Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 2 iulie 2015

Agerpres.ro: Isărescu despre Grecia: În momente emoționale, băncile pot asigura lichiditatea; singurii care pierd sunt deponenții

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, face apel la înțelepciune și rațiune în privința situației din Grecia și îndeamnă deponenții la bănci să nu acționeze emoțional pentru că astfel pierd și timp, și dobânda la depozite și comisionul de retragere anticipată.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Primul bilanţ al reducerii TVA: vânzările de alimente au crescut cu 17% faţă de iunie 2014

Scăderea TVA la alimente de la 24% la 9% a dus la creşterea consumului cu 17% în primele două săptămâni din iunie faţă de perioada similară a anului 2014, arată un studiu al companiei de cercetare de piaţă Nielsen.

Scăderea TVA la alimente de la 24% la 9% a dus la creşterea consumului cu 17% în primele două săptămâni din iunie faţă de perioada similară a anului 2014, arată un studiu al companiei de cercetare de piaţă Nielsen.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Statistici îngrijorătoare pentru România: 4,8 milioane de români sunt oficial săraci

Aproape 4,8 milioane de români, între care 1,4 milioane de copii, sunt afectaţi de sărăcie, iar 687.000 de persoane cu dizabilităţi nu au acces la servicii de specialitate, potrivit unui raport al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: CNADNR se apucă să facă parcări şi spaţii de servicii pe autostrada Bucureşti – Ploieşti abia la trei ani după ce a deschis-o

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat o licitaţie pentru construcţia unor parcări de scurtă durată şi a unor spaţii de servicii pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, şosea deschisă în urmă cu trei ani, dar care nici până acum nu are locuri unde şoferii pot staţiona sau benzinării.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul brokerilor la S1. Brokerii cehi rămân lideri într-o piaţă la jumătate faţă de 2014

Brokerii firmei cehe Wood & Co. şi cei de la Swiss Capital îşi dispută primele două poziţii în topul intermediarilor după primul semestru, însă la diferenţă mică după valoarea tranzacţiilor perfectate, fiecare având puţin peste 20% din totalul rulajului în cele şase luni.

Podiumul este completat de Raiffeisen, care a in­ter­mediat 12,5% din valoa­rea tranzacţiilor pe piaţa principală. Următorii 37 de brokeri îşi împart restul de 40% din piaţă, niciunul neavând mai mult de 7% din rulaje.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Unul dintre giganţii de pe Wall Street estimează că euro va ajunge la paritate cu dolarul într-un an

În pofida acutizării crizei greceşti, euro nu a suferit un declin semnificativ în raport cu dolarul american. Rezistenţa va fi însă doar temporară, spun analiştii băncii americane Goldman Sachs, care îşi menţin previziunile că moneda europeană va ajunge într-un an la egalitate cu dolarul, scrie CNBC.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Petrom îşi caută vecini şi vinde terenuri pe lângă Petrom City

OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze local, scoate la vânzare mai multe proprietăţi imobiliare, trei loturi de teren fiind chiar lângă sediul companiei, Petrom City, adică la intersecţia dintre şoseaua Străuleşti şi Strada Coralilor. În total, cele trei loturi de teren scoase la vânzare de companie au o suprafaţă de 60.900 de metri pătrăţi, potrivit unui anunţ al companiei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: BNR a rămăs fără 100 mil. euro din rezerva valutară în iunie

Banca Naţională a încheiat luna iunie cu rezerve valutare de 30,1 mi­liarde de euro (echivalentul a 134 mld. lei), în scădere cu circa 100 milioane de euro faţă de nivelul atins în luna pre­cedentă, potrivit datelor BNR. Com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, rezervele valutare s-au diminuat cu circa 1,2 mld. euro.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Raiffeisen are credite în franci de 380 mil. €. 16% sunt neperformante

Raiffeisen, un jucător de top cinci din sistemul bancar, avea la finalul lunii martie credite în franci elveţieni de echi­valentul a 379 milioane de euro (peste 400 mil. franci), iar rata de neperformanţă ajungea la 16%, potrivit datelor din raportul trimestrial publicat de grupul austriac Raiffeisen.

Creditele în franci elveţieni reprezentau practic 9% din stocul total de finanţări raportat de austrieci pe piaţa locală la finalul lunii martie, de echivalentul a 4,4 mld. euro.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: AMERICANII SE UITĂ SPRE GRECIA

Dezbaterile privitoare la momentul în care banca centrală americană (Fed) va face prima majorare a ratelor dobânzii din ultimii nouă ani devin tot mai intense, iar în previziunile pe care le fac, actuali sau foşti oficiali Fed iau în calcul sau minimizează impactul pe care problemele Greciei l-ar putea avea în acest sens.

În timp ce unii dintre analişti susţin că turbulenţele provocate de Grecia nu vor afecta în niciun fel SUA, Fed-ul urmând să decidă majorarea dobânzii în septembrie, alţii consideră că, dimpotrivă, banca centrală americană va invoca criza din Grecia ca motiv pentru amânarea majorării ratelor.

         Citeste mai mult…

zf.ro: RADIOGRAFIA PIEŢEI DE BROKERAJ ÎN ASIGURĂRI

Cei mai mari 20 de brokeri de asi­gu­rări, care deţin peste jumătate din piaţă şi intermediază subscrieri de 2,4 miliarde de lei, aveau anul trecut 460 de angajaţi şi au obţinut profituri cumulate de 65 milioane de lei (echivalentul a 15 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finan­ţe şi a celor publicate de Auto­ri­ta­tea de Supraveghere Financiară (ASF).

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Cemacon Cluj dă undă verde intrării BCR în acţionariat

BCR urmează să devină acţionar al producătorului de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON), prin conversia în acţiuni a unei părţi de 12 milioane de euro din datoria companiei către bancă. Conversia se va face în etapa a doua a operaţiunii de majorare a capitalului social al Cemacon de la 8,2 milioane de lei la 16,4 milioane de lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Noul CEO al Deutsche Bank amână restructurarea băncii şi avertizează că vin vremuri grele

Noul director executiv al Deutsche Bank, John Cryan, a amânat implementarea programului de restructurare a băncii cu trei luni, dar a transmis angajaţilor să se aştepte la reforme dure, potrivit Reuters.

În prima zi ca director executiv al celei mai mari bănci germane, britanicul în vârstă de 54 de ani i-a avertizat pe angajaţi să nu se aştepte doar la lucruri pozitive în lunile următoare şi că trebuie să contribuie la refacerea reputaţiei băncii.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: ANTREPRENORI LOCALI

Afacerile din construcţii ale lui Umbrărescu au scăzut cu peste o treime

Companiile de construcţii Spedition UMB şi Tehno­strade, controlate de omul de afaceri băcăuan Dorinel Um­bră­rescu, au încheiat anul 2014 cu afaceri cumulate de 529 mil. lei, în scădere cu 35% faţă de anul anterior.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Majorare „şoc“ după relaxarea TVA: preţul gazelor pentru populaţie creşte cu 11%

ANRE a decis ieri o creştere cu circa 11% a preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale către clienţii casnici, categorie în care este inclusă şi populaţia, şi a anunţat că până la finalul anului nu va fi operată o nouă majorare de preţuri.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: APIA a efectuat plăţi de 181 de milioane lei către producătorii de lapte şi carne

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi totale de 181 de milioane lei din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), pentru producătorii de lapte şi carne de bovine şi caprine din zonele defavorizate. Astfel, aproximativ 88.000 de producători de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate au primit un fond total de 143 de milioane de lei, a anunţat APIA. Fermierii au primit 82,09 euro/cap animal pentru fiecare vacă de lapte (în total 331.000 de capete), în timp ce pentru bivoliţele de lapte s-au efectuat plăţi în cuantum de 187,5 euro/cap animal, pentru aproximativ 4.000 de capete.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Peste două treimi dintre români cred că situaţia lor financiară personală va fi mai bună

Aproape jumătate dintre români (47%) sunt îngrijoraţi cel mai mult cu privire la costul de trai, comparativ cu 52% în cazul ungurilor şi 23% la slovaci, preocupare urmată de pierderea locului de muncă (18%) şi presiunea cheltuielilor medicale asupra bugetului familiei (9%), potrivit unui studiu al GfK. Lipsa veniturilor disponibile este o preocupare pentru doar 8% dintre respondenţii la studiu, alături de cheltuielile cu educaţia. Peste două treimi dintre respondenţii români apreciază că situaţia financiară personală va fi mai bună în următorul an, pe fondul schimbării circumstanţelor familiale (33%) sau a locului de muncă (16%).

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: STUDIU

Vânzările de produse au crescut cu 17%, după reducerea TVA

Reducerea TVA la alimente a determinat o scădere medie a preţurilor de 11% şi o creştere de 17% a numărului de produse vândute, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Nielsen.

Potrivit studiului, se observă multe mişcări în piaţă, o primă săptămână care a adus creşteri foarte mari – double digit – pentru unele produse comparând cu perioada precedentă dar şi cea similară a anului trecut.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BET-FI a deschis în creştere

Indicele bursier BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, coboară, de asemenea, cu 0,21%, la 1.082,79 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se apreciază cu 0,02%, atingând valoarea de 29.917,08 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Complexul Oltenia acuză ANRE că împiedică exporturile prin bursa regională

 Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia (CEO), acuză ANRE (reglementatorul pieţei de energie) că nu schimbă regulile de alocare a capacităţii de transport pe graniţa cu Ungaria şi că împiedică, astfel, exportul prin bursa regională de energie.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEMERSUL DE NEGOCIERE DE GRUP CU BĂNCILE CARE AU CREDITAT ÎN CHF

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) transmite că eforturile depuse pentru rezolvarea amiabilă a situației dificile cu care se confruntă clienții băncilor care au acordat credite în CHF și pentru împărțirea poverii între creditori și debitori nu au dat rezultatele dorite.

Potrivit unui comunicat al AURSF, mandatul primit de Echipa de Negociere, formată din AURSF și liderii Grupului Clienților cu Credite în CHF, de reprezentare a intereselor a aproximativ 1.500 debitori cu credite în CHF, a ajuns la final.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: INS: Preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,2%

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,2% în luna mai 2015, comparativ cu luna aprilie 2015, arată datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit acestora, în mai 2015, comparativ cu mai 2014, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 2,4%.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Guvernul a aprobat Legea confiscării depozitelor din bănci

Guvernul a aprobat, ieri, proiectul de lege care prevede, printre altele, şi confiscarea banilor din depozitele negarantate, pentru salvarea băncilor cu probleme.

Astfel, în timp ce premierul Victor Ponta se reface în Istanbul, premierul interimar Gabriel Oprea a girat Legea bail-in-ului, aceasta urmând să se aplice şi la noi începând de anul viitor.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Gazprom a oprit furnizarea gazelor către Ucraina

Gazprom a sistat, începând de ieri, livrarea gazelor naturale către Ucraina, deoarece Kievul nu şi-a mai plătit facturile, după cum a anunţat Alexei Miller, directorul general al gigantului rus. „Gazprom nu va asigura gazul pentru Ucraina, indiferent de preţ, dacă nu există plăţi în avans”, a subliniat domnia sa, citat de Reuters.

Discuţiile de marţi din Viena dintre Rusia, Ucraina şi Comisia Europeană asupra noilor termeni de livrare a gazului s-au soldat cu un eşec, Kievul solicitând un discount mai mare decât cel oferit de Gazprom.

         Citeste mai mult…

Economica.net: TVA redusă la alimente: consumul a crescut puternic – studiu Nielsen

Scăderea TVA la alimente a adus, în primele săptămâni de la introducerea măsurii, la preţuri cu 11% mai mici la o gamă variată de produse. Consumul a crescut cu 17% în primele două săptămâni ale lui iunie comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Reducerea TVA la alimente de la 24% la 19%, începând cu 1 iunie 2015, i-a încurajat pe români să cumpere mai mult. Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Nielsen România, preţurile au scăzut în medie cu 11% în categoriile monitorizate, în timp ce consumul a crescut cu 17% în primele două săptămâni din iunie faţă de perioada similară a anului 2014. Faţă de mai 2015 creşterea a fost de 12%.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Termocentrala de 1 mld. de euro făcută cu chinezii ar putea fi contractată până la sfârşitul anului – Gerea.

Discuţiile între autorităţile române, Ministerul Energiei şi Complexul Energetic Oltenia, şi chinezii de la China Huadian sunt avansate şi, până la sfârşitul anului, contractul pentru construcţia unui nou grup termo de 1 miliard de euro pe cărbune la Rovinari ar putea fi semnat, spune Ministrul Energiei, Andrei Gerea, pentru ECONOMICA.NET. Potrivit acestuia, cele două părţi ar fi cerut garanţii reciproce. „Chinezii au cerut anumite garanţii de stat, noi am cerut în contrapartidă alte garanţii de bună execuţie. Ce vor ei, în Europa nu este posibil, dar vom găsi o soluţie mulţumitoare pentru toată lumea” , a precizat Gerea.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Ungurii de la MOL România au pierdut irevocabil procesul cu Consiliul Concurenţei

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat irevocabil încălcarea legii concurenței de către compania Mol Romania prin participarea la o înțelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piața carburanților. De asemenea, instanța a redus amenda aplicată de Consiliul Concurenței companiei Mol de la 80,2 milioane de lei la 64,2 milioane lei.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa de la Bucureşti închide în creştere şedinţa de miercuri

Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de miercuri iar valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 51,05 milioane de lei (11,42 milioane de euro), transmite Agerpres.

Schimburile cu acţiuni au totalizat 48,62 milioane de lei (10,88 milioane de euro) iar cele cu certificate – 2,42 milioane de lei (541.694 euro).

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: EXCLUSIV Primul parc fotovoltaic al statului este gata de inaugurare. Investitorul este Electrocentrale Grup, o societate desprinsă din Termoelectrica

Parcul fotovoltaic de la Chişcani a fost racordat la Sistemul Energetic Naţional în luna iunie Electrocentrale Grup SA, o societate desprinsă din Termoelectrica, a finalizat investiţiile la centrala bazată pe energie solară din perimetrul comunei Chişcani, judeţul Brăila. Parcul cu panouri fotovoltaice se întinde pe aproape patru hectare „Parcul fotovoltaic şi centrala electrică de 1,7 MW de la Chişcani, judeţul Brăila, reprezintă prima investiţie de acest gen a unei companii cu capital integral de stat. În prezent, sistemul este în stare de funcţionare şi îl vom inaugura vineri, 3 iulie“, a declarat pentru „Adevărul“ Eduard Olteanu, directrorul general al Electrocentrale Grup SA.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Şantierele de drumuri şi autostrăzi, la control. Şeful CNADNR şi-a pus mâinile-n cap: lucrări întârziate, prea puţini muncitori… urmează sancţiuni

Pe unele şantiere, nici muncitorii n-au fost de găsit Astăzi, 1 iulie 2015, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Ştefan Neaga, a efectuat mai multe controale pe şantierele aflate în lucru. Aproape peste tot, muncitorii lipseau, iar lucrările sunt întârziate.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Încă trei ani de scumpiri la gazele naturale

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, noul calendar de liberalizare a preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă, pentru clienţii casnici şi producătorii de energie termică, numai pentru cantitățile de gaze naturale destinate consumului populației.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Au apărut creditele „doar cu buletinul”, greu de accesat. Ce șanse ai să treci de testele băncii

Băncile simplifică tot mai mult modul de acordare a creditelor. În schimb, bonitatea pe care o cer din partea clienților, limitează pentru mulți români accesul la bani luați cu împrumut

         Citeste mai mult…

Digi24.ro: Traian Băsescu: România nu e pregătită pentru zona euro. Companiile de stat necompetitive vor fi zdrobite

România nu ar trebui să se grăbească să adopte moneda euro fără să rezolve întâi problemele din companiile de stat cu datorii mari, spune Traian Băsescu. Într-un interviu acordat Digi24, fostul preşedinte a explicat că, în acest moment, sectorul de stat nu este suficient de competitiv pentru a rezista pe piaţa europeană. Ţinta oficială pentru adoptarea euro este 2019, însă şi acest obiectiv ar putea fi pus în pericol, în contextul crizei din Grecia, cred economiştii.

        Citeste mai mult…

B1.ro: Mugur Isărescu: Noul Cod Fiscal presupune o relaxare substanțială a politicii fiscale

Mugur Isărescu critică noul cod fiscal și spune că programul fiscal în forma în care a fost adoptat presupune o relaxare substanţială a politicii fiscale, mai mare faţă de cea preconizată atunci când codul era în stadiul de proiect, informează B1 TV.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Cum explică BNR fluctuaţiile de curs din ultimele zile

Cursul de schimb euro/leu a a consemnat fluctuaţii accentuate în ultimele zile, de circa 1%, în contextul tensiunilor din Grecia, însă acestea nu au fost determinate de tranzacţii importante sau de ieşiri de capital, ci mai degrabă a avut motive emoţionale, a declarat miercuri guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: AUTOSTRADA Nădlac-Arad: Lotul II şi noul punct de control de la graniţă, inaugurate în 11 iulie

Lotul II al Autostrăzii Nădlac-Arad, dar şi noul punct de control de la graniţă vor fi inaugurate în 11 iulie, când se va face joncţiunea cu autostrada din Ungaria, la eveniment fiind aşteptaţi premierul Victor Ponta şi omologul său din Ungaria, Orban Viktor.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Până la 30% din totalul tichetelor de masă vor fi emise pe card în următorii trei ani

Din totalul tichetelor de masă acordate salariaţilor din România, în proporţie de 30% vor fi emise pe card, în următorii trei ani, iar primele companii care vor adopta cardurile de masă activează în tehnologie, arată un sondaj efectuat de compania Sodexo, jucător de top pe piaţa locală a tichetelor.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Un fond de investiţii american preia peste 18.000 de hectare de teren arabil în România

Fondul de investiţii american Paine & Partners a preluat indirect, prin achiziţionarea producătorului britanic Spearhead International Ltd, peste 18.000 de hectare de teren arabil în judeţele Teleorman, Dolj şi Prahova.

Fondul american de investiţii Paine & Partners a achiziţionat miercuri, 2 iulie, compania Spearhead International Ltd,  unul dintre cei mai mari producători britanici din agribusiness-ul Uniunii Europene, potrivit South China Morning Post. În acest fel americanii ajung să exploateze în România aproximativ 18.200 de hectare de teren arabil, în mare parte arendat de companiile pe care Spearhead le controlează.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: DEBANDADĂ pe DUMURILE NAȚIONALE

Pe primele două tronsoane ale șantierului DN 76, Deva – Oradea, pe care lucrează firmele Selina și Porr lucrau ieri doar 8 muncitori, a scris ieri într-un comunicat Narcis Neaga, șeful CNADNR, care a efetuat ieri o inspecție.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Nuclearelectrica plăteşte peste 15 milioane de lei pentru transportul angajaţilor CNE Cernavodă

Compania CDI Transport Intern şi Internaţional va asigura, timp de doi ani, transportul rutier public pentru angajaţii Sucursalei CNE Cernavodă, contra sumei de 15,097 milioane de lei fără TVA.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Loteria Bonurilor Fiscale: peste 700 de tranzacţii cu carduri MasterCard, în valoare de 135 de lei, au fost efectuate la 23 mai şi sunt eligibile pentru câştig

Cele mai multe tranzacţii posibil câştigătoare la Loteria Bonurilor Fiscale au fost efectuate în Bucureşti şi oraşele mari Loteria Bonurilor Fiscale. Posesorii de carduri MasterCard au realizat la 23 mai peste 700 de tranzacţii cu cardul, fiecare cu o valoare cuprinsă între 135 şi 135,99 lei, şi s-ar putea număra printre cei 100 de câştigători ai Loteriei Bonurilor Fiscale. Cele mai multe astfel de tranzaţii s-au realizat în Bucureşti şi oraşele mari, dar şi în Adjud, Medgidia sau Sighetul Marmaţiei.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: Petrom, Rompetrol, Mol și Lukoil au pierdut un proces cu Concurența. Cartel în vederea retragerii unui sortiment de benzină de pe piață

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat irevocabil încălcarea legii concurenței de către compania Mol Romania prin participarea la o înțelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piața carburanților, anunță Consiliul Concurenței.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: Îşi revine creditarea? A fost atins nivelul din 2008!

Băncile din România au acordat, în luna mai, credite noi în valoare totală de aproximativ 5,1 miliarde de lei.

Aceasta este cea mai mare valoare lunară înregistrată din aprilie 2008 până în prezent, reiese din datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

           Citeste mai mult…

Gandul.info: PRIMUL EFECT al crizei din Grecia asupra României. 

Valentin Ionescu, director al Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a explicat la Gândul LIVE impactul pe care îl are criza din Grecia asupra românilor şi sistemului financiar.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 21 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 21 milioane lei (4,76 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,26%, ajungând la valoarea de 7.362,96 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,24%, la 8.253,08 puncte. BET-FI se depreciază cu 0,06%, până la 29.894 puncte.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Aproape un sfert dintre IMM-uri se aşteaptă, în 2015, la performanţe economice mai bune

Numai 24,38% dintre întreprinderile mici şi mijlocii din ţara noastră se aşteaptă, în 2015, la performanţe economice mai bune faţă de 2014, în timp ce 57,01% dintre acestea consideră că evoluţia din acest an va fi similară celei înregistrată anul trecut.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Traficul de mărfuri în porturile maritime româneşti a crescut în iunie cu 45%, la 4,8 milioane tone

Traficul total de mărfuri în porturile maritime – Constanţa, Midia şi Mangalia – a fost în iunie de 4,8 milioane tone, în creştere cu 45% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când s-au înregistrat 3,3 milioane tone, potrivit datelor preliminare transmise de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APM SA Constanţa).

          Citeste mai mult…

Capital.ro: PwC: Creşterea participării persoanelor de vârsta a treia pe piaţa muncii ar putea stimula economia

Creşterea participării persoanelor de vârsta a treia pe piaţa muncii ar putea stimula economia în statele dezvoltate, arată un raport al economiştilor PwC, care compară ocuparea forţei de muncă de vârsta a treia în 34 de state membre ale Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD).

         Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Italienii îi spun la revedere brand-ului Țiriac

UniCredit Ţiriac, a cincea bancă locală în funcţie de active, își schimbă denumirea în UniCredit Bank, după ce a fost convocată adunarea generală a acţionarilor la finalul lunii iulie care a aprobat schimbarea denumirii instituţiei de credit, relatează  Ziarul Financiarul.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Oltchim vrea să se alăture Chimcomplex în Compania Română de Chimie

Directorul general al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, Victor Avram, a declarat că integrarea Oltchim împreună cu SC Chimcomplex Borzeşti în cadrul Companiei Române de Chimie ar fi „un pas câştigat pentru ţară” iar noua construcţie ar avea un alt cuvânt de spus pe piaţa de profil din întreaga regiune.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Cu ochii pe A3 Comarnic-Braşov, CNADNR nu a reuşit în 3 ani să construiască o centură pe bani europeni la Mihăileşti

Drumul Naţional 6 (Bucureşti-Alexandria-Craiova-Timişoara) este considerat a fi unul dintre cele mai aglomerate din ţară, cu valori de peste 16.000 de autovehicule la fiecare 24 de ore dar şi unul dintre cele mai periculoase din cauza accidentelor dese care au loc pe acesta. Cu toate acestea, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) încearcă de trei ani să construiască o centură ocolitoare a oraşului Mihăileşti (jud. Giurgiu), unde se face trecerea de la patru la două benzi. În acea zonă, pe sensul către Alexandria, traficul se blochează în fiecare început şi sfârşit de weekend din cauza cozilor lungi de kilometri.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANRE a aprobat noi reglementari pentru simplificarea racordarilor la retelele electrice de interes public

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat, miercuri, Ordinul 102 /2015 privind stabilirea solutiilor de racordare a utilizatorilor la retelele electrice de interes public. Noile prevederi actualizeaza cadrul de reglementare privind solutiile de racordare la retelele electrice de interes public, urmarind reducerea costurilor de racordare, simplificarea procedurii de racordare si posibilitatea ca utilizatorii sa poata beneficia de cea mai avantajoasa solutie de racordare, informeaza Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Producătorii de pâine profită de pe urma caniculei din Europa, care crește conținutul în proteine al grâului

Vremea caniculară resimțită în Europa ar putea îmbunătăți calitatea recoltei de grâu, o veste bună pentru producătorii de pâine, transmite Bloomberg

Cu temperaturi de până la 39 de grade Celsius în Franța, vremea caniculară ar putea duce la creșterea conținutului de proteine al grâului, ceea ce ar face acest producător mai atractiv pentru producătorii de pâine, a declarat Jack Watts, analist la Agriculture & Horticulture Development Board din Marea Britanie.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Cum au mers colectările statului în primul semestru. Veniturile din TVA sunt surpriza lunii iunie

În primul semestru din 2015, ANAF a colectat cu 4,37 miliarde lei peste programul de încasări prevăzut în legea bugetară și cu 7,78 miliarde lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Ca surpriză, în ciuda micşorării TVA la alimente de la 24% la 9%, încasările nete din TVA pentru luna iunie au fost mai mari fata de perioada similară a anului 2014 cu 909,2 milioane lei, respectiv cu 22,1% indice nominal.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: CNADNR vrea să revizuiască studiul de fezabilitate pentru secţiunea Făgăraş-Sighişoara din Autostrada Braşov-Oradea

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România vrea să încheie un contract de revizuire a studiului de fezabilitate pentru secţiunea Făgăraş – Sighişoara a Autostrăzii Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, valoarea estimată a contractului fiind de aproximativ 17,40 milioane de lei, fără TVA, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

         Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Unde îşi păstrează românii economiile: zece bănci deţin aproape 90% din depozite

Cele mai mari zece bănci locale în funcţie de volumul depozitelor atrase de la populaţie şi firme deţin resurse de aproape 200 mld lei, ceea ce reprezintă circa 87% din totalul economiilor clienţilor, potrivit datelor agregate de ZF.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: CNADNR dă 150 mil. lei pe continuarea lucrărilor pe 50 km din şoseaua care leagă Bucovina de Maramureş

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat astăzi două contracte în valoare totală de 147,5 milioane de lei pentru remedierea şi finalizarea lucrărilor pe aproape 50 de kilometri din DN 18 Moisei-Iacobeni, care face legătura între Bucovina şi Maramureş.

        Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor