Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 14 iulie 2015

Agerpres.ro: Cupru Min prognozează, în 2015, investiții de 21,7 milioane lei în reducerea costurilor de producție și protecția mediului

Investițiile prognozate pentru anul 2015 sunt de 21,7 milioane de lei, cele mai importante fiind pentru eliminarea problemelor de mediu, dar și pentru reducerea costurilor de producție, a spus directorul general al societății Cupru Min, Nicolae Turdean, într-o întâlnire cu presa.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grecia nu a reușit să plătească tranșa de de 450 de milioane de euro către FMI

Fondul Monetar Internațional a anunțat că Grecia nu a rambursat tranșa scadentă luni, de 450 de milioane de euro, după ce, în 30 iunie, autoritățile de la Atena nu au reușit să achite 1,55 miliarde de euro, țara intrând oficial în incapacitate de plată, transmit AFP și Xinhua.

‘Plata de 450 de milioane de euro datorată FMI de către Grecia nu a fost făcută’, a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BERD ar putea ajuta la repunerea pe picioare a băncilor grecești

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este posibil să joace un anumit rol în repunerea pe picioare a băncilor grecești, cu condiția ca cel de al treilea acord de asistență convenit de autoritățile de la Atena cu creditorii internaționali să fie menținut, a declarat luni unul dintre oficialii BERD, transmite Reuters.

În acest an, Grecia a devenit al doilea stat membru al zonei euro, după Cipru, care beneficiază de investițiile BERD, instituție care a fost înființată în ideea de a ajuta la dezvoltarea economiei de piață și a democrației în cele 27 de state foste comuniste din Europa de Est.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Tsipras ar putea să-şi remanieze Guvernul sau să formeze unul nou, pentru adoptarea reformelor

Parlamentul grec trebuie să voteze până miercuri seara patru legi, inclusiv cele privind reforma sistemului de pensii şi TVA, relatează BBC News Online.

Dar ministrul Apărării, Panos Kammenos, din cadrul partidului antiausteritate Grecii Independenţi, a declarat deja că nu va susţine măsurile, deşi vrea să rămână în Guvern. El a comparat situaţia actuală cu o “lovitură de stat”.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Băncile din Grecia rămân închise încă cel puţin două zile

Băncile din Grecia rămân închise pentru cel puţin încă 48 de ore, anunţă surse din cadrul Ministerului de Finanţe, citate de Reuters. Dimitris Mardas, secretar de Stat în Ministerul elen de Finanţe, s-a întâlnit luni cu şefii principalelor bănci elene.

În cadrul întrevederii s-a stabilit ca băncile să rămână închise până joi, cel mai devreme.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Klaus Iohannis: Încurajăm companiile spaniole să facă investiţii directe în energie şi agricultură

Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat, luni, la Madrid, companiile spaniole să facă investiţii directe în România, în domenii precum energie, industrie şi agricultură, subliniind că este loc “pentru şi mai mult” în ceea ce priveşte schimburile economice dintre România şi Spania.

            Citeste mai mult…

Medifax.ro : Coaliţia a discutat posibilitatea ca Iohannis să retrimită Codul Fiscal Parlamentului

Liderii coaliţiei de guvernare au luat în discuţie, luni, posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să trimită Codul Fiscal spre reexaminare Parlamentului, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, fiind rezervat cu privire la convocarea unei sesiuni parlamentare de urgenţă în acest scop.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Gavrilescu: Din 2016, vom avea taxă la groapa de gunoi de 80 de lei pe tonă

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, luni, într-o conferinţă că în 1 ianuarie 2016 intră în vigoare o taxă pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi de 80 de lei pe tonă, care se va dubla până la sfârşitul anului.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Ce acţiuni s-au desprins de pluton la început de iulie, cu creşteri de 6%

Acţiunile Banca Comercială Carpatica (BCC), Transelec­tri­ca (TEL) şi cele ale Romcarbon (ROCE) i-au surprins plăcut pe in­vestitori cu randamente de circa 6% în primele două săptă­mâni ale lunii iulie, făcând notă discordantă cu sentimentul de prudenţă care a pus stăpânire pe investitori.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul grec şi-a predat creditorilor suveranitatea

Premierul grec Alexis Tsipras şi echipa sa de negociatori au acceptat la Bruxelles aproape toate pro­pu­nerile de reformă şi măsurile cerute de cre­ditorii Greciei pentru a face po­sibile negocierile pentru cel de-al trei­lea bailout al ţării, probabil de 86 mld. euro.

Parlamentul grec tre­buie să adopte până mier­­curi re­forme pri­vind sistemul de impo­zi­tare, pen­siile şi dis­ci­plina fiscală.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: REVOLUŢIONARUL PREMIER GREC ALEXIS TSIPRAS A CÂŞTIGAT O LUPTĂ ÎN ŢARĂ, DAR A PIERDUT RĂZBOIUL LA BRUXELLES

După cel mai lung summit din istoria Uniunii Europene, premierul grec Alexis Tsipras şi echipa sa de negociatori s-au predat aproape necondiţionat în mâinile ţărilor creditoare în schimbul promisiunii unui program de bailout de până la 86 de miliarde de euro pe trei ani.

După cinci luni de revoltă contra creditorilor, dar fără un plan coerent de negociere sau de guvernare, guvernul şi parlamentul grec nu mai pot lua acum nicio decizie legislativă importantă fără acceptul acestora şi până miercuri trebuie să imple­menteze măsuri de reformă pentru care Grecia nu a găsit voinţa de a le aplica în cinci ani de criză.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul Proprietatea a recucerit pragul de 0,8 lei/acţiune

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) au crescut cu până la 1,46% în şedinţa de luni, cel mai mare avans zilnic din ultimele trei luni, atingând cotaţia de 0,8 lei/unitate.

Aprecierea acţiunilor FP are loc în contextul revenirii optimismului în piaţa locală de acţiuni în linie cu pieţele externe de acţiuni care au reac­ţionat la anunţul că Grecia a ajuns la un acord cu cre­ditorii europeni, fiind astfel evitat exitul din zona euro.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Navrom se delistează după ce a plătit 13 mil. lei acţionarilor minoritari

Operatorul de transport fluvial Navrom Galaţi (simbol bursier COVG), o companie cu capitalizare de 200 de milioane de lei controlată de omul de afaceri Mircea Mihăilescu, a finalizat răscumpărarea titlurilor acţionarilor minoritari şi urmează să se delisteze de  pe RASDAQ.

Navrom a achitat 13,7 milioane de lei de-a lungul ultimelor trei luni către cei 431 de ac­ţio­nari minoritari care au votat împotriva tran­s­formării com­pa­niei în societate în­chisă şi ale căror titluri a fost obli­gată să le cumpere la preţul de 16,94 lei/ titlu.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Construcţiile de infrastructură cresc timid, cu doar 0,3%

Infrastructura a fost pe un plus modest în luna mai, în timp ce rezidenţialul a dat primele semnale de scădere, după ce în primele patru luni a tras în sus piaţa construcţiilor.

Sectorul construcţiilor a avut parte de un început de an pozitiv, în contextul în care în primele cinci luni lucrările de profil au reuşit să crească cu 10,8% comparativ cu ace­eaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Avan­sul este însă datorat aproape în exclusivitate investiţiilor private şi mai puţin celor publice, care ar trebui să sprijine revenirea construcţiilor, o piaţă de 8-9 mld. euro.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Peste jumătate din rezerva de aur a BNR a rămas în străinătate în ultimii cinci ani

Rezerva de aur a BNR a rămas în ultimii cinci ani în apropierea pragului de 104 tone, iar valoarea a atins un maxim de aproape 19 mld. lei în 2012, pentru ca anul trecut să revină la nivelul din urmă cu cinci ani, de circa 15 mld. lei. Mai mult de jumătate din rezerva de aur (respectiv 60%) a rămas depozitată în afara graniţelor ţării, în principal la Londra, în fiecare an din perioada 2010-2014.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cele mai importante puncte din planul liderilor zonei euro privind salvarea Greciei

Summitul euro subliniază nevoia crucială de a reclădi încrederea în auto­rităţile greceşti ca premisă pentru un viitor posibil acord privind un program ESM.

Grecia va cere asistenţă continuă (monitorizare şi finanţare) de la FMI din martie 2016.

            Citeste mai mult…

Zf.ro : Activele Allianz-Ţiriac s-au majorat cu 13% anul trecut

Compania de asigurări Allianz-Ţiriac, liderul pieţei locale, avea anul trecut active în valoare de 2,3 miliarde de lei (515 mil. euro), cu 13% mai mult decât anul precedent, potrivit raportului companiei. Majorarea deţinerilor Allianz a venit pe fondul avansului plasamentelor financiare, dar şi al activelor necorporale.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Oltenia reia achiziţiile la Argus Constanţa

SIF Oltenia (SIF5) a cumpărat un pachet de 3.000 de ac­ţiu­ni la producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG) pe care a plătit aproape 9.000 lei în şedinţa joi, 9 iulie.

Aceasta este prima achiziţie de acţiuni derulată de SIF5 la Argus, companie pe care o controlează, după o pauză de aproape şase luni. SIF Oltenia are în plan să îşi valorifice pachetul de 85% deţinut la producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG) prin vânzarea acţiunilor către un investitor strategic prezent în acelaşi sector de activitate, potrivit declaraţiilor făcute pe 18 iunie pentru ZF de Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cel mai mare trader privat de energie tocmai a spulberat pragul de 0,5 mld. euro după o creştere peste aşteptări

Tinmar Ind, cel mai mare trader privat de energie electrică local, con­tro­lat de omul de afaceri Augustin Oancea, a ajuns anul trecut la peste 2,4 miliarde de lei (545 de milioane de euro), cifra de afaceri înregistrată fiind peste aşteptări.

Compania a bifat astfel un salt de peste 40% comparativ cu afacerile din 2013 şi s-a situat peste buget în contextul în care reprezentanţii Tinmar Ind estimau la începutul anului trecut un business de 2,13 mld. lei.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Carburanţii, cu 10% mai ieftini faţă de jumătatea anului trecut

Carburanţii au pierdut circa 10% din valoare de la începutul anului comparativ cu perioada similară a anului trecut pe fondul scăderii continue a preţului petrolului, potrivit calculelor ZF făcute pe baza informaţiilor publicate pe site-ul Petrom, cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Retailerii au redus preţurile la alimentele de bază, carne, lapte şi ulei, cu 12%, în linie cu „promisiunile“

Preţurile produselor alimentare au scăzut în medie cu 8,3% în iunie comparativ cu mai, declinul fiind mai mic decât estimarea de 12% care ar fi trebuit să se reflecte la raft după reducerea TVA la 1 iunie de la 24% la 9% la alimente.

Evoluţia preţurilor la principalele categorii de alimente – carne, lapte sau ouă –  a fost însă în linie cu scăderea anunţată de 12%.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro : PIEŢELE AU PREŢUIT CEEA CE PE TWITTER A FOST NUMIT “LOVITURA DE STAT” ASUPRA GRECIEI

Ministrul britanic de finanțe, George Osborne, va încerca să blocheze orice tentativă a Uniunii Europene de a include fonduri britanice în noul program de asistență financiară internațională pentru Grecia, relatează marți AFP, care citează mai multe cotidiane din Marea Britanie.

În timpul unor convorbiri telefonice cu omologi de-ai săi din alte state membre, Osborne a subliniat opoziția Londrei față de participarea Marii Britanii la refinanțarea Greciei, potrivit Financial Times și altor publicații britanice.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Promulgarea Codului Fiscal, tic-tac!

Autorităţile şi mediul de afaceri din ţara noastră sunt nerăbdătoare ca domnul Klaus Iohannis să se întoarcă din vizita sa oficială în Spania, ca să promulge Codul Fiscal.Legea se află pe masa preşedintelui de circa două săptămâni, după ce, la finalul lunii trecute, a fost aprobată de Parlament.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Furnizorii: “Preţul electricităţii, în stagnare”

Primul semestru a adus un preţ mediu al energiei tranzacţionate pe piaţa spot (PZU) administrată de OPCOM de 145,18 lei/MWh, în creştere nesemnificativă (+0,8%) faţă de perioada similară a anului trecut. Volumul total tranzacţionat în perioada menţionată a fost de 11,4 milioane MWh, în creştere cu 8,5% faţă de primele şase luni din 2014, conform datelor OPCOM.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în urcare

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă, de asemenea, cu 0,27%, la 1.088,21 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se majorează, totodată, cu 0,13%, atingând valoarea de 30.211,50 puncte.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro : ÎMPRUMUTAŢII ÎN CHF:

“Băncile ne cer bani dacă dorim să le dăm în judecată”

Tot mai multe persoane cu credite în franci elveţieni (CHF) sunt în situaţia să acţioneze băncile în judecată, după ce şi-au pierdut speranţa că vor mai putea negocia cu operatorii financiari şi că parlamentarii, care se află în vacanţa de vară, vor promova în viitorul apropiat o iniţiativă legislativă care să îi ajute pe debitori. Doar că oamenii se lovesc din nou de anumite “bariere” puse de bănci astfel încât demersul clienţilor să fie îngreunat.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Comisia Europeană scoate România la tablă. Codul Fiscal, piatra de moară a Guvernului în relaţia cu partenerii externi

Adevărul Miniştrii de Finanţe din cadrul Uniunii Europene vor analiza marţi stadiul reformelor promise de către România în cadrul acordului preventiv încheiat de către ţara noastră cu FMI şi Comisia Europeană în 2013. Acordul preventiv încheiat de România cu organismele financiare internaţionale se află marţi pe masa miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană în cadrul Consiliului ECOFIN, reuniunea fiind, practic, ultima şansă a Guvernului de la Bucureşti de a primi girul comunitar asupra Codului Fiscal, care prevede mari reduceri de taxe din 2016.   De asemenea, întâlnirea va fi momentul-cheie în privinţa reformelor structurale negociate şi apoi întârziate de către Guvern în ultimii doi ani, în special cele din energie şi transporturi.

              Citeste mai mult…

Ziare.com: Perspectiva Grexit-ului e tot mai mare. Romania nu se poate juca la infinit cu norocul Interviu

Referendumul inutil a adancit prapastia intre greci si europeni, iar perspectiva excluderii Greciei din zona euro este tot mai mare. Este greu de crezut ca premierul Tsipras va aplica masuri in care ideologic nu crede, afirma profesorul de economie de la ASE, Cristian Paun.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, prof. Cristian Paun a explicat ca “din disperarea de a se mentine cu orice pret la putere Tspiras da impresia ca vrea chiar sa fie mai dur decat i-au cerut creditorii, poate pune mana pe noi imprumuturi. Neavand insa ce garantii sa mai ofere, premierul grec se loveste sistematic de o usa tot mai inchisa”.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mirela Matichescu (ANT): Numărul controalelor în zonele turistice a crescut; nu sunt inspecții executate la comandă

Numărul controalelor făcute de inspectorii Autorității Naționale pentru Turism (ANT) în ultimele zile a crescut comparativ cu perioada ianuarie – iunie datorită faptului că ne aflăm în plin sezon estival și nu sunt inspecții executate cu scopul de a se da cât mai multe sancțiuni sau amenzi, a afirmat, marți, președintele interimar al ANT, Mirela Matichescu, într-o conferință de specialitate.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România, printre statele din UE în care producția industrială a crescut în mai

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) a crescut cu 2% în mai, comparativ cu perioada similară din 2014, și a urcat cu 1,6% în zona euro, în timp ce România s-a situat pe locul 15 în UE la creșterea producției industriale, arată datele publicate, marți, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Potrivit acestor date, în luna mai, cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost consemnate în Malta (9,5%), Letonia (6,5%), Ungaria (6,2%), Polonia (5,2%), Slovenia (5,1%), Suedia (4,8%), Cehia (4,6%), Croația (4,4%), Bulgaria (3,9%), Portugalia (3,2%), Franța și Italia (ambele cu 3%), Spania (2,9%), Germania și Marea Britanie (ambele cu 2,3%), Lituania (2,2%) și România (2%).

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BCE: Băncile din zona euro au relaxat condiţiile de creditare a companiilor

Băncile din zona euro au relaxat condiţiile de creditare a companiilor, în trimestrul al doilea, iar cererea de finanţare din partea acestora a crescut substinaţial, a anunţat marţi Banca Centrală Europeană (BCE), sugerând că politica monetară a instituţiei are un efect pozitiv în economia regiunii.

Potrivit unui sondaj trimestrial efectuat de BCE, relaxarea standardelor de acordare a împrumuturilor a depăşit aşteptările exprimate anterior de reprezentanţii băncilor comerciale, relaxează MarketWatch.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Lukoil ameninţă cu închiderea rafinăriei din România

Lukoil nu intenţionează să-şi închidă rafinăria din România, dar va trebui să facă asta dacă autorităţile locale impun sechestru asupra activelor şi conturilor, a avertizat marţi vicepreşedintele companiei petroliere ruse, Thomas Mueller, la o conferinţă de presă, transmite TASS.

            Citeste mai mult…

Economica.net. Doi dintre cei mai mari investitori de la Bursă au rezultate contradictorii pe primul semestru

SIF Banat Crişana (SIF1) a înregistrat un profit net cu 70% mai mic pe primul semestru din 2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce rezultatul SIF Oltenia (SIF5) este cu 72% mai mare. Cele două societăţi au poveşti diferite de piaţă.

SIF Banat Crişana (SIF1) a obţinut un profit net de 43,7 milioane de lei pe primul semestru din 2015, cu peste 70% mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, profitul net al SIF Oltenia (SIF5), de 103,7 milioane de lei este cu peste 72% mai mare în semestrul 1 din 2015, faţă de  aceeaşi perioadă din 2014.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Topul companiilor din industria tutunului, dominat de multinaţionale. Chinezii şi românii completează clasamentul

Consumul de ţigări este aşteptat să crească în acest an în România cu 5-10% Multinaţionalele domină industria tutunului din România, cifra de afaceri a primilor trei jucători contorizând aproape 95% din vânzări, potrivit unei analize realizate de către RisCo.ro. Clasamentul primilor cinci jucători este completat de companii din China şi România. „Piaţa ţigaretelor şi a produselor din tutun prezintă caracteristicile clasice ale unui oligopol, dominat de câteva companii multinaţionale. Cifra de afaceri combinată a primilor trei jucători reprezintă aproape 95% din vânzările industriei şi sunt în creştere faţă de anul anterior cu aproximativ 7,5%“, potrivit Risco.ro.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: OMV Petrom investeşte aproape 365 milioane euro în producţia de gaze din Gorj

OMV Petrom prezintă trei proiecte majore de investiţii din judeţul Gorj, cu o valoare cumulată de aproximativ 365 milioane de euro, din care 310 milioane de euro au fost deja investite, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Proiectele implică forarea de noi sonde pentru creşterea producţiei, precum şi modernizarea instalaţiilor şi a infrastructurii pentru a creşte calitatea livrărilor de gaze în sistemul naţional.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Preţul petrolului a scăzut, după acordul istoric privind programul nuclear al Iranului

Cotaţia barilului de petrol a scăzut, marţi, după ce Iranul şi statele din grupul ‘5 plus 1′ (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania) au ajuns la un acord privind programul nuclear iranian, acord ce va duce la creşterea ofertei de petrol iranian pe piaţa mondială, transmite Reuters.

Anunţul referitor la acest acord a dus la scăderea cu 1,35 de dolari, sau 2,3%, a cotaţiei barilului de ţiţei Brent până la 56,50 dolari, în timp ce cotaţia pentru US crude a scăzut cu 1,05 dolari, până la 51,55 dolari, scrie Agerpres.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: VIDEO-INTERVIU: Cum explica Misu Negritoiu, seful ASF, de ce sprijina limitarea despagubirilor care se pot acorda din Fondul de Garantare in cazul falimentului unui asigurator.

 ​​La sfarsitul lunii august vom sti daca am gasit investitori pentru Astra Asigurari, a declarat luni intr-un interviu pentru HotNews.ro Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Acesta spune ca Fondul de Garantare are disponibilitati de 200 milioane de dolari care pot acoperi falimentul Astra Asigurari si ca sunt asiguratori internationali interesati de preluarea societatii controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. Seful ASF respinge ideea ca noua lege a Fondului de Garantare, care limiteaza la maxim 100.000 de euro despagubirea pe care ar putea-o primi un creditor al unui asigurator intrat in faliment, ar fi facuta pentru cazurile Astra si Carpatica, societati aflate in redresare financiara, si da exemplu altor state UE in care functioneaza scheme similare de garantare in asigurari.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ​6 motive pentru care incepand de joi, Registrul Comertului iti poate dizolvafirma

 Incepand de joi, 16 iulie, Registrul Comertului sau orice alta persoana interesata pot determina dizolvarea firmei, daca nu ati depus stuatiile financiare anuale sau daca ati declarat ca nu ati desfașurat activitate economica. Cererea de dizolvare poate fi depusa dupa un termen de 60 de zile de la data la care ar fi trebuit depuse aceste situatii financiare la autoritati. Desigur, este o falsa impresie ca daca nu am depus bilantul unei societati, gata am scapat de aceasta, deoarece pronuntarea dizolvarii nu este nici pe departe aceeași cu radierea societatii din Registrul comertului, iar in aceasta perioada de dizolvare, administratorii societatii sau dupa caz participantii la societate au in continuare obligatii legale cu privire la functionarea societatii.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Interviu Amalia Garcia-Tharn, EuropeAid, Comisia Europeană: „Atunci când ia cuvântul, România are un mesaj extrem de valoros”

Amalia Garcia-Tharn, Policy Officer, DG for Development and Cooperation – EuropeAid, Comisia Europeană a discutat despre Anul European al Dezvoltării și rolul României în politica de cooperare pentru dezvoltare din UE.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro:Interviu: Simon Lightfoot (Leeds University): In 2015 se contureaza agenda pentru dezvoltare pe urmatorii 10-15 ani

Interviul a fost acordat în ziua a doua a evenimentului „Zilele internaționale ale dezvoltării”, 8-10 iulie 2015.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Importurile de gaze, în scădere

Importurile de gaze naturale au scăzut cu 77,5 la sută în primele cinci luni ale anului.

Consumul a fost acoperit în mare parte din producția internă, care a fost de 3,6 milioane de tone echivalent petrol, nivel similar cu cel de anul trecut.

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: Fiscul face mai multe controale

Fiscul măreşte presiunea. A făcut mai multe controale şi sesizări penale decât în prima jumătate a anului trecut.

Controalele Fiscului din primele şase luni s-au terminat cu peste 1.800 de sesizări penale, cu aproape o treime mai multe decât în aceeaşi perioadă din anul trecut. Inspectorii ANAF spun că firmele împotriva cărora au făcut plângeri penale ar fi păgubit statul cu 1,32 de miliarde de euro.

           Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Ce trebuie să știi despre cardurile de credit cu plata în rate, în străinătate

Vrei să pleci în vacanță peste hotare și ai nevoie de un card de credit cu plata în rate, fără dobândă? Ai grijă ce ofertă alegi ca să nu te trezești că ratele rămân doar în spotul publicitar, iar acasă vei avea de plătit suma integrală.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Balanța de plăți a României a înregistrat un deficit de 312 milioane euro, în primele cinci luni (BNR)

Balanța de plăți a României a înregistrat, în perioada ianuarie – mai 2015, un deficit de 312 milioane de euro, în scădere cu 26,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, informează, marți, Banca Națională a României (BNR).

Această evoluție a avut loc pe fondul majorării excedentului balanței veniturilor secundare cu 431 milioane euro și al excedentului balanței serviciilor cu 52 milioane euro.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Anghel (BVB): Piața românească de capital a performat foarte bine, în ciuda turbulențelor din regiune

Piața românească de capital a performat foarte bine, în ciuda turbulențelor din regiune despre care s-a discutat, un plus fiind nivelul foarte ridicat al dividendelor oferite de companiile listate, în comparație cu regiunea, a declarat, marți, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București (BVB), Lucian Anghel.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mecanismul European de Stabilitate va contribui cu 40-50 de miliarde de euro la noul plan de asistență acordat Greciei

Mecanismul European de Stabilitate (ESM) va contribui cu o sumă cuprinsă între 40 și 50 de miliarde de euro la cel de-al treilea plan de asistență pe trei ani acordat Greciei, a cărui valoare totală este evaluată între 82 și 86 de miliarde de euro, au declarat, marți, pentru Reuters și AFP, mai mulți responsabili europeni.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Teodorovici: Acordul României cu FMI și CE continuă!

Acordul României cu FMI şi CE a intrat în impas în acest an. Cele mai recente neînţelegeri dintre cele două părţi au fost cauzate de noul Cod Fiscal. Delegaţia FMI nu a mai venit, în iulie, la Bucureşti, conform programului anunţat pentru continuarea acordului. „Au fost discuţii între CE, ceilalţi colegi miniştri pe fiecare subiect pe care îl au în gestiune. Au fost discuţii fructuoase. Un singur punct de pe agendă nu a fost cel asupra căruia încă nu ne-am înţeles şi asupra căruia nu este un acord – Codul Fiscal”, declara Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe., în urmă cu trei săptămâni.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Investiţiile străine directe au crescut cu 18% în primele 5 luni, la circa 1,29 miliarde euro

 Investiţiile străine directe s-au plasat în primele cinci luni la aproape 1,29 miliarde euro, în urcare cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce în mai au fost atrase fonduri de 123 milioane euro, al doilea cel mai redus nivel din acest an, potrivit datelor BNR.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 15 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 15 milioane lei (3,4 milioane euro).

 La orele prânzului, BVB era în urcare. Indicele BET creşte cu 0,01%, ajungând la valoarea de 7.386,74 puncte, iar indicele BET Total Return se majorează cu 0,02%, la 8.419,40 puncte. BET-FI se apreciază cu 0,16%, până la 30.221,71 puncte.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Proprietarul AFI Palace Cotroceni a cumpărat de la Cora un teren de 40.000 mp în Braşov pentru a ridica un centru comercial

Compania israeliană AFI Europe, proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni şi al birourilor AFI Park, a cumpărat un teren de 40.000 de metri pătraţi în centrul oraşului Braşov, unde are în plan să construiască un centru comercial şi un proiect de birouri.

Terenul este situat pe fosta platformă Hidromecanica, care a fost cumpărat în 2010 de retailerul francez Cora. Francezii anunţau în 2013 că vor să încheie un parteneriat cu un dezvoltator de centre comerciale care să se ocupe de construcţia unui mall la Braşov, dar anul acesta au vândut terenul către AFI.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Programul de asistenta financiara al Comisiei Europene pentru Romania este „deraiat”, dar nu suspendat

 (Corespondenta din Bruxelles) Valdis Dombrovskis, vicepresedintele Comisiei Europene a declarat marti, 14 iulie ca din pacate ultima revizuire a acordului dintre Comisia Europeana cu Romania nu s-a finalizat cu succes, programul fiind ￯deraiat￯ dar totusi recomanda Romaniei sa realizeze in continuare reformele structurale. Declaratiile despre Romania, la minutul 07:26.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin (MADR): Reducerea TVA la alimente a fost benefică; prețurile au scăzut, în medie, cu 8,2%

Prețurile la mărfurile alimentare au scăzut, în medie, cu 8,2% de la momentul aplicării reducerii TVA de la 24% la 9%, iar valoarea mărfurilor alimentare disponibile pe piață a crescut până la 11,5 miliarde de euro, în primele șase luni din 2015, a declarat, marți, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferință de presă.

           Citeste mai mult…

Economica.net: FMI şochează. Perioadă de graţie 30 de ani pe împrumuturile Greciei, transferuri fiscale sau ştergerea datoriei

Ţările din eurozonă ar putea fi nevoite să acorde Greciei o perioadă de graţie de 30 DE ANI pe serviciul datoriei publice, inclusiv în privinţa creditelor noi, şi să extindă “dramatic” maturitatea împrumuturilor, reiese dintr-un raport confidenţial al Fondului Monetar Internaţional, obţinut de Reuters. Alternativa ar fi TRANSFERURI FISCALE către bugetul Greciei sau ŞTERGEREA DATORIEI.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Europa nu reuşeşte să scape de ameninţarea deflaţiei

Europa nu reuşeşte să scape de ameninţarea deflaţiei, în condiţiile în care preţurile au intrat în teritoriul negativ în Suedia, au stagnat în Marea Britanie şi au crescut nesemnificativ în Germania şi Italia, arată datele statistice prezentate marţi, transmite Reuters.

Deflaţia, o scădere susţinută a preţurilor, poate avea efecte negative asupra economiei, încurajându-i pe consumatori să amâne achiziţiile în speranţa că vor obţine preşuri mai mici, agravând astfel tendinţa de scădere a preţurilor.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Preşedinte ANEVAR: Notarii vor notifica ANAF dacă preţul din contractul de vânzare-cumpărare e sub preţul minim al pieţei

Preţul din contractul de vânzare-cumpărare al unei proprietăţi va fi comparat, începând de anul viitor, cu un preţ minim calculat de notari în baza unui studiu de piaţă, aceştia urmând să notifice autorităţile fiscale în cazul în care preţul din contract este sub cel de piaţă, a spus la ZF Live Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR.

            Citeste mai mult… 

Ziare.com: Lukoil a contestat sechestrul si cere audienta la Iohannis

Reprezentantii companiei ruse Lukoil au cerut, marti, ajutorul presedintelui Klaus Iohannis, privind sechestrul dispus de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Intr-o scrisoare trimisa Administratiei Prezidentiale, presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, cere o audienta la presedintele Klaus Iohannis, transmite Digi 24.

           Citeste mai mult…

adevarul.ro: Tăriceanu şi Constantin cer preşedintelui Iohannis să promulge Codul Fiscal

Călin Popescu Tăriceanu, lider al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, şi preşedintele Klaus Iohannis Liderii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să promulge Codul Fiscal, motivând că retrimiterea actului normativ la Parlament, spre reexaminare, ar fi „un semnal extrem de negativ“ pentru mediul de afaceri. Cei doi lideri susţin că preşedintele Iohannis ar da dovadă de „partizanat politic“ dacă ar respinge proiectul şi atrag atenţa asupra faptului că au trecut aproape 20 de zile, cât prevede Constituţia pentru promulgarea legii.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Câte cereri pentru subvenţii a primit APIA de la fermieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a primit cereri de subvenţii din partea a 942.000 de fermieri, acestea acoperind o suprafaţă totală de 9,53 milioane hectare, în scădere cu aproximativ 3% faţă de anul trecut, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor