Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 16 iulie 2015

Timpromanesc.ro: 29 iulie – Ziua României la Expo Milano

Milano găzduieşte, în acest an, expoziţia universală Expo Milano 2015, având ca temă centrală Hrănirea planetei. Energie pentru viaţă. Expoziţia se bucură de participarea a peste 140 de ţări, cu o estimare de 20 de milioane de vizitatori din toată lumea şi un spaţiu expoziţional care se întinde pe circa 1 milion m2.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Lukoil vrea să implice UE în dosarul de evaziune fiscală din România

Grupul petrolier rus Lukoil a solicitat ajutorul Comisiei Europene pentru a putea răspunde la acuzațiile de spălare de bani și evaziune fiscală aduse rafinăriei sale din România, a declarat miercuri unul dintre directorii Lukoil, transmite Reuters.

             Citeste mai mult…

mediafax.ro: Băncile din Grecia ar trebui redeschise numai după ce vor fi recapitalizate (BCE)

Băncile din Grecia ar trebui redeschise pentru afaceri numai după ce vor fi recapitalizate și vor avea asigurată finanțarea de la Banca Centrală Europeană (BCE), a afirmat Andreas Dombret, membru al Boardului Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), transmite Bloomberg.

‘În primul rând, trebuie să existe garanții că băncile elene vor fi recapitalizate suficient conform prevederilor noului pachet de asistență financiară. În al doilea rând, ele trebuie să dispună de suficiente lichidități în cazul în care cei care au depozite vor să retragă mai mulți bani, după redeschiderea băncilor recapitalizate’, a declarat Andreas Dombret, membru al Board-ului Mecanismului European de Supervizare Bancară (SSM) al BCE.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ASF: Cinci companii de asigurări nu ating cerinţa de capital minim conform Solvabilitate II

Axa, Astra, EximAsig, Euroins şi Carpatica nu ating cerinţa de capital minim (MCR), conform Solvabilitate II, care este obligatorie de la 1 ianuarie 2016, cele cinci companii înregistrând fonduri proprii negative în valoare de 2,1 miliarde de lei (circa 467 milioane euro), potrivit ASF.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Codul Fiscal nu a apărut peste noapte, a fost discutat un an de zile

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu se aştepta ca preşedintele Klaus Iohannis să aducă critici Codului Fiscal, având în vedere că a fost discutat timp de un an de zile, “nu a apărut peste noapte”, pricipalele prevederi fiind cunoscute nu doar de specialişti în economie şi analişti.

Ponta a declarat, la postul de televiziune B1, că preşedintele Klaus Iohannis “nu a aflat ieri de Codul Fiscal”. “Cred că o parte din lucrurile din Codul Fiscal, chestiunea cu 19 la sută, dacă nu mă înşel este în programul electoral al preşedintelui Iohannis şi e şi în programul PNL cu care vor să vină la guvernare”, a adăugat el.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CE mobilizează 35 de miliarde de euro pentru Grecia. Creţu: Atena are nevoie de reforme şi investiţii

CE a anunţat, miercuri, că vor fi mobilizate peste 35 de miliarde de euro până în 2020 pentru a veni în sprijinul economiei greceşti, comisarul Corina Creţu precizând că Atena are nevoie atât de reforme, cât şi de “investiţii ambiţioase” pentru a repune economia pe drumul cel bun.”La două zile după realizarea unui consens privind măsurile ce se impun pentru încheierea unui nou acord de împrumut acordat Greciei, Comisia Europeană a dezvăluit astăzi planurile de ajutorare a Greciei în vederea maximizării gradului de utilizare a fondurilor UE. Conform mandatului conferit de summitul zonei euro din 12-13 iulie, vor fi astfel mobilizate peste 35 de miliarde de euro până în 2020 pentru a veni în sprijinul economiei greceşti”, potrivit unui comunicat al CE.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ASF: Euroins are cea mai mare ajustare de capitaluri proprii aplicată de auditori, jumătate din total

Capitalurile proprii ale Euroins au fost ajustate cel mai mult de către auditori în cadrul exerciţiului de evaluare a activelor şi pasivelor pentru 13 asigurători, cu 682,5 milioane lei, reprezentând 48% din totalul ajustărilor aplicate, în valoare de 1,41 miliarde lei, potrivit unui raport al ASF.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Sper totuşi ca preşedintele să se gândească la România şi să promulge Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta a susţinut că este nevoie de noul Codul Fiscal pentru a reduce decalajele dintre România şi celelalte state dezvoltate, adăugând că actul normativ a fost elaborat de experţii din Ministerul Finanţelor şi adoptat, în unanimitate, de Parlament.

“Sper totuşi ca preşedintele să se gândească la România şi să promulge Codul Fiscal. (…) Codul Fiscal nu l-am scris eu sau dvs. a fost scris de experţii de la Finanţe”, a mai spus Ponta, precizând că acesta a fost votat în unanimitate în Parlament, inclusiv de PNL.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Directorul Complexului Energetic Hunedoara a demisionat, acuzând întârzierea ajutorului de stat

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Constantin Jujan, a demisionat din funcţie, el acuzând că acordarea împrumutului sub formă de ajutor de stat de la Guvern întârzie, în condiţiile în care există un calendar convenit cu FMI şi Comisia Europeană privind activităţile CEH.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Decodificarea năucitoarei intervenţii a FMI în criza grecească: SUA le cer liderilor europeni să revină la realitate, să ierte datoriile grecilor, să-i lase în pace cu austeritatea şi să păstreze intactă zona euro

Un atac dur al Fondului Monetar Internaţional asupra intenţiilor liderilor zonei euro de a disciplina Grecia cu austeritate este însoţit de o ofensivă diplomatică a Washingtonului la Frankfurt, de unde Draghi conduce Banca Centrală Europeană, la Berlin, de unde Merkel şi Schäuble predică rigoarea bugetară, şi la Paris, una din puţinele capitale ale zonei euro care sprijină făţiş Atena.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Românii nu au apetit pentru cumpărături deoarece nu au bani, însă reducerea TVA în iunie a dat un imbold consumului

Românii sunt printre cei mai optimişti europeni în ceea ce priveşte previziunile economice şi aşteptările privind veniturile, însă rămân codaşii Europei când vine vorba de apetitul de consum.

TotuŞi, în iunie – luna în care TVA la alimente a fost redus de la 24% la 9% – s-a observat o îmbunătăţire a indicatorului privind dorinţa de cumpărare, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă GfK.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: ROMÂNIA VS. UE

O statistică ascunsă iese acum la iveală: Şomajul în rândul tinerilor din România, mai mare decât media din statele Uniunii Europene

Cu o rată a şomajului de doar 6,8% înre­gis­trată la nivel naţional şi cu mai puţin de 630.000 de şomeri, România ocupă o poziţie fa­vorabilă în rândul statelor din Uniunea Europeană, aflându-se pe locul opt în topul statelor cu cele mai mici rate ale şomajului. Deşi, în general, ţara noastră oocupă o poziţie mai bună la capitolul şomaj decât state pre­cum Franţa (cu o rată a şomajului de 10,3%), Polonia (9%) sau chiar Olanda (7,4%), România este pe o poziţie nefavorabilă atunci când vine vorba de şomajul în rândul tinerilor.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: CODUL FISCAL, SUBIECT DE DISPUTĂ

Oamenii de afaceri: Politicienii au „confiscat“ Codul fiscal şi îl folosesc în competiţia electorală 

Mediul de business din Româ­nia se adân­ceşte în incertitudine aş­teptând o decizie din partea pre­şe­dintelui Klaus Iohannis de a promulga sau nu Codul fiscal. Orice zi de pre­lun­gire a incertitudini pune sub semnul între­bării planurile de afaceri pentru 2016. În timp ce politicienii joacă ping-pong cu Codul fiscal, nici consumatorii, nici companiile nu ştiu ce să facă.

Cu câteva zile înainte de expirarea ter­me­nului legal pentru promulgarea nou­lui Cod fiscal, nimeni nu ştie soarta celei mai am­ple reforme de relaxare fis­cală din Ro­mâ­nia din ultimul deceniu, după introdu­ce­rea cotei unice.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Şase companii din industria aeronautică prospectează piaţa din România pentru investiţii

Industria aeronautică din România ar putea să atragă în acest an o serie de investiţii în unităţi de producţie, un număr de şase firme din domeniu fiind interesate să construiască, relocheze şi extindă fabrici în care să producă echipamente şi componente pentru această industrie de top.

„Unele companii au cumpărat deja terenuri“, spune Sorin Encuţescu, secretar de stat în Minis­terul Economiei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Cornel Coca Constantinescu, ASF: De ce teste de stres pentru asiguratori?

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), într-un demers comun cu Comisia Europeană (CE) şi Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), a hotărât efectuarea unei evaluări comprehensive a pieţei asigurărilor din România de către organisme independente. Exerciţiul intitulat ”Balance Sheet Review (BSR) and Stress Test” vine în urma misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Comisiei Europene, care s-a desfăşurat în Bucureşti în luna iunie 2014 şi care a avut loc în contextul celei de-a treia evaluări a aranjamentului Stand-by încheiat cu FMI şi a primei evaluări din programul preventiv de balanţă de plăţi încheiat între România şi Uniunea Europeană.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Egiptul a plătit 25 mil. dolari pentru 120.000 de tone de grâu românesc

Autorităţile egiptene au cumpărat marţi 120.000 de tone de grâu din Romania, pentru care au plătit aproape 25,3 milioane de dolari, potrivit datelor publicate pe site-ul Autorităţii Generale pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt.

GASC a cumpărat 60.000 de tone de grâu românesc de la ADM, la preţul de 210,4 dolari pe tonă, şi alte 60.000 de tone de la Ameropa, pentru 210,9 dolari pe tonă.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Allianz-Ţiriac şi-a schimbat directorul de HR

Allianz-Ţiriac, liderul pieţei de asigurări, a numit-o pe po­ziţia de director de resurse umane pe Dana Lemnaru, un exe­cutiv cu o experienţă de 16 ani în asigurări şi peste zece ani în cadrul asigurătorului. Ea o înlocuieşte pe Adina Tudor, ca­re a stat la cârma departamentului de HR al Allianz timp de şapte ani şi care a preluat responsabilitatea privind rede­fi­ni­­rea culturii organizaţionale în cadrul diviziei de pensii private.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Tranzacţie „deal“ cu 5,5% din acţiunile Carbochim

Investitorii au transferat în şedinţa de ieri un pachet de 270.000 de acţiuni la producătorul de materiale abrazive Carbochim Cluj-Napoca (simbol bursier CBC) într-o tranzacţie negociată de tip „deal“, încheiată la un preţ în scădere cu aproape 15%.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Start-up-urile care au soluţii de securitate IT pot primi finanţări de 25.000 de euro

Compania locală CyberGhost, specializată în dezvoltarea de soluţii de criptare, confidenţialitate şi securitate a datelor, a lansat programul Privacy Accelerator, prin intermediul căruia se vor oferi finanţări start-up-urilor în valoare totală de 100.000 de euro.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Tranzacţii record de 48 mil. lei într-un minut cu acţiunile Fondul Proprietatea

Investitorii au transferat un pachet de 60 milioane de acţiuni Fondul Proprietatea pe piaţa principală a bursei în şedinţa de miercuri la ora 18:09, cu câteva minute înainte de închiderea şedinţei.

Pachetul reprezintă 0,5% din capitalul fondului şi a fost transferat la un preţ de 0,805 lei/titlu, valoarea totală a tranzacţiei ridicându-se astfel la 48,3 milioane de lei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTOR-ŞEF ZF

De ce situaţia Greciei este dramatică: datoria externă se plăteşte din excedent comercial, nu bugetar

Parcurgând istoria economică din ultimii 70 de ani pentru a da răspunsul la problemele dificile ale Greciei pe care le traversează în această perioadă, jurnaliştii de la France 24 au remarcat că în anii ‘50 Germania a fost scutită de o mare parte a datoriei externe.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Lichiditatea OTC, în creştere. Investitorii au transferat acţiuni de 1,3 mld. lei în afara bursei. În topul preferinţelor: FP, Romgaz, BRD şi Banca Transilvania

Investitorii au transferat acţiuni în valoare de 1,3 miliarde de lei în afara bursei („over the counter”-OTC) în acest an, cele mai tranzacţionate titluri fiind, la fel ca pe bursă, Fondul Proprietatea, Romgaz, BRD şi Banca Transilvania, potrivit informaţiilor furnizate de Depozitarul Central, instituţia responsabilă de decontarea tranzacţiilor.

Spre comparaţie, tran­zacţiile cu acţiuni pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti au fost în acest an de 4,5 miliarde de lei. Unii dintre criticii tranzacţiilor OTC spun că astfel de tranzacţii pun în pericol lichiditatea de pe bursă, în contextul în care principalul lor avantaj este că investitorul nu este nevoit să îşi deschidă un cont de tranzacţionare.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Profiturile SIF-urilor şi Fondului Proprietatea s-au topit în primul semestru. Pană de idei sau vânzările de active se reiau în toamnă?

Cele cinci SIF-uri au în­cheiat primul semestru cu profituri cumulate de 296 milioane de lei, la jumă­tate faţă de anul trecut când vân­zările de acţiuni bancare le-au ali­mentat con­turile. Fondul Pro­prie­tatea are un plus de 356 milioane de lei în prima jumă­tate a anului, de trei ori mai mic decât anul trecut când lichidarea a 5% din acţiunile Romgaz i-a adus un profit semestrial istoric.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: O nouă licitaţie pentru autostrada Comarnic – Braşov

Potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), va avea loc o nouă licitaţie pentru autostrada Comarnic – Braşov.

Un comunicat al CNADNR, remis azi redacţiei, informează că a fost inițiată procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului: “Proiectare și execuție Autostrada București – Brașov, Tronson Comarnic-Brasov, Lot 1: sector Comarnic – Predeal, km 111+300 – km 115+300; Lot 2: sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 și Drum de Legătură”.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicii BVB au deschis în creştere

Principalii indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET Total Return se apreciază cu 0,29%, la 8.529,39 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea “free-float”-ului celor mai tranzacţionate zece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui. BET-TR va fi calculat retroactiv începând cu data de 24 septembrie 2012.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Tranzacţiile cu FP, 60% din lichiditatea Bursei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a continuat şi ieri să crească, SIF-urile fiind “vedetele zilei”, cu o creştere medie a indicelui BET-FI de 1,76%, potrivit unui raport al societăţii de brokeraj Prime Transaction.

 Cea mai bună performanţă a fost cea a SIF Moldova (SIF2), în creştere cu 2,93%, urmată de SIF Banat Crişana (SIF1), cu 2,87% şi SIF Transilvania (SIF3), cu 2,7%, arată raportul.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN IUNIE ŞI IULIE

Peste 3000 de investitori au retras 137 milioane de euro, din fondul “Erste Bond Flexible RON”

Şeful ERSTE ASSET Management: “Coexistenţa, în România anului 2015, a două metode de evaluare pentru fonduri este o mare eroare a ASF”

Nu este exclus să închidem luna pe valoare pozitivă; avem luni de zile în care avem intrări de 2000-3000 de investitori”

          Citeste mai mult…

Economica.net: Reducerea accizei la motorină pentru fermieri: Procedura de accesare a schemei de ajutor de stat a fost aprobată

Procedura de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată de fermieri în agricultură a fost aprobată, a anunţat, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă (MADR).

Potrivit unui comunicat al instituţiei, Ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi formularistica necesară aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, a fost publicat în Monitorul Oficial al României – Partea I nr. 524/14.07.2015 şi în Monitorul Oficial al României – Partea I nr. 524 bis/14.07.2015.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Iulian Dascălu construieşte cea mai înaltă clădire din România. Investiţia în proiect: 220 mil. euro

Iulius Management Center, controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu, va investi peste 220 milioane de euro într-un proiect multifuncţional de regenerare urbană la Timişoara, pe modelul deja aplicat la Iaşi cu proiectul Palas, unde investiţia s-a ridicat la 260 de milioane de euro.

            Citeste mai mult…

Economica.net: România lucrului bine făcut: revenirea TVA la 19% este o prioritate absolută

Preşedintele Klaus Iohannis refuză să semneze scăderea TVA de la 24% la 19%. Or, aceasta era principala măsură fiscală din programul lui de candidat intitulat “România lucrului bine făcut“. Fostul candidat, actual preşedinte, a avut şi o serie de apariţii televizate în care a argumentat cu lux de amănunte de ce ar fi bine ca TVA să scadă.

“Pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%. În acelaşi timp, cota de TVA de 24% pare aproape o invitaţie des­chi­să la evaziune fiscală şi un obsta­col dintre cele mai serioase în calea consumului. Pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%, în­tru­cât relaxarea fiscală va duce nu doar la îmbunătăţirea colectării ve­ni­turilor şi a sustenabilităţii finan­ţe­lor publice, ci mai cu seamă la creş­te­rea economiei şi a nivelului de trai.”, scria Iohannis ]n programul “România lucrului bine făcut”.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: EXCLUSIV Hipermarketurile şi mallurile vor fi controlate la sânge de Fisc

Toate operaţiunile desfăşurate de marii retaileri în ultimii cinci ani vor fi verificate de Fisc Şeful ANAF, Gelu Şefan Diaconu, este pe punctul de a pune în aplicare un plan secret de verificare a comportamentului fiscal manifestat în ultimii cinci ani de administratorii marilor hipermarketuri şi malluri. După crearea şi operaţionalizarea Direcţiei Generale Antifraudă, următoarea armă a Fiscului este pregătită şi va intra în acţiune, primii vizaţi fiind hipermarketurile şi mallurile, au declarat pentru „Adevărul“ surse oficiale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Vor fi, astfel, controlate la sânge marile unităţi de retail, şi nu prin descinderi la diversele magazine, ci prin verificarea întregii activităţi desfăşurate de acestea în ultimii cinci ani.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Romania in UE. Cate materiale consumam ca sa producem 100 de euro? Cinci grafice care arata parca o alta tara decat cea laudata de premier

 Cand dl Ionescu s-a apucat sa isi construiasca o casa din lemn, a facut rost de planuri si schite de pe Internet, s-a pus pe studiat dupa care a inceput sa ridice casuta. E drept, nu i-au iesit din prima “lucrarea”, insa avea la dispozitie o padure intreaga pe care o mostenise, asa ca nu-si facea griji. Dupa doi ani, casa era in sfarsit, gata. E drept, nu mai avea nicio bucata de lemn din toata padurea, dar ce mandrete de casa isi inaltase! In termeni de eficienta insa, dl. Ionescu era chiar un pericol: cum sa folosesti o ditamai padurea ca sa construiesti o singura casa?  Si acum sa venim cu cateva cifre: Pentru a produce 100 de euro din PIB, Romania consuma 323 de kilograme de materiale, aratand cea mai ridicata ineficienta materiala dintre toate tarile europene, reoese din lucrarea “Romania in UE”, publicata joi de Institutul National de Statistica.

            Citeste mai mult…

Agepres.ro: Ponta: Matache știe foarte bine tot ce e în Ministerul Transporturilor

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la sediul PSD, că Iulian Matache, care va prelua conducerea Ministerului Transporturilor, cunoaște foarte bine instituția și activitatea fostului ministru Ioan Rus.

“Mă bucur foarte tare că s-a încheiat interimatul la Ministerul Transporturilor. Domnul Matache e un om care știe foarte bine tot ce e în minister, a participat la toate discuțiile domnului Rus și la Bruxelles, și în țară. Și ne apucăm de treaba”, a afirmat Ponta.

            Citeste mai mult…

Administrația Prezidențială: fragment, despre cooperarea ec. cu Serbia din declarația de presă a Președintelui Klaus Iohannis,  la finalul convorbirilor cu Președintele Serbiei, Tomislav Nikolić

Am discutat şi despre relaţiile noastre economice. Ne propunem o serie de proiecte comune în domenii importante precum infrastructura – și aș menționa aici autostrada Timişoara-Belgrad -, cooperarea transfrontalieră şi interconectivitatea energetică. România este interesată de perspectiva efectuării unor exporturi de energie electrică către Serbia, respectiv către piaţa regională din sud-estul Europei. Exportul se poate realiza prin intermediul companiilor specializate care activează pe cele două pieţe.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud

‘Uniunea noastră Europeană nu este o simplă piață comună de mari dimensiuni, ci este, de asemenea, o Uniune a valorilor comune (…). Haideți să arătăm că împreună putem transforma în realitate promisiunea ‘De data aceasta lucrurile stau altfel’ (sloganul campaniei electorale 2014 pentru Parlamentul European — n.n.), că împreună putem cu adevărat să schimbăm și să reînnoim Europa’. (Jean — Claude Junker) Pentru aceasta este nevoie de acțiuni europene comune, bazate pe valorile pe care le împărtășim.

           Citeste mai mult…

Antena3.ro: Radu Soviani la “Daily Income”: Domnul Teodorovici trebuie să ne spună de unde vin banii, că nu vin din creşterea economică

“Spuneam când candidau cei doi, că programul lui Klaus Iohannis e mai degrabă un program de prim-ministru. Dacă nu va promova noul Cod Fiscal, poate veni să spună că nu e convins. Domnul Teodorovici trebuie să spună de unde vin banii ăştia, că nu vin creşterea economică. A făcut asta domnul Tăriceanu şi ne-am trezit cu criza economică” a spus jurnalistul Radu Soviani.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Negriţoiu: Suntem destul de avansaţi cu Astra, avem şanse s-o rezolvăm în această vară

Discuţiile pentru preluarea Astra sunt destul de avansate, pe care ASF vrea “s-o mărite”, însă depinde dacă acţionarii au pretenţii prea mari la “zestre”, existând şanse “bune” în această vară să fie rezolvată problema sau ca firma să intre într-un nou plan de redresare cu un investitor strategic.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Cipru, Grecia, România și Slovenia,statele cu cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE , în iunie

Rata anuală a inflației în zona euro a scăzut la 0,2% în iunie, de la 0,3% luna precedentă, iar în Uniunea Europeană a scăzut la 0,1%, de la 0,3% în mai, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În iunie, țările cu cea mai ridicată rată anuală a inflației au fost Malta (1,1%), Austria (1%), Belgia și Cehia (ambele cu 0,9%). În schimb, opt state membre UE au înregistrat în luna mai rate anuale negative ale inflației, în frunte cu Cipru (minus 2,1%), Grecia (minus 1,1%), România și Slovenia (ambele cu minus 0,9%).

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BIOGRAFIE: Iulian Matache, noul ministru al Transporturilor, un apropiat al lui Marian Oprişan

Iulian Matache, noul ministrul al Transporturilor, a fost secretar de stat în acelaşi minister din martie anul trecut şi este considerat un apropiat al liderului PSD Marian Oprişan, el ocupând funcţii de conducere la nivelul Consiliului Judeţean Vrancea.

Iulian Matache, noul ministrul al Transporturilor, a fost secretar de stat în acelaşi minister din martie anul trecut, fiind transferat de la Ministerul Dezvoltării. El a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea, moment în care a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Stancu (MJ): Legea insolvenței persoanelor fizice nu e un act populist; asigură un echilibru între creditori și debitori

Textul Legii insolvenței persoanelor fizice asigură un echilibru între creditori și debitorii de bună credință, fără a fi un act normativ populist, a afirmat, joi, secretarul de stat în Ministerul Justiției Liviu Stancu, într-o conferință de specialitate.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Exporturile de produse alimentare și animale vii au totalizat 902 milioane euro, în I trimestru;importurile au depășit 1 miliard de euro

Exporturile de produse alimentare și animale vii au totalizat, în primul trimestru al acestui an, 902,5 milioane euro (4,027 milioane lei) și au fost cu 7,02% (exprimat în euro) mai mari față de cele din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Fondul de premiere pentru Loteria bonurilor, de duminică, va fi de un milion de lei

Fondul de premiere alocat extragerii lunare a Loteriei bonurilor fiscale de duminică, 19 iulie, este de un milion de lei, conform unui proiect de Ordin publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Fondul de premiere prevăzut se majorează cu sumele necesare rotunjirii valorii câştigului aferent unui bon fiscal, în condiţiile art. 7 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2015″, se menţionează în proiect.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Petrom a ieftinit carburanţii, de două ori în ultimele două zile. Vezi noile preţuri

Petrom a operat două ieftiniri la pompă în ultimele două zile. La staţia de referinţă, Petrom Şoseaua Alexandriei, Bucureşti, benzina şi motorina s-au ieftinit cu câte 8 bani fiecare, ajungând, azi – dimineaţă, la 5,74 lei, respectiv 5,39 de lei. În weekend, carburanţii se vor ieftini din nou, pentru că Petrom are în derulare o ofertă prin care preţul benzinei coboară cu 6 bani faţă de vineri dimineaţa, iar preţul motorinei cu 3 bani. Astfel, de vineri, de la ora 23.00, şi până duminică la ora 23.00, benzina va costa 5,68 lei iar motorina 5,36 lei.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Grecia: Un fost director al Eurobank va conduce fondul de salvare a băncilor – Reuters

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) va fi condus de Aris Xenofos, un fost director care a condus divizia de administrare a investiţiilor EFG Eurobank, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Xenofos va prelua funcţia de director general al HFSF – principalul acţionar al băncilor elene – de la Anastasia Sakellariou, care a demisionat în mai.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 27 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 27 milioane lei (6,18 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în urcare. Indicele BET creşte cu 1,06%, ajungând la valoarea de 7.542,33 puncte, iar indicele BET Total Return se majorează cu 1,07%, la 8.595,53 puncte. BET-FI se apreciază cu 1,43%, până la 31.306,45 puncte.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BCE a menținut dobânda de bază la nivelul minim record de 0,05%

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să lase nemodificată dobânda de politică monetară în zona euro la nivelul minim record de 0,05%, nivel la care se află din luna septembrie 2014, pe măsură ce continuă cu programul de relaxare cantitativă destinat să impulsioneze inflația și să revigoreze economia zonei euro, transmit AFP și Reuters.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Stancu (MJ): Societatea civilă și ANPC trebuie să informeze profesionist populația cu privire la aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și reprezentanții societății civile au obligația de a informa profesionist cetățenii despre modul în care se aplică Legea insolvenței persoanelor fizice, este de părere secretarul de stat în Ministerul Justiției Liviu Stancu.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live. Dascălu, ING Bank: România va încheia anul cu o creştere economică de 4,5% şi 4,3% în 2016

România va încheia anul cu o creştere economică de 4,5%, prognoza pentru 2016 indicând un nivel de 4,3%, iar BNR va menţine dobânda de politică monetară la 1,75% până la finele anului viitor, în condiţiile în care inflaţia va rămâne în teritoriul negativ şi în următoarele 12 luni, este de părere Ciprian Dascălu, senior economist la ING Bank.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vulpescu: Promulgarea Codului fiscal – un gest de responsabilitate, inclusiv pentru consumul de cultură din România

Ministrul Culturii Ionuț Vulpescu subliniază că promulgarea Codului fiscal este un gest de responsabilitate, inclusiv pentru consumul de cultură din România.

“Mi-e teamă că din nou ajungem să minimalizăm importanța unei măsuri fiscale cheie, cum este reducerea TVA la 5% pentru cărți”, a precizat ministrul într-un comunicat remis AGERPRES, făcând referire la intervenția președintelui Klaus Iohannis pe subiectul Codului fiscal.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Plumb către liderii opoziției: Vă îndemn să cerem, împreună, promulgarea rapidă a Codurilor fiscale

Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, le-a cerut joi celor doi copreședinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, dar și liderului UDMR, Kelemen Hunor, să solicite împreună președintelui Klaus Iohannis promulgarea rapidă a Codurilor fiscale.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Mario Draghi: Necesitatea unei usurari a datoriei Greciei este indiscutabila

 Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat joi ca necesitatea unei usurari a datoriei Greciei este “indiscutabila”, anunta AFP.

“Este necesara usurarea datoriei? Indiscutabil”, a declarat Draghi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Frankfurt.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cum alegi banca potrivită pentru economiile tale?

 Alegerea băncii potrivite pentru păstrarea economiilor poate fi o misiune dificilă, ținând cont că trebuie avute în considerare aspecte precum rata dobânzii, recomandările primite, reputația sau chiar locația instituției. În orice caz, se poate considera că acestea nu sunt singurele criterii importante.

           Citeste mai mult…

Economica.net: MOL România va instala staţii mobile de alimentare cu carburanţi pe 4 tronsoane de autostradă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat, joi, cu MOL Romania Petroleum Products SRL, contractul pentru instalarea de staţii mobile de alimentare cu carburant pe patru loturi de autostradă, anunţă Agerpres.

Conform unui comunicat al CNADNR, cele patru loturi unde vor fi instalate staţiile (pe ambele sensuri) sunt: Lot 2, Autostrada A1, Arad – Timişoara (tronson km 12+250 – km 44+500); Lot 3, Autostrada A1, Timişoara – Lugoj (tronson km 44+500 – km 54+000); Lot 5, Autostrada A1, Varianta de Ocolire Deva – Orăştie, la standard de autostradă, şi Lot 7, Autostrada A1, Orăştie – Sibiu (tronson km 24+110 – km 43+855).

          Citeste mai mult…

Economica.net : Shell câştigă încă o dată licenţa pentru cea mai mare benzinărie din lume, situată în Luxemburg

Compania Shell câştigă încă o dată licenţa pentru operarea staţiei de alimentare cu combustibil Berchem, din Luxemburg, cea mai mare benzinărie din lume. Contractul a fost concesionat de către Guvernul luxemburghez pe o perioadă de 10 ani, a anunţat joi compania.

Fiind cel mai mare punct de alimentare din lume, staţia Berchem este alimentată zilnic, în medie, cu 20 de cisterne de combustibil destinate celor aproximativ 25.000 de vizitatori locali şi internaţionali pe zi. Aceşti clienţi sunt, printre alţii, şoferi matori şi profesionişti din Franţa, Germania, Olanda. Belgia, România, Bulgaria, Polonia şi Ungaria.

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor