Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 19 august 2015

Agerpres.ro: Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței a scăzut în iulie

Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a scăzut la finalul lunii iulie la 1.493.727, comparativ cu 1.506.117 polițe PAD active la finalul lunii iunie, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Agrometeo: Lucrările agricole de sezon vor fi sistate temporar din cauza precipitațiilor prognozate în intervalul 19-25 august

Lucrările agricole de sezon vor fi sistate temporar din cauza precipitațiilor prognozate de către meteorologi pentru perioada următoare, reiese din prognoza agrometeorologică întocmită de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/, valabilă în perioada 19-25 august.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gorghiu: La discuțiile despre Codul fiscal nu refuzăm niciun fel de măsură

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă că liberalii nu refuză niciun fel de măsură la discuțiile privind Codul fiscal, apreciind că majorarea salariilor și relaxarea fiscală sunt idei bune.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Un Cod fiscal cu o cotă de TVA de 20% va trece prin Parlament, este foarte bun și sustenabil

Premierul Victor Ponta a susținut, marți seară, că un Cod fiscal cu prevederile actuale și cu o cotă de TVA de 20% va trece prin Parlament și va fi “foarte bun și sustenabil”.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: UPDATE Ponta: Deocamdată, cu banii pe care îi avem, creștem salariile medicilor

Premierul Victor Ponta a susținut marți seară, într-o intervenție televizată, că, deocamdată, din fondurile disponibile, pot fi mărite salariile pentru personalul din sistemul sanitar, așa cum anul trecut a fost parafată o înțelegere cu profesorii asupra titlurilor executorii și a majorării salariilor.

“Atunci când a fost vorba despre titlurile executorii, despre măririle la profesori, pe care le-am adoptat deja și pe care le primesc anul acesta, medicii n-au fost contra. Deci, acum, când avem posibilitatea, prin economiile făcute în sistem, să facem o anumită strategie, cred că așa e corect. (…) Acum putem să facem lucrul acesta pentru medici”, a declarat Victor Ponta la România TV.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Oprea: Sper, cred și îmi doresc ca Guvernul Ponta să își ducă mandatul până la sfârșit

Vicepremierul Gabriel Oprea crede și speră ca Guvernul Ponta să își ducă mandatul până la sfârșit, susținând că “actuala coaliție de guvernare este solidă”.

“Victor Ponta este un premier foarte bun. Actuala coaliție de guvernare este solidă. Sper, cred și îmi doresc acest lucru. Este o guvernare bună și sper ca Victor Ponta să își ducă mandatul până la sfârșit”, a afirmat Oprea, marți seară, la Antena 3.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gorghiu: Trebuie să stabilim ritmul și etapizarea creșterilor salariale din sectorul bugetar

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că Guvernul condus de Victor Ponta a atras România într-o “spirală a populismului”, adăugând că trebuie stabilite ritmul și etapizarea creșterilor salariale din sectorul bugetar.

“Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului. Totul a plecat de la proiectul legii salarizării bugetarilor, care a dat milioanelor de români care lucrează la stat iluzia unor creșteri salariale majore, într-un timp scurt. Victor Ponta e un premier lipsit de credibilitate, care își dorește cu orice preț să rămână la putere. Încearcă să cumpere bunăvoința oamenilor și a declanșat un val de revendicări sociale, care a început cu medicii și se pare că va continua cu profesorii și cu polițiștii.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Cîmpeanu: Voi susține întotdeauna nevoia de resurse mai multe pentru Educație

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a declarat, marți, că până acum câteva zile sindicatele erau mulțumite de propunerile privind modificarea Legii salarizării în beneficiul cadrelor didactice, subliniind însă că va susține nevoia de resurse mai multe pentru învățământ.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Prima şedinţă de Guvern, miercuri, după trei săptămâni de vacanţă

Prima şedinţă de Guvern după trei săptămâni de vacanţă va avea loc miercuri, la o zi de la decizia de majorare cu 25 la sută a salariilor personalului din sistemul sanitar, care va fi prevăzută într-o ordonanţă ce va fi adoptată însă peste o săptămână.

 Miniştrii Cabinetului Ponta se vor reuni în şedinţă, miercuri, după aproximativ trei săptămâni de vacanţă. În această perioadă, unii membri ai Guvernului au ales litoralul românesc, iar alţii s-au relaxat în străinătate.

            Citeste mai mult…       

Mediafax.ro : Constantin: Cred că toată coaliţia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, co-preşedinte ALDE, a declarat, marţi, la Suceava, că toată coaliţia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal, adăugând că reducerea fiscalităţii şi a TVA la 19 la sută este şi o datorie morală faţă de cetăţeni.

”Cred că toată coaliţia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal”, a afirmat Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Constantin: Pentru refacerea infrastructurii de irigaţii este nevoie de 1,4 miliarde de euro

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, spune că pentru refacerea infrastructurii de irigaţii este nevoie de peste 1,4 miliarde de euro, cea secundară urmând a fi realizată prin PNDR, iar pentru cea principală există un proiect depus la Comisia Europeană, pentru care se aşteaptă răspuns.

Daniel Constantin a spus, marţi, într-o conferinţă de presă la Suceava, că este pentru prima dată după 25 de ani când România are o strategie pentru refacerea sistemului de irigaţii şi când o sumă atât de mare este pusă la dispoziţia fermierilor pentru a reabilita infrastructura secundară de irigaţii.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul companiilor cu cele mai mari pierderi în 2014. Opt multinaţionale şi două companii de stat. Rafinarea şi energia eoliană, sectoarele cu cei mai mulţi reprezentanţi

Rompetrol Rafinare este singura companie din România care a raportat anul trecut un nivel al pierderilor de peste un miliard de lei, într-un top al rezultatelor negative în care podiumul este completat de Oilfield Exploration Business Solutions (fosta Rompetrol SA) şi Daewoo Mangalia.

Companiile cu cele mai mari pierderi din economie au avut anul trecut un minus de 15 miliarde de lei, arată datele de la Registrul Comerţului. Peste 10% din această sumă este raportată de firme cu afaceri zero. La polul opus, top 100 profituri a generat anul trecut câştiguri de 21 miliarde de lei, în jur de 30% din total.

          Citeste mai mult…

zf.ro: Fostul şef al NEPI: România rămâne o piaţă importantă în planurile mele viitoare

Martin Slabbert, sud-africanul care şi-a dat demisia în urmă cu două săptămâni din fruntea fondului de investiţii NEPI, pe care l-a fondat în urmă cu opt ani şi pe care l-a adus la active de 1,8 mld. euro, spune că în următoarele luni va lansa alături de partenerul său Victor Semio­nov o nouă companie de tip fond de investiţii, care va activa inclusiv în industria imobiliară.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Damen Galaţi profită de barilul ieftin şi îşi dublează afacerile

Constructorul de nave Damen Shipyards Galaţi, parte a grupului olandez Damen, a înregistrat în primele şase luni o cifră de afaceri de 2,2 ori mai mare comparativ cu intervalul similar al anului precedent, ajungând la un rulaj de 288 milioane de lei (aproape 65 mil. euro).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

„Acţiunile de dividend“ au adus câştiguri şi de 68% într-un an

Acţiunile producătorului de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), cele ale transportatorului de ţiţei Conpet (COTE) şi cele ale producătorului de mase plastice Romcarbon (ROCE) conduc în clasamentul celor mai ridicate randamente aduse investitorilor în ultimul an din aprecierea preţului acţiunii şi din dividend.

Titlurile Zentiva ocupă primul loc în clasament cu un randament de 68% în ultimele 12 luni, obţinut din aprecierea cotaţiei acţiunilor, dar şi a dividendului plătit către acţionari în acest an.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile au atras circa 7 miliarde de lei în depozitele companiilor într-un an chiar dacă dobânzile au atins niveluri minime

Băncile aveau la jumătatea anului economisiri atrase de la companii de aproximativ 75 de miliarde de lei (echivalentul a 17 mld. euro), în urcare cu 7 mld. lei faţă de iunie 2014, potrivit datelor agregate de BNR.

Chiar dacă bonificaţiile plătite de bancheri pentru economisirile atrase de la companii au intrat pe o pantă descendentă în ultima perioadă, un efect nedorit al relaxării monetare derulat de BNR, companiile tot au ales să economisească.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Un acţionar a lichidat „dintr-un foc” 5% din Electroargeş pentru 2,2 milioane de lei

Un pachet de 4,26 milioane de acţiuni ale producătorului de aspiratoare Electroargeş (ELGS), reprezentând 5,2% din capitalul companiei, a fost transferat ieri pe piaţa „Deal” printr-o singură tranzacţie. Preţul la care s-a încheiat tranzacţia a fost de 0,53 lei/titlu, cu 14% sub referinţa anterioară. Vânzările de acţiuni s-au înteţit la Electroargeş în ultima perioadă. Trei societăţi, Goras Consulting, Prosanio şi Epsomatic, cu sediul în Galaţi şi raportate pe bursă ca persoane iniţiate au vândut joi 6 august pachete cumulate de 2,54 milioane de acţiuni la Electroargeş pentru suma de 1,2 milioane de lei. Pachetul vândut reprezintă 3,15% din capitalul Electroargeş.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Fermierii cer Ministerului Agriculturii să calculeze mai repede pagubele secetei şi să dea despăgubirile

 Fiecare fermier înregistrează, probabil, pierderi din cauza secetei la culturile de primăvară, a anunţat ministrul agriculturii Daniel Constantin, care a dat din nou asigurări că vor fi acordate despăgubiri.

În condiţiile în care „cifra finală“ a dezastrului a rămas încă o necunoscută pentru şefii de la Agricultură, reprezentanţii fermierilor cer urgentarea procedurilor de despăgubire, întrucât campania de toamnă bate la uşă.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Pentru că au manipulat pieţele valutare, băncile ar putea plăti despăgubiri civile uriaşe

Barclays, Goldman Sachs, HSBC şi Royal Bank of Scotland şi alte bănci de top din întreaga lume ar putea fi nevoite să plătească miliarde de dolari în contul unor cereri de despăgubiri civile în Londra şi Asia făcute după ce băncile au recunoscut că au manipulat pieţele valutare, scrie Financial Times. Avocaţii spun că scandalul va lua amploare.

Barclays, Goldman Sachs, HSBC şi Royal Bank of Scotland s-au numărat printre cele nouă bănci care au căzut de acord la sfârşitul săptămânii trecute, în SUA, să plătească despăgubiri investitorilor afectaţi de manipularea ratelor în tranzacţii de 2 miliarde de dolari.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare a făcut anul trecut profit de 195 mil. lei

Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB), instituţia responsabilă cu despăgubirea clienţilor băncilor intrate în faliment, a înregistrat la sfârşitul anului trecut un profit brut de 195,2 mil. lei, în scădere cu 2,4% faţă de câştigul realizat în 2013.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Grâul s-a ieftinit cu 11% anul acesta. Producţia record a Franţei va pune presiuni şi mai mari pe preţ

Preţul grâului a înregistrat o scădere de 11% de la începutul anului până în prezent, iar producţia record aşteptată în Franţa va pune şi mai multă presiune asupra cotaţiilor de pe piaţa mondială. În unele regiuni ale lumii, grâul a ajuns la cele mai reduse preţuri din ultimii 10 ani.

Franţa, cel mai mare producător de grâu din Uniunea Europeană, va înregistra o recoltă record de 40,4 milioane de tone de grâu moale, va­rietate specifică zonelor tem­perate umede, cu aproape 8% mai mare decât cea de anul trecut, potrivit datelor de la France­AgriMer preluate de Bloom­berg. În acelaşi timp, datorită temperaturilor ri­dicate şi lipsei de precipitaţii din iunie, cali­ta­tea grâului va fi una mai bună.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Deloitte: Există încă prea multe bănci universale în România. Piaţa va continua să se consolideze

În România, ca şi în majoritatea ţărilor din Europa Centrală şi de Est, există încă prea multe bănci universale, iar acest lucru va duce la o consolidare suplimentară la nivel de sector.

Actorii principali vor viza şi alte oportunităţi de achiziţii pentru a-şi consolida poziţia, potrivit unui studiu privind impactul sectorului bancar în economie realizat de compania de audit şi consultanţă Deloitte.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Contractul cu Petrom a ridicat afacerile Foraj Videle cu 41%

Firma de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (simbol bursier FOJE) anticipează o activitate mai intensă în semestrul al doilea, datorită unui contract derulat pentru OMV Petrom (SNP), şi se aşteaptă să încheie anul cu un rezultat superior celui de anul trecut, în pofida crizei din industria petrolieră. Compania a câştigat la sfârşitul lui 2014 un acord-cadru multianual cu valoarea totală de 200 milioane de euro pentru forajul a până la 100 de sonde noi pe un zăcământ vechi al producătorului de petrol. În urma semnării contractului, cifra de afaceri a furnizorului de foraj a crescut în primul semestru cu 41%, până la 20,5 milioane de lei, însă profitul din exploatare s-a redus cu 42%, până la 2,4 milioane de lei, iar rezultatul net a scăzut cu 38%, la 1,85 milioane de lei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: INVESTITORII CARE AU CUMPĂRAT ÎN OFERTĂ AU MARCAT UN RANDAMENT DE 24%

Acţiunile Electrica sunt la un pas de a recuceri maximele

Grupul de distribuţie Electrica (EL), în top zece cele mai mari companii listate, s-a apre­ciat ieri pe bursă cu până 0,7%, atingând o cotaţie de 12,94 lei/acţiune, maximul acestui an. Investitorii au reacţionat la rezultatele fi­nan­ciare bune raportate de companie în primul semestru.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: 60 de milioane de euro, costul rambursării comisioanelor de risc către clienţii Volksbank. 100 mil. euro – rambursările obţinute în instanţă

Costurile pe care Volksbank le va suporta pentru rambursarea comisioanelor de risc către clienţii persoane fizice s-ar putea ridica la 60 de milioane de euro, potrivit unor surse din piaţă. Alte 100 de milioane de euro sunt returnări în contul litigiilor, conform aceloraşi surse.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Fondul Proprietatea vrea să vândă din acţiunile Petrom şi propune listarea companiei pe bursa de la Londra

Fondul Proprietatea propune listarea secundară a OMV Petrom pe piaţa principală a Bursei de la Londra, prin emisiune de certificate de depozit având la bază acţiuni suport existente (Global Depository Receipts – GDR), acţionarii companiei petroliere fiind convocaţi să voteze asupra propunerii în 22 septembrie. Fondul Proprietatea (FP) doreşte să-şi reducă participaţia la OMV Petrom sub pragul de 15% din acţiuni, de la 19% în prezent, inclusiv prin intermediul unei oferte publice de acţiuni şi certificate de depozit (GDR) listate pe bursa de la Londra.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Fiscul face un istoric al contribuabililor scoşi din evidenţa cazierului fiscal. Datele se vor păstra 10 ani – proiect

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/ are în plan organizarea unui istoric al contribuabililor care nu mai sunt în evidenţa cazierului fiscal, urmând să păstreze datele pentru o perioadă de 10 ani, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă referitor la cazierul fiscal publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Impozite declarate greșit? Fiscul vă va sancționa dublu din 2016

Eugenia Ion, Tax Manager, Contexpert Andreea Steinhart, Partener,Contexpert

Sistemul de dobânzi și penalități se va schimba dramatic din 2016. Noul Cod de procedură fiscală, Legea 207/2015, reduce cu 60% nivelul total al accesoriilor de întârziere, dar îl dublează în cazul obligațiilor nedeclarate sau declarate incorect. Concret, este vorba de diferențele de obligații fiscale constatate la control.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Noua ordine bancară: Sute de mii de contracte ar putea fi modificate

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a înaintat instanţelor din România nu mai puţin de 31 de procese verbale care constată existenţa unor clauze abuzive în contractele de credit. Dacă ANPC câştigă procesele, sute de mii de români vor avea contractele de împrumut modificate.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: LOCURI de MUNCĂ în ROMÂNIA. Unde ai cele mai multe șanse să te angajezi

În al doilea trimestru al anului cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (3,17%) şi în alte activităţi de servicii (2,50%), potrivit comunicatului Institutului Național de Statistică.

O treime din joburile disponibile sunt în industria prelucrătoare , respectiv 14.100 locuri vacante, rata de locuri vacante fiind de 1,27%.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Şapte indici BVB au deschis în creştere

Indicele BET Total Return se apreciază cu 0,31%, la 8.452,58 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea “free-float”-ului celor mai tranzacţionate zece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui. BET-TR va fi calculat retroactiv începând cu data de 24 septembrie 2012.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / NICU GRIGORAŞ, INTERCAPITAL:

“Investitorii aşteaptă ştiri privind o posibilă direcţie a pieţei pentru şedinţele viitoare”

Deşi indicii burselor din China au scăzut ieri cu peste 6%, “bursele europene au fost în marea majoritate a şedinţei de tranzacţionare calme, având o volatilitate mult redusă faţă de şedinţele anterioare”, ne-a declarat Nicu Grigoraş, Director Departament Tranzacţionare şi Front Office al Intercapital Invest, potrivit căruia “investitorii sunt momentan în aşteptarea unor ştiri care să indice o posibilă direcţie a pieţei pentru şedinţele viitoare”.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Apetit scăzut pentru tranzacţionarea transparentă a gazelor

Bursa Română de Mărfuri (BRM) a încheiat tranzacţii cu gaze pe piaţa angro (fără servicii incluse) pentru un volum de circa 429 mii MWh de la începutul anului şi până în prezent, după cum ne-au spus reprezentanţii societăţii. Preţul mediu ponderat de achiziţie/vânzare s-a poziţionat între 82,32 şi 90 lei/MWh, variaţiile fiind date de volumul tranzacţionat, de perioada de livrare a gazelor (anotimp rece – anotimp cald), cât şi de durata contractului (între o lună şi un an), ne-a spus Valeriu Gheorghe, director în cadrul BRM.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: UNPR îşi lansează un “program naţional” pe teme economice şi sociale

UNPR va lansa în decembrie un program intitulat “Siguranţă şi Prosperitate pentru România”, pe teme economice, sociale şi de politică externă, a declarat, marţi, liderul formaţiunii, Gabriel Oprea, şi invită partidele la negocieri pe acest subiect, mizând şi pe sprijinul lui Klaus Iohannis.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Topul celor mai avantajoase depozite: ce dobânzi oferă băncile pentru economiile românilor

 Dobânzile oferite de bănci la depozite au scăzut în ultimele luni la minime istorice, astfel că cele mai mari bonificaţii sunt de doar 3% pentru economiile în lei şi de 2,1% pentru cele în euro, însă numai pe scadenţe de 12 luni. Depozitele în monedă naţională sunt mai profitabile decât cele în euro, iar cele constituite pe perioade mai lungi (9-12 luni) aduc câştiguri mai mari decât cele cu scadenţa la 3-6 luni.  Dobânzile oferite de bănci pentru economiile în lei constituite de populaţie au scăzut simţitor în ultimele luni, în linie cu reducerile aplicate de Banca Naţională a României (BNR) dobânzii de politică monetară, până la minimul istoric de 1,75% pe an.    Cele mai mari bonificaţii acordate pentru depozitele la termen în monedă naţională nu depăşesc 3% pe an.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: BNR va cota incepand de vineri kuna croata. De regula, banca centrala introduce o noua cotatie atunci cand relatiile comerciale cu tara care are moneda respectiva se intensifica

 Incepand cu data de 21 august 2015, Banca Nationala a Romaniei va opera modificari in lista cursurilor pietei valutare prin includerea cotatiei indicative a leului romanesc in raport cu kuna croata (HRK), au anuntat miercuri oficialii bancii centrale. De regula, introducerea unei cotatii in lista cursurilor valutare vine pe fondul intensificarii fluxurilor banesti dintre cele doua tari. E drept, relatiile comerciale ale Romaniei cu Croatia sunt pe un fond crescator iar turismul isi are componenta lui importanta. Kuna croata are, la fel ca si leul, un reim de flotare controlata, dar volatilitatea kunei fata de euro este mult mai redusa decat a leului. In romaneste, kuna inseamna “jder”.

          Citeste mai mult…

Realitatea.net: Cozmin Guşă, despre problemele noului Cod Fiscal şi tentaţiile “de vară” ale ministrului de Finanţe

Cozmin Guşă: “Mă pricep la macroeconomie poate mai bine decât alţi consultanţi politici. Am o problemă nu legată de relaxarea fiscală care se consfinţeşte acolo, ci legată de logica în care a fost construit acest Cod Fiscal, fiind o logică de tip electoral. Acest Cod Fiscal, chiar opera unui profesionist fiind, un domn Manolescu care pleacă şi el de acolo de la 1 septembrie, nu are cum să nu fie viciat de măsurile populiste în vederea alegerilor. Am refuzat să îl studiez în amănunt, m-am uitat la reacţiile celor care se certau: interesantă frâna pusă de Iohannis, apoi reacţia Guvernatorului şi sprijinul pe care i l-a dat, argumentat, pentru că Guvernatorul este un tip prudent.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: RWEA: Sub 1% dintre turbinele eoliene din România sunt second-hand

Mai puțin de 1% dintre turbinele eoliene din România sunt second-hand, respectiv 20 de MW din 2.976,8 MW câți erau instalați la 1 iulie 2015, potrivit datelor Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA), furnizate AGERPRES.

Conform RWEA, în România talia medie a unei turbine este de 2,5 MW, astfel încât asociația estimează că la nivel național există aproape 1.200 de turbine eoliene. Valoarea de piață a unei turbine noi depinde de mai mulți parametri, respectiv numărul de turbine achiziționate de un investitor, acordurile de mentenanță cu producătorul etc. Reprezentanții asociației susțin că în principiu se poate calcula o valoare de un milion de euro/MW.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BCE a redus finanțarea pentru băncile grecești pe măsură ce lichiditatea acestora s-a îmbunătățit

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus marți plafonul finanțării de urgență destinată băncilor grecești (ELA), ca urmare a cererilor venite de la Atena, un semnal pozitiv care arată că băncile grecești și-au stabilizat operațiunile și au început să-și refacă rezervele de lichidități, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ​Op-ed

Cand se prescriu impozitele? Soparla din interpretarea Codului de procedura fiscala

 De curand, un client al nostru a primit, in luna august 2015, un aviz de incepere a inspectie fiscale, inclusiv pentru obligatia fiscala privind impozitul pe profit. Desigur, nimic deosebit pana aici, sunt sute de inspectii fiscale in desfasurare. Ce l-a suparat pe clientul nostru este perioada mentionata ca fiind supusa inspectiei fiscale, respectiv de la 01.01.2009 la 30.06.2015; mai exact, ridica semne serioase de intrebare verificarea fiscala a anului 2009.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Profitul Raiffeisen Bank International în România a crescut cu 10% în primul semestru, la 52 milioane euro

Raiffeisen Bank International (RBI) a obţinut în România, la şase luni, un profit după taxe de 52 milioane euro, în creştere cu 10,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile unor venituri din taxe şi comisioane în urcare cu 4,4% şi scăderii costurilor cu creditele neperformante.

În prima jumătate a anului trecut, RBI a raportat un profit în România de 47 milioane de euro.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: SCANDALUL RO-NET

Ministerul Societăţii Informaţionale îi răspunde şefului Telekom: Autorităţile locale ne-au semnalat că au primit documentaţii incomplete, că unele taxe n-au fost plătite

Grupul Telekom România, care a câştigat implementarea proiectului cu fonduri europene Ro-Net, obţine cu greutate autorizaţiile de realizare a reţelei de internet rapid în câteva sute de localităţi prin ţară şi pentru că a depus documentaţii incomplete sau pentru că nu a achitat toate taxele necesare obţinerii avizelor, spun reprezentanţii Ministerului Societăţii Informaţionale (MSI) în replică la afirmaţiile germanului Nikolai Beckers, care a acuzat, într-un interviu pentru ZF, “birocraţia, incompetenţa şi inerţia” autorităţilor locale.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Guvernul va aproba modificarea normelor metodologice la OUG privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor

Guvernul urmează să aprobe miercuri, printr-o hotărâre, modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 111/ 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, informează Biroul de presă al Executivului.

Guvernul va aproba modificarea normelor metodologice la OUG privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor

           Citeste mai mult…

Economica.net: Nemţii angajează români. Care sunt posturile disponibile şi ce salarii oferă

EURES România dispune de 50 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, salariul oferit fiind cuprins între 1.500 şi 2.400 de euro, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit documentului, pentru ocuparea posturilor, se va organiza selecţie în luna octombrie, la Bucureşti, iar angajarea se va face pe o perioadă de cel puţin 6 luni, începând tot din octombrie, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Dedeman cumpără de la Electroceramica Turda teren pentru un nou magazin

Producătorul de ceramică electrotehnică, Electroceramica, vinde mai multe terenuri cu o suprafaţă totală de peste 30.000 metri pătraţi retailerului Dedeman.

Producătorul Electroceramica SA din Turda, deţinut de italienii de la Barberi Rubinetterie Industriali vinde mai multe terenuri retailerului Dedeman, arată o hotărâre a adunării generale a acţionarilor, publicată în Monitorul Oficial. Este vorba de mai multe terenuri pe care se află construcţii industriale, cu o suprafaţă totală de peste 30.000 mp. Preţul convenit pentru vânzarea terenurilor către Dedeman este de 3 milioane de euro. 

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: Economiștii nu văd cu ochi buni creșterile salariale din Sănătate

În jur de 200.000 de angajaţi din sistemul sanitar românesc, de la paznici şi până la medicii specialişti, vor primii salarii mai mari. Programul de creştere a salariilor se întinde pe doi ani, atunci când veniturile angajaţilor din Sănătate se vor dubla. Prima etapă este în această toamnă.

Este decizia anunţată de premierul Victor Ponta după negocierile care au avut loc, marți, la sediul Guvernului. Şeful executivului a precizat că majorarea va fi reglemenatată printr-o ordonanţă de urgenţă care va fi adoptată în şedinţa de săptămâna viitoare, dar că va trebui făcută o rectificare bugetară pentru alocarea banilor necesari. Majorarea de la 1 octombrie ar fi prima dintr-o serie care va duce la dublarea salariilor din Sănătate în termen de doi ani.

            Citeste mai mult…

Stiritvr.ro: Seceta scumpeşte electricitatea. Preţul energiei a crescut pe piaţa liberă

Seceta a scumpit electricitatea vândută pe piaţa liberă. Se cumpără acum energie la un preţ cu 20 la sută mai mare. Şi asta pentru că producţia de energie ieftină, din surse hidro, a scăzut. Seceta a redus la jumătate debitele Dunării şi a scăzut nivelul lacurilor de acumulare ale Hidroelectrica. Reglementatorii sistemului energetic spun însă că românii nu vor plăti mai mult. Cel puţin nu până la finalul anului.

          Citeste mai mult…

Stiritvr.ro: Groapa de gunoi, mai scumpă din 2016. Autorităţile vor să descurajeze depozitarea deşeurilor

Groapa de gunoi va fi mai scumpă de la începutul anului viitor cu 80 de lei pentru fiecare tonă de deşeuri, iar din 2017 va ajunge la 120 de lei. Deşi ministrul Mediului susţine că noua taxă nu îi va afecta pe cetăţeni, operatorii de salubritate spun că doar aşa îşi vor putea recupera banii pe care îi plătesc de fiecare dată când se deplasează la rampa de gunoi. Milioane de tone de deşeuri ajung în fiecare an la gropile de gunoi din ţară.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Eurostat: România, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE în luna iunie

România a avut cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din toate statele membre ale Uniunii Europene în luna iunie 2015 comparativ cu luna mai 2015, cu un avans de 3,5%, arată datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor