţiuni gratuite în loc de dividende.
Fiecare acţionar al companiei va primi circa 30,72 de acţiuni gratuite pentru fiecare 100 deţinute, în urma majorării capitalului social cu 8,8 milioane de lei prin încorporarea profitului nerepartizat din 2014.
Zf.ro: Peste 50 de companii româneşti sunt prezente la World Travel Market la Londra
Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) împreună cu circa 55 de companii româneşti sunt prezente în perioada 2-5 noiembrie la cea de-a 36-a ediţie a World Travel Market, Londra, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate specialiştilor din industria turistică la nivel mondial.
Zf.ro: Preşedintele Poloniei: Faceţi autostrăzi cu banii UE şi relaţiile noastre vor fi şi mai bune
Relaţia economică dintre Polonia şi România este bună, dar ar fi „cu siguranţă şi mai bună“ dacă aici s-ar dezvolta infrastructura rutieră şi feroviară care să lege cele două ţări, apreciază Andrzej Duda, preşedintele Poloniei.
„Este şi chestiunea colaborării economice dintre ţările noastre şi suntem de acord că este necesară dezvoltarea infrastructurii, pentru că această colaborare economică, care este bună în prezent, cu siguranţă ar fi şi mai bună şi mai profundă pe viitor dacă ar fi înfiinţate legături infrastructurale, de comunicare, de legături rutiere, dar şi pe calea ferată. Aici trebuie spus că trebuie folosite foarte bine fondurile europene în această perspectivă financiară, dar şi o colaborare bună cu vecinii noştri, pentru ca aceste legutări nord-sud să fie realizate“, a declarat ieri preşedintele polonez, la finalul discuţiilor la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.
Zf.ro : Erste aduce cinci certificate noi pentru optimişti
Depozitarul Central a înregistrat în sistemul de compensare-decontare şi registru cinci noi produse structurate emise de Erste Group Bank, dublu listate la BVB şi Bursa de Valori din Viena, prin care investitorii îşi pot lua expunere pe aprecierea petrolului, a indicelui german DAX, a cotaţiei argintului şi a indicelui american S&P 500.
Zf.ro: Un bloc de lux din centrul Capitalei, scos la vânzare cu 5 mil. euro
Un bloc cu locuinţe de lux pe strada Mihai Eminescu din centrul Capitalei, dezvoltat de firma Eurosmart Investment, aflată în insolvenţă, este scos la licitaţie pentru 5 milioane de euro de către administatorul judiciar al companiei, CITR. În urmă cu doar câteva luni, preţul acestuia era de 5,5 milioane de euro.
Zf.ro: Samsung lansează în România noul ceas inteligent Gear S2 pe 12 noiembrie
Compania sud-coreeană Samsung va lansa pe data de 12 noiembrie pe piaţa din România noile modele de ceasuri inteligente Gear S2, prezentate în luna septembrie la Berlin.
Zf.ro: Numărul de clienţi ai instituţiilor financiare nebancare a ajuns în august la 84.200, maximul din acest an
Numărul debitorilor persoane fizice şi persoane juridice ale instituţiilor financiare nebancare (IFN) a ajuns la finele lunii august la 84.200, cel mai ridicat nivel din acest an, în creştere cu aproximativ 1.000 de clienţi faţă de luna precedentă, potrivit datelor BNR. Totuşi comparativ cu nivelul atins în august 2014, numărul clienţilor IFN s-a diminuat cu aproximativ 2.000 de debitori.
Zf.ro: Doar 1,5 milioane de case aveau asigurare obligatorie în octombrie
PAID, compania care deţine monopolul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor, avea la finalul lunii octombrie un portofoliu de 1,5 milioane de contracte în vigoare, în scădere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Doar 18% din locuinţele din România sunt asigurate, deşi poliţa pentru casă este obligatorie.
Romanialibera.ro: Sistemul public de pensii: mulți primesc, puțini plătesc
România are încă o povară fiscală ridicată pe muncă, în special pe veniturile mici, însă nu o poate reduce mai mult din cauza dezechilibrului fizic foarte mare între numărul de contribuabili şi numărul de beneficiari la sistemul public de pensii, susţine preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.
Romanialibera.ro: Cum ne afectează pierderile băncilor grecești
Două mari bănci din Grecia, care au filiale și în România, au raportat pierderi importante. Economiștii vorbesc despre impactul negativ asupra monedei unice, care ne va afecta în mod direct, dar și despre deteriorarea schimburilor comerciale între cele două țări.
Romanialibera.ro: Constanța, loc rușinos în clasamentul fondurilor europene atrase
Municipiul Constanța a atras cele mai puține fonduri europene, într-un clasament care include cele mai importante 8 municipii reședință de județ.
Am luat localitățile Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu și Timișoara. Am exclus Bucureștiul, pentru că am încercat să ne raportăm la orașe similare din punct de vedere al populației. Cifrele nu arată deloc bine pentru Constanța. În ceea ce privește capitolul „sume primite de la Uniunea Europeană în contul plăților efectuate și prefinanțări“, Primăria Constanța a prins în bugetul din acest an suma de 40.528.000 de lei. Nu este cea mai mică din lista primăriilor studiate, Sibiul stă ceva mai prost, cu 31.426.000 lei. Important este însă că, raportat la numărul de locuitori, Constanța a atras cele mai mici fonduri europene din localitățile analizate: numai 142 de lei. De aproape zece ori mai puțin decât Ploieștiul (1.308) și de circa 8 ori mai puțin decât Iașiul (1.043 lei).
Economica.net: Profitul ING Groep a crescut cu 14% în T3, în urma reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante
Cel mai mare grup olandez de servicii financiare, ING Groep, a raportat o creştere de 14% a profitului în trimestrul trei din 2015, datorită reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante, transmit MarketWatch, Bloomberg şi Reuters.
Mediafax.ro: Cursul a CRESCUT în piaţa interbancară, după demisia Guvernului. ING Bank: Este nevoie repede de un nou guvern
Euro s-a întărit în piaţa interbancară în raport cu leul, iar cursul a urcat abrupt cu aproape 1 ban, mai mult decât intervalul de variaţie înregistrat pe parcursul unei zile, piaţa reacţionând astfel la perspectiva incertitudinilor generate de anunţul că premierul îşi depune mandatul.
“Vestea privind demisia premierului aduce o incertitudine pe termen scurt. Vom vedea cât va dura. Orice incertitudine privind guvernarea este văzută negativ, inclusiv pentru titlurile de stat. Dacă se formează un nou guvern repede se inversează pierderile. Dacă incertitudinea durează, deprecierea se va întinde pe o perioadă mai lungă”, a declarat pentru MEDIAFAX economistul şef al ING Bank România, Ciprian Dascălu.
Bursa.ro: Opt indici BVB au deschis în scădere
Opt indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.
Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cobora cu 0,067% la 7.340,71 puncte, iar indicele BETPlus se deprecia cu 0,05% la 1.080,40 puncte.
Capital.ro: Bursa a trecut pe pierdere după anunţul demisiei lui Ponta
Bursa a trecut pe roşu la scurt timp după anunţui demisiei lui Victor Ponta. Astfel, la ora redactării acestei ştiei (11:50), toţi indicii Bursei de la Bucureşti erau pe minus, după ce BVB deschisese şedinţa pe verde.
Capital.ro: Consiliul Concurenţei analizează preluarea Buse Gaz de către Linde Gaz România
Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care LINDE GAZ ROMÂNIA va prelua controlul asupra BUSE GAZ şi a subsidiarelor acesteia.
Principalele activităţi ale LINDE GAZ ROMÂNIA constau în producţia şi comercializarea de gaze industriale şi medicinale. BUSE GAZ şi subsidiarele acesteia activează, în principal, pe segmentul de livrare vrac de gaze industriale şi livrarea de gaze îmbuteliate.
Hotnews.ro: RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE – Platforma de energie si eficienta energetica a Romaniei
Compania REECO, alaturi de expozantii, participantii la conferinte, vizitatorii targului, institutiile partenere, partenerii media si sustinatorii nonfinanciari, continua sa actioneze pentru un viitor energetic mai curat. Cel de-al VIII-lea Targ si Conferinte de Energie+Eficienta – RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, revine la Sala Palatului din Bucuresti, intre 18-20 noiembrie 2015. Tematicile de targ si conferinte abordate in 2015 sunt: eficienta energetica in cladiri si industrie, energia solara, hidroenergia, bioenergia cu accent pe biomasa si biogaz, cogenerarea si energia din deseuri.
Adevarul.ro: MOL – 20 de ani de succes în România…. şi povestea continuă
Un foarte cunoscut proverb spune că orice călătorie începe cu primul pas. MOL România a făcut acest prim pas în urmă cu 20 de ani. Acum, benzinăriile MOL sunt bine cunoscute de şoferii români şi nu doar de ei, întrucât sunt prezente pe toate marile artere de circulaţie şi în oraşe de pe tot teritoriul ţării. Probabil puţini cunosc însă că prima benzinărie MOL România a fost deschisă în 1995, la Salonta, în judeţul Bihor. România acelor ani era foarte diferită de cea de acum. Ţara încă nu devenise membru NATO şi nici UE, economia era nereformată, rata inflaţiei după 1990 depăşea chiar şi 200% pe an, parcul auto şi infrastructura îşi arătau vârsta şi decalajele faţă de ţările europene.
Adevarul.ro: Alexandra Mihăilescu, vicepreşedinte BDR: Cele mai profitabile servicii sunt cele de public affairs
Pentru BDR, una dintre cele mai mari agenţii de relaţii publice şi public affairs de pe piaţa locală, cele mai profitabile servicii sunt cele de public affairs, cercetare şi monitorizare, a declarat pentru wall-street.ro, Alexandra Mihăilescu, vicepreşedinte şi acţionar al companiei