Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 20 noiembrie 2015

Monitorulexpres.ro: Finanţări nerambursabile în turism

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov anunţă că a fost lansat spre consultare publică ghidul solicitantului aferent Programului Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 7.1 „Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului“, program finanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR). Obiectivul general al programului este sprijinirea de investiţii care se vor realiza în infrastructura de turism, care au ca scop creşterea economică a zonelor aflate în declin economic, dar care dispun de un potenţial turistic valoros, în vederea creşterii numărului mediu de salariaţi din staţiunile turistice în toate regiunile de dezvoltare ale României, mai puţin regiunea Bucureşti -Ilfov. Beneficiarii proiectelor depuse în cadrul viitorului apel sînt unităţile administrativ-teritoriale sau parteneriate constituite între unităţile administrativ-teritoriale.

              Citeste mai mult…

Bzb.ro: BVB încearcă să atragă în ringul bursier investitori debutanţi

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va organiza pe 10 decembrie, la Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, o întâlnire cu cei interesaţi de investiţii în domeniul bursier în cadrul programului „Fluent în Finanţe 2.0”. Programul este o extindere a programului iniţial „Fluent în Finanţe”, cu seminarii educaţionale adresate oamenilor obişnuiţi, indiferent de angajatorul lor.

              Citeste mai mult…

Arq.ro: Două decenii de la deschiderea punctului de frontieră dintre Turnu şi Bătania

Primarii localităţilor de frontieră din judeţele Arad şi Bekes (Ungaria), împreună cu oficialităţi române şi maghiare, s-au întâlnit în Bătania, pentru a sărbători 20 de ani de la deschiderea punctului de frontieră Turnu-Bătania.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Negocieri la Ministerul Agriculturii pentru o investiție indiană de 150 de milioane de euro într-o fermă avicolă

Un investitor indian intenționează să construiască o fermă de pui în România, în zona Bărăganului, o investiție estimată la 150 de milioane de euro, care ar putea crea în jur de o mie de locuri de muncă, a declarat, pentru, AGERPRES ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Președintele FNGAL, Alexandru Potor, va fi numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii

Alexandru Potor, cel care deține în prezent președinția Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL), va fi numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul de resort, Achim Irimescu.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Peste 70 de producători și importatori de vin români și străini expun la târgul Goodwine

Peste 70 de producători și importatori de vin, români și străini, își expun produsele, vineri, la târgul de vinuri Goodwine de la Romexpo.

La cea de a XIV-a ediție, care se desfășoară în perioada 20-22 noiembrie, vor fi organizate trei masterclass-uri, unul cu vinuri din Bulgaria și două din Republica Moldova.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Acord pentru evitarea dublei impuneri între România și Hong Kong

România și Hong Kong au încheiat, joi, acordul pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ASF a aprobat planul de redresare financiară a Euroins; cuprinde două majorări de capital în sumă de 400 milioane lei

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat planul de redresare financiară a societății Euroins România Asigurare-Reasigurare, pe termen de un an, care cuprinde două majorări de capital în sumă de 400 milioane lei, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, joi, AGERPRES.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Guvern: Premierul va conduce un Grup interministerial care va analiza implementarea programelor operaționale din fonduri europene

Premierul Dacian Cioloș va conduce un Grup interministerial care va analiza periodic stadiul implementării programelor operaționale finanțate din fonduri europene, informează un comunicat al Executivului, remis joi AGERPRES.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Premierul și miniștrii vor avea lunea viitoare o nouă întâlnire pe tema bugetului pe 2016

Premierul Dacian Cioloș va avea lunea viitoare o nouă întâlnire cu membrii Cabinetului, pentru a discuta pe tema bugetului pe 2016.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, decizia a fost luată în cadrul ședinței Executivului de joi, în care s-a discutat “stadiul pregătirii bugetului pentru anul 2016″.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: MFP ÎNCĂ NU A TRIMIS BNR DOCUMENTAŢIA REFERITOARE LA NOUA CONDUCERE CEC BANK

Surse: “Lucian Anghel ar urma să fie preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe”

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu a transmis nici până acum Băncii Naţionale a României (BNR) documentaţia referitoare la persoanele nominalizate pentru noua conducere a CEC Bank, în vederea obţinerii avizului de la Banca Centrală, a spus, miercuri, Eugen Teodorovici, fostul ministru al finanţelor publice.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: GHEORGHE PIPEREA:

“BCE interoghează băncile româneşti în legătură cu clauzele abuzive”

Avocatul Piperea: “În mediul bancar românesc circulă un chestionar cu răspuns obligatoriu şi urgent adresat băncilor de BCE în legătură cu modul în care decizia ÎCCJ în procesul colectiv împotriva BCR le afectează activitatea”

Banca Centrală Europeană interoghează băncile noastre în legătură cu clauzele considerate abuzive din contractele de credit, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook. Potrivit domniei sale, BCE face acest lucru ca urmare a deciziei pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în procesul colectiv deschis de peste 200 de clienţi pe care îi reprezintă, împotriva BCR, prin care a declarat abuzivă clauza de dobândă variabilă.

                 Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Criza de la bursa sibiană se acutizează

După ce şedinţa de miercuri 18.11 a adus doar 8 contracte futures, bursa sibiană a continuat pe aceeaşi linie şi în penultima zi a săptămânii în curs, criza de lichiditate acutizându-se. Conform datelor de la ora 17.30 se înregistrau tot 8 contracte, cu o va¬loare de 141.717 lei, toate încheiate pe derivatul care are ca activ suport indicele Dow Jones. “Dacă la momentul în care se înregistrau sesiuni cu o câteva zeci de contracte şi din când în când cu câte una-două sute de contracte, spuneam că piaţa se află la limita supravieţuirii, situaţia de acum este cu mult mai gravă şi probabil, dacă ceva nu se va schimba rapid, Sibex este în pericolul de a-şi închide porţile. O astfel de situaţie ar arunca însă o pată neagră asupra pieţei de capital, fiind greu de înţeles cum o bursă care s-a dovedit funcţională şi utilă în trecut nu poate fi redresată”, a declarat un analist financiar, care a adăugat: “Cel mai probabil este o problemă dată de lipsa de competenţe manageriale”.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

O tranzacţie de 28,6 milioane de lei cu obligaţiuni Transelectrica

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, pe fondul unei lichidităţi de 68,35 milioane de lei (15,38 milioane de euro), dată în proporţie de 40% de un schimb cu obligaţiuni Transelectrica, în sumă de 28,6 milioane de lei (6,44 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: “Impulsionată de aprecierea burselor externe, piaţa locală revine uşor pe plus, ajutată în mare parte de creşterea acţiunilor BRD şi Romgaz. Dacă la BRD s-a înregistrat un nou maxim local, pentru SNG situaţia este total diferită, aici acţiunile urcând după ce în urmă cu o şedinţă punctau un nou minim istoric. Un alt maxim local a avut loc şi la Transelectrica, după o perioadă de două săptămâni de staţionare. Contrar tendinţei generale de apreciere, se află acţiunile OMV Petrom, care ating un nou minim pe parcursul zilei, depăşind pragul de 0,3000 lei”.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,

Bursele asiatice erau mixte

Indicele Nikkei 225 al bursei japoneze se deprecia cu 0,43%, la 19.773,54 puncte, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong scădea cu 0,23%, la 22.449,4puncte.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro : PENTRU MAJORĂRI DE CAPITAL

FT: “Piraeus Bank” şi NBG au probleme în atragerea comenzilor de la investitori

“National Bank of Greece” (NBG) şi “Piraeus Bank”, primele două mari bănci elene, au probleme să atragă suficiente fonduri pentru majorarea capitalului, în timp ce instituţiile financiare rivale “Alpha Bank” şi “Eurobank” au reuşit să atingă nivelul propus în schimburile de obligaţiuni cu acţiuni lansate pentru acoperirea deficitului total de 14,4 miliarde de euro identificat de testele de stres ale BCE, conform Financial Times (FT).

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Wall Street a închis în scădere

Wall Street din New York, a închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere.

Dow Jones s-a depreciat cu 0,02%, ajungând la 17.732,75 puncte, în timp ce indicele S&P 500 a coborât cu 0,11%, la 2.081,84 puncte.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Salariile din regiile autonome, în creştere în ultimii opt ani. În 2014 sunt cu 55% mai mari decât în mediul privat

Salariul mediu net lunar din regiile autonome a crescut continuu din 2008 încoace, potrivit informaţiilor Institutului Naţional de Statistică, remise ECONOMICA.NET. În 2014, salariile medii din regiile autonome au urcat cu aproape 70% faţă de cele din 2007, în timp ce numărul de salariaţi a scăzut cu 34.000. Salariile medii din regiile autonome sunt cu peste 54% mai mari decât cele din sectorul privat în fiecare dintre ultimii trei ani.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Băncile cooperatiste germane DZ şi WGZ vor să-şi unească forţele în 2016

Băncile cooperatiste germane DZ Bank şi WGZ Bank au convenit, în principiu, să fuzioneze pentru a da naştere celui de-al patrulea mare grup bancar din Germania, după Deutsche Bank, Commerzbank şi KfW, cu active în valoare de aproximativ 500 de miliarde de euro, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

La şase ani după ce au renunţat la o precedentă tentativă de fuziune, DZ Bank şi WGZ Bank au convenit că acum este momentul potrivit pentru a forma un gigant în rândul celor peste 1.000 de bănci cooperatiste din Germania, în cadrul cărora clienţi sunt şi proprietari. DZ Bank şi WGZ Bank au semnat un memoradum de înţelegere şi se aşteaptă să semneze un contract de fuziune în lunile martie-aprilie 2016 astfel ca fuziunea să se încheie la 1 august 2016.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Ministerul Energiei estimează pierderi de 404 milioane de lei la Complexul Energetic Hunedoara, în 2015

Ministerul Energiei estimează pentru 2015 pierderi de 404 milioane de lei la Complexul Energetic Hunedoara, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015, publicat în Monitorul Oficial, transmite Agerpres.

Potrivit documentului, Complexul Energetic Hunedoara ar urma să înregistreze venituri totale în valoare de 618,249 milioane de lei şi cheltuieli totale de 1,022 miliarde de lei.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Scăderea preţului petrolului a omorât profiturile marilor actori de pe Bursă

Profiturile celor mai importante companii listate la Bursa din Bucureşti au scăzut în primele nouă luni din 2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât în cazul marilor companii energetice, cât şi în cel al unor companii mici, sau al societăţilor de investiţii.

Companiile energetice nu prosperă aşa cum ar trebui atunci când o economie este în creştere sensibilă, iar companiile mici nu par să profite de comenzile companiilor mari. Nici în profiturile societăţilor de investiţii financiare (SIF) nu se vede creşterea câştigurilor companiilor din portofolii.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Un alt fel de a produce lactate în România. Grecii de la Olympus vând lapte românesc în Germania şi Austria

Afacerile producătorului grec de lactate Olympus, care operează la Braşov una dintre cele mai moderne fabrici din România, cresc anul acesta cu peste 10%. Grecii procesează în ţara noastră lapte românesc pentru a-l vinde la export şi analizează în această perioadă posibilitatea de a vinde peste graniţe lapte bio provenit de la fermele din ţara noastră.

            Citeste mai mult…

Evz.ro: România are cel mai mare deficit în colectarea TVA

România are cel mai mic nivel de colectare a taxei pe valoarea adăugată dintre ţările din Europa Centrală şi de Est.

Mai precis, suma colectată este cu 41% sub aceea care ar trebui colectată, potrivit unei comunicat PwC. „Conform datelor oficiale ale Comisiei Europene, în 2013, statele membre UE din Europa Centrală şi de Est aveau printre cele mai mari niveluri de deficit în colectarea TVAului. Acesta este dat de diferenţa dintre veniturile pe care bugetul statului ar trebui să le colecteze din TVA şi veniturile pe care le colectează în realitate”, se menționează în comunicat. Deficitul se încadrează între 22,4% în Republica Cehă și 41,1% în România.

              Citeste mai mult…

adevarul.ro: Bugetul pe 2016, exerciţiu de rezistenţă. Guvernul taie investiţiile pentru a compensa reducerile de taxe şi creşterea salariilor. Cine primeşte bani în plus

Anca Paliu Dragu, noul ministru de Finanţe, trebuie să împace nevoia de dezvoltare a României cu limitările bugetare europene

Investiţiile publice au fost sacrificate şi în bugetul pe anul 2016 pentru ca statul să se încadreze în ţinta de 3% privind deficitul, în vreme ce Fiscul reclamă că veniturile pe care ar trebui să le colecteze au fost supraestimate. Bugetul pe anul 2016 prevede un deficit de 2,95% din PIB, cu puţin sub limita de 3% de la care Comisia Europeană declanşează procedura de deficit excesiv, dar pentru a atinge acest procent, autorităţile au redus puternic bugetele ministerelor care realizează investiţii, precum Transporturile, Mediul sau Dezvoltarea, şi au estimat venituri mult mai mari. De asemenea, proiectul prevede amânarea unui număr de „pomeni“.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: România poate pierde, prin dezangajare, fonduri europene de aproape un miliard de lei neaccesate de CFR

Infrastructura feroviară este la fel de proastă ca cea rutieră România va pierde fonduri europene de 900 de milioane de lei la CFR, din cauza faptului că nu va finaliza până la finele anului mai multe sectoare de cale ferată aflate în proces de modernizare. 31 decembrie 2015 este ultima zi când mai pot fi decontate lucrări finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013. În ultimii opt ani de zile, adică de când UE ne alocă finanţări nerambursabile (inclusiv pentru infrastructură), au fost gata doar 134 de kilometri de cale ferată modernizată pentru circulaţia trenurilor cu viteze de până la 160 km/oră, se arată în răspunsul dat de CFR SA la solicitarea Europeanul.org şi preluate de portalul cetateanul.net.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Idei de afaceri pentru 2016. Ce domenii promit creşteri în anul care vine şi cum putem profita de aceste oportunităţi

Bunurile de larg consum se vor vinde mai bine în 2016 decât în 2015 Anul 2016 se anunţă încă de pe-acum ca fiind deosebit de efervescent în plan politic (alegerile locale şi parlamentare), situaţie care va impulsiona anumite domenii din economie. În plus, sunt aşteptate câteva schimbări structurale, cum ar fi relansarea sectorului de construcţii şi demararea sesiunilor de finanţări europene. Vă prezentăm câteva idei de afaceri pentru 2016. Prognozele oficiale arată că în 2016, faţă de 2015, sectoarele industrie, comerţ şi agroalimentar – ca şi importurile – vor fi pe val, în timp ce serviciile, construcţiile şi exporturile îşi vor reduce ritmul de creştere. În plus, salariul minim pe economie va fi, la începutul anului, de 1.200 de lei, cu posibilitatea de a creşte în continuare la mijlocul anului, ceea ce va impulsiona consumul de bunuri cu viteză mare de circulaţie.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ioana-Alina Drăgan, şefa unei direcţii din Ministerul Energiei, i-a luat locul lui Victor Grigorescu în conducerea Electrica

Electrica furnizează electricitate pentru 3,6 milioane de clienţi şi este distribuie energie în Transilvania şi nordul Munteniei Consiliul de Administraţie al Electrica a numit-o pe Ioana-Alina Drăgan, şef de direcţie în cadrul Ministerului Energiei, ca membru provizoriu pe locul rămas vacant după demisia din consiliu a lui Victor Grigorescu, noul ministru al Energiei. „Consiliul de Administraţie a numit-o pe Drăgan Ioana-Alina în calitatea de membru provizoriu în Consiliul de Administraţie, respectiv până la data de 14 decembrie 2015“, se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti, citat de Mediafax.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Timken construieşte o nouă fabrică de rulmenţii în România. Uzina va fi ridicată lângă Ploieşti

Noua fabrică de rulmenţi va intra în producţie la începutul anului 2017 Compania americană Timken va construi o a doua fabrică de rulmenţi lângă Ploieşti, pentru a acoperi cererea ridicată la nivel global, lucrările urmând să înceapă în primul trimestru al anului 2016. Activităţile de producţie ale noii unităţi, care va ocupa o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, sunt programate să debuteze la începutul anului 2017, se arată într-un comunicat publicat joi de companie, citat de Mediafax. Iniţial, fabrica va avea 120 de angajaţi.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Cinci indicatori care arată în ce prăpastie este România, cinci indicatori ce trebuie să fie un „must have“ al noului guvern

Două milioane de gospodării din şapte milioane nu sunt racordate la sistemul de canalizare, o treime din populaţia aptă de muncă este pierdută în statistici la „alte categorii“, deficitul fodului de pensii ajunge la 40%, unu din trei absolvenţi nu trece de bacalaureat. Abia astfel de statistici indică ce uriaşă este distanţa între ce vrea România să fie şi ce este de fapt.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Întrebarea nr. 1 pentru construcţia bugetului: dacă va creşte economia cu 4,1% anul viitor

În lipsa unor măsuri de impulsionare a investiţiilor, angajamentele de creştere a salariilor bugetarilor şi de scădere a TVA de la 24% la 20% vor fi insuficiente pentru a aduce creştere din consum. 

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful global pentru multinaţionale al Citibank: România este importantă pentru noi. Ne concentrăm pe strategia actuală

România este o ţară importantă pentru Citi şi pentru clienţii băncii, iar obiectivul este să devenim cea mai im­por­tantă bancă internaţională pentru companiile multi­naţio­nale care activează aici, precum şi în alte pieţe din Europa Cen­trală şi de Est în care ne desfăşurăm activitatea, spune Marc Merlino, director global clienţi companii multi­naţio­nale la gigantul american Citi (Citibank).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ANTREPRENORI LOCALI

Ce planuri au marii producători locali pentru reţelele proprii de magazine

În ultimul deceniu, cei mai mulţi producători locali de carne şi lactate şi-au deschis şi magazine sub brand propriu încercând astfel să reducă dependenţa de reţelele străine care au câştigat tot mai mult teren. Ultimii ani au dus însă la o scindare a modelului de business al marilor pro­du­cători, unii mergând mai departe cu expansiunea în retail, alţii alegând să tragă obloanele câtorva zeci de magazine.

Cris-Tim sau Agricola Bacău s-au „aruncat în gura lupului“, mai exact au pariat pe marile oraşe unde reţelele străine domină clar şi au fost nevoite să îşi regândească businessul. „An de an am tot închis mag­azine pentru că nu eram adaptaţi la situaţia din piaţă, mai exact, la forţa mare a reţelelor străine. Noi plăteam chirii mai mari decât ei, dar aveam încasări mai mici. În final, marja de profit era nesatisfăcătoare“, spune Radu Timiş, fondatorul Cris-Tim.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Petrom a pierdut 1,5 mld. lei pe bursă în doar câteva zile

Cea mai valoroasă compa­nie de pe bursa din Bucureşti, OMV Petrom (SNP), a ajuns la o ca­pita­lizare de sub 17 mld. lei (3,8 mld. euro), după declinul accelerat al acţiunilor din ultimele zile.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Prodplast a vândut acţiuni de 4 milioane de lei la SIF Oltenia

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (simbol bursier PPL), controlat de Florin Pogonaru, a vândut un pachet de 2,3 milioane de acţiuni la SIF Oltenia (SIF5), pe care a încasat 4 milioane de lei. Acţiunile reprezintă 0,39% din capitalul SIF-ului.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Creditele de retail în altă monedă decât leu şi euro au atins în septembrie minimul ultimilor opt ani

Clienţii persoane fizice figurau la finele lunii septembrie cu un sold al creditelor contractate în altă valută decât leu şi euro de echivalentul a 6,9 miliarde de lei, respectiv cel mai scăzut nivel din decembrie 2007 încoace, potrivit datelor din cel mai recent raport lunar al BNR. Spre comparaţie, soldul împrumu­turilor acordate în altă valută la finele lunii septembrie era de 10 mld. lei. Şi împrumuturile de retail în euro s-au diminuat în ultimele 12 luni cu echivalentul a 4 mld. lei, la aproximativ 48 mld. lei, în condiţiile în care dobânzile la aceste împru­muturi au ajuns la niveluri comparabile cu cele la lei.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Daniliuc, ALB: Firmele de leasing trebuie să iasă în piaţă şi să dea finanţări

Piaţa de leasing financiar se află în cel mai bun moment pentru a da startul creşterii finanţărilor, în condiţiile în care toţi indicatorii macroeconomici sunt favorabili companiilor de profil, a declarat Felix Daniliuc, preşedintele ALB – asociaţia locală a societăţilor financiare.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Directorul executiv al NEPI a vândut acţiuni de 3,5 mil. euro

Tiberiu Smaranda, directorul exe­cutiv al fondului de investiţii NEPI, proprietarul Mega Mall, a vândut pe bursa din Johannesburg un pachet de 346.000 de acţiuni NEPI pe care a încasat 53,4 mi­l. ranzi sud-afri­cani (3,5 mil. euro).

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Profi inaugurează patru magazine noi şi ajunge la o reţea de 361 de unităţi la nivel naţional

Reţeaua de magazine Profi inaugurează în această săptămână patru magazine noi, unul în format Loco şi alte trei în format Standard, reţeaua la nivel naţional ajungând astfel la 361 de unităţi.

Două dintre noile magazine sunt situate în judeţul Satu Mare. Atfel, magazinul în format Loco a fost deschis în localitatea Ardud, iar o unitate în format Standard în oraşul Satu Mare, se arată într-un comunicat al retailerului.

             Citeste mai mult…

Ziare.com: E strigator la cer sa primesti bani de la UE si sa nu ii poti folosi – Interviu

“Mi se pare strigator la cer sa primesti niste bani de la UE pe care nu poti sa-i folosesti pentru ca nu exista capacitate de absorbtie din cauza managementului slab, a coruptiei, a administratiei slabe sau a legislatiei proaste”, spune Gratian Mihailescu, analist, expert, consultant, publicist si activist preocupat de politica interna si externa.

               Citeste mai mult…

Jurnalul.ro:  Statistică BNR. Cartofii s-au scumpit, laptele s-a ieftinit

“Două treimi din mărfurile şi serviciile s-au scumpit şi doar o treime s-a ieftinit, în perioada octombrie 2015-octombrie 2014”, a declarat Constantin Chirca, director adjunct Direcţia de Statistică a Băncii Naţionale a României (BNR).

Preţul cartofilor a crescut cu 12,44% între octombrie 2015 şi octombrie 2014, cel al gazelor naturale cu 6,87%, iar energia electrică s-a scumpit cu 5,89%.

La polul opus, laptele s-a ieftinit cu 11,28%, carne de pasăre cu 10,19%, cea de porc cu 10,55%, iar cafeaua cu 9,27%, în aceiaşi perioadă de timp.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: RealTime: România are nevoie de zeci de mii de locuinţe

România are nevoie de zeci de mii de locuinţe, însă construite în corelaţie cu obiceiurile de consum ale populaţiei. În ultimii şase ani, livrările de locuinţe noi au reprezentat doar 7% din fondul locativ modern, adică din stocul de locuinţe care au baia în interior şi sunt racordate la termoficare sau dispun de central proprie, potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă imobiliară RealTime.

Conform statisticilor, doar 44% (3.755.000 de locuinţe) din fondul locativ la nivel naţional (8.450.000 de unităţi) reprezintă stocul efectiv de locuinţe moderne, mai exact cele care au baia în interior şi sunt racordate la termoficare sau dispun de centrală proprie.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ABN Amro este evaluată la 16,7 miliarde de euro, la un preţ de 17,5 euro pe acţiune

Grupul bancar olandez ABN Amro a anunţat, vineri, că operaţiunea sa de ofertă publică iniţială (IPO) se va face la un preţ de 17,75 euro pe acţiune, transmite Reuters.

Acest lucru va permite statului olandez să strângă cel puţin 3,3 miliarde de euro în urma celei mai mari listări a unei bănci europene după criza financiară din 2008, relatează sursa citată.

.                Citeste mai mult…

Bursa.ro: Principalii indici bursieri europeni au deschis scădere

Principalii indici bursieri europeni au deschis şedinţa de tranzacţionare de astăzi în scădere.Indicele FTSE 100 al bursei londoneze se apreciază cu 0,05%, la 6.332,81puncte.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a deschis în scădere cu 0,01%, la 4.914,8 puncte, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt se apreciază cu 0,1%, la 11.096,75 puncte.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Principalii indici bursieri de pe BVB au deschis şedinţa în urcare

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urca cu 0,06% la 7.207,69 puncte, iar indicele BETPlus se aprecia cu 0,05% la 1.056,8 puncte.

Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, creştea cu 0,06% la 8.209,63 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, cobora cu 0,15%, fiind cotat la 30.720,57 puncte.

.                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mario Draghi promite că BCE va utiliza toate instrumentele pentru a crește rapid inflația

Banca Centrală Europeană (BCE) este gata să acționeze rapid pentru a stimula inflația în zona euro, a declarat, vineri, președintele BCE, Mario Draghi, evocând printre instrumentele posibile modificarea programului de achiziții de active și a dobânzii la depozite, transmite Reuters.

               Citeste mai mult…

Digi24.ro: Codași la colectarea TVA în Europa Centrală și de Est

ANAF-ul îşi tot cumpără maşini şi angajează noi şi noi inspectori dar la colectarea TVA-ului stă prost. Cel mai prost din partea asta a Europei. România e ţara cu cel mai mare deficit în colectarea TVA-ului din Europa Centrală şi de Est. Peste 41%.

              Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor