Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 19 octombrie 2015

Romanialibera.ro: România pentru a patra oară la EXPO REAL München

Trei zile pline de târg, un program de întâlniri și discuții individuale la fiecare stand. Toți factorii de decizie din sectorul imobiliar s-au reunit în perioada 5 – 7 octombrie 2015 la EXPO REAL München, târgul reușind încă o dată să fie punctul de întâlnire principal al branșei.

               Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Posesorii de carduri Visa au făcut 172 de tranzacții ce ar putea fi câștigătoare la Loteria bonurilor fiscale

Posesorii de carduri Visa emise în România au realizat în data de 16 septembrie 172 de tranzacții cu o valoare cuprinsă între 274 și 274,99 lei fiecare și ar putea fi printre cei 100 de câștigători ai Loteriei bonurilor fiscale, prin care se oferă premii în valoare totală de un milion de lei.

               Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Ponta: Coaliția guvernamentală va decide aplicarea mai rapidă a unor măsuri amânate din Codul fiscal

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, la finalul unei întâlniri cu liderii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, că, la propunerea acestei formațiuni, coaliția de guvernare va decide aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a unor măsuri din Codul fiscal care fuseseră amânate inițial pentru o perioadă mai lungă de timp, precum reducerea impozitului pe dividende.

              Citeste mai mult….

Mediafax.ro: Producţia de hidrocarburi a OMV Petrom a scăzut cu 2,2% în trimestrul al treilea

Producţia de hidrocarburi a OMV Petrom (SNP) a scăzut cu 2,2% în trimestrul al treilea, comparativ cu perioada similară a anului anterior, la 174.000 barili echivalent petrol pe zi, în contextul unor lucrări programate la mai multe sonde importante.

În perioada iulie-septembrie a anului trecut, compania a înregistrat o producţie de 178.000 barili echivalent petrol pe zi.

              Citeste mai mult….

Economica.net: Scandalul facturării în avans: GDF Suez, amendată cu 200.000 de lei şi obligată să refacă facturile. Urmează CEZ

Francezii au luat maximul posibil de amendă pentru practica lor de a factura în avans consumul de gaze al clienţilor. ANRE ameninţă cu controale şi amenzi pe toţi furnizorii de curent şi gaze care folosesc acest model de facturare.

               Citeste mai mult….

Economica.net: OMV: Costuri speciale de aproximativ un miliard de euro din cauza declinului preţului ţiţeiului

Acţiunile OMV au scăzut luni la bursă cu 3,8% după ce grupul energetic austriac a anunţat că va înregistra costuri speciale de aproximativ un miliard de euro ce reflectă ‘pagubele’ produse valorii zăcămintelor sale petroliere şi echipamentelor, în urma declinului preţului ţiţeiului, transmite Reuters.

Reflectând tendinţele din întregul sector în urma reducerii preţului petrolului, OMV a apreciat luni că declinul ‘a împovărat semnificativ’ performanţa companiei în trimestrul trei din 2015.

                 Citeste mai mult….

Hotnews.ro: Licitatie IT de peste 30,3 milioane de euro la STS: De ce are nevoie Serviciul sa cumpere servicii de conectare intre reteaua sa si institutiile beneficiare ale serviciilor sale

 ‘Pentru punctele terminale in care nu detine infrastructura proprie, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) achizitioneaza de la operatorii de telecomunicatii de pe piata publica, conform legii, legaturile de date necesare pentru conectarea sediilor institutiilor publice la infrastructura STS, iar acordurile cadru aflate in derulare, in baza carora STS a lucrat cu furnizorii de pe piata publica in perioada decembrie 2011-decembrie 2015, expira, astfel incat este necesara organizarea unei noi licitatii publice deschise’, a precizat luni pentru HotNews.ro colonelul Adrian Fulea, purtatorul de cuvant al STS. ‘Acordurile Cadru vor fi incheiate cu toti ofertantii care pot furniza aceste servicii’, a mai spus acesta.

               Citeste mai mult….

Banknews.ro: Camera de Comert Elvetia-Romania implementeaza un proiect pentru dezvoltarea relatiilor de afaceri bilaterale, precum si transferul de know-how

Camera de Comert Elvetia-Romania (CCE-R), unul dintre beneficiarii Programului de Cooperare elvetiano-roman, implementeaza un proiect care vizeaza dezvoltarea relatiilor de afaceri bilaterale, precum si transferul de know-how intre companiile dintre cele doua tari.

               Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Iulian Iancu: Ne trebuie o decizie imediată pe Memorandumul asumat la Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă; nu mai e timp de pierdut

România trebuie să ia o decizie imediată în privința Memorandumului privind Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, a declarat luni Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, la o conferință de specialitate.

              Citeste mai mult….

Mediafax.ro: Guvernul vrea ca reducerea impozitului pe dividende să se aplice de la 1 ianuarie 2016

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că, la propunerea ALDE, coaliţia de guvernare va decide aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a unor măsuri din Codul fiscal care fuseseră amânate iniţial pentru o pentru o perioadă de timp, precum reducerea impozitului pe dividende de la 16 la 5 la sută.

             Citeste mai mult….

Bursa.ro: Gazpromneft-Corporate Sales și DKV, un acord de parteneriat strategic

Gazpromneft-Corporate Sales și DKV Euro Service anunţă, prin intermediul unui comunicat trimis redacţiei, că au semnat un acord de parteneriat strategic pentru vânzarea de combustibil prin intermediul cardurilor de carburant.

Directorul General al Gazpromneft-Corporate Sales, Dmitry Guzeev și directorii executivi ai DKV Euro Service, Werner Grünewald și Alexander Hufnagl, au semnat documentul.

             Citeste mai mult….

Bursa.ro: Ponta: „Guvernul va discuta vineri rectificarea bugetară”

ACTUALIZARE 13:54 Andreea Paul cere MF să pună la dispoziţie proiectul pentru bugetul pe 2016.

Proiectul de lege privind bugetul pentru anul viitor trebuia depus de săptămâna trecută la Parlament pentru adoptare, susţine prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Andreea Paul, care a adăugat că a solicitat Ministerului de Finanţe să pună la dispoziţie acest proiect, conform unui comunicat remis redacţiei.

               Citeste mai mult….

Mediafax.ro: Au început lucrările de refacere a lotului trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie 

Lucrările de refacere a lotului trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, care a fost închis la începutul lunii septembrie, între Sălişte şi Cunţa, din cauza unor crăpături în asfalt, au fost demarate, termenul limită pentru finalizare fiind luna decembrie.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a vizitat săptămâna trecută şantierul autostrăzii Sibiu-Orăştie şi a anunţat că l-a convocat la Bucureşti pe constructorul autostrăzii Sibiu-Orăştie, de la care aşteaptă soluţii şi un calendar al lucrărilor pentru remedierea problemelor.

               Citeste mai mult….

Agerpres.ro: ANOFM: Peste 8.800 de persoane de peste 45 de ani, încadrate în muncă prin acordarea de subvenții angajatorilor

Acordarea de subvenții angajatorilor a făcut ca, în primele opt luni ale anului 2015, 8.812 persoane cu vârsta de peste 45 de ani și 142 de persoane care mai au 5 ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare să fie încadrate, informează, luni, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM).

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reamintește că angajatorii că pot primi lunar, timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință (în prezent 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nederminată șomeri în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri părinți unici susținători ai familiilor monoparentale.

               Citeste mai mult….

Zf.ro: Construcţii Napoca a primit acordul de principiu pentru transferul la BVB

Societatea de Construcţii Napoca (simbol bursier NAPO), al cărei portofoliu de lucrări include extinderea aeroportului din Cluj, a obţinut acordul de principiu al Bursei de la Bucureşti (BVB) pentru transferul de pe RASDAQ pe piaţa reglementată.

Napoca a avut afaceri de 44,5 milioane de lei şi profit de 8,5 milioane de lei în 2014 şi are în prezent o capi­ta­lizare de aproape 15 milioane de lei.

Anunţul că a obţinut un aviz preliminar din partea BVB a alimentat vineri creşterea acţiunilor cu 33%, pe un rulaj aproape dublu faţă de media din ultimele luni. Acţiunile NAPO sunt puţin lichide, cu tranzacţii medii zilnice de doar 1.000 de lei în ultimele luni.

              Citeste mai mult….

Jurnalul.ro: Ai datorii la stat? Fiscul îți va sparge depozitele

Dacă aveţi poprire pe salariu sau conturile blocate de Fisc, nu vă bucuraţi că scăpaţi imediat de penalizări şi că plătiţi dobânzi înjumătăţite. Amnistia fiscală, aprobată de Guvern, va intra în vigoare abia peste 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Până atunci băncile vă iau banii din contul de salariu, chiar şi din depozite. Posibil şi de două-trei ori dacă aveţi mai multe joburi.

              Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Deutsche Bank anunță restructurarea activității și a conducerii, pentru restabilirea profitabilității

Cea mai mare bancă din Europa, Deutsche Bank, a anunțat un program complex de restructurare care va reorganiza activitatea diviziilor și modul de conducere, transmit DPA și Reuters.

‘Vrem să creăm o bancă mai bine controlată și mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Noua structură și noua echipă de conducere sunt de importanță strategică pentru realizarea acestor obiective’, a afirmat directorul general al băncii germane, John Cryan.

               Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Constantin: Sper să avem capacitatea să plătim până la sfârșitul anului despăgubirile pentru secetă

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a exprimat speranța, luni, că Guvernul va putea plăti până la sfârșitul anului despăgubirile pentru fermierii afectați de secetă, precizând că până în acest moment există aproximativ 170.000 – persoane fizice și juridice – care se încadrează pentru ajutor.

„E important să avem sprijinul prim-ministrului astfel încât în acest an, așa cum ne-am angajat, să acordăm acele despăgubiri pentru fermierii care au suferit din cauza secetei. Avem până în momentul de față aproximativ 170.000 de beneficiari, dintre care peste 160.000 sunt persoane fizice și care așteaptă. Facem toate procedurile, am notificat și Comisia Europeană pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat și sperăm ca, până la sfârșitul acestui an, să avem capacitatea de a plăti aceste fonduri către fermieri”, a spus Constantin.

              Citeste mai mult….

Hotnews.ro: O investitie pentru care CE Oltenia a platit 95 de milioane de euro nu a fost finalizata de firma Romelectro nici dupa sase ani de contract/Conducerea CE Oltenia vrea sa atribuie Romelectro si alte contracte

Complexul Energetic Oltenia nu a reusit sa finalizeze nici pana acum proiectul privind realizarea instalatiei de slam dens de la Termocentrala Turceni, chiar daca investitia, realizata cu fonduri proprii de peste 95 de milioane de euro, trebuia sa fie receptionata in 2012, informeaza publicatia gorjeana Pandurul. Potrivit acesteia, a fost facuta in septembrie, cu o intarziere de trei ani, o receptie partiala, doar pentru trei din cele patru grupuri din proiect. Contractul pentru acest proiect a fost atribuit in 2009 firmei Romelectro, societate despre care HotNews.ro a scris ca a castigat in ultimii ani numeroase contracte, de cate zeci de milioane de lei, cu CE Oltenia. Mai mult, directorii CE Oltenia insista pe langa Consiliul de Supraveghere al companiei sa aprobe un alt contract costisitor cu Romelectro, pentru modernizarea grupului 5 de la Rovinari.

                Citeste mai mult….

Capital.ro: Iranul cere OPEC să-şi reducă producţia pentru ca preţul petrolului să ajungă la 70-80 de dolari

Statele membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar trebui să-şi reducă producţia de ţiţei pentru ca preţul barilului de petrol să urce până la 70- 80 de dolari, a declarat luni ministrul iranian al Petrolului, Bijan Namdar Zanganeh, în condiţiile în care ţara sa se pregăteşte să-şi majoreze producţia după eliminarea sancţiunilor internaţionale, transmite Bloomberg.

               Citeste mai mult….

Hotnews.ro: Tariceanu: Pentru hoteluri si restaurante e nevoie de gestiune simplificata; am discutat cu PSD introducerea impozitului special

 Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a anuntat, luni, ca a discutat cu premierul Victor Ponta despre introducerea unui impozit special pentru sectorul de hoteluri si restaurante, argumentand ca acest lucru ii va ajuta si pe intreprinzatori, dar si administratia fiscala va putea urmari mai usor modul in care se platesc impozitele, potrivit Agerpres.

               Citeste mai mult….

Bursa.ro : Bilka creşte investiţiile şi înregistrează la 9 luni un plus de 40%

Bilka, producător de sisteme pentru acoperişuri, a înregistrat în primele nouă luni ale lui 2015 afaceri de 140 milioane lei, în creştere cu 40% comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut. Peste 4,3 milioane de mp de învelitori metalice au fost produse şi comercializateîn această perioada de BILKA, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

              Citeste mai mult….

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de 2,7 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 11.980.663,65 lei (2.713.135,48 euro).

              Citeste mai mult…. 

Agerpres.ro: Președintele Iohannis se întâlnește marți cu delegația FMI

Președintele Klaus Iohannis va primi marți, la Palatul Cotroceni, delegația Fondului Monetar Internațional.

Potrivit Administrației Prezidențiale, întâlnirea dintre șeful statului și delegația FMI, condusă de Andrea Schaechter, șeful misiunii Fondului în România, este programată pentru ora 11,00.

              Citeste mai mult….

Economica.net: MFP a împrumutat luni 200 de milioane de lei de la bănci, la un randament de 3,47% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 200 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu maturitatea la nouă ani şi patru luni, la un randament mediu de 3,47% pe an.

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 200 de milioane de lei, dar băncile au transmis oferte în valoare totală de aproape 316 milioane de lei.

              Citeste mai mult….

Capital.ro: Cehia autorizează majorarea extracţiei de lignit la o mină deţinută de CEZ

În pofida protestelor organizaţiilor de protecţie a mediului şi rezidenţilor, Guvernul ceh a aprobat luni un plan vizând majorarea extracţiei de lignit la mina deschisă de la Bilina, deţinută de grupul de utilităţi CEZ, punând astfel capăt unei interdicţii vechi de 24 de ani, transmite Bloomberg.

                Citeste mai mult….

Realitatea.net: Ce măsuri refuzate în Codul fiscal vor fi introduse de Guvern pe ușa din spate

O parte dintre măsurile de relaxare fiscală eliminate din forma finală a Codului Fiscal, ca urmare a intervenției președintelui Klaus Iohannis, care era îngrijorat de găurile prea mari care s-ar produce în bugetul de anul viitor, vor fi legiferate pe alte căi și vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Cel puțin asta vrea șeful Executivului, Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că, la propunerea ALDE, coaliţia de guvernare va decide aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a unor măsuri din Codul fiscal care fuseseră amânate iniţial pentru o pentru o perioadă de timp, precum reducerea impozitului pe dividende de la 16 la 5 la sută.

              Citeste mai mult….

Zf.ro: Profesor universitar care a făcut o expertiză a autostrăzii Orăştie-Sibiu: Studiul de fezabilitate a fost catastrofal, făcut „din birou“

Nicolae Boţu, profesor în cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii al Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi, spune că tronsonul al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu, între localităţile Cunţa şi Sălişte, nu a beneficiat de un studiu de fezabilitate corect şi complet realizat.

               Citeste mai mult….

Bursa.ro: CONSTANŢA

„Operatorul Portuar” vrea stoparea avizării favorabile a Master Planului de către Protecţia Mediului

Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” a trimis două adrese, în atenţia Ministerului Transporturillor şi Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor, cu solicitarea de a interveni urgent şi a stopa o avizare favorabilă din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa a proiectului privind Master Planul Portului Constanţa.

                Citeste mai mult….

Bursa.ro: Enel aderă la Green Button Alliance

Grupul Enel a devenit prima companie de utilități din Europa care a aderat la Green Button Alliance, un efort condus de industrie, non-profit, pentru a răspunde la un apel al Casei Albe din SUA de a oferi consumatorilor de electricitate acces facil la datele privind utilizarea energiei, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

După intrarea Enel în Green Button Alliance, directorul Grupului Enel de Infrastructura Globală si Rețele, Livio Gallo, a fost ales membru al consiliului Green Button Alliance.

                Citeste mai mult….

        Impreuna in lumea afacerilor