Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Agepres.ro: UNTRR a lansat o petiție online și vrea să determine Guvernul, Parlamentul și ASF să limiteze tarifele RCA

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a lansat petiția online ‘Cere limitarea tarifelor RCA!’, prin care dorește să determine Guvernul, Parlamentul și ASF să limiteze tarifele RCA începând cu 1 ianuarie 2016, potrivit unui comunicat al Uniunii.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Contractul pentru finalizarea Autostrăzii București-Ploiești a fost semnat; valoarea lucrărilor depășește 129 milioane de lei

Contractul pentru proiectarea, execuția și finalizarea celor 3,3 kilometri “restanți” ai secțiunii București – Ploiești a Autostrăzii București – Brașov a fost semnat, valoarea acestuia ridicându-se la 129,181 milioane de lei, fără TVA, potrivit unui anunț al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), postat vineri seară pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor (MT).

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: OMC a ajuns sâmbătă la un acord privind eliminarea subvențiilor agricole

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a ajuns sâmbătă, la Nairobi (Kenya), la un important acord, în urma căruia țările dezvoltate vor elimina subvențiile pentru exporturile de produse agricole, așa cum au solicitat statele în curs de dezvoltare, care, la rândul lor, vor trebui să renunțe la aceste subvenții, pe termen lung, relatează agenția EFE.

‘Acordul pe teme de agricultură este istoric, pentru că pune capăt unor majore distorsiuni pe piață’, a afirmat directorul OMC, Roberto Azevedo, în legătură cu declarația semnată la finalizarea reuniunii ministeriale a organizației, de la Nairobi.

              Citeste mai mult…

agerpres.ro: ARC: Vânzările de produse din carne de porc înregistrează o creștere cu peste 10% în această perioadă

Vânzările de produse din carne de porc înregistrează în această perioadă o creștere medie de 10-13%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă prețurile sunt cu circa 15 procente mai mici, din cauza variațiilor înregistrate la prețul cărnii de porc pe piața europeană, a declarat pentru AGERPRES Vladimir Mănăstireanu, directorul executiv al Asociației Române a Cărnii (ARC).

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România a intrat pe excedent în comerțul cu produse agroalimentare, după primele trei trimestre din 2015

România a intrat pe excedent în comerțul cu produse agroalimentare după primele trei trimestre din 2015, exporturile avansând cu 7,6% față de perioada corespunzătoare din 2014, până la 4,2 miliarde de euro, în timp ce importurile au totalizat 4,16 miliarde euro, un plus de 17,3%, potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii, furnizate la solicitarea AGERPRES.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: PNVV: În decembrie, consumul de vin crește cu 50% față de o lună normală; românii preferă vinurile roșii

Consumul de vin crește cu peste 50% în perioada sărbătorilor de iarnă față de o lună normală, românii preferând însă vinurile roșii în luna decembrie, cu toate că de obicei aleg vinurile albe, a declarat pentru AGERPRES directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: DRAGNEA ŞI PANĂ I-AU SCRIS MINISTRULUI MEDIULUI:

“Fără legislaţia subsecventă, Codul silvic este inaplicabil”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, susţin sâmbătă, într-o scrisoare deschisă către actualul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, că 19 acte normative necesare Codului silvic se cer “urgent promovate” – 5 Hotărâri de Guvern şi 14 Ordine de Ministru – şi atrag atenţia că “fără această legislaţie subsecventă, Codul silvic este inaplicabil”.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Tranzacţiile cu acţiuni cu crescut cu 65,27% săptămâna aceasta, la BVB

Valoarea totală a tranzacţiilor derulate săptămâna aceasta la Bursa de Valori Bucureşti s-a ridicat la 205,72 milioane lei, din care 183,14 milioane lei au fost tranzacţii cu acţiuni, o valoare cu 65,27% mai mare faţă de cea din săptămâna trecută, conform unei analize Puls Capital.

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Banca Transilvania, în valoare de 59,74 milioane lei, Fondul Proprietatea- 41,65 milioane lei şi Romgaz – 29,74 milioane lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Ţările dezvoltate vor renunţa la subvenţionarea exporturilor agricole

Statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) au convenit sâmbătă eliminarea subvenţiilor pentru exporturile agricole, după cinci zile de discuţii la Nairobi, dar nu au reuşit progrese pentru reducerea barierelor în comerţul global, relatează AFP.

OMC, care reuneşte 164 de state membre, a anunţat că s-a ajuns la un acord prin care statele dezvoltate s-au angajat să elimine imediat subvenţiile, în timp ce ţările în dezvoltare vor face acest lucru până în 2018.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF CELE MAI CITITE

Guvernul dă 3 miliarde de lei pentru autostrăzi şi căi ferate în Transilvania, pentru autostrăzi în Moldova zero lei

Bugetul pentru 2016 al Mi­nisterului Transporturilor, aprobat vineri de comisiile parlamentare, finanţează în continuare construcţia de autostrăzi şi căi ferate în Transilvania şi Banat, în condiţiile în care în Moldova nu există nicio autostradă care să facă legătura cu celelalte regiuni.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: UN START-UP PE ZI

Decembrie saltă vânzările start-up-urilor care trimit cadouri. „Clienţii vin din farma, bănci, hoteluri, piaţa auto“

Magazinul GiftSolutions, un start-up creat în 2009, specializat în reali­za­rea şi vânzarea de cadouri corporate on­line, a înre­gis­trat în ultima lună peste 900 de co­menzi, iar pentru anul acesta esti­mea­ză o cifră de afaceri de circa 3,2 mil. euro, în creştere cu 11% faţă de anul trecut.

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: Confort înaintea prețului

Pe cea mai mare piaţă imobiliară din România, cea din Bucureşti, cumpărătorii au încetat să se uite doar la preţ. Sunt mult mai atenţi unde se mută. Caută apartamente bine construite în zone bune. Nu neapărat ultracentrale, dar aproape de mijloacele de transport în comun, de locul de muncă sau de şcoală. Este o schimbare a comportamentului de consum faţă de anii de criză, când la mare căutare erau apartamentele ieftine.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Muncii, Ana Costea, prezintă luni obiectivele ministerului de resort pentru anul 2016

Ministrul Muncii, Ana Costea, prezintă luni obiectivele ministerului de resort pentru anul 2016.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LEGEA A FOST RETRIMISĂ ÎN PARLAMENT

Zamfir: ” Apreciez poziţia echilibrată a preşedintelui Iohannis”

Piperea: “Singurul aspect negativ este că promulgarea legii va mai întârzia câteva luni”

Iniţiatorii Legii dării în plată (avocatul Gheorghe Piperea şi deputatul liberal Cătălin Zamfir) apreciază poziţia abordată de preşedintele Klaus Iohannis în motivarea sa privind retrimiterea în Parlament a textului de lege ca fiind una echilibrată.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Preşedintele BCE nu are dreptul să ne ţină lecţii despre hazardul moral

Disputele din jurul legii dării în plată s-au accentuat în ultimele zile, pe fondul retrimiterii proiectului legislativ în Parlament de către preşedintele Iohannis.

În aceeaşi zi, BCE a trimis, din proprie iniţiativă, un aviz negativ la adresa actului normativ în forma sa actuală.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: MARIO DRAGHI, BCE:

“Modificări fără precedent în legislaţia contractelor de credit”

Legea dării în plată aduce modificări fără precedent ale cadrului legal aplicabil contractelor de credit din România, este de părere Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), care a publicat, vineri, avizul instituţiei pe care o conduce privind respectivele reglementări.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN 4-5 ANI,

Posturile din sectorul bancar austriac, reduse cu o treime

Numărul angajaţilor din sectorul bancar austriac se va reduce cu o treime în următorii 4-5 ani, potrivit guvernatorului Băncii Naţionale a Austriei (OeNB), Ewald Nowotny, care susţine că aproximativ 25.000 de salariaţi din domeniu şi-ar putea pierde locurile de muncă.

Anul trecut, în sectorul bancar din Austria lucrau 75.714 angajaţi, faţă de aproximativ 80.283 în 2008.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: AGROSTAR:

Ciobanii reiau protestele dacă Legea vânătorii nu va fi modificată până la sfârșitul lunii ianuarie 2016

Ciobanii vor relua protestele în Capitală dacă Legea vânătorii nu va fi modificată până la sfârșitul lunii ianuarie 2016, chiar dacă zilele trecute “s-a făcut un mic pas în rezolvarea situației”, a anunțat, luni, Federația Agrostar, într-un comunicat remis Agerpres.

Protocolul încheiat între Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Federația Agrostar în vederea modificării Legii 407/2006 modificată și completată, prin Ordonanță de Urgență, în urma protestului crescătorilor de ovine și caprine, nu rezolvă toate carențele legii.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Sibex

Deprecieri consistente ale cotaţiei futures a Dow Jones

Săptămăna trecută, evoluţia burselor de pretutindeni a stat sub semnul mult aşteptatei creşteri a dobânzii de politică monetară de către Rezerva Federală Americană şi apoi, după decizia de majorare luată miercuri 16.12, sub efectele acesteia, în relaţie cu alte date privind economia globală. Nici piaţa Sibex nu a făcut excepţie, detectându-se o implicare ceva mai puternică, fără însă ca lichiditatea să impresioneze. În cele cinci şedinţe ale intervalului 14-18.2015 au fost îcheiate 259 de contracte, cu peste 16% comparativ cu săptămâna anterioară, aceasta fiind una dintre cele mai bune perioade din ultimele 4 luni.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BURSELE DIN LUME

Pieţele scad, investitorii – atenţi la perspectivele economice

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut vineri, în majoritate, investitorii fiind atenţi, din nou, la perspectivele de creştere a economiei mondiale.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / PRIME TRANSACTION:

” Piaţa a stagnat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute”

Şase dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua anterioară, de 37,6 milioane de lei (8,33 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: “Piaţa a stagnat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, majoritatea acţiunilor importante având variaţii nesemnificative de preţ. Excepţiile au fost Transgaz (TGN) şi Banca Transilvania (TLV), cu o creştere de 1,49%, respectiv o scădere de 1,29%”.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Preţul petrolului s-a prăbuşit până la minimul ultimilor 11 ani

Preţul petrolului Brent a scăzut până la minimul ultimilor 11 ani, conform Bloomberg. Mai precis, barilul a nu a mai fost la un nivel atât de redus din 13 iulie 2004.

Cotaţiile futures pentru februarie 2016 au scăzut la Londra până la 36,17 dolari/baril.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Pulsul anului 2016: Antreprenorii văd stabilitate economică

Inflaţia mică, sub 2%, simplificarea sistemelor de plată a impozitelor, necesitatea dezvoltării infrastructurii, păstrarea angajaţilor bine pregătiţi şi încrederea în moneda unică europeană sunt cele mai importante previziuni ale antreprenorilor şi managerilor români pentru 2016. Spre deosebire de alte ţări, oamenii de afaceri români consideră că cel mai important deziderat al României este dezvoltarea infratructurii chiar în detrimentul educaţiei şi sănătăţii.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Scenariu de lucru: Ionut Dumitru, luat in calcul pentru inlocuirea lui Misu Negritoiu la ASF

Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, este luat in calcul pentru o eventuala inlocuire a lui Misu Negritoiu la sefia Autoritatii de Supraveghere Financiară (ASF), au declarat pentru HotNews.ro surse mediile politice si financiare. “Ionut Dumitru e un scenariu de lucru, dar o eventuala inlocuire e dificila a lui Negritoiu e dificila, pentru ca e nevoie de vot in Parlament. Dar nemultumirea fata de Negritoiu exista”, au declarat sursele citate. Ionut Dumitru a declarat pentru HotNews.ro ca nu a fost contactat de nimeni in aceasta chestiune: “Am un mandat la Consiliul Fiscal pina 2019 si vreau sa-l duc pina la capat”.

          Citeste mai mult...

Hotnews.ro: Razboiul petrolului, faza decapitati-i pe rusi

Pretul petrolului a cazut drastic, desi asta n-o simtim prea tare la pompa. Petrolierele se invart prin oceane, caci nu mai pot debarca petrolul pe bani buni. Alte petroliere se intorc la destinatie, caci insusi accesul pe anumite piete nu le mai e permis. Lumea se pare nu mai inoata in apa la finele anului 2015, ci in petrol. Curios lucru, caci vorbim, pana una alta, de o resursa limitata a planetei noastre Pamant. Insa grija fata de Pamant nu zgandare marile concerne petroliere si nici nu jeneaza statele implicate intr-un razboi al resurselor, penultimul care le-a mai ramas.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Luni: Cotatia petrolului isi accentueaza scaderea

Cotatia unui baril de titei “light sweet crude” cu livrare in ianuaria s-a ieftinit cu 20 de centi pana la 34,53 dolari in primele tranzactii ale zilei. Barilul Brent, referinta europeana a petrolului, a pierdut 33 de centi pana la 36,55 dolari.

Cotatia a pierdut o cincime din valoare in ultimele doua saptamani, de cand OPEC a refuzat sa limiteze nivelurile de productie in pofida ofertei excesive de pe piata.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: INTERVIU

Banca Transilvania pregăteşte un nou plan de afaceri pentru următorii trei ani, cu o creştere anuală de 7-8%. “Ne uităm la modelul de business al băncilor BBVA şi Santander şi la Wells Fargo, banca IMM-urilor din America”

Omer Tetik, directorul executiv, spune că banca din Cluj va ataca mai mult zona urbană. De asemenea, pe masă există 3-4 ţinte de achiziţii, iar în 2016 „sigur vom mai cumpăra ceva“. Pentru viitor se uită la câteva modele bancare de business din afară, cum ar fi băncile spaniole BBVA, Santander sau banca americană Wells Fargo.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Consilierul economic al premierului: Nu suntem fericiţi cu acest buget, dar a trebuit să-l acceptăm

„Dacă credeţi că gu­ver­nul e fericit sau exul­tă că s-a apro­bat bu­ge­tul nu, nu suntem fe­riciţi, nu suntem bu­cu­­roşi de acest buget. Este un exerciţiu pe care cu onestitate inte­lec­tuală l-am făcut în nişte de­ter­minanţi daţi. (…) E un guvern care nu are legi­ti­mi­tate de ale­ge­re directă şi ce ar trebui, să se ia la luptă cu un Parlament – for ales – care a decis foar­te clar nişte lucruri, prin lege? Ar fi tre­­buit să dăm o ordonanţă de urgenţă pen­tru că ce? Pentru că avem suportul stră­zii? Gândiţi-vă puţin ce lovitură asupra statului de drept ar fi trebuit să dăm pentru a arăta că din punctul de vedere al calculelor nu dă“, a spus Dragoş Pâslaru la ZF Live.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul Cioloş prinde Crăciunul cu trei scenarii de salariu minim pentru 2016. Întrebarea principală: cine suportă taxele în plus?

Unu din trei salariaţi români (adică 1,2 – 1,5 milioane de persoane) nu ştiu dacă începând de luna viitoare vor câştiga sau nu cu 101 lei „net“ în plus la salariu, având în vedere că în prezent se lucrează cu trei scenarii privind salariulul minim pentru 2016.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Noul ministru al Economiei: Listarea Salrom poate fi benefică

Listarea la bursă a Societăţii Naţionale a Sării – Salrom ar putea fi benefică, în măsura în care promovează interesele com­paniei şi ale acţionarilor, susţine noua conducere a Minis­te­rului Economiei, preluată acum o lună de Costin Borc.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul Proprietatea extinde cu încă 500 mil. lei împrumutul de la Citibank

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat vineri 18 decembrie pe bursă că a agreat cu Citibank Europe PLC Dublin – sucursala din România extinderea facilităţii de credit de tip „revolving“ în valoare de 500 milioane de lei, cu posibilitatea de majorare cu încă 500 milioane de lei, sub rezerva unui acord reciproc viitor al părţilor.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Un nou ministru, o nouă promisiune: autostrada Sibiu-Piteşti va fi gata în 2020

Ministrul transporturilor Dan Costescu afirmă într-un interviu că autostrada Sibiu-Piteşti, unul din cele mai aşteptate proiecte de infrastructură, ar putea fi finalizată în 2020, studiul de fezabilitate urmând să fie realizat anul viitor, iar construcţia să dureze 3 sau 4 ani.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: România, pe locul 3 în lume după viteza la net mobil 4G

România se clasează pe locul trei în lume după viteza serviciilor de internet mobil prin tehnologia 4G, depăşind ţări ca SUA, Japonia, Germania, China şi Coreea de Sud, conform unui raport re­ali­zat de compania britanică Open­Signal, preluat de Asociaţia glo­ba­lă a ope­ratorilor de telefonie mobilă (GSMA).

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Francul elveţian se apreciează la 4,19 lei, maximul ultimelor cinci luni. Dolarul american, în urcare la 4,17 lei

Francul elveţian s-a apreciat vineri la 4,19 lei, cu 1% peste nivelul din şedinţa precedentă, şi a atins astfel maximul din vara acestui an încoace. BNR nu mai anunţase o paritate atât de ridicată din data de 24 iulie, când referinţa era cotată la nivelul de 4,2 lei.

De la începutul acestei luni, francul elveţian a câştigat 2% în faţa monedei naţionale.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Două treimi din şefii firmelor din România văd o situaţie economică mai bună în 2016

Două treimi dintre directorii executivi din România se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei economice în 2016, însă pe de altă parte aproape toţi văd economia subterană drept o problemă, în special pentru că se evită impozitarea prin neindicarea veniturilor reale, reiese dintr-un studiu KPMG.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: BERD împrumută municipalitatea Sibiu cu 15 milioane euro pentru infrastructura urbană

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) finanţează municipalitatea Sibiu cu 67,5 milioane lei (15 milioane euro) pe termen lung, pentru reabilitarea a circa 25 km de străzi în zonele nou dezvoltate ale oraşului şi pentru serviciile de mentenanţă a drumurilor.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Bucureştiul pierde 132 mil. lei de la UE

Capitala pierde finanţare din fonduri europene şi de la bugetul de stat de peste 132 milioane de lei din cauză că proiecte precum pasajul rutier de la Piaţa Sudului, construirea ambulatoriului de la Spitalul Foişor sau consolidarea Arcului de Triumf nu sunt gata la timp.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) informează că Bucureştiul pierde finanţare din fonduri europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de 124.183.654 lei pentru trei proiecte care nu vor fi finalizate la 31 decembrie 2015, termenul stabilit prin acordul de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 (POR), precum şi alte aproximativ opt milioane de lei, care puteau fi utilizaţi din fonduri europene şi care vor fi plătiţi din bugetul Primăriei Capitalei pentru continuarea altor trei proiecte, pentru care s-a solicitat prelungirea termenului de implementare până la data de 30 iunie 2016.

         Citeste mai mult...

Zf.ro:  INS: Creşterea economică a fost de 3% în 2014, nu 2,8%

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit pozitiv creşterea economică înregistrată anul trecut cu 0,2 puncte procentuale, de la 2,8% la 3%, iar valoarea estimată a Produsului Intern Brut a urcat cu 940 milioane lei, la 667,57 miliarde lei preţuri curente, potrivit datelor semidefinitive.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Omniasig, Euroins, Groupama, Allianz-Ţiriac şi Carpatica Asig au plătit cele mai multe daune la 9 luni

Cinci mari companii de asigurări au în­re­gistrat aproape două treimi din dau­nele de circa trei miliarde de lei (650 mil. euro) achitate în primele no­uă luni ale acestui an pe po­liţe de asi­gurări generale.

Pe segmentul asi­gu­ră­rilor de via­ţă, care de­ţin o cincime din totalul des­păgubirilor, primii cinci jucători au o cotă de 80%.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Condmag pierde dreptul de administrare proprie

Gheorghe Călburean, acţionarul principal al con­structorului de conducte Condmag Braşov (COMI), a pier­dut controlul asupra afacerilor companiei aflate în insolvenţă, în urma unei contestaţii a administratorului judiciar, care a obţinut ridicarea dreptului de administrare proprie.

Călburean, care deţine mai mult de 45% din acţiunile Condmag prin intermediul firmei Dafora (DAFR), aflată la rân­dul său în insolvenţă, a fost ales administrator special la scurt timp după declararea insolvenţei constructorului de con­ducte, în iulie 2015. Legea insolvenţei prevede însă că de­bitorul îşi pierde dreptul de administrare dacă nu îşi declară în timp util intenţia de reorganizare.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cătălin Predoiu, mesaj sarcastic după ce Rompetrol a ajuns pe mâna chinezilor

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al PNL și noul șef pe București al liberalilor, a postat un mesaj sarcastic pe Facebook referitor la preluarea Rompetrol de chinezii de la China Energy Company.

          Citeste mai mult…

agerpres.ro: Alimentarea cu electricitate și căldură în perioada ianuarie-martie va costa 2,5 miliarde de lei la nivel național

Combustibilul necesar pentru producția de energie electrică și termică la nivel național în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 martie 2016 va costa 2,5 miliarde de lei, potrivit proiectului Programului de iarnă în sectorul energetic, publicat de Ministerul Energiei.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gheorghe (PNVV): Crearea unui brand național pentru promovarea produselor agroalimentare, doar o promisiune fără acoperire

Birocrația “excesivă și abuzivă” în aplicarea legislației privind programele cu finanțare europeană pentru dezvoltarea sectorului vitivinicol și promisiunile guvernanților de a demara procesul de creare a unui brand național pentru promovarea produselor agroalimentare românești au rămas nerezolvate și fără acoperire, deși sectorul a reușit să atragă în ultimii 15 ani investiții de peste 500 de milioane de euro în modernizarea plantațiilor și a cramelor, apreciază directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: RETROSPECTIVĂ 2015 ANCOM, de la multiplexuri de televiziune digitală până la statistici și recomandări adresate consumatorilor

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a reușit să finalizeze, în acest an, licitațiile prin care au fost alocate multiplexuri de televiziune digitală disponibile din anul anterior, precum și blocuri de frecvențe în benzile 3,4 – 3,8 GHz și a anunțat, totodată, continuarea acestor demersuri și în cursul anului viitor. În același timp, statisticile, recomandările și informările destinate utilizatorilor de servicii de telecomunicații din România au completat activitatea autorității care reglementează și monitorizează piața telecom.

          Citeste mai mult…

Economica.net: OMV are o listă scurtă cu trei nume pentru schimbul de active cu Gazprom

Grupul energetic austriac OMV, proprietarul Petrom, a pregătit o listă scurtă cu trei nume pentru un posibil schimb de active cu grupul rus Gazprom, însă directorul general de la OMV, Rainer Seele, nu a dorit să precizeze care sunt cele trei nume, informează APA.

‘Am încheiat un acord de confidenţialitate cu Gazprom. De asemenea, nu vreau să provoc îngrijorări în rândul personalului şi nici să alimentez zvonurile’, a declarat Rainer Seele pentru revista ‘Profil’.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Mega Image deschide patru noi magazine şi ajunge la o reţea de 461 de unităţi

Lanţul de supermarketuri Mega Image deschide patru noi magazine, trei în Ilfov şi unul în judeţul Giurgiu, toate în formatul Shop&Go, iar reţeaua retailerului urcă astfel la 461 de locaţii la nivel naţional.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB a deschis în urcare şedinţa de azi

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în urcare şedinţa de azi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creştea cu 0,59% la 6.841,07 puncte, iar indicele BETPlus se aprecia cu 0,55% la 1.011 puncte.

Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, creştea cu 0,59% la 7.792,01 puncte.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Principalii indici bursieri europeni au deschis în creştere

Principalii indici bursieri europeni au deschis şedinţa de tranzacţionare de astăzi în urcare.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a deschis în creştere cu 0,67%, la 4.656,37 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt se apreciază cu 1,56%, la 10.773,7 puncte.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: 38 plăţi cu carduri Visa pot fi câştigătoare la Loteria bonurilor fiscale

Posesorii de carduri Visa emise în România au realizat în data de 28 noiembrie un număr de 38 de tranzacții cu o valoare cuprinsă între 538 şi 538,99 lei fiecare şi ar putea fi printre cei 100 de câștigători ai Loteriei bonurilor fiscale, prin care se oferă premii în valoare totală de 1 milion de lei.

Pentru a-şi revendica premiile, bonurile fiscale câştigătoare trebuie depuse în original, în următoarele 30 de zile de la data extragerii, la orice unitate teritorială a ANAF, împreună cu o copie a actului de identitate şi o cerere scrisă. Valoarea totală a premiilor de 1 milion de lei se va împărți în mod egal între cel mult 100 de câştigători care solicită și îndeplinesc condițiile Loteriei bonurilor fiscale.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Timisoara: In pasajul Michelangelo, un proiect de 52 milioane lei, au aparut crapaturi la nici un an de la inaugurare

La nici un an dupa ce a fost inaugurat cu mare fast, chiar de ziua primarului, in peretii pasajului subteran Michelangelo, din Timisoara, au aparut crapaturi prin care curge apa, iar arhitectii spun ca nu ar fi exclus ca intreaga constructie sa se prabuseasca, potrivit digi24.ro. Primarul orasului, Nicolae Robu, spune insa ca “fisurile sunt superficiale”.

   Citeste mai mult…

Bursa.ro: Acord între Ericsson şi Apple pentru închiderea unui litigiu în domeniul brevetelor

Ericsson şi Apple au închis un litigiu în domeniul brevetelor, creând condiţiile pentru colaborarea pe mai multe segmente tehnologice, inclusiv în dezvoltarea tehnologiei 5G, informează Bloomberg.

Cele două companii au încheiat un acord global de licenţiere încrucişată şi au adoptat un plan de colaborare multiplă, precum dezvoltarea 5G, managementul traficului video şi al reţelelor wireless, a anunţat astăzi Ericsson.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Cât va costa alimentarea cu electricitate şi căldură în perioada ianuarie-martie

Combustibilul necesar pentru producţia de energie electrică şi termică la nivel naţional în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 martie 2016 va costa 2,5 miliarde de lei, potrivit proiectului Programului de iarnă în sectorul energetic, publicat de Ministerul Energiei.

            Citeste mai mult…

Monitorulsv.ro: Andu Vornicu le-a împărţit copiilor pe care îi antrenează premiul în bani de la Gala “Top 10 Suceveni”

Antrenorul ”pro bono” al copiilor şi adolescenţilor înscrişi la secţia de box a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Suceava, Andu Vornicu, şi-a premiat, sâmbătă, tinerii sportivi cu banii pe care i-a primit ca premiu la ediţia din acest an a Galei “Top 10 Suceveni”, organizată de Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Conacul Domnesc şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Romgaz va retrage dintr-un proiect unde este partener cu companiile Aurelian şi Sceptre, în Polonia

Producătorul de gaze naturale Romgaz vrea să se retragă din parteneriatul cu companiile Aurelian Oil&Gas şi Sceptre Oil & Gas privind efectuarea de operaţiuni petroliere în Polonia, aflate în etapa explorării.

Compania de stat va cere acordul acţionarilor în acest sens, într-o şedinţă extraordinată programată pentru 27 ianuarie.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Raiffeisen Bank – Programul de sărbători

Zilele de 25, 26 decembrie 2015 şi 1, 2 ianuarie 2016 sunt nelucrătoare în unităţile Raiffeisen Bank, cu excepţia unităţilor din cadrul hypermarket-urilor, din reţeaua Selgros şi a mall-urilor, potrivit unui comunicat al băncii.

Pe 24 şi 31 decembrie 2015, agenţiile băncii vor avea program normal, cu excepţia unităţilor din hypermarket-uri, mall-uri şi din reţeaua Selgros.

Unele agenţii Raiffeisen Bank vor avea în această perioadă un program special, iar Call Center-ul va asigura asistenţă permanentă clienţilor pentru serviciile Carduri, Smart Mobile, SmartTel, Raiffeisen Online.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Consilierul economic al premierului: Căutăm ”voluntari” din mediul privat să vină la companiile de stat. VIDEO

Dragoş Pâslaru, consilierul economic al premierului, spune că neacceptarea bugetului Ponta ar fi însemnat „o lovitură asupra statului de drept“, chiar dacă noul guvern avea „suportul străzii“. Urmăriţi interviul video azi la ora12.00 pe site-ul zf.ro.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Alexis Tsipras nu vrea implicarea FMI în al treilea program de salvare a Greciei

Premierul elen Alexis Tsipras nu vrea ca FMI să participe la al treilea program de salvare a Greciei, în valoare de 86 de miliarde de euro, preferând ca responsabilitatea supravegherii adoptării reformelor economice să revină integral zonei euro, relatează Financial Times.

Tsipras a afirmat într-un interviu acordat publicaţiei că a fost “nedumerit de atitudinea neconstructivă a Fondului în problemele fiscale şi financiare” şi a indicat că FMI ar trebui să decidă la începutul anului viitor să nu participe la al treilea program de susţinere, convenit în vară de Grecia cu zona euro.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Lucrarile de reabilitare a cetatii din Oradea au fost finalizate. De la 1 ianuarie poate fi vizitata de turisti

Cetatea din  Oradea a fost reabilitata de Primarie printr-un proiect cu fonduri europene in valoare totala de 87,6 milioane de lei, finantarea nerambursabila fiind de circa 66,3 milioane lei. Aceasta va putea fi vizitata incepand din 1 ianuarie 2016, in cadrul unor tururi ghidate, potrivit Agerpres.

            Citeste mai mult…

 

        Impreuna in lumea afacerilor