Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 16 decembrie 2015

Ziaruldeiasi.ro, preluat de ultimele-stiri.eu, index-stiri.ro, ziarelive.ro, Stirionline24.ro: Vrei să ştii cât de siguri sunt partenerii de afaceri? Întreabă la Camera de Comerţ!

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi pune la dispoziţia oamenilor de afaceri un nou serviciu de rating pentru companii. Denumit „Risc Partener”, serviciul constă într-un raport unic care aduce predictibilitate în relaţiile de afaceri.

Raportul, ce conţine informaţii juridice şi financiare actualizate despre afacerile din România, inclusiv limita recomandată de credit marfă, este însoţit de o analiză amplă a companiei pentru care se execută interogarea şi va fi emis în timp real. Raportul analizează criterii precum buna reputaţie, solvabilitatea, profitabilitatea operaţională, potenţialul de export, incidentele de plată înregistrate, aferente companiilor pentru care se solicită emiterea, au subliniat reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

              Citeste mai mult…

7est.ro, preluat de actualitati.net, ziare-pe-net.ro: Serviciul de rating pentru companii – Risc Partener oferit de Camera de Comerţ şi Industrie Iași

Serviciul de rating pentru companii – Risc Partener pune ladispoziţia oamenilor de afaceri un raport unic iniţiat de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi furnizat de Camerele de Comerţ Judeţene, care aduce predictibilitate în relaţiile de afaceri.

Raportul, ce conţine informaţii juridice şi financiare actualizate despre afacerile din România, inclusiv limita recomandată de credit marfă, este însoţit deo analiză amplă a companiei pentru care se execută interogarea şi va fi emis în timp real.

            Citeste mai mult…

Gds.ro: Craiova: Se deschide CONTEX – luna cadourilor

Camera de Comerț și Industrie Dolj organizează, începând de miercuri și până duminică, în incinta Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova, o nouă ediție a târgului CONTEX – luna cadourilor, dedicat cumpărăturilor specifice Sărbătorilor de iarnă. Directorul Direcției Târguri și Expoziții, din cadrul CCI Dolj, George Moțățăianu, a declarat că la această ediție a târgului CONTEX sunt mai puțini comercianți decât de obicei, în sensul că vor fi 34, față de 42-45 câți vin de obicei. ”Cei care vor merge la CONTEX vor găsi produse specifice sezonului rece, haine de blană, paltoane, geci, dar și cadouri și diverse accesorii”, a spus George Moțățăianu. Târgul va fi deschis zilnic între orele 10:00-19:00, intrarea fiind liberă. Duminică programul va fi mai scurt.

            Citeste mai mult…

Ziarulargesul.ro: Vineri se decernează „Premiile de Excelenţă”

Vineri, 18 decembrie, cu începere de la ora 17, are loc Gala „Premiilor de Excelenţă” ale cotidianului „Argeşul”, în „Aula Magna” a Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti. Alături de cititorii noştri care au trimis taloane în concurs, ne propunem, prin acest demers, să promovăm oamenii care cu adevărat au avut ceva de spus în acest an. Care reprezintă vârfurile reale ale domeniilor lor de activitate. S-a zbătut cineva cu adevărat pentru proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu? Merită să fie evidenţiat! A avut cineva rezultate şi o conduită ireproşabilă în plan administrativ? Merită un premiu! Avem politicieni pentru care contează faptele, nu doar vorbele? De ce să nu îi scoatem în faţă? Ei bine, taloanele pentru acest concurs au continuat să sosească pe adresa redacţiei noastre. Iată cine a mai fost votat:Filofteia Pally, director Muzeul Goleşti – 10 taloane; Dan Bogoi, director BNR Argeş – 10;Tatiana Diaconu, director Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea – 5; Olimpia Doru, director New Design Composite – 12; Gheorghe Badea, director GIC Componente Auto – 9;George Caval, preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie Argeş – 10

             Citeste mai mult…

Ziarulevenimentul.ro: Antreprenorul lunii

Tinerii antreprenori sunt invitaţi la dialog în data de 17 decembrie , ora 14.30, când Ambasada SUA va organiza, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, o masă rotundă pe tema dezvoltării antreprenoriatului. Tinerii antreprenori ieşeni vor avea posibilitatea de a dialoga în mod direct cu reprezentaţii ambasadei, Michael P. Stewart – consilierul economic şi Soribel L. Feliz – secretar economic şi vor avea posibilitatea de a face schimb de idei pe tema dezvoltării antreprenoriale: temeri, obstacole, performanţă, beneficii.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Energiei: Problematica Rompetrol este strategică pentru România și ne preocupă mult

Problematica Rompetrol este strategică pentru România și ne preocupă mult, a scris ministrul Energiei, Victor Grigorescu, marți seară, pe contul său de Facebook, precizând totodată că urmărește cu atenție modul în care kazahii de la KMG International și-au îndeplinit obligațiile față de statul român, conform cadrului juridic românesc.

‘Urmărim cu mare atenție îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate de KMG International, în raport cu statul român, conform cadrului juridic românesc. Problematica Rompetrol este strategică pentru România și ne preocupă mult’, a scris ministrul.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministerul Energiei: Forma de acționariat a Rompetrol Rafinare rămâne aceeași

Forma de acționariat a Rompetrol Rafinare va rămâne aceeași, în cazul în care statul kazah vinde pachetul majoritar al KMG International (fosta Rompetrol Grup), potrivit unei declarații a Ministrului Energiei, Victor Grigorescu, remisă, marți, AGERPRES.

            Citeste mai mult...

Agerpres.ro: Irimescu: România și-a păstrat cota la calcan pentru 2016, însă trebuie întărit controlul

România și-a păstrat cota la calcan pentru 2016 la 43,2 tone, însă va trebui să adopte anumite măsuri de reducere a punctelor de debarcare și a permiselor de pescuit, în timp ce perioada de prohibiție a fost extinsă cu o lună, a declarat, marți, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Valentin Vițalariu (RADET): Modul în care sunt construite locuințele nu permite realizarea unor contracte individuale

Modul în care sunt construite locuințele în București nu permite realizarea unor contracte individuale între RADET și locatari, a declarat, marți, directorul general RADET, Valentin Vițalariu, răspunzând astfel unei inițiative a primarului sectorului 2, Neculai Onțanu.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin: Guvernul poate da o ordonanță de urgență prin care modifică Legea vânătorii, până pe 21 decembrie

Guvernul poate da o ordonanță de urgență până pe data de 21 decembrie, când se încheie sesiunea parlamentară, prin care modifică Legea 149/2015 – Legea vânătorii – sub aspectul celor două probleme sesizate de fermieri, a declarat, marți, pentru AGERPRES, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

“Guvernul poate și sunt convins că va da o ordonanță de urgență până pe data de 21 decembrie, atunci când se încheie sesiunea parlamentară, prin care modifică Legea 149/2015 sub aspectul celor două probleme sesizate de fermieri, respectiv numărul de câini și perioada în care se interzice pășunatul (6 decembrie — 24 aprilie). Aceasta este soluția corectă și sunt convins că vor lucra cele două ministere — Agricultură și Mediu — ca să elaboreze actul normativ. Ordonanța va produce efecte de a doua zi. Cu alte cuvinte ciobanii pot să facă ce vor, iar ordonanța își urmează traseul ei ca să fie aprobată prin lege”, a precizat Daniel Constantin, deputat ALDE.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Irimescu: Legea vânătorii nu poate fi modificată printr-o ordonanță de urgență; aplicarea unor articole poate fi suspendată

Legea vânătorii nu poate fi modificată printr-o ordonanță de urgență pentru că este o lege organică, dar se poate redacta o ordonanță de urgență prin care să se suspende aplicarea unor articole pentru o perioadă de timp, a declarat, marți, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

“Legea nu se poate modifica pentru că este o lege organică dar putem face o ordonanță de urgență prin care să se suspende aplicarea unor articole pentru o perioadă de timp. Sigur, ea poate fi contestată la Curtea Constituțională, dar până când contestă trece timpul. În noaptea asta colegii stau să termine și dimineață o avem pe masă nu știu dacă se va discuta mâine (miercuri n.r.) în Guvern, pentru că trebuie să o vadă și celelalte ministere. În orice caz cred că săptămâna viitoare este termenul cel mai realist”, a precizat Irimescu.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: ACŢIUNILE RRC AU EXPLODAT, LA BVB

Brokerii: “Preluarea proprietarului Rompetrol de către chinezi ar putea întârzia diminuarea participaţiei statului”

Victor Grigorescu: “Ministerul Energiei urmăreşte cu mare atenţie îndeplinirea tuturor obligaţiilor asumate de KMG Internaţional, în raport cu statul român”

Preţul acţiunilor Rompetrol Rafinare (RRC) a crescut ieri, cu aproape 15%, la 0,0482 lei/unitate, pe fondul ştirii conform căreia controlul asupra holdingului kazah KazMunayGas International ar putea fi preluat de CEFC China Energy Company Limited, potrivit brokerilor din piaţa de capital.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: SURSE PARLAMENTARE:

“Guvernul vrea să amâne, astăzi, aplicarea Legii insolvenţei personale”

Ordonanţa privind amânarea momentului în care Legea insolvenţei persoanelor fizice va intra în vigoare ar urma să fie introdusă, astăzi, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, după cum ne-au spus unele surse parlamentare.Acestea ne-au precizat că se urmăreşte prorogarea Legii falimentului personal, inclusiv pentru scenariul în care ar fi aprobată Legea dării în plată, aflată pe masa preşedintelui ţării, în vederea promulgării.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Vot final în Parlament pentru bugetul de stat pe 2016

Plenul reunit al Parlamentului urmează să dea, miercuri, votul final pe proiectul legii bugetului de stat și pe proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, informează Agerpres.

Marți după-amiază, plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, pe articole și cu anexele aferente, proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor, numărul amendamentelor admise fiind de 22, iar cele respinse – 309, transmite sursa citată.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: IONEL BLĂNCULESCU:

“Statutul nostru de ţară de refugiu ne-a salvat de la devalorizarea leului”

Faptul că România este o ţară de refugiu pentru investitori ne-a salvat de la o devalorizare a leului, ce ar fi trebuit să aibă loc în condiţiile în care 2015 a fost un an mai dificil, consideră analistul economic Ionel Blănculescu. Domnia sa ne-a precizat că evoluţia monedei naţionale, în acest an, a fost constantă, ceea ce înseamnă că 2015 reprezintă un an economic şi financiar normal, fără turbulenţe, cu excepţii bazate pe emoţii, la anumite momente, dar de neluat în seamnă.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Principalii indici bursieri asiatici erau în urcare la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

Indicele Nikkei 225 al bursei japoneze se aprecia cu 2,49% la 19.027,36 puncte, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong urca cu 2,12% la 21.725,16 puncte.În acelaşi timp, indicele S&P/ASX 200 al bursei din Australia creştea cu 2,42%, la 5.028,45 puncte.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Wall Street a închis în urcare

Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare.Dow Jones s-a apreciat cu 0,90%, ajungând la 17.524,91 puncte, iar indicele S&P 500 a crescut cu 1,06%, la 2043.41 puncte.Indicele compozit S&P/TSX din Toronto a consemnat o depreciere de 1,77%, atingând valoarea de 129,19.57 puncte.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BURSELE DIN LUME

Pieţele din Europa revin pe creştere

Acţiunile societăţilor listate la bursele europene au urmat un curs ascendent ieri, investitorii anticipând că banca centrală a SUA (Federal Reserve) va decide, astăzi, majorarea dobânzii cheie.

Titlurile producătorului francez de ţiţei “Total” SA s-au apreciat cu 4,3%, la 42,31 euro, iar cele ale rivalului anglo-olandez “Royal Dutch Shell” Plc – cu 2,9%, la 1.460 pence, pe fondul avansului cotaţiilor petroliere. Dar, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service şi-a redus, ieri, estimările privind preţul barilului de petrol în 2016, având în vedere riscul prelungirii supraofertei existente pe piaţă. Moody’s şi-a redus estimarea privind preţul barilului de ţiţei Brent în 2016, de la 53 la 43 de dolari, iar pentru barilul de ţiţei West Texas Intermediate, de la 48 la 40 de dolari.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Prime Transaction: “Lichiditatea a continuat să crească”

Şase dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua anterioară, de 46,62 milioane de lei (10,36 milioane de euro).

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Cotaţia futures a Dow Jones a revenit pe “verde”

După ce în partea doua a şedinţei de luni, cotaţia futures a Dow Jones pe scadenţa septembrie a revenit pe plus la bursa sibiană, direcţia pozitivă s-a menţinut şi în prima jumătate a şedinţei de marţi. Valoarea indicelui, estimată pentru scadeţa menţionată, care va ajunge la maturitate la finalul acestei săptămâni era, conform datelor de la ora 17.30, de 17.556 de puncte, în urcare cu 184 de puncte faţă de “start of day price”[1]. Aprecierea era mai consistentă raportat la cotaţia de închidere de luni, situându-se la 219 puncte. Numărul poziţiilor deschise era unul în scădere, pe fondul apropierii scadenţei. “Evoluţia pe pieţele externe, şi în special pe cele din SUA, se anunţă una interesantă pe final de an, în contextul în care Banca Centrală Americană se pregăteşte pentru creşterea dobânzii de referinţă pentru prima dată în ultimii 10 ani, mişcare riscantă având în vedere că, la nivel mondial, inflaţia se află la minimele istorice, iar multe bănci centrale continuă să aplice o politică pe modul de «relaxare».

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: UNTRR: Reprezentanții Finanțelor au promis că vor veni cu o propunere despre cum se poate interveni asupra tarifelor RCA

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice (MFP) s-au angajat că miercuri, 16 decembrie, vor analiza și vor reveni cu o propunere despre cum se poate interveni asupra tarifelor RCA pe termen scurt, la solicitarea reprezentanților Uniunii Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), potrivit unui comunicat al Uniunii, remis, marți, AGERPRES.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Americanii îi scot pe greci din sistemul bancar românesc. Marfin Bank intră sub tutela JC Flowers

SUA vor ajunge să deţină o cotă de 4,1% din sistemul bancar românesc prin preluarea Piraeus Bank România, Banca Comercială Carpatica şi Marfin Bank de către JC Flowers. În plus, alţi investitori din băncile greceşti şi turceşti dispar de pe piaţă, locul lor fiind luat de francezi, spanioli şi maghiari. În 2016, presiunea pe băncile mici va creşte şi mai mult decât în prezent.

           Citeste mai mult…

Economica.net: La dobânzi mici, speranţe mari. Ce soluţii ai?

Rata dobanzii la depozitele pe termen lung cu greu depaseste valoarea de 2%/p.a., iar castigul produs de titlurile de stat pe termen scurt sunt si mai scazute, situandu-se intre 0.8% si 0.9%/an.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Motorina s-a ieftinit cu 37 de bani, benzina doar cu 8 bani, în ultima lună. Explicaţii

În ultima lună, preţul motorinei vândută în staţiile Petrom a scăzut cu peste 7%. În aceeaşi perioadă, preţul benzinei aproape că nu s-a modificat. Preţul produselor petroliere nu urmează neapărat cotaţiile barilului de ţiţei, deşi este puternic influenţat de acestea. Astfel, dacă în lume există o cerere susţinută pentru un anume carburant, şi mai există şi deficit de rafinare pentru acesta, chiar în condiţiile în care ţiţeiul se ieftineşte consistent, preţul acelui carburant poate să să nu oscileze prea mult.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Brokerii de asigurare care întrunesc condiţiile de recapitalizare acoperă 95% din volumul de intermediere

Brokerii de asigurare care întrunesc condiţiile de recapitalizare acoperă 95% din volumul de intermediere pe piaţa asigurărilor, se arată într-un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) remis, marţi, Agerpres.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Bursa de la Bucureşti închide în scădere şedinţa de marţi

Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ a închis în scădere şedinţa de marţi, iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a pierdut 0,29%.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 46,626 milioane de lei (10,36 milioane de euro). Schimburile cu acţiuni au totalizat 44,625 milioane de lei (9,915 milioane de euro).

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, înaintea unei reuniuni crucială de politică monetară la Rezerva Federală – Fed. Indicele Dow Jones s-a apreciat cu 1,05%, ajungând valoarea de 17.551,66 puncte, în creştere cu 183,16 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Pensia lunară creşte, numărul de pensionari scade

Pensia medie a crescut în trimestrul al treilea cu 0,1% faţă de trmestrul precedent Numarul mediu de pensionari în al treilea trimestru din acest an a fost de 5,29 milioane, în scădere cu 10.000 de persoane fată de  trimestrul precedent, iar raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 10 la 10.

             Citeste mai mult...

Capital.ro: Fiscul colaborează cu BCR pentru acordarea de credite. 3 ore pentru a obține un împrumut, pentru clienții proprii

Banca Comercială Română (BCR) a intrat în rândul băncilor care au încheiat un protocol de colaborare cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin care simplifică semnificativ procesul de acordare a creditelor, a anunțat astăzi BCR.

Astfel, în procesul de acordare a creditelor, banca nu va mai solicita  documentele de venit pentru clienții ale căror venituri sunt raportate la ANAF.

             Citeste mai mult…

Evz.ro: Ce se află în spatele legii care a dus la asaltul Parlamentului de către 6.000 de oieri nervoși | Ciobaniada 2015

O lege veche de aproape zece ani, modificată și promulgată în vară, a scos abia acum în stradă, în luna decembrie, mii de ciobani nemulțumiți. Este vorba de legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic 407/2006, modificată prin legea 149/2015. Oierii au „invadat” ieri Palatul Parlamentului și au cerut schimbarea a două prevederi legale

             Citeste mai mult…

Evz.ro: Acord între KazMunayGas și China Energy Company: Vin chinezii la Rompetrol?

30,5 miliarde de euro este cifra de afaceri obținută în 2014 de CEFC China Energy Company LimitedKazMunayGas Kazahstan și CEFC China Energy Company Limited au semnat un memorandum de înțelegere. Nu se știe însă dacă tranzacția va fi finalizată sau nu

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: In ciuda imbunatatirii stabilitatii economice, reformele structurale au tergiversat iar masurile de politica fiscala nu au facut decat sa puna in pericol aceasta stabilitate (raport)

Dupa cum s-a argumentat intr-o analiza recenta, 2015 a fost cel mai bun an economic pentru Romania de dupa 1989. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara consolidarea stabilitatii macro-financiare, un bun public important in dinamica unei economii, scrie economistul sef al Bancii Transilvania, Andrei Radulescu, intr-un raport transmis miercuri. Deteriorarea stabilitatii financiare va conduce la cresterea costului finantarii, cu impact asupra performantei economiei pe termen mediu, mai scrie Radulescu in raport.

              Citeste mai mult…

Digi24.ro: România cu încetinitorul | Soluțiile pentru scăderea tarifelor la energie

Companiile care deţin monopolul în cele opt regiuni ale ţării au câştigat peste 2 miliarde de lei din 2014 până acum, la umbra instituţiilor statului. Acum, tot mai multe voci ale autorităţilor reclamă abuzurile din domeniu şi cer licitaţii noi pentru zonele de distribuţie. În episodul de astazi al campaniei Digi24 vă arătăm care ar putea fi soluţiile pentru scăderea tarifelor..

             Citeste mai mult…

Digi24.ro: Biziday | Cu cardul la tarabă

Din această lună, bucureștenii care își fac cumpărăturile în piața Hala Traian pot să își plătească fructele și legumele nu doar cu bani lichizi, ci și cu… cardul bancar. Ce-i drept, în acest moment doar un singur producător, Ionuț Nica, oferă astfel de servicii, însă acest lucru s-ar putea schimba, căci oamenii par încântați de inițiativă. Asta pentru că nu mai sunt nevoiți să umble cu bani lichizi după ei.

Ionuț Nica este singurul dintre zecile de comercianți din Hala Traian care s-a gândit să le ofere clienților o alternativă la plata zarzavaturilor – plata cu cardul.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Ofertă cu surprize pentru datornicii în franci elvețieni

Conversia creditelor din franci în lei vine la pachet cu clauze greu de acceptat pentru clienţi. Peste 10.000 de datornici ai băncii OTP, care acum plătesc rate duble faţă de anul trecut, au primit o ofertă care îi nemulţumeşte. Banca le propune conversia datoriei în lei, cu o reducere de până la 25%, dar în anumite condiţii. Cei care acceptă trebuie să renunţe la un eventual proces şi să accepte decizia băncii de a anula o reducere a datoriei în urma unei legi care ar obliga-o să scadă ratele. Banca se apără şi spune că aceste clauze feresc instituţia de pierderi suplimentare.

             Citeste mai mult…

Digi24.ro: 2015| Noi scumpiri pe piața imobiliară

Preţurile apartamentelor au crescut anul aceasta în marile oraşe, arată un studiu realizat de imobiliare.ro. Primul loc în topul scumpirilor este ocupat de Cluj-Napoca unde preţurile au crescut cu peste 12 la sută faţă de anul trecut. Apartamentele s-au scumpit şi în Timişoara, Iaşi, Braşov şi Bucureşti.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: REPORTAJ ZF

Cum arată centrul de supervizare al Orange, „inima“ celei mai mari infrastructuri de comunicaţii mobile din România. Trăim într-o viaţă reală, nu într-un „Matrix”. Nu există niciun moment fără incidente, dar nu toate sunt resimţite de client

Cei 25 de oameni care monitorizează infrastructura prin care Orange oferă servicii pentru peste 10 milioane de clienţi „văd” şi dacă se rupe o fibră optică, şi dacă s-a deschis o uşă din spaţiile tehnice de la unul dintre cele 5.000 de locuri în care compania are montate antene.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Un fond închis al Raiffeisen a strâns 26 mil. lei de la investitori într-o lună

Fondul închis de investiţii Raiffeisen Mehrwert 2020, administrat de divizia austriacă a grupului financiar Raiffeisen, a atras 26,7 milioane de lei de la in­ves­titorii locali în noiembrie, potrivit ra­por­tului lunar al Aso­ciaţiei Adminis­tra­torilor de Fonduri (AAF).

Acest fond este spe­cia­lizat în plasamente în instru­mente cu venit fix. Po­trivit datelor raportate de societatea de admi­nistrare Raiffeisen Ca­pital Management, cele mai mari investiţii ale fondului erau obliga­ţiunile. Mai exact, cele mai mari investiţii ale fon­dului erau obli­ga­ţiunile corporative emise de grupul industrial belgian Sol­vay, cele emise de grupul internaţional de jocuri de noroc Novomatic şi cele emise de Volkswagen Leasing. Fondul a fost lansat la finalul lunii noiembrie.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Fonduri UE, gong final pentru exerciţiul financiar 2007 – 2013. România a avut la dispoziţie 19 mld. € de la UE, dar a luat numai 11 mld. €. 8 mld. € au fost pierdute definitiv

♦ POS Mediu pierde 1,6 mld. euro n POS Mediu ia mai puţin cu 1,8 mld. euro ♦ POSDRU, pierde mai bine de jumătate din bani – 1,7 mld. euro, iar POR 1,4 mld. euro ♦ POSCCE – programul pentru creşterea competitivităţii economice are cu 900 mil. euro mai puţin. 

România se pregăteşte să bifeze un eşec de proporţii: în jur de 7,7 miliarde de euro, adică 40% din totalul fondurilor stucturale alocate în perioada 2007 – 2013, vor fi pierduţi pentru că o ţară de 20 de milioane de locuitori care are doar 700 de kilometri de autostradă şi nu are canalizări sistematice în fiecare judeţ nu a ştiut sau nu a putut să cheltuiască banii ce i-au fost puşi la dispoziţie pentru reducerea decalajului care o desparte de Vestul bogat al Europei.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

East Capital: Suntem optimişti pentru România în 2016

Compania suedeză East Capital, printre cei mai mari investitori străini de pe piaţa locală de acţiuni, este optimistă cu privire la evoluţia bursei de la Bucureşti anul viitor, graţie combinaţiei dintre datele macroeconomice bune, evaluările atractive şi aşteptările ridicate de creştere a profiturilor companiilor.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: CREDITAREA PE SECTOARE

Agricultura, singurul sector care a avut o evoluţie anuală pozitivă a creditării

Agricultura înregistra la sfârşitul lunii octombrie singura evoluţie anuală pozitivă a creditării, respectiv un plus de 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce în restul sectoarelor de activitate (industrie, servicii, construcţii şi administraţie publică) creditarea s-a contractat chiar şi cu până la 3%, potrivit datelor BNR.

„În ceea ce priveşte agricultura, ceea ce s-a modificat este structura creditării, de la una legată strict de sezonalitatea acestei activităţi la una mai «uniformă» pe întreaga perioadă a anului, cu o componentă de investiţii mai importantă“, a explicat analistul economic Dragoş Cabat, managing partner al RisCo.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF a stabilit regulile pentru inventarierea averii fondurilor de pensii

Autoritatea de Supraveghere Fi­nanciară (ASF) a pus în dezbatere pu­blică un proiect de normă privind in­ven­tarierea elementelor patrimoniale ale fondurilor de pensii private, până pe 8 ia­nuarie 2016.

Fondurile de pensii private (pilon II şi III) dispun de active de peste 24 mi­liarde de lei, in­vestite pre­pon­de­rent în ti­tluri de stat emise de Mi­nis­terul Fi­nan­ţelor.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Legea „dării în plată“ şi riscul moral

Dacă „darea în plată“ – dispoziţie dezvoltată pe larg în substanţa legii care, în aceste zile, ţine o bună parte a agendei publice cu dezbateri aprinse – ar fi luat în braţe, în exclusivitate, scopul social, fără îndoială că merita să fie apărată şi susţinută. Cu condiţia, bineînţeles, a ajustării ei în consens cu Constituţia României şi cu Directiva (europeană) nr. 17/2014.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Scăderea acţiunilor Petrom a şters 236 mil. lei din averea Fondului Proprietatea în noiembrie

Fondul Proprietatea (FP) a înche­iat luna noiembrie cu active nete de 11,61 miliarde de lei (2,6 mld. euro), în scădere cu 2,5% faţă de luna anterioară. Declinul averii a fost cauzat în principal de scăderea acţiunilor Petrom, cea mai importantă deţinere din portofoliu, cu aproape 7% în noiembrie.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Sergiu Manea, CEO BCR: Anotimpul încrederii noastre – un pact pentru prosperitatea României

De vreo câteva luni bune mass-media din România titrează constant faptul că „un nou proiect de lege i-a învrăjbit pe bancheri, clienţi şi parlamentari“.

Parafrazând cartea lui J. Steinbeck, „Iarna vrajbei noastre“, sistemul bancar este pus la zid pentru faptul că banii pe care i-a mobilizat în economie nu au avut „suflet, onoare ori memorie“.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Numărul de conexiuni la internet fix cu viteze de cel puţin 100 Mbps a depăşit 2 mil. în S1

Peste două milioane de conexiuni de bandă largă, de cel puţin 100 Mbps, existau la jumătatea anului în România, în creştere cu 86% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, se arată într-un raport al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). În total, românii accesau internetul folosind 4,1 milioane de conexiuni de bandă largă la puncte fixe, prin intermediul cărora au realizat un trafic total la nivelul primului semestru al anului de 2,2 milioane TB, în timp ce consumul mediu lunar per utilizator a atins 90 GB, potrivit celui mai recent raport de date statistice privind piaţa de comunicaţii electronice din România pentru prima jumătate a anului 2015 publicat de ANCOM.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Digitaljob.ro: Peste 90% din ofertele de joburi din IT sunt pentru programatori şi designeri

Din totalul ofertelor de joburi din IT, peste 90% sunt pentru programatori şi designeri, iar cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în Bucureşti, potrivit datelor colectate de pe platforma de recrutare online Digitaljob.ro. Industriile în care se caută cei mai mulţi specialişti sunt software, mobile şi online.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: O acţiune de salvare bancară dezastruoasă pune în pericol guvernul Italiei. Premierul încearcă să salveze banii micilor deponenţi, care au fost puşi să investească în certificate de economii negarantate

Guvernul de la Roma a salvat la sfârşitul lunii noiembrie patru bănci de mici dimensiuni pentru a evita ca la plată să fie puşi deponenţii, aşa cum pre­vede proiectul uniunii bancare europene aplicabil de la 1 ianuarie 2016. Însă afacerea a provocat vâlvă, punând în pericol economiilor micilor investitori. Mecanismul european de rezoluţie bancară este deja sub presiune, scrie publicaţia franceză La Tribune.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Afacerile Vestra, parte a grupului de firme ELSACO, mai mari cu 56% în acest an, la aprope 80 mil. lei

Vestra, companie din grupul de firme ELSACO, unul dintre cei mai mari furnizori pentru industria energetică din România, va termina anul 2015 cu o cifră de afaceri de 78 mil. lei (17,3 mil. euro), în creştere cu 56% comparativ cu nivelul de 49,7 mil. lei din 2014. Compania este specializată în vânzarea de echipamente pentru companiile de utilităţi şi a fost deschisă în primul trimestru al acestui an prin externalizarea diviziei de distribuţie şi vânzare echipamente destinate sectorului de utilităţi. Compararea cifrei de afaceri din acest an cu cea din anul precedent este făcută luându-se în considerare veniturile diviziei pe structura căreia a fost înfiinţată Vestra. Pentru 2016, compania şi-a bugetat o marjă de profitabilitate de 8% şi o consolidare a afacerilor, în principal prin intermediul parteneriatelor pe termen lung., potrivit unui comunicat al Vestra.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Netflix în România în 2016, dar nu la începutul anului

Cel mai cunoscut de video on-demand (filme la cerere, transmise online) din lume, Netflix, era disponibil la începutul lui 2015 în 77 de ţări, conform unei scrisori adresate investitorilor, în care îşi exprima intenţia de a „se extinde global, în 200 de ţări, în decursul următorilor doi ani”.

Marlee Tart, Corporate Communication Manager la Netflix, a confirmat pentru MEDIAFAX această intenţie, fără a da o dată specifică pentru ţara noastră: “Ne vom extinde până aproape de nivelul global până la sfârşitul lui 2016, dar nu avem niciun anunţ referitor la România în momentul de faţă”.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: KAZAHSTAN

Pregătiri pentru noua ordine a petrolului

Barilul de petrol de 35 de dolari le dă bătăi de cap marilor state produ­că­toa­re, dar este o veste bună pentru rafinorii care au stat ani întregi în umbra marilor explora­tori de „aur negru“.

Kazahstanul este al 18-lea cel mai mare producător de petrol la nivel global, jumătate din veniturile sale şi două treimi din exporturi fiind legate exclusiv de această comoditate. Cu o astfel de dependenţă de un singur produs şi cu o frânare abruptă a creşterii economice, autorităţile de la Astana par a fi pregătite pentru a lansa cel mai ambiţios plan de privatizare de la dezmembrarea Uniunii Sovietice. Totul este trecut pe listă, de la marile perle energetice până la portul din Aktau sau transportatorul aerian naţional.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile Rompetrol Rafinare au închis în creştere cu 15%. Evoluţia ar putea continua şi miercuri

Acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au închis marţi în creştere cu 14,76%, aproape de limita maximă de 15%, după ce presa internaţională a scris că o companie de petrol şi gaze din China a convenit preluarea a 51% la KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group şi cel mai mare acţionar al RRC.

Venitul real pe lucrător din agricultură a scăzut în ţara noastră cu 19,2%, în 2015, comparativ cu anul trecut, în condițiile în care la nivelul Uniunii Europene indicatorul a înregistrat un declin de numai 4,3%, potrivit datelor preliminare publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

           Citeste mai mult… 

Romanialibera.ro: S-a mărit producţia industrială. La ce ne folosește

Industria românească şi cea europeană au început să producă mai mult, semn că economia este pe cale să se redreseze.

Specialiştii susţin însă că producţia autohtonă se bazează în special pe componente din import şi că deficitul balanţei comerciale este în creştere.

Producţia industrială în ţara noastră a crescut cu 2,5% în octombrie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în vreme ce în UE aceasta s-a majorat cu 2,4%, zona euro având un avans peste aşteptări de 1,9%. Datele făcute publice recent de Oficiul European de Statistică – Eurostat indică o îmbunătăţire a economiei europene, cu efecte pozitive pentru România.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ioan Merca a preluat șefia APIA; Mihai Puțintei a revenit în minister pe postul ocupat anterior

Noul director general interimar al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) este Ioan Merca, acesta fiind numit în locul lui Mihai Puțintei, care s-a întors pe postul de director financiar ocupat anterior în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Scăderea prețurilor, provocarea principală pentru guvernatorul cu cel mai îndelungat mandat din Europa (Bloomberg)

Un sfert de secol la conducerea Băncii Naționale a României (BNR) l-a pregătit pe guvernatorul Mugur Isărescu pentru cele mai semnificative provocări politice însă actualul test cu care se confruntă l-ar putea pune cel mai mult în dificultate, se arată într-o analiză realizată de Bloomberg.

După 25 de ani de luptă cu inflația, Mugur Isărescu se confruntă acum cu prima scădere a prețurilor de la căderea comunismului, într-o perioadă în care se înregistrează cel mai semnificativ avans al creditării în monedă locală — două evoluții care necesită răspunsuri politice diferite. Cum va reuși guvernatorul care deține recordul de longevitate în Europa la cârma unei bănci centrale să facă față acestei enigme va influența direcția pe care o va urma una din economiile europene cu cel mai rapid ritm de creștere, care vrea să adere la zona euro.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: RETROSPECTIVĂ 2015 Codul Fiscal, între susținătorii reducerilor de taxe și riscul de dezechilibre macroeconomice

Anul 2015 a fost dominat de discuțiile cu privire la măsurile fiscale adoptate, cele mai multe dintre acestea cuprinse în Legea de modificare a Codului Fiscal, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Însă, de la anunțul inițial, din februarie 2015, când ministrul Finanțelor de la acea vreme, Darius Vâlcov, anunța un Cod Fiscal de-a dreptul revoluționar, elanul s-a mai temperat, iar decidenții au stabilit ca măsurile de relaxare fiscală să se aplice gradual.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Szakal (AFIR): Se va lucra la foc continuu pentru a încărca în sistem un număr cât mai mare de cereri de plată

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va efectua, în următoarea perioadă, ultimele plăți aferente Programului Național pentru Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, conducerea AFIR stabilind un plan cu acțiuni concrete pentru creșterea absorbției și reducerea dezangajărilor, potrivit unui comunicat al AFIR remis AGERPRES.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro : Guvernul a aprobat bugetele rectificate pe 2015 pentru Metrorex şi CFR Marfă

La propunerea Ministerului Transporturilor, Guvernul a aprobat bugetele de venituri și cheltuieli rectificate pe 2015 ale Societății Metrorex S.A. și Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă “CFR – Marfă” S.A, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Bugetul de venituri și cheltuieli al Societății Metrorex S.A. a fost rectificat printr-o majorare cu 1,76%, determinată de creșterea salarială pentru anul 2014 având în vedere modificarea alocațiilor de la bugetul de stat conform celor două rectificări ale bugetului de stat pentru 2015, aprobate prin Ordonanța Guvernului nr. 20/2015 și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 47/2015, precizează sursa citată.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicii BVB au deschis în scădere

Principalii indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se depreciază cu 0,16%, fiind cotat la 6.850,95 puncte.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Acţionarii SIF Transilvania solicită reformarea şi modernizarea Societăţii

Un grup de acționari ai SIF Transilvania care dețin împreună 8,09% din capitalul social al societății a înaintat o cerere de convocare a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA) către conducerea SIF Transilvania, potrivit unui comunicat de presă al societăţii.Grupul de acționari intenționează să supună aprobării, în cadrul AGOA, necesitatea schimbării managementului și revizuirea modelului actual de business în vederea eficientizării activității societății, pregătirii și alinierii SIF Transilvania la practicile de bună guvernanță de la nivel european. Acționarii semnatari reprezintă fonduri de investiții și pensii locale și straine, antreprenori și persoane fizice, potrivit sursei citate.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Previziuni Saxo Bank pentru 2016: 100 de dolari pe barilul de petrol şi creşterea rublei ruseşti cu 20%

O scurtă întoarcere la 100 de dolari barilul de petrol din cauza problemelor OPEC şi creşterea rublei ruseşti cu 20 la sută până la finalul lui 2016 se numără printre ‘Previziunile Scandaloase’ publicate miercuri de Saxo Bank pentru anul care urmează.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, organizarea olimpiadei va ajuta în forţă redresarea pieţei emergente din Brazilia, iar argintul va ieşi de sub dominaţia aurului pentru a creşte cu 33 la sută.

              Citeste mai mult…

Economica.net: BCR dă credite cu buletinul

Banca Comercială Română (BCR) a încheiat un protocol de colaborare cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin care simplifică semnificativ procesul de acordare a creditelorprin eliminarea documentelor de venit pentru clienții ale căror venituri sunt raportate la ANAF. Timpul de acordare a unui credit scade cu 60%.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: BCR: Timpul de aprobare a dosarului de credit va scădea cu 60%, în urma finalizării protocolului de colaborare cu ANAF

Banca Comercială Română (BCR) a încheiat un protocol de colaborare cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin care simplifică procesul de acordare a creditelor prin eliminarea documentelor de venit pentru clienții ale căror venituri sunt raportate la ANAF, arată un raport al instituţiei.

             Citeste mai mult…

Evz.ro: Inspecțiile legate de deducerea TVA: IATĂ principalele greșeli pe care le fac firmele

În practică, pentru a permite deducerea TVA, autoritățile fiscale pun accent pe justificarea prestării serviciilor prin solicitarea unui volum mare de documente justificative, o atenție sporită fiind acordată serviciilor de management sau de consultanţă.

Nu era însă clar dacă această abordare era justificată în toate cazurile. Recent au fost aduse clarificări în acest sens, atrag atenția analiștii citați.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a majorat cu 40% sprijinul acordat agricultorilor la achizitionarea motorinei

Suma alocata in 2015 agricultorilor pentru plata ajutorului de stat in scopul reducerii accizei la motorina utilizata in agricultura este majorata cu aproximativ 40%, de la 270,697 milioane lei la 377,472 milioane lei, potrivit unei Hotarari aprobate miercuri de Guvern.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Încă o victorie pentru bănci: Guvernul pregăteşte amânarea cu un an a aplicării legii insolvenţei personale

Legea insolvenţei personale a fost votată în vară, după cinci ani de tergiversări în Parlament, ca urmare a aprecierii puternice a francului elveţian Guvernul vrea să amâne cu un an intrarea în vigoare a legii insolvenţei personale, care urma să fie aplicată de la 1 ianuarie, astfel că a realizat un proiect de ordonanţă de urgenţă în acest sens, scrie Profit.ro. Proiectul ar fi fost avizat marţi de mai multe instituţii, potrivit sursei citate. Legea insolvenţei personale a devenit o urgenţă în acest an din cauza aprecierii masive a francului elveţian şi a fost promulgată în luna iunie. Aceasta urma să se aplice de la 1 ianuarie 2016, dar prevedea înfiinţarea mai multe instituţii pentru gestionarea numărului mare de posibili insolvenţi.

           Citeste mai mult…

agerpres.ro: Doar 5% dintre clienții non-casnici de gaze și-au schimbat furnizorul și au obținut un preț mai bun – studiu

Doar 5% dintre clienții non-casnici de gaze și-au schimbat furnizorul în acest an și au obținut un preț mai mic, în condițiile în care 75% din total nu cunosc faptul că piața gazelor pentru clienții industriali a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2015, se arată într-un studiu privind piața gazelor, realizat de Dumitru Chisăliță, expert în domeniu.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mario Draghi: Măsurile de stimulare adoptate de BCE vor majora rapid rata inflației

Actualele măsuri adoptate de Banca Centrală Europeană vor fi suficiente pentru revenirea inflației din zona euro spre ținta BCE de aproape 2%, deși oficialii sunt pregătiți să aprobe noi stimulente dacă va fi necesar, a declarat președintele BCE, Mario Draghi, transmit Bloomberg și Reuters.

‘După recalibrarea instrumentelor adoptate luna aceasta de Consiliul guvernatorilor BCE, ne așteptăm ca inflația să ajungă la ținta BCE fără întârziere. Nu există dubii că dacă va trebui să intensificăm instrumentele de politică monetară pentru a îndeplini obiectivul nostru de stabilizare a prețurilor, vom face asta’, a afirmat șeful BCE într-un discurs rostit la Bologna.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: KPMG pregăteşte strategia de lichidare a activelor Astra Asigurări

“Principalele măsuri ce vor fi avute în vedere în perioada imediat următoare vor viza asigurarea continuităţii funcţiilor şi sistemelor critice, inclusiv securizarea bazelor de date. De asemenea, avem ca prioritate elaborarea unei strategii de lichidare eficientă a patrimoniului, concentrată în principal pe analiza şi valorificarea portofoliilor de asigurare în cadrul unor operaţiuni de transfer de business şi în subsidiar pe valorificarea celorlalte active prin vânzare individuală. În aceste demersuri, ne bazăm pe personalul de specialitate al societăţii, care a fost informat cu privire la procedurile de lichidare şi cu care vom colabora pentru îndeplinirea mandatului nostru”, se arată într-un comunicat al KPMG Restructuring SPRL.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Un buget de las’ ca merge si asa: Cand pana si tehnocratii devin populisti

Nu este un buget de tip european sau macar bruxellez, dupa cum speram atunci cand am vazut lista cu CV-urile ministrilor tehnocrati. Speram sa nu mai vedem cifre fara idei si nici idei fara cifre, asa dupa cum ne-am obisnuit cu bugetele anterioare, cand ba erau bani, dar nu aveam proiecte, ba aveam proiecte, dar nu mai erau bani.

Ma asteptam ca o garnitura de personalitati venite din sfere intelectuale occidentale elevate sa impuna, in sfarsit, o noua mentalitate fiscala si un nou concept de buget, urmand exemplul european si al tarilor mai civilizate ale nucleului dur al Uniunii Europene.

           Citeste mai mult…

Realitatea.net: ZI ISTORICĂ pentru economia Planetei. SUA ar putea decide azi SFÂRȘITUL banilor ieftini

Banca Centrală din SUA (Fed) a început marți o reuniune de politică monetară istorică care ar urma să conducă, miercuri, potrivit tuturor așteptărilor, la o majorare a dobânzii-cheie, o premieră de la începutul crizei economice.

După 8 ani de dobânzi zero, miercuri 16 decembrie 2015, Banca Centrala a Americii ar putea crește dobânda de referință și ar putea declanșa chiar o perioadă de criză în piețele financiare internaționale.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro : Curtea Europeana de Justitie reduce volumul documentelor justificative necesare pentru deducerea TVA. De ce este importanta aceasta decizie pentru firmele din Romania

Lipsa documentelor justificative “suficiente” poate fi considerata in prezent principala vulnerabilitate pentru companii in cadrul inspectiilor fiscale, in special pentru cele care achizitioneaza servicii. In practica, pentru a permite deducerea TVA, autoritatile fiscale pun accent pe justificarea prestarii serviciilor prin solicitarea unui volum mare de documente justificative, o atentie sporita fiind acordata serviciilor de management sau de consultanta. Nu era insa clar daca aceasta abordare era justificata in toate cazurile.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Banca Europeana de Investitii va asigura sprijin autoritatilor romane pentru imbunatatirea gestionarii fondurilor europene

Banca Europeana de Investitii va asigura sprijin autoritatilor romane pentru imbunatatirea managementului si consolidarii absorbtiei Fondurilor Europene Structurale si de Investitii, realizarea agendei de reforme structurale si investitii in sectorul public, in vederea realizarii obiectivelor din Acordul de Parteneriat 2014-2020. In acest sens, va fi semnat un Memorandum de Intelegere intre Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii, decizie luata miercuri de Executiv.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat o corectie financiara de 2% solicitata de Comisia Europeana referitoare la Cresterea Competitivitatii Economice

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, aplicarea corectiei financiare de 2% solicitata de Comisia Europeana la nivelul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE). Corectia este pentru cheltuielile efective aferente contractelor de finantare incheiate cu beneficiari intreprinderi mici si mijlocii pentru care au fost deja incluse cheltuieli in declaratiile de cheltuieli si in aplicatiile de plata transmise Comisiei Europene.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bulgaria, România și Slovenia au avut a doua inflație negativă din UE, în noiembrie

Un număr de 12 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au înregistrat o inflație negativă în noiembrie 2015, comparativ cu perioada similară din 2014, iar Bulgaria, România și Slovenia au avut a doua inflație negativă din UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Majoritatea românilor își petrece vacanța de Crăciun acasă; 44% alocă o treime din venituri pentru cadouri (studiu)

Aproape 77% dintre români afirmă că își vor petrece Sărbătorile de Crăciun acasă, în timp ce 12% dintre ei vor pleca într-un mini concediu în țară sau în străinătate, iar 44% precizează că vor aloca o treime din venituri pentru cadourile de sărbători, conform unui studiu remis miercuri AGERPRES.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: B​ugetul de stat pe anul 2016, votat de Parlament/ Tariceanu: Bugetul este o mancare de carne cu varza de Bruxelles

Legea bugetului de stat pe anul 2016 a fost votat de Parlament cu 309 voturi pentru si 13 impotriva, in conditiile in care singurul care a criticat bugetul a fost Calin Popescu Tariceanu. Astfel, bugetul a fost adoptat inainte de plecarea premierului Ciolos la reuniunea de iarna a Consiliului European, care se desfasoara in perioada 17-18 decembrie. La sedinta este prezent si premierul Dacian Ciolos impreuna cu mare parte dintre ministrii cabinetului sau.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul continuă finanţarea consumului de fructe în şcoli

Guvernul a decis, miercuri, continuarea în 2016 a programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, finanţat din fonduri europene şi naţionale, de acest porgram urmând să beneficieze aproximativ 1.750.000 de elevi.

Hotărârea de Guvern aprobată în şedinţa de miercuri stabileşte tipul de fructe distribuite – merele, perioada de distribuţie, limita valorii zilnice, bugetul alocat, precum şi modalitatea de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2015-2016. Programul prin care elevii din clasele pregătitoare şi I-VIII din unităţile de învăţământ public şi privat acreditat/autorizat primesc zilnic mere a fost instituit începând cu anul şcolar 2009-2010.

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor