Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 12 octombrie 2015

Arq.ro: Codul Muncii, în dezbatere la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a organizat vineri, 9 octombrie, în parteneriat cu Cabinetul parlamentar al deputatului Claudia Boghicevici, o dezbatere pe tema modificării Codului Muncii. Au participat arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Claudia Boghicevici, deputat PNL, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, Tiberiu Ciul, director general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, reprezentanți ai sindicatelor, patronatelor și mediului de afaceri.

 Citeste mai mult…

Viatavalcii.ro: Topul firmelor vâlcene

Vineri, 9 octombrie 2015, la Teatrul „Anton Pann”, Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea a organizat Gala Economiei Vâlcene, festivitate în cadrul căreia au fost promovate firmele cu cele mai bune rezultate economice, înregistrate la finalul anului trecut. În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor au fost înmânate distincţiile pentru firmele clasate pe primele poziţii, pentru excelenţă în afaceri, precum şi Trofeul Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea.

 Citeste mai mult…

Bzb.ro: 60 de milioane de euro – sprijin european pentru firmele din IT

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov anunţă lansarea, în perioada 2 noiembrie 2015-1 februarie 2016, a primei sesiuni continue de depunere on-line a cererilor de finanţare pentru Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă.

 Citeste mai mult…

Opiniatimisoarei.ro: Un nou targ de joburi pentru cei care-si gasesc cu greu un loc de munca. CCIAT – partener intr-un proiect pentru persoanele defavorizate

TIMISOARA. A doua editie a Targului de joburi sociale va avea loc la Timisoara, in curand. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener coordonator al Proiectului ”CASE- Competente Antreprenoriale SocialE”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni”, organizeaza evenimentul in data de 14 octombrie 2015, intre orele 10 si 20.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ionuț Masala(CNADNR):Întâlnirea cu Uniunea Transportatorilor va clarifica aspectele legate de plata rovinietelor conform legii

Conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va discuta, luni, conform înțelegerii prestabilite, cu reprezentanții Uniunii Transportatorilor Rutieri pentru a clarifica aspectele legate de plata rovinietelor conform legii, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Ionuț Mașala, director la general adjunct la CNADNR.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Tranzacțiile cu acțiuni, în scădere cu aproape 5% în această săptămână; apreciere de 49% pe titlurile Oltchim (analiză)

Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori București (BVB) a scăzut cu 4,37% comparativ cu săptămâna precedentă, până 141,6 milioane de lei, cele mai importante schimburi fiind realizate pe titlurile Electrica, iar titlurile Oltchim, care au reintrat în 30 septembrie la tranzacționare, au cunoscut o apreciere de aproape 50%, relevă analiza Puls Capital.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: TAROM va opera de pe Aeroportul Suceava din 12 noiembrie, dă asigurări ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a dat asigurări, sâmbătă, la Suceava, că pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” se vor opera curse regulate cu compania TAROM începând din 12 noiembrie, fără a preciza frecvența acestora.

El a vizitat aeroportul de la Salcea și s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor și modul în care s-a derulat investiția. Matache a apreciat, totodată, arhitectura aeroportului sucevean care îmbină fericit lemnul, sticla și betonul, reușind să păstreze astfel specificul local al zonei cu cea mai mare suprafață împădurită din țară.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF CELE MAI CITITE

Kaufland, grupul german care a ajuns cel mai puternic comerciant din România, face o mutare surpriză pe tabla de şah a retailului

Grupul german Kaufland, cel mai puternic comerciant din România cu peste 100 de hipermarketuri cu preţuri mici şi cu afaceri de 1,8 mld. euro anul trecut, se va extinde pe piaţa din Republica Moldova, potrivit unui anunţ al companiei.

Nemţii sunt prezenţi astăzi pe şapte pieţe din Europa, respectiv Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Bulgaria şi România, cu peste 1.100 de magazine.

 Citeste mai mult…

Stiritvr.ro: Bucureştiul, un şantier fără sfârşit

Şantierul fără sfârşit de pe bulevardele şi străzile Capitalei înseamnă pentru bucureşteni ore în şir pierdute în trafic, praf şi nervi întinşi la maximum. Lucrările de modernizare începute anii trecuţi au transformat Pantelimonul, Piaţa Sudului şi Drumul Taberei în zone aglomerate.

Pe şoseaua Pantelimon, traficul este de coşmar. Tramvaiele nu mai circulă din cauza lucrărilor de înlocuire a şinelor iar transportul public este paralizat din cauza maşinilor parcate pe prima bandă a arterei.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a anunțat, sâmbătă, că a cumpărat 180.000 de tone de grâu din Rusia și România pentru a produce pâine la prețuri subvenționate, informează Reuters.

GASC este responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, cel mai mare importator mondial de grâu.

Ministrul egiptean al Aprovizionării, Khaled Hanafi, a precizat că Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din Rusia și 60.000 de tone de grâu din România la un preț mediu de 207,34 dolari pe tonă.Grâul urmează să fie livrat Egiptului în perioada 11 — 20 noiembrie.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a anunțat, sâmbătă, că a cumpărat 180.000 de tone de grâu din Rusia și România pentru a produce pâine la prețuri subvenționate, informează Reuters.

GASC este responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, cel mai mare importator mondial de grâu.

Ministrul egiptean al Aprovizionării, Khaled Hanafi, a precizat că Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din Rusia și 60.000 de tone de grâu din România la un preț mediu de 207,34 dolari pe tonă.Grâul urmează să fie livrat Egiptului în perioada 11 — 20 noiembrie.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Inflația anuală a rămas în teritoriu negativ în septembrie, dar a urcat ușor față de august la -1,7%

Inflația anuală s-a menținut în teritoriu negativ în septembrie, la minus 1,7%, în urcare de la minus 1,9% în august, iar inflația lunară a fost de 0,26%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

La inflația din luna septembrie au contribuit prețurile mărfurilor alimentare, care au scăzut cu 6,47% față de septembrie 2014. În schimb, prețurile mărfurilor nealimentare au crescut cu 0,54% de la an la an, iar tarifele serviciilor au urcat cu 1,99%.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Agricultura României: investiţii masive de la buget şi UE, productivitate ca acum 20 de ani

În ciuda numeroaselor politici guvernamentale menite să îi sprjine pe agricultori, a miliardelor de euro care au intrat în industrie de la UE, din punct de vedere al productivităţii agricultura României arată exact ca acum 20 de ani. Exploatăm inutil cele mai mari suprafeţe de teren din UE cu grâne, pentru că avem printre cele mai mici producţii la hectar.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Deficitul balanţei comerciale a crescut cu un miliard de euro până la 4,78 miliarde de euro, în primele opt luni

Deficitul balanţei comerciale a atins valoarea de 4,788 miliarde de euro, în primele opt luni ale anului în curs, în creştere cu 971,3 milioane euro faţă de cel înregistrat în perioada similară din 2014, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Deficitul balanţei comerciale a crescut cu un miliard de euro până la 4,78 miliarde de euro, în primele opt luni

Exporturile şi importurile au crescut cu 5,4%, respectiv cu 7,4%, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015, faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Exporturile FOB au însumat 35,993 miliarde de euro, iar importurile CIF au depăşit 40,781 miliarde euro, scrie Agerpres.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Hidroelectrica a realizat un profit de 900 de milioane de lei în primele nouă luni. EBITDA urcă la 65%

Compania de stat a avut un T3 mult mai slab ca precedentele două, din cauza secetei care a afectat toată România. Cu toate acestea, Hidroelectrica va realiza, la sfârşitul acestui an, un profit de peste un miliard de lei, apropiat de nivelul de anul trecut.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: Preţul zincului, în cel mai mare avans din 1989

“Glencore” îşi reduce producţia de profil cu o treime, stimulând cotaţia metalului, care pierduse peste 20% anul acesta

Cotaţia futures a zincului a înregistrat, vineri, la Bursa Metalelor din Londra, cea mai mare creştere din 1989 până în prezent, după ce “Glencore” Plc, cel mai mare producător mondial de profil, a anunţat că îşi reduce producţia din domeniu cu aproximativ o treime.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: Bundesbank a publicat lista “completă” a rezervelor de aur ale Germaniei

Faza acută a crizei datoriilor suverane din Europa, de la începutul deceniului, a readus în atenţia publicului rolul important al aurului în rezervele valutare.

Mai multe organizaţii neguvernamentale din Germania au început o campanie pentru repatrierea metalului preţios în 2012. Presiunile asupra băncii centrale, Bundesbank, s-au intensificat odată cu cererea Curţii Federale de Audit, care a dorit să afle situaţia exactă a cotei depozitate în afara ţării.

Atunci Bundesbank nu a dat curs cererii, precizând că “nu există dubii cu privire la integritatea şi siguranţa depozitelor externe”, după cum a scris Bloomberg.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: CĂTĂLIN PĂDURARU:

“Între consumatorul informat de vin din România şi cel european nu este nicio diferenţă”

Păduraru: “Mi se pare impardonabil ca în 2015 televiziunea publică să nu aibă o emisiune dedicată vinului românesc”

 Intre consumatorul informat de vin din România şi cel european nu este absolut nicio diferenţă, este de părere Cătălin Păduraru, ambasador al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR).

 În ocazia lansării primului vin al acestui an de către compania Cotnari, domnia sa a precizat: “Consumatorul conştient are opţiuni sincronizate pe consumul european. Nu este absolut nicio diferenţă între consumatorul informat din România şi cel european. Desigur că mai sunt şi nuanţe între consumatorii de vin, însă, cel puţin prin faptul că românul călătoreşte foarte mult, consumatorul de vin are parte de un input informaţional care nu poate fi neglijat. La acest lucru se adaugă şi faptul că a început să apară literatură de specialitate, deşi lipseşte informarea segmentului de jos al pieţei. În acest sens, pot fi făcute reproşuri canalelor publice de comunicare. Mi se pare impardonabil ca în 2015 televiziunea publică, plătită din banii noştri, să nu aibă o emisiune dedicată vinului românesc, când există reluări despre vinul din Liban, din Georgia etc.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: Oficiali “UniCredit”, investigaţi pentru legături cu mafia

Fabrizio Palenzona, vicepreşedintele “UniCredit” SpA, şi alţi doi directori ai celei mai mari bănci italiene sunt investigaţi de Procuratura din Florenţa pentru posibile legături cu mafia siciliană, informează Reuters.

Conform mandatului de percheziţie, cei trei sunt suspectaţi că au făcut afaceri cu un antreprenor italian care are legături cu Matteo Messina Denaro, unul dintre cei mai căutaţi oameni din Italia, despre care procurorii cred că este noul lider, fugar, al Cosa Nostra.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BURSELE DIN LUME

Pieţele europene, în avans semnificativ datorită materiilor prime

Bursele europene s-au înscris pe un curs pozitiv în ultima zi a săptămânii trecute, ca urmare a avansului cotaţiilor materiilor prime.

Titlurile producătorului de zinc “Boliden” AB au urcat cu 13%, la 158,50 coroane suedeze, după ce “Glencore” Plc a decis să-şi reducă masiv producţia de profil.

Acţiunile “ArcelorMittal”, cel mai mare producător mondial de oţel, s-au apreciat cu 6%, la 5,96 euro, iar cele ale companiei miniere “Anglo American” Plc – cu 7,2%, la 726,50 pence.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Rulaj de 11,58 milioane de euro, concomitent cu aprecierea indicilor

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri apreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate de 51,15 milioane de lei (11,58 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction arată: “Toţi indicii Bursei au înregistrat creşteri, cel mai mare avans (de 1,09%, n.r.) fiind cel al indicelui BET. În topul creşterilor găsim titlurile BRD, aceastea apreciindu-se azi (vineri, n.r.) cu 2,24%. Un alt emitent care s-a remarcat este OMV Petrom, acţiunile SNP avansând cu 1,79%. Valoarea tranzacţiilor a crescut comparativ cu şedinţa precedentă, depăşind 10 milioane de euro. Cele mai lichide acţiuni au fost cele ale Băncii Transilvania, acestea asigurând mai bine de 30% din valoarea totală a tranzacţiilor”.

 Citeste mai mult…

bursa.ro: SIBEX

Boală cronică pe derivate, inconstanţă pe ATS

Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute a făcut parte din categoria zilelor fără istoric, cu implicare foarte redusă a participanţilor şi, prin urmare, cu un rezultat slab. Dacă pe segmentul derivatelor, “boala” este deja una cronică, manifestându-se constant în acest an, în schimb, segmentul spot a dat semne că se poate trezi la viaţă în ultima perioadă. Dar, din păcate, inconstanţa continuă să fie principala caracteristică a bursei sibiene care nu reuşeşte să menţină interesul investitorilor de la o şedinţă la alta nici pe ATS-ul administrat. Aceasta înseamnă că nu există încă un nucleu de companii atractive, care să-i atragă cu regularitate pe investitori, iar şedinţele bune, cu volume ridicate, apar conjunctural, în funcţie de mişcările în acţionariatul unei societăţi. Exemplificator a fost, în acest sens, finalul săptămânii când, după un volum foarte bun cifrat la peste 3 milioane de acţiuni înregistrat în sesiunea de joi 8 octombrie, ziua de vineri 9 octombrie s-a încheiat cu volum zero pe ATS-ul Sibex.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: Producţia industrială a crescut cu 3,2% în primele opt luni

Producţia industrială a crescut ca serie brută cu 2,9% în primele opt luni ale acestui an faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate avansul a fost de 3,2%, pe fondul evoluţiilor pozitive din industria prelucrătoare (plus 3,5%) şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (plus 1,9%), potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 Citeste mai mult…

evz.ro: Trei sferturi dintre românii cu credite în franci, ajutați. Ce fac ceilalți?

Băncile care au acordat cele mai multe împrumuturi în franci elvețieni oferă deja facilități clienților, însă în special pentru creditele ipotecare. Statul se pre gătește, însă, să îi ajute și pe ceilalți clienți.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Luni: Cotatia petrolului este pe plus

Cotatia petrolului este in crestere luni dimineata pe bursele asiatice, pe fondul declaratiilor OPEC care ii determina pe investitori sa anticipeze o crestere a cererii, scrie AFP.

Cotatia unui baril de titei “light sweet crude” cu livrare in noiembrie a castigat 0,93% si este cotat la 50,09 de dolari, in primele tranzactii ale zilei.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Lipsa investiţiilor de amploare în agrobusiness se vede în cifre. România rămâne în continuare prizoniera importurilor alimentare

Cheltuim peste 3 mld. euro pe an pe alimente venite din străinătate şi exportăm de numai 1,4 mld. euro.

Românii au consumat anul trecut produse ali­men­tare făcute în afara gra­niţelor în valoare de peste 3,1 mld. euro, însă de pe piaţa locală nu a plecat în străină­ta­te nici jumătate din ceea ce am impor­tat, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la INS.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Marile bănci centrale nu mai pot salva lumea

În 2008, băncile centrale, în frunte cu banca centrală americană (Fed), s-au aruncat în lupta pentru salvarea sistemului financiar mondial.

După şapte ani şi mii de miliarde de dolari printaţi şi aruncaţi în piaţă, acestea nu mai deţin răspunsurile şi ar putea constitui chiar ele un risc major pentru eco­nomia mondială, potrivit Reuters.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: BCE: Programul de injecţie de lichiditate funcţionează. Dobânzile au scăzut, creditarea creşte, iar companiile mici au acces la finanţare

Preşedintele Băncii Centrale Europene, italianul Mario Draghi, a declarat că programul de relaxare cantitativă al BCE (injecţia a 1.100 miliarde de euro în economia Europei) funcţionează peste aşteptări, deşi instituţiei îi va lua mai mult decât intenţionase să-şi atingă ţinta de inflaţie, potrivit Bloomberg.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Adio paradisuri fiscale pentru multinaţionale

Miniştrii de finanţe ai celor mai mari economii ale lumii au convenit să modifice reglementările în ceea ce pri­veşte impozitarea profiturilor compa­niilor şi au avertizat multinaţionalele că nu-şi mai pot folosi dimensiunile şi prezenţa internaţională pentru a evita plata taxelor, relatează Financial Times.

Sub noile reglementări, companiilor de talia Starbucks, Amazon şi Google le va fi mai dificil să-şi concentreze profiturile în ţări cu impozite scăzute şi în paradisuri fiscale. Modificarea promite să ducă la atragerea a până la 250 de miliarde de dolari pe an sub formă de venituri fiscale suplimentare, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Claudiu Tuncu, Dow Chemical: „Vreau să aud că România este atractivă, dar nu pentru că are salarii mici“

Claudiu Tuncu, country manager al Dow Chemical România, subsidiara locală a grupului american cu activităţi în industria chimică Dow Chemical, spune că piaţa locală are o serie de atuuri care o plasează în rândul ţărilor interesante pentru investitori internaţionali, printre acestea numărându-se şi poziţia geografică strategică.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Dramă la Bucureşti: O mie de brokeri au spus adio bursei în ultimii şapte ani

Pe bursa de la Bucureşti au rămas 682 de brokeri, cu o mie mai puţini decât în urmă cu şapte ani, înainte de declanşarea crizei financiare.

Scăderea numărului tranzacţiilor cu acţiuni şi apetitul redus pentru risc al populaţiei au dus la reducerea drastică a numărului de inter­me­diari activi pe piaţa de capital. Astfel, bursa de la Bu­cu­reşti a devenit prinsă într-un cerc vicios al subdezvoltării: bro­kerii sunt în continuare prea mulţi pentru cât de redusă este lichi­ditatea pe piaţa de acţiuni şi pentru numărul actual de investitori, însă prea puţini pentru a aduce în piaţă clienţi noi şi companii.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Atribuirea premiului pentru Economie încheie sezonul 2015 al premiilor Nobel

Premiul pentru Economie decernat luni, în încheierea sezonului 2015 al premiilor Nobel, ar putea încorona cercetătorii din domeniul pieței muncii sau comportamentele de consum, fără a exista un nume care să se detașeze clar, informează AFP.

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei și a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanțat de Banca Centrala a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanțate de Fundația Nobel.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Raport ING: România a avut cea mai mare creştere salarială din UE, cu o dinamică de patru ori mai mare decât media celorlalte ţări

Din păcate productivitatea a început să scadă, odată ce s-au redus investiţiile.
Creşterile salariale acordate unor categorii de bugetari, alături de majorările salariului minim progra­mate până în 2017 vor pune presiune pe sectorul privat în următoarea perioadă, arată cel mai recent raport publicat de banca olandeză ING.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: S&P menţine ratingul României în „investment grade“ şi anticipează o creştere economică de 3%

Gradul moderat de îndatorare externă şi fiscală al României, precum şi perspectivele de creştere economică relativ stabile au susţinut reconfirmarea ratin­gului acordat României de Standard & Poor’s (S&P), după ce şi Fitch a menţinut România în grupa ţărilor cu „investment grade“.

La începutul crizei, în toamna anului 2008, S&P dădea startul retrogradării, România devenind singura ţară mem­bră a Uniunii Europene cu rating sub pragul recomandat pentru investiţii.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Bursa introduce licitaţia şi pentru companiile de pe AeRO

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a introdus începând de azi, 12 octombrie,  modelul de tranzacţionare de tip licitaţie şi pentru sistemul alternativ AeRO, care va fi aplicat pentru 216 companii cu lichiditate redusă.

Pe lista de acţiuni introduse la modelul de tranzacţionare prin licitaţie se numără, printre altele, centrul comercial Unirea Shopping Center, Tuşnad SA, Upet Târgovişte, SIF Imobiliare, producătorii de lactate Prodlacta şi Lactag Costeşti, firma de curierat Chronos şi Scut SA.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Cele patru mari bănci din Grecia sunt în corzi: Trebuie să se recapitalizeze sau vor transforma banii deponenţilor în acţiuni

Piraeus Bank, National Bank of Greece, Alpha Bank şi Eurobank, cele mai mari patru bănci greceşti, care au sub­si­diare şi pe plan local, trebuie să se recapitalizeze la Atena pâ­nă la sfârşitul acestui an sub presiunea Băncii Centrale Euro­pene (BCE) şi a planului de restructurare convenit cu cre­ditorii internaţionali.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Sorin Vişoianu, Immofinanz: Efervescenţa din imobiliare confirmă intrarea economiei pe o traiectorie ascendentă

Sorin Vişoianu, country manager office & logistics pentru România şi Bulgaria în cadrul grupului austriac Immofinanz, spune că piaţa locală de real estate a dat semne de revenire, mai multe proiecte fiind anunţate sau deja demarate de investitori. De altfel, şi Immofinanz a început la finalul anului trecut lucrările la prima clădire din complexul de birouri Metroffice din Pipera, iar anul acesta a demarat construirea unui ansamblu logistic în Mogoşoaia.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF HR INSIDER, EDIŢIA A XIX-A, PITEŞTI

Şeful pe HR al Johnson Controls: Încă găsim forţă de muncă disponibilă, dar nu în specializările de care avem nevoie

Educaţia reprezintă principala problemă care trebuie rezolvată pentru ca economia judeţelor din Muntenia şi din Oltenia să crească, pentru că angajatorii găsesc candidaţi disponibili să lucreze, dar aceştia nu au specializările de care au nevoie companiile, a spus Aurelian Dumitru, country HR manager în cadrul producătorului de componente auto Johnson Controls.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Depozitele companiilor au făcut un salt de 11% în ultimele 12 luni. În august au atins maximul din 2015

Companiile aveau la finele lunii august depozite constituite la bănci în valoare de aproximativ 76,5 miliarde de lei (echivalentul a 17,3 mld. euro), în creştere cu 11% faţă de nivelul din ace­eaşi perioadă a anului trecut, po­trivit datelor BNR. Creşterea în ter­meni nominali este de aproxi­mativ 7 mld. lei.

În august soldul econo­mi­sirilor constituite de companii a atins maxi­mul din acest an, ceea ce re­pre­zintă practic o veste nu tocmai bună pentru econo­mie în condiţiile în care com­paniile în loc să inves­tească în proiecte preferă să-şi păstreze banii la bănci pentru care primesc bonificaţii aflate chiar la minime istorice, în unele cazuri, în funcţie de scadenţă.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: FNGCIMM acordă şi garanţii pentru creditele de investiţii în sectorul irigaţiei

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) acordă, de la 1 octombrie, garanţii de maxim 100% pentru creditele bancare atrase de organizaţii şi federaţii eligibile pentru proiecte finanţate prin PNDR în sectorul irigaţiilor.

Începând cu data de 01.10.2015, FNGCIMM acordă garanţii în procent de maxim 100% beneficiarilor eligibili de tipul Organizaţiilor şi Federaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI/FOUAI) pentru creditele destinate implementării proiectelor finanţate din PNDR, contractate de la instituţiile de credit partenere”, se arată într-un comunicat al fondului.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: KPMG şi Dascăl Insolvency, selectate de ASF pentru lichidarea Astra Asigurări

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a selectat companille KPMG şi Dascăl Insolvency pentru rolul de lichidator al Astra Asigurări, companie în cazul căreia a decis deschiderea procedurii de faliment.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Costul leilor a intrat sub pragul de 1,4% pe an

Dobânda Robor cu scadenţa la trei luni, referinţă pentru costul creditelor de retail în lei, a ajuns vineri la 1,39% pe an, cel mai scăzut nivel din ultimele şapte săptămâni, ceea ce creează premisele ieftinirii creditelor în lei ale populaţiei. În luna septembrie, costul leilor ajunsese chiar la nivelul de 1,5% pe an, maximul ultimelor patru luni, pe fondul deteriorării lichidităţii din piaţă.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţionarii Carpatica aprobă vânzarea titlurilor nesubscrise la majorarea de capital către JC Flowers

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au mandatat directoratul să ofere fondului american J.C. Flowers sau altor investitori dreptul să subscrie titlurile rămase nesubscrise în cadrul unei majorări a capitalui cu 110 milioane lei, care trebuie realizată până la finele lunii noiembrie.

 Citeste mai mult…

Ziare.com: Ce mai aduce Codul fiscal: Burse private, decontarea concediului. Relatia dintre stat si insolventa clientului

Urmarind tendinta generala de mutare a sarcinii fiscale de la persoana juridica, de la societate catre persoana fizica, observam in noul Codfiscal cateva situatii ce permit o impozitare mai favorabila a companiilor, iar unele dintre ele pot fi elemente de optimizare fiscala.

In acest context, sa enumeram 3 aspecte fiscale favorabile societatii ce conduc la reduceri de taxe intr-un mod legal, astfel incat aceasta sa isi scada sarcina fiscala, sa isi reduca impozitele si taxele, prin respectarea legii, iar daca beneficiile se resfrang si asupra unor categorii de persoane fizice nu putem decat sa ne bucuram.

 Citeste mai mult…

Realitatea.net: Pensiile de stat, o gaură neagră în buget. Cum poate fi acoperit acest deficit?

Aproximativ 19,5 de miliarde de lei, aceasta este valoarea la care ar putea ajunge “gaura” din sistemul de pensii de stat, la sfârşitul lui 2015. Deficitul ajunge, doar în perioada ianuarie – august, la aproximativ 13 miliarde de lei, conform datelor oficiale ale ministerului de Finanţe, citat de Gândul.

În primele 8 luni ale anului, bugetul asigurărilor sociale de stat a avut încasări totale din contribuţiile angajaţilor (10,5% din salariul brut) şi ale angajatorilor (15,8% din salariul brut) de 23,5 miliarde de lei, cheltuielile legate de plata pensiilor fiind de 36 de miliarde lei.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Cancelarul german promite că nu vor crește impozitele în contextul crizei refugiaților

Numărul tot mai mare de solicitanți de azil în Germania nu va conduce la o creștere a impozitelor, a afirmat cancelarul german Angela Merkel într-un interviu publicat în ediția de luni a cotidianului german Bild, relatează DPA.

 Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Dezastru în agricultură. Supermarketurile ar putea rămâne cu rafturile goale

Producătorii români de legume şi fructe, precum şi crescătorii de animale şi păsări, se vor trezi în braţe cu afaceri de sute de milioane de euro pe care nu vor fi capabili să le gestioneze. Legea care obligă supermarketurile să vândă 51% produse româneşti (legume, fructe şi carne) a trecut de Senat şi urmează să fie votată de Camera Deputaţilor.

 Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Rezilierea contractelor, soluția pentru problemele la autostrada A3?

La trei ani după rezilierea contractului cu firma americană Bechtel pentru autostrada Transilvania, soarta acesteia nu pare a fi mai bună. Contractul pentru sectorul de graniţă întâmpină foarte multe probleme: doi dintre constructori se află în insolvenţă, iar altul – în vizorul DNA.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: DIN 2017, CASS PENTRU VENITURILE DIN DOBÂNZI, DIVIDENDE, INVESTIŢII ŞI CHIRII

Cetăţenii vor trebui să depună declaraţii pentru fiecare categorie de venit

(Interviu cu reprezentanţii Cabinetului de avocatură Gruia Dufaut)

 Noul Cod Fiscal introduce, din 2017, obligaţia ca orice persoană fizică să plătească CASS (contribuţii de asigurări sociale de sănătate) pentru veniturile din dobânzi, dividende, investiţii şi chirii, spre deosebire de situaţia actuală, când la aceste tipuri de venit se impune CASS numai dacă persoana nu beneficiază de salariu.

Această noutate vine şi cu sarcini în plus, pentru cei care realizează mai multe tipuri de venit.

De exemplu, cetăţenii vor trebui să depună declaraţii pentru fiecare categorie de venit.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Gazprom reia livrările de gaze naturale către Ucraina

Concernul rus Gazprom a reluat luni livrările de gaze naturale către Ucraina, întrerupte la 1 iulie 2015, după ce Kievul şi Moscova au încheiat acum două săptămâni un protocol de acord sub egida Uniunii Europene, a anunţat şeful companiei ruse, Aleksei Miller, potrivit TASS şi RIA Novosti.

Aleksei Miller a precizat: ”Gazprom a reluat, începând cu ora 10:00 (07:00 GMT), livrările către Ucraina. Am primit de la Naftogaz (compania ucraineană) 234 milioane de dolari, reprezentând plata în avans pentru livrările pe luna octombrie”.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Proiect de lege: Contribuţie de 20 lei/kg la Fondul de mediu pentru deşeurile electrice necolectate

Firmele care pun pe piaţă echipamente electrice şi electronice şi operatorii care preiau obligaţiile anuale de colectare a deşeurilor acestor echipamente vor plăti 20 de lei pe kilogram pentru diferenţa dintre obligaţiile anuale de colectare şi cantităţile colectate, potrivit unui proiect de lege.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: BCR Leasing câştigă un proces împotriva ANAF, miza fiind 25 milioane lei

Înalta Curte de Casație si Justiție (ÎCCJ) a decis anularea irevocabilă a unei decizii de impunere în sumă de peste 25 milioane lei, emisă de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru necolectarea TVA aferentă unor bunuri nerecuperate de societatea BCR leasing de la utilizatorii din contractele de leasing, ulterior rezilierii contractelor de leasing din culpa acestora din urmă.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: Pambuccian: România este o ţară de producători în IT, dar nu are acces la pieţele majore

România este o ţară de producători în domeniul IT&C, dar, din păcate, nu are acces la pieţele majore, a afirmat, luni, într-o conferinţă de specialitate, Varujan Pambuccian, membru în cadrul Comisiei parlamentare pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Citeste mai mult…

Evz.ro: Analiză EY: Consumul rămâne un factor cheie pentru revenirea zonei euro

Zona euro traversează o perioadă relativ favorabilă, beneficiind de pe urma preţurilor mai mici la energie, a unei rate de schimb mai competitive şi a existenţei unei cereri puternice de consum în Statele Unite şi Marea Britanie, conform ediţiei din octombrie 2015 a EY Eurozone Forecast (EEF).

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANAF ramburseaza TVA de 1,1 miliarde de lei in octombrie

 Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) ramburseaza in luna octombrie suma de 1,1 miliarde de lei aferenta deconturilor de TVA cu optiune de rambursare pentru care exista decizie de rambursare aprobata, au transmis luni oficialii institutiei. In selectia lunii octombrie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionate prin decizii de rambursare inregistrate pana la data de 05.09.2015, exceptie facand deconturile de TVA aferente operatiunilor de import solutionate pana la 25.09.2015.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: RADET ar putea da drumul la căldură în Bucureşti de miercuri

Căldura poate fi furnizată în Capitală începând de miercuri, după efectuarea probelor la cald necesare pregătirii reţelei de termoficare, anunţă Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Un fond de investiţii israelian vrea să cumpere acţiuni de 13 mil. euro în cadrul dezvoltatorului Globalworth

Fondul de investiţii Altshuler Shaham Mutual Funds Management din Israel este interesat de achiziţia a 2,6 milioane acţiuni în cadrul companiei de dezvoltare Globalworth, echivalentul a 4,2% din titlurile acesteia, potrivit unui comunicat transmis către bursa din Londra.

Globalworth, companie condusă de grecul Ioannis Papalekas, are în prezent o capitalizare de 231 de milioane de lire sterline, potrivit datelor de la bursa din Londra, ceea ce înseamnă că la această valoare, titlurile pe care israelienii vor să le preia s-ar putea ridica la 9,7 milioane de lire sterline (13 milioane de euro).

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Romgaz a investit 58 mil. lei pentru a debloca rezerve de 500 mil. metri cubi în Neamţ

Producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG) a pus în funcţiune o staţie de comprimare în Roman, judeţul Neamţ, prin care va creşte gradul de recuperare a resurselor dintr-un zăcământ cu volumul de 500 milioane de metri cubi.

“În  urma  testelor  efectuate, a  fost  înregistrat un  aport  de debit  de 176.000 m3/zi, urmând ca acesta să crească pe perioada exploatării. Prin finalizarea acestui proiect este compensată scăderea energiei de zăcământ cauzată de depletarea  formaţiunilor  productive şi  se  realizează  o  creştere  a  factorului  de  recuperare”, a declarat Virgil Metea, directorul general al Romgaz, într-un comunicat.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Mii de proiecte cu fonduri europene au fost respinse în perioada 2007-2013

Mai mult de jumătate dintre proiectele pe fonduri europene depuse pe cadrul financiar 2007-2013 au fost respinse, se arată într-o statistică publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: Piaţa rezidenţială românescă a reintrat pe radarul investitorilor imobiliari

Interesul investitorilor imobiliari pentru piaţa rezidenţială din România este în continuă creştere în ultimele 18 luni, la ediţia din această toamnă a Târgului Imobiliar Naţional – tIMOn fiind cu 30% mai mulţi expozanţi comparativ cu 2014, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

În cadrul Târgului imobiliar, care se va desfăşura în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în perioada 21-25 octombrie 2015, dezvoltatorii vor lansa proiecte noi, totalizând aproape 2.000 de locuinţe, potrivit sursei citate.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Percheziţii într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de circa 600.000 lei în dauna Complexului Energetic Oltenia

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au efectuat, luni dimineaţa, patru percheziţii pe raza oraşelor Târgu Jiu, Turceni şi Filiaşi, judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 600.000 de lei în dauna Complexului Energetic Oltenia (CEO), se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Senat

În perioada 13-17 octombrie 2015, va avea loc vizita delegației parlamentare, condusă de președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, domnul Petru Filip, la Ierusalim și Ramallah.

Din delegația română fac parte domnul Titus Corlățean, președintele Comisiei speciale pentru aderarea României la spațiul Schengen, domnul Ben Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru Politică Externă și domnii Daniel Barbu și Florea Voinea, membri ai Comisiei pentru Politică Externă.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: EY a revizuit în creștere la 3,5% prognoza privind avansul economiei românești din acest an

EY și-a revizuit în creștere cu 0,4 puncte procentuale, la 3,5%, prognoza privind avansul economiei românești pentru acest an, se arată într-un comunicat al companiei remis, luni, AGERPRES.

“Ne așteptăm ca PIB-ul să crească cu 3,5% în 2015 — peste estimarea EEF (EY Eurozone Forecast n.r.) de 3,1% din iunie 2015. Aceasta ne așteptăm să fie urmată de o creștere și mai mare, de 3,7%, în 2016, ca urmare a cererii interne puternice și a îmbunătățirii balanței nete a exporturilor. Ulterior, ritmul va încetini, dar se va stabiliza la o medie de aproximativ 3% pe an între 2017 și 2019”, spune EY.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Brandul de țară al României valorează 141 de miliarde de dolari, în creștere cu 11% comparativ cu 2014

România se situează și în acest an pe locul 48 într-un clasament al primelor 100 de țări ca valoare a brandului de țară, la fel ca și în 2014, dar cu toate acestea valoarea brandului de țară al României a crescut cu 11% până la 141 de miliarde de dolari, arată un studiu publicat luni de compania americană de consultanță Brand Finance.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Proiect legislativ: Operatorii economici ar putea avea “sediu electronic”

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a depus la Parlament o iniţiativă legislativă prin care propune înfiinţarea sediului electronic pentru operatorii economici, acesta urmând a lua forma unei adrese de e-mail identică cu codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală.

Conform expunerii de motive depuse de senatorul liberal, iniţiativa legislativă îşi propune să faciliteze derularea comunicării şi eliminarea multor costuri generate de tipărirea unor formulare, decizii, citaţii şi alte asemenea acte administrative, în paralel cu eliminarea unor întârzieri generate de imposibilitatea dovedirii transmiterii unor documente prin menţiunile efectuate de factorul poştal sau agentul procedural.

Citeste mai mult…

Capital.ro: În primele nouă luni ale anului 2015, inspectorii antifraudă fiscală au verificat PESTE 26.000 de firme

În primele nouă luni ale anului 2015, inspectorii antifraudă fiscală au verificat 26.214 operatori economici, selectaţi în urma analizei de risc fiscal. În urma acţiunilor de control, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au stabilit peste 3 miliarde de lei drept sume datorate bugetului consolidat al statutului (678,83 milioane de euro).

Citeste mai mult…

Bursa.ro: EY:

Şomajul va rămâne o problemă majoră în zona euro, în următorii ani

Şomajul va rămâne o problemă majoră în zona euro, în următorii ani, deşi estimările indică o scădere constantă, se arată într-un comunicat al EY care citează ediţia din octombrie 2015 a EY Eurozone Forecast (EEF).

Într-un comunicat EY se precizează: “În următorii câţiva ani, şomajul va rămâne o problemă majoră. Estimările indică o scădere constantă a ratei şomajului, dar aceasta nu va ajunge sub 10%, până în 2019. Companiile care îşi desfăşoară activitatea în Europa vor fi nevoite să se adapteze la această ‘nouă stare de normalitate” a creşterii economice lente şi constante pe întreg cuprinsul zonei euro”.

Citeste mai mult…

Zf.ro: DIN PARADOXURILE PIEŢEI DE ENERGIE:

România exportă curent în Ungaria, dar ungurii au facturi mai mici decât ale românilor

În timp ce Ungaria şi-a făcut prioritate naţională din lupta cu preţurile la utilităţi, în România autorităţile nu au ştiut cum să implemeneteze mai repede calendarul de liberalizare a preţurilor pentru a le aduce la media UE. România este exportator net de energie şi a cincea ţară din Europa în funcţie de producţia de petrol şi gaze.

Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income. Cum să nu mai pierdem miliarde din bani europeni

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a vorbit în cadrul emsiunii Daily Income de la Antena 3, despre măsurile pe care statul român trebuie să le adopte pentru a nu mai pierde fonduri europene.

“Eu estimez că la sfârşitul acestui an, la sfârşitul acestui exerciţiu 2007-2013, România nu va pierde 6 miliarde de euro. Din datele pe care le avem şi din estimările beneficiarilor, România poate avea un grad de absorţie de peste 70%. O imagine fidelă o vom avea în jurul lunii februarie”, a precizat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a declarat ministrul într-o intervenţie telefonică.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: PwC:

Cheltuielile bugetare vor afecta capacitatea de apărare a multor state din întreaga lume

Sistemele naţionale de apărare se confruntă cu ameninţări complexe şi diverse, de la multitudinea de grupări teroriste până la necesitatea reducerii cheltuielilor de apărare, potrivit unui comunicat PwC.

 Experţii globali PwC în materie de securitate şi apărare au evaluat provocările cu care se confruntă 60 dintre statele din întreaga lume, inclusiv primele 50 de state în funcție de cheltuielile militare.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: CNADNR:

Rovinietele vor putea fi cumpărate de la toate terminalele de procesare plăți neasistate

Reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) au avut astăzi o întâlnire cu oficialii CNADNR în vederea clarificării și găsirii unor soluții pentru plata rovinietei prin terminalele/mașinile automate de procesare plăți numerar/electronice neasistate, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Citeste mai mult…

Economica.net: Contract câştigat. Rompetrol va furniza motorină de 50 de milioane de euro pentru autobuzele din Bucureşti

Licitaţia pentru achiziţionarea a 50.000 de tone de motorină şi 41 de tone de benzină a fost câştigat de Rompetrol în dauna ungurilor de la MOL. Livrările se întind pe o perioadă de doi ani.

Citeste mai mult…

Economica.net: MFP a împrumutat 200 de milioane de lei de la bănci, pe şapte ani şi jumătate, la un randament de 3,18% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 200 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu maturitatea reziduală la şapte ani şi jumătate, la un randament mediu de 3,18% pe an.

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 200 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare totală de 319 milioane de lei.

Citeste mai mult…

Radioconstanta.ro: Începe Târgul de mobilă la Constanţa

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța), în parteneriat cu Asociatia Producătorilor de Mobilă din Romania, Asociaţia Clubul Român de Mobilă şi ROMEXPO, organizează, în perioada 15 – 18 octombrie 2015, ediția de toamna  a Târgului de mobila MOBILA EXPO CONSTANTA,  eveniment  important de profil în domeniul mobilei si activitatilor conexe, cu tradiţie pentru zona Dobrogea.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: EXCLUSIV Avocatul Piperea intra in procesul in care ASF cere falimentul Astra: Vrem sa recuperam 10 milioane de euro pentru Oltchim

 Luarea unei decizii in procesul in care ASF cere deschiderea falimentului la Astra a fost amanata pana pe 28 octombrie, dar in proces a intrat si avocatul Gheorghe Piperea, ca partener colaborator al Rominsolv SPRL, administratorul judiciar al Oltchim, societate aflata in insolventa, care are de recuperat 10 milioane de euro de la Astra. In afara de recuperarea sumei, Piperea vrea sa obtina un lichidator judiciar independent, acuzand ca cele doua societati de insolventa propuse de ASF, ca lichidatori la Astra, respectiv KPMG Restructuring SPRL si Dascal Insolvency SPRL, au mari probleme de incompatibilitate.

Citeste mai mult…

Zf.ro: BERD analizează acordarea unui împrumut de 8 mil. euro companiei Sonaca, pentru o fabrică în România

BERD analizează acordarea unui împrumut pe termen lung în valoare de 8 milioane de euro companiei Sonaca, pentru finanţarea construcţiei unei fabrici în judeţul Cluj, care va creşte capacitatea producătorului de componente de avioane.

Valoarea totală a proiectului, care va fi realizat în doi ani, este de 15,7 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Costurile includ terenul, construcţia fabricii, echipamentele şi dezvoltarea unor noi produse.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Guvernul negociază cu sindicaliştii din Educaţie mărirea salariilor

Reprezentanţii sindicatelor din Educaţie s-au prezentat, luni, la Palatul Victoria, pentru o nouă rundă de negocieri cu miniştrii responsabili pe tema măririi salariilor în învăţământ.

La discuţii, din partea Guvernului, sunt prezenţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Din partea sindicaliştilor la negocieri participă, printre alţii, preşedintele executiv al Sindicatului “Spiru Haret”, Marius Nistor, şi preşedintele FNS “Alma Mater”, Anton Hadăr.

Citeste mai mult…

Antena3.ro: Economia României, distrusă în 25 de ani

În România ultimilor 25 de ani au dispărut zeci de ramuri industriale şi multe dintre combinatele care atrăgeau forţa de muncă din zone întregi nu mai există. Studiile arată că în România, din primele 42 de firme ca mărime şi importanţă, doar 9 aparţin statului şi capitaliştilor români. Analiştii economici atrag atenţia însă asupra unui paradox: în timp ce economia a ajuns pe mâinile străinilor, de ani de zile, în dosarele procurorilor se pare că doar românii fură.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Sorin Cimpeanu: A fost acceptata o crestere de 15% a salariilor pentru tot personalul din invatamant, din decembrie

 Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a anuntat ca “a fost acceptata” o crestere de 15% a salariilor pentru tot personalul din invatamant, de la 1 decembrie. Cresterea va fi promovata printr-o ordonanta de urgenta, promovata in cursul acestei luni, a precizat ministrul.

“A fost acceptata solicitarea ca, in educatie, dupa ce s-au acordat cresterile salariale de 10% pentru personalul didactic si dupa ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic in august, sa se mai acorde in acest an, incepand din decembrie o crestere de 15% pentru tot personalul din invatamant”, a anuntat astazi, 12 octombrie, de la Guvern, ministrul Sorin Cimpeanu.

Citeste mai mult…

capital.ro: 20 milioane de euro, fonduri europene pentru Pasajul Piaţa Sudului, în pericol să se evapore

Primăria Capitalei riscă să piardă 19,5 milioane de euro. Banii, proveniţi de la Uniunea Europeană, sunt destinați construirii pasajului subteran de la Piața Sudului.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Romgaz a finalizat proiectul de investiţii pentru Staţia de Comprimare Roman

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA va pune luni în funcţiune Staţia de Comprimare Roman, din judeţul Neamţ, investiţie iniţiată în baza unui studiu de evaluare a resurselor geologice şi a performanţelor în exploatarea zăcământului comercial Roman, studiu care a estimat accesul la rezerve suplimentare prin comprimarea gazelor naturale, potrivit unui comunicat remis BVB.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Winkler: Putem vorbi de un eșec în cazul absorbției fondurilor europene

România riscă să piardă circa 7 miliarde de euro din sumele alocate de Uniunea Europeană pentru exercițiul financiar 2007-2013, în condițiile în care țara noastră a absorbit, până la jumătatea acestui an, circa 57% din fondurile europene alocate în exercițiul financiar trecut, a declarat luni, la Deva, parlamentarul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE).

Citeste mai mult…

Bursa.ro: DIJSSELBLOEM:

“Zona euro va discuta cu FMI soluţii de reducere a poverii datoriilor Greciei”

Oficialii zonei euro vor discuta cu cei ai FMI despre soluţiile de atenuare a poverii datoriilor Greciei, a declarat preşedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, informează Kathimerini.

 Dijsselbloem, participant la reuniunea anuală a FMI din Peru, a subliniat poziţia zonei euro potrivit căreia sustenabilitatea datoriilor Greciei trebuie evaluată în funcţie de costul anual al serviciului datoriilor şi nu ca valoare totală.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro:​Stadiul lucrarilor pe autostrada A1 Timisoara – Lugoj, Lot 2. Care sunt sansele sa fie deschisa anul acesta

 Progresul fizic al lucrarilor pe cei 25,6 km din autostrada A1 Timisoara – Lugoj, Lot 2 se apropie de 90%, iar autoritatile spera la conditii meteo favorabile pentru a putea deschide circulatia pe intreg tronsonul pana la finele anului, se arata intr-un raspuns oficial transmis HotNews.ro. Surse apropiate situatiei spun, insa, ca mai realist este scenariul in care doar 6 km din noul tronson de autostrada sa fie inaugurati pana la finalul anului astfel incat sa poata fi deschisa circulatia si pe cei 10 km din tronsonul urmator, Lugoj – Deva Lot 1, finalizati inca din 2013, dar nedeschisi nici pana astazi pentru ca tronsonul se termina in camp, fara un nod de descarcare a traficului.

Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor