Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 14 august 2015

Economica.net: Petromidia doboară recordul istoric la producţie şi duce, pentru prima dată, Rompetrol Rafinare pe profit

Rafinăria Petromidia a ajunsă să proceseze 15.000 de tone de materie primă pe zi şi a adus Rompetrol Rafinare(Petromidia şi Vega Ploieşti) pe profit, pentru prima dată. Rezultatul Petromidia a urcat şi vânzările din benzinării ale grupului Rompetrol

Rafinăria Petromidia , deţinută de Rompetrol, a rafinat 2,67 milioane tone de materii prime, în Semestrul 1 al acestui an, mai mult cu 11% faţă de anul trecut, un record absolut de la punerea în funcţiune a unităţii, în 1979. Rompetrol Rafinare, ce conţine Petromidia şi Vega Ploieşti, a rafinat 2,9 milioane de tone de materii prime, potrivit raportului semestrial remis Bursei.

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: Economia României a crescut mai puţin decât cea a Greciei în trimestrul al II-lea

PIB-ul României a crescut în trimestrul al II-lea cu doar 0,1% faţă de trimestrul I, ceea ce arată o stagnare, în condițiile în care, potrivit noului Cod fiscal, România se pregătește de scăderi de taxe și impozite. Sunt date economice încă provizorii, dar care arată că economia României a crescut mai puțin chiar și decât cea a Greciei.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: UPDATE 20 august – consultările partidelor pe tema Codului fiscal

Reprezentanții partidelor se vor întâlni joia viitoare, la Palatul Parlamentului, pentru discuții tehnice cu privire la reexaminarea Codului fiscal, a anunțat prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Economia zonei euro a încetinit în trimestrul al doilea, cu date sub aşteptări în Germania şi Franţa

Creşterea economică din zona euro a încetinit neaşteptat în trimestrul al doilea, după ce evoluţia PIB al celor mai mari trei economii din uniunea monetară, Germania, Franţa şi Italia, s-a situat sub aşteptări, evidenţiind fragilitatea recuperării în contextul incertitudinilor la nivel global.

Produsul Intern Brut al zonei euro a urcat cu 0,3% în trimestrul al doilea, raportat la primul trimestru al anului, în timp ce economiştii estimau păstrarea ritmului de 0,4% din primele trei luni, potrivit Bloomberg. La nivelul Uniunii Europene, PIB a avansat cu 0,4% în trimestrul al doilea, la fel ca în precedentele trei luni.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: PNL: „Ponta a obligat IMM-urile să investească, iar apoi nu le-a mai alocat fonduri”

Schema de ajutor de minimis pentru investiţiile realizate de Întreprinderile Mici şi Mijlocii „a ajuns într-un impas major, din cauza dezinteresului manifestat în mod făţiş de Guvernul Ponta” faţă de acest program, potrivit unui comunicat de presă PNL remis azi redacţiei.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: OLTCHIM: Cifra de afaceri a crescut cu 35% în primele șase luni

Cifra de afaceri a combinatului Oltchim a fost de 364 milioane lei în primele șase luni din an, fiind în creștere cu 94 milioane lei, respectiv cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 154 milioane lei, respectiv cu 73% faţă de semestrul I 2013, se menționează într-un comunicat al administratorilor judiciari Romlnsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Atena a prezentat calendarul privatizărilor principalelor două porturi şi operatorului feroviar

Agenţia elenă pentru privatizări a stabilit joi datele-limită ale licitaţiilor pentru principalele două porturi din ţară şi operatorul feroviar TRAINOSE, pe care Grecia a acceptat să le privatizeze în cadrul noului plan de ajutorare convenit cu creditorii internaţionali, relatează Reuters online.

           Citeste mai mult… 

Mediafax.ro: Hotelurile de pe litoral vor reduce tarifele cu până la 30% din 20 august

Tarifele hotelurilor de pe litoral vor fi reduse, de la 20 august, cu până la 30%, clienţii urmând să plătească între 45 de lei pe zi de persoană la un hotel de două stele în Saturn sau Venus până la 210 lei la un hotel de patru stele în Mamaia, iar de la 1 septembrie preţurile vor scădea cu încă 30%.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: 3,7% creștere economică în semestrul I nu e un lucru rău; România e pe locul II în UE

Premierul Victor Ponta apreciază că o creștere economică de 3,7% înregistrată de România în semestrul I din 2015, conform datelor Eurostat, nu e un lucru rău și plasează țara noastră pe locul II în Uniunea Europeană, după Cehia.

„3,7% creștere economică în semestrul I din 2015 (locul 2 în UE după Cehia și puțin peste Polonia) zic că nu e rău! (chiar dacă o să-mi ceară demisia Dna. Alina Gorghiu, că ea sigur făcea cel puțin 10%”, a scris premierul pe Facebook, raportându-se la datele Eurostat.

.           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum au început investitorii polonezi să cucerească România pe nesimțite

Investitorii polonezi au făcut în ultimii ani mai multe achiziţii pe piaţa românească În ultimii ani, mari grupuri din Polonia au intrat în România prin preluări de portofolii ale unor companii care întâmpinau probleme financiare din cauza crizei. Polonezii sunt acum prezenţi în sectoare-cheie pe piaţa românească.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEVALORIZAREA YUANULUI: Elefantul chinez sparge porţelanul planetar

Devalorizarea yuanului se încadrează într-un război al valutelor care se poartă, opinează economistul Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR).

Potrivit domniei sale, sunt mai multe perspective din care putem judeca deprecierea yuanului, FMI salutând această măsură, pentru că este o flexibilizare a mişcării cursului.

            Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Datoria externa a Romaniei SCADE cu 3,5 miliarde euro

Datoria externa totala a Romaniei la jumatatea anului a scazut cu 3,494 miliarde euro fata de sfarsitul anului 2014.

Conform datelor anuntate de Banca Nationala a Romaniei, datoria pe termen lung se situa la 70,590 mld. euro, in scadere in semestrul 1 cu 5,1 mld euro, iar datoria pe termen scurt a fost de 20,218 mld euro.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Luca, Transfer Pricing Services: Cazul Lukoil va aduce o conştientizare a riscului în România

80% din comerţul mondial de bunuri şi servicii are loc în cadrul companiilor din grupuri multinaţionale, iar preţurile la care se realizează aceste tranzacţii se numesc preţuri de transfer, a declarat la ZF Live Adrian Luca, Transfer Pricing Services, expert în preţuri de transfer.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Proiect de peste 18 milioane de euro pentru un pod nou peste Someş

Primăria Satu Mare caută proiectant şi constructor pentru realizarea unui pod nou peste râul Someş, proiectul având o valoare estimată de 81,7 milioane lei (18,5 milioane euro), cu TVA.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a contractului de execuţie şi proiectare a fost stabilită la 28 august, acordul urmând să aibă o durată de cinci ani de la data atribuirii.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: OTP vrea să cumpere subsidiare ale băncilor elene din Bulgaria, România și Serbia

Cel mai mare grup bancar din Ungaria, OTP Bank, este interesat de oportunitățile de achiziții și este decis să se extindă în statele unde există subsidiare ale băncilor elene, cum ar fi Bulgaria, România și Serbia, dar nu în Grecia, a anunțat vineri adjunctul șefului OTP, Laszlo Bencsik, transmit MTI și portalul portfolio.hu.

Situația din Ucraina nu este foarte promițătoare și costurile de risc ar urma să crească și în viitor, dar până la sfârșitul anului OTP se așteaptă la o stabilizare a operațiunilor din Rusia și Ucraina.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Leul încheie săptămâna pe tendinţă de depreciere

A afectat criza lirei turceşti leul românesc? Ar putea fi una dintre explicaţiile deprecierii mai accelerate din şedinţa de astăzi a leului. Banca Naţională a României a cotat moneda naţională la nivelul de 4,4224 lei pentru un euro, în acord cu evoluţiile din piaţa valutară. În raport cu dolarul SUA, leul este cotat la 3,9645 unităţi pentru un dolar. CUrsul de schimb leu-franc se regăseşte astăzi la nivelul de 4,0701 lei pentru un franc elveţian.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ialomiţianu, despre discuţia pe Codul Fiscal: Teodorovici să prezinte cum compensează scăderea taxelor

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, că la întâlnirea pe tema Codului Fiscal, ministrul Finanţelor ar trebui să prezinte impactul bugetar şi măsurile de compensare a reducerii impozitelor şi taxelor, arătând că dacă se depăşeşte deficitul trebuie acord politic şi negocieri cu CE şi FMI.

           Citeste mai mult…

Economica.net: ASF recomandă un dialog periodic între bancheri şi asigurători

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenţionează să dezvolte un mecanism extins de consultare a părţilor vizate de legislaţia privind sectorul financiar nebancar şi, în acelaşi timp, să încurajeze un dialog constant între bancheri şi asigurători care să conducă la întărirea colaborării comerciale, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Potrivit ASF, un dialog constant între bancheri şi asigurători ar conduce şi la împărţirea echitabilă a costurilor pentru creşterea calităţii serviciilor oferite clienţilor, în condiţii de transparenţă, scrie Agerpres.

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor