Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 13 iulie 2015

Agerpres.ro: INTERVIU Nini Săpunaru: România este singura țară europeană care poate cultiva cu succes soia modificata genetic

România este singura țară din Uniunea Europeană care poate cultiva cu succes soia modificată genetic, iar această cultură ar putea contribui cu 1 – 1,5 miliarde de euro la PIB-ul țării, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Nini Săpunaru, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Negocierile dintre Grecia și creditori s-au blocat din cauza programului de privatizare

Grecia și partenerii săi din zona euro nu s-au înțeles luni în privința condițiilor programului de asistență financiară, Atena declarându-se împotriva rolului pe care ar trebui să îl aibă Fondul Monetar Internațional și a propunerilor de înființare a unui fond privat care să dețină activele elene înaintea privatizării, a declarat, pentru Reuters, un oficial guvernamental elen care a dorit să-și păstreze anonimatul.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Anul acesta se dau în folosinţă două loturi de autostradă, înainte şi după Lugoj

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că, până la sfârşitul acestui an, se vor da în folosinţă două loturi de autostradă, respectiv înainte şi după Lugoj, iar de anul viitor se va putea circula de la Sibiu până în Ungaria pe autostradă.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, după inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota şi a lotului II al Autostrăzii Nădlac-Arad, că nu a ţinut un discurs la eveniment, pentru că, fiind vorba de un proiect cu finanţare europeană, a preferat să îl lase să vorbească pe ministrul Fondurilor Europene.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Top 10 cele mai solide companii din industria transportului

Sectorul a rămas şi anul trecut unul competitiv, cu multi jucători şi puternic dependent de comenzile de transportul internaţional, potrivit unui studiu derulat de RisCo.ro. Topul este dominat de firme din vestul ţării sau poziţionate în apropiere de marile centre de producţie pentru export.

RisCo.ro a actualizat clasamentul primelor 10 companii ce activează în zona transportului rutier de marfă, în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în 2014.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Cine este datornicul român. Un profil din pespectiva experţilor în recuperare creanţe

Datornicul român este bărbat, trăieşte la oraş, are peste 40 de ani şi datorii de peste 7.000 de lei, ca valoare nominală. Cea mai mare datorie pe persoană fizică din portofoliul Kruk, una dintre cele mai mari companii de administrare creanţe din România, este de peste 2,2 milioane de lei.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Care este riscul de neplată în relaţiile comerciale cu companiile româneşti. La ce capitol stau mai bine Botswana şi Namibia

Companiile româneşti inspiră o încredere „moderată” din punctul de vedere al riscului de neplată în tranzacţiile comerciale, potrivit analiştilor de la firma de cercetare Euler Hermes, care face parte din grupul Allianz.  Din acest punct de vedere, companiile din România sunt mai rău văzute decât cele din Botswana, Maroc şi Namibia. România a primit aceleaşi clasificări ca Bulgaria, Ghana, sau Ungaria.

România este considerată o ţară cu risc mediu (rating B) privind neplata datoriilor pe termen mediu de către companiile rezidente şi cu risc moderat (rating 2) de neplată a datoriilor pe termen scurt de către aceleaşi companii, potrivit clasificării Euler Hermes.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Plaza Centers a obţinut finanţare pentru mallul de la Timişoara. Lucrările încep anul acesta

Dezvoltatorul israelian Plaza Centers, care a anunţat că a obţinut finanţare pentru mallul din Timişoara şi că lucrările ar urma să fie demarate până la sfârşitul acestui an. Anticipăm că vom primi autorizaţia de construcţie pentru Timişoara Plaza în săptămânile următoare. Finanţarea bancară, în valoare de 65% din costul proiectului a fost agreată şi este de aşteptat ca lucrările de construcţie să înceapă până la sfârşitul lui 2015, în aşteptarea aprobărilor”, se arată într-un anunţ al Plaza Centers remis Bursei de la Londra. Cu ani în urmă, investiţia anunţată a fost de 50 de milioane de euro. Suprafaţa închiriabilă a Timişoara Plaza va fi de 40.000 mp.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Băncile, cu spatele la datornicii în franci

BLOCAJ Reprezentanţi ai consumatorilor de servicii financiare cu mandate din partea a 1.500 de debitori cu împrumuturi în franci spun că băncile resping dialogul pentru o soluţie

Au vrut să mute confruntarea dintre bănci şi datornicii cu probleme din Tribunal la ghişeele bancare însă acum îşi consemnează propriul eşec. Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), cu mandat din partea a 1.500 de români cu credite în franci elveţieni, nu a izbutit să treacă de barajul ridicat de instituţiile de credit chiar dacă a avut ca partener Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

            Citeste mai mult…

Capital.ro: INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,3% într-o lună

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în mai 2015, ca serie brută, cu 12,3% comparativ cu luna anterioară, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 28,9%, respectiv cu 10%, în timp ce lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,1%, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în scădere în mai

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut, în termeni nominali, în luna mai 2015 faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 2,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%, potrivit datelor Institutul Naţional de Statistică (INS), publicate luni.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: CA Immo cumpără participaţiile BERD din clădirile Europe House şi River Place

Grupul austriac CA Immo a ajuns la un acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru a răscumpăra participaţiile minoritare deţinute de instituţia financiară în cadrul proprietăţilor preluate de austrieci de la Europolis, printre care se regăsesc două imobile de birouri şi un teren în Bucureşti. Tranzacţia este evaluată la circa 60 mil. euro.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Autostrada care ne leagă de Europa a ajuns la Nădlac

Premierul Victor Ponta a inaugurat punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, punct care ne leagă pe zece benzi de auzostrada din Ungaria.

Deschiderea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II – Csanadpalota, Ungaria şi realizarea conexiunii între autostrăzile A1 şi M43 – Ungaria au avut loc în prezenţa premierului Victor Ponta, care a arătat că, de azi, pentru prima dată în istorie, România este conectată prin autostradă cu Uniunea Europeană. Panglica inaugurală a fost tăiată de Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, şi Semjen Zsolt, vicepremier al guvernului maghiar.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Circuitul accizei în natură

1 cent. Sau 2. Poate 3 sau chiar 4, dacă îndrăznim să mergem cu gândul mai departe. Nu e mult, faţă de 0, cât este acum acciza la vin, ba chiar infim dacă ne raportăm la acciza plătită pentru băuturile spirtoase (1.000 de euro pe hectolitru în prezent şi aproximativ 800, după ce va intra în vigoare noul Cod fiscal). Dar e un puţin care va genera mult. Nu doar cantitativ, ci şi calitativ. Din punct de vedere cantitativ, se înţelege că o astfel de impozitare va duce, implicit, la consolidarea bugetului de stat. Pentru că vinul nu este un produs care se consumă izolat, în condiţii speciale, de doar câţiva dintre noi. Nu. Este un produs de masă pe care românii îl consumă, anual, la nivelul sutelor de milioane de litri. Deci, oricât de mică ar fi acciza, cumularea la nivelul întregii pieţe va crea rezultate spectaculoase. Pentru asta, ea trebuie să fie mai mare de 0.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile greceşti sunt în moarte clinică în timp ce criza grecească dezbină Europa. „Eu îi zic Germaniei: opreşte-te aici. Să umileşti Grecia, un partener european, când ea a renunţat la mai tot ce a avut este de neconceput“

Băncile greceşti din Grecia pierd depozite de 100 de milioane de euro pe zi cu toate că de două săptămâni retragerile sunt restricţionate şi au nevoie de până la 25 de miliarde de euro pentru a fi recapitalizate. Fără bani din exterior, una dintre opţiunile extreme pentru salvarea sistemului bancar va fi confiscarea unei părţi din depozitele care au mai rămas în bănci. Între timp devine tot mai evident cum criza grecească dezbină Europa, iar una din ţintele atacate este Germania.

             Citeste mai mult…

Zf.ro : Afacerile din serviciile de piaţă pentru firme au avansat cu 7,6% la 5 luni, susţinute mai ales de IT şi transporturi

 Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele cinci luni cu 7,6%, serie brută, susţinută de IT, cu un avans de 24,5%, transporturi (12,2%), producţie cinematografică şi programe de televiziune (2,8%), potrivit datelor INS.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Hidroelectrica şi Alro redeschid în instanţă „rana“ contractelor bilaterale. Miza sunt 147 mil. lei sub formă de beneficii nerealizate

Hidroelectrica, cel mai mare pro­du­cător de energie din România, aflat în insol­venţă, şi combinatul de aluminiu Alro Slatina (sim­bol bursier ALR), cel mai mare con­su­mator de energie din ţară, revin în instanţă în luna septembrie pentru a tranşa din nou, ca adversari, problema contractelor de achiziţie a energiei de dinainte de 2012.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Un fond mutual a câştigat 13% într-un an mizând pe acţiuni şi depozite bancare

Fondul STK Europe a marcat cel mai ridicat randament din rândul fondurilor de acţiuni, de 13,2% în ultimele 12 luni, investind în acţiuni ale companiilor de petrol şi gaze din Marea Britanie şi Austria şi în depozite bancare.

Bursa de la Bucureşti a avut o evoluţie modestă în ultimele 12 luni (30 iunie 2014 -30 iunie 2015). Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni româneşti, s-a apreciat cu 4%. Cu toate acestea, mai bine de jumătate din fondurile de acţiuni au reuşit să obţină randamente mai mari decât cele aduse de indicele BET, graţie fie expunerii pe pieţele externe de acţiuni, care au supraperformat bursei de la Bucureşti, fie plasamentelor în anumite acţiuni româneşti care s-au desprins de pluton şi au adus randamente şi de 36% în ultimele 12 luni.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: UniCredit: Politicienii ameninţă să strice oportunitatea bună pentru cumpărarea obligaţiunilor româneşti

Politicienii români sunt în faţa unui compromis între măsurile populiste şi apetitul investitorilor pentru obligaţiunile româneşti, populismul fiscal şi mediul politic volatil fiind cele mai mari ameninţări pentru titlurile româneşti, consideră Dan Buc­şa, economist la UniCredit Londra.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul Proprietatea a plasat 153 mil. lei în acţiuni proprii

Fondul Proprietatea (FP) a achi­ziţionat un pachet de 178 milioane de acţiuni proprii pe care a plătit 153 mil. lei în cadrul celui de-al cincilea program de răscumpărări, ce vizează achiziţia a 227 milioane de titluri proprii.

Acţiunile răscumpărate vor fi şterse din capitalul social al FP, după înche­ierea programului. Cel de-al cincilea pro­gram de răscumpărări a început pe 10 februarie. Au mai ră­mas de răscum­părat 49,5 mi­lioane de acţiuni pro­prii, care, la cel mai recent preţ din piaţă, de 0,78 lei/titlu, valorează aproa­pe 39 mil. lei.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Transilvania începe o nouă rundă de conversie a obligaţiunilor în acţiuni

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) a stabilit data de 27 iulie drept dată de fixare a preţului pe acţiune pentru investitorii care au cumpărat obligaţiuni convertibile în 2013 şi doresc acum să le schimbe în acţiuni TLV.

„Deţinătorii de obligaţiuni care doresc convertirea în acţiuni sunt rugaţi să trimită o notificare scrisă şi revocabilă către intermediarul BT Securities în termen de 30 de zile lucrătoare de la data de fixare a preţului, adică până la data de conversie: 27 august 2015“, potrivit unui raport emis de bancă pe bursă.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Statul respinge comisionul de 1.000 euro/şedinţă pentru boardul Electrica

Statul român a respins în AGA din 9 iulie propunerea consul­tan­ţilor de la AT Kearney privind remuneraţia membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al grupului de distribuţie Electrica (EL), soli­citând amânarea discuţiilor pentru următoarea AGA.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Brokerii de la Swiss Capital au pe mâini 10% din acţiunile Impact

Un grup de investitori format din firma de brokeraj Swiss Ca­pital, societatea de administrare a investiţiilor Swiss Ca­pital Asset Management, fondul de acţiuni Active Dinamic şi Sorin Apostol au ajuns la o deţinere cumulată de 10,54% din ca­pitalul dezvoltatorului imobiliar Impact (IMP), după ce firma de administrare a achiziţionat de pe piaţa secundară un pa­chet de 104.000 acţiuni Impact.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALERT

Liderii zonei euro au ajuns la un acord unanim

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat că prin acordul stabilit a reuşit să îi convingă pe liderii zonei euro să nu plaseze fondul de 50 miliarde euro în Luxemburg şi să îl păstreze în ţară, evitând astfel transferul activelor în străinătate.

Acordul este dificil, dar am evitat transferul activelor în străinătate”, a spus Tsipras. El a menţionat, însă, că „a câştigat finanţare pe termen mediu şi reducere a datoriilor”, probleme care nu s-au aflat pe masa negocierilor înainte de referendum.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în urcare

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă, de asemenea, cu 0,64%, la 1.078,54 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se majorează, însă, cu 0,53%, atingând valoarea de 30.018,43 puncte.

 Titlurile Fondului Proprietatea (FP) creşteau pe BVB, în deschiderea şedinţei de astăzi, cu 1,46%, la valoarea de 0,8 lei per acţiune, iar pe bursa de la Londra, GDR-urile, admise la tranzacţionare în data de 29 aprilie, se apreciau cu 0,50% la 10 dolari.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: JUSTIŢIA ŞI-A ÎNTORS FAŢA CĂTRE CLIENŢII CU CREDITE ÎN CHF?

Justiţia pare să-şi fi întors faţa către clienţii împrumutaţi în franci elveţieni (CHF), în ultima vreme dând câştig de cauză debitorilor într-o serie de procese intentate de aceştia împotriva băncilor.

Acest aspect le ridică moralul oamenilor, care nu mai credeau nici măcar în instanţele din ţara noastră, pe fondul faptului că acestea au disjuns, în prima parte a anului, mai multe dosare colective deschise între clienţi şi bănci.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: „Estimăm o creştere a competiţiei pe piaţa voucherelor valorice”

Istasse: „Principala provocare a industriei este discrepanţa dintre valoarea tichetelor de masă şi costul unei mese decente”

Sectorul voucherelor valorice din ţara noastră este unul dinamic, potrivit lui Jean Istasse, CEO Sodexo România. Domnia sa ne-a precizat, într-un interviu, că, în prezent, pe piaţă există patru competitori: Sodexo, Edenred, Cheque Dejeuner şi Cuget Liber. „În trecut erau nouă şi ne aşteptăm ca, pe viitor, să avem chiar mai multă competiţie, odată ce va fi lansat şi cardul de masă”, ne-a mai spus domnia sa.

            Citeste mai mult…

B1.ro: Stolojan, despre situația Greciei: În câteva zile trebuie să adopte reglementările pe care și le-au propus , inclusiv să accepte problema cu banii din privatizări.

Europarlamentarul Theodor Stolojan crede că Grecia nu va ieşi din zona euro, însă guvernul de la Atena va trebui să-şi respecte angajamentele pe care le-a luat faţă de creditorii internaţionali.

Stolojan este optimist şi în privinţa unui Acord între cele două părţi, dar cu o condiţie: aceea ca grecii să accepte măsurile de austeritate.

            Citeste mai mult…

mediafax.ro: ANALIZĂ: Principalele propuneri de măsuri pe care Europa vrea să i le impună lui Tsipras

Un al treilea plan de ajutorare a Greciei poate fi pregătit până la sfârşitul lui iulie, dacă liderii zonei euro reuşesc să transmită un semnal politic pozitiv şi în urma validării în parlamentele care este necesar să fie consultate, a declarat un oficial european.

Dacă summitul de duminică noaptea spre luni se dovedeşte concluziv, ar fi necesare „două sau trei săptămâni” ca un al treilea plan de ajutorare – în valoare de peste 80 de miliarde de euro – să fie pus pe picioare, adică „spre sfârşitul lui iulie”, a declarat un oficial european, în timpul reuniunii de la Bruxelles, scrie 20minutes.fr, care preia informaţii AFP şi care prezintă pricipalele măsuri pe care Europa vrea să se le impună Greciei, inclusiv abandonarea unor părţi de suveranitate, în schimbul unui eventual ajutor.

           Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income: Cum s-a ajuns la situaţia Greciei şi care sunt previziunile legate de viitorul acestei

Cât de strânse sunt legăturile financiare între statele europene, cum s-a ajuns în această situaţie şi de unde a pornit totul, ne explică Adrian Măniuţiu, la Daily Income.
Realizatorul Antena 3 a vorbit şi despre datoriile acumulate de statele europene, arătând care sunt valorile acestora.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Raport SOER 2015: Emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu 19% în Europa, în ultimii 25 de ani

Emisiile de gaze cu efect de seră /GES/ au scăzut, la nivel european, cu 19% din 1990 până în prezent, în ciuda unei creșteri cu 45% a producției economice, în timp ce la nivelul Uniunii Europene /UE/ consumul total de resurse s-a diminuat cu 19% în ultimii 18 ani, iar ratele de reciclare a deșeurilor s-au ameliorat în fiecare țară, potrivit raportului „Mediul european – starea și perspectiva 2015′ – SOER 2015, întocmit de Agenția Europeană de Mediu /AEM/.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Noul Cod Fiscal si profesiile liberale. Mihaela Mitroi, PwC Romania va discuta online marti de la ora 11 despre noutatile fiscale din domeniul profesiilor liberale

Saptamana trecuta, Guvernul a publicat in Monitorul Oficial modificarile aduse la Codul Fiscal, acestea  aducand un plus de clarificari la intrebarea: cum definim o activitate dependenta sau una independenta. Noile prevederi ale Codului Fiscal aduc atingere profesiilor liberale, generand o serie de intrebari in randul micilor intreprinzatori. Ce se schimba in materia taxelor si a impozitelor in randul practicantilor profesiilor liberale? Ce se va intampla cu cei platiti pe drepturi de autor? Care sunt principalele schimbari de care sa tinem cont? La toate aceste intrebari dar si la altele va raspunde Mihaela Mitroi, sefa Departamentului de Consultanta Fiscala din cadrul PwC Romania, intr-o discutie online marti incepand cu ora 11

            Citeste mai mult…

jurnalul.ro: Criza din Grecia ne lasă cu leul cel puţin 10 ani

Problemele din Grecia sunt departe de a avea o rezolvare, liderii europeni punând sub semnul întrebării capacitatea economiei elene de a ieşi din starea de faliment în care se află. Situaţia creată a schimbat multe din paradigmele adoptării euro. Din ce în ce mai multe voci au devenit sceptice cu privire la oportunitatea trecerii la euro de către statele est-europene.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gavrilescu (MMAP): România a reușit să reducă la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră, în ultimii ani

România a reușit să reducă la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră /GES/, în ultimii ani, deși schimbările climatice înregistrate la nivel global continuă să ne afecteze prin temperaturile extrem de ridicate, a declarat, luni, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, la conferința de prezentare a Raportului „Mediul european – starea și perspectiva 2015′ – SOER 2015, întocmit de Agenția Europeană de Mediu /AEM/.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Susțin prelungirea unui interimat la conducerea PSD

Președinta Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, a anunțat că susține prelungirea unui interimat la conducerea formațiunii, variantă votată și acceptată de Biroul Permanent Național al partidului, și adaugă că PSD trebuie să acționeze ca o echipă, dezbinarea reprezentând un avantaj pentru adversarii politici.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Lafarge şi Holcim au fuzionat. CRH, noul proprietar al fabricilor Lafarge din România

Fuziunea dintre producătorii de ciment Lafarge şi Holcim s-a încheiat. Noul proprietar al celor două fabrici deţinute de Lafarge în România este compania irlandeză CRH.

Holcim şi Lafarge au anunţat în luna aprilie a anului trecut planul de a fuziona, ceea ce duce la apariţia celei mai mari companii producătoare de ciment din lume, cu vânzări anuale de 40 de miliarde de euro. Totuşi, ca fuziunea să aibă loc, Lafarge şi Holcim au fost nevoite să vândă fabricile de pe pieţele unde s-ar fi creat un oligopol. Astfel, fabricile Lafarge din România au fost incluse în lista activelor de vânzare.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Luni: Cotatia petrolului, in scadere din cauza Iranului

Cotatia aurului negru este in scadere luni pe bursele asiatice din cauza interzierilor in negocierile dintre Teheran si marile puteri in chestiunea dosarului nuclear iranian.

Un baril de titei „light sweet crude” cu livrare in august a cedat 86 de centi pana la 51,88 dolari, in timp ce petrolul Brent a pierdut 96 de centi ajungand la cotatia de 57,77 dolari.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: OPEC: Piața petrolului va fi mult mai echilibrată în 2016

Piața mondială a petrolului ar trebui să fie mai echilibrată anul viitor deoarece China și statele în curs de dezvoltare și-au majorat consumul de țiței, în timp ce furnizarea gazelor de șist din America de Nord și din alte regiuni a crescut într-un ritm mai lent, se arată în raportul lunar al Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), publicat luni, transmite Reuters.

Cererea mondială de țiței va crește cu 1,34 milioane de barili pe zi (bpd) în 2016, față de un avans de 1,28 milioane de barili pe zi anul acesta. Astfel, producția OPEC va fi mai ridicată decât cea a statelor care nu sunt membre ale cartelului și din zăcămintele de gaze condensate, având ca rezultat o piață mult mai echilibrată, se arată în raportul OPEC.

           Citeste mai mult…

Economica.net: ArcelorMittal va utiliza microbi pentru a produce combustibil direct din biomasă

Într-un comunicat de presă difuzat luni, cel mai mare producător de oţel din lume a anunţat că va colabora cu Primetals Technologies USA LLC şi LanzaTech NZ Ltd. pentru a construi o facilitate de producţie a bioetanolului în valoare de 87 de milioane de euro la Ghent, Belgia. Facilitatea va produce suficient combustibil pentru o jumătate de milion de autovehicule.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 23 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 23 milioane lei (5,4 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în urcare. Indicele BET creşte cu 0,89%, ajungând la valoarea de 7.355,93 puncte, iar indicele BET Total Return se majorează cu 0,90%, la 8.384,14 puncte. BET-FI se apreciază cu 0,70%, până la 30.069,91 puncte.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vacanța bancară din Grecia va fi prelungită (Reuters)

Băncile din Grecia, care nu au funcționat în ultimele două săptămâni din cauza retragerilor masive de numerar, vor rămâne deocamdată închise, a declarat, luni, pentru Reuters, un oficial de la ministerul de Finanțe din Atena, fără a preciza când vor fi redeschise.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Dispoziţiile legii privind clauzele abuzive în contractele de leasing sunt aplicate neunitar

Interpretarea şi aplicarea legii cu privire la clauzele abuzive în cazul contractelor de leasing a dat naştere unor soluţii care arată o aplicare neunitară a dispoziţiilor Legii nr. 193/2000, atât în ceea ce priveşte categoria persoanelor care pot beneficia de protecţia acestui act normativ, cât şi în ceea ce priveşte aprecierea unei clauze că fiind abuzivă, potrivit specialiştilor în domeniul recuperării creanţelor.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Industria producatoare de masini si cea a petrolului apara dieselul, dupa ce unele tari din Europa au spus ca vor sa-i reduca ponderea

 ​Industriile producatoare de masini si carburanti din Europa au trimis o scrisoare deschisa forurilor europene de reglementare legislativa in care apara masinile diesel si motorina, argumentand ca reducerea poluarii nu se poate face prin ingradirea utilizarii de diesel in Europa, ci prin reinnoirea parcului de automobile si camioane care folosesc motorina.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: EFE: Grecia obține promisiunea vagă a unei relaxări a condițiilor de returnare a datoriei, dar nu o scutire

Grecia a obținut de la partenerii săi internaționali promisiunea vagă că vor analiza o relaxare a condițiilor privind returnarea datoriei sale consistente, dar în niciun caz o scutire de la plata acesteia, așa cum dorea Atena, relatează agenția EFE.

Datoriile Greciei față de creditorii săi se ridică la 225 miliarde euro, o sumă pe care, în pofida mărimii sale, o poate returna dacă aplică reformele drastice la care s-a angajat la Bruxelles.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, va pleda la Bruxelles pentru măsurile de relaxare fiscală adoptate de Guvern

Teodorovici trebuie să obţină OK-ul pe noul Cod Fiscal Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, va participa marţi, 14 iulie, la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), la Bruxelles. „În cadrul întrevederilor de la Bruxelles, oficialul român va discuta stadiul programului de ajustare macroeconomică aferent Acordului de tip preventiv semnat de România cu instituţiile financiare internaţionale în anul 2013“, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor. Totodată, va fi analizat şi stadiul implementării Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare.

            Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Cât vom câştiga din majorarea deducerilor

Prima pentru asigurarea de sănătate nu va mai fi taxată pentru angajat, din 2016, ci va fi deductibilă până la valoarea de 400 de euro/an, cu 60% mai mult decât acum, se arată în noul Cod Fiscal. Aceeași valoare din prima de sănătate o vor putea deduce și firmele. În plus, prima la pensia facultativă va putea fi dedusă pentru valori de până la 400 de euro pe an, pentru fiecare salariat.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Plumb: Discutarea în Guvern a ordonanței privind creșterea salariilor demnitarilor va fi amânată cu o săptămână

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, a anunțat luni că ordonanța privind creșterea salariilor bugetarilor va fi discutată săptămâna viitoare de Guvern, „pentru că trebuie corectate anumite lucruri”.

Inițial, premierul Victor Ponta anunțase joia trecută că în ședința de săptămâna aceasta a Executivului se va emite un act normativ prin care se va amâna intrarea în vigoare a ordonanței de creștere a salariilor bugetarilor de la 1 august, urmând ca această majorare să aibă loc odată cu noua lege a salarizării sectorului bugetar.

           Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor