Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 16 septembrie 2015

Evz.ro: Conferințele Capital. Patronii din România: Relaxarea fiscală crește afacerile

Reducerea TVA este benefică pentru economie și ar fi fost de preferat o scădere și mai agresivă a taxelor, consideră antreprenorii din România prezenți la conferința Capital „Taxe mici = Afaceri prospere”, organizată împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), la sediul CCIR

              Citeste mai mult…

Fabricadecarne.ro: Radu Timiș: Taxele mici, înseamnă afaceri profitabile

Radu Timiș, Președintele grupului de firme Cris-Tim, a a declarat la conferința Taxe mici=Afaceri prospere, organizată de revista Capital, la Camera de Comerț și Industrie a României, că taxele trebuie diminuate în continuare.

Nu cred că se realizează cât înseamnă reducerea fiscalității pentru oamenii de afaceri. Nu știam de multe ori dacă mai putem funcționa și anul viitor. Banca îți dă bani doar dacă ai rezultate. Nu poți să ai rezultate când ai concurenți care fac evaziune fiscală. Un astfel de concurent are un avantaj de 70%. Mulți spuneau ca nu putem compensa scăderile de taxe. Nu trebuie să punem nimic în loc, afacerile cresc, vânzările cresc, consumul crește.

              Citeste mai mult…

Ultima-ora.ro: România clandestină: de la problemele de piață ale producătorilor, la riscurile consumatorilor

cursdeguvernare.ro organizează săptămâna viitoare conferința ”România clandestină: De la problemele de piață ale producătorilor, la riscurile consumatorilor”, în parteneriat cu Camera de Comerț și industrie a României.

Economia informală a unei țări are un impact negativ nu doar asupra bugetelor, iar consecințele acesteia nu se rezumă doar la evaziunea fiscală. Piețe întregi sunt deformate, antreprenorii și producătorii transparenți sunt dezavantajați, concurenții pe piețele vizate își dispută zone tot mai strâmte, ca urmare a ”invaziei” de produse nefiscalizate.

              Citeste mai mult…

Turdanews.ro, preluat de ziare.com: Viceprimarul din Câmpia Turzii caută firme să populeze parcul industrial. Deocamdată… doar promisiuni!

Viceprimarul municipiului Câmpia Turzii se află la București în aceste zile. El spune că a avut o întâlnire cu președintele Camerei de Comerț a României și că acesta i-ar fi promis că ”va trimite firme interesate să-și desfășoare activitatea în Parcul Industrial Câmpia Turzii”.

”Astazi m-am intalnit cu Presedintele Cameri de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban si am discutat despre Parcul Industrial avand promisiunea de la dansul ca ne va trimite firme interesate sa-si desfasoare activitatea in Parcul Industrial din Campia Turzii.”, a scris Avram Gal pe rețeaua de socializare.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: FORUM DEDICAT INVESTIŢIILOR ROMÂNEŞTI, LA NEW YORK

Ştefan Minovici: “România – «invitată la dans» de finanţişti şi antreprenori americani”

 Ştefan Minovici, preşedinte al Diviziei Internaţionale a Camerei de Comerţ Româno-Americane (RACC), spune că ţara noastră are un potenţial fabulos, declarându-se, totodată, “un optimist etern, un român-american aflat la New York de 36 de ani şi în Wall Street de douăzeci”.

             Citeste mai mult…

Monitoruldevaslui.ro: Topul Firmelor Vaslui va fi organizat în luna octombrie

Pregãtirile pentru pentru organizarea Topului Firmelor din judetul Vaslui au intrat în linie dreaptã. Evenimentul va avea loc în ultima decadã a lunii octombrie, la Restaurantul „Classic”, din Vaslui. Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui, a spus cã la top vor participa în jur de 300 persoane, asistenta fiind formatã din oameni de afaceri, finantisti, reprezentanti ai autoritãtilor locale, directori din serviciile deconcentrate etc.

            Citeste mai mult…

Ziarulevenimentul.ro: Motoarele cercetării-dezvoltării în Iaşi

135 de firme au făcut performanţă în domeniul cercetare-dezvoltare şi high-tech, anul trecut * printre acestea sunt companii mici şi mijlocii care, cu doar o mână de angajaţi, au avut afaceri de zeci de milioane de lei * sectorul în care capitalul uman este cel mai important, câştigă tot mai mult teren de la un an la altul * mai mult, afacerile din „fabricile de soft“ deschise în capitala Moldovei sunt în creştere.

            Citeste mai mult…

Ziuaconstanța.ro: EVENIMENT LA CCINA

MOLDOVENII DE PESTE PRUT VOR RELAŢII DE AFACERI CU FIRME DIN CONSTANŢA

Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, Ministerul Economiei din Republica Moldova şi Ambasada Republicii Moldova în România organizează, azi, începând cu ora 9.30, evenimentul promoţional „Oportunităţi de afaceri în Republica Moldova“.

            Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: România prezentă pentru a patra oară la Expo Real

Camera de Comerţ şi Industrie Româno – Germană (AHK România) organizează pentru a patra oară standul comun al României la ediţia a 18-a a târgului EXPO REAL München – cea mai mare expoziţie europeană pentru proiecte imobiliare şi investiţii la nivel internaţional, care va avea loc în perioada 5 – 7 octombrie 2015. www.exporeal.net

            Citeste mai mult…

actualitati-arad.ro: Protocol de colaborare semnat între instituții din România și Ungaria

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a fost sâmbătă, 12 septembrie 2015, gazda unui eveniment de o importanță strategică majoră care a avut în prim plan cooperarea în cadrul programului Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020.

             Citeste mai mult…

Banubotosanean.ro: Cele mai bune firme din judeţ, premiate pe 30 octombrie

La sfârşitul lunii octombrie va avea loc o nouă ediţie a Topului firmelor din judeţ realizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură.

Dorin Romeo Floareş, preşedintele Camerei de Comerţ Botoşani, a declarat că metodologia după care sunt întocmite topurile după profit, după cifra de afaceri şi pe categorii de activitate rămâne aceeaşi.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Matache: Natura argiloasă și consistența redusă a terenului, printre cauzele unor degradări de pe autostrada Sibiu-Orăștie, conform raportului preliminar

Raportul tehnic preliminar realizat de către experți tehnici independenți semnalează că, în anumite zone, degradările de pe tronsonul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie sunt cauzate de natura argiloasă și consistența redusă a terenului, respectiv capacitatea portantă a terenului de fundare, a declarat marți ministrul Transporturilor, Iulian Matache, la dezbaterea din plenul Senatului a moțiunii simple a PNL, intitulată “Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicăieri”.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin (MADR): Infrastructura principală de irigații va avea o alocare de 145 milioane de euro pentru reabilitare, în 2016

Reabilitarea infrastructurii principale de irigații are nevoie de un miliard de euro pentru următorii cinci ani, iar o primă alocare din bugetul de stat ar urma să fie de 145 de milioane de euro, în 2016, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comisia Europeană reia plățile pentru România în cadrul programelor “Competitivitate Economică” și “Mediu”

Comisia Europeană a luat marți decizia de a relua plățile pentru România în cadrul programelor “Competitivitate Economică” și “Mediu”, ambele întrerupte la începutul lunii aprilie 2015.

Conform unui comunicat al Reprezentanței din România a Comisiei Europene, în urma acestei decizii, aproximativ 120 de milioane de euro vor fi transferați autorităților române în perioada imediat următoare.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE ADRIAN VASILESCU, BNR

E normal ca salariaţii să aibă o contribuţie mai mare la buget decât toate întreprinderile din România?

Dezbaterile din vara acestui an, legate de noul cod fiscal, au pus accent pe ideea că deficitul bugetar va fi constrâns să rămână cu mult sub plafonul maxim admis de 3 la sută din PIB; totodată, a fost relevat faptul că cheltuielile bugetare nu mai pot să scadă fără a afecta grav baza societăţii. Dacă deficitului îi sunt impuse limite stricte iar cheltuielile nu pot să scadă, înseamnă că rămâne un singur teren de manevră: capitolul de venituri bugetare. Un teren spinos, având în vedere dificultăţile întâmpinate de multe dintre canalele bugetare privind alimentarea lor cu bani.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Nuclearelectrica la doi ani de la ofertă: investitorii au marcat pierderi de 25%

Nuclearelectrica (SNN), care a deschis în 2013 valul de noi listări pe bursa de la Bucureşti după o pauză de cinci ani, s-a dovedit un pariu greşit.

Declinul consumului şi al preţurilor pe piaţa energiei alături de taxele introduse de guvern peste noapte au transformat acţiunea SNN, descrisă în momentul ofertei drept un titlu ce va avea o evoluţie stabilă asemeni unei obligaţiuni, într-o investiţie care a muşcat 25% din banii investitorilor.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Bursa închide ringul cu 20 de minute mai devreme pentru investitorii mici. Fondurile pot face „deal“-uri până la ora 18.30

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va reduce cu 20 de minute programul de tranzacţionare pe piaţa principală, de la 18:15 până la 17:55, începând din 5 octombrie, în timp ce piaţa tranzacţiilor negociate „Deal“ va rămâne deschisă până la ora 18:30.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF Who’s who in business România. Astăzi, Minel Ciurea, directorul general al fabricii Philips din Orăştie

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România, prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business”, care va ieşi pe piaţă în această toamnă.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Indicele de încredere al investitorilor germani scade din cauza activităţii slabe pe pieţele emergente

Încrederea investitorilor germani continuă să scadă pentru a şasea lună consecutiv, iar semnele de încetinire ale pieţelor emergente ameninţă să tragă în jos chiar şi cea mai mare economie din Europa, scrie Bloomberg.

Centrul de Cercetare al Economiei Europene din Mannheim (ZEW) a anunţat că indicele ce măsoară aştep­tările investitorilor şi ale analiştilor, menit să prezică totodată dezvoltările economice pentru următoarele şase luni, a scăzut de la 25 în august la 12,1 luna aceasta.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Leul s-a depreciat ieri în faţa principalelor trei valute. „Şedinţa Fed domină mişcările din piaţa monetară“

Moneda naţională s-a depreciat ieri în faţa principalelor trei valute (euro, dolar şi francul elveţian), cea mai mare scădere fiind înregistrată în faţa monedei americane, respectiv 0,3%. Astfel, dolarul american a ajuns la 3,9 lei, în timp ce referinţa anunţată de BNR pentru un euro a crecut uşor la 4,41 lei. Vineri, cursul de schimb leu-euro ajunsese la cel mai scăzut nivel al ultimelor 30 de zile, respectiv 4,41 lei şi marcase astfel a cincea şedinţă consecutivă de scădere. „Şedinţa de politică monetară a Federal Reserve din 16-17 septembrie domină mişcările din piaţă“, scriu analiştii ING într-un studiu. Rezerva Federală americană (Fed) ar putea să menţină în şedinţa de mâine dobânzile la nivelul actual, de aproape zero, însă până la sfârşitul anului va efectua prima majorare din ultimul deceniu, consideră analiştii intervievaţi de The Telegraph. Dobânzile Fed se situează aproape de zero de la finele anului 2008.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Companiile au pus 7 mld. lei într-un an în depozitele constituite la bănci

Companiile aveau la finele lunii iulie depozite plasate la bănci de aproape 74 miliarde de lei (echivalentul a 17 mld. euro), în urcare cu aproximativ 7 mld. lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar asta în condiţiile în care bonificaţiile plătite de bancheri s-au poziţionat în aceeaşi perioadă de timp pe o pantă descendentă şi au scăzut cu un punct procentual la minimul de 1%, potrivit datelor BNR. Faţă de jumătatea acestui an, depozitele companiilor au scăzut cu 1,4 mld. lei. Defalcat, depozitele overnight au însumat 44 mld. lei, din care 31 mld. lei sunt depozite constituite în monedă naţională.  Pe de altă parte, depozitele la termen ale companiilor au cumulat 29 mld. lei în iulie, din care cea mai mare parte, adică 21 mld. lei sunt depozite în monedă naţională.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: CEC Bank are circa 2.500 de POS-uri instalate la comercianţi şi 1.190 de bancomate

CEC Bank, singura bancă de top zece rămasă în portofoliul statului, are aproape 2.500 de POS-uri instalate la comercianţi şi circa 1.100 de POS-uri instalate în unităţile băncii pentru retragerea de numerar, potrivit datelor transmise de bancă. Numărul de bancomate ale CEC Bank se ridica la 1.185 la finele lunii august

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Administratorii Conpet Ploieşti vor fi bonusaţi pentru performanţă cu o cotă din profitul net

Administratorii neexecutivi ai transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) vor împărţi anul viitor un bonus de 0,415% din diferenţa între profitul realizat şi cel bugetat pentru anul 2015 dacă societatea ajunge să îndeplinească şi să depăşească ţinte privind profitul operaţional, productivitatea muncii şi reducerea cheltuielilor de exploatare. Cel puţin după primul semestru, compania era în grafic cu îndeplinirea obiectivelor, astfel că administratorii ar avea de împărţit în şase un bonus de 45.000 lei (10.000 euro), reprezentând cota lor din diferenţa între profitul realizat de 35 milioane de lei şi cel bugetat, de 24 milioane de lei. Suma finală va fi plătită anul viitor după ce acţionarii vor aproba situaţiile financiare anuale. Cei şase membri neexecutivi vor mai încasa pentru activitatea de anul acesta o indemnizaţie fixă maximă de câte 50.160 lei.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Un fond de investiţii controlat de Erste şi Pogonaru are 28% din Cemacon Cluj

Business Capital for Romania-Opportunity Fund Cooperatief (BOF), un fond de investiţii controlat de grupul austriac Erste şi omul de afaceri Florin Pogonaru, a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi Cemacon Cluj-Napoca (simbol bursier CEON) cu o participaţie de 27,89%, obţinută prin conversia parţială a unei datorii a companiei către BCR, bancă deţinută de Erste. BOF are acum o participaţie egală în capitalul Cemacon cu a fondului finlandez de investiţii KJK, care era anterior acţionarul majoritar al producătorului de cărămizi.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Circa 30% din creditele noi date de IFN-uri au mers în S1 către clienţii cu vârsta de peste 55 de ani

O treime din clienţii care au contractat un credit de consum în primele şase luni din acest an de la instituţiile financiare nebancare (IFN) au vârsta peste 55 de ani şi reprezintă cea mai mare parte a creditelor de consum noi acordate în funcţie de vârsta clienţilor, potrivit datelor Asociaţiei Societăţilor Financiare (ALB). Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, ponderea românilor cu vârsta peste 55 de ani care au luat un credit de consum în primul semestru este uşor în creştere.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: General Electric: România are un potenţial imens privind producţia de biomasă. Terenuri de un milion ha, nefolosite

România are un potenţial imens privind producţia de biomasă, în condiţiile în care există terenuri neutilizate de peste un milion ha ce pot fi folosite pentru culturi energetice, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Colţeanu, preşedinte şi CEO General Electric pentru România, Bulgaria şi R. Moldova.

Un exemplu de cultură energetică este rapiţa, din care se produce biocombustibil. În 2014, România a înregistrat o producţie record de rapiţă, de peste un milion de tone, aproape dublu faţă de anul anterior, de pe cele 423.237 de hectare cultivate. Datele Ministerului Agriculturii arată că aceasta a fost cea mai mare producţie consemnată după 1970.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ANALIZĂ

Eşec al tuturor guvernelor care va fi decontat de 20 de milioane de români. România, cu doar patru luni înainte de a pierde definitiv fonduri UE de cel puţin 7 miliarde de euro

Cu patru luni înainte de închiderea exerciţiului financiar 2007 – 2013, România este abia la jumătatea drumului – a luat de la Bruxelles doar 9,9 miliarde de euro fonduri structurale, dintr-un total pus la dispoziţie de UE de 19 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o rată de absorbţie de 52%.

De asemenea, a trimis la Bruxelles, până la finele lui august, cereri de rambursare de 10,7 miliarde de euro, ceea ce arată că are facturi doar pentru aceste sume şi este puţin probabil ca, în patru luni, să mai poată cheltui mare lucru pentru a pretinde să i se ramburseze sume substanţiale.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: EŞECUL, ELEMENTUL COMUN AL PRIVATIZĂRILOR

Dante Stein, preşedintele Poştei Române: “Salut eşecul privatizării cu Bpost”

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a anunţat, ieri, că ofertantul selectat pentru vânzarea celor 51% din acţiunile Companiei Naţionale Poşta Română, bpost, nu a avansat o ofertă angajantă până la termenul limită stabilit (15 septembrie 2015, ora 12:00 PM).

Vestea nu este una şocantă, în condiţiile în care privatizarea Poştei a mai eşuat şi în 2013, din lipsă de competitori, aceeaşi soartă fiind împărtăşită de mult mai celebrele cazuri Oltchim şi CFR Marfă.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Criza creditelor în CHF creează noi valuri, în ţări din Europ.

Sunt şi state unde autorităţile reacţionează sau cel puţin îşi arată intenţia de a interveni pentru liniştirea apelor. În Polonia, de exemplu, preşedintele Andrzej Duda vrea să trimită spre dezbatere Parlamentului un proiect de lege care priveşte conversia, la cursul istoric, a creditelor contractate în franci elveţieni, potrivit Reuters. Iniţiativa arată că aplicarea unei astfel de proceduri ar produce costuri băncilor de peste 5,9 miliarde dolari.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN AŞTEPTAREA DECIZIEI FED

Valutele emergente, în cea mai lungă perioadă de avans din ultimele cinci luni 

 Monedele ţărilor emergente au crescut şi ieri, continuând cea mai lungă perioadă de apreciere din aprilie până în prezent, faţă de dolar, în condiţiile în care investitorii au îndoieli că banca centrală a SUA (Federal Reserve – Fed) va decide, la reuniunea de săptămâna aceasta, să majoreze dobânda cheie.În acest context, a fost alimentată cererea de active riscante. Moneda Rusiei, rubla, a urcat cu 1,3% faţă de cea americană, susţinută de primul avans din ultimele trei zile al cotaţiei petrolului european Brent. Totodată, lira turcească a câştigat 0,8%, iar indicele Bloomberg care măsoară dinamica a 20 de monde ale ţărilor în curs de dezvoltare a urcat cu 0,1%.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: CRIZA ALIMENTELOR

Fermierii noştri vor primi peste 11 milioane euro de la CE

Fermierii din ţara noastră vor beneficia de un sprijin de 11,1 milioane de euro de la Comisia Europeană (CE), din totalul de 500 de milioane de euro – fondul aprobat de CE pentru sprijinirea fermierilor europeni.

Conform informaţiilor oficiale, şi Danemarca va primi 11,1 milioane de euro, Cehia – 11,2 milioane euro, Lituania – 12,6 milioane euro, Irlanda – 13,7 milioane euro. Cea mai mare sumă va fi acordată fermierilor din Germania – 69,2 milioane de euro, iar cei mai puţini bani urmează să fie acordaţi fermierilor din Malta, respectiv 100.000 de euro.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: TERRA MILENIUL III:

“Centrala nucleară de la Cernavodă – în continuare expusă unor accidente majore”

Centrala de la Cernavodă este expusă riscului seismic, inundaţiior şi unor evenimente meteorologice extreme, conform analizei critice a planului naţional de acţiune post Fukushima, actualizat la sfârşitul anului 2014, analiză realizată de o reţea de ONG-uri din Europa Centrală şi de Est, potrivit TERRA Mileniul III.

La patru ani după ce Consiliul Uniunii Europene şi Comisia Europeană au solicitat efectuarea unor teste de stres la centrala nucleară de la Cernavodă ca urmare a accidentului de la Fukushima, problemele scoase în evidenţă de către echipa de evaluare nu sunt remediate în totalitate, spun reprezentanţii ONG-ului.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Participanţii continuă să stea în expectativă

 La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus 22 de contracte, cu o valoare echivalentă cu aproape 320.000 de lei, interesul pentru derivate menţinându-se la cote minime. Participanţii preferă să stea în afara “ringului” de tranzacţionare, aşteptând informaţii noi, mai ales de pe piaţa americană, unde de mâine (n.r. – azi), va începe şedinţa de politică monetară a Băncii Centrale Americane. Dintre toate produsele disponibile erau tranzacţionate doar două, fără ca vreunul să impresioneze din perspectiva volumului atras sau a variaţiilor consemnate.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / GABRIEL ALDEA, INTERCAPITAL INVEST:

“Scăderea pieţei noastre, contrară tendinţei generale a pieţelor europene”

Principalii indicii ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de zilele anterioare, de 15,76 milioane de lei (3,56 milioane de euro).

Gabriel Aldea, director general adjunct al Intercapital Invest, ne-a declarat: “Înregistrăm astăzi (ieri, n.r.) o şedinţă de corecţii pentru indicii locali, majoritatea companiilor înregistrând scăderi faţă de ziua precedentă

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Lipsa de interes pentru derivate se menţine

Pe piaţa Sibex, la jumătatea primei şedinţe a săptămânii, se înregis¬trau doar 14 contracte futures, cu o valoare de aproape 182.000 lei, evoluţia anunţând un rezultat slab, în nota săptămânii anterioare. Conform datelor de la ora 17.00, se tranzacţionau patru produse, provenind din cadrul segmentului derivate pe indici, derivate valutare şi derivate pe acţiuni americane.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Noul Cod Fiscal: Cum se va calcula impozitul pe drepturi de autor în 2016

Noul Cod fiscal, adoptat prin Legea nr. 227/2015 a fost recent publicat în Monitorul Oficial și ne aduce modificări, unele de substanță, cu privire la impozitarea veniturilor din cedarea drepturilor de proprietate intelectuală – drepturi de autor și drepturi conexe realizate de persoanele fizice începând cu anul 2016.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Importurile de gaze au scăzut cu 80%, în primele şapte luni din 2015

România a importat, în primele şapte luni din 2015, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 66.900 tone echivalent petrol (tep), cu 79,5% (259.300 tep) mai mică faţă de cantitatea importată în perioada similară din 2014, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică /INS/.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cele mai mari salarii din România. În ce domenii se câştigă maximele veniturilor şi cu cât sunt acestea mai mari decât minimele

 Informaticienii şi petroliştii au cele mai mari salarii din România O analiză a câştigurilor salariale din ultimele luni arată că în top au urcat petroliştii şi informaticienii şi au coborât bancherii şi aviatorii. Vă prezentăm cele mai mari salarii din România. Media generală a câştigurilor salariale a crescut uşor în iunie, ajungând la 1.818 lei net lunar, cu un maxim de 5.019 lei în extracţia petrolului şi gazelor şi un minim de 1.032 în hoteluri şi restaurante, arată datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Cele mai mari salarii.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Op-Ed

Incarcatura psihologica a primei cresteri a ratei dobanzii

În ultimile câteva decenii, evoluțiile ratelor dobânzii de politică monetară în țările dezvoltate, mai ales în SUA, au respectat următorul model: în timpul fiecărei recesiuni, ratele dobânzilor au scăzut pentru o scurtă perioadă, apoi au crescut, fără a reatinge nivelurile anterioare. Acest model „scădere-creștere” era normalitatea și nu a mai funcționat la ultima recesiune. După ce au scăzut, ratele dobânzilor au rămas aproape de zero în ultimii aproape 7 ani. „Defectarea” modelului, adică pierderea normalității face din reluarea creșterii ratei dobânzii în SUA un caz unic și special în istoria recentă.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Asta da relaxare fiscala! Romanii din strainatate care nu realizeaza niciun venitin Romania vor plati Statului cate 800 de lei

 HotNews.ro a mai scris despre aceasta aberatie,  care a fost azi confirmata si in cadrul intalnirii online pe care consultantul fiscal Adrian Benta a avut-o cu cititorii. “Confirm faptul ca persoanele cu rezidenta fiscala in Romania, cu domiciliul in tara, sunt obligate la plata acestei contributii calculata prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar daca se afla in strainatate.Contributia este de circa 67 de lei/luna, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei“, a spus marti Adrian Benta.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Klaus Iohannis le-a cerut parlamentarilor in discursul traditional sa renunte la modificarile frecvente ale legislatiei: 

Presedintele Klaus Iohannis a adresat marti un mesaj parlamentului, in care a spus ca legislatia, inclusiv cea din domenii importante precum fiscalitatea, sanatatea sau educatia are probleme de coerenta si calitate si ca se schimba prea des. “Sa spunem punct si de la capat. Acesta poate fi momentul zero pentru recredibilizarea legii”, a spus seful statului, al carui discurs a fost Live text pe hotnews.ro.

             Citeste mai mult…

Ziare.com: Pretul benzinei s-a prabusit: Harta tarilor cu cele mai mari ieftiniri si cum sta Romania   

Prabusirea cotatiei petrolului a provocat pierderi mari in ultimul an muncitorilor in extractia titeiului, actionarilor companiilor energetice si tarilor care depind foarte mult de aceasta resursa. Insa exista si un efect pozitiv: benzina s-a ieftinit enorm.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro (flux știri), preluat de Economica.net, bizlawyer.ro: Daraban, CCIR: Listarea la bursă poate fi o soluţie de finanţare pentru companiile româneşti

Listarea la bursă poate fi o soluţie nobilă de finanţare pentru companiile româneşti, iar noi vom încuraja firmele în această direcţie, mai ales în condiţiile în care băncile nu mai asigură finanţarea mediului de afaceri, a declarat miercuri Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), cu ocazia semnării unui protocol de colaborare cu Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR).

              Citeste mai mult…

Evz.ro: Parteneriat între Camera de Comerț a României și auditori. Președintele CCIR: Ca să te finanțezi prin bursă ai nevoie de audit

Astăzi a avut loc la Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) semnarea parteneriatului dintre CCIR și Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) .

„Avem o colaborare cu BVB încercând să convingem mediul de afaceri că listarea la bursă înseamnă transparentizare”, iar pentru asta este nevoie de audit a spus președintele CCIR, Mihai Daraban, cu ocazia evenimentului.

            Citeste mai mult…

webRelease, preluat de discard.ro: Protocol de colaborare intre Camera de Comert si Industrie a Romaniei  si Camera Auditorilor Financiari din Romania

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) au semnat, miercuri, 16 septembrie, un protocol ce vizeaza intarirea colaborarii dintre cele doua Camere pentru sustinerea si promovarea in comun a intereselor mediului de afaceri din Romania, la nivel national si international.

             Citeste mai mult…

B1.ro: Ştefan Deaconu a fost ales preşedinte al Colegiului Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR

Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României(CCIR) l-a ales marți, 15 septembrie 2015, cu unanimitate de voturi, peprof. univ. dr. Ștefan Deaconu în funcția de președinte al Colegiului Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR.

Profesorul Ștefan Deaconu se bucură de o largă recunoaștere în rândul comunității academice, fiind îndrumător de doctorat în științe juridice și membru în Consiliul Facultății de Drept a Universității București.

              Citeste mai mult…

Zf.ro, preluat de news.yam.ro: Curtea de Arbitraj a Camerei de Comerţ din România are un nou preşedinte

De la începutul acestei săptămâni, Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a România (CCIR), are un nou preşedinte, în persoana lui Ştefan Deaconu.

Deaconu, care a fost ales în această funcţie de colegiul de conducere al CCIR, este avocat de meserie, care profesează în cadrul Baroului Bucureşti  şi fost profesor universitar în drept constituţional şi sistem normativ al UE în cadrul Universităţii din Bucureşti. În prezent, noul preşedinte al curţii de arbitraj al CCIR este şi membru în Consiliul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi face parte din echipa casei de avocatură Leaua & Asociaţii, ca senior partner.

               Citeste mai mult…

Radioconstanta.ro: AUDIO: În Mamaia a început, miercuri, Târgul TINIMTEX

Peste 200 de producători şi comercianţi de confecţii, tricotaje şi pielărie îşi expun creaţiile pentru sezonul toamnă-iarnă, în cadrul Târgului de îmbrăcăminte şi încălţăminte TINMITEX.

Acesta se desfăşoară la Pavilionul Expoziţional de la intrarea în staţiunea Mamaia şi la Centrul de Afaceri Eurolitoral, de astăzi până duminică.

                Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Mediafax Talks about Energy”, cu oficiali din Ministerul Energiei, ANRE şi jucătorii din piaţă

Secretarul de Stat în Ministerul Energiei Bogdan Badea şi preşedintele ANRE Niculae Havrileţ vor participa, joi, 17 septembrie, la conferinţa „Mediafax Talks about Energy” – ediţia a XIV-a, care va avea loc la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, începând cu ora 9.30.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Klaus Iohannis: “Doar în 2015 asupra vechiului Cod Fiscal au fost 13 modificări”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat azi plenului reunit al celor două Camere. El a vorbit despre necesitatea unei legislaţii coerente, punctând că importante acte normative au fost modificate de zeci de ori în ultima perioadă. De asemenea, şeful statului a afirmat că îşi doreşte ca la finalul mandatului său, corupţia să nu mai figureze prima pe agenda publică.

               Citeste mai mult…

Ziare.com: Masura luata de Guvern “pe genunchi”, inclusa in noul Cod Fiscal

Masura inclusa in noul Cod Fiscal care obliga persoanele fara venit sa achite contributii la sanatate este una luata “pe genunchi”, sustin consultantii.

Masura obliga persoanele adulte fara venituri (cu exceptia anumitor categorii importante, cum ar fi elevii si studentii in varsta de pana la 26 ani, femeile insarcinate, persoanele cu handicap) sa plateasca o contributie de asigurari sociale de sanatate raportata la salariul minim.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Cipru, România și Lituania, cea mai scăzută rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în august

Rata anuală a inflației în zona euro a scăzut la 0,1% în august, de la 0,2% în iulie, iar în Uniunea Europeană a scăzut la 0%, de la 0,2% în iulie, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Un nou termen pentru prezentarea concluziilor consortiului condus de SSIF Swiss Capital cu privire la privatizarea Telekom Romania: Sfarsitul lunii septembrie sau inceput de octombrie 2015

​Ministrul pentru Societatea Informationala, Sorin Grindeanu, a declarat marti pentru HotNews.ro ca, la sfarsitul acestei luni sau in 3-4 octombrie, Guvernul va avea din partea consortiului condus de SSIF Swiss Capital, expertiza finalizata cu privire la ce inseamna vanzarea celor 46% de actiuni detinute de statul roman la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom). Statul roman nu are nici acum o strategie privind privatizarea acestui operator, desi in in februarie 2014 a angajat in acest sens un consortiu format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consortiu), UBS Limited, Musat si Asociatii SPARL si BT Securities.

               Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Topul companiilor din centrul României

Risco.ro a alcatuit clasamentul primelor 20 de companii ce isi desfasoara activitatile in zona de centru a Romaniei, top realizat in functie de cifra de afaceri inregistrata la finalul anului 2014.

Au fost luate in calcul judetele:  Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Regiunea prezinta o combinatie intre judete care au atras investitii straine importante in special in domeniul componentelor auto si au un potential industrial deosebit (Brasov si Sibiu) si judete care istoric au fost neglijate din punct de vedere al dezvoltarii industriale si a infrastructurii atat din motive etnice, cat si din cauza lipsei resurselor naturale – in afare celor legate de turism, industria alimentara si a lemnului – Alba, Covasna, Harghita, Mures.

              Citeste mai mult…

Gandul.info: Hornbach va deschide un nou magazin în România

Retailerul german de materiale de construcţii şi grădinărit Hornbach va deschide în această toamnă, la Sibiu, al şaselea magazin din România, cu o suprafaţă de circa 12.000 de metri pătraţi.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Carlos Ghosn: Romania e o tara competitiva. Nu cred ca trebuie sa va faceti griji

Romania e o tara importanta pentru Grupul Renault si este in continuare competitiva, a declarat seful Aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, la Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie), dupa prima zi dedicata presei (15 septembrie). Mesajul sau vine in contextul in care noua transmisie Easy-R care vine in gama Dacia este produsa in Spania, la Sevilla, nu in Romania.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Ghosn: Vom face tot posibilul ca România şi uzina de la Mioveni să rămână cât mai competitive

Carlos Ghosn, preşedintele şi CEO al Alianţei Renault-Nissan consideră România a fi o ţară competitivă din punct de vedere economic în acest moment, în ciuda problemelor pe care aceasta le are cu infrastructura rutieră şI feroviară, necesară pentru a susţine exporturile.

              Citeste mai mult…

Digi24.ro: Impozit redus pe dividende de anul viitor: Taxa ar urma să scadă de la 16% la 5%

Reducerea impozitului pe dividende la 5% ar putea fi aplicată de anul viitor. Iniţial amânată pentru 2017 în Codul Fiscal, măsura este discutată acum de coaliţia de guvernare şi ar putea intra în vigoare mai repede printr-o ordonanţă de urgenţă. Prevederea, spun patronii, ar reduce numărul firmelor care declară pierderi la final de an pentru a nu plăti taxe mari la stat.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Contract de aproape 14 milioane de euroatribuit de Ministerul Sanatatii: O asociere condusa de HP, avand printre subcontractanti pe SIVECO, va face un sistem IT de telemedicina in zonele rurale fara acces la servicii medicale

Asocierea formata din Hewlett-Packard Romania, Provus Service Provider, S&T Romania, avand ca subcontractanti pe Siveco Romania, Quantrio Consulting si Avangarde Medical, va implementa in urmatoarele sase luni un sistem informatic de telemedicina pentru zonele rurale care nu au acces la servicii specializate de ingrijire medicala. Contractul, in valoare de aproape 14 milioane euro, finantat din fonduri UE nerambursabile si fonduri bugetare, a fost castigat in urma unei licitatii deschise organizate de Ministerul Sanatatii, fiind atribuit in data de 14 septembrie, conform datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

               Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ilie Sârbu, votat de Parlament în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi

Senatorul PSD Ilie Sârbu a fost votat, miercuri, de plenul reunit al celor două Camere, în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi, cu 290 de voturi “pentru” şi 108 “împotrivă”, acesta urmând să demisioneze din Parlament ca urmare a preluării acestei funcţii.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: România, printre ţările care au majorat costurile cu forţa de muncă

Letonia, România şi Bulgaria au înregistrat cea mare creştere a costului total al forţei de muncă din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, în trimestrul doi din 2015 comparativ cu perioada similară din 2014, conform datelor publicate miercuri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: România şi alte state UE riscă să piardă fonduri europene de miliarde de euro dacă nu fac ordine în achiziţiile publice

Patru din zece achiziţii publice sunt cu probleme, arată inspectorii Curtii Europene de Audit Aproape jumătate din statele membre, inclusiv România, riscă să piardă accesul la fonduri de dezvoltare în valoare de sute de miliarde de euro, dacă nu vor face ordine în contractele de achiziţii publice până la sfârşitul lui 2016, potrivit unui raport al Curţii Europene de Audit. La începutul anului 2015, 12 dintre cele 28 de state membre, între care şi România, nu îndeplineau condiţiile standard necesare pentru achiziţii publice în domenii precum transporturi şi infrastructura energetică.

             Citeste mai mult…

Gandul.info: Sindicaliştii din domeniul feroviar declanşează grevă japoneză şi ameninţă cu proteste spontane

Sindicaliştii din domeniul feroviar cer majorarea cu 10% a salariilor, tichete de masă şi vouchere de vacanţă, însă, nemulţumiţi de modul în care negociază reprezentanţii Ministerului Transporturilor, anunţă grevă japoneză în 22-24 septembrie, posibile proteste spontane şi chiar grevă generală.

            Citeste mai mult…

Economica.net: România este mai sigură decât Polonia, în topul riscului de tulburări financiare după decizia FED

România este mai puţin vulnerabilă decât Polonia, la efectele negative ale unei eventuale decizii de creştere a dobânzii de către banca centrală a SUA (Federal Reserve, FED), potrivit unui clasament UBS, citat de Bloomberg.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Visa: Românii plătesc tot mai mult cu cardul în vacanţele din străinătate, dar sumele sunt mici

Românii folosesc tot mai des cardurile pentru plăţi direct la comercianţi când călătoresc în străinătate în sezonul estival, în special pentru cumpărături de valoare mică, în timp ce cheltuielile mai mari sunt cele pentru servicii turistice şi transport, potrivit Visa Europe.

             Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Şase din zece străini vin cu afaceri în România

Congresele, conferinţele, târgurile şi expoziţiile sau alte întâlniri de afaceri au adus în România peste jumătate de milion de turişti, în prima jumătate a anului, arată datele de la Statistică.

„Dintre cei 975.400 de turişti nerezidenţi găzduiţi în structurile de cazare româneşti, în primul semestru din 2015, 59,3% au venit pentru afaceri, cursuri, participarea la congrese, conferinţe, târguri şi expoziţii”, se arată în comunicatul Institutului Naţional de Statistică.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: CARMEN NEAGU (TRANSELECTRICA):

“Creşterile înregistrate de exporturile de energie pot ridica nevoile de producţie autohtonă”

Creşterile pe care le-au înregistrat exporturile de energie din ultima perioadă pot să ridice nevoile de producţie autohtonă şi oportunităţile pentru producătorii români de a produce şi de a vinde energie în ţările vecine, a declarat miercuri preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Carmen Neagu, transmit surse din presă.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Până la sfârşitul anului România ar putea avea o nouă bancă specială pt IMM-uri

Banca de dezvoltare dedicată IMM-urilor ar trebui înfiinţată până la sfârşitul anului şi să acorde credite cu dobânzi mici, a declarat, miercuri, Anca-Laura Ionescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mjlocii şi Mediul de Afaceri.

“Un fond strategic de investiţii este de dorit. Acea bancă de dezvoltare care să fie dedicată IMM-urilor ar trebui înfiinţată până la sfârşitul anului, acum să vedem ce spun şi Finanţele Publice. Din câte am înţeles, banca ar putea fi implicată şi pe proiectele depuse pe fondurile europene”, a afirmat Ionescu la o conferinţă pe tema fondurilor europene şi ajutoarelor de stat.

             Citeste mai mult…

Digi24.ro: Bani pentru femeile de afaceri: câte 50.000 de lei de la stat, dar după începerea investiţiei

Femeile care vor să-şi dezvolte o afacere pot primit 50.000 de lei de la stat. Veste proastă este că investiţiile trebuie făcute iniţial cu bani proprii, urmând ca statul să deconteze o parte din cheltuieli. Statul vrea astfel să încurajeze doamnele să se implice în afaceri, în condiţiile în care doar 37 la sută dintre antreprenori sunt femei. Suma totală de care beneficiază programul este un milion de lei.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: PESTE 40% DIN POLIŢELE ASTRA ERAU RCA, CEEA CE ÎNSEAMNĂ CĂ PREŢUL VA DECIDE UNDE MERG CLIENŢII

Către ce companii de asigurări se va distribui portofoliul de poliţe al Astra?

Businessul Astra Asigurări, companie care a ajuns în faliment, se va disputa între asigurătorii cu cele mai mici tarife pentru poliţele auto obligatorii (RCA) din moment ce peste 40% din poliţele emise de Astra erau RCA, susţin specialiştii din piaţă. Astra avea o cotă de piaţă de aproape 10%, ceea ce înseam­nă că subscrieri anuale de circa 800 mil. lei sunt puse la bătaie.

„În principiu, asiguraţii Astra sunt persoane care cumpărau poliţe după criteriul tarifului cel mai scăzut, clienţi RCA şi statul. În aceste condiţii, cel mai probabil, portofoliul Astra se va distribui către asigurătorii cu tariful cel mai mic“, a explicat Victor Şraer, directorul general al Otto Broker.

             Citeste mai mult…

Economica.net: ANAF cheltuie 1,02 lei la fiecare 100 de lei colectați

Reforma ANAF începută în 2013 a dus la scăderea cheltuielilor de personal şi la o colectare de taxe mai bună decât în trecut.

“Reforma instituțională a ANAF, începută în aprilie 2013, a avut efecte pozitive în ce privește cheltuielile totale şi cheltuielile de personal, care înregistreză un trend descrescător, în raport cu veniturile atrase. Astfel, creșterea colectării în 2015 cu 4,37 miliarde lei peste programul de încăsări prevăzut la 6 luni și cu 7,78 miliarde lei față de primele 6 luni din 2014 a fost realizată fără a angaja cheltuieli suplimentare, înregistrând chiar o scădere de 4,59% a acestora”, arată un comunicat ANAF.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Rata locurilor de muncă vacante în Uniunea Europeană s-a menţinut la 1,7%, în trimestrul doi din 2015

Rata locurilor de muncă vacante în Uniunea Europeană şi în zona euro a fost de 1,7% în trimestrul doi din 2015, neschimbată faţă de precedentele trei luni şi în creştere raportat la perioada similară a anului trecut, când s-a situat la 1,6%, conform datelor publicate, miercuri, de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

             Citeste mai mult…

Economica.net: Deblocare fonduri UE Mediu şi Competitivitate: CE ar putea rambursa 120 milioane euro într-o primă etapă

Comisia Europeană ar putea rambursa României aproximativ 120 de milioane de euro, într-o primă etapă, după deblocarea Programelor de fonduri europene de Mediu şi Competitivitate, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

            Citeste mai mult…

Evz.ro: Dolarul american, pe val: Avans considerabil în faţa leului!

Moneda americană a crescut semnificativ astăzi în faţa principalelor valute.

Dolarul a ajuns să valoreze 3,9362 lei, o depreciere de peste 0,7% faţă de ziua de ieri, potrivit BNR.

Euro a ajuns 4,4239 lei, avans de 0,1% în faţa leului.

Şi lira sterlină s-a apreciat considerabil, 6,0647 lei acum faţă de 6,0289 lei ieri.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BCE: Guvernele din zona euro au recuperat 40% din ajutoarele acordate băncilor

Guvernele din zona euro au recuperat mai puțin de jumătate din ajutoarele acordate băncilor după criza financiară globală din 2008, arată un raport publicat miercuri de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Noul sistem de taxare a hidrocarburilor nu va putea fi aplicat din ianuarie 2016. Companiile din sector încă aşteaptă proiectul de lege privind redevenţele

Petrom şi Romgaz plătesc cea mai mare parte a redevenţelor la petrol şi gaze colectate de stat în România  FOTO Mediafax Noul sistem de taxare a hidrocarburilor nu va putea fi aplicat de la 1 ianuarie 2016, întrucât modificarea implică proceduri care necesită un timp mai îndelungat, estimează Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA). „Am aşteptat să continuăm dialogul cu Ministerul de Finanţe şi cu Fondul Monetar Internaţional şi faptul că încă nu am fost invitaţi la discuţii, iar Dan Manolescu (fost secretar de stat în Finanţe, n.r.) a părăsit ministerul ne-a condus spre concluzia că va exista o întârziere. De la ANRM nu avem veşti, ştim că ANRM a confirmat că acea comisie interministerială care a fost însărcinată să elaboreze un raport pe redevenţe s-a desfiinţat.

          Citeste mai mult…

Realitatea.net: Veste bună pentru angajați: tichetele cadou nu se mai impozitează

Veste bună pentru angajați și angajatori: toate tichetele cadou oferite cu ocazii speciale vor fi neimpozitate, din 2016.

În prezent, aceste tichete sunt neimpozitate doar dacă sunt destinate copiiilor salariaţilor, scrie Capital. În schimb, dacă le sunt oferite angajaţilor sunt impozitate cu 16%.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: România nu are nevoie de niciun euro sau dolar de la FMI, un acord însă e un lucru bun

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că România nu are nevoie să împrumute bani de la FMI sau de la Comisia Europeană, însă a apreciat că acordurile cu instituțiile financiare internaționale sunt un lucru bun.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători: Birocraţia pentru fonduri UE rămâne mare. În România, Facebook şi Google nu ar fi fost posibile

Birocraţia pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 este la fel de mare şi lipsită de orizont ca între 2007 şi 2013, a declarat, miercuri, Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători şi fost ministru pentru IMM, mediu de afaceri şi turism.

Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători: Birocraţia pentru fonduri UE rămâne mare.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Recuperatorii si-au facut Cod de Conduita. Ei nu-si vor mai putea suna clientii decat de maxim doua ori saptamanal. 

Recuperatorii de creante si-au facut singuri un cod de conduita de la care spun ca nu se vor abate, iar cel care o face totusi, risca excluderea din Asociatia pe care au format-o (e vorba de Asociatia de Management al Creantelor Comerciale- AMMC). Printre regulile auto-impuse de recuperatori este si aceea de a nu-si suna clientii de mai mult de doua ori pe saptamana dar si renuntarea la amenintari (au existat nu putine cazuri de acest fel). Oficialii AMMC au declarat pentru HotNews ca in cazul in care un debitor va deune o plangere privind comportamentul unui din membrii Asociatiei, se va constitui o comisie interna care va putea dispune- daca sesizarea se dovedeste reala- eliminarea acelui recuperator din cadrul Asociatiei. Pana acum, au mai spus sursele citate, NU a existat nicio sesizare privind comportamentul reprezentantilor firmelor de recuperare debite.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de 0,8 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 3.555.738 lei (804.556 euro).

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: FAŢĂ DE LUNA MAI,

Contrabanda cu ţigarete, în creştere în iulie

Piața neagră a țigaretelor a reînceput să crească în iulie 2015 până la 15,3%, comparativ cu 14,1% în mai, conform ultimelor date ale companiei de cercetare Novel Research.În iulie 2015, comerțul ilegal cu țigarete a înregistrat creșteri semnificative comparativ cu luna mai în vest (plus 10,2 puncte procentuale până la 27,1%) și sud-est (plus 4 puncte procentuale. până la 10,2%). Nord-est continuă să fie regiunea cea mai afectată de piața neagră, cu un nivel al comerțului ilicit de 35,3%. Din punct de vedere al provenienței, produsele “cheap whites” înregistrează o creștere de 5 p.p. comparativ cu luna mai, atingând o pondere record de 60,8%. Ponderea produselor provenite din Ucraina (10%) și Moldova (19,5%) se află în scădere, iar Serbia crește până la 3,9%, față de 2,2% în mai”, a declarat Marian Marcu, directorul companiei de cercetare Novel Research.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Guvernul a aprobat miercuri exproprierile la autostrada Sebeş-Turda

Guvernul a aprobat, miercuri, declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele private situate pe amplasamentul suplimentar al autostrăzii Sebeş-Turda lotul 4, precum şi fondurile necesare plăţii despăgubirilor, informează un comunicat de presă remis Agerpres de Executiv.

Potrivit sursei citate, prin actul normativ aprobat se asigură 779.000 de lei pentru plata despăgubirilor pentru 771 de imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafaţă totală de 1.261.695 metri pătraţi.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat Strategia Nationala pentru Competitivitate 2015-2020. Zece sectoare economice sunt cu potential

Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, Strategia Nationala pentru Competitivitate 2015-2020, document elaborat de Ministerul Economiei, Comertului si Turismului. Analizele premergatoare elaborarii Strategiei au determinat identificarea a 10 sectoare economice cu potential competitiv, care se coreleaza cu domeniile de specializare inteligenta mentionate in Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020. Sectoarele economice cu potential competitiv sunt: turism si ecoturism, textile si pielarie, lemn si mobila, industrii creative, industria auto si componente, tehnologia informatiei si comunicatiilor, procesarea alimentelor si bauturilor, sanatate si produse farmaceutice, energie si management de mediu, bioeconomie (agricultura, silvicultura, pescuit, acvacultura), biofarmaceutica si biotehnologii.

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor