Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 18 noiembrie 2015

Bacauexpres.ro: Județul Bacău, promovat la Târgul de Turism al României

Consiliul Judeţean Bacău (CJ), reprezentat prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) a participat în perioada 12 – 15 noiembrie 2015, la ediția de toamnă a Târgului Național de Turism al României, eveniment organizat și găzduit de Romexpo, cu sprijinul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT ), Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), precum și al Camerelor de Comerț și Industrie din România (CCIR).

            Citeste mai mult…

Juri.ro: Anca Albulescu, bpv Grigorescu Stefanica, va participa la dezbaterile pe tema modernizarii si consolidarii achizitiilor publice in Romania in cadrul Conferintei „Impactul noii directive europene si implementarea noii legi a achizitiilor publice in Romania”

Anca Albulescu (foto), partener si coordonator al departamentului de Drept imobiliar si Constructii in cadrul bpv Grigorescu Stefanica, va participa, joi 26 noiembrie 2015, la dezbaterile pe tema modernizarii si consolidarii achizitiilor publice in Romania, in cadrul conferintei Impactul noii directive europene si implementarea noii legi a achizitiilor publice in Romania.

Conferinta este organizata de Camera de Comert Romano-Germana in parteneriat cu Ambasada Germaniei la Bucuresti si Fundatia Konrad Adenauer si va avea loc la Hotelul Intercontinental, Sala Ronda.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – CCI Bistrița-Năsăud

Proiectul ‘ARO – Acces Rapid la Ocupare’

Satul românesc merită să-și recapete mândria, integritatea și vitalitatea, iar resursele și valorile mediului rural trebuie să fie valorificate înainte de a fi pierdute pentru totdeauna. Una dintre resursele esentiale pentru dezvoltarea locală durabilă o reprezintă resursa umană. Forța de muncă bine pregătită și adaptată nevoilor angajatorilor constituie o premisă pentru creșterea competitivității economice. Acestea sunt ideile care au stat la baza proiectului ‘ARO — Acces Rapid la Ocupare’, implementat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în calitate de partener.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bilanț Ministerul Economiei: Comerțul internațional al României a crescut cu 6,4% în primele șapte luni, la 68 miliarde euro

Valoarea totală a comerțului internațional al României a fost de 68 de miliarde de euro, în primele șapte luni ale acestui an, în creștere cu 6,4% față de perioada similară a anului 2014, cu exporturi de 32 miliarde de euro și importuri de 36 miliarde de euro, potrivit bilanțului prezentat marți de fostul ministru al Economiei, Mihai Tudose, pe pagina de internet a instituției.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gerea: Bucureștiul va avea apă caldă și căldură și în această iarnă

Bucureștiul va avea apă caldă și căldură în această iarnă, datorită semnării unui contract între Elcen și Romgaz, dar problema de fond trebuie rezolvată prin crearea unei noi instituții de distribuire a agentului termic, a declarat, marți, ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, la conferința de final de mandat.”

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Cadastrul, fondul mutual, irigațiile și produsele bancare, oportunități pentru afaceri de succes în agricultură

Cadastrul, fondul mutual, irigațiile și produsele bancare adaptate fermierilor sunt oportunitățile României pentru afaceri de succes în agricultură, a spus, marți, Veronica Toncea, director general al Fondului de Garantare a Creditului Rural într-o conferință de specialitate.

,,Anul 2015 este unul dintre anii care demonstrează necesitatea organizării fermierilor într-un fond mutual pentru că trebuie să respectăm regulamentele. Avem fond mutual, despăgubim seceta. Nu avem, nu despăgubim, dăm un ajutor de minimis de 15.000 de euro care este foarte bun pentru fermierul cu două, trei, șapte hectare, dar care nu are nici o tangență cu cel care are 2.000 de hectare. Pentru lecțiile pe care trebuia să le învățăm deja suntem datori să găsim soluții acum.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Nou program de tranzacţionare pentru acţiunile listate pe AeRO

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va implementa, din 23 noiembrie 2015, o nouă etapă în programul de tranzacţionare pentru acţiunile listate pe AeRO şi tranzacţionate pe modelul de licitaţie. Noul program de tranzacţionare pentru acţiunile tranzacţionate pe modelul de licitaţie pe AeRO va include două etape în care vor putea fi executate tranzacţii, faţă de doar o etapă în prezent.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: “Rulajul de pe Bursă, destul de slab”

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în creştere “uşoară”, pe fondul unei lichidităţi de jumătate din media zilnică anuală, de 7,03 milioane de euro (peste 31,21 milioane de lei).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat că şedinţa de ieri a fost “liniştită, pe fondul unui rulaj destul de slab, având în vedere şedinţa de luni”. Lichiditatea a fost susţinută de tranzacţiile cu acţiuni “Banca Transilvania” (TLV), “Fondul Proprietatea” (FP) şi “Romgaz” (SNG).

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: SEMINARUL EU-COFILE 2015

Este macrostabilitatea condiţie fundamentală a creşterii economice sustenabile?

Macrostabilitatea reprezintă un obiectiv determinat de lecţiile crizei, iar Comitetul Naţional de Supraveghere Macroprudenţială (CNSM) este un pilon fundamental al noului cadru de politici macroeconomice, este de părere Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Derivatele pe Dow Jones şi euro/dolar, în continuare singurele produse tranzacţionate

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii nu a schimbat atitudinea participanţilor faţă de produsele derivate pe acţiuni autohtone, pentru care nu se înregistra niciun contract. Se tranzacţionau în schimb derivatele pe indicele Dow Jones şi pe cursul euro/dolar, sesiunea fiind una care se încadra perfect în matriţa obiţşnuită: lichiditate slabă şi produse puţine. Prin urmare, se profila o nouă şedinţă dezamăgitoare, datele de la ora 17.30 indicând doar 26 contracte, cu o valoare ce depăşea uşor 400.000 de lei.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Grecia s-a înţeles cu creditorii pentru deblocarea tranşei de împrumut

Guvernul elen a ajuns, ieri, la un acord cu creditorii săi internaţionali privind reformele pe care trebuie să le implementeze autorităţile de la Atena în schimbul următoarei tranşe de împrumut, în valoare de două miliarde de euro.

Am căzut de acord asupra tuturor aspectelor”, a declarat ministrul de finanţe de la Atena, Euclid Tsakalotos, după întâlnirea cu reprezentanţii instituţiilor financiare europene şi ai FMI.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Şoc în scandalul Loteriei fiscale: Ministerul Finanţelor a ştiut de la prima extragere că a greşit numerele. Exista dovada

Un cititor ne-a trimis la redacţie un mail în care arată că a avertizat în scris Ministerul Finanţelor, prin adresă oficială, care a primit şi număr de înregistrare de la instituţie, că prima extragere din cadrul Loteriei fiscale a fost ilegală. Atenţionându-i pe oficialii Finanţelor că au extras mai întâi cifra sutelor, în loc de cifra zecilor, aşa cum scrie în lege.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Departamentul SUA pentru Agricultură: România are un an agricol chiar mai prost decât 2013

Ultimele informaţii referitoare la culturile agricole arată că România ar putea avea un an agricol mai slab chiar şi în comparaţie cu 2013. Porumbul este cel mai afectat. Contribuţia agriculturii a fost anul trecut de aproximativ 6% din PIB.

Şansele Europei de a depăşi recordul anului trecut în ceea ce priveşte producţia de grâu cresc simţitor odată cu raportările aferente lunii noiembrie.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Risc de patru miliarde de lei pentru băncile româneşti

Legea dării în plată ar putea costa băncile patru miliarde de lei, anunţă BNR. Este vorba de acea lege prin care clientul poate să predea cheile băncii fără a mai suporta niciun cost, o lege aprobată deja de Senat şi care a ajuns la Camera Deputaţilor, camera decizională în acest caz.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cât de pregătită este România pentru a trece iarna: avem gaze înmagazinate, dar şi blocaje financiare între CET-uri şi companiile de distribuţie a agentului termic

Cheltuielile cu încălzirea depăşesc pragul de suportabilitate pentru populaţie

România este pregătită tehnic pentru alimentarea cu energie electrică şi termică pentru sezonul rece 2015-2016, dar problemele financiare ale unor companii pot genera situaţii imprevizibile. Pregătirile pentru iarnă sunt îndeplinite aproape în totalitate în ceea ce priveşte stocurile de gaze naturale, păcură sau apă în lacurile de acumulare, dar situaţia financiară a unor companii din domeniul energetic ar putea „scurtcircuita“ alimentarea cu energie termică în sezonul rece, în ciuda acestor măsuri. Victor Grigorescu, propus pentru funcţia de ministru al Energiei, a declarat luni, la audierile din comisiile reunite ale Parlamentului, că printre primele măsuri pe care le va lua ca ministru se află convocarea Comandamentului de Iarnă pentru a verifica dacă sunt asigurate stocurile necesare de gaze naturale, cărbuni şi păcură pentru perioada următoare.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: BNR, pornită împotriva legii privind darea în plată. Aceasta ar avea un impact de 4 miliarde de lei, ar face ca avansul să ajungă la 50% şi ar fi neconstituţională

Trei oficiali de top ai BNR au avertizat cu privire la efectele legii privind darea în plată, dar criticii acestora acuză banca centrală că s-a opus eliminării clauzelor abuzive din contractele de împrumut Banca Naţională a României (BNR) consideră că legea privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor puse garanţie va provoca o gaură de 4 miliarde de lei în sistemul bancar, oficialii instituţiei crezând că aceasta va afecta regimul proprietăţii, care este garantat prin Constituţie şi va duce la scumpirea creditelor. „Pentru darea în plată estimăm costuri, aproximativ, de două-trei-patru miliarde de lei“, a declarat Eugen Rădulescu, directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din cadrul băncii centrale, la un seminar pe teme economice, potrivit Profit.ro.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cât costă să faci o fermă de capre

 Cat costa să faci o fermă de capre

Sunt mulţi români care vor să înceapă o afacere în agricultură cu bani europeni şi se întreabă cât costă să faci o fermă de capre. Iată câteva detalii despre o astfel de afacere în agricultură: Fermierii le transmit celor care se întreabă cât costă să faci o fermă de capre că e o afacere destul de profitabilă. Ca să începi o afacere cu capre ţi-ar trebui în jur de 15.000 de lei, iar banii s-ar putea recupera chiar din primul an. O capră costă, în medie, în această perioadă de iarnă, în jur de 300 de lei. Dacă o fermă este pe lista ta de idei de afaceri, asta înseamnă că pentru cele 30 de capete ar trebui să ai în jur de 9.000 de lei. În prima investiţie trebuie să intre şi păşunea.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Consiliul Fiscal se aşteaptă la o creştere economică de 3,5%, dar cu două rezerve: anul agricol slab şi colectarea de taxe „cu un nivel scăzut al eficienţei“

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal Consiliul Fiscal (CF) se aşteaptă la o creştere economică în jurul valorii estimate de Comisia Europeană, respectiv de 3,5%, în acest an, se arată în raportul anual pe anul 2014 al CF. În opinia Consiliului Fiscal, rezultatele înregistrate până acum indică posibilitatea materializării unui avans al creşterii economice din acest an în jurul recentei valori estimate de CE, cu rezerva impactului unui an agricol mai slab. Motoarele creşterii Reducerea cotei TVA la produsele alimentare şi la serviciile de restaurant şi catering, dinamica solidă a salariilor reale, revenirea pe creştere a investiţiilor, precum şi accelerarea dinamicii PIB real înregistrată la nivelul UE vor contribui la înregistrarea de către România a unui avans economic net superior celui previzionat la începutul anului, precizează documentul citat.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Daca salariile bugetarilor cresc cu 10%, lucratorii din administratia publica vor avea lefuri mai mari cu 1042 de lei decat cei din sectorul privat. Acum, diferenta este de 948 de lei

In prezent salariul mediu brut din administratia publica este de 3680 de lei, iar in sectorul privat depaseste cu putin 2630 de lei, potrivit datelor din Raportul pe 2014 al Consiliului Fiscal, publicat marti. O crestere a lefurilor bugetarilor cu 10% ar mari decalajul salarial intre admnistratia publica si privat la peste 1042 de lei. In favoarea celor de la Stat, desigur. Diferenta vine din politica salariala diferita dintre Stat si Privat. La cel privat, cresterea salariului vine insotita doar de cresterea eficientei angajatului. La Stat ea vine printr-o Ordonanta de Urgenta.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTORUL-ŞEF ZF

Uitaţi de miniştri. Banii adevăraţi sunt la CNAS, CNADNR, ANRP…

Toţi ochii sunt în aceste zile îndreptaţi spre cei 20 de miniştri din echipa premierului Dacian Cioloş, dar mulţi uită că centrii de putere ai administraţiei din România nu mai sunt demult la Palatul Victoria.

Din 1998 încoace, de când la sfatul FMI şi al Băncii Mondiale România a spart toată administraţia, transportul şi energia, constituind case, autorităţi şi companii independente, guvernul a devenit mai mult un grup de păpuşi de carton scoase în faţă după care să fugă atenţia presei şi a opiniei publice.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Noul premier a recunoscut că direcţiile de guvernare au fost făcute în câteva zile şi că aşteaptă idei. De aceea ZF îi transmite programul “România 5%”

Ziarul Financiar pune la dispoziţia guvernului Da­cian Cioloş 50 de măsuri pentru ca economia ro­mâ­nească să înre­gistreze o creştere economică de cel puţin 5% pe an timp de un deceniu de acum înainte. Cele 50 de măsuri sunt cuprinse în programul „România 5%“ construit pe baza consultărilor cu zeci de oameni de business, consultanţi, directori de com­panii, antreprenori şi macroeco-nomişti.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE IULIAN ANGHEL – EDITOR AL ZF

Ce tristă improvizaţie!

 „A fost pus la păstrare pentru a ocupa funcţia de premier cu mult înainte de tragedia de la Colectiv!“ „Iohannis a preluat frâiele şi va şterge pe jos cu PSD, care a pierdut totul într-o clipă!“

Tot felul de ipoteze şi scenarii au circulat în ultima săptămână în legătură cu premierul Dacian Cioloş şi cu guvernul său tehnocratic. Ce impresie a lăsat el în decursul a doar trei zile a fost de o ireală improvizaţie: de la numele iniţial anunţate în echipa sa, până la prevederile programului de guvernare. A schimbat trei nume de miniştri în două zile (unul la Sănătate şi două la Justiţie). A alcătuit iniţial un program de două pagini, l-a completat apoi la 13 şi apoi la 20. Ce exista în programul de guvernare de 13 pagini trimis Parlamentului luni nu se mai regăseşte, în totalitate, şi în programul de 20 de pagini completat ieri de parcă priorităţile României sunt azi unele, iar mâine altele. În programul transmis Parlamentului spunea că va renegocia cu Bruxelles-ul MTO (obiectivele pe termen mediu care pretind un deficit bugetar structural de doar 1% din PIB). În ultimul program (neluat în seamă de Parlament la validarea guvernului pentru că a fost trimis târziu) această prevedere nu mai există. Apare însă alta care promite că guvernul va aplica Codul fiscal dar şi majorările salariale de 10% pentru bugetari decise pe ultima sută de metri.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful Allianz-Ţiriac: Situaţia Astra trebuie rezolvată cât mai repede. Amânările slăbesc încrederea clienţilor

Amânările repetate ale instanţei judecătoreşti în privinţa falimentului Astra Asigurări nu fac altceva decât să slăbească încrederea clienţilor şi siguranţa în piaţa de asigurări, de aceea problema trebuie rezolvată urgent, a afirmat Remi Vrignaud în  cadrul unui interviu pentru ZF.

„Amânarea unei decizii în cazul Astra creează o lipsă de siguranţă pentru mulţi clienţi, multe service-uri, care aşteaptă să-şi acceseze banii care li se cuvin. Este o problemă de maximă urgenţă, trebuie decis cât mai repede. E vorba de a confirma sau infirma falimentul“, a explicat Remi Vrignaud. Declaraţia sefului Allianz vine în contextul în care Tribunalul Bucureşti a amânat de trei ori luarea unei decizii în cazul Astra Asigurări.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: TOP 100 CELE MAI VALOROASE COMPANII DIN ROMÅNIA

Antreprenorii câştigă valoare. Doi miliardari în euro sunt printre ei

A zecea ediţie a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România, care va apărea pe piaţă la finalul acestei luni, aduce pentru prima dată în faţă topul celor mai valoroase 25 de companii antreprenoriale, după ce businessul privat românesc a dat semne că are „ingredientele“ pentru a intra în „liga mare“ a companiilor.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Un grup financiar din Riga face due diligence la sucursala de la Bucureşti a TBI Bank

Grupul financiar 4Finance cu sediul la Riga, controlat de miliardarul rus Oleg Boyko, derulează un proces de due diligence al operaţiunilor de la Bucureşti ale TBI Bank urmând ca la finalul evaluării să ia o decizie privind o posibilă preluare, au declarat pentru ZF surse din piaţa financiară.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Care sunt calculele din spatele consolidării valorii nominale a acţiunii SIF Moldova

SIF Moldova este prima SIF care încearcă să rezolve problema celor cinci milioane de cuponari prin consolidarea valorii nominale a acţiunii de la 0,1 lei la 2,5 lei. Mulţi dintre cuponari nu ştiu nici după 20 de ani de la înfiinţarea SIF-ului că sunt acţionari, unii au uitat sau nu sunt preocupaţi pentru că deţin doar câteva acţiuni, alţii chiar au murit, iar aceste „conturi dormante“ îngreunează struc­tura acţionariatului.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: DTZ Echinox: Patru comune din ţară şi trei oraşe ilfovene, în topul livrărilor de locuinţe

Un număr de patru comune din ţară şi trei oraşe din judeţul Ilfov sunt în Top 15 la capitolul livrări de locuinţe noi în 2014, depăşind oraşe mari, precum Iaşi, Ploieşti, Galaţi sau Sibiu, potrivit unui studiu al companiei DTZ Research. 

Comunele respective sunt Şelimbăr, Floreşti, Giroc şi Miroslava, iar oraşele Popeşti Leordeni, Otopeni şi Bragadiru.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: BNR: Impactul legii dării în plată asupra sistemului bancar se poate ridica până la 4 mld. lei

BNR estimează că impactul legii dării în plată asupra sistemului bancar se ridică la aproximativ 2-4 miliarde de lei. „Ne preocupă mai puţin costurile, ci mai mult aspectul legal. Contractul e legea părţilor, când vine legiuitorul şi zice că se schimbă contractul pe parcurs pentru a favoriza o parte avem instabilitate legislativă.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Românii cu credite în euro vor plăti mai puţin. Euribor ajunge la -0,09%

Indicatorul Euribor cu scadenţa la trei luni, referinţa pentru creditele de retail în euro, a avansat ieri şi mai mult în teritoriul negativ la minus 0,09% pe an, ceea ce creează premisele pentru ieftinirea împrumuturilor în monedă unică. Pe de altă parte, ieri dobânzile la creditele în lei exprimate prin indicatorul Robor la trei luni au stagnat la nivelul minim record de 1,08% însă analiştii spun că în perioada următoare costul leilor îşi va continua declinul.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Mai mulţi bani în depozitele companiilor: 7 miliarde de lei într-un an

Depozitele atrase de bănci de la companii însumau la finele lunii septembrie aproximativ 77,2 mili­ar­de de lei (echivalentul a 17,3 mld. euro) în creştere cu 11%, respectiv un avans de 7 miliarde lei faţă de anul precedent, chiar dacă bonificaţiile oferite de bancheri în acest interval de timp s-au redus, potrivit datelor din cel mai recent raport lunar al BNR. Comparativ cu nivelul atins în luna august, depozitele companiilor au crescut cu circa 700 milioane de lei.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Ministerul Economiei a încasat dividende de peste 300 mil. lei în acest an, de aproape opt ori mai mult faţă de 2014

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a încasat în acest an dividende de 300,8 mil. lei (68,3 mil. euro), de aproape opt ori mai mult comparativ cu nivelul de 38,5 mil. lei din 2014. Informaţia a fost comunicată de biroul de presă al Ministerului, condus până astăzi de Mihai Tudose.

Companiile de stat din România au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 62 mld. lei, cel mai mare aport revenind societăţilor din domeniul energetic. Pe de altă parte, plăţile restante totale ale companiilor de stat au ajuns anul trecut la aproximativ 25 mld. lei, depăşind 40% din cifra de afaceri, în timp ce la firmele private ariera­tele au fost în ultimii ani sub 10% din cifra de afa­ceri.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Numărul retragerilor de la ATM-uri a scăzut cu 1 milion, însă valoarea acestora s-a majorat cu 2 mld. lei

Deţinătorii de carduri emise de băncile locale au efectuat în trimestrul al treilea aproximativ 57 milioane de retrageri de la bancomate, în scădere cu un milion faţă de precedentele trei luni, în timp ce valoarea acestor operaţiuni s-a majorat totuşi cu 2 miliarde de lei, la aproximativ 34 miliarde de lei, ceea ce arată că valoarea medie a unei tranzacţii la ATM a crescut.

Valoarea medie a unei tranzacţii de retragere de numerar la ATM a fost de circa 600 de lei în trimestrul trei, adică o treime din salariul mediu net, în creştere cu 50 de lei faţă de trimestrul precedent.

             Citeste mai mult...

Zf.ro: Orange a lansat un nou portofoliu pentru IMM-uri

Orange România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat un nou portofoliu de oferte pentru companiile mici şi mijlocii care includ atât soluţii mobile –  abonamente de voce şi internet mobil – cât şi soluţii de birou -abonamente de voce şi internet fix.

„Clienţii business îşi doresc să-şi poată personaliza resursele din pachetele de servicii prin alegerea a ceea ce este relevant pentru ei. De asemenea, un alt lucru important pentru aceştia este opţiunea de a migra între pachete înainte de finalizarea perioadei contractuale. Noile pachete Orange vin în întâmpinarea acestor nevoi“, a spus Bianca Bărdaş, business division manager la Orange România.

              Citeste mai mult…

Digi24.ro: Biziday. Profit din lapte de capră

Laptele românesc se poate transforma într-o afacere profitabilă cât timp este procesat şi nu vândut ca atare, la litru. Îţi trebuie câţiva fermieri muncitori şi să ştii către ce pieţe să te orientezi. Ovidiu și Marcela Spânu au reuşit pentru că au înţeles că nu doar vaca dă lapte şi că intrarea pe o nişă a pieţei poate fi mult mai profitabilă. Aşa a luat naştere in comuna Feleacu din judetul Cluj afacerea cu lapte de capră, din ce în ce mai căutat. În fabrică lucrează 20 de angajați. Jumătate din producţie rămâne în ţară, jumătate pleacă la export. Interesant este că unii străini vin şi cumpără din România brânză de capră vrac, neambalată. O ambalează apoi la ei acasă şi o vând de trei ori mai scump decât o cumpără din România.

             Citeste mai mult…

Ziare.com: Autostrada “blestemata”, lasata in aer: Noi planuri pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei

Autostrada Comarnic-Brasov pare a fi blestemata, avand in vedere ca au existat trei incercari nereusite de a atribui contractul, astfel ca oficialii romani iau in calcul si alte posibilitati de a fluidiza traficul de pe Valea Prahovei.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ar putea opta pentru doua centuri ocolitoare, in Comarnic si Busteni.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Enel va reintegra divizia sa de energie regenerabilă pentru a stimula creșterea

Cea mai mare compania italiană de utilități, Enel SpA, va răscumpăra divizia sa de energie regenerabilă pentru a stimula creșterea, transmite Bloomberg.

Participația în Enel Green Power SpA, vândută printr-o ofertă publică inițială în 2010, va fi delistată și reintegrată în Enel, a anunțat miercuri grupul italian. Actualii acționari ai Enel Green Power vor primi 0,486 titluri Enel pentru fiecare acțiune deținută la divizia de energie regenerabilă. Enel deține 69% din companie, conform datelor Bloomberg.

             Citeste mai mult…

gds.ro: Mediul de afaceri, față în față cu autoritățile centrale și locale

În luna septembrie, dezbaterile „Parteneri pentru Dezvoltare“ au avut loc în Mehedinți. Acum este rândul Doljului să găzduiască un astfel de eveniment.

Dezbaterile „Parteneri pentru Dezvoltare“, organizate de Curierul Național, UGIR, Patronatul Presei Locale din România, alături de partenerii lor, au ajuns la Craiova. Evenimentul va avea loc pe 19 noiembrie, la Primăria Craiova. Vor fi dezbătute aspecte legate de fiscalitate, de atragerea fondurilor europene, dar vor fi expuse și oportunități investiționale în regiune.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Piaţa de birouri din ţară, fără Bucureşti, a urcat în primele nouă luni cu 46%, condusă de Iaşi şi Timişoara

Piaţa de birori din marile oraşe din ţară, cu excepţia Bucureştiului, a crescut în primele nouă luni cu 46% faţă de intervalul similar al anului anterior, la 37.417 metri pătraţi închiriaţi, cele mai mari suprafeţe tranzacţionate fiind în Iaşi şi Tmişoara, potrivit unui studiu al Esop Consulting.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB a deschis în urcare şedinţa de azi

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creştea cu 0,49% la 7.225,19 puncte, iar indicele BETPlus se aprecia cu 0,46% la 1.064,25 puncte.

Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, urca cu 0,49% la 8.229,55 puncte.BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, cobora cu 0,35%, fiind cotat la 30.732,04 puncte.

            Citeste mai mult…

Realitatea.net: Iohannis, vizită în Slovacia. Securitatea energetică a regiunii, printre temele de discuție

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră după atentatele din Franța Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră după atentatele din Franța

Președintele Klaus Iohannis începe miercuri o vizită oficială de două zile în Republica Slovacia, unde urmează să se întâlnească cu omologul său Andrej Kiska și cu premierul Robert Fico, potrivit Agerpres.

              Citeste mai mult…

 Agerpres.ro: Sergiu Oprescu (ARB): Trebuie să facem eforturi pentru a restabili reputația și încrederea dintre sistemul bancar și clienți

Modul de tratare a efectelor crizei, nivelul de reglementare, digitalizarea, inițiativele privind creșterea rolului pieței de capital în sistemul financiar european, situația de ansamblu a economiei europene, dar și reputația sunt factorii care influențează sistemul bancar din Europa dar și din România, susține președintele Asociației Române a Băncilor (ARB), Sergiu Oprescu.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Singurul institut de cercetare ştiinţifică pentru industria petrolieră din România a fost modernizat cu 20 mil. lei

Institutului de Cercetări şi Proiectări Tehnologice (ICPT) din Câmpina, aflat în portofoliul OMV Petrom, a fost modernizat cu aproape 20,4 mil. lei (4,6 mil. euro), iar noile tehnologii cu care este dotat vor permite obţinerea de date mai precise cu privire la zăcămintele de hidrocarburi. Aproape 6,9 mil. lei au provenit din fonduri europene, iar restul de din surse proprii ale producătorului de petrol şi gaze OMV Petrom.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Predare de ștafetă la MADR: Mulțumiri, susținere și colaborare, cuvinte de bază rostite miercuri de Irimescu și Constantin

Achim Irimescu a preluat miercuri mandatul de ministru al Agriculturii de la predecesorul său, Daniel Constantin, într-o atmosferă relaxantă în care cei doi oficiali și-au exprimat mulțumirile, dar și susținerea pentru dezvoltarea sectorului agricol.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Romgaz a decis sa continue livrarea de gaze catre Elcen pentru inca o luna

Consiliul de Administratie al Romgaz a decis continuarea relatiilor contractuale cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), anunta compania producatoare de gaze. Decizia a fost luata in urma primirii din partea ELCEN a unei propuneri de program de stingere a datoriei restante inregistrate fata de ROMGAZ, conditie necesara si obligatorie pentru continuarea relatiilor contractuale dintre cele doua companii. Astfel, Romgaz va continua sa livreze gaze necesare productiei de energie termica prin semnarea unui nou contract pentru o perioada de o luna.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Chirițoiu: Registrul Ajutoarelor de Stat va ușura munca în administrație și va reduce riscul de erori pentru companii

Registrul Ajutoarelor de Stat va ușura munca în administrație pentru că datele vor fi procesate electronic și va reduce riscul de erori pentru companii, a declarat, miercuri, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliul Concurenței.

“Acesta proiect are în primul rând avantajul că respectăm ceea ce ne spune Comisia Europeană. Dacă nu îl făceam riscam să nu putem cheltui fondurile din noul buget. Era una dintre condiționalitățile impuse, dar proiectul are și niște beneficii. Cu el va fi mai ușor de lucru pentru administrație, pentru că în loc să vehiculeze multe hârtii va procesa datele electronic și va fi mult mai ușor de operat pentru cei din ministere. Are beneficii și pentru cei care primesc ajutoare de stat pentru că se reduce riscul erorii. Poate unii vor fi supărați că nu vor beneficia de ajutoare pentru că deja au primit, dar ar fi și mai rău pentru ei dacă ar primi bani și ar fi obligați să îi returneze cu dobândă”, a spus Bogdan Chirițoiu, la o conferință de prezentare a aplicației IT — Registrul Ajutoarelor de Stat (RegAS).

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Sebastian Oprescu (SNFP): Aproximativ 60% dintre angajații din instituțiile publice primesc salariul minim, lucru inadmisibil

Aproximativ 60% dintre angajații din primării, autoritățile de control pentru protecția consumatorilor sau prefecturi sunt plătiți cu salariul minim pe economie, ceea ce este inadmisibil, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici /SNFP/.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Prețul aurului, la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape șase ani

Prețul unciei de aur a coborât miercuri la cea mai scăzută valoare din ultimii aproape șase ani ani, cererea de aur fiind afectată de aprecierea dolarului american și temerile investitorilor privind posibilitatea ca Rezerva Federală a SUA (Fed) să majoreze rata dobânzii, transmite Reuters.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: În plin proces de reorganizare şi de închidere al reţelei de magazine, Domo îşi schimbă şi şeful

Retailerul electroIT Domo, care se află în plin proces de restructurare şi care îşi închide reţeaua de magazine fizice, l-a numit pe expatul Thomas Klein în funcţia de general manager. Aceasta era ocupată anterior de sud-coreeanul Kim Koellner.

ZF l-a contactat pe email pe Kim Koellner şi a primit un email automat în care apare informaţia potrivit căreia Thomas Klein este noul general manager.

             Citeste mai mult…

economica.net: Premieră în doi ani: statul român nu a virat alocaţiile şi indemnizaţiile pentru mame. Promite că o face astăzi după ora 12

Plata alocaţiei de stat pentru copii şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului, aferente lunii octombrie, care de obicei se făcea în data de 15 sau 16 ale lunii, a fost întârziată pentru câteva zile, pe fondul schimbării Guvernului. Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială care gestionează plata acestor beneficii de asistenţă socială prin agenţiile judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti, a spus pentru ECONOMICA.NET că banii aferenţi acestor beneficii vor intra în conturile beneficiarilor astăzi, 18 noiembrie, după ora 12:00.

            Citeste mai mult…

Economica.net: OMV Petrom a finalizat proiectul de modernizare a ICPT Câmpina, investiţie de 20,38 milioane de lei

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a finalizat proiectul de modernizare a Institutului de Cercetare şi Proiectare Tehnologică (ICPT) de la Câmpina, investiţie de 20,38 milioane lei, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Tolosa (FMI): Așteptăm de la Guvern ca mai întâi să își facă temele și apoi să ia măsurile, și nu invers

Creșterea salariilor în sectorul bugetar, dacă va fi menținută de noul Guvern, trebuie să facă parte dintr-un pachet cuprinzător de măsuri de reformă în sectorul public, care să cuprindă îmbunătățirea capacității administrative și, în plus, trebuie însoțită de precizări clare ale surselor de finanțare, susține reprezentantul rezident al Fondului Monetar Internațional pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: EXCLUSIV: CNADNR vrea să deblocheze traficul de pe VALEA PRAHOVEI. Cât ne costă asta

După cea de-a treia încercare ratată a concesiunii Comarnic-Brașov, oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi și-au propus să deblocheze traficul pe de Valea Prahovei construind centuri ocolitoare în Comarnic și Bușteni.

Pentru a ocoli centrele orașelor Comarnic și Bușteni, oficialii CNADNR scot la mezat două variante ocolitoare în lungime totală de aproximativ 6 km. Potrivit informațiilor obținute de revista Capital, varianta de ocolire Comarnic a fost împărțit în două obiective. Prima secțiune implică construcția de aproximativ a circa 2,8 km de drum național, paralel cu DN1, dar de cealalată partea a căii ferate.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ŞANTIER DESCHIS PE FOSTA PLATFORMĂ ELECTROTEHNICA DIN VESTUL CAPITALEI

Gran Via ridică nouă blocuri cu peste 1.100 de apartamente vizavi de mallul Plaza

Apartamentele ale căror preţuri pornesc de la 55.650 de euro cu TVA vor putea fi cumpărate „de pe machetă“ începând cu sfârşitul acestui an, urmând ca primele locuinţe să fie predate în octombrie anul viitor.

           Citeste mai mult…

Economica.net : OTE vrea să ajungă la un flux de numerar de 500 milioane de euro în acest an

Hellenic Telecommunications Organization (OTE) îşi menţine obiectivul de a obţine în 2015 un flux de numerar de 500 de milioane de euro şi se aşteaptă ca Executivul de la Atena să continue reformele de pe piaţa telecomunicaţiilor, a afirmat marţi la Barcelona şeful grupului elen, Michael Tsamaz, transmite site-ul ekathimerini.com.

Investiţiile pentru acest an, estimate la 500 de milioane de euro excluzând costurile pentru noul spectru, sunt destinate în principal expansiunii noii generaţii de reţele (VDSL, 4G, 4G+), a explicat directorul general al OTE, cel mai mare operator elen de telecomunicaţii.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Plumb: Las pe masa ministrului Muncii legea care prevede venitul minim de inserție

Fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a declarat miercuri, la prezentarea bilanțului mandatului său, că lasă pe masa actualului ministru legea privind venitul minim de inserție, document care va ajuta la reducerea sărăciei.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Achim Irimescu: Vrem să simplificăm procedurile cât mai mult pentru că altfel pierdem bani

Simplificarea procedurilor pentru absorbția fondurilor europene este primul țel propus pentru Ministerul Agriculturii, a declarat, miercuri, noul ministru de resort, Achim Irimescu, la preluarea mandatului.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Eurostat: România, locul V în UE la creșterea lucrărilor de construcții în septembrie

Slovacia, Olanda, Ungaria, Suedia și România au înregistrat în septembrie cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2014, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

               Citeste mai mult…

Ziare.com: Au dat 400.000 de lei sa asfalteze un drum, iar gropile au “rasarit” peste noapte

Un drum din judetul Mehedinti a fost reabilitat de mantuiala, astfel ca gropile au aparut a doua zi dupa ce a fost asfaltat.

Intamplarea – care deja nu mai mira pe foarte multa lume – a avut loc in comuna Cujimir, informeaza Digi 24.

Proiectul a costat 400.000 de lei, iar vina este aruncata de la unii la altii.

               Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Bugetul pe 2016 prevede un deficit ESA de 2,95%, PIB de 746,6 mld. lei şi creştere economică de 4,1%

Bugetul pentru anul viitor a fost construit de fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe un deficit ESA de 2,95% din PIB şi de 2,8% pe cash, raportat la o creştere economică de 4,1%, stimulată de consum şi investiţii, în timp ce Produsul Intern Brut a fost estimat la 746,6 miliarde lei.

“Construcţia bugetară pentru anul 2016 se bazează pe prognoza indicatorilor macroeconomici şi ia în considerare toate actele normative, cu impact asupra veniturilor şi cheltuielilor bugetare, adoptate în ultima perioadă, de Guvern sau de către Parlament”, a declarat Teodorovici miercuri, într-o conferinţă de presă, la prezentarea bilanţului mandatului.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: ArcelorMittal diminuează exporturile de minereu de fier din Africa

Cel mai mare producător de oţel din lume, ArcelorMittal intenţionează să concedieze 450 de angajaţi în Liberia şi să diminueze exporturile de minereu de fier din statul african, pentru a-şi reduce costurile, transmite Reuters.

Şefii de la ArcelorMittal Liberia s-au întâlnit săptămâna aceasta cu liderii de sindicat pentru a-i informa despre concedierile planificate, transmite sursa citată.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Legea salarizării unitare este finalizată; se introduce criteriul performanței

Legea salarizării unitare este finalizată și introduce un criteriu nou, respectiv cel al performanței, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, fostul ministrul de resort Rovana Plumb.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Enel va investi în România, în următorii patru ani, 630 milioane euro în infrastructură şi reţele

Investiţiile de capital pe care le va efectua Enel în România, pe partea de infrastructură şi reţele, se vor ridica la 630 milioane euro, în următorii patru ani (2016-2018), conform calculelor făcute pe baza datelor prezentate miercuri, la Londra, de Livio Gallo, directorul Diviziei Globale de de Infrastructură şi Reţele a Grupului Enel.

              Citeste mai mult…

Evz.ro: ÎN SFÂRȘIT: Legea care te poate scăpa de recomandatele de la Fisc

Un proiect de lege care ar putea fi aprobat astăzi de Senat propune înființarea sediului electronic pentru firme, o adresă de email la care se va desfășura schimbul de informații și documente între firmă și autorități.

Astfel, la anul, toți contribuabilii, indiferent de forma de organizare, ar putea primi, odată cu înregistrarea fiscală, și o adresă de e-mail oficială, identică cu codul unic de identificare sau codul de identificare fiscală, potrivit unui proiect de lege inclus astazi pe ordinea de zi Senatului, scrie avocatnet.ro.

             Citeste mai mult…

Digi24.ro: Elicoptere Airbus made in România

Au început lucrările la fabrica Airbus de la Ghimbav. Au fost prezenți oficiali ai companiei dar şi ambasadorii Franţei şi Germaniei. Investiţia depășește 50 de milioane de euro iar primul elicopter fabricat în judeţul Braşov va fi gata peste doi ani. Noul elicopter Airbus este o versiune îmbunătăţită a elicopterelor Super Puma şi poate fi folosit cu succes pentru misiuni de salvare, umanitare şi transport, cât şi pentru stingerea incendiilor.

Elicopterul fabricat la Braşov are o autonomie de minim 650 de kilometri şi zboară cu o viteză de croazieră de 250 de kilometri pe oră. Poate transporta până la 17 pasageri – în versiunea civilă şi până la 22 de luptători echipaţi – în cea militară. Aparatura de la bord, printre care şi un pilot automat performant, e de ultimă generaţie.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: “Bufferul” in valuta al Finantelor a urcat la 6.2 miliarde de euro. Teodorovici ar fi vrut s-l mute de la BNR la banci comerciale ca sa “scoata” un randament mai bun

Rezerva financiara in valuta inregistrata actualmente in contul de valuta al MFP deschis la BNR, se ridica la aproximativ 6,2 miliarde euro (reprezentand aproximativ 5,4 luni de finantare bruta). “Prin comparatie, in mai 2012, resursele financiare in valuta se ridicau la aproximativ 4,1 miliarde euro”, a explicat miercuri Eugen Teodorovici. Soldul mediu al disponibilitatilor Trezoreriei Statului pe perioada mai 2012 – noiembrie 2015,  remarca o crestere de aprox. 6,8 ori, reflectand tendinta de consolidare a fluxurilor financiare prin prisma evolutiei macroeconomice precum si consolidarea finantelor publice si imbunatatirea veniturilor colectate la bugetul general consolidat.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici, despre absorbția fondurilor europene: Pierderea pe actualul ciclu financiar, estimată undeva la 6 miliarde euro

Fostul ministrul al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că va propune înființarea unei comisii parlamentare care va trebui să analizeze ‘la sânge’ ce a făcut fiecare ministru pe zona de fonduri europene din 2007 până în prezent, estimând pierderea pe actualul ciclu financiar 2007-2013 la aproximativ 6 miliarde de euro.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Toate majorările salariale au fost bine fundamentate și sunt prevăzute în proiectul de buget pe 2016

Toate majorările salariale au fost bine fundamentate și sunt prevăzute în proiectul de buget pe anul viitor, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb.

‘Toate majorările salariale au fost bine fundamentate și lucrate împreună cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Vreau să îi asigur pe toți că atât majorarea pensiilor cu 5% cât și toate aceste majorări salariale sunt prevăzute în bugetul pentru anul 2016. Vă spun acest lucru cu certitudine’, a spus Plumb.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Lichiditate de 3,12 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 13.860.365 lei (3.121.703 euro).

La orele prânzului, şapte dintre indicii BVB erau în urcare.

Indicele BET era în creştere cu 0,44%, la 7.221,8 puncte.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Nivelul cumulat al activelor nete SIF a crescut cu 1,3%, la 7,1 miliarde lei

Nivelul cumulat al activelor nete SIF a fost de 7,1 miliarde lei, la finele lui octombrie, cu 1,3% mai mare față de cel înregistrat în luna anterioară, informează, miercuri, Asociația Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Toate majorările de salarii, indemnizaţii, pensii şi alocaţii aprobate în acest an au fost incluse în bugetul de stat pe 2016

Eugen Teodorovici a prezentat structura bugetului pe 2016 Bugetul pentru anul 2016 cuprinde toate majorările salariale aprobate, respectiv cu 25% pentru personalul din unităţile sanitare şi din sistemul de asistenţă socială, inclusiv a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, cu 15% a celor din învăţământ, din decembrie, şi cu 10% pentru restul bugetarilor. Măsurile aprobate de Parlament şi Guvern în acest an au ca efect anul viitor majorarea cheltuielilor bugetare cu circa 12,6 miliardede  lei, cheltuieli incluse în construcţia bugetului pe 2016.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Intesa Sanpaolo, UniCredit şi Generali şi-au redus participaţiile la Banca centrală a Italiei

Primele două mari bănci comerciale italiene, Intesa Sanpaolo şi UniCredit, precum şi grupul de asigurări Assicurazioni Generali, au acceptat miercuri să-şi vândă o parte dintre participaţiile pe care le deţin la Banca centrală a Italiei, în conformitate cu o lege aprobată anul trecut, care cere investitorilor să-şi reducă până la 3% participaţiile pe care le deţin la Banca Centrală până la finele lui 2016, informează The Wall Street Journal.

            Citeste mai mult…

Monitorulexpres.ro: Concurs pentru cel mai bun plan de afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov anunţă lansarea concursului “Cel mai bun plan de afaceri”. Startul a fost dat, astăzi, iar concursul se va desfăşura pînă pe data de 4 decembrie. Competiţia este inclusă în cadrul Proiectului Cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” – „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, Educaţie “Cu Profit”.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Senat: Operatorii economici, redenumiţi profesionişti, vor beneficia de sediu electronic

Senatul a aprobat propunerea de lege a liberalului Teodor Atanasiu care prevede ca operatorii economici, redenumiţi ‘profesionişti’, să beneficieze la înregistrarea fiscală de o adresă de e-mail care va echivala cu ‘sediul electronic’ al acestora, anunţă Agerpres.

Astfel, Oficiul Registrului Comerţului este abilitat să asigure gratuit serviciul de găzduire a adreselor de căsuţă poştală electronică, precum şi serviciul de arhivare electronică.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Prima interpelare adresata noului ministru al energiei: Este directorul general al CE Oltenia in conflict de interese, avand in vedere calitatea sa de inculpat in dosarul Turceni-Rovinari?

Noul ministru al energiei Victor Grigorescu se confrunta inca din prima zi de mandat cu intrebari din partea parlamentarilor. Astfel, prima interpelare apartine deputatului de Gorj Scarlat Iriza, tema fiind posibilul conflict de interese in care se afla directorul general al Complexul Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel. “Este sau nu in conflict de interese, avand in vedere dubla sa calitate de inculpat in dosarul Ponta-Sova, acuzat de prejudicierea Complexului Energetic Oltenia, si de manager care ar trebui sa actioneze pentru recuperarea acestui prejudiciu?”, este una dintre intrebari.

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor