Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 12 noiembrie 2015

Realitatea.net,Preşedintele CCIR, despre restartarea economiei româneşti şi ce îi ţine pe investitori departe

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a făcut o analiză cuprinzătoare asupra economiei româneşti, dezvăluind care sunt principalele motive pentru care investitorii străini sunt speriaţi, dar şi care sunt principalele atu-uri ale Guvernului Cioloş şi care ar putea fi soluţiile restartării economiei româneşti.

             Citeste mai mult…

Realitatea.net, : Alegerile parlamentare, coșmar pentru mediul de afaceri. Ce spune președintele Camerei de Comerț

Declaraţie surprinzătoare a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României. “Alegerile parlamentare reprezintă cel mai mare coşmar al mediului de afaceri”, a declarat Mihai Daraban, la Realitatea TV.  Acesta a prezentat mediul dificil în care trebuie să se descurce investitorii.

Chiar dacă nu se vede într-o funcţie în cabinetul Cioloş, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, şi-a exprimat disponibilitatea pentru a sprijini noul guvern. A tras şi un puternic semnal de alarmă, ca urmare a ultimelor pomeni pregătite de aleşi.

              Citeste mai mult…

Antena3.ro, preluat de ziaruldeiasi.ro, palo.ro, stiri.discard.ro, cronicavip.ro, ultimele-stiri.eu, revista-presei.com, news.ournet.ro, ziarelive.ro, stirisociale.ro, stirionline24.ro: Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, participă la Summit-ul comun G20-B20

Preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Mihai Daraban, participă la Summit-ul comun G20 – B20, organizat în Antalya, Turcia, în perioada 14-15 noiembrie. Dl. Mihai Daraban este membru al grupului de lucru Infrastructură şi Investiţii, din cadrul B20 și va participa la reuniune ca invitat al Preşedintelui Uniunii Camerelor de Comerţ şi Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB), dl. Rifat Hisarcıklıoğlu, care în prezent deţine Preşedinţia B20.

            Citeste mai mult…

Bzi.ro: Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei participa la Summit-ul comun G20-B20

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a RomanieiMihai Daraban, participa la Summit-ul comun G20 – B20, organizat in AntalyaTurcia, in perioada 14-15 noiembrie. Dl. Mihai Daraban este membru al grupului de lucru Infrastructura si Investitii, din cadrul B20 si va participa la reuniune ca invitat al Presedintelui Uniunii Camerelor de Comert si Burselor de Marfuri din Turcia(TOBB), dl. Rifat Hisarcıklıoğlu, care in prezent detine Presedintia B20. In cadrul sesiunilor de lucru de la Antalya se vor dezbate propuneri de politici economice pentru dezvoltarea sectorului de infrastructura si investitii.

           Citeste mai mult…

Comunicatedepresa.ro: „Îmbunătăţirea credibilităţii situaţiilor financiare” – subiectul principal al conferinţei organizate la CCIR Business Center

Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Consiliul pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile (CSIPPC) au organizat astăzi, 11 noiembrie 2015, la CCIR Business Center, conferinţa cu tema „Îmbunătăţirea credibilităţii situaţiilor financiare”.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Peste 220 de companii îi invită pe români la “Ocolul lumii” în 4 zile la Târgul de Turism al României

Peste 220 de companii îi invită pe români să facă “Ocolul lumii” în patru zile la Târgul de Turism al României (TTR), care se va desfășura în perioada 12-15 noiembrie la Romexpo.

Gradul de internaționalizare a celei de a 34-a ediție a Târgului de Turism al României este de 27%, un număr de 16 țări promovându-și zonele și obiectivele turistice atractive. Albania, Austria, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Marea Britanie, Palestina, Polonia, România, Tanzania, Ungaria sunt statele prin care “vor călători” vizitatorii târgului.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ASTĂZI SE DESCHIDE TÂRGUL DE TURISM

ANAT vrea turişti chinezi în ţara noastră

Schimbarea Guvernului Ponta a produs instabilitate şi în turism, au susţinut ieri membrii ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism), în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că fostul Executiv a adoptat acte normative bune pentru economie, dar acestea nu au reuşit să rezolve în totalitate problemele din turism. Reprezentanţii ANAT îşi doresc de la noul Guvern tehnocrat scăderea TVA la 9% şi pentru agenţiile de turism, rezolvarea problemelor vizelor pentru ţările estice şi susţinerea incomingului.

              Citeste mai mult…

Obiectivbr.ro: Brăila are stand la Târgul de Turism al României

* societatea “Rocreativ” participă ca reprezentant al judeţului nostru la Târgul de turism al României, ce va avea loc în perioada 12 – 15 noiembrie, la centrul expoziţional Romexpo din Bucureşti * preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, susţine că încă nu a renunţat la iniţiativa suspendării activităţii societăţii şi că acest lucru s-ar putea întâmpla până la finele anului

           Citeste mai mult…

Ziaruldeiasi.ro: Camera de Comerţ Iaşi pune la dispoziţia întreprinzătorilor cel mai nou standard ISO 9001

Cele mai nou standard ISO 9001 este acum disponibil prin Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. ISO 9001:2015, standard de referinţă pentru sistemul de management al calităţii, a fost adoptat ca standard român SR EN ISO 9001.

„Revizuirea standardului a avut în vedere adaptarea acestuia la cerinţele Directivelor ISO/IEC în ceea ce priveşte structura, termenii şi definiţiile de bază, respectiv pentru menţinerea relevanţei standardului prin adaptarea lui la schimbările economice din întreaga lume. Un alt aspect urmărit prin adaptarea acestuia este integrarea cu alte sisteme de management care s-au dezvoltat independent de sistemul de management al calităţii”, a precizat Ilona Vitan, coordonatorul Centrului Zonal de Informare în Standardizare din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

             Citeste mai mult…
Zf.ro: Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi: Moldova nu se poate dezvolta fără drumuri. Avem nevoie de autostrada Iaşi-Târgu Mureş

Lipsa infrastructurii de transport va tine Moldova departe de investitorii, de aceea o legatura rutiera intre Iasi si vestul tarii este extrem de necesara, a declarat Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi:

„Avem resurse de creştere, avem un pol universitar foarte bun, insa nu ne putem dezvolta fara o autostrada care sa ne lege de vest. Autostrada Iasi-Targu Mures nu e un moft, e o stricta necesitate. Exporturile se indreapata catre vest. Când doar 2% din investitiile straine se îndreapta in regunea de nord este greu sa vorbesti de dezvoltare”.

          Citeste mai mult…

Actualmm.ro: EVENIMENT – Întâlnire a IMM-urilor inovative şi a inventatorilor la la Palatul Administrativ

Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a participat azi, 11 noiembrie, la o întâlnire organizată sub egida Enterprise Europe Network, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş. Invitaţi au fost reprezentanţii IMM-urilor cu caracter inovativ şi inventatori din judeţ, interesaţi să îşi finanţeze ideea de inovare, de la faza de idee până la cea de produs, prin schema de finanţare SME Instrument din cadrul programului Orizont 2020. Evenimentul, desfăşurat în Palatul Administrativ, a purtat titlul “SME Instrument – schemă de finanţare UE pentru IMM-urile cu potenţial inovativ. Construirea planului de afaceri pentru SME Instrument – Faza I”.

                Citeste mai mult…

Debanat.ro: Salonul Industriei Usoare, la cea de-a 26-a editie

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează, în perioada 18-22 noiembrie, la Centrul Regional de Afaceri, cea de-a 26-a ediţie a Salonului Industriei Ușoare. Este vorba despre cea mai reprezentativă expoziţie de îmbrăcăminte, încălţăminte, marochinărie şi accesorii din zona de vest a țării.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Cifra de afaceri în comerțul cu autovehicule a crescut cu 8,6%, în primele nouă luni

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor a crescut cu 8,6%, pe serie brută, în primele nouă luni din acest an comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS) remis, joi, AGERPRES.

‘În perioada 1.I-30.IX.2015 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,6%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+17%), comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+16,6%) și la întreținerea și repararea autovehiculelor (+6,2%). Scăderi s-au înregistrat la activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-0,9%)’, informează INS.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Șeful ANAF: Într-o țară civilizată, membră UE, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza o instituție fundamentală a statului

Într-o țară civilizată, membră a Uniunii Europene, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodată o instituție fundamentală a statului român, afirmă președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu, într-un comunicat remis joi AGERPRES, în replică la protestul anunțat pentru aceeași zi de Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor ‘SED LEX’.

* Protest la Finanțe și ANAF: Sindicaliștii ‘SED LEX’ cer demisia șefului ANAF pentru abuz în servciu

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Fitch: Ratingul României, “sensibil” în cazul în care relaxarea fiscală va periclita stabilitatea finanțelor publice

Este puțin probabil ca actualele planuri fiscale ale României să sufere schimbări semnificative în urma nominalizării unui nou premier, principala ‘sensibilitate’ a ratingului suveran rămâne posibilitatea ca relaxarea fiscală să pericliteze stabilitatea finanțelor publice, se arată într-un raport al agenției de evaluare Fitch Ratings.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mario Draghi (BCE) cere o integrare financiară mai strânsă a zonei euro

Președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, s-a pronunțat miercuri în favoarea unei integrări financiare mai strânse, a unei guvernanțe comune mai puternice a sectorului bancar în cele 19 state din zona euro, transmit Bloomberg și Reuters.

‘Cu cât granițele vor fi mai deschise și recunoaștem potențialul piețelor integrate de a produce contagiune financiară, efecte negative și, în unele cazuri, instabilitate financiară, cu atât mai mult avem nevoie de instituții globale care să reglementeze acele piețe’, a afirmat Mario Draghi într-un discurs rostit la Londra.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Proiectul bugetului de stat va fi finalizat vineri de Ministerul Finanţelor şi depus la Guvern – surse

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016 va fi finalizat vineri de către Ministerul Finanţelor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale, însă acesta nu va fi făcut public, ci depus la Guvern pentru a fi consultat de noul Cabinet.

Potrivit unor surse oficiale, proiectul de buget este aproape finalizat, urmând ca Ministerul Finanţelor să îl avizeze vineri. Bugetul pe anul viitor, în varianta concepută de ministrul demisionar Eugen Teodorovici, prevedere creşteri pentru domeniile Educaţiei şi Sănătăţii, potrivit surselor citate, dar şi sume de aproximativ 3 miliarde de lei pentru proiectele Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Aproximativ 13 miliarde de lei sunt prevăzuţi pentru finalizare unor proiecte, în jur de 4500, începute în anii 2007-2008.

               Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ministerul Transporturilor: Suspiciuni de natură penală la proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

“Având în vedere toate aspectele constatate de Corpul de Control, precum şi prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, au apărut suspiciuni de natură penală şi au fost sesizate organele abilitate ale statului cu privire la nerespectarea de către proiectant, constructor, diriginte de şantier (inginer FIDIC) a prevederilor legislaţiei în vigoare, precum şi cu privire la modul în care a acţionat conducerea CNADNR în derularea contractelor”, arată Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: PROTEST la Finanţe: Angajaţii întrerup joi lucrul şi cer demisia preşedintelui ANAF

Angajaţii din direcţiile de Finanţe şi finanţiştii din primării întrerup, joi, lucrul între orele 11.00 şi 14.00, acuzând un comportament abuziv al preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi cerând demisia acestuia, anunţă Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex.

Alianţa sindicală anunţă o acţiune de protest în faţa Ministerului Finanţelor şi ANAF, ce va avea loc joi, între orele 11.00 – 14.00.

Pe perioada acţiunii desfăşurate în Bucureşti, finanţiştii din toată ţara vor întrerupe lucrul cu publicul şi vor protesta în faţa administraţiilor judeţene ale finanţelor publice.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: GHEORGHE PIPEREA ARUNCĂ BOMBA:

“Clauze abuzive şi plăţi necuvenite, în contractele de credit pentru Prima Casă”

Creditul Prima Casă, aşa cum a fost conceput, are trei mari probleme, avertizează avocatul Gheorghe Piperea.

Domnia sa ne-a explicat că, potrivit HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima Casă, costul total al finanţărilor acordate în cadrul programului se compune dintr-o dobândă variabilă compusă din Robor la trei luni plus o marjă fixă de maxim 2,5% pe an şi dintr-un comision de gestiune datorat FNGCIMM, care se cuantifică printr-un protocol anual între fond şi Ministerul Finanţelor Publice (în acest moment, respectivul comision este de 0,49% pe an, aplicat la jumătate din soldul creditului).

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: MasterCard de la CEC Bank, acum cu până la 12 rate fără dobândă

Utilizatorii cardului de credit în lei MasterCard de la CEC Bank pot beneficia acum de 3, 6, 9 sau 12 rate fixe lunare fără dobândă, potrivit unui comunicat de presă al CEC Bank.

Opţiunea de plată este valabilă pentru toate tranzacţiile mai mari de 100 lei efectuate la comercianţii naţionali şi internaţionali, din momentul activării serviciului şi până la încetarea acestuia, se precizează în comunicat.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BĂNCILE AMENINŢĂ:

“Legea dării în plată a locuinţei va reduce drastic accesibilitatea creditelor”

CPBR: “Proiectul legislativ va avea consecinţe negative ireversibile asupra sistemului bancar”

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) îşi exprimă “surprinderea” faţă de modalitatea “total netransparentă” de avizare favorabilă de către Comisia pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind darea în plată a imobilelor, în vederea stingerii întregii datorii.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Exporturile de grâu ale UE sunt mult sub recordul din 2014/2015

Deprecierea monedei euro şi reluarea importurilor Iranului ar putea oferi o gură de oxigen exporturilor de grâu ale Uniunii Europene, care în acest an au fost limitate din cauza competiţiei statelor din regiunea Mării Negre precum şi de reticenţa fermierilor din Vest de a-şi vinde grâul, au declarat ieri pentru Reuters o serie de exportatori europeni.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEPUTAŢII AU APROBAT CREŞTEREA TUTUROR SALARIILOR DIN SECTORUL BUGETAR

Economiştii: “Majorarea veniturilor bugetare va pune presiune pe mediul privat”

Ionuţ Dumitru: “Impactul bugetar va fi 3,7 miliarde lei, deficitul va depăşi categoric, anul viitor, pragul de 3% din PIB”Deputaţii au adoptat, ieri, Ordonanţa care prevede majorarea cu 25% a salariilor din sănătate şi educaţie, dar şi cu 10% a tuturor celorlalte venituri din sectorul bugetar.Această ultimă prevedere a fost introdusă ca amendament în Legea de adoptare a Ordonanţei privind salariile din sănătate şi educaţie.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: A PATRA AMÂNARE

Instanţa a respins cererea Astra privind suspendarea dosarului de faliment

Tribunalul Bucureşti a respins ieri cererea Astra de suspendare a dosarului de faliment deschis de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi a stabilit un nou termen în acest proces pentru data de 23 noiembrie.Respinge cererea debitoarei Astra de suspendare a cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 5491/2/2015 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII-a, având ca obiect anularea Deciziei nr.2034 din 27 august emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca neîntemeiată. Admite excepţia inadmisibilităţii cererii formulate de creditorul Husar Marian Adrian, excepţie invocată de petentul ASF. Stabileşte termen la data de 23 noiembrie, ora 13:00, cu citarea părţilor. Cu drept de apel odată cu fondul”, se arată în decizia publicată pe site-ul instanţei.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BURSELE DIN LUME

Pieţele europene, entuziaste datorită fuziunilor

Bursele europene s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, pe fondul unor tranzacţii de preluare din regiune, dar şi al rezultatelor financiare anunţate de unele companii.

Titlurile producătorului belgiano-brazilian de bere “Anheuser-Busch InBev” NV, cel mai mare din lume, au urcat cu 1,4%, la 112,75 euro. Compania a ajuns la un acord de preluare a rivalului său mai mic “SABMiller” Plc din Marea Britanie, în cadrul unei tranzacţii evaluate la 112 miliarde de euro. Acţiunile “SABMiller” au crescut cu 2,2%, la 4.062 pence.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Acţiunile Banca Transilvania au avut cel mai mare rulaj

Şapte dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere uşoară, pe fondul unei lichidităţi de 6,01 milioane de euro (26,7 milioane de lei). Tranzacţiile cu acţiuni “Banca Transilvania” (TLV) au însumat, atât pe piaţa Regular cât şi pe cea “Deal”, 6.352.612 lei.

Astăzi, majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au pierdut teren, excepţie făcând segmentul fondurilor şi indicele ROTX, pe fondul unei evoluţii foarte bune a acţiunilor SIF2 şi FP. Indicele BET a pierdut 0,07% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,31% (BET-NG) şi +0,23% (ROTX). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 5,71 milioane euro, semnificativ sub media de 7,54 milioane euro înregistrată de la începutul anului.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Saxo Bank: “Ţiţeiul Brent va rămâne sub 50 dolari/baril până la finele anului”

Procesul de reechilibrare necesar pieţei de petrol pentru a se stabiliza şi, în cele din urmă, a-şi reveni continuă să se împleticească, apreciază Ole Hansen, Head of Commodity Strategy la Saxo Bank.Potrivit domniei sale, producţia din statele nemembre OPEC, în special din SUA, rămâne la aceleaşi cote, în timp ce prducţia celor din OPEC continuă să susţină mişcarea către o cotă de piaţă mai ridicată şi o producţie la fel: “Aprovizionarea arată doar o uşoară tendinţă de reducere, aşa că procesul de revenire la un echilibru va lua ceva timp şi va avea nevoie de sprijinul cererii – care trebuie să devină mai robustă. Deocamdată, am văzut o creştere robustă a cererii şi asta pentru că preţurile joase o încurajează. Dar Rezerva Federală a SUA pregăteşte o creştere de dobândă, într-o perioadă în care activitatea economică globală scade, ceea ce ne face să credem că o încetinire a cererii de ţiţei este destul de probabilă”.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: E.ON are pierderi record

E.ON SE, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, a raportat pierderi record pentru trimestrul al treilea din 2015, după ce a înregistrat deprecieri de 8,3 miliarde de euro (8,9 miliarde de dolari). În perioada iulie – septembrie 2015, pierderile nete ale companiei s-au situat la 7,25 miliarde de euro, faţă de cele de 835 de milioane de euro din trimestrul al treilea din 2014.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Variaţii modeste şi lichiditate slabă pe segmentul futures

La Sibex, prima jumătate din cea de a treia şedinţă a săptămânii a adus numai 23 de contracte futures, cu o valoare echivalentă de 352.560 lei, interesul pentru derivate menţinându-se la cote minime, după ce şi primele două şedinţe ale săptămânii au fost modeste.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Consilierii lui Merkel cer BCE să încheie mai devreme relaxarea cantitativă

Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să reducă sau să încheie programul de relaxare cantitativă mai devreme decât a planificat, întrucât guvernele nu pot să compenseze singure efectele politicii monetare a instituţiei, potrivit consilierilor economici ai cancelarului german Angela Merkel.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Tranzitul pentru Gazprom şi dolarul puternic au mărit veniturile Transgaz la nouă luni

Veniturile din transport ale Transgaz Mediaş (TGN) au crescut cu 2,5% în primele nouă luni din 2015, în special datorită tranzitului de gaze prin România, activitate care aduce companiei încasări în dolari americani.

În timp ce veniturile din transportul de gaze pe reţeaua internă au scăzut cu 3,1 în primele nouă luni, la 950,3 milioane de lei, ca urmare a reducerii consumului, veniturile din transportul internaţional au avansat cu 17,7%, la 237,4 milioane de lei, parţial pe fondul întăririi dolarului faţă de moneda naţională.

           Citeste mai mult…

Zf.ro:  FINANŢE PERSONALE

Topul celor mai performante fonduri mutuale

Fondurile de acţiuni concurează cu fondurile de obligaţiuni pentru primele poziţii în clasamentul celor mai performante fonduri mutuale în ultimele 12 luni, o situaţie rară ce arată că asumarea unui risc ridicat a fost la fel de bine răsplătită ca expunerea la un risc redus.

Liderul clasamentului este fondul de randament absolut Audas Piscator, cu un câştig de 55% în ultimele 12 luni, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF). Administratorul fondului, societatea Atlas Asset Manage­ment, a mizat de aprecierea francului elveţian în raport cu euro din acest început de an. Pe locul secund se situează fondul iFond Acţiuni, cu un câştig de 8,8%, urmat de fondul BT Maxim cu un câştig de 8,45%.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Un business de 500 mil. euro. Ce vând cel mai bine cele 2.000 de benzinării, dincolo de carburanţi

Ţigările, apele minerale, băuturile răcoritoare şi sendvişurile sunt printre cele mai bine vândute produse non-oil din magazinele din incinta benzinăriilor, sute de furnizori luptându-se să încheie contracte cu principalii jucători din piaţa petrolieră. În total, piaţa carburanţilor este un business de circa 10 miliarde de euro în care activează 2.000 de benzinării. Cum anul acesta cererea a revenit pe creştere datorită evoluţiei economice bune, dar şi pe fondul scăderii preţurilor la carburanţi, lupta pentru clienţi dintre petrolişti a devenit şi ea mai intensă.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Kaufland începe să-şi repatrieze capitalul şi trimite 25 de milioane de euro la compania-mamă

Lanţul de hipermarketuri Kaufland România, liderul comerţului local, va trimite către compania-mamă din Germania 110 mil. lei (25 mil. euro), potrivit unui anunţ din Monitorul Oficial. Aceasta este prima mutare de acest gen a Kaufland de la intrarea companiei pe piaţă în 2005 şi este totodată o mutare neobişnuită pentru comerţul local cu dominantă alimentară, unde companiile-mamă încă mai pompează bani în businessurile din România.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Vânzările de credite noi în lei pentru consum, la cel mai ridicat nivel de după criză

Băncile au acordat în primele nouă luni din acest an credite în lei pentru consum în valoare de 11 mi­liarde de lei (echivalentul a 2,5 mi­liarde de euro), cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani încoace. Compa­rativ cu nivelul atins în perioada ianuarie-septembrie 2014, vânzările de credite în lei de consum sunt mai mari cu 3 miliarde de lei, potrivit datelor BNR.

           Citeste mai mult…

Zf.ro : Cel mai mare fond listat a cumpărat acţiuni de 3,8 mil. lei în octombrie

Fondul închis de investiţii STK Emer­gent, listat la bursa de la Bu­cu­reşti, şi-a redus cu 3,8 milioane de lei de­ţinerile de numerar din porto­fo­liu pe parcursul lunii octombrie, folosind banii pentru a cumpăra ac­ţiuni la com­pa­niile din sectorul pe­trolier şi al me­talelor in­dustriale cotate pe pieţele ex­terne.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Oficial: BCE îşi analizează opţiunile pentru atingerea ţintei de inflaţie

Banca Centrală Europeană va lua în considerare o reducere a ratei dobânzii de referinţă şi modificări ale pro­gramului său de achiziţii de active (QE) pentru a-şi atinge ţinta privitoare la inflaţie, a anunţat Ignazio Visco, membru al consiliului guvernator al băncii, potrivit Reuters.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: FP este la un pas de exit-ul din IOR

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) ar putea obţine retragerea din acţionariatul producătorului de echipamente optice IOR Bucureşti (IORB) şi răscumpărarea participaţiei de 2,8%, pe motiv că societatea controlată de Ministerul Eco­nomiei a decis cu întârziere transferul de pe piaţa RASDAQ.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: DATE STATISTICE

Septembrie, încă o lună în care construcţiile cresc cu două cifre

Septembrie a marcat încă o lună bună în construcţii, cu un avans pe primele nouă luni, an/an, de 9,9% (serie brută) şi 10,5% (serie ajustată).

Este încă o evoluţie bună după cea înregistrată în august când construcţiile au avansat cu 10,6% (ajustat) susţinute de lucrările inginereşti. La nouă luni lucrările inginereşti (de infrastructură) au avansat cu 6,4% (ajustat), an/an iar evoluţia vine în paralel cu o uşoară revenire a investiţiilor statului.

           Citeste mai mult…

Zf.ro : Riscul de faliment al României s-a apropiat de 150 de puncte, maximul acestui an

Totuşi, România continuă să fie privită de pieţele externe ca un plasament cu grad scăzut de risc comparativ cu alte ţări europene. CDS-urile reflectă evoluţia percepţiei investitorilor, respectiv a gradului de neîncredere într-un anumit emitent, devenind în anii de criză unul dintre cei mai vizibili indicatori ai capacităţii unei ţări de a se finanţa de pe pieţele de capital. Nivelul CDS-urilor influenţează costul finanţării externe, iar în cazul scăderii statul poate împrumuta fonduri la costuri mai mici, în timp ce băncile locale pot atrage mai ieftin linii de credit de la băncile-mamă.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: CPBR: Suntem surprinşi de lipsa de transparenţă la avizarea proiectului privind darea în plată a unor bunuri imobile

Reprezentanţii Consiliului Patronatelor Bancare (CPBR), organizaţie ale cărei bănci membre deţin o treime din activele sistemului bancar, afirmă că sunt surprinşi „de modalitatea total netransparentă de avizare favorabilă de către Comisia pentru Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor a proiectului de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite“.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: DATE STATISTICE

Rata anuală a inflaţiei rămâne în teritoriul negativ, minus 1,6% în octombrie

Preţurile au crescut în octombrie cu 0,28% faţă de luna anterioară, rata anuală ajungând la -1,6%, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Alimentele s-au scumpit cu 0,5%, cea mai mare majorare, de 6,38%, fiind consemnată la cartofi. Preţurile măr­fu­rilor nealimentare au avansat cu 0,13%, iar tarifele serviciilor au urcat cu 0,27%.

Comparativ cu decembrie 2014, pre­ţurile sunt mai mici cu 1,35%. „Creşterea me­die a preţurilor de con­sum în ultimele 12 luni (noiembrie 2014 – octombrie 2015) faţă de prece­dentele 12 luni (noiembrie 2013 – octombrie 2014), calculată pe baza IPC, este de Ă0,2%“, a indicat ieri INS. În septembrie, preţurile au crescut cu 0,26%, iar rata anuală a inflaţiei a ajuns la -1,7%, revenind astfel la nivelul din iulie, după ce în august se adâncise la -1,9%, pe fondul creşterii preţurilor de consum cu 0,9% la alimente şi cu 0,1% la servicii în cursul lunii septembrie.

           Citeste mai mult…

Zf.ro : Amenzi record în industria colectării deşeurilor, o afacere de 2 mld. lei

Asociaţie: „Posibil ca statul să naţionalizeze firmele de colectare“. Ministerul Mediului: „Nici pe departe!“ 

Penalizările de 84 mil. lei (19 mil. euro) aplicate mai multor Organizaţii de Transfer de Responsabilitate (OTR), mult prea mari pentru ca ele să le poată plăti, ar fi fost „premeditate“ de către Admi­nistraţia Fondului pentru Mediu (AFM), toată această acţiune putând avea ca scop naţionalizarea acestei industrii în care se rulează anual 2 mld. lei (454 mil. euro), susţine Doru Iorga, preşedinte al Asociaţiei de Coordonare şi Management Integrat al Ambalajelor.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Importul de petrol rusesc a dus profitul Conpet la maxime în primele nouă luni

Traseul Constanţa-Ploieşti a fost principalul generator de profit pentru transportatorul de ţiţei Conpet (simbol bursier COTE), ale cărui venituri din livrarea petrolului de import către rafinăria Lukoil au crescut cu 18% la nouă luni.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Negriţoiu, ASF: Iesirea din piata a asigurătorilor cu probleme dă un nou suflu jucătorilor celor care isi fac treaba cum trebuie

Retragerea din piaţă a asiguratorilor cu probleme financiare nu inseamna restrangerea pietei, dimpotriva inseamna un nou suflu pentru jucatorii care îsi fac treaba cum trebuie, a declarat Mişu Negriţoiu, presedintele ASF în cadrul unei conferinţe pe tema asigurărilor organizată la Iaşi de ZF în parteneriat cu Omniasig.

Iesirea din piata a asigurătorilor cu probleme dă un nou suflu jucătorilor celor care isi fac treaba cum trebuie. Retragerea societatilor in dificultate nu inseamna o scadere a subscrierilor, dimpotriva. Crestrea vine din normalitate”, a spus Negritoiu.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4: chinezii cer obligatoriu preţ garantat al energiei, România speră la clemenţa UE

România vrea să folosească reţeta Angliei pentru a atrage investiţii chinezeşti în energie. Obstacolul îl reprezintă scepticismul UE la ceea ce înseamnă ajutor direct de stat investitori.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Raiffeisen Bank, profit de 86 milioane de euro în România în primele nouă luni din 2015, la venituri de 336 milioane de euro

Profitul Raiffeisen Bank International în România a crescut cu 6% în primele nouă luni ale acestui an, la 86 milioane de euro, de la 81 milioane de euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, datorită scăderii provizioanelor noi constituite pentru acoperirea eventualelor pierderi din credite neperformante. Venitul operaţional al băncii austriece pe piaţa românească a scăzut totodată uşor, cu 3,6%, la 336 milioane de euro, de la 348 milioane de euro.

          Citeste mai mult…

Economica.net: OMV Petrom vrea să vândă un milion de MWh de gaze naturale pe bursa OPCOM

Producătorul de petrol şi gaze OMV Petrom a depus două anunţuri privind intenţia de a vinde o cantitate totală de 1.000.000 de MWh de gaze naturale pe platforma de specialitate a OPCOM, potrivit site-ului bursei.

Primul anunţ vizează o cantitate de 900.000 de MWh, la preţul de 84 de lei pe MWh. Perioada de livrare a gazelor din acest pachet este 1 ianuarie – 31 decembrie 2016. Licitaţia va avea loc pe 17 noiembrie 2015. Sursa de provenienţă a acestor gaze este producţia internă curentă, precizează OMV Petrom în anunţ.

               Citeste mai mult…

Economica.net: CEZ Group: Investim anual 180-200 milioane lei în extinderea şi modernizarea reţelei de distribuţie

CEZ Group investeşte în România, anual, 180 – 200 de milioane de lei în extinderea şi modernizarea reţelei de distribuţie, dar şi pentru înlocuirea contoarelor vechi cu unele inteligente ‘smart meters’, a declarat miercuri CEO CEZ Group în România, Martin Zmelik, potrivit Agerpres.

             Citeste mai mult…

economica.net: Prahova: Staţia de monitorizare a aerului din zona Petrotel Lukoil, nefuncţională de mai multe luni

Staţia de monitorizare a calităţii aerului amplasată în zona rafinăriei Petrotel Lukoil Ploieşti nu este funcţională de mai multe luni, din cauza unor defecţiuni, astfel că autorităţile nu pot face măsurători şi implicit nu pot determina dacă se înregistrează depăşiri ale parametrilor, transmite Agerpres.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Ministerul Energiei: Propunerea de a creşte numărul administratorilor Electrica a urmărit un plus de valoare managerial

Propunerea venită din partea Ministerului Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri (MEIMMMA) de creştere de la cinci la şapte a numărului administratorilor Electrica a avut în vedere aducerea unui plus de valoare din punct de vedere managerial şi al pregătirii tehnice, lipsa acestora ducând la sincope evidente în activitatea societăţii, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis miercuri AGERPRES.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Principalii retaileri electro-IT continuă expansiunea

Anul acesta a fost unul excelent pentru principalii retaileri electro-IT din ţară, iar revenirea pieţei le-a permis să îşi contureze strategii pe termen lung.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Târgul imobiliar Project Expo, care urma să se deschidă mâine la Sala Palatului, a fost amânat pentru că instituţia nu are autorizaţie de funcţionare

Sala Palatului din Bucureşti nu are autorizaţie de funcţionare, astfel că târgul imobiliar Project Expo a fost anulat Târgul imobiliar Project Expo, care urma să aibă loc în perioada 13-15 noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti, a fost anulat pentru că instituţia nu are autorizaţie de funcţionare, au anunţat organizatorii evenimentului. „Evenimentele din ultima perioadă au determinat anularea Târgului imobiliar PROJECT EXPO, care urma să aibă loc în perioada 13-15 noiembrie la Sala Palatului, instituţia neavând autorizaţie de funcţionare“, se arată într-un anunţ al organizatorilor.

           Citeste mai mult… 

Adevarul.ro: De ce intră în insolvenţă chiar şi firmele care au profituri, venituri şi investiţii în creştere. Explicaţia Coface

Şi firmele cu profit pot intra în incapacitate de plată Statisticile oficiale privind insolvenţele din România, analizate de compania de evaluare financiară Coface, arată că există şi firme care realizează profit şi la care veniturile sunt în creştere, dar – chiar şi aşa – intră în dificultate de plată. Patru din zece companii insolvente au înregistrat capital pozitiv şi un rezultat net pozitiv şi aproape jumătate au realizat investiţii nete pozitive, arată cifrele prezentate de Coface în studiul său privind evoluţia insolvenţelor în primele trei trimestre din acest an.

        Citeste mai mult…

Digi24.ro: Biziday | Cât mai poate aduce Fiscul la buget?

Campaniile agresive ale inspectorilor antifraudă se văd direct în bugetul de stat. Datele după primele zece luni ale acestui an arată că încasările sunt mai mari cu peste 11 miliarde de lei, bani adunaţi tocmai de acolo de unde se face evaziune mai mare. Cum ar fi taxa pe valoarea adăugată, de exemplu.

Mai bine de 11 miliarde de lei au ajuns în bugetatul statului ca urmare a activităţii fiscului. Sunt bani adunaţi în mare din taxa pe valoarea adăugată asta deşi a fost redusă cu 15 la sută în cazul alimentelor.

        Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Transporturile, fără bani de mentenanță

La Metrorex şi CFR nu se mai fac anul acesta reparaţii, pentru că fondurile alocate în aprilie, 2,5 miliarde de lei, au fost retrase prin rectificările bugetare operate ulterior de către Executiv. În lipsa banilor, se fac improvizaţii care ar putea afecta siguranţa călătorilor.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ce riscă România după majorarea salariilor bugetarilor

Creşterea salariilor bugetarilor cu 10%, decisă miercuri în Parlament, va slăbi şi mai mult situaţia finanţelor publice ale României şi va duce deficitul bugetar peste limita de 3% din PIB, ceea ce va plasa automat ţara noastră în procedură de deficit excesiv. Acest lucru va face ca România să se afle sub o monitorizare strictă a Comisiei Europene, care ne va obliga să reducem de urgenţă cheltuielile sau să creştem încasările. De asemenea, economiştii consultaţi de „Adevărul“ avertizează că risipa financiară va face România mult mai vulnerabilă în faţa unei crize economice viitoare, ţara noastră repetând aceleaşi greşeli din perioada 2005-2008.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: AEP: Aproape 710.000 de lei, subvenții de la buget acordate partidelor în luna noiembrie

Valoarea totală a subvențiilor acordate de la bugetul de stat partidelor politice în luna noiembrie se ridică la 709.741 lei, Partidul Național Liberal beneficiind de cele mai mari fonduri.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ING a redus estimările de inflaţie în România pentru 2015 şi 2016

ING a redus estimările de inflaţie în România pentru 2015 şi 2016 cu 0,2 puncte procentuale, la -0,7%, respectiv 1,2%, în timp ce pentru 2017 prognoza a fost majorată cu 0,6 puncte, la 2,7%, principalul motiv fiind modificarea aşteptărilor legate de preţurile petrolului.

Banca a revizuit în scădere estimările referitoare la preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, la 60-70 dolari pe baril pentru sfârşitul anului 2016 şi 75-80 dolari pe baril pentru 2017, se arată într-o analiză publicată joi de instituţia financiară.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Învie proiectele rezidenţiale răpuse de criză

Dezvoltatorii de locuinţe care şi-au suspendat activitatea în perioada de criză îşi reiau lucrările începute în urmă cu şapte ani. Majoritatea proiectelor din această categorie au fost abandonate la stadiul de autorizare, dar sunt şi ansambluri care au rămas înţepenite în faze incipiente de construcţie.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Studiu BCR Banca pentru Locuinţe: 82% dintre români nu pot lua un credit pentru casă. Care sunt cauzele

Un procent de 82% dintre români nu pot contracta un credit pentru locuinţă, potrivit unui studiu realizat de către BCR Banca pentru Locuinţe. Principalele cauze sunt şansele slabe de rambursare (30%), dobânzi prea mari (23%), nu au încredere (16%) sau nu au nevoie/au deja credit (12%).

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Oltchim Râmnicu Vâlcea a revenit pe profit din activitatea principală la nouă luni

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) a revenit pe plus din activitatea principală, vânzările crescând cu 31% în primele nouă luni, la 571 milioane de lei, iar rezultatul operaţional (EBITDA) devenind pozitiv, de 34 milioane de lei.

Oltchim a avut un rezultat final negativ de 16 milioane de lei din activitatea curentă, care include pierderi de 26 milioane de lei pentru conservarea unor instalaţii nefuncţionale şi un profit net de 10 milioane de lei de pe urma activelor funcţionale.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Business Club | Două treimi din investițiile în IT sunt bani risipiți

Marile companii investesc sute de miliarde de dolari în tehnologie. E singurul lucru care le ţine în viaţă, dar e totodată investiţia care le poate ucide. Aproape 70% din investiţiile în IT sunt pură risipă, bani pierduţi care nu ajung niciodată să producă ceva, sau măcar să acopere cheltuiala iniţială. Doar o treime din cheltuieli sunt de fapt rentabile. Problema e că nu poţi şti niciodată care treime.

           Citeste mai mult…

bursa.ro: MEIMMMA:

“Noul director de la Hidro Tarniţa nu este membru ALDE”

Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri susţine, într-un comunicat de presă remis redacţiei, că noul director al companiei Hidro Tarniţa, Ion Badea, nu este membru ALDE, aşa cum a fost vehiculat în presă.Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri își exprimă regretul că în spațiul public a apărut, din nou, o informație eronată despre activitatea ministerului în știrea în care este anunțată numirea în funcția de director general la compania de proiect Hidro Tarnița a domnului Ion Badea, și anume că acesta ar fi membru ALDE. Regretăm că sunt preluate informații neverificate de pe Facebook și transformate în știri”, se arată în comunicat.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI,

Grupul Teraplast a înregistrat un profit net de peste 24 milioane lei

Grupul Teraplast, procesator de PVC şi producător de materiale pentru piaţă construcţiilor şi instalaţiilor, a confirmat în trimestrul al treilea parcursul bun din prima jumătate a anului. Cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast a înregistrat o creştere de 18,5% în perioada ianuarie-septembrie 2015, iar profitul net s-a cifrat la 24,16 milioane lei, faţă de 11,29 milioane lei, valoarea obţinută în aceeaşi perioada a anului trecut, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: ASF a autorizat definitiv fuziunea fondurilor de pensii facultative Eureko şi Aegon

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri autorizarea definitivă a fuziunii fondurilor de pensii facultative Eureko Confort şi Aegon Esenţial, prin absorbţia primului, a anunţat joi autoritatea.

Consiliul ASF a aprobat autorizarea definitivă a fuziunii Fondului de Pensii Facultative Eureko Confort, în calitate de fond absorbit, administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, cu Fondul de Pensii Facultative Aegon Esential, în calitate de fond absorbant, administrat de Aegon Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private”, se arată într-un comunicat al ASF.

             Citeste mai mult…

Realitatea.net: Soviani, despre majorarea salariilor cu 10%: Categoric Parlamentul nu a identificat sursele de bani

Fostul purtător de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a declarat, miercuri seară, în emisiunea “Jocuri de Putere”, în contextul în care Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care salariile tuturor bugetarilor sunt majorate cu 10%, că Parlamentul nu a identificat sursele de bani necesare nici în acest caz, nici în cazul ultimelor majorări anunțate. Soviani a subliniat faptul că deficitul bugetar riscă să crească până la 3% din PIB, în condițiile în care “suntem derapați de mai bine de un an”.

           Citeste mai mult…

Eoficial.ro: Daraban (CCIR): Turismul, un domeniu cu un potențial imens, neexploatat încă la capacitatea sa

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a evidențiat joi, în deschiderea ediției de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), rolul important al acestui eveniment în promovarea atracțiilor turistice din România.

“Cred ca există un potențial imens în turism, neexploatat încă la capacitatea sa. S-au făcut pași importanți în domeniul fiscalității în turism, sperăm la mai bine și credem că noul guvern va merge pe acest trend de a susține turismul românesc, astfel încât acesta să reprezinte o pondere esențială în PIB-ul României”, a declarat Daraban.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Autoritatea Naţională pentru Turism va desemna în decembrie noi ambasadori ai turismului românesc: “Botezatu, cap de listă”

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) va desemna, la sfârşitul anului, noi ambasadori ai turismului românesc, unul dintre aceştia urmând să fie designerul Cătălin Botezatu.

   Citeste mai mult…

Agerpres.ro, preluat de Turism.bzi.ro, financiarul.ro: Târgul de Turism al României: Vacanțe exotice cu reduceri de 50%, rezervări cu 25 de euro, un ‘Copac al Dorințelor’ și itinerarii românești

Creșterea mare a rezervărilor early booking, precum și atenția cu care românii își aleg hotelul pe baza experiențelor anterioare sau a mediului online sunt principalele caracteristici ale ediției de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), apreciază reprezentanții industriei.

  Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Anca Pavel-Nedea (ANT): Autenticitatea, bogăția culturală și păstrarea tradițiilor sunt atuurile turismului românesc

Autenticitatea, bogăția culturală și păstrarea tradițiilor sunt atuurile turismului românesc, a declarat, joi, Anca Pavel-Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism, la conferința de premiere a Destinațiilor Europene de Excelență EDEN.

,,România dispune la ora actuală de acest vârf de lance, autenticitatea, care poate genera incoming și consum pe nișa de turism, fără prea mari costuri din partea noastră. Toate țările emergente au înțeles că valoarea inestimabilă după care fuge consumatorul de turism este autenticitatea. România dispune din plin de bogăție culturală și tradiții bine păstrate. Avem copii minunați care au înțeles să ducă aceste tradiții mai departe”, a spus președintele Autorității Naționale pentru Turism.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Marin (ANAT): Românii sunt tot mai interesați de cumpărarea vacanțelor early booking de la Târgul de Turism al României

Românii sunt tot mai interesați de cumpărarea vacanțelor early booking de la Târgul de Turism al României (TTR), centrul de greutate mutându-se pe ediția de toamnă, a declarat, joi, Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), la deschiderea TTR.

“Industria turistică trebuie susținută în continuare. Avem așteptări de la noul ministru care se va ocupa de turism. Sperăm să continue ceea ce s-a început în domeniul fiscal. Centrul de greutate s-a mutat în ultimii trei-patru ani pe ediția de toamnă a târgului, sunt tot mai multe vânzări în perioada early booking pentru vacanțele din anul următor. Sperăm să avem tot mai mulți vizitatori și clienți fericiți și mulțumiți”, a spus Marin.

               Citeste mai mult…

Gorj-exclusiv.ro: Gorjul va participa la Târgul de Turism al României

Judeţul Gorj va participa la cel mai mare eveniment din România dedicat promovării turistice. În perioada 12-15 noiembrie 2015, va avea loc ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), organizată  și găzduită  de Romexpo, în parteneriat cu cele mai mari organizații din domeniul turismului românesc. În acest an, Consiliul Judeţean Gorj se află la cea de-a patra participare, prin proiectul „Redescoperă Gorjul”, proiect aflat în perioadă de sustenabilitate și derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”.

 Citeste mai mult…

Thetrends.ro: Târgul de Turism vine cu reduceri de până la 50%. ANAT: românii au înțeles beneficiile early booking

Ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR) vine cu reduceri substanțiale pentru pachetele de vacanță oferite de agențiile de turism.

Și dacă vă gândiți că oferta târgului constă doar în oferte pentru sezonul de iarnă care stă să înceapă, ei bine, veți avea o surpriză. Cea mai mare parte a celor peste 220 de companii prezente în cadrul acestei ediții vine cu reduceri, care pot ajunge și până la jumătate, pentru pachetele turistice din vara lui 2016.

 Citeste mai mult…

Proalba.ro: Consiliul Județean Alba participă la Târgul de Turism al României. Evenimentul se desfășoară în capitală, în Centrul Expozițional Romexpo

Consiliul Județean Alba participă la Târgul de Turism al României, eveniment desfășurat săptămâna aceasta, la București, în Centrul Expozițional ROMEXPO din București. Porțile târgului s-au deschis joi, 12 noiembrie, ora 11.00, în prezența oficialităților Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a jurnaliștilor și a vizitatorilor târgului. Târgul de Turism al României se desfășoară în perioada 12 – 15 noiembrie 2015 și a ajuns, anul acesta, la cea de-a XXXIV-a ediție.

                 Citeste mai mult…

Radioconstanta.ro: Vacanţa mult visată, la Târgul de Turism al României

Peste 200 de expozanţi participă la a 34-a ediţie a Târgului de Turism al României, deschis în Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, sunt aşteptaţi peste 20 de mii de vizitatori, la actuala ediţie, unde îşi vor putea achizitiona pachete pentru sărbatorile de iarnă – Crăciun şi Revelion, dar şi pentru vara viitoare prin programul „Înscrieri timpurii”.

Citeste mai mult…

Bittv.ro: Oferte la Târgul de Turism al României

Peste 220 de companii îi invită pe români să facă „Ocolul lumii” în patru zile la Târgul de Turism al României (TTR), care se va desfăşura în perioada 12-15 noiembrie la Romexpo. Evenimentul promovează atracţii turistice care includ turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură.

La cea de 34 -a ediţie a Târgului de Turism al României un număr de 16 ţări îşi promovează zonele şi obiectivele turistice atractive. De pe lista nu lipsesc țările – Albania, Austria, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Marea Britanie, Palestina, Polonia, România, Tanzania, Ungaria.

                   Citeste mai mult…

Birouinfo.ro: Forumul Investitorilor, organizat de Bursa de Valori Bucuresti – Pentru investitii, administrarea banilor si a finantelor personale -14 noiembrie

Indiferent de suma economisita, poti face primii pasi in lumea investitiilor. Pe masura ce piata romaneasca a intrat in perioada dobanzilor din ce in ce mai reduse, romanii se uita din ce in ce mai mult spre alte tipuri de plasamente in functie de obiectivele fiecaruia.

 Citeste mai mult…

Preluare realitatea.net:

News20.ro:

Alegerile parlamentare, cosmar pentru mediul de afaceri. Ce spune presedintele Camerei de Comert

Declaratie surprinzatoare a presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. “Alegerile parlamentare reprezinta cel mai mare cosmar al mediului de afaceri”, a declarat Mihai Daraban, la Realitatea TV.  Acesta a prezentat mediul dificil in care trebuie sa se descurce investitorii.
 Citeste mai mult…

Zf.ro: SCHIMBARE DE MANAGEMENT ÎN CONSTRUCŢII

Francezul François Petry părăseşte şefia Holcim România, după ce a fost promovat în Marea Britanie

Francezul François Petry, directorul general al producătorului de materiale de construcţii Holcim România, parte a grupului LafargeHolcim, va părăsi începând cu 1 decembrie compania, urmând să fie promovat în poziţia de CEO al Aggregates Industries, subsidiara LafargeHolcim din Marea Britanie.

                    Citeste mai mult…

Gazetadambovitei.ro: ANIVERSARE: 25 DE ANI DE LA REÎNFIINȚAREA CAMEREI DE COMERȚ A JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură a județului Dâmbovița aniversează 25 de ani de la reînființarea cestor structuri la nivelul întregii țări. Camerele de Comerț fuseseră înființate în 1928, dar activitatea lora  fost întreruptă prin decretul nr.74/25.02.1949, prin care au fost desființate, iar patrimoniul acestora  afost naționalizat.

                     Citeste mai mult…

Zf.ro: Producţia industrială a zonei euro a scăzut în septembrie pentru a doua lună consecutiv, cu 0,3%

Producţia industrială a zonei euro a scăzut în septembrie pentru a doua lună consecutiv, cu 0,3%, potrivit Eurostat, evoluţie care poate provoca îngrijorare în rândul reprezentanţilor Băncii Centrale Europene (BCE) în privinţa perspectivelor economice ale regiunii, relatează Bloomberg.

                      Citeste mai mult…

Economica.net: Vodafone oferă 1 GB de net la 100 de minute de apeluri primite. Pentru toţi utilizatorii de cartele, indiferent de reţea

Vodafone oferă 1 GB de net la 100 de minute de apeluri primite. Pentru toţi utilizatorii de cartele, indiferent de reţea

Vodafone a lansat o ofertă prin care posesorii de cartele prepay, indiferent de reţea, primesc net atunci când sunt sunaţi din alte reţele. Astfel, la 100 de minute primite, Vodafone oferă 1 GB de net, în limita a 10 GB lunar.

“Utilizatorii altor reţele de telefonie mobilă primesc gratuit 10MB/minut pentru orice apel efectuat către un număr din reţeaua Vodafone România”, se aratpe site-ul companiei.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANCOM:

Piața serviciilor de acces la internet în bandă largă la puncte fixe este concurențială

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a stabilit astăzi în cadrul Consiliului Consultativ cu reprezentanții industriei faptul că piața relevantă de gros a serviciilor de acces la elemente de infrastructură corespunzătoare pieței cu amănuntul este concurențială, astfel că nu mai este necesară intervenția de reglementare pe această piață, informează un comunicat al ANCOM.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Oltchim a înregistrat cele mai bune rezultate de la deschiderea insolvenţei. Vânzările au urcat cu 31%, trei sferturi din producţie se exportă

Statul a încercat în 2014 să privatizeze combinatul Oltchim de mai multe ori, însă nu a reuşit. Între timp, rezultatele companiei s-au îmbunătăţit considerabil Combinatul chimic Oltchim a înregistrat în primele nouă luni ale anului o pierdere totală din activitatea curentă de 15,76 milioane de lei, de zece ori mai mică faţă de cea de 159,2 milioane de lei din perioada similară a anului trecut, în contextul creşterii cifrei de afaceri cu 31%. Cifra de afaceri s-a situat în primele nouă luni ale acestui an la 571 milioane de lei, iar în intervalul similar al anului trecut la 436 milioane lei, avansul fiind susţinut de creşterea cantitativă a vânzărilor la principalele produse fabricate, potrivit raportului financiar publicat, joi, de companie.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ce comisioane au cele mai performante 10 fonduri de investiţii româneşti

Majoritatea covârşitoare a celor mai performanţe fonduri de investiţii româneşti nu percep comisioane clienţilor care vor să facă plasamente, încercând astfel să atragă un număr cât mai mare de investitori noi.

 Citeste mai mult…

Economica.net: EBA: majoritatea statelor membre UE au oferit băncilor opţiunea de a dubla bonusurile

Aproape toate statele membre ale Uniunii Europene au permis băncilor să dubleze bonusurile acordate angajaţilor, dacă au primit în prealabil aprobarea acţionarilor, a anunţat joi Autoritatea Bancară Europeană (EBA), transmite Reuters.

Aproape toate statele membre ale Uniunii Europene au permis băncilor să dubleze bonusurile acordate angajaţilor, dacă au primit în prealabil aprobarea acţionarilor, a anunţat joi Autoritatea Bancară Europeană (EBA), transmite Reuters.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Sorin Grindeanu: Alexandru Petrescu, seful Postei, a fost propunerea Guvernului pentru functia de presedinte la ANCOM

Sorin Grindeanu, ministrul demisionar de la Ministerul Comunicatiilor a confirmat joi pentru HotNews.ro faptul ca Guvernul Ponta l-a propus pe Alexandru Petrescu, directorul general al Postei, pentru functia de presedinte al Autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), dar ca Presedintele Iohannis nu a aprobat inca aceasta numire.

Grindeanu, care se va intoarce in Parlament ca deputat, a spus ca spera ca noul ministru al Comunicatiilor sa fie un om care sa cunoasca sistemul.”Nu stiu cine ma va inlocui. Sper sa fie un om care cunoaste sistemul. Daca acest lucru se va intampla va fi bine. Eu ma voi intoarce in Parlament ca deputat”, a declarat joi pentru HotNews.ro Sorin Grindeanu, ministrul demisionar al Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

 Citeste mai mult…

Evz.ro: Studiu BCR: Trei sferturi din români au planuri de investiții în perioada următoare, dar numai 25% au bani puși deoparte

Din totalul populației urbane cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, circa 6 milioane de persoane, 68% au planuri de investiții locative, însă din total doar 25% au fonduri rezervate pentru investiții, potrivit unui studiu IRSOP realizat pentru BCR Banca pentru Locuințe. 
Când vine vorba de achiziția unei locuințe, 28% din totalul tranzacțiilor se fac prin intermediul economiilor, în timp ce 22% din venturi curente, iar 50% prin credit.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: MFP a împrumutat joi 1 miliard de lei de la bănci la un randament de 1% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, un miliard de lei de la bănci, printr-o emisiune titluri de stat pe un an, la un randament mediu de 1% pe an.

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de un miliard de lei, iar băncile au transmis oferte de aproape două miliarde de lei.

                 Citeste mai mult…

Economica.net: Cine este Daniela Gheorghe, noul ministru al Finanţelor

Noul ministru al Finanţelor, în guvernul Cioloş, va fi Daniela Gheorghe, potrivit listei provizorii de miniştri. Birocrat de carieră, Gheorghe a ocupat, începând din 2007, diverse posturi de director la Bruxelles, în cadrul Comisiei Europene. Anterior a fost responsabil cu fondurile PHARE pe România şi secretar de stat în MFP în timpul guvernării Năstase.

Daniela Gheorghe este, începând din 2011, director de resurse în cadrul Directoratului General Buget (DG Buget) al Comisiei Europene (CE). Anterior, din 2007 până în 2011, Daniela Gheorghe a ocupat funcţii de director în cadrul DG Afaceri Maritime şi Pescuit, potrivit unui scurt CV postat pe site-ul DG Buget al Comisiei Europene.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: PROFI îşi continuă expansiunea în mediul rural

Astăzi reţeaua PROFI a avansat şi mai adânc în mediul rural prin deschiderea unui magazin în comună Ilia, judeţul Hunedoara, inaugurând totodată şi unul în oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, generând astfel şi 36 de noi locuri de muncă, informează un comunicat remis astăzi.

Magazinul din Murgeni, localitate cu aproximativ 7000 de locuitori, funcţionează în format Loco pe Str. Emil Juvara nr. 12 şi are o suprafaţă totală de 417,47 mp din care sala de vânzări acoperă 265 mp.

 Citeste mai mult…

Economica.net: BERD va achiziţiona participaţii în băncile elene de până la 250 milioane de euro – Reuters

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va participa la recapitalizarea sectorului bancar din Grecia, achiziţionând acţiuni în principalele bănci – Alpha, Eurobank, National Bank of Greece şi Piraeus – în valoare de până la 250 milioane de euro, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

‘BERD este pregătită să investească în toate cele patru mari bănci elene, fiind decisă să cheltuiască 80 milioane de euro pentru fiecare creditor, deşi plafonul de 250 milioane de euro arată că sumele cheltuite pentru fiecare bancă nu vor fi egale’, susţin sursele.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Riscul de intrare în faliment al României a crescut în ultima lună la maximul acestui an

Costul asigurării împotriva riscului de default reflectat în cotaţiile CDS-urilor (credit default swap) a urcat spre 150 de puncte de bază, la maximul acestui an.

Totuşi, România continuă să fie privită de pieţele externe ca un plasament cu grad scăzut de risc comparativ cu alte ţări europene. CDS-urile reflectă evoluţia percepţiei investitorilor, respectiv a gradului de neîncredere într-un anumit emitent, devenind în anii de criză unul dintre cei mai vizibili indicatori ai capacităţii unei ţări de a se finanţa de pe pieţele de capital. Nivelul CDS-urilor influenţează costul finanţării externe, iar în cazul scăderii statul poate împrumuta fonduri la costuri mai mici, în timp ce băncile locale pot atrage mai ieftin linii de credit de la băncile-mamă.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Profitul net consolidat al UniCredit Bank a crescut cu 14,3% în primele nouă luni, la 183,6 mil. lei

Grupul UniCredit Bank a obţinut în primele nouă luni un profit net consolidat, înainte de interesul minoritar, de 183,6 milioane lei (41,3 milioane euro), în creştere cu 14,3% faţă de acelaşi interval al anului trecut, în timp ce rezultatul individual al băncii a urcat cu 27%, la 151,6 milioane lei.

Citeste mai mult…

Economica.net: Conpet a înregistrat un profit mai mare cu 8,5%, în primele 9 luni ale anului

Conpet a înregistrat, în primele nouă luni din acest an, un profit net de 52,010 milioane lei, în creştere cu 8,5% faţă de acelaşi interval din 2014, conform informaţiilor financiare transmise, joi, Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.

Cifra de afaceri a companiei s-a majorat, de asemenea, cu 1,3%, până la 285,663 milioane lei, în timp ce veniturile au totalizat, în perioada ianuarie – septembrie, 312,998 milioane lei, mai mult cu 1,1% în comparaţie cu primele nouă luni din anul anterior.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Preşedintele ANT: Legea Turismului va fi aprobată până în martie 2016

Proiectul Legii Turismului, pus iniţial în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Economiei în luna iunie, dar retras ulterior, va fi modificat şi ar putea fi aprobat până în martie 2016, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Anca Pavel-Nedea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

“Targetul este ca până la sfârşitul anului să fie deja în lucru, iar până la 31 martie 2016 să avem legea aprobată. S-a făcut ce era cel mai mai greu, să luăm la periat tot cadrul legal, să determinăm ce se aplică, ce nu se aplică, s-a muncit pe o echipă de management din cadrul ANT. Legea a fost trimisă aseară (miercuri, n.r.) către toate asociaţiile profesionale din turism. Săptămâna viitoare avem prima şedinţă de lucru cu subcomisiile destinate pentru analiza legii. Iar apoi va fi urcată pe site, în dezbatere publică”, a spus preşedintele ANT.

 Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor