Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 11 noiembrie 2015

Realitatea.net, : O companie româno-germană de prestigiu a fost premiată la Topul Național al Firmelor

Organizat de Camera de Comerț și Industrie a României, Topul Național al Firmelor 2015 (ediția a XXII-a) a omagiat câștigătorii economiei românești într-un eveniment ce a avut loc în cursul lunii noiembrie la Romexpo, în prezența a 800 de invitați.

La gala economiei românești a fost prezent președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, alături de reprezentanți din Corpul Diplomatic, mass-media, autorități și directori ai companiilor. Au fost premiate cele mai competitive firme din România dar și cei mai buni jurnaliști ai sectorului economic. Evenimentul s-a bucurat de un recital de excepție al cvartetului instrumental Amadeus.

             Citeste mai mult…

Oradetimis.ro: O societate a Primăriei Timişoara a obţinut locul I în Topul Național al Firmelor

Pentru a treia oară consecutiv, Aquatim a obținut locul I pe țară, în Topul Național al Firmelor, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României.

Societatea timișeană de apă și canalizare a fost premiată la București, pentru rezultatele financiare realizate în domeniul specific de activitate – industrie, captarea, tratarea și distribuția apei, la categoria întreprinderi mari.

              Citeste mai mult…

Legalmarketing.ro: INTERVIU cu Avocatul Adrian Ratiu despre cel mai mediatizat litigiu comercial de dupa Revolutie: Dosarul Rostok

A mai existat o problema pe care o spun presei in premiera, prin intermediul dumneavoastra. Arbitrajul reprezinta o alternativa la justita statala. Cu alte cuvinte, partile intr-un contract decid ca litigiile izvorand din acel contract sa nu fie solutionate de instantele judecatoresti ci sa fie transate prin arbitraj. Astfel, in acest caz, cele doua parti aleg arbitrii sau institutia arbitrala care va administra arbitrajul, printr-un act de justitie privata. Conform contractului incheiat intre AFDJ si RWRC, arbitrajul trebuia organizat de arbitri desemnati de Camera de Comert si Industrie a Romaniei. In pofida acestei clauze, RWRC s-a adresat arbitrajului organizat de Camera Internationala de Comert iar arbitrii au fost desemnati sub regulile acestei institutii. Asa s-a ajuns, in opinia mea, sa asistam la un arbitraj necompetent.

              Citeste mai mult…

Monitoruldegalati.ro: Plan pentru modernizarea României, în 51 de puncte, supus dezbaterii publice

Planul a fost alcătuit de către Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) şi poate fi consultat pe internet, pe site-ul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei (AID). Negocierile pentru implementarea măsurilor din acest plan vor începe odată cu stabilizarea crizei politice şi responsabilizarea unor persoane în funcţii administrative, se arată într-un comunicat transmis de AID.

              Citeste mai mult…

Profit.ro: Peste 15.000 de vizitatori sunt așteptați la târgul de turism de la Romexpo

Mai mult de 15.000 de persoane sunt așteptate să viziteze, în perioada 12-15 noiembrie, standurile celor 223 de expozanți de la Târgul de Turism al României, unde pot găsi vacanțe reduse cu până la 50%, au anunțat miercuri, într-o conferință de presă, reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

La târg își vor expune ofertele, alături de agenții și hoteluri din România, participanți din alte 16 țări, printre care Tanzania și Palestina. Vor fi vândute vacanțe de Crăciun, Revelion, pachete de schi, Paște, dar și sejururi pentru vara lui 2016. Biletul de intrare va costa 10 lei.

             Citeste mai mult…

Xplorio.ro: Targul de Turism Bucuresti 2015: program, localizare si alte detalii cheie

Anul acesta va avea loc Targul de Turism de la Bucuresti cu editia de toamna care se va desfasura incepand de maine pana duminica, 12-15 noiembrie, la Romexpo – asa cum ne-am obisnuit, organizat in pavilioanele C1-C4.

Pentru cei dintre voi care simtiti nevoia de idei de vacanta pentru perioada concediilor din aceasta iarna sau pentru cele de anul viitor, ei bine, ultima editie din acest an a Targului aduce la un loc zeci de agentii pregatite sa-si prezinte pachetele turistice. Acestea cuprind oferte si atractii atat din strainatate cat si din Romania, si care includ turism cultural, rural, ecologic, balnear, turism de aventura, precum si destinatii exotice si croaziere.

            Citeste mai mult…

Ziarulprahova.ro: Vizita in premiera, ieri, la Camera de Comert si Industrie Prahova

Ieri, la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a fost consemnată o nouă premieră: vizita ambasadorilor ţărilor africane în România. A fost vorba despre o delegaţie oficială având în componenţă şefii de misiune din opt ţări, respectiv Africa de Sud, Algeria, Congo, Libia, Maroc, Nigeria, Sudan şi Tunisia. Deşi unii dintre ambasadori au mai fost prezenţi în judeţ, chiar anul acesta, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, a declarat că vizita diplomaţilor, în formula de ieri, a avut caracter de unicitate pentru Prahova, în calitate de gazdă. „Vizita diplomaţilor din continentul african, care este una de lucru, este foarte importantă.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Preţurile au crescut în octombrie cu 0,28%. Rata anuală ajunge la -1,6%

Preţurile au crescut în luna octombrie cu 0,28% faţă de luna anterioară, rata anuală ajungând la ‐1,6%, potrivit datelor anunţate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Alimentele s-au scumit cu 0,5%, cea mai mare majorare, de 6,38%, fiind consemnată la cartofi. Preturile mărfurilor nealimentare au avansat cu 0,13%, iar tarifele serviciilor au urcat cu 0,27%.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ONG-uri: Gerea încearcă să intervină în activitatea Electrica pentru a deturna bani

Fredom House, Centrul Român de Politici Europene şi Expert Forum arată, într-un comunicat, că ministrul Energiei Andrei Gerea încearcă să intervină arbitrar în activitatea Electrica, prin schimbarea membrilor CA, care au promovat politici responsabile, pentru a deturna bani pentru scopuri politice.

Anul trecut, România a listat la bursa din Londra compania Electrica. O listare de succes, care a reuşit să strângă 496 de milioane de euro, fonduri care ar fi trebuit investite pentru ca sistemul de furnizare a energiei electrice să funcţioneze şi pe viitor la standarde cel puţin rezonabile şi pentru a se dezvolta, spun ONG-urile.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Activele fondurilor locale de investiţii au crescut cu 2,9% în octombrie

Activele nete ale fondurilor locale de investiţii au crescut cu 2,9% în octombrie, ajungând la valoarea de 4,57 miliarde de euro, a anunţat, marţi, Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

AAF precizează, într-un comunicat remis AGERPRES, că activele nete ale fondurilor străine distribuite în România au crescut cu 1,1%, ajungând la 528,6 milioane euro la finalul lunii octombrie, înregistrând un avans în anul curent de 19%.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: BERD: Deficit de investiţii în Europa de Est

Europa de Est se confruntă cu un deficit de investiţii de aproximativ 75 de miliarde de dolari pe an şi în consecinţă trebuie să pună accentul pe atragerea de noi capitaluri de tip equity în loc de acumularea de noi datorii, dacă vrea să evite să-şi pună în pericol creşterea economică pe termen lung, a anunţat marţi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), transmite Wall Street Journal.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Alexandru Nazare: “PSD să explice public de ce autostrada Lugoj-Deva lot II ajunge să fie tot demolată”

Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare, fost ministru al transporturilor, cere public PSD și, implicit, reprezentanților Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Autostrăzi să explice situația dezvăluită de revista Capital prin care informam publicul că o nouă porțiune de autostradă, care urma să fie deschisă traficului până la finele anului, ar putea fi demolată.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Agricultura rămâne Cenușăreasa finanțărilor bancare

Agricultorii sunt prea puțin băgați în seamă de bănci, care nu se uită decât la fermierii foarte mari, dar nevoia de finanțare în acest sector este mult peste nivelul creditării din prezent.

Agricultura este una dintre cele mai importante sectoare din economie, chiar dacă reprezintă doar cel mult 8% din PIB (în anii buni), însă acest lucru nu se vede și la nivelul finanțării. Pe de o parte ne văităm că nu există dezvoltare în agricultură și marea majoritate a fermierilor sunt prea mici, pe de altă parte creditorii refuză finanțarea pentru că riscurile sunt prea mari. Astfel, în 2014, valoarea creditelor bancare agricole s-a ridicat la 11 miliarde lei, la care se adaugă finanțările de la instituții financiare nebancare (IFN) de 4 miliarde lei. Dacă ar trebui să facem o medie de finanțare ar trebui să împărțim valoarea creditelor la cei peste două milioane de fermieri, dintre care cei mulți sunt prea mici pentru a ajunge la credite.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: INS: Inflaţia anuală s-a menţinut în teritoriu negativ în octombrie

Inflaţia anuală s-a menţinut în teritoriu negativ în octombrie, la minus 1,6%, în urcare de la minus 1,7% în septembrie, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile de consum în luna octombrie 2015 comparativ cu luna octombrie 2014 au fost mai mici cu 1,6%, măsurate prin IPC (indicele preţurilor de consum – n.r.) şi cu 1,4%, măsurate prin IAPC (indicele armonizat al preţurilor de consum – n. r.)”, precizează INS.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ CE, IERI, A FOST APROBAT DE DEPUTAŢII DIN COMISIA DE BUGET

Proiectul care te “scapă” de credit dacă dai casa băncii – de urgenţă la Comisia juridică

Proiectul legislativ care prevede că persoanele cu datorii la bănci ar putea ceda imobilele pe care le-au pus garanţie în momentul contractării creditelor fără să mai rămână îndatorate a fost aprobat, ieri, de deputaţii din Comisia de buget, cu doar două abţineri, după cum ne-a spus Cătălin Zamfir.

Deputatul liberal – iniţiator al proiectului de lege, alături de avocatul Gheorghe Piperea – ,ne-a precizat că, astăzi, va depune în regim de urgenţă documentul la Comisia juridică, ca să fie votat săptămâna viitoare şi, ulterior, să intre în plenul Camerei Deputaţilor.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANM:

Starea de vegetaţie a culturilor agricole va fi, în general, bună şi medie

Ritmurile vegetative ale culturilor de toamnă se vor desfăşura normal pe majoritatea suprafeţelor agricole, starea de vegetaţie a plantelor fiind, în general, bună şi medie, potrivit prognozei agrometeorologică, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi valabilă în 11 – 17 noiembrie.În intervalul menţionat va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, pe întreg teritoriul agricol al ţării. Astfel, temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 4 şi 19 grade Celsius, abaterile termice pozitive fiind cuprinse între un grad şi 11 grade Celsius, în majoritatea regiunilor agricole.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA NOUĂ LUNI

BVB îşi recunoaşte subperformanţa faţă de buget

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat un profit net de 4,82 milioane lei, în primele nouă luni, în scădere cu 48,3% faţă de perioada similară a anului 2014, pe fondul unor afaceri de 12,27 milioane de lei, cu 35% sub nivelul din septembrie 2014, potrivit raportului publicat ieri.În trimestrul al treilea, BVB a raportat un câştig net de 0,86 milioane lei, cu 76,6% mai scăzut decât în perioada similară din 2014.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Sentimentul negativ faţă de cotaţia euro se menţine

După ce sesiunea de tranzacţionare de luni a fost una anostă, nici prima jumătate a zilei de marţi nu a adus mai multă activitate pe piaţa futures de la Sibex. Conform datelor de la ora 17.30 se înregistrau 15 contracte, cu o valoare de 209.485 lei. Şedinţa era una săracă la capitolul produse, din toate derivatele disponibile, tranzacţionându-se doar două: Dow Jones pe scadenţa decembrie şi perechea euro/dolar pe acelaşi termen.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BCE, dată în judecată pentru programul de achiziţii de obligaţiuni

Politicieni din Germania au intentat, la Curtea Constituţională Federală, trei procese împotriva Băncii Centrale Europene (BCE), contestând programul de relaxare cantitativă, care presupune achiziţii de obligaţiuni în valoare totală de 1.100 miliarde de euro.

Cele trei procese au fost iniţiate începând cu luna mai, după cum a declarat Michael Allmendinger, purtător de cuvânt al Curţii Constituţionale Federale din Karlsruhe.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Lista comisioanelor ascunse pe care băncile refuză să le afişeze la retragerile de la bancomat

Retragerea banilor de la bancomat a rămas, pentru români, utilitatea de bază a cardului de debit. Avem însă o problemă cu comisioanele percepute de bănci pentru operaţiunile de retragere de numerar de la ATM-urile altor bănci. Nu ştim cât costă, pentru că nu sunt afişate pe ecranul aparatului. Aceste costuri ascunse pot ajunge la 15 lei per tranzacţie – comisionul minim perceput de cea mai mare bancă din România atunci când un client bagă cardul în ATM-ul altor bănci. Deşi un ordin al Protecţiei Consumatorului obligă băncile, începând din luna martie a acestui an, să afişeze clar la bancomat comisionul perceput pentru fiecare operaţiune, suntem în noiembrie şi nicio instituţie de credit nu s-a conformat. Motivul: costă mult şi este greu. ANPC spune că ordinul va fi aplicat, însă în etape.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Banca Transilvania: Profit brut în scădere uşoară în primele 9 luni şi venituri operaţionale mai mari cu 1,6%

Banca Transilvania a înregistrat un profit brut de 373,5 milioane lei în primele nouă luni din acest an, în scădere uşoară cu 0,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2014 şi venituri operaţionale de 1,45 miliarde de lei, cu 1,6% mai mari comparativ cu primele 9 luni ale anului trecut, lichiditatea şi solvabilitatea băncii fiind peste limitele impuse de BNR, informează marţi un comunicat al băncii, potrivit Agerpres.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Gazele româneşti nu mai sunt dorite în Republica Moldova. Conducta Iaşi – Ungheni este inutilă

România nu va mai exporta gaze către Republica Moldova în această iarnă. Nu e nici cerere şi există şi probleme tehnice la conducta care face legătura între sistemele de transport dintre cele două ţări. Prin urmare, investiţia de 26 de milioane de euro în gazoductul Iaşi-Ungheni, inaugurată anul trecut, nu-şi găseşte, cel puţin deocamdată, rostul.

               Citeste mai mult…

economica.net: Compania italiană Snam interesată să preia un pachet de 17% din reţeaua de gazoducte din Grecia

Snam, compania care operează reţeaua de gazoducte din Italia, este interesată să preia un pachet de 17% din acţiunile operatorului reţelei de gazoducte din Grecia, Desfa, de la compania energetică SOCAR din Azerbaidjan, a declarat marţi preşedintele SOCAR, Rovnag Abdullayev, transmite Reuters, citată de Agerpres.

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Taxa care bagă în faliment firma din apartament. Micii comercianţi ameninţă cu închiderea afacerilor din cauza impozitului pe firma din casă

Utilizarea apartamentului în scopuri comerciale îi va costa enorm pe micii întreprinzători Proprietarii de buticuri, cabinete şi alte unităţi comerciale situate în apartamente sunt de acord să plătească un impozit pe casă mai mare, dar nu de 10-20 de ori. Suprataxarea, prevăzută în noul Cod Fiscal, le va topi cel puţin jumătate din profitul anual Impozitarea clădirilor în funcţie de scopul utilizării (în locul statutului de persoană fizică sau juridică al proprietarului), prevăzută în noul Cod Fiscal, va avea ca efect o creştere exponenţială – de 10 până la 25 de ori – a taxării, în cazurile în care locuinţa este folosită (şi) pentru activităţi comerciale.

                Citeste mai mult…

Evz.ro: Zi crucială pentru zeci de mii de bugetari: Majorarea cu 10% a salariilor, discutată de deputați

După ce ieri comisiile de muncă și sănătate ale Camerei Deputaților au votat majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, miercuri propunerea ar trebui să fie analizată de Camera Deputaților.

Majorarea ar urma să aibă loc de la 1 decembrie și, potrivit Sed Lex, să fie acordată doar acelor categorii care nu au beneficiat de creșteri salariale în 2015, cum ar fi jandarmii sau polițiștii sau cei care lucrează în domeniul cultural.

Amendamentul a fost depus la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 35/2015 privind creşterile salariale în sistemul sanitar, scrie Mediafax.

                Citeste mai mult…

Evz.ro: STATISTICA prețurilor: Gazele s-au scumpit cu 7%. Energia electrică, cu 5%. VEZI ce s-a întâmplat cu combustibilii și serviciile de telefonie

Inflația continuă să rămână la cote minime, de la o lună la alta, dar în cifra generală, care include atât evoluția prețurilor alimentare, cât și pe cea a prețurilor nealimentare, și a tarifelor serviciilor, există evoluții diferite.

                 Citeste mai mult…

Evz.ro: Premieră a ultimilor trei ani: Creștere solidă a creditelor

În trimestrul iunie-august 2015, creditele acordate sectorului privat au înregistrat o creștere anuală cu 1,5% (față de o scădere de 3,9% în perioada martie-mai 2015), se menționează în raportul asupra inflației, realizat de Banca Națională.

                 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Finanţare de 25.000 de euro pentru afaceri noi. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să te califici

Finanţare de 25.000 de euro pentru afaceri noi. Sunt vizate domeniile creative, precum dezvoltarea de softuri sau jocuri video, film, presă, arhitectură, muzică, artă sau design Vrei să îţi pui în practică proiectele sau visurile? Ai o idee de afacere, dar nu dispui de bani? Uniunea Europeană oferă o finanţare de 25.000 de euro pentru afaceri noi. „Adevărul“ vă prezintă care sunt condiţiile necesare. Sumele sunt disponibile prin Programul Operaţional Capital Uman, derulat de Ministerul Fondurilor Europene în ciclul financiar 2014-2020. Banii pot fi accesaţi de către şomeri, persoane inactive sau chiar salariaţii din din România care doresc să îşi deschidă firme. Banii ar urma să se dea prin programul „România Creativă“,  prioritatea de investiţii 8.iii/ obiectivul specific 3.7 din cadrul POCU 2014-2020, scrie Startup Cafe.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum se mai încarcă facturile. 1 mld. € s-a dus de la consumatori la producători pentru „eficienţa“ energiei termice şi electrice

Din 2011 factura plătită de fiecare con­sumator de energie din România a fost încărcată cu o nouă taxă, de­numită contribuţia pentru coge­ne­rare de înaltă eficienţă.

În linii mari, consumatorii „spon­so­rizează“ prin această contri­bu­ţie lu­nară investiţii care ar trebui să îm­bunătăţească alimentarea cu ener­gie electrică şi termică, nu toate uni­tăţile de cogenerare fiind admise în această schemă de sprijin.

                 Citeste mai mult…

zf.ro: Producătorii de alimente şi băuturi au reluat recrutările

Angajările din industria alimentară şi a băuturilor, care ge­nerează anual afaceri de 50 mld. lei, au fost reluate în acest an după scăderi continue în anii de criză, primele două tri­mestre aducând o creştere a numărului de salariaţi din sector.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: DATE STATISTICE

Producţia industrială iese din amorţeală: plus 3% la nouă luni

Producţia industrială a crescut în primele nouă luni din 2015 cu 3% (serie brută) ca urmare a avansului industriei prelucrătoare cu 3,6% şi al producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 2,3%, însă rămâne încă departe de ritmul de creştere din 2013 şi 2014, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate ieri.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Randamentele la titlurile de stat au coborât după zece luni la noi minime istorice

Randamentele la titluri de stat au continuat trendul descendent şi au ajuns în octombrie la noi minime istorice, atât în cazul scadenţelor scurte, cât şi pentru maturităţi de 3-5 ani.

Pentru certificatele de trezorerie cu scadenţa la şase luni, randamentele au coborât în premieră sub 1%, nivel de zece ori mai mic decât în 2009 când  randamentele medii la titlurile de stat oscilau în jurul a 10%. Iar în cazul ti­tlurilor pe un an ran­da­men­tul mediu a ajuns la 1,2%. La obli­ga­ţiunile cu maturitatea de trei ani, ran­da­mentul s-a plasat sub palierul de 2%.

               Citeste mai mult…

Zf.ro : FINANŢE PERSONALE

Un fond cu randament 7% pe an a strâns 136 mil. lei de la investitori

Fondurile mutuale au încheiat luna octombrie cu intrări nete de 220 milioane de lei, în creştere faţă de sumele atrase în lunile anterioare. Activele totale ale fondurilor au urcat astfel la 20,36 miliarde de lei, în creştere cu 11% faţă de începutul anului.

Mai bine de jumă­tate din cele 220 de mi­lioane de lei au intrat în conturile fondului de obligaţiuni Simfonia 1, administrat de BRD Asset Mana­gement.

Mai exact, fondul a înregistrat intrări nete de 136 mil. lei luna trecută. În ultimele 12 luni, fondul a raportat un ran­dament de 7,07%, fiind printre cele mai performante din categoria sa.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Rulajele mici şi seceta de oferte au răpus profitul BVB la nouă luni

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), prin­ci­pa­lul operator bursier de pe piaţa locală de ca­pi­tal, a încheiat primele nouă luni cu un profit net de 4,82 mil. lei, la jumătate faţă de rezul­ta­tul înregistrat în acelaşi interval al anului trecut.

Scăderea profitului are loc în contextul în care veniturile din tranzacţionare, principala sursă de încasări pentru BVB, au scăzut semnificativ, pe fondul reducerii cu 20% a rulajelor cu acţiuni, dar şi al comisioanelor mai mici.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Proiectul privind pensiile speciale pentru aleşii locali, adoptat tacit de Camera Deputaţilor

Propunerea legislativă prin care primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi pensii speciale a fost adoptat marţi tacit de Camera Deputaţilor. 

Propunerea legislativă, semnată de un grup de 30 de deputaţi şi senatori de la PSD, PNL, UDMR, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au vârsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevedere aplicându-se şi celor care au deţinut astfel de funcţii anterior intrării în vigoare a actului normativ.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Milenialii americani părăsesc băncile mari şi se orientează către instituţii locale

Din ce în ce mai mulţi mileniali evită băncile mari şi se îndreaptă către instituţiile de credit mai mici, de anvergură locală, scrie Bloomberg.

Instituţiile independente deţinute şi operate local au avut succes în rândul clienţilor tineri anul trecut, obţinând o creştere de 5% a numărului de deţinători de conturi din categoria de vârstă 18-34 ani, în timp ce uniunile de credit au înregistrat o creştere de 3%, potrivit datelor Accenture.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE

Hai sa ne angajam (cu totii) la stat!

Sau cand finantatorul (lucratorul din  sectorul privat)  are  venituri mai mici decat  finantatul (lucratorul din sectorul bugetar).Este ,cred, mai rezonabil , sa se inlocuiasca cuvantul ,,contributor/contribuabil’’ cu ,, finantator’’.

Indemnul din titlul, desi are o incarcatura ironica, se bazeaza pe mai multe argumente care concura la crearea unei imagini reale  despre avantajele  angajarii  in sectorul public.Desi pare greu de crezut s-a ajuns in situatia,anormala, ca sectorul bugetar sa fie mult mai atractiv decat sectorul privat.Asistam la o inversare a trendului in ultimii ani in ceea ce priveste gradul de atractivitate  a celor doua sectoare de activitate :public si privat.Nu este vorba de antagonizarea celor doua categorii ci,doar, prezentarea unor aspecte caracteristice  sectorului de stat.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Lucrările de construcţii au crescut cu 10% în primele nouă luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,9%, respectiv cu 10,5%.

                Citeste mai mult…

B1.ro: ”Guvernul Ponta moare, dar nu se predă – Un ultim abuz?”: Ministrul demisionar Andrei Gerea încearcă să-și numească oameni în Consiliul de Administrație al Electrica

Trei organizații neguvernamentale, Centrul Român de Politici Europene, Expert Forum și Freedom House România arată, într-un articol, că executivul demisionar, condus de Victor Ponta, a luat recent o măsură prin care demonstrează că politicienii nu au înțeles nimic din evenimentele ultimelor zile.

Sub titlul ”Guvernul Ponta moare, dar nu se predă – Un ultim abuz?”, textul semnat de reprezentanții celor trei ONG-uri atrage atenția asupra faptului că ministrul Energiei a găsit o modalitate de a schimba Consiliul de Administratie al Electrica. Compania tocmai a câștigat aproape 500 de milioane de euro după listarea la bursă făcută de Victor Ponta.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: E.ON Distribuție România: Risc major de accidente fatale la intervențiile neautorizate în rețelele de distribuție a energiei electrice

Intervențiile neavizate și neautorizate în instalațiile de distribuție a energiei electrice reprezintă un risc major de electrocutare, arsuri, incendii și explozii, atrage atenția E.ON Distribuție România, într-un comunicat de presă, transmis, miercuri, AGERPRES.

                Citeste mai mult…

mediafax.ro: PayPoint România a încheiat un parteneriat cu Neosurf, furnizor de vouchere pentru plăţi online

Operatorul de plăţi în numerar şi încărcare electronică PayPoint România a semnat un parteneriat cu furnizorul de servicii preplătite pentru plăţi online Neosurf, în urma căruia consumatorii români vor putea putea face cumpărături utilizând vouchere la mai multe mii de comercianţi online.

Astfel, clienţii vor putea schimba numerar în monedă electronică Neosurf, beneficiind de siguranţă, dar şi de confidenţialitate pentru tranzacţiile online, se arată într-un comunicat al PayPoint.

                 Citeste mai mult…

Economica.net: MOL a preluat reţeaua de benzinării Agip din Slovenia

Grupul petrolier ungar MOL a semnat miercuri un acord cu compania italiană Eni International B.V. pentru preluarea operaţiunilor de distribuţie de carburanţi ale companiei italiene pe piaţa din Slovenia, informează un comunicat de presă.

Acordul se referă la preluare a 17 benzinării marca Agip din Slovenia, care se vor adăuga celor 40 de benzinării pe care MOL le deţine deja în Slovenia şi permite grupului ungar să-şi consolideze poziţia pe piaţa distribuţiei de carburanţi din Slovenia. Încheierea tranzacţiei depinde de îndeplinirea anumitor condiţii, printre care şi obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare a concurenţei.

                Citeste mai mult…

Economica.net: Câştigurile şefilor de bănci europene sunt la jumătate faţă de cele ale omologilor americani

Directorii marilor băncilor europene câştigă mai puţin de jumătate decât omologii lor americani, în condiţiile în care remuneraţia medie în Europa a scăzut cu 6% între 2010 şi 2014 în timp ce în SUA a crescut cu 15%, arată un articol publicat în Financial Times.

               Citeste mai mult…

Economica.net: CA al Electrica SA începe negocierile cu Fondul Proprietatea pentru achiziţionarea participaţiilor deţinute în filiale

Consiliul de Administraţie al Electrica SA va începe negocierile cu Fondul Proprietatea (FP) pentru achiziţionarea întregii participaţii deţinute de FP la capitalul social al filialelor Electrica, procesul de negociere urmând să se încheie la data de 31 martie 2016, a anunţat marţi Electrica.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Apetitul pentru investiţii pesonale revine pe creştere. Subscrieri nete de 220 de milioane de lei în fondurile mutuale

Diferenţa dintre banii aduşi în fondurile mutuale şi banii scoşi din acestea a fost de 219,9 milioane de lei în luna octombrie, după ce în lunile anterioare subscrierile nete fuseseră negative, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

               Citeste mai mult…

capital.ro: Prețurile petrolului, sub presiune după ce investitorii se pregătesc să crească stocurile. Ultimele evoluţii

Prețurile petrolului au pierdut pe pieţele asiatice toate câştigurile anterioare. Comercianții fac pariuri pariuri prudente înainte de publicarea datelor privind producţia industrială din China pe luna Octombrie, vânzarea cu amănuntul și de investiții, scrie MarketWatch.com

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Mai mulți bani pentru bonusuri la CFR Marfă

Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de buget rectificat al societății CFR Marfă unde sunt prevăzuți mai mulți bani pentru bonsuri și creșterea cheltuielilor cu personalul.

CFR Marfă estimează venituri totale de 897 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 20 milioane de lei față de începutul acestui an, cheltuieli totale de 894 milioane de lei, tot cu aproximativ 20 milioane de lei mai mult față de estimările inițiale și majorarea cheltuielilor cu personalul de la 288 milioane de lei la 293 milioane de lei.

              Citeste mai mult…

zf.ro: Erste: Noul guvern ar putea lua măsuri de compensare a daunelor relaxării fiscale

Analiştii Erste Group consideră că măsurile de relaxare fiscală anunţate de fostul guvern continuă să reprezinte un risc pentru 2016.

“Având în vedere largul consens politic cu care au trecut aceste decizii, nu ne aşteptăm să fie inversate. Totuşi, noul guvern ar putea veni cu un set de măsuri care să ţină sub control daunele provocate de deciziile excesive”, se arată într-o notă a Erste Group.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: PRO AGRO trage un semnal de alarmă asupra lipsei de reacție a A.P.I.A.

Comisia Europeană a adoptat un nou Regulament prin care a permis statelor membre să acorde avansuri în valoare de 70% din valoarea plăților directe, în contextul condițiilor climatice din Europa, informează un comunicat de presă PRO AGRO, în care se precizează că A.P.I.A. nu a avut momentan nicio reacţie.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB a deschis în urcare

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în urcare şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creştea cu 0,15% la 7.300,88 puncte, iar indicele BETPlus urca cu 0,14% la 1.075,34 puncte.

              Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor